Mutta ei ollut kyllä ihan puhdas tuomio se pitkäkään lopussa! Salo menee kuin täi tervassa, ettei "ihan kerkee" ajoissa noutamaan lirua. Ja niinpä se sit kostautu. Pikkasen meinas ottaa luonnon päälle tuo tasoitus!
Niin, Bertuzzi löi oman pään b-pisteeltä pitkän roikkukiekon toiseen päähän. Siinä vaiheessa kun purku lähti, Salo oli vielä hyökkäysalueella, pari metriä siniviivasta Detroitin maalille. Bertuzzin purkukiekko oli niin pitkä, että se laskeutui vasta hyökkäysalueen siniviivalla. Sen jälkeen kiekko oli jo b-pisteellä, kun Salo (joka lähti purkukiekon perään kuitenkin terävästi) oli luistelemassa sitä kiinni vasta siniviivan päällä. Kiekko ohitti maaliviivan Salon ollessa kiekosta parin metrin päässä.
Erikoista jos tuon saa laitettua tuomareiden tai Salon piikkiin. Salo löysää vauhtiaan kyllä pari metriä ennen kuin osuu maaliviivan ylittäneeseen kiekkoon, mutta selvä pitkähän tuo oli. Enkä voi väittää, että Salo olisi koko matkan luistellut tuon perään täysillä, mutta ihan riittävän kovaa kuitenkin, jotta tuo tuomittiin. Ja käsi ylös ja rehellinen vastaus; kuka olisi vastaavassa tilanteessa yrittänyt luistella koko matkan täysillä estääkseen oman joukkueen hyökkäyspään aloituksen?
Ymmärrän, että tuo pitkä otti luonnolle kun Detroitin aikalisän jälkeen tuli lopun tasoitus, mutta turha tuota on Samin tai tuomareiden piikkiin laittaa. Bertuzzi voi katsoa peiliin ja lisäksi Vancouverille voisi antaa tuon tilanteen hyödyntämisestä pientä kredittiä. Kaksosten yhteistyö oli jälleen aika hienoa - Hankilta erinomainen passi maalin takaa ja Danielilta täydellinen laukaus maskin ohi yläkulmaan.
Pari tilastoa ja muuta juttua:
- Vancouver on ollut kauden 2005-06 jälkeen selvästi paras vierailija Joe Louisilla: Canucks oli ennen peliä voittoprosentissa 53.8% (en jaksa laskea, miten tuo viime yön voitto muutti tuota lukua), kun kakkonen San Jose oli 50% ja kolmonen Nashville 45.7%. Vancouverilla oli kuitenkin NHL:n ainoana joukkueena plusmerkkinen voittoprosentti tuon 2005-06 kauden jälkeen Joe Louisilta jo ennen peliä. Sikäli ei ehkä ollut isokaan yllätys, että juuri Canucks katkaisi Wingsin putken.
- Luongo ei ole hävinnyt nyt yhdeksään viime peliin kertaakaan Detroitille varsinaisella peliajalla.
- Vancouver ja Detroit ovat pelanneet tällä kaudella keskinäisissä peleissä 29 kertaa erikoistilanteita tekemättä yhtään maalia. Jäähyiltä näitä pelejä ei siis ratkota. Luku on mielestäni kuitenkin harvinainen, kun miettii joukkueiden taitotasoja.
- Runkosarjan lopusta tulee mielenkiintoinen. Vancouverilla on nyt parempi "pisteprosentti" kuin Detroitilla (Canucksilla on peli vähemmän) ja Canucksilla on pari peliä enemmän runkosarjassa kotona jäljellä kuin Wingsilla, mutta matka Läntisen mestaruuteen on vielä pitkä. Toiveissa olisi kauden loppuun Canucks-Wings -sarja. Siitä voisi tulla upea.