Detroit Red Wings 2010-11 - Return of the Angry Midget

  • 403 204
  • 1 232

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
En osaa sanoa muusta lännestä, mutta edellinen yhtä viihdyttävä Red Wingsin matsi oli joulukuussa Vancouveria vastaan. Sen jälkeen on ollut aivan karmeata menoa, jos ei matseja itää vastaan lasketa. Washington-matsi oli aika hyvä, mikä ekana tuli niistä mieleen.
Johtuuko Henkka tuo "Länsi-antipatiasi" Detroitin konttaamisella Lännen joukkueita vastaan tällä kaudella? Vai pidätkö oikeasti Itäisen konferenssin pelejä pelillisesti selvästi kiinnostavimpina? Minä en näe nimittäin Vancouverin suhteen eroa kumpaa konferenssia vastaan joukkue pelaa - tai en näe sitä eroa ainakaan Idän "hyväksi". Minä en myöskään näe, että Idän keskinäiset pelit olisivat pääsääntöisesti Lännen keskinäisiä parempia.

Itäinen konferenssi on ollut tämän vuosikymmenen puolella Canucksille yleisesti hyvä pistepotin lisääjä ja sikäli olen pitänyt niistä peleistä, mutta pelillisesti nuo pelit eivät ole useinkaan nousseet näiden Lännen keskinäisten mittelöiden tasolle. Tälläkin kaudella viihdearvoltaan parhaat Vancouverin pelit on pelattu San Josea, Detroitia ja Chicagoa vastaan ja ne ovat olleet parhaimmillaan aivan loistavaa kiekkoa. Noiden lisäksi Anaheim ja Los Angeles -pelit ovat olleet mielestäni pääsääntöisesti hyvää kiekkoa viihdearvoltaan.

Nashvillea ja Phoenixia vastaan on pelattu kovan työmäärän ja samalla tarkan puolustuksen iltoja, joten noitakin on ollut tavallaan mukava katsoa. Usein aikaisemmin myös Dallas on tarjonnut mielenkiintoista sähinää, mutta tällä kaudella Vancouver on onnistunut jostain syystä selviämään noista ihmeen helposti. Myös Luoteisen konferenssin paikallisvastustajat ovat sopineet tällä kaudella meille hyvin, mutta usein ennen kanadalaisseuroja Edmontonia ja Calgarya vastaan on ollut tiukkaa vääntöä - myös keskustelupalstoilla kun kanadalaisseurojen fanit ovat päässeet vauhtiin. Colorado/Minnesota -kaksikon kanssa riittää myös historiaa, joka saa edelleen tunteita aikaan.

Minun mielestäni Läntisessä konferenssissa riittää siis kyllä paljonkin mielenkiintoa ja historiasta tulevia muistoja / jännitteitä, enkä varmasti vaihtaisi konferenssia, jos sellainen olisi edes käytännössä mahdollista. Tiedostan toki samalla sen, että jos Vancouver siirtyisi Itäiseen konferenssiin, parhaat pelit voisivat hyvin olla siellä. Mutta kun tällä hetkellä parhaat ovat olleet Lännessä ja niiden viihdearvo on parhaimmillaan erinomainen, niin en vaihtaisi missään nimessä niitä mahdollisen vielä paremman toivossa pois. Mutta makuasioitahan nämä ovat.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
No tietystihän ne tulokset ovat olleet heikkoja, mutta ensisijaisesti minua on v*tuttanut Wingsin yleisasenne näissä peleissä. Jotenkin sen vaan on nähnyt, että ottelut tiettyjä lännen joukkueita vastaan tuntuu olevan Wingsille täyttä pakkopullaa. Paketti hajoaa aina kesken 60min, joko ei osata pitää johtoa tai sitten hankkiudutaan huonolla keskittymisellä jo heti alussa vaikeuksiin ja hakataan päätä seinään. Sitten kun vastaan tulee harvinainen vieras idästä, niin joukkue näyttää jotenkin paljon innostuneemmalta, pelaa pirteämpää jääkiekkoa, paketti pysyy kasassa ja onnistumisia tulee laajalta rintamalta.

Ero tulee pelkästään tästä ja uskon sen olevan puhtaasti psykologinen. Samat vastustajat vuodesta toiseen eivät vaan sytytä veteraanijoukkuetta, kun se puolivaloilla pelaaminenkin näyttää riittävän playoff-paikkaan ja jopa kotietuun. Lännen kovassa tasossa puolivaloilla pelailu ei ehdottomasti enää riitä mihinkään.

Nyt viime yönä matsi oli loistava, näytti siltä, että Chicago sytytti kuten pitääkin. Ehkä ne sieltä herää. Se vaan silti luo valtaisan epävarmuuden tunteen joukkueen tasosta, kun hyvät esitykset pudotuspelijoukkueita vastaan ovat täysin kortilla, eikä yhden yhtä rutiinivoittoa vahvoista lännen vastustajista ole näkynyt. Kingsin kaataminen vieraissa 7-4 on ainoa tämän vuoden puolella. En voi käsittää tuota, että kotona ei olla voitettu yhtään lännen Top10 jengiä varsinaisella peliajalla viiteen kuukauteen. Kotivelttoilu on toki tullut tutuksi, mutta en olisi uskonut, että se tilasto noin karulta näyttää. Vain yksi mahdollisuus koko runkosarjassa on enää jäljellä, kun Chicago tulee viimeisen kerran vierailulle.

Haluan nähdä Red Wingsin pelaavan illasta toiseen paremmin ja pidän vain muuten enemmän idän kärkijoukkueista. Ei siellä mikään Florida suosikki ole, mutta idän kärjen joukkueita on vain jotenkin viihdyttävämpi katsoa, ilman Wingsin osallistumistakin niihin karkeloihin. Kun se "epänormaali" pirteyskin itää vastaan näyttää löytyvän "normaalin" velttoilun sijasta ja tällainen muuttomahdollisuus saattaa tulla, niin tottakai se kiinnostaa.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
No eipä siitä uudesta isosta kolmoskentästä paljoa ehditty nauttia. Ensimmäinen kunnollinen ja fyysinen vaihto tuolta kolmikolta ja Tuzzi kouhottaa kädet ylhäällä ittensä suihkuun. Paukkuuko lisäpenaltia vai olikohan tuossa?

Varmasti viihdyttävä peli neutraalikatsojalle. Tempo oli kyllä mainio sitä ei voi kiistää, mutta pikkasen huolestuttavia merkkejä taas oli ilmassa. Hawksin suunnanmuutospeliin Wingsien reakointi piirun verran liian hidasta, ei meinaa ehtiä. Omista jälleen paineen alla hemmetisti harhasyöttöjä. Vastustaja kun nopeilla hyökkäyksillä ajaa kohti Wingsmaalia ja varsinkin enemmän kuin yhdellä äijällä on Detroit puolustus nesteessä. Siinä seurataan yleensä kiekollista ukkoa ja otetaan ehkä se eka vihu maalilta pois, mutta reboundeille tuntuu vihut ehtivän.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Haluan nähdä Red Wingsin pelaavan illasta toiseen paremmin ja pidän vain muuten enemmän idän kärkijoukkueista. Ei siellä mikään Florida suosikki ole, mutta idän kärjen joukkueita on vain jotenkin viihdyttävämpi katsoa, ilman Wingsin osallistumistakin niihin karkeloihin. Kun se "epänormaali" pirteyskin itää vastaan näyttää löytyvän "normaalin" velttoilun sijasta ja tällainen muuttomahdollisuus saattaa tulla, niin tottakai se kiinnostaa.
Tietysti Detroitin(kin) fanina Itäinen sytyttää enemmän, kun ette ole voittaneet tosiaan jostain syystä tällä kaudella Läntisen konferenssin top10-joukkueita kotona viiteen kuukauteen ja Itäisen konferenssin joukkueita vastaan saldonne on 12-3-2... Mutta jos Detroit siirtyisi Itäiseen pelaamaan tuolla tahdilla, niin vastustajien mukaan sielläkin alettaisiin vääntämään ja noista keskinäisistä tulisi ennen pitkää enemmän arkea ja ns. pakkopullaa kuin nyt. Vancouverillakin on ollut lähes aina tapana pelata vastustajan mukaan ja keskittyminen ei ole ollut kunnossa kaikissa peleissä. Aika luonnollista kuitenkin tuollainen, vaikka oltaisiin kuinka ammattilaisia.

Mutta ymmärtäähän tuon halun vaihtaa, jos kerran pidät Itäisen konferenssin kärkijoukkueista enemmän. Minä puolestani olen pitänyt etenkin Detroitista, Chicagosta ja San Josesta vastustajina (vaikka samalla olen myös vihannut noita tappioiden hetkillä) enkä tosiaan toivo, että noista yksikään konferenssia vaihtaisi. Jokainen noista kolmesta pelaa mielestäni viihdyttävää ja nopeaa kiekkoa, jota on hieno katsoa ja odotan keskinäisiä vääntöjä paljon. Mutta kuten sanottu, makuasioita nämäkin.

Mitä muuten tulee Läntiseen konferenssiin, niin on onhan tuo tasaisuus ja playoff-kilpajuoksu ollut todella hienoa seurattavaa. Konferenssi on kovatasoinen (tämän kauden keskinäiset pelit idän ja lännen välillä ovat menneet Läntiselle 130-83-39) ja jokaisella ottelulla on ollut jo pitkään merkitystä. Vancouver ei ole ollut tällä kaudella mukana tuossa kilpajuoksussa tämän vuoden puolella hyvän sijoituksensa ansiosta, mutta Canucks on saanut vastaansa joka ilta täysillä höyryllä päälle tulleita joukkueita, joilla on ollut "pakko voittaa -asenne". Tuollaisia pelejä on ollut hieno katsoa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Idässä Red Wings menisi loogisesti North West -divariin Toronton, Buffalon, Ottawan ja Montrealin seuraksi. Näinollen Boston joutuisi siitymään Atlantic divisioonaan ja Atlanticista Pittsburgh siirtyisi Southeastiin.

Ei tuossa jaossa olisi näin Pittsburgh-lasien läpi katsottuna mitään järkeä. Pittsburgh-Philadelphia on yksi NHL:n kovimmista rivalryista ja näiden kahden joukkueen sijoittamista eri divisiooniin ei voi perustella mitenkään. Joukkueet ovat lisäksi samasta osavaltiosta, joten ei näitä voida mitenkään eri divisiooniin laittaa. Ei sitten millään.

Pittsburghilla on hyvät rivalryt meneillään Flyersin lisäksi myös Devilsien, Rangersien ja Islandersien kanssa, joten noiden joukkueiden vaihtuminen Carolinaan, Floridaan ja Tampaan ja vähentäisi selvästi mielenkiintoa koko liigan osalta. Ei siinä pari Crosby vs. Ovechkin (tai Crosby vs. Stamkos ) peliä enemmän kaudessa pysty tuota paikkaamaan.

Jos Detroit siirtyisi idän puolelle, niin menkööt sitten tuonne southeast-divisioonaan.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Taitaa lopulta olla niin, että Detroit on ihan oikeassa konferenssissa ja divisioonassa ja, että pelaavat länttä vastaan sen verran heikosti kun jokainen lännen parempi tai edes pudotuspelitasoinen joukkue on jo huomannut ottaa korkean ohjauksen (high tip.. parempaa käännöstä?) pois aktiivisella mailapelillä.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Red Wings on vaan niin tylsä joukkue, että ymmärtäähän sen, jos joillain faneilla alkaa olemaan haluja muutokselle. Valitettavasti ruoho ei ole yhtään sen vihreämpää aidan toisella puolella. Jos Detroit sattuu joskus siirtymään itään, niin tuskin menee montakaan kautta, kun siellä ollaan kädet ristissä anelemassa takaisin lännen puolelle. Nuorentakaa sitä helvetin joukkuettanne näin alkuun. Nälkäisiä nuoria rohkeasti sisään ja niin edelleen, ei mitään yhyy rauhallista sisäänajoa farmin kautta ja papoilla ratsastamista. Tuo Ken Hollandin täydellisyyden tavoittelu on pelkkää omiin muroihin kusemista, ketään kiinnosta tuollainen perseily. Ja mikä helvetin Hockeytown Detroit enää on, Joe Louiskin myyty loppuun vasta kaksikymmentä kertaa putkeen. Vittu sen pitäisi olla kaksikymmentä kautta.
 
Viimeksi muokattu:

tuuriman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Bayern, Berliinin joukkueet , Saksa
Red Wings on vaan niin tylsä joukkue, että ymmärtäähän sen, jos joillain faneilla alkaa olemaan haluja muutokselle. Valitettavasti ruoho ei ole yhtään sen vihreämpää aidan toisella puolella. Jos Detroit sattuu joskus siirtymään itään, niin tuskin menee montakaan kautta, kun siellä ollaan kädet ristissä anelemassa takaisin lännen puolelle. Nuorentakaa sitä helvetin joukkuettanne näin alkuun. Nälkäisiä nuoria rohkeasti sisään ja niin edelleen, ei mitään yhyy rauhallista sisäänajoa farmin kautta ja papoilla ratsastamista. Tuo Ken Hollandin täydellisyyden tavoittelu on pelkkää omiin muroihin kusemista, ketään kiinnosta tuollainen perseily. Ja mikä helvetin Hockeytown Detroit enää on, Joe Louiskin myyty loppuun vasta kaksikymmentä kertaa putkeen. Vittu sen pitäisi olla kaksikymmentä kautta.

Osaatko kirjoittaa millään muulla tavalla kuin provottamalla? Ensinnäkin jos paapat pelaa paremmin kuin nuoremmat, antaa paappojen pelata. Millä perusteella pelaajan ikä määrittelee sen kiinnostavuuden? Muutamalla tarkoittamistasi "paapoista" on Cup-sormuksia yhtä monta kun United Centerin katossa riippuu Stanley-viirejä, eli kokemusta ainakin tuosta voittamisesta on, eikä sitä pidä väheksyä keväällä.
En tiedä sitten onko tuo Hollandin malli parempi vai teidän mustahaukkojen- "voitetaan kerran Cup, kustaan puolet joukkueesta muualle ja palataan tuonne playoff-viivan tuntumaan/alle odottamaan Cupia taas seuraavaksi puolivuosisadaksi."-tyyli. Mene ja tiedä.

Tässä nyt on ollut koko ajan kyse -jos et ole sattunut huomaamaan- itäisen ja läntisen konferenssin välisistä voimasuhteista, pelityylieroista ja siitä kuinka Wings joutuu matkustamaan sijaintinsa ja konferenssinsa takia järjettömän pitkiä reissuja.Täällä on pohdittu, että vaihtuuko Wingsin konferenssi ja olisiko se järkevää, jos esim. Winnipeg saa NHL-seuran. Ei joukkueen nuorentaminen niitä pelimatkoja lyhennä eikä vastuksia tee kiinnostavammiksi.
Tämä kaikki on kuitenkin pelkkää spekulaatiota ja ajatusleikkiä tässä vaiheessa. Eli älä pelkää, et ole menettämässä tylsää mutta paskasti manageroitua arkkivihollista toiseen konferenssiin.

Helpottaisi toki huomattavasti jos Wingsillä kävisi joskus noin hyvä säkä kun teillä, että omasta organisaatiosta löytyy tuollainen kruunujalokivi kuin Corey "maailman paras" Crawford. Tai jos meiltä löytyisi yhtä tasaisia suorittajia pakistosta kuin Duncan "entinen Norris-voittaja" Keith. Tasan ei käy onnen lahjat.

Ja ainiin, miksi Detroit on Hockeytown.
Kun niihin playoffeihin pääsee vittu kaksikymmentä vuotta peräkkäin niin saa sinne halliin faneja myös runkosarjan jälkeen. Paitsi tietenkin jos on kahdentoista kauden aikana kolme kertaa pudotuspeleissä niinkuin te, niin asia on vähän eri.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mutta jos Detroit siirtyisi Itäiseen pelaamaan tuolla tahdilla, niin vastustajien mukaan sielläkin alettaisiin vääntämään ja noista keskinäisistä tulisi ennen pitkää enemmän arkea ja ns. pakkopullaa kuin nyt.

Lyhyellä tähtäimellä tämä konferenssin vaihto toimisi hyvin juuri nyt piristäen noita veteraaneja tälle ajanjaksolle, kun vanhempi runko on nyt vielä pari vuotta kasassa. Muutaman vuoden päästä sisään kasvaa uusi runko ja leipääntyminen pitäisi kadota sitä kautta, on konferenssi sitten mikä hyvänsä.

Ei tuossa jaossa olisi näin Pittsburgh-lasien läpi katsottuna mitään järkeä. Pittsburgh-Philadelphia on yksi NHL:n kovimmista rivalryista ja näiden kahden joukkueen sijoittamista eri divisiooniin ei voi perustella mitenkään. Joukkueet ovat lisäksi samasta osavaltiosta, joten ei näitä voida mitenkään eri divisiooniin laittaa. Ei sitten millään.

Pittsburghilla on hyvät rivalryt meneillään Flyersin lisäksi myös Devilsien, Rangersien ja Islandersien kanssa, joten noiden joukkueiden vaihtuminen Carolinaan, Floridaan ja Tampaan ja vähentäisi selvästi mielenkiintoa koko liigan osalta. Ei siinä pari Crosby vs. Ovechkin (tai Crosby vs. Stamkos ) peliä enemmän kaudessa pysty tuota paikkaamaan.

Jos Detroit siirtyisi idän puolelle, niin menkööt sitten tuonne southeast-divisioonaan.

Jos Pens tai Philly siirtyisi Southeastiin, niin keskinäisten otteluiden määrä Battle of Pensylvanian välillä vähenisi kuudesta neljään. Ei kait se nyt ihan kuolemaksi olisi? Vaikea se on New Yorkin kolmikostakaan ketään siirtää. Sinänsä tuo Atlantic on nykyisellään todella kompakti viisikko.

Sehän tässä Detroitin kannata on älytöntä, kun oikeasti maantieteellisesti lähimmät Buffalo ja Toronto kohdataan vain 1-2 kertaa kaudessa. Siinä on vielä vähemmän järkeä. Olisi edes se neljästi, niin oltaisiin siellä päin.

Viime kaudella taisi Phoenixin ongelmien kohdalla olla juttua jossain, että jos joukkue muuttaa paikkakuntaa, niin divisioonia ei jaettaisi vielä ensimmäisellä kaudella uudelleen, vaan vasta myöhemmin. Kyllä se Southeastikin käy, vaikka se vähän evakkotouhulta tuntuu. Todennäköisesti lentelyt olisi siihenkin kuulumalla lyhyemmät mitä nyt ja se tärkein, eli aikaero-ongelma, olisi minimaalinen.

EDIT:

Ja Kaner koittaa nyt vaan kärsivällisesti odottaa sen 3-4 vuotta, sitten pääset tutustumaan Brendan Smithiin, Tomas Tatariin, Jan Mursakiin, Calle Järnkrokiin, Teemu Pulkkiseen, Gustav Nyquistiin, Mitchell Callahaniin ja kumppaneihin.
 
Viimeksi muokattu:

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Tsori kun kuokin vieraisiin pöytiin mutta täällä kun luin tuota kohtaa missä eräs nimimerkki haukkui Detroitia tylsäksi niin huhhu. Ehkä joo hieman äkkiseltään siltä vaikuttaa..

...mutta kun miettii niin ainakin itselläni Detroit on heti Ducksien jälkeen mielenkiintoisin joukkue ikinä koskaan missään, aina joka vuosi joukkueesta löytyy mahtavia pelaajia joita on hieno seurata ja en minä ainakaan ole kertaakaan katunut jos olen katsonut Detroitin peliä. Yleensä ne pelit joihin on pettynyt ovat olleet blackhawksien tai Atlantan pelejä. Ei siitä sen enempää.

Pitää kuitenkin muistaa tärkeä seikka ja se on Detroitin mahtava tasaisuus vuosien saatossa, yksi pelottavampia joukkueita koskaan ikinä omissa kirjoissani.

Ei mulla muuta, jatketaan.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS

Onneksi tätä ei ole kirjoitettu tosissaan. Tai no toivottavasti.

Sopimusrintamalta jälleen pientä uutisentynkää.

Cory Emmertonille lyötiin 3 vuoden soppari käteen caphitin ollessa huikeat $533k. Eka vuosi on kaksisuuntainen ja kaksi seuraavaa yksisuuntaisia. Näen hyvikin todennäköisenä tilanteen että Emmertonille käy Ritolat. Lähde

Jos nyt kuitenkin hiukan jo mietitään ensi kauden kokoonpanoa niin sopimukset löytyvät hyökkääjistä

Pavel Datsyuk
Henrik Zetterberg
Tomas Holmström
Johan Franzen
Darren Helm
Justin Abdelkader
Todd Bertuzzi
Valtteri Filppula
Danny Cleary
Jiri Hudler

Mursakilla ja Emmertonilla on nyt siis myöskin sopparit taskussa ja Mursak on aika varma kaveri ensi kauden kokoonpanoon. Mursakin soppari on siis caphitiltään $550k ja kestoa 2 vuotta.

Miller, Eaves, Draper ja Modano ovat UFA kauden päätteeksi. Miller = Emmerton periaatteessa eli Miller on täysin korvattavissa. Eaves mielellään takaisin jos palkka pysyy kelvollisena. Pitäisin mahdollisena, että Eaves hinnoittelisi itsensä ulos. Ei periaatteessa haittaisi, koska Mursak on vähän Eavesin tyyppinen pelaaja. Draper minimipalkalla ylimääräiseksi varaextrahyökkääjäksi kyllä. Modano kiitos hei. Eli mentäisiinkö ensi kaudella sitten

Franzen-Datsyuk-Cleary
Bertuzzi-Zetterberg-Hudler
Abdelkader-Filppula-Holmström
Eaves-Helm-Mursak
Emmerton ja Draper ylimääräisinä.

Pakit pysyvät toivottavasti samana paitsi Saleille ei välttämättä ole enää käyttöä. Lidakselle jatkoa käteen jos vaan kiinnostaa.

Lidström-Stuart
Ericsson-Rafalski
Kronwall-Kindl

Janikilla on ensi kaudeksi yhden suunnan soppari ja sehän vaatii re-entry waiversin läpi kulkemisen. Pidettäisiinkö Janikia sitten koko kausi ylhäällä?

No joo tyhmähän se on näitä vielä miettiä, kunhan tuli vaan tuosta Emmertonin sopparista mieleen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Sopimusrintamalta jälleen pientä uutisentynkää.

Cory Emmertonille lyötiin 3 vuoden soppari käteen caphitin ollessa huikeat $533k. Eka vuosi on kaksisuuntainen ja kaksi seuraavaa yksisuuntaisia. Näen hyvikin todennäköisenä tilanteen että Emmertonille käy Ritolat. Lähde

Jos nyt kuitenkin hiukan jo mietitään ensi kauden kokoonpanoa niin sopimukset löytyvät hyökkääjistä

Pavel Datsyuk
Henrik Zetterberg
Tomas Holmström
Johan Franzen
Darren Helm
Justin Abdelkader
Todd Bertuzzi
Valtteri Filppula
Danny Cleary
Jiri Hudler

Mursakilla ja Emmertonilla on nyt siis myöskin sopparit taskussa ja Mursak on aika varma kaveri ensi kauden kokoonpanoon. Mursakin soppari on siis caphitiltään $550k ja kestoa 2 vuotta.

Miller, Eaves, Draper ja Modano ovat UFA kauden päätteeksi. Miller = Emmerton periaatteessa eli Miller on täysin korvattavissa. Eaves mielellään takaisin jos palkka pysyy kelvollisena. Pitäisin mahdollisena, että Eaves hinnoittelisi itsensä ulos. Ei periaatteessa haittaisi, koska Mursak on vähän Eavesin tyyppinen pelaaja. Draper minimipalkalla ylimääräiseksi varaextrahyökkääjäksi kyllä. Modano kiitos hei. Eli mentäisiinkö ensi kaudella sitten

Franzen-Datsyuk-Cleary
Bertuzzi-Zetterberg-Hudler
Abdelkader-Filppula-Holmström
Eaves-Helm-Mursak
Emmerton ja Draper ylimääräisinä.

Pakit pysyvät toivottavasti samana paitsi Saleille ei välttämättä ole enää käyttöä. Lidakselle jatkoa käteen jos vaan kiinnostaa.

Lidström-Stuart
Ericsson-Rafalski
Kronwall-Kindl

Janikilla on ensi kaudeksi yhden suunnan soppari ja sehän vaatii re-entry waiversin läpi kulkemisen. Pidettäisiinkö Janikia sitten koko kausi ylhäällä?

No joo tyhmähän se on näitä vielä miettiä, kunhan tuli vaan tuosta Emmertonin sopparista mieleen.

Ihan hyvät ensi kauden pohdinnat. Hyökkäyksestä etenkin olen täysin samoilla linjoilla, en sinne ketään muita pelaajia osaa keksiä. Sellainen puolustava super-kolmossentteri mallia Malhotra jostain kelpaisi, mutta ehkä Helm on valmis siihen rooliin ensi kaudella. Kasvatetaan omista, ei tarvi tilata muualta.

Pakistossa en todellakaan lähtisi luottamaan Janikiin. Saleille tekee parempaa palata perheen luokse Kaliforniaan, jos porukka ei ole valmis muuttamaan Detroitiin. Ei tuollaisesta etäsuhdetouhusta perheen kanssa mitään tule, sen todisti jo Luc Robitaillen kaksivuotinen sopimus aikanaan. Yksi kausi vielä menee, mutta toisesta tulee täyttä pakkopullaa kun arjen murheet tappaa motivaation.

Kindl on ajettu ihan hyvin sisään ja miehellä on ollut tapana parantaa toisella kaudella jokaisella sarjatasolla peliään. Ensi kaudella uskaltaisin odottaa samaa ihan huoletta, vaikka jotkut kuinka pelottelisi sophomore jinxeillä. kindl on kuitenkin jo kuusi vuotta pelannut Pohjois-Amerikassa, joten en usko mitenkään, että juuri ensi kaudella alkaisi yhtäkkiä tökkiä.

Seiskapakki ja kakkomokke siis tarvitaan. Brendan Smith pärjää kauden vielä alhaalla, koska tarve on puolustavalle peruspakille ja Smith on vielä waiver-vapaa. Tasokasta peruspakkia ei oikeen omasta organisaatiosta löydy, joten UFA-markkinoilta joku kokenut salein tapainen jannu sisään.

Kakkosmokeksi voi spekuloida vaikkapa Nabokovia, jos se saadaan jotenkin Islandersista sopimusriitelyiden jälkeen irti. Todennäköisesti kuitenkin päädytään omaan poikaan Daniel Larssoniin.

Tässä Larssonin kausi summattuna elitserienissä:
* Returned to Swedish Elite League and led HV-71 to first-place finish (32-16-7).
* Posted decent numbers in 45 appearances (2.53 GAA, eighth in league; .917 Sv%, sixth; 2 SO).
* Lost starting job at playoff time to 10-game backup Andreas Andersson.
* Regained starting job after Andersson faltered in a pair of starts.
* Couldn't turn tide in pair of setbacks ( 2.58 GAA, .893 Sv%) as HV-71 lost in a first-round upset.

Ei se nyt ihan täydellisesti mennyt.

Eli summa summarum:

Modano ulos <> Mursak sisään
Miller ulos <> Emmerton sisään
Salei ulos <> puolustava UFA-pakki sisään
Osgood ulos <> Larsson sisään


Muille jatkosopimukset.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
pakit ja molari

Niin, kakkosmokkea en spekulaatioissa muistanut ollenkaan mainita. Sellaisen hommaaminen ei tosin pitäisi olla suuri ongelma. Ensi kesänähän niitä on UFAna muutamia mainitakseni Auld, Labarbera, Boucher, Lalime, Garon, Budaj, Conklin, Smith, Hedberg.. Myös Josh Harding on UFA. Hardinghan oli koko kauden loukkaantuneena, mutta kannattaisikohan kokeilla miestä sainata jollain halvalla sopparilla? Kuitenkin potentiaalia olisi jonkin verran. Minnesota alkaa olla miehelle jo aika nähty paikka joten voisi kuvitella, että uudet tuulet kiinnostaisivat. Detroitissa olisi periaatteessa kuitenkin todennäköisempi napata ehkä jopa ykköskassarin paikka Howardilta kuin monessa muussa joukkueessa. Tai sitten se on Daniel Larsson.

AHL:ään ja kolmosmokeksi sitten vaikka Joey Macille jatkoa. Jos ei kiinnosta niin Dany Sabourin olisi täysin vastaava kaveri. Martin Gerber, John Grahame tai Curtis Sanford? Kaikki olisivat ihan kohtuullisia varmasti. Miksei jopa Curtis Mcleh.. Mchel.. Macehl.. Mchele.. McEhl.. McElhie.. McBackup?

Puolustava kutos/seiskapakki. Janik sitten olisi se kahdeksas? Vai onko Janik kallis AHL-apu. Ylös ei sitten taida olla asiaa, jos kerran päätyy alas.

No joo, UFA-lista ei näytä mitenkään erikoiselta näiden suhteen. Kuinkahan halvalla Craig Rivetin saisi? Tai Niclas Wallinin? Jos nämä kaverit ovat liian kalliita niin Andrew Alberts tai Jeff Woyvittu kuulostaisivat ihan kohtuullisilta. Miten olisi Adam Pardyn laita? Aika tuntematon kaveri ainakin mulle vaikka pari kautta NHL:ää on jo takana, muuta ei oikein sano kuin että puolustava kaveri kyseessä.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Ehdottaisin seuraavaa vaihtokauppaa:

Ämpäri korkea-aktiivista ydinjätettä <-> Wallin.

Vakavasti ottaen kuinka paljon Walliniin kohdistuvasta kritiikistä johtuu massiivisesta sopimuksesta? Ja paljonko olisi oikeasti peliesityksiin perustuen sopiva palkka? $1m?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jaahas, pääsi sitten McCollum debytoimaan. Nyt tuli kyllä todella surkea imurointi-ilta MacDonaldilta. Vaikka Blues kaksi potkumaalin rajamailla olevaa luistinmaalia tekikin, niin käsittämättömän helposti löytyi joka kiekolle reikä mennä maaliin. Jokainen viidestä osumasta oli täysin normaalisti torjuttavia kiekkoja.

Alkaukaudesta tuttu Franzén - Filppula - Bertuzzi on ollut tänään jälleen yhdessä ja järjestivät yhden komean maalin. Valle kaivoi kiekon reunuksesta Muulille, jonka tulisen one-timerin maskissa ollut Tuzzi ohjasi verkkoon. Tätä lisää.

Muut ketjut:

Hudler - Zeta - Cleary
Muuli - Valle - Tuzzi
Kader - Modano - Homer
Miller - Helm - Eaves

EDIT:

Eipä siinä kauaa mennyt kun molarien vaihdon jälkeen kolisi jälleen Wingsin päädyssä. Blues syötteli Wings-viisikon täysin kuutamolle ja Backes niittaa limpun sisään. Toka veto McCollumille ja 2-6. Eiköhän tämä peli ollut tässä.

EDIT2:

Zeta kaventaa 3-6. Oishan tuossa 27 minsaa vielä...

EDIT3:

3-7 ja hyvää yötä. Kyllä on peli kunnossa ja voi huoletta lähteä pleijareihin voittamaan kaikki.
 
Viimeksi muokattu:

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Matsi joka ei jättänyt ketään kylmäksi. St. Louisin paremmuus kaiverrettiin aikakirjoihin numeroin 10-3. Tässä muutamia yön tunnuslukuja:

12.3. Tom McCollumin päästettyjen maalien keskiarvo 14 pelatun minuutin perusteella. Hyytävä debyytti! Entinen maalivahti, GM Ken Holland on painottanut, että farmista ei nosteta jäppisiä ylös, elleivät he ole valmiit NHL-tasolle. McCollum ei ollut valmis edes AHL-tasolle, mutta loukkaantumisista johtuen mies on pitänyt kutsua ECHL:n Toledo Walleye'stä. Holland on sanonut, että hän itse pitkän AHL-rupeamansa aikana näki, kuinka nuoria pelaajia nostettiin ylös liian aikaisin. Kun käsky kävi takaisin AHL:ään, pelaajan itseluottamus oli kadonnut. Harjoitusleirin silminnäkijäraporttien mukaan McCollumilla on perustaidot joilla pärjätä, mutta ongelma on täysin henkisellä puolella. Kenties jokin ulkopuolisille tuntematon umpisolmu varjostaa psyykettä. McCollumin itseluottamus on ollut hukassa koko kauden, joten mikähän on tämän päivän suorituksen vaikutus?

Se tunnusluvuista, joten siirtykäämme valoisampien asioiden pariin kuten Red Wings -prospectien kauden viimeisiin peleihin. Huhtikuun 7.-9. pelataan NCAA-yliopistokiekon huipennus eli Frozen Four. Mukaan on yltänyt CCHA:sta Notre Dame ja Michigan sekä WCHA:sta North Dakota ja Minnesota-Duluth. Viime kesän ykkösvarauksemme Riley Sheahan edustaa Notre Damea. Sheahanin kausi (39 5+17=22) meni pisteiden valossa alakanttiin, mutta Sheahan on kunnostautunut ennenkaikkea puolustuspelaamisen erikoismiehenä. Nyt olisi sankarin viittaa tarjolla. Justin Abdelkader tarttui tilanteeseen vuonna 2007 tekemällä loppuottelun voittomaalin, kun hänen edustamansa Michigan State kukisti Boston Collegen.

QMJHL:n ihmeellisessä maailmassa Trevor Parkesin ja Louis Aubryn Montreal Junior jatkaa pelejään, pudotettuaan ensimmäisellä kierroksella Halifaxin 4-0. Parkes on latonut tehot 2+2=4 ja Aubry 1+0. Aubryn aloitusprosentti on nyt 55 kun se oli runkosarjassa 58%. Harjoitusleirillä NHL-sopimuksen ansainneen Parkesin tarina on mielenkiintoinen. Pienikokoisena häntä ei varattu ollenkaan juniorisarjoihin, mutta paikka irtosi ankaran työnteon kautta. Sittemmin pituutta on kertynyt (6'2) ja myös asema joukkueensa parhaana runkosarjan pistemiehenä (60 33+29=62). Harjoitusleirillä George Malik kirjoitti Parkesista näin:

Put simply, Trevor Parkes is a driven young man, driven to the point that he can stare right through someone. He certainly bore two holes through my skull on a regular basis this past July and September when I nodded and went on to interview other players. ... When the young man puts on his hockey equipment, it’s all business, all about drive and determination and proving himself to anyone who doubted him, and when a player’s game is measured in grit, hustle and grinding his opponents down as much as it is points, you’ve got to like it when he’s an uber-serious about what he wants to do for a living at all of 19 years of age. ... What the Wings’ scouts saw tells me that they were doing their job and that I need to pay a little more intention to a player’s intangibles, because when two players are evenly matched, sometimes it’s all about how seriously they take their opportunities. Parkes’ glaring stares should have told me all I needed to know.
Andrej Nestrasilin Prince Edward Island Rocket on 1-3 -tappiolla Shawinigania vastaan. Nestrasil on ollut hyvin esillä (4 1+4=5). Hänen heikkoutenaan pidetään luistelua, luultavasti tästä syystä Nestrasilille ei ole vielä ojennettu tulokassopimusta. Puolustaja Gleason Fournier ja Rimouski ovat hekin 1-3 -tappiolla, Gatineauta vastaan.

WHL:ssä Kelownan Mitch Callahan ilmeisesti säästeli panoksia runkosarjan lopulla, sillä sarjassa Prince Georgea vastaan Callahan on ollut enemmän kuin vireessä (3 4+2=6). Everettin Landon Ferrarolla on kolmessa ottelussa 0+2. Positiivisinta on se, että Ferraro ennätti toipua tammikuun tyräleikkauksestaan. Pelit jatkuvat WHL:n jälkeen vielä kenties AHL:n puolella. Ja kesäharjoittelu onnistuu, kun siihen voi ryhtyä tyrät rytkyen eikä toipilaana.

Ferraron kausi ennen loukkaantumista ja 09-10 -kausikin ovat olleet pettymyksiä. Ferraron taidoilla varustetun kaverin olettaisi saavan enemmän aikaan junioritasolla, kuin 41 10+17=27. Jopa pugilistinä ansioitunut Mitch Callahan teki viime kaudella - vuotta nuorempana kuin Ferraro nyt - samantyyppiset tehot. Kun mietitään Ferraron mahdollisuuksia NHL-tasolla, mieleen hiipii väistämättä toinen esimerkkipelaaja, Bostonin ykkösvaraus 2007 Zach Hamill. Hamill pelasi Everettissä, oli samankokoinen taitopelaaja jonka junioriuran tehot hyytyivät mitä pidemmälle junioriura eteni. Ensimmäisen AHL-kauden hankaluuksien jälkeen Hamill on tehnyt tällä ja viime kaudella varsin hyvät tehot. Joten Landon Ferrarolla on toivoa, vaikka tämä kausi osoittaisikin aivan muuta.
 
Viimeksi muokattu:

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Komeat lukemat taululla, ei mennyt maalivahdeilla ihan putkeen. Näitä perseilyjä lisää, niin runkosarjassa ollaan kolmansia, ellei jopa alempanakin.
 

Voittaja

Jäsen
Peliä ei tullut nähtyä, eli ihan muuten vaan pientä pohdintaa tästä(kin) tuloksesta. Kuten jo aikaisemmin mainitsin, niin mielestäni joukkue on vaihtunut liian vähän viime kausilla ja viime kesänä. Tämmöisiä nöyryytyksiä ei hyvälle ja hyvin asennoituneelle joukkueelle tule kotona vaikka kuka olisi maalilla, mutta asenteen puolesta Detroit ei ole hyvä joukkue tällä kaudella. Toivottavasti tuo paranee edes pleijareihin mennessä, tai mielummin jos siellä sedät sattuisivat heräämään tähän nöyryytykseen ja vilkaisemaan peiliin heti pelin jälkeen. Jännä kun ei edes vituta tämmöinen tulos, kertonee paljon siitä minkälaista lepsuilua kausi on ollut tähän mennessä, eikä odotukset todellakaan ole korkealla.
 

juhis82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,Detroit Red Wings,Kanada
Mä en voi ymmärtää että mitä Detroit taas leikki. Tollaisella pelillä otteluluita on jäljellä enää 9.

No täytyy ajatella silleen, että hyvä että romahdus tuli tässä vaiheessa. Eikä sitten playoffeissa enää. Siis 3-10 ja vielä kotikentällä. Laittaa miettimään että olikohan motivaatio kohdillaan... Toki loukkaantumisilla koetellaan Detroittia, mutta silti

No siitä lähdetään että toi oli viimeinen notkahdus tällä kaudella ja pelataan vähintään konferenssifinaalissa
 

tuuriman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Bayern, Berliinin joukkueet , Saksa
Ihan oikein että päättyi noin. Ainakin nyt nuo laiskimukset saavat hävetä ja käydä vähän luistelemassa viivoja. Loistava herätys että ei se runkosarja ihan vielä ole ohi. Kyllä joukkuueen peli näyttää niin laiskalta ja välinpitämättömältä että pistää oikein vihaksi. Paappoja ei oikein jaksa kiinnostaa ilmeisesti tämä runkosarjan loppu.

Mielenkiintoinen tilasto näytettiin viimeyön matsissa:
Red Wingsin voittoprosentit Pavel Datsyukin kanssa ja ilman.

Kanssa(52gp): ~75%
Ilman(25gp):~54%

Ihan prikulleen en noita muista, mutta suunnilleen noin tuo meni.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Vain Detroit voi hävitä kotona tuolla tavalla eikä kukaan tee pelissä yhtään mitään herätelläkseen joukkuetta. Säälittävää omien fanien perseisiin puhaltelua. Kyllä jos kotona tuolla tavalla otetaan pataan niin jotenkin pitäisi etes näyttää että sydäntä löytyy jääkiekkoon ja jos hävitään niin hävitään saappaat jalassa ja taistellen.

Detroit on hyvä joukkue jossa taitoa on vaikka muille jakaa mutta kyllä siellä pitäisi olla kaikenmaailman hmv pelaajien kuten Drapereiden ja Millereiden tilalla jotain sähinäpelaajia kuten Carcillo, Prust, Ott, Barchi, McQuaid, Konopka, Asham tai jopa Jody F*cking Shelley. Santapaperia puuttuu ihan liian paljon jos ajatellaan tulevan kevään pelejä. Hollandilla on ihan hyvät visiot että nopeudella ja taidolla pärjätään pitkälle mutta kyllä nyky NHL:ssäkin tarvitaan sitä fyysistä voimaa paljon muutenkin kuin Abdelkaderin toimesta. Ja tämä nähdään juuri tälläisissa peleissä missä jotenkin pitäisi vielä näyttää omille faneille että periksi ei anneta. Ei se toimi edelleenkään että ajatellaan että ylivoimapeli on meidän ase fyysistä peliä vastaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Detroit on hyvä joukkue jossa taitoa on vaikka muille jakaa mutta kyllä siellä pitäisi olla kaikenmaailman hmv pelaajien kuten Drapereiden ja Millereiden tilalla jotain sähinäpelaajia kuten Carcillo, Prust, Ott, Barchi, McQuaid, Konopka, Asham tai jopa Jody F*cking Shelley. Santapaperia puuttuu ihan liian paljon jos ajatellaan tulevan kevään pelejä. Hollandilla on ihan hyvät visiot että nopeudella ja taidolla pärjätään pitkälle mutta kyllä nyky NHL:ssäkin tarvitaan sitä fyysistä voimaa paljon muutenkin kuin Abdelkaderin toimesta. Ja tämä nähdään juuri tälläisissa peleissä missä jotenkin pitäisi vielä näyttää omille faneille että periksi ei anneta. Ei se toimi edelleenkään että ajatellaan että ylivoimapeli on meidän ase fyysistä peliä vastaan.

Tää on aina hauska ajatusmalli, että kun Detroitilla menee huonosti, niin kyse on fyysisyyden puutteesta. Eilisen syyt eivät olleet siellä päinkään.

Joukkue pelasi ihan hyvin siihen 2-5 tilanteeseen asti, ja siihen asti päästetyt 5 maalia olivat 100% maalivahtipelin syytä. Se mitä sitten sen jälkeen tapahtui, pistää todella hävettämään.

Vain Detroit voi hävitä kotona tuolla tavalla eikä kukaan tee pelissä yhtään mitään herätelläkseen joukkuetta. Säälittävää omien fanien perseisiin puhaltelua. Kyllä jos kotona tuolla tavalla otetaan pataan niin jotenkin pitäisi etes näyttää että sydäntä löytyy jääkiekkoon ja jos hävitään niin hävitään saappaat jalassa ja taistellen.

Tässä olet täysin oikeassa. Joukkueelta ei löytynyt minkäänlaista ammattiylpeyttä yrittää kunnollista nousua, vaikka maaliin pistetään ensimmäistä änäripeliään pelaava 21-vuotias märkäkorva. Eihän se nyt liity mitenkään fyysisyyden puutteeseen, vaan ihan muihin asioihin. Jotenkin tuli mieleen, että lähtikö se ammattiylpeyden valvova silmä kesällä Tampa Bayhin.

Joukkue ei näköjään ole tarpeeksi kiinnostunut konferenssin kakkospaikasta ja tuo divisioonan kärkipaikka irtoaa, jos lopuista peleistä saavutetaan 5 pistettä, vaikka Nashville voittaisi kaikki loput pelinsä. Siksi porukka luovutti ja säästi paukut seuraaviin peleihin. Vitun säälittävää tällaista nähdä, mutta niin se vain meni.

Mutta siitä vedetty johtopäätös, että tällaisen tappion takia Detroit kaatuu keväällä fyysisyyden puutteeseen, on taas sitten jotain ihan höpönlöpöä. Jos ongelmat eivät ole maalivahtipelissä (kuten nyt ottelun ensipuoliskon oli) niin, sitten ne ovat viisikkopuolustuksen epäorganisoimattomuudessa ja se jos mikä on tässä vaiheessa kautta hälyttävää.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Lidströmin pelaaminen viime yönä oli taas sitä tasoa, että en taida edes uskaltaa sanoa omaa rehellistä mielipidettäni. No, mielestäni on häpeäksi liigalle, jos ja mahdollisesti kun nuo esitykset riittävät liigan parhaalle puolustajalle annettavaan pystiin. Enkä nyt puhu vain tästä yhdestä pelistä, koska olen maininnut asiasta aiemminkin. Lidström on takonut taululle erittäin rautaiset tehot, mutta otteet puolustuspäässä ovat eittämättä olleet heikompia kuin koskaan aiemmin hänen urallaan (tosin tähän pitää pistää pieni varaus, koska itsellä ei ole hirveästi muistikuvia Lidaksen otteista 90-luvun puolella). Sitä ne vuodet teettää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös