Mainos

Detroit Red Wings 2010-11 - Return of the Angry Midget

  • 402 878
  • 1 232

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Luin muualta erään teorian, joka tuntuu järkeenkäyvältä. Mistä johtuu tämän kauden vaisu pelaaminen ja selkärangan puute? Vuoden 2011 puolella etenkin All Star -tauon jälkeen viimeisetkin asenteen rippeet ovat kadonneet. Puolustaminen kiinnostaa lähinnä alempien ketjujen raatajia. Pelipaidan häpäisemistä tämä on, aivan kuin nimekkäimmät pelaajat olisivat saavuttaneet nykyisen asemansa tällaisen surffailun avulla. Vastaus tähän vyyhtiin on yksi asia, yksi nimi.

Steve Yzerman. Ennen Yzermanin (ja omistaja Mike Ilitchin) tuloa Red Wings oli samassa tilanteessa kuin Edmonton tänä päivänä. Huonoimmin johdettu organisaatio ja suorastaan yleinen naurunaihe liigassa. Yzerman oli se johtava pelaaja, joka sai muutoksen aikaan. Omistaja Ilitchin mandaatilla muutos lähti käyntiin, mutta Yzermaniin kaikki henkilöityi.

Kun numero 19 lopetti vuonna 2006, hän ei ilmoittanut päätöstään heti kun Oilers pudotti Detroitin jatkosta ensimmäisellä kierroksella 4-0. Vaan vähin äänin vasta heinäkuussa, kun valmistautuminen uuteen kauteen oli jo käynnistynyt. Yzerman pysyi olennaisena osana organisaatiota ja vaikutti edelleen kabineteissa. Niinpä joukkueen asenne säilyi ja mestaruuskin tuli.

Mestaruuden jälkeen nosti päätään löysäily, kun pyritään saavuttamaan sama tulos mahdollisimman vähällä työnteolla. Sama ilmiö näkyi kauden 09-10 alussa. Loukkaantumisten aiheuttaman ahdingon jälkeen joukkue ryhdistäytyi ja pelasi juuri näihin aikoihin kauden parasta peliään. Tällä kaudella löysäilystä on kehkeytynyt suoranainen epidemia, paljon voimakkaammin kuin viime kaudella. Siitä antaa osviittaa Henkan mainitsema kotiotteluidenn järkyttävän heikko saldo lännen top-10 -joukkueita vastaan. Viimeksi lokakuussa voitettiin Anaheim, sen jälkeen tappioita - lisäajalla tai ilman.

Yzerman oli organisaatiossa 23 vuotta. Ei voi väheksyä sitä vaikutusta, mikä kaikkien aikojen kapteenilla oli Red Wingsiin. Yzerman oli aina organisaation eniten töitä tekevä pelaaja. Yhdellä polvella pelatessaan ja jopa 41-vuotiaana surkuhupaisassa vuoden 2006 tappiosarjassa Oilersia vastaan Yzerman oli joukkueen paras pelaaja. On väistämätöntä, että tällaisen henkilön poistuminen Tampan leiriin jättää jälkeensä tyhjiön. Nicklas Lidström ja Henrik Zetterberg ovat loistavia pelaajia, mutta johtajuudessa eivät nykyisten esimerkkien valossa pysty muuttamaan laivan suuntaa.

Mikä on muiden tuomio, voiko tämä asia olla näin yksinkertainen? Yzermanin aikana menestyttiin. Kun hän siirtyi kesällä Tampaan, korttitalo alkoi huojumaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kommentteja eilisestä flopista:

Red Wings embarrassed in 10-3 loss to St. Louis | MLive.com

Kyllähän siellä viime vuosien tappioennätyksiä rikottiin.

Henrik Zetterberg called it a disgrace. Nicklas Lidstrom said it was the worst performance he can recall in 19 seasons with the Detroit Red Wings.

Joey MacDonald said it seemed like the St. Louis Blues had an extra player on the ice all night long. And coach Mike Babcock summed up the feelings of everyone in red and white by saying, "thank God it’s over."

In a nutshell, a Detroit team that is supposed to be preparing for a Stanley Cup was outworked all over the ice by a club that is all but eliminated from the playoffs. The Blues scored eight goals through two periods while the Red Wings were booed off the ice by a sellout crowd of 20,066.

"No explanation really, it’s just that we got embarrassed at home, we got embarrassed in front of the home crowd," Lidstrom said. "We got booed off the ice and rightfully so. We were just awful tonight.

"We got outbattled, outworked, just had a terrible game."

It was the most goals the Red Wings have allowed since a 10-3 loss at Los Angeles on Oct. 9, 1993.

Asked what Babcock said to the team, Lidstrom said, "He didn’t have to say a whole lot. We said a lot of things in here."

With just five games left, Babcock and players said they must quickly get this mess out of their system.

"A game like tonight, we just want to forget about it, move on," Lidstrom said. "We know we got outworked. And that’s something we can correct. It’s not a matter of systems or how we’re playing. It’s just a matter of working harder and smarter and doing your job."


Kyllähän tuo todellisten SUURTEN JOHTAJIEN poistuminen on varmasti osaltaan vaikuttanut tähän asennekulttuuriin. Tässä tarkoitan niin Yzermnia kuin Cheliostakin. Kun peli on tasainen, johdetaan, tai ollaan vain maalin tappiolla, asennetta löytyy kyllä. Isossa tappiotilanteessa tuli sitten säälittävä luovuttaminen, eikä taisteltu kunnialla loppuun asti.

Onhan samaan syyllistynyt tällä kaudella muun muassa Philadelphiakin, häviten NY Rangersille 7-0, joten ei tässä ainoita olla.

Toivottavasti tuo matsi nyt toimii jonkinlaisena viimeisenä herätyksenä, jota tässä on jo odoteltu kuukausia. Ainakin pelaajat ovat kovasti keskustelleet keskenään, Babcock ei ollut Lidströmin mukaan puhunut ottelun jälkeen joukkueelle oikeastaan mitään. Rangaistusluistelut on jo käytetty, joten ehkä se viisaus sitten seuraavaksi löytyy pelaajien itsetutkiskelusta "tämä ei voi jatkua näin".

Lauantaina Howard torjuu jälleen maalissa ja Datsyuk saattaa myös palata rosteriin. Kaikki on terveenä, joten nyt saatana ne hanat auki, jalat liikkeelle ja jotain näyttöjä siitä, että pudotuspeleissä voidaan pärjätä.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Matsia en yöllä katsonut, enkä ajatellut katsoa sitä nyt ESPNplayeriltä, kumma juttu. Mutta kyllähän nyt jossei tämä totaalinen nöyryytys herättänyt jengiä niin on kumma.

Kahden viikon päästä jossei Wings ole 100%:ssa iskussa niin Preds/Ducks/Hawks kävelee Detroitin yli ensimmäisellä kierroksella että heilahtaa.

Ja mä en Pavelia missää möm möm kisoissa halua nähdä!
 

Posthumus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Luin muualta erään teorian, joka tuntuu järkeenkäyvältä. Mistä johtuu tämän kauden vaisu pelaaminen ja selkärangan puute? ...
Mikä on muiden tuomio, voiko tämä asia olla näin yksinkertainen? Yzermanin aikana menestyttiin. Kun hän siirtyi kesällä Tampaan, korttitalo alkoi huojumaan.

Kommentteja eilisestä flopista:

Kyllähän tuo todellisten SUURTEN JOHTAJIEN poistuminen on varmasti osaltaan vaikuttanut tähän asennekulttuuriin. Tässä tarkoitan niin Yzermnia kuin Cheliostakin. Kun peli on tasainen, johdetaan, tai ollaan vain maalin tappiolla, asennetta löytyy kyllä. Isossa tappiotilanteessa tuli sitten säälittävä luovuttaminen, eikä taisteltu kunnialla loppuun asti.

Kyllä ne pelaajat yrittää, mutta vaikea onnistua kun olet tilanteessa jossa et pelaa vahvuuksillasi. Itse syyttäisin enemmän johtoporrasta/valmennusta eli Holland/Babcock akselia.

Mielestäni Detroitin pelin vaikeus johtuu pohjimmillan siitä erosta mikä vallitsee pelaajamateriaalin ja pelityylin välillä. Pelaajat ovat pääasiassa melko sopimattomia Babcockin 'battlehockeyyn', eli toisin sanoen Detroitin pelaajat eivät todellakaan ole vahvimmillaan kaksinkamppailuissa. Joko ollaan liian pieniä ja heikkoja (Hudler, Rafalski), tai liian hitaita (Bertuzzi, Franzen, Zetterberg), tai puuttuu tarvittavaa peliälyä (Cleary, Stuart, Kindl, Ericsson, Filppula) tai sitten ei ole ikinä tarvinnut opetella vääntämään kiekoista (Lidström, Kronwall, Modano).

Oikeastaan Detroitin ainoat hyvät pelaajat kaksinkamppailuissa ovat Helm ja - huvittavaa kyllä - Holmström. Eaves, Miller ja Datsyuk ovat ok.

Kaipa Hollandin (ja Babcockin) kuningasideana on saada äärimmäinen taito pelaamaan äärimmäisen kovaa. Ei ole kuitenkaan toiminut vajaaseen kolmeen vuoteen.

Detrotin peliä sekoittaa tämän lisäksi myös se, että joukkuen pyrkii pelaamaan tilanteesta riippuen kahta eri systeemiä. Kun peli on tasoissa tai ollaan tappiolla pyritään "kiekkokontrolliin". Mikä Detroitin tapauksessa tarkoittaa sitä että joko Datsyuk, Zetterberg, Filppula tai Helm yrittävät tuoda kiekon koko kentän läpi hyökkäysalueelle ja pitää sitä hallussaan niin kauan, että muut ehtivät asettua hyökkäysasemiin.

Jos Detroit johtaa niin kiekko flipdumpataan pois ja tarkoituksena olisi että se mentäisiin vääntämään sitten sieltä kulmista pois. Mutta koska Detroit on yksi (ainakin) lännen heikoimmista kaksinkamppailujoukkueista tämä tarkoittaa sitä, että Detroitin ollessa johdossa vastustaja saa lähes poikkeuksetta täyden kiekkokontrollin.

Omaan silmään näyttää siltä, että pelaajat vieroksuvat tätä jälkimmäistä battlehockeyä koska tietävät että on paljon todennäköisempää, että Detroit häviää kaksinkamppailun. Tästä johtuu se sekaannus, että usein näkee, että eri pelaajat pelaavat eri systeemiä. Tämä näyttää siltä kun yksi pelaaja on kiekon kanssa ja muut neljä seisovat selkä suorana ja yrittävät miettiä mitä kiekollinen pelaaja on tekemässä. Detroitille tulee aivan käsittämättömän paljon harhasyöttöjä koska vastaanottaja ei ollut odottanut syöttöä tai oli lähes paikoillaan sen saadessaan

Toinen edelliseen liittyvä seikka on pelinopeus. Tai sen puute. Lock-outin jälkeen olen katsonut kauden 08-09 playoffeista lähtien 95 % Detroitin peleistä ja Detroit on selvästi lännen hitaimpia joukkueita. Edeltävät lock-outin jälkeiset kaudet olin highlightien ja raporttien varassa. Ja muistan, että 2007-08 hoettiin, että Detroit voitti koska se oli ylivoimaisesti pelinopeudeltaan nopein joukkue NHL:ssä. Toivoisinkin, että joku paljon tuon kauden pelejä katsonut kertoisi oman mielipiteensä tästä. Oliko Detroitin peli oikeasti nopeampaa kuin muiden? Vai oliko tämäkin joku median väsynyt stigma kuten Detroitin kiekkokontrollipeli? (Detroithan ei ole lock-outin jälkeen pelannut sen kummempaa kiekkokontrollipeliä kuin mikään muukaan joukkue. Eikä itseasiassa ehkä sitä ennenkään. Mutta se on toinen aihe se :)

Hyviin joukkueisiin verrattuna (esim. Vancouver, Chicago, San Jose, Nashville) Detroitin pelinopeuden hitauden huomaa. Em. joukkueet liikkuvat ja liikuttelevat kiekkoa järkyttävän paljon nopeammin. Tämän kauden peleissä Chicagoa vastaan kiekon ollessa Detroitin hallussa omassa päädyssä pakit yrittävät rauhoittaa tilanteen. Tällä on kaksi seurausta: Chicago ehtii ryhmittyä ja aloittaa karvauksen. Detroit yrittää pikku syötöille pelata karvaajat pois - Detroitin hyökkääjät valuvat puolustusalueelle auttamaan ja Chicago nostaa painetta. Ennen pitkää Detroit menettää kiekon joko harhasyötön tai hävityn kaksinkamppailun seurauksena.

Jos näin ei käy, Detroitin on pakko heittää flip-dump Chicagon päätyyn. Tällöin tilanne on päinvastoin ja Detroit pääsee karvaamaan kiekon. Tai sitten ei.
Ennen kuin Detroit ehtii ryhmittyä tai edes aloittaa karvata Chicago on tulossa hyökkäykseen. Usein vielä käy niin että kaksi Detroitin kärkikarvaajaa jäävät kiekon taakse koska Chicago ajoittaa lähdön oikein tai sitten Detroitin viisikko ryhmittää karvauksensa päin persettä.

Oikeastaan näistä molemmista voisi kritisoida Ken Hollandia. Itse olen ainakin tällä hetkellä "katkera" Babcockin jatkosopimuksesta. Ja jos mietitään että minkälaisia pelaajia Holland on viimeisen kahden kauden aikana signannut/tuonut joukkueeseen takaisin: Bertuzzi, Holmström, Hudler. Kaikki NHL:n hitaimman kymmenyksen joukossa. Olisi mieluummin hankkinut niitä puukätisiä pörrääjiä koska Babcock saa niistä enemmän irti. On toisaalta myös kohtuullista kysyä, että olisiko Holland parempaakaan kokoonpanoa kasata? Bertuzzi ja Holmström ovat capissa 4 miljoonaa. Kenen niillä olisi muka signannut? Pickejä treidaamalla oltaisiin vain kustu tulevaisuutta pois.

Kaiken kaikkiaan tuskaista olleet viimeiset kaksi kautta. Ja vaikka tämän runkosarjan tulos on tod.näk. parempi kuin viime kauden, oli peli tällä kaudella huonompaa kuin 2009-10. Tuskaisempaa tästä tekee se, että ensi kausihan tullaan pelaamaan käytännössä samalla miehityksellä. Vain vuotta vanhempana ja hitaampana

Tulipas sekavan pitkä ja pessimistinen sepustus. Aloin jo kirjoittaessa epäillä omia ajatuksiani mutta ei viiitsi enää deletoikaan :) Ehkä sen joku jopa lukeekin.

Ja ei. En usko että Yzermanilla tai johtajuuden puutteella on mitään tekemistä asian kanssa.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Hyvää pohdintaa Posthumusilta. Kyllähän joukkueelle tuo kiekkokontrollipeli sopii huomattavasti paremmin ja se selviää jo ihan pelkästään nimilistaa katsomalla. Periaatteessa joukkueessa ei ole yhtään johnscottia tai derekboogaardia, jolle ei uskalla kiekkoa missään vaiheessa peliä antaa vaan Millerit ja Draperitkin saavat sillä aina jotain tehtyä.

Johtajuudesta voidaan jauhaa aika pitkään. Lidström on ehdottomasti loistava johtajatyyppi ja olisi varmasti toiminut kapteenina pitempäänkin jollei meillä olisi ollut Yzermania. Nykyinen kapteenistohan on

C - Nicklas Lidström
A - Henrik Zetterberg, Pavel Datsyuk, Kris Draper

Ihan OK siis. Mitä nyt kuuleman mukaan Datsyuk ei paljoa puhu eikä pukahda, mutta jäällä on kyllä ehdoton liideri joten A on siksi ehdottoman ansaittu. Zetasta se seuraava kapteeni on tulossa, koska lontoo taipuu ja peliesitykset antavat myöden. Datsyuk varmasti pitää A:n, mutta kenelle muille sitä aletaan tyrkyttämään. Draperin ja Lidaksen lopetettua tarvitaan vähintään yksi, todennäköisesti kaksi kantamaan sitä kirjainta.

Olisin valmis antamaan A:n ainakin Helmille. Helm on juuri sellainen kaveri josta koko joukkue saisi ottaa mallia. Ihan joka vaihdossa antaa kaikkensa, pelaa tilanteet loppuun ja on pienestä koostaan huolimatta aina vääntämässä jossain, voittaa kaksinkamppailuja, tekee maaleja enemmän asenteella kuin taidolla, ei ota yhtään turhia jäähyjä (8 kakkosta tällä kaudella).

Kolmas A menisi mielestäni jollekkin kolmikosta Stuart, Kronwall, Cleary. Kaikki ovat jo muutaman kauden pelanneet Red Wingsissä ja pystyneet pitämään suoritustasonsa jotakuinkin kelvollisena.

edit: Mitch Callahanista vielä. Callahan on saanut tunnustusta kun Hockey's Future on listannut TOP-10 hyökkääjäprospectit WHL:stä. Uunituoreen listan löydät täältä.

Callahan on nyt siis playoffeissa tehnyt neljässä ottelussa tehot 4+3 ja lanannut viime kesän kutosvarauksen Brett Connollyn lasarettiin loppukaudeksi. Callahanin Kelowna siis sweeppasi Prince Georgen 4-0 WHL:n playoffien ykköskierroksella.

Kesän 2009 kolmoskierroksen varaus Andrej Nestrasil pelasi varsin hyvän kauden OHL:ssä P.E.I Rocketissa ja on nyt tehnyt playoffeissa 4 ottelussa tehot 1+4. P.E.I on kuitenkin häviöllä 3-1 joten mahdollisesti Nestrasil voidaan tällä kaudella nähdä vielä jopa AHL:ssä jos Holland ja kumppanit päättävät antaa sopparin nuorelle tsekille jo nyt. Nestrasilkin vaikuttaa suhteellisen lupaavalta ja kun kokoakin on (6'2, 200lbs.) niin varovaisia odotuksia on ainakin vähän.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kyllä ne pelaajat yrittää, mutta vaikea onnistua kun olet tilanteessa jossa et pelaa vahvuuksillasi. Itse syyttäisin enemmän johtoporrasta/valmennusta eli Holland/Babcock akselia.

Mielestäni Detroitin pelin vaikeus johtuu pohjimmillan siitä erosta mikä vallitsee pelaajamateriaalin ja pelityylin välillä. Pelaajat ovat pääasiassa melko sopimattomia Babcockin 'battlehockeyyn', eli toisin sanoen Detroitin pelaajat eivät todellakaan ole vahvimmillaan kaksinkamppailuissa. Joko ollaan liian pieniä ja heikkoja (Hudler, Rafalski), tai liian hitaita (Bertuzzi, Franzen, Zetterberg), tai puuttuu tarvittavaa peliälyä (Cleary, Stuart, Kindl, Ericsson, Filppula) tai sitten ei ole ikinä tarvinnut opetella vääntämään kiekoista (Lidström, Kronwall, Modano).

Oikeastaan Detroitin ainoat hyvät pelaajat kaksinkamppailuissa ovat Helm ja - huvittavaa kyllä - Holmström. Eaves, Miller ja Datsyuk ovat ok.

Oikeastaan näistä molemmista voisi kritisoida Ken Hollandia. Itse olen ainakin tällä hetkellä "katkera" Babcockin jatkosopimuksesta. Ja jos mietitään että minkälaisia pelaajia Holland on viimeisen kahden kauden aikana signannut/tuonut joukkueeseen takaisin: Bertuzzi, Holmström, Hudler. Kaikki NHL:n hitaimman kymmenyksen joukossa. Olisi mieluummin hankkinut niitä puukätisiä pörrääjiä koska Babcock saa niistä enemmän irti. On toisaalta myös kohtuullista kysyä, että olisiko Holland parempaakaan kokoonpanoa kasata? Bertuzzi ja Holmström ovat capissa 4 miljoonaa. Kenen niillä olisi muka signannut? Pickejä treidaamalla oltaisiin vain kustu tulevaisuutta pois.

Kaiken kaikkiaan tuskaista olleet viimeiset kaksi kautta. Ja vaikka tämän runkosarjan tulos on tod.näk. parempi kuin viime kauden, oli peli tällä kaudella huonompaa kuin 2009-10. Tuskaisempaa tästä tekee se, että ensi kausihan tullaan pelaamaan käytännössä samalla miehityksellä. Vain vuotta vanhempana ja hitaampana.

Noh, ehkä se tilanne ei nyt ihan noin huono ole, että yli puolet pelaajista ei sovi pelitapaan? :) Jos ne sopisi, niin President Trophy olisi ilmeisesti varmistettu jo aikaa sitten ja kukaan ei mahtaisi meille mitään?

Jos meillä olisi kasassa 70-80 runkosarjapinnaa tuon nykyisen 98 sijasta, niin sitten voisin yhtyä moniin asioihin, mutta en nyt sitä tilannetta ihan noin huonona näe.

Paljon hyviä pointteja oli kyllä kirjoituksessasi.
 

Posthumus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Noh, ehkä se tilanne ei nyt ihan noin huono ole, että yli puolet pelaajista ei sovi pelitapaan? :) Jos ne sopisi, niin President Trophy olisi ilmeisesti varmistettu jo aikaa sitten ja kukaan ei mahtaisi meille mitään?

Jos meillä olisi kasassa 70-80 runkosarjapinnaa tuon nykyisen 98 sijasta, niin sitten voisin yhtyä moniin asioihin, mutta en nyt sitä tilannetta ihan noin huonona näe.

Juu jäi teksti ylinegatiiviseksi koska yritin ettei tulisi aivan järkyttävän pitkää meriselitystä. Yritin selittää vain pointtini mahdollisimman selvästi ja jätin kaikki "pehmennykset" siksi pois. En tietysti tarkoittanut että Detroit - tai kyseiset pelaajat - häviää kaikki kaksinkamppailut vaan että niitä hävitään enemmän kuin voitetaan. Ja pelitapoja en todellakaan ole mitenkään pätevä analysoimaan - en ole eläissäni edes jääkiekkoa pelannut. Näin fanin hajatelmia vain.

Muutenkin tuo on vähän ikuisuuskysymys: onko väliä jos pelataan paskasti mutta pisteitä tulee? Itse olen myös sitä mieltä, että loppujen lopuksi sillä ei ole mitään väliä miten se voitto tulee. Runkosarjalla ei kuitenkaan ole kuin yksi funktio: päästä pudotuspeleihin. Tosin käänteisesti voi ajatella, että jos playoffeissä menee perseelleen niin onko niillä runkosarjan 98 pisteellä mitään väliä? Ja näin fanille jääkiekko on kuitenkin vain viihdettä, ja pidemmän päälle minä ainakin katselen mielummin hyvää ja viihdyttävää peliä jolla hävitään kuin paskaa peliä jolla voitetaan.

Mutta ei pidä myöskään unohtaa miksi Detroit on siirtynyt yhä enemmän tuohon "battlehockeyyn". Kun pudotuspeleissä nopeus ja fyysisyys kasvavat sekä tuomarit jäävät pukuhuoneeseen, se on sopivin ja tehokkain pelitapa. Ja voi tosiaan olla että ne pelaajat sitten löytävät sen jonkun mystisen ison vaihteen. Joukkue on kuitenkin täynnä pelaajia jotka ovat perinteisesti parantaneet playoffeissa.

Ehkä huominen morkkispeli Nashvilleä vastaan antaa tästä jo jotain osviittaa.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Piste ainakin pedoilta, ehkä toinenkin jatkoilta? 3-0 tilanteessa olin satavarma, ettei tule pistettäkään, mutta niin Abdelkader taisteli tiimin tasoihin.
E: Cleary ratkaisee! 2 pistettä ja 100 pinnaa rikki jälleen. Myös playoff-paikka varmistui. Juhlapäivä!
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Piste ainakin pedoilta, ehkä toinenkin jatkoilta? 3-0 tilanteessa olin satavarma, ettei tule pistettäkään, mutta niin Abdelkader taisteli tiimin tasoihin.
E: Cleary ratkaisee! 2 pistettä ja 100 pinnaa rikki jälleen. Myös playoff-paikka varmistui. Juhlapäivä!

Samassa ottelussa Bertuzzi 2 tappelua O'Brienia vastaan ja Red Wings nousee 3-0 tappioasemasta 3-4 voittoon. Näenköhän unta vai onko tässä jotain pientä kultareunusta synkissä pilvissä havaittavissa? :)

5 pinnaa on eroa Nashvilleen, joten 1 pinna riittää varmistamaan ainakin tuo Divarin ykköspaikan, kun Predatorsilla on vain 3 peliä jäljellä.

EDIT:

Tarkennusta hieman tuohon pistetilanteeseen...

Normivoittoja (siis ilman rankkareita voitettuja, jotka sarjataulukkotilanteessa ratkaisee ensin) Wingsillä on viisi enemmän mitä Nashvillellä, joten yksi pinna lopuista peleistä riittää jättämään Nashville varmuudella taakse.

Ja Chicago voi vielä saavuttaa 102 pistettä voittamalla kaikki loput pelinsä, ja omaa teoriassa mahdollisuuden mennä Wingsin ohi, mutta niin tuskin käy. Jos he voittavat kaikki loput pelinsä normivoitoilla, niin pääsevät normivoitoissa maksimissan tasoihin (41). Yhdellä normivoitolla Red Wings varmistaa 102 pistettä ja tekee eron normivoitoissa Chicagolle mahdottomaksi ottaa kiinni, koska ero on jo nyt viisi peliä normivoittoja (ero kasvaa kuuteen) ja Chicagolla vain viisi peliä jäljellä.
 
Viimeksi muokattu:

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
4-3 jatkoajalla Predators kumoon. Tämä ottelun paras pelaaja oli Justin Abdelkader. Teki kaksi maalia, mutta ilman maalejakin olisi ollut paras. Niin monta taklausta ettei laskuissa pysynyt. Tällä kertaa jampat malttoivat pelata eivätkä vaan ihmetelleet.

Posthumuksen epäilemä pelinopeus näytti riittävän tänään. Nashville on liigan nopeimpia jengejä, mutta ottelun jälkimmäisellä puoliskolla heidän tekemisensä taso katosi tykkänään. Kun Preds hävisi hiljattain Vancouveria vastaan 1-3, he puolustivat siinä pelissä paljon paremmin kuin tänään. Canucksilla oli vain muutama maalipaikka Sedinien nerouden ansiosta ja sen he käyttivät. Se matsi oli tukahduttavan tiukkaa puolustamista, maalipaikkoja oli molemmilla joukkueilla yhtä vähän. Tämä Wings-Preds oli täynnä maalipaikkoja puolin ja toisin, Nashville oli päättänyt viihdyttää kotiyleisöään avoimemmalla pelillä.

Tärkeintä on kuitenkin se, että touhusta löytyi asennetta. Jos tämä vire kestää, silloin Minnesotan pitäisi olla kevyttä kauraa huomenna. Jacques Lemaire ei enää valmenna heitä, joten mitään poikkeuksellisen jyrkkää haastetta tai lausuntoa ei liene odotettavissa Wildin taholta.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
En meinannut uskoa silmiäni kun Bertuzzi tiputti hanskat ekan kerran. Eipä se mitään, mutta kun tiputti tokan kerran niin nipistin jo oikeasti itseäni. Lisäksi 4 maalia Nashvillen verkkoon on aikamoinen suoritus. Peli ei oikeastaan ollut edes mitään hirveää perseilyä vaikka Nashville menikin jo 3-0 johtoon. Oikeastaan aivan uskomattoman typeriä jäähyjä otettiin noin miljoona ja niillä Nasuleitten maalitkin lahjoitettiin.

Kindlin estämisjäähy ykköserässä oli aivan älytön. Siitä ei rankaistu. Sitten tuomarit hylkäävät Lidaksen maalin ja arpovat siihen lisäksi vielä Homerille jäähyn. Itse en siinä mitään sen suurempaa estämistä nähnyt, mutta ilmeisesti Tim "fucking" Peel näki. Abdelkader lanasi Eratin ihan pystyyn laitoihin sitten seuraavaksi. Laitataklaus.. no kaipa se sitten oli. Joka tapauksessa hyvä, että Abby vähän maksoi takaisin siitä Weberin cheapshot kyynärpäästä viime pelistä tuollaisella sääntöjen rajamailla olevalla taklauksella, varsinkin näin kun kellekkään ei mitään pahaa käynyt. Homer hyppää boksista pelaamaan AV:ta ja heittää kiekon katsomoon. Tässä vaiheessa tuli sellainen "voi vittu" -olo. Ei siinä kauaa mennyt että Suter läväytti sitten hirveän maskin takaa 1-0.

Toisen erän alkuun Stuart päättää fiksusti nostaa kiekon katsomoon. Aivan käsittämätön ratkaisu Stuartilta ja tajusi sen kyllä tilanteen jälkeen samantien itsekin. Erat sitten piakkoin ohjailee maalin edestä Nasut 2-0 johtoon. Missä oli Ericsson? Kukaan ei tiedä. 55 sekuntia ja Sergei "asennevamma" Kostitsyn tekee jo 3-0 ja peli on ohi. Howard olisi tuon napannut jos tilanne olisi ollut 0-0. Babcock ottaa aikalisän. Vajaa minuutti tuosta ja Blum perseilee Nashvillen alueella oikein kunnolla ja Kindl lataa uran toisensa viivalta. Nashvillen kuviot olivat aika hukassa tuossa. Reilu minuutti tästä ja Justin Abdelkader ohjaa maalin edestä Stuartin laukauksen häkkiin ja pelin 2-3:een. Meillä on taas peli.

Kolmoserän alussa Abdelkader ja Bertuzzi pelaavat pirun hyvin yhteen ja Abby iskee illan toisensa, perkeleen komea maali muuten oli. Howard taisi tämän erän aikana ryöstää Wardin kaksi kertaa ja oli muutenkin aivan maaginen. Ihan erän lopussa Salei yritti kovasti avustaa Predatorseja voittoon. Ensin aivan järjetön poikkari Spalingin niskaan 6 ja puoli minuuttia ennen loppua. Hyvä, että tuli vaan kakkonen. Boksista pois ja kiekko katsomoon.

Jatkoajalla Rafalski sitten heittää kiekon maalille ja se pomppii jostain Clearyn jalkojen kautta maaliin.

- Justin Abdelkader, ei kai tästä mitään voi sanoa. Löytyykö tarpeeksi ylistyssanoja tämän päivän suoritukseen? Ihan helvetin hyvä peli. Paljon kovia taklauksia, 2 maalia, +2 ja ei yhtään virhettä. Muutenkin Bertuzzi-Abdelkader-Franzen ketju toimi aika hyvin.

- Howard. Oli parempi tänään kuin Rinne. Rinne oli jotenkin kovin epävarman näköinen koko pelin. On siis yleensä näyttänyt mun mielestä paljon paremmalta siellä maalilla. Nyt ei ehkä ihan sitä Vezina-tason Rinnettä nähty vaikkei nyt suoranaisesti yhdellekkään maalille mitään voinut.

- Kiekko katsomoon -jäähyt. Mitä vittua? Ihan oikeasti, 3 kertaa kiekko katsomoon saman ottelun aikana. Huomenna sitten treenataan tunnin verran, että "miten puran kiekon pois alueelta ilman että laitan sen laidan yli".

- Mulle on ainakin jo pidemmän aikaa ollut selvä ketkä pakeista haluan pelaavaan kokoonpanoon playoffeihin. Toivottavasti Babcockillekin selviäisi pian, että Salei istuu ja Kindl pelaa.

- Modano, Filppula, Zetterberg ja Franzen olivat aika kesyjä. Varsinkin Filppulalta nähtiin pari aika eriskummallista ratkaisua kiekon kanssa. Parempaakin Vallea on nähty.

edit: Nyt tuli päivemmällä vähän pirteämmillä silmillä kelailtua tuota Holmströmin maalia ja kyllähän nyt voi taas kerran yhtyä oliko se nyt Redmondiin vai Danielsiin kun sanoi "That's about as brutal as it gets". Ehdottomasti. Aivan päivänselvä maalihan tuo olisi ollut, mutta tuomarit antavat kakkosen siitä että nimi on Holmström ja siitähän tuo jäähyputki lähti käyntiin. Uskomatonta.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Datsyukin pitäisi palata tänään kokoonpanoon. Tulevista kentällisistä ei ole vielä tullut mitään tietoa, Pavelin paluu pistää varmaan kaiken uusiksi. Ottelu Minnesotaa vastaan alkaa klo 24:00.
 

tuuriman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Bayern, Berliinin joukkueet , Saksa
Pavel "Taikuri" Datsyuk palaa kehiin rennon tunnin päästä Wildiä vastaan. Modano ja Draper terveet raaputukset. Kronwall lepää toisen peräkkäisen pelin ylävartalovamman takia, status day-to-day.

Lähde.

Linkki freep.comiin

Edit. Henkka oli nopeampi
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Minnesota-matsin ketjut:

Datsyuk - Zeta - Cleary
Hudler - Filppula - Holmström
Franzen - Abdelkader - Bertuzzi
Miller - Helm - Eaves

Lidström - Stuart
Ericsson - Rafalski
Kindl - Salei

Howard

Modano ja Draper terveet raaputukset.

Modanosta tuli mieleen se kun silloin paluun aikaan laskin noita ottelumääriä. Kaikki loput matsit loukkaantumisen jälkeen pelatessaan Modano olisi saavuttanut ottelumääräbonuksensa (40) ja 150 000 dollaria enemmän.

Vähän ilkeää touhua miehen jättäminen healthy scratchiksi, mutta organisaation kannalta järkevää, eipä ole ensi kauden capissa niin paljon rasitteita. Tuskin tätä olisi tehty, ellei se nyt olisi sattunut juuri parin pelin verran tuohon bonuksen rajalle.

Modanon bonarit:

* $150,000 for playing in 40 games
* $100,000 for playing in 55 games
* $125,000 for Round 1 playoff win
* $125,000 for Round 2 playoff win

Modanolla on 37 ottelua vyöllä ja jos vielä toisen matsin huilaa kolmesta jäljellä olevasta, niin 40 matsia jää toteutumatta.
 
Viimeksi muokattu:

Brock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paras organisaatio
Sattui silmään tuolta Elisan urheilu-uutisista tämä

- Heti kun Pavel pääsee jäälle, niin koko joukkueella on yhtäkkiä enemmän tilaa ja kiekko enemmän hallussa. En tiedä miksi, mutta niin vain on. Hän on pelottava, Red Wingsin päävalmentaja Mike Babcock sanoi Detroit News -lehdelle.

Aika vahvaa tekstiä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kun tuo pleijaripaikka ja divarivoitto nyt varmistui, niin voisi hieman spekuloida tulevilla pleijareilla. Kotoa siis varmuudella aloitetaan, mutta vielä ei ole mitään hajua että ketä vastaan.

Helppoa ei playoff-taival tule olemaan, se on varma. Heti alusta lähtien vastaan tulee huippujoukkue. Lisäksi voisi palata taas tuohon aiempaan "itkemiseen", eli hankalilla aikavyöhykkeillä pelaamiseen. Pacific divarista menee neljä joukkuetta jatkoon + Vancouver, joten "hyvällä" tuurilla jokaisella kierroksella saadaan vastaan länsirannikon joukkue.

Tämä on erittäin hankala asetelma, sillä esim. 2008 Stanley Cup-keväänä länsirannikolla ei käyty kertaakaan. Vastustajina oli Nashville, Colorado ja Dallas. Silloin oli kyllä kaikki tähdet kohdallaan, kun Colorado teki ekan kierroksen Mega-yllätyksen ja oli sitten Wingsiä vastaan täysin sukka. Sweepillä päästiin tekemään pitkä välihuili ja niinpoispäin. Nyt semmoisesta on täysin turha unelmoida.

Näin äkkiseltään Anaheim ja Los Angeles olisi ehkä ne vähiten hankalimmat vastustajat kohdata ensin. Vaikka Ankoilla onkin hirmuvire päällä, niin se on kuitenkin ainoa joukkue, jonka Wings on tällä kaudella pystynyt nollaamaan ja peräti kahdesti. Neljästä ottelusta on kolme voittoa ja yksi jatkoaikatappio. Los Angelesin loukkaantumiset hyökkäyksessä (Kopitar+Williams) taasen ovat niin merkittäviä, että joukkuen syvyys joutuu kovaan puntariin. Pimentoon varjostettavia pelaajia on vähemmän, ja siten työsarka olisi helpompi.

Chicago ja Nashville olisivat noita lähempänä olevia joukkueita, ja varsinkin Chicago olisi tietysti ihan mukava pudottaa ekalla kierroksella. Nashville on Wingsille pirun hankala, vaikka edellinen peli onnistuttiinkin voittamaan.

Tosin hallitsevat mestarit voisi piruuttaan pudottaa pleijareiden ulkopuolelle jo runkosarjassa hoitamalla kaksi keskinäistä kohtamista, jotka on runkosarjassa vielä jäljellä. Jos sieltä sitten vaikka Calgary tai Dallas pääsisikin Vancouverin ruoaksi. Todennäköisesti kuitenkin Wings tulee huilauttamaan Lidasta ja Zetaa (jotka ovat raataneet ihan helvetisti muiden ollessa saikulla) ainakin toisessa näistä Chicago-peleistä, joten voitot ovat kiven alla, varsinkin kun Hawks tulee pelamaan omasta elämästä ja kuolemastaan.

Joukkueen tilanne on hyvä, ainoastaan Ozzie ja Kronwall ovat tällä hetkellä loukkaantuneena. Jännästi Kronwallin puuttumista ei edes huomaa, kun äijä on ollut tällä kaudella kuin varjo entisestään. Kronneria vaivaa olkapäävamma, todennäköisesti on pleijareissa jo pelikunnossa.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Ja sitten seuraavana vastassa Carolina. Red Wings tänään:

Zetterberg-Datsyuk-Cleary
Franzen-Abdelkader-Bertuzzi
Modano-Filppula-Holmstrom
Draper-Helm-Eaves

Lidstrom-Stuart
Ericsson-Rafalski
Kindl-Salei

Howard (starting)
MacDonald

Hudler ja Miller huilaa. Osgood ei kuulemma enää runkosarjassa pelaa.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Allenin taklauksesta ensimmäisessä erässä meni Zetan jalka pipiksi. Mitä nyt nopeesti tsekkasin Detroit Free Pressin, niin Babcock ei tule enää Zetterbergiä peluuttamaan runkosarjan aikana. Riskipeliä olisi muuten joo.

Niin ja Madonna on ihan paska. Toivottavasti Miller ja Hudler pelaa Chicago viikonlopussa.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Niin ja Madonna on ihan paska.

Jos arvasin tämän vertauskuvan oikein, niin pelatessaan molemmat jäljellä olevat pelit jää lukemaan 1499 ottelua tämän kauden päätteeksi.
 

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
Huumori osastoa katsellessa pitää kyllä ihmetellä tätä liigaa ja sen tuomareita.. Hossa potkii kiekon maaliin kuin Roberto Carlos, maali hyväksytään... Samaan aikaan Detroitilta hylätään noin maali per peli kärjistetysti sanottuna, Holmströmin tms taidetta hipovan maskipelaamisen takia. Noo tasan ei käy nallekarkit sehän on aina tiedetty, ja eiköhän joku tuu irvailemaan tätäkin tekstiä.. :)
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Huumori osastoa katsellessa pitää kyllä ihmetellä tätä liigaa ja sen tuomareita.. Hossa potkii kiekon maaliin kuin Roberto Carlos, maali hyväksytään... Samaan aikaan Detroitilta hylätään noin maali per peli kärjistetysti sanottuna, Holmströmin tms taidetta hipovan maskipelaamisen takia. Noo tasan ei käy nallekarkit sehän on aina tiedetty, ja eiköhän joku tuu irvailemaan tätäkin tekstiä.. :)

Luultavasti eräs nimeltä mainitsematon Sharks-fani...
Mutta onhan tuo perseestä, että nimi selässä vaikuttaa noin paljon.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Luultavasti eräs nimeltä mainitsematon Sharks-fani...
Mutta onhan tuo perseestä, että nimi selässä vaikuttaa noin paljon.
En nyt tiedä, mitä Sharks-fanit välittäisi Detroitin ketjussa mainitusta Chicagon pelissä tapahtuneesta erittäin kyseenalaisesta tuomiosta.

Onneksi sen sijaan tiedän, etten ole tuo nimeltä mainitsematon Sharks-fani, sillä kommentoin tyrmistyneenä kyseistä ratkaisua jo huumoriketjussa missä alkuperäinen linkki oli.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Vaikka Wingseillä ei panosta kahdessa vikassa pelissä olekaan, niin olisihan se kiva jättää Hawks rannalle ruikuttamaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös