Mainos

Detroit Red Wings 2009-10 - Revenge of Lilja!

  • 378 939
  • 1 273

hwallen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Arsenal
Spekulointia

Tässä vaiheessa harjoitusleiriä ja matseja on ehkä liian aikaista kysellä, mutta sitäkin herkullisempaa. Mitä Detroit -visionäärit (kuten Henkka) veikkaisivat alkavan kauden ketjukokoonpanoiksi? Millaisen roolin Bertuzzi, Williams ja erityisesti Eaves voivat saada?

Kiitos jo etukäteen. Detroitin ketjuja on ilo lukea selkeän ilmaisun ja muutenkin asiallisen tekstin ansiosta, joten jatkakaahan samaan malliin. :)
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Tässä vaiheessa harjoitusleiriä ja matseja on ehkä liian aikaista kysellä, mutta sitäkin herkullisempaa. Mitä Detroit -visionäärit (kuten Henkka) veikkaisivat alkavan kauden ketjukokoonpanoiksi? Millaisen roolin Bertuzzi, Williams ja erityisesti Eaves voivat saada?

No nyt alkavien harjoituspelien perusteella kentät menee näin:

Franzen-Datsyuk-Homer
Bertuzzi-Zeta-Cleary
Leino-Filppula-Williams
Draper-Abdelkader-Eaves

Puolustus on tuttu ja turvallinen:

Lidas-Rafalski
Kronwall-Stuart
Lebda-Ericsson

Maalissa:

Osgood
Howard

Poissa loukkaantumisien takia siis Lilja ja Helm. Maltby aloittanee 13:sta hyökkääjänä. Liljan palatessa Lebdasta tulee seiskapakki ja Helmin palatessa Abdelkader tippuu alas ja Helm sentteröi nelosta.

Bertuzzin yv-ajasta en olisi vielä varma, Williams ainakin pelasi edellisellä Wings ajallaan kakkosyv:n viivassa. Eavesin rooli on pelata 3-4 kentissä jämäminuutit.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Onko se liiallinen pehmeys sitten loppujenlopuksi ongelma?

Sanoisin, että se pehmeys muuttuu ongelmaksi siinä vaiheessa kun se estää sitä taidon hyväksikäyttöä. Jos kyseinen ketju (Leino-Filppula-Williams) pehmeydestään huolimatta kykenee pelaamaan taitavasti ja hallitsemaan peliä niin tuolloin pehmeydestäkään ei ole haittaa mutta siinä vaiheessa siitä alkaa olla haittaa jos se pehmeys estää käyttämästä vahvuuksia (taitoa) tai saa aikaan sen, että pelaajat alkavat kartaa tilanteita joissa voi tulla mustelmia ja näin menettävät osaltaan mahdollisuuden käyttää taitoaan. Liikutaan siis niillä rajoilla milloin liiallinen pehmeys voi kääntyä negatiiviseksi seikaksi pelissä, mutta sen näkee vasta kauden edetessä jos tämä pehmeys estää pelaajia hyödyntämästä taitoaan - mitä heillä on, (jos rehellisiä ollaan niin itse pelkään kaikesta huolimatta eniten Williamsin kykyä pelata ylhäällä). Jos homma ei toimi niin mielusti tilalle siinä vaiheessa hitusen enemmän voimaa ja vääntöä ketjuun kuin väkisin hakata päätä seinään.

vlad.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eka harkkapeli ohi ja Philly kaatui 3-1 vaisun alun jälkeen. Phillyn radioselostusta jaksoin kuunnella ekan erän verran kunnes nukkumatti iski ja Wings sai ensimmäiseen varttiin muistaakseni yhden laukauksen maalia kohti. Erän lopussa homma näytti kääntyneen ja loppu olikin sitten Wingsin hallintaa. Vedot erässä 5-7 Phillyn hyväksi.

Philly avasi maalinteon tokan erän alussa James Van Riemsdykin maalilla (ei syöttäjiä) ja Kris Draper tasoitti pelin toisen erän puolivälissä Brian Rafalskin ja Mattias Ritolan syötöstä. Toisen erän lopussa AHL-mies Jamie Tardif vei Wingsin johtoon Abdelkadin toimiessa syöttäjänä. Vedot tokassa erässä Wingsille 18-7.

Kolmannen erän alussa Ian Laperriere ja Tardif kävivät nyrkkihippasilla ja välittömästi seuraavassa vaihdossa Torontosta farmijengin puolelle hankittu Jeremy Williams iski taululle 3-1 johtolukemat. Syöttäjinä Jakub Kindl ja Andy Delmore. Kolmannen erän loppupuolella Philly sai pari ylivoimaa, mutta Wings-alivoima ei päästänyt tänään ainuttakaan maalia. Vedot kolmannessa erässä Detroitille 10-9 ja koko ottelussa 35-21.

Detroit vaihtoi maalivahteja toisen erän puolivälissä. Jimmy Howard aloitti ja Daniel Larsson hoiti lopun. Phillyllä Emery pelasi kaksi ekaa erää ja Brian Boucher viimeisen erän. Kolmesta maalista Emery päästi kaksi, Boucher yhden ja Howard päästi Wingsin ainokaisen.

Red Wingsin kokoonpano oli jaettu Traverse Cityn harkkaleirin jäljiltä kahtia ja Phillyä vastaan pelasi leirin "finaalin" voittanut Team Red. Käytännössä kokoonpanossa on NHL-joukkueen 1. ja 4. kentät, sekä AHL:n 2.-3. kentät. Pakisto jaettu samalla tavalla tasaisesti kahtia.

Rosteri:

Franzén - Datsjuk - Holmström
Draper - Abdelkader - Eaves
Ritola - Newbury - Tardif
Ryno - Emmerton - Williams

Lidström - Ericsson
Meech - Rafalski
Kindl - Delmore

Howard
Larsson
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Eka harkkapeli ohi ja Philly kaatui 3-1

Kakkospakkiparissa ollut Meech valittiin muuten ottelun parhaaksi pelaajaksi. Ok ensimmäinen harjoitusotteluhan tämä oli mutta taitaa kaverilla olla näyttöhalut huipussaan varsinkin kun muistetaan että miestä ollaan huhuttu jatkuvasti kauppattavaksi ennen kauden alkua.

Mutta katsotaan nyt tuo Lilja case ensin ennen kuin luovutaan taas yhdestä nuoresta pakista.
 

Posthumus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Eka harkkapeli ohi ja Philly kaatui 3-1 vaisun alun jälkeen...

Loistavaa, että heti herättyään sai luettavakseen otteluraportin :)

Tuolta löytyy vähän videonpätkää yön matsista: http://flyers.nhl.tv/team/console.jsp?catid=774&id=46561. Lähinnä vain Van Riemsdykin ja Draperin maalit.

Ja Detroitin preseasonhan jatkuu seuraavasti:

18.9. NY Rangers@Detroit
19.9. Buffalo@Detroit
21.9. Detroit@NY Rangers
22.9. Detroit@Philadelphia
25.9. Toronto@Detroit
26.9. DetroitToronto
27.9. Pittsburgh@Detroit
30.9. Detroit@Farjestad

Lähde: http://redwings.nhl.com/club/news.htm?bcid=436656
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Pelissä olleilta vielä kommetteja.
(suora suomennos Hf Boardsilta, nimimerkki zetterberg40)

- Vakimiehistä Franzén, Datsjuk, Holmström, Lidström, Rafalski, Ericsson esiintyivät kaikki hyvin. Lidas-Raffy hieman sähläsivät ylivoiman viivapelissä.

- Datsjukin puolesta nimimerkki zetterberg40 on valmis lyömään 1000 dollaria vetoa, että sieltä tulossa jälleen huippukausi. Monta kertaa mies sai näyttämään tulokkaat ja jotkut Phillyn veteraanitkin täysin idiooteilta.

- Abdelkader näyttää ilmiömäiseltä. Justin teki niin paljon hyviä asioita kiekon kanssa sekä ilman kiekkoa, että se oli ihan epätodellisen tuntuista. Hän oli koko ajan oikeassa paikassa. Hän näyttää todella kehittyneen paremmaksi, vaikka nyt onkin vasta harjoituskausi ja täyttä totuutta ei tiedä oikean kauden alkaessa. Babcockilla tulee olemaan todella vaikeaa saada hänet mahtumaan ulos vakiokokoonpanosta.

- Eaves oli ok. Hänen pitää vain löytää sopivat ketjukaverit, jotta homma saadaan natsaamaan. Hän ja muutama muu näytti olevan hieman pihalla, mutta kyllä tässä kaverissa on potentiaalia.

- Mursak ei pelannut, mutta Tardif oli mukana. Tappeli Laperrieren kanssa ja "voitti". Teki maalinkin. Tilastollisesti siis näyttää huippuilalta, mutta tosiasiassa siinä ei ollut mitään ihmeellistä. Hän on ollut hyvä harjoituskaudella, mutta en usko sen poikivan mitään ihmeellistä.

- Ritola voisi olla NHL-kamaa ihan lähitulevaisuudessa. Hän näytti hyvältä kiekon kansa, rakensi paljon tilanteita ja teki kovasti töitä hyökkäysalueella. Pidin näkemästäni, hänestä voi tulla erittäin hyvä pelaaja.

- Emmertonista tulee NHL-peluri pian. Tämä jätkä on vaan niin hyvä. Hän rakensi niin paljon hyviä tilanteita ja välillä harhautti jopa ketjukaverinsa kuutamolle. Vaikea verrata häntä silti keneenkään pelaajaan. Ehkä paremmilla käsillä varustettu Ethan Moreau? Joku kuka on väsymätön duunari, hyvä kiekon kanssa ja ilman, mutta vielä Moreauta paremmalla pelikäsityksellä? Ensi kaudella tulossa huippukausi AHL:ssä.

- Newbury ja Jeremy Williams vaikuttivat ihan hyviltä. Newbury näyttää ihan nuoren Maltbyn kloonilta. Hyviä hankintoja Griffinsiin.

- Johan Ryno oli järkyttävän huono. Hänellä ei ole mitään käsitystä mitä tehdä kiekon kanssa saadessaan sen, eikä hän osaa käyttää isoa kroppaansa hyväkseen muita pelaajia vastaan. Ryno hävisi väännöt 15 senttiäkin lyhyemmille vastustajilleen. 2-2 tai 2-1 hyökkäys päättyi aina helppoon rannelaukaukseen, 1-1 tilanteessa Parent riisti kiekon häneltä helposti. Ryno oli ylivoimaiseti huonoin hyökkääjä tänään, Holland ja Nill voisivat ehdottaa hänen siirtyvän pakiksi ja toivoa Ericssonin kaltaista ihmettä. Tällä kaverilla ei oikeasti ole mitään käsitystä mitä tehdä kiekon kanssa.

- Kindl on vielä erittäin raakile ja teki virheitä, mutta ei nyt mitään katastrofaalista. Hän ehdottomasti tarvitsee vielä yhden kauden AHL:ssä, mutta hänen potentiaalinsa on kyllä nähtävissä. Kindlin täytyy lopettaa fyysisen kontaktin välttely. Hän teki muutamia outoja ratkaisuja tilanteissa, joissa keskittyi väistelemään vastustajan taklauksia. Toivottavasti hän oppii ajan myötä alkaa enemmän taklaamaan itse ja ottamaan myös vastapuolen niitit oikealla tavalla vastaan.

- Howard oli maalissa ihan hyvä. Ainut maali mikä meni, niin en muista ihan kunnolla, mutta mielestäni se oli 50/50 puolustuksen/Howardin virhe. Hän teki hyviä seivejä, reaktiot on nopeat.

- Larssonilla on nopea hanskakäsi ja hyvät reflexit myös.

- Sanoisin että maalivahdit olivat ihan yhtä vaikuttavia tänään. Joukkue aloittu matsin todella surkeasti, mutta pelin edetessä homma lähti käytiin paremmin ja paremmin.

- Hyvä peli kaiken kaikkiaan, Draper näytti myös hyvältä.

- Andy Delmore oli yllättävän hyvä verrattuna esim. Phillyn heikosti esiintyneisiin pakkeihin.

Phillystä:

- Pronger on edelleen vahva. Hänelle buuattiin (ylläri) jälleen koko matsin ajan.
- Van Riemsdyk on kyllä taitava, mutta raakile. Hänet huomaa kyllä yhdessä vaihdossa (kuten teki esim maalin), mutta sitten seuraavat vaihdot äijä on täysin näkymätön.
- Emery oli erittäin hyvä. Kaikista neljästä kentälläolleesta vahdista hän oli illan paras.
- Briere on ottanut joko huikeasti takapakkia, tai sitten häntä ei vaan harjoitusmatsi kiinnostanut. Surkea esitys.
- Kukaan ei Phillyn kenttäpelaajista noussut ertyisemmin esiin.

Kakkospakkiparissa ollut Meech valittiin muuten ottelun parhaaksi pelaajaksi. Ok ensimmäinen harjoitusotteluhan tämä oli mutta taitaa kaverilla olla näyttöhalut huipussaan varsinkin kun muistetaan että miestä ollaan huhuttu jatkuvasti kauppattavaksi ennen kauden alkua.

Mutta katsotaan nyt tuo Lilja case ensin ennen kuin luovutaan taas yhdestä nuoresta pakista.

Mitä noita kommentteja luin, niin pitivät Meechin valintaa ykköstähdeksi lähinnä vitsinä. Mies ei ollut niiden mukaan mennyt yhtään eteenpäin, hyvin keskinkertaisen pelin pelasi.
 
Viimeksi muokattu:

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Pronger on edelleen vahva. Hänelle buuattiin (ylläri) jälleen koko matsin ajan.

Ja Puck Fronger tykkäsi jälleen kerran tästä huomion osoituksesta. TSN:lle mies kommentoi näin:

"It was nice to hear the fans appreciate me again"
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
No nyt alkavien harjoituspelien perusteella kentät menee näin:

Franzén - Datsjuk - Holmström
Bertuzzi - Zetterberg - Cleary
Leino - Filppula - Williams
Draper - Abdelkader - Eaves

Lidström - Rafalski
Kronwall - Stuart
Lebda - Ericsson

Osgood
Howard

Tuossa pitäisi olla perusrunko. Sitä ei sitten tiedä miten Helmin paluu muuttaa sentteritilannetta, kuka siirtyy laitaan ja missä ketjussa?

Uskoisin että peluutuksen peruskuviot ei juuri eroa viime kaudesta, vaikka pelaajisto on muuttunut. Tietyt roolit lankeaa tietyille pelaajille.

Viime kaudella ykkösyv oli pääosin:

Holmström - Datsjuk - Hossa
Lidström - Rafalski

Henrik Zetteberg pelasi ylivoimassa peliajallisesti hieman enemmän kuin Hossa, mutta Zetan rooli pääosin oli kakkosylivoimassa. Tehot kärsivät tästä ja tänä vuonna olen 99% varma, että Zeta palaa ykkösylivoimaan tekemään Pavelin kanssa tuhojaan. Se tietää Zetalle suurella todennäköisyydellä +90 pisteen kautta, jos ei isompia loukkaantumisia tule. Muuten yv-viisikko lienee sama, jos Holmströmkin pysyy ehjänä. Eli näin:

1YV
Holmström - Zetterberg - Datsjuk
Lidström - Rafalski

Viime kauden kakkosylivoima:

Hudler - Zetterberg - Franzén
Kronwall - Samuelsson

Kakkosylivoimassa sen sijaan on monta paikkaa vapaana. Hudler lähti Venäjälle, Zeta ottaa Hossan paikan ykkösylivoimasta ja Samuelsson lähti viivamiehen paikalta. Franzén ja Kronwall olivat loput kaksi eniten kakkosylivoimaa pelannutta.

Kaiken järjen mukaan Valtteri Filppulan pitäisi ottaa tämä kakkosylivoiman sentterin paikka ensi kaudella. Se tietäisi jopa +20 pistettä miehen viime kauden pistesaldoon, jolla kolkutellaan jo 60 tehopinnan rajaa.

Jason Williams on jo kerrottu istutettavan Samuelssonin paikalle viivamieheksi, koska Jonathan Ericssonin voimia halutaan säästää isompaan alivoimarooliin. Hudlerin rooli on tarjolla Bertuzzille tai Leinolle.

Uskoisin että Big Bert siihen aluksi pääsee ja kauden mittaan katsotaan mitä tulee. Tuzzi ja Muuli yhtä aikaa maalille ja pommia viivasta. Mahtaako molarit nähdä mitään ja keltään löytyä pakkeja, jotka syrjään siirtää?

2YV
Franzén - Filppula - Bertuzzi/Leino?
Kronwall - Williams

Jos joku TOP6 hyökeistä loukkaantuu, niin Leino on heti ensimmäisenä tunkemassa kakkosylivoimaan.

Alivoimassa uskoisin Dan Clearyn saavan nyt puhtaan päävastuun. Viime kaudella hän onnistui ylivoiman maskimiehenä, mutta nyt sinne tuli vielä lisää samaa roolia osaavia Bertuzzi, Franzénin ja Holmströmin lisäksi, joten Clearyn pääsy ylivoimaan tarvinnee kahden näistä loukkaantumisen.

Viime kaudella eniten hyökkääjistä pelasi alivoimaa Draper ja Cleary, sama jatkunee. Poistuneista pelaajista kukaan ei ollut tärkeässä alivoimaroolissa, joten samat ukot siellä saavat painaa. Filppula, Zetterberg, Datsjuk ja Maltby.

Darren Helmin kohdalla veikkaisin, että hänestä aletaan tällä kaudella rakentaa alivoimaspesialistia ja hän voisi riistää tuon Maltbyn kuudennen miehen paikan alivoimassa. Yleensä Babcock käyttää kolmea hyökkääjäparia ja kahta pakkiparia alivoimissa.

Alivoimapakit ovat Lidström, Stuart, Kronwall ja Ericsson. Andreas Liljan paluu vahvistaisi tätä osastoa vielä merkittävästi.

Chris Osgood on kahtena edelliskautena pelannut runkosarjassa 41 ja 46 ottelua, mutta nyt ottelumäärä tulee olemaan todennäköisesti 50 paremmalla puolella. Tämä johtuu siitä, että Jimmy Howardin harteille tuskin annetaan 30 ottelua enempää, ellei sitten mies yksinkertaisesti yllätä olemalla erinomainen.

Pistän tähän vielä peliaika-arviot:

Lidström 24min (-1min viime kaudesta, säästellään)
Rafalski 23min (samoissa kuin viime kausi)
Kronwall 23min (samoissa)
Stuart 20min (samoissa)
Ericsson 18min (+1min viime kaudesta)
Lebda 13min (samoissa)

Zetterberg 19min (samoissa)
Datsjuk 19min (samoissa)
Franzén 18min (samoissa)
Cleary 18min (+1min)
Filppula 17min (+1min)
Bertuzzi 15min (Hossan minuutit, -3 vähemmän)
Williams 15min (Samuelssonin minuutit)
Helm 14min (+2min)
Leino 14min (+2min)
Holmström 13min (-2min, jotta paikat pysyy ehjinä)
Draper 11min (-1min)
Eaves 10min (Kopeckyn minuutit)
Maltby 8min (-1min)
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ensi yönä harkkapelissä Rangers vastassa ja toinen puolikas joukkeesta on vuorostaan askissa:

Bertuzzi - Zetterberg - Cleary
Leino - Filppula - Jason Williams
Ryno - Abdelkader - Maltby
Ritola - Emmerton - Mursak

Kronwall - Janik
Lebda - Stuart
Meech - Kindl

Osgood
McCollum

Villien huhujen mukaan matsista on tarjolla 900k streami.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ei se Zetterberg pystykään pelaamaan tänään, nivunen vielä vihoittelee. Liekkö Emma-vaimo antanut liikaa kesällä huulihoitoa vai mitä.

Justin Abdelkader nousee ykkösen sentteriksi, Cory Emmerton Abdelkaderin tilalle kolmoseen ja Evan McGrath tulee nelossentteriksi.


***

http://www.mlive.com/redwings/index.ssf/2009/09/red_wings_sign_2009_draft_pick.html

Tomas Tatar on signattu 3-vuoden entry-level sopimukseen.

"I think the better decision for me is Grand Rapids because I played one year on the men's team in Slovakia,'' Tatar said. "I think I'm ready.''

"Now, we think we can do a better job in controlling his development,'' Red Wings general manager Ken Holland said. "We're going to give him every opportunity to earn a spot in Grand Rapids.''
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Villien huhujen mukaan matsista on tarjolla 900k streami.
Osaatko sanoa tarkemmin, mistä tätä streamia pääsisi väijymään? Mieleni tekisi katsoa Detroitin suomalaiskaksikon otteitä, kun Habsin peliinkään ei tahdo striimiä löytyä.

edit. MyP2p:stä löytyi ainakin sopcast-linkki
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
4-3 voitolla Rangersista aukesi siis Wingsin pre season. Kaksi ensimmäistä erää Wings oli täysin jyrän alla ja varsinkin Ragsien jättiläiskenttä Boyle-Voros-Brashear piti Wingsin pakkeja pilkkanaan kulmissa. Janik ja Meech lahjoittivat uunoilullaan ja konttailullaan pari maalia vastustajille. Myös Kindl oli täysin onneton. Vakiopakeista lähimpänä omaa tasoa oli Lebda. Kronner ja Stuart täysin kesäterässä.

Kolmanteen erään Wings sentään sen verran ryhdistäytyi, että iski tarvittavat maalit ohi Zaban vai mikä se pikkupoika siellä maalissa oli.

Filppula oli hyvä, Leinon liike on parantunut kesän aikana. Bertuzzi laihtunut ja ällö JWill teki upean maalin.

Ensiyönä vastassa Buffalo ja Wings lähtee peliin seuraavalla kokoonpanolla:

Johan Franzen-Pavel Datsyuk-Tomas Holmstrom
Kris Draper-Justin Abdelkader-Patrick Eaves
Tomas Tatar-Kris Newbury-Francis Pare
John Vigilante-Francis Lemieux-Jeremy Williams

Nicklas Lidstrom-Jakub Kindl
Logan Pyett-Brian Rafalski
Jonathan Ericsson-Brett Lebda

Howard
McCollum

E: Ääh, olihan siellä tosiaan se Philly-peli ennen Ragsia.
 
Viimeksi muokattu:

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ottelu Buffaloa vastaan päättyi juuri 1-3 -tappioon. Viimeinen maali tyhjiin. Tässä joitain päällimmäisiä ajatuksia. Miltei kokonaan NHL-miehityksellä varustautunut Sabres onnistui raapimaan itselleen voiton. Kun Detroitin kokoonpanossa oli kahdeksan AHL-pelaajaa. Ratkaisu syntyi kolmannessa erässä, kun siihen saakka täysin jyrän alla ollut Buffalo innostui pelaamaan. Red Wingsin eduksi ollut laukausmäärä 43-19 kuvasti kahta ensimmäistä erää, mutta ei enää kolmatta. Kiekonhallinnalla ei synny kovin paljon, jos maalille ei ajeta riittävästi. Ottelun selkeästi paras ketju, Holmström-Datsyuk-Franzen, katosi näkymättömiin kolmannessa erässä. Muut Detroitin eivät pystyneet samanlaiseen painostukseen vastustajan maalilla. Se ei ole mikään ihme, kun vastassa oli Buffalon terävimmät pelaajat.

Viime kaudella näkemissäni Sabresin otteluissa kyseinen joukkue luisteli aivan järkyttävän paljon. Tuosta ei ollut tietoakaan tänään koko ottelun aikana. Maalit Buffalo sai aikaan ohjauksilla ja kimmokkeilla maalin edestä. Jimmy Howardilla Red Wingsin maalilla ei ollut jakoa kahteen maaliin, jotka taakse menivät. Ensimmäisessä Derek Royn kohtuullisen läheltä lauottu veto muutti suuntaa Nicklas Lidströmin varusteista. Toisessa maalissa viivalta irronnut ylivoimaveto vaihtoi suuntaa kaksi kertaa ennekuin oli perillä verkossa. Turpiin tuli, mutta Howard piti Detroitin ottelussa mukana kolmannen erän puoliväliin asti, tehden huomattavan tärkeitä torjuntoja.

Jonathan Ericsson. Red Wingsillä ei ole huolta Lidströmin lopettaessa. Tämä jamppa on jo nyt niin hyvä puolustuspäässä, että ei malta odottaa kuinka hänen pelaamisensa tästä vielä kehkeytyy. Yksi huolimaton kiekonmenetys tuli Sabresin kärkikarvaajalle, mutta moinen erhe on helposti vältettävissä.

Tomas Tatar. Huomasi, että on hyvä pelintekijä ja laukauskin lähti sukkelasti. Yritti välillä luistella vastustajien läpi, mutta siihen rahkeet eivät vielä riitä. Toivottavasti Tatar lähetetään AHL:n sijasta OHL:n Plymouthiin, missä hän pääsee alistamaan sydämensä kyllyydestä juniorisarjan pelaajia. Tatar saattaisi pärjätä AHL:ssäkin taitojensa puolesta. Mutta 80 ottelua sisältävä kausi on liian jyrkkä haaste 19-vuotiaalle pelaajalle. Ei ole mitään järkeä heittää häntä tuohon tilanteeseen, missä on hyvin suuri todennäköisyys hankalaan kauteen. Kun mahdollisuus kerran on olemassa, olisi syytä käyttää tämä kausi pidempään ottelukalenteriin totuttelemiseen.

Pavel Datsyukilla pelihuumori on jo löytynyt. Buffalon maalin takana ollessaan herra vippasi kiekon maalin ylitse, yrittäen osua Ryan Millerin ruhoon ja täten sinetöidä maalin syntyminen. Ei onnistunut, mutta Datsyuk oli tässä pelissä täysin oma itsensä!

Justin Abdelkader. Otti suuren roolin puolustuspelaamisessa. Justin pelasi tällä kertaa laidalla ja hakeutui useimmiten maalille maskia tekemään. On se hyvä, että tuohon virkaan löytyy edelleen lisää päteviä pelaajia jos tarve vaatii. Ei laukauksia mutta kuusi taklausta. Abdelkader pystyy kyllä pelaamaan kiekollisten pelaajienkin kanssa ja täydentämään erinomaisesti sellaista ketjua kun aika on tuleva.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ei kai se Buffalon miehitys sen NHL-painotteisempi ollut. Pakiston Butler-Weber-Gragnani-Myers - nelikosta kukaan ei tule olemaan NHL-vakikokoonpanossa, kun Sekera-Montador-Tallinder-Dipenta hyppäävät askiin. Vakipakkeja Buffalolla oli siis vain Rivet-Lydman-Paetch. Hyökkäyksestä kolme ketjullista oli NHL-miehiä, avauskokoonpanokalustoa puuttui Hecht, Stafford ja Paille. 8-7 puuttuvat NHL-miehet meni Wingsin hyväksi, joten aika tasoissa oltiin. Mutta ei siitä sen enempää, tällä kertaa en jaksanut peliä katsoa.

***

Tatarin kohdalla myös näkisin viisaammaksi laittaa ukon OHL:ään ja sitten sen kauden loputtua päästää haistelemaan AHL-ympyröitä playoffseissa. Näinhän on tehty lähes jokaisen lupaavan jampan kanssa. Ottelumäärä pysyy järkevämpänä, mutta kovemmista peleistä tulee kuitenkin jo seuraavalle kaudelle kokemusta.

Pavel Datsyukilla pelihuumori on jo löytynyt. Buffalon maalin takana ollessaan herra vippasi kiekon maalin ylitse, yrittäen osua Ryan Millerin ruhoon ja täten sinetöidä maalin syntyminen. Ei onnistunut, mutta Datsyuk oli tässä pelissä täysin oma itsensä!

Pavel on yrittäny jo muutamaan kertaan tätä hullu-Billyn ihmetemppua harkkapeleissä. Selvästi legenda on hänellä mielessä, onnistumisen saisi jättää vaikkapa ratkaisevan Stanley Cup -finaalin jatkoajalle. :)
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Pavel on yrittäny jo muutamaan kertaan tätä hullu-Billyn ihmetemppua harkkapeleissä. Selvästi legenda on hänellä mielessä, onnistumisen saisi jättää vaikkapa ratkaisevan Stanley Cup -finaalin jatkoajalle. :)
Vai että semmoista Pavel tällä kertaa. :)
Repesin tuolle "hullu-Billyn ihmetempulle... Nimenomaan tuolle nimelle.

Jos nyt joku virke asiaakin täytyy sanoa, niin mielenkiintoinen kausi kyllä tulossa. Eikä vähiten sen takia, että yksi suosikeista (Leino) nähdään nyt viimeistään kunnolla tositoimissa punanutussa. Myös Tatarin tulo organisaatioon lämmittää. Ensi vuonna sitten jo ylhäällä, no joopa joo... Mutta hienoa miten Detroit onnistuu aina haalimaan näitä meikäläisen suosikkipelaajia joukkueeseensa.
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ei kai se Buffalon miehitys sen NHL-painotteisempi ollut. Pakiston Butler-Weber-Gragnani-Myers - nelikosta kukaan ei tule olemaan NHL-vakikokoonpanossa, kun Sekera-Montador-Tallinder-Dipenta hyppäävät askiin. Vakipakkeja Buffalolla oli siis vain Rivet-Lydman-Paetch. Hyökkäyksestä kolme ketjullista oli NHL-miehiä, avauskokoonpanokalustoa puuttui Hecht, Stafford ja Paille. 8-7 puuttuvat NHL-miehet meni Wingsin hyväksi, joten aika tasoissa oltiin. Mutta ei siitä sen enempää, tällä kertaa en jaksanut peliä katsoa.

Itse laskin Buffalon tilanteen eri lailla. Chris Butler on mielestäni erittäin varmasti NHL-kokoonpanossa kun kausi alkaa. Butler on Sabresin Jonathan Ericsson, monipuolisesti pätevä puolustaja. Kyllä Butler on ainakin Joe Dipentan edellä vähintään. Dipenta on pelannut Anaheimissa pienessä roolissa muutaman kauden, joten saa nähdä, onko GM Darcy Regireillä kanttia tehdä kuten Detroit ja laittaa Butler farmiin. Sitä paitsi Buffalo pelasi tuossa ottelussa seitsemällä puolustajalla, joten heillä oli varaa kierrättää vastuuta puolustajien kesken.

Hyökkäyksessä Buffalolla oli kaksi pelaajaa, jotka pelannevat AHL:ssä ensi kaudella: Nathan Gerbe ja Justin Abdelkaderin ketjukaveri Michigan Statesta, Tim Kennedy. Yhteensä siis viisi AHL-tason pelimiestä, kun Detroitilla heitä oli kahdeksan. Hyökkääjiä näistä oli kuusi: Francis Lemieux, Kris Newbury, Francis Pare, Tomas Tatar, John Vigilante ja Jeremy Williams.
 

Marwin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Itse laskin Buffalon tilanteen eri lailla. Chris Butler on mielestäni erittäin varmasti NHL-kokoonpanossa kun kausi alkaa. Butler on Sabresin Jonathan Ericsson, monipuolisesti pätevä puolustaja. Kyllä Butler on ainakin Joe Dipentan edellä vähintään.
Joo, kyllähän Butler kuulunut vakiokokoonpanoon viime keväästä lähtien. Lydman-Tallinder-Rivet-Sekera-Montador-Butler - siinä on nuo pakiston TOP-6 miehet. DiPentallahan on muistaakseni kaksisuuntainen sopimus, joten hän lienee Portlandin miehiä ja Paetsch jää tuohon seiskapakin rooliin kauden alkaessa.
 

miski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Joo, kyllähän Butler kuulunut vakiokokoonpanoon viime keväästä lähtien. Lydman-Tallinder-Rivet-Sekera-Montador-Butler - siinä on nuo pakiston TOP-6 miehet. DiPentallahan on muistaakseni kaksisuuntainen sopimus, joten hän lienee Portlandin miehiä ja Paetsch jää tuohon seiskapakin rooliin kauden alkaessa.

Suurimmalla todennäköisyydellä se noin tulee menemään. Ottelussa Detroitia vastaan "seiskapakki" Paetsch pelasi hyökkääjänä. Pelasi muutaman ottelun hyökkäjän paikalla myös viime kaudella.

Jimmy Howard pelasi Detroitin maalilla lupauksia antavasti. Maaleille ei voinut mitään, niinkuin jo aikaisemmin JP mainitsi. Otti muutaman hyvän torjunnan. Ei varmaan helppo ottelu, kun laukauksia tuli todella harvakseltaan.
Ylivoimissa oli eroa kuin yöllä ja päivällä. Detroit sai yv:n samantien pyörimään ja Buffalo ei tainnut saada edes vetoa maalia kohti. Se minuutin mittainen 5-3 yv ensimmäisessä erässä oli uskomattoman heikko suoritus. No nyt vasta harjoitellaan :)
 
Viimeksi muokattu:

redwings19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Datsjuk
Tuki nähtyä viime öinen matsi ja joitain huomioita.

Franzen-Datsjuk-Holmström oli hyvä, ketju toimi mukavasti. Pavel loi paljon paikkoja ja Franzen olisi voinut tehdä vaikka 3 maalia, mutta laukaukset ei aina ollut niin hyviä. Pavel järjesteli paikkoja, Franzen oli laukojana useasti maalin edessä ja Holmström maalin edessä ja takana painimassa.

Pavel pelasi muutenkin hyvin, järjesteli paikkoja, karvasi, piti kiekkoa hyvin, oli selkeästi kentän paras.
Detroit sai Buffalon näyttämään huonolta 2erää, Det vei peliä helposti, kunnes kolmannessa erässä pari ohjuri maalia, eka meni pakin luistimesta ja toisen Vanek ohjasi maalin edestä, ei noille mitään oikein voinut.

Abdelkaderilla oli kova vauhti päällä, mies luisteli todella kovaa tilanteisiin, mutta kiekon kanssa ei mitään kummallista.

Pelin kuva oli se että Detroitin ykkönen kun oli jäällä, se oli vaarallinen melkein koko ajan(2 erää) ja paikkoja tuli paljon ja Franzen olisi noista paikoista voinut ratkaista pelin toisessa erässä.

Muu joukkue ei esittänyt juuri mitään ihmeellistä, Howardille vaikea peli.
Ylivoimalla oli kovaa pyöritystä, kun tuo ykkönen pelasi melkein koko ylivoimat.

Tuosta voi sen ainakin päätellä että tuo Fran-Dats-Holm tulee olemaan todella hyvä koostumus!
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tuo Muuli-Dats-Homer vaikuttaa kyllä hyvältä ketjulta. Viime kaudella ainakin Datsjuk pelasi ylivoimaisesti parhaimman jaksonsa näiden kavereiden keskellä. Hossan kanssa kemioita ei löytynyt kertaakaan. Toivotaan vaan että Zetalla sitten klikkaisi Bertin ja Clearyn kanssa. 3-Will-line (Ville-Valle-Wllliams) saanee myös jäädä tuohon muotoon.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jimmy Devellanolle tullaan myöntämään Lester Patrick Award työstä jääkiekon hyväksi USA:ssa.

Tämä mies on kyllä arvostuksensa ansainnut, sama mies ollut kahden menestystarinan takana (Islanders ja Red Wings).

http://blog.mlive.com/snapshots/2009/09/red_wings_vp_jimmy_devellano_w.html

Entering his 28th season with the Red Wings and his 43rd overall in the NHL, Devellano continues to be a driving force behind Detroit's success, as well as a strong influence in the evolution and improvement of the League itself. Devellano was the first individual hired by owners Mike and Marian Ilitch after they purchased the Red Wings in June 1982. He was the team's general manager for eight seasons before ascending to his current position as senior vice president on July 13, 1990.

Devellano's pioneering work in developing a strong European scouting staff helped build Detroit into an NHL power and four-time Stanley Cup champion from 1997 through 2008. He also was responsible for bringing the Entry Draft to the United States for the very first time on June 13, 1987 at Joe Louis Arena. In all, he has won 14 championship rings as a scout, general manager and team executive. That includes seven Stanley Cups - three as assistant GM of the New York Islanders.

***

Dan Cloutier tulee pelaamaan yhden harkkapelin tänään joko Rangersia vastaan tai huomenna Philadelphiaa vastaan. Saas nähdä mitä siitä tulee.
 
Viimeksi muokattu:

Posthumus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Detroitin kokoonpano yön ottelussa New York Rangersiä vastaan on:

Franzen-Datsyuk-Holmstrom
Leino-Filppula-Ritola
Ryno-Emmerton-Maltby
Newbury-Abdelkader-Tatar

Kronwall-Stuart
Meech-Ericsson
Kindl-Delmore

Larsson
Cloutier

Red Wingseiltä ovat nivuset paukkunut: neljällä pelaajalla on jonkinlaisia nivusvaivoja ja huilailevat. Kyseiset pelaajat ovat Henrik Zetterberg, Dan Cleary, Todd Bertuzzi ja Jason Williams. Ainakin vielä vakuutellaan etteivät ole vakavampia vammoja.

Lähde: http://www.mlive.com/redwings/index.ssf/2009/09/red_wings_lineup_for_tonights_1.html
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös