Hieno paluu Lidströmiltä jäille. Ihan kuin ei olisi koskaan pois ollutkaan. 0+2 tehot ja syöttö voittomaaliin. Ylivoima näytti taas jopa vaaralliselta ja tehoja saatiin molemmilta ylivoimaketjuilta pitkästä aikaa.
Ei nyt ihan ensimmäisenä olisi tullut mieleen, että kahden ylivoimaisesti pätevimmän ylivoiman maskipelaajien puuttuessa (Homer ja Cleary) sieltä tulee Franzen ja pelaa maalinedessä kuin ite Holmströmmi parhaimmillaan. Kaksi maalia plakkariin ja hyvä näyttö siitä, että syvyyttä joukkueen maalineduspelaamisessa löytyy ja siitä ei kevään koitokset tule jäämään kiinni, jos kaksi suluissa mainittua saadaan vielä terveiden kirjoihin ennen pleijareiden alkua.
Mielenkiintoiseksi menee myös nuo ketjusommitelmat kaikkien ollessa terveinä. Oikeastaan ei ole mitään hajua siitä, miten kokoonpano tullaan rakentamaan. Ehkä ainoastaan Maltby-Draper -kaksikon voi odottaa pelaavan yhdessä, mutta kaikenlaista muuta on viime aikoina kokeiltu pitkälti juuri loukkaantumisten johdosta.
Onko viisaampaa rakentaa kaksi kovaa ketjua Datsin ja Zetan ympärille, vai pystyykö Filppula luotsaamaan omalla panoksellaan tarpeeksi kovaa kakkosta? Mielestäni ei pysty ja itse lähtisin jakamaan Datsin ja Zetan erilleen (toki välillä ratkaisuhetkillä hajavaihtoja yhdessä ja ykkösylivoima aivan normaalisti yhdessä), koska tuo laituritilanne näyttäisi kaikkien ollessa terveenä varsin hyvältä.
Kahteen ekaan ketjuun olisi puskemassa Cleary, Holmström, Samuelsson, Filppula, Franzen ja Hudlerkin. Maltby, Draper, Drake, Kopecky, McCarty ja Downey ovat aivan selkeästi sitten jarruosaston miehiä. 14 hyökkääjää on siis käytössä, kun farmiapu Hartigan palannee jälleen alas muiden tervehdyttyä.
Mutta ehkä ketjujen koostumus ratkeaakin mielenkiintoisesti sen kautta, millainen vastustaja on tulossa vastaan? Ja vastustajan mukaan rakennetaan nelonen, koska kolmen ekan ketjun identiteetti tulee pysymään aina suht samana. Esim. fyysisiä jengejä vastaan nelosessa voisi olla Kopecky-Franzen-McCarty, jolloin siinä olisi melkoinen lihakolmikko pimentämään isokokoisia ja fyysisiä hyökkäysketjuja. Etenkin sentteri Franzenin panos on suuri, ja näyttöjä osaamisesta on. Mies onnistui hoitelemaan Getzlafin varsin tehottomaksi juuri kun kahden jarrukentän systeemiä Ankkoja vastaan testattiin, ja uskoisin tämän olevan yksi vaihtoehto.
Hudler ja Downey jäisivät tässä kuviossa kokoonpanon ulkopuolelle ja muut ketjut olisivat Filppula-Dats-Cleary, Homer-Zeta-Sammy, Drake-Draper-Maltby. Jos Dallas Drake ei herää kevättä kohti mentäessä ja kovuutta halutaan vielä entisestään lisää, niin ei muuta kuin Downey hänen tilalleen.
Jos taas vastustaja ei ole niin fyysinen, niin sitten lähdetään kiekollisemmalla miehityksellä liikkeelle. Pääasiassa muutoksen tekee Hudlerin nousu mukaan. Nelosesta voisikin rakentaa Hudlerin ja Filppulan avulla kolmannen taitoketjun, jossa toinen laituri voisi olla kuka tahansa. Jopa McCarty, jos miehen pääsy pelikuntoon jatkaa huikeata kehitystään. Ainoana muutoksena Franzen siirtyisi siis Valtterin paikalle ylempiin ketjuhin. Ainoa jarrukenttä voisi olla muotoa Maltby-Draper-Kopecky/Drake/McCarty vähän tilanteesta riippuen miten kelläkin kulkee.
Pakisto on mielestäni jo täysin selvä. Lidström-Rafalski on ollut selvä ykkönen jo kauden alusta lähtien ja Stuart ajettiin samantien sisään Kronwallin pariksi kakkoseen. Kiekollista taitoa on tuossa Top-nelosessa niin paljon, että Brett Lebda ei mahdu enää mukaan ja kolmosparissa tulee olemaan Lilja-Chelios. Jos loukkaantumisia tapahtuu, niin Lebda on valmis pelitavan vaikka unissaan osaava kaveri hyppäämään heti mukaan.