Detroit Red Wings (2) - Chicago Blackhawks (4), Playoffs 2009, Länsi, 3. kierros

  • 52 748
  • 286

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
No niin aika avata tämäkin ketju, nyt kun parit ovat selvillä. Jos itäisen konferenssin puolen fanit odottivat tuota hienoa Capitals - Penguins paria, niin uskoisin että tämä Original six-Conference Finale Red Wingsien & Blackhawksien välillä tulee tarjoamaan tunne skaalaa laidasta laitaan.

Runkosarjan esityksistä sen verran, että Wings-ryhmä oli hieman niskan päällä, voittaen neljä ensimmäistä kohtaamista (mukaan lukien Wrigley Fieldin Winter Classic), Hawksien hoitaessa kotiin nuo viimeiset "höntsät".

Ensimmäiset ottelut käydään Joe Louis Areenalla maanantai- & keskiviikko-aamuna.

Toivotan (sormet ristissä) onnea kaikille Wings-faneille, ja kaikille kanssa-Hawks-faneille toive "Torilla tavataan" :)

Let the battle commence!!
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Ensimmäiset ottelut käydään Joe Louis Areenalla maanantai- & keskiviikko-aamuna.

Ainakin NHL.comin mukaan Game 1 on merkattu sunnuntaille 3 PM ET, eli kymmeneltä illalla suomen aikaa.
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
2009 WESTERN CONFERENCE FINALS

Sunday, May 17 at Detroit, 3:00 p.m. -> 22:00 Suomessa
Tuesday, May 19 at Detroit, 7:30 p.m. -> 02:30
Friday, May 22 at Chicago, 8:00 p.m. -> 03:00
Sunday, May 24 at Chicago, 3:00 p.m. -> 22:00
* Wednesday, May 27 at Detroit, 7:30 p.m. -> 02:30
* Saturday, May 30 at Chicago, 8:00 p.m. -> 03:00
* Monday, June 1 at Detroit, 7:30 p.m. -> 02:30

En ole aivan varma noista Suomen ajoista, mutta noin ne kai menevät. Eli ainakin game 1 ja game 4 hyvinkin sopivaan aikaan.

Go Wings!
 

TML

Jäsen
Kaikille epäilijöille persettä näyttänyt Hawks, kohtaa ikivihollisensa Wingsin. Hawks ja Wings. Haukat ja siivet.

Pari kanukkipoppoota tiputtanut Hawks on järjestämässä nuorella joukkuellaan suuremman luokan yllätystä. Finaaleihin meno olisi melkoinen suoritus jo tässä vaiheessa. Tulevaisuudessa sitä voi toki odottaa monastikin.
Vähän tietty mietityttää onko Hawksin pahin nälkä sammunut, mutta toisaalta taas Wingsit sytyttävät aina koko Chicagon. Pienenlainen pikkuveli-isoveli asetelmahan tässä on ja runkkarissa näiden joukkueiden matsit olivat jo mahtavia.

Kyllä tämä vahvasti haisee Wingsien voitolta, mutta nannaa tekisi jos Hawks tästä jatkoon menisi!
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Toinen klassikko peräjälkeen tulossa.

Ducksit antoi Wingseille enemmän kuin miehen vastuksen - pari kiekon pomppua toiseen suuntaan ja Hawkseja vastaan astelisi aivan toinen tiimi - onneksi näin ei käynyt ja nyt nähdään sitten Original Six -joukkueiden välinen taisto. Menneiden vuosien havinaa tiedossa ja toivottavasti päästään 90-luvun klassikoiden tasolle - tuolloin runkosarjamatseissa riitti tunnelmaa ja joukkueiden välillä oli käytännössä useamman kauden ajan suoranainen sotatila, vastaavaa koettiin sitten myöhemmin Wingsien ja Avsien välillä.

Nyt pelaajat ovat vaihtuneet ja tyylit vaihtuneet, joten liekö nähdään samanlaista tunteidenpaloa, mutta ainahan sitä saa toivoa, että tiukka sarja nostattaisi pintaan tuulahduksen menneiltä vuosilta. Pikkuveli vastaan isoveli - kääntyykö asetelma päälaelleen ja Windycityssä päästään askel lähemmäs Stanley Cup'ia? Mutta luotto Wingseihin on kova, vielä ei ole varsin nuoren Hawks-joukkueen aika vaan se saa odottaa voittojen aikoja vielä tovin. Läpihuutojuttu sarja ei kuitenkaan ole, jokaiseen matsiin 100% teholla ja tiukalla asenteella...

...kädet hikoaa jännityksestä!

vlad.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Hawksin kohdalla kausi on tähän asti ollut jo valtava menestys ja joukkue onkin ylittänyt kaikki ne odotukset, mitä sille vain ennen kauden alkua asetettiin. Tällä ei kuitenkaan ole Wingsejä vastaan lähdettäessä mitään väliä, sillä vain voitto kelpaa. Toisaalta jos kausi päättyy tähän, niin pettynyt ei myöskään voi olla. Mutta lähtökohta on se, että vain finaalipaikka kelpaa.

Detroit on suosikki, mutta tämän kevään matsien perusteella ei mikään suuri suosikki kuitenkaan. Paperilla kyllä, peliesityksillä ei. Hawksin pelaajien pääkopan kestävyyttä tuskin enää kukaan epäilee, vai epäileekö? Joukkueena Chicagoa ei olla otettu tosissaan missään vaiheessa kautta, mutta ehkä tämän sarjan jälkeen sitten.

Jos pelaajien Cup-voittoja aletaan vertailemaan, niin kylmä tulee. Påhlsson, Ladd ja Khabby ovat Hawks-leiristä päässeet kannua nostelemaan, ja mutulla sanoen Wingsin riveistä varmaan jokainen on Hossaa, Conklin ja farmiosastoa lukuun ottamatta Stanley Cupin joskus voittanut. Onneksi näillä ei ole mitään väliä, kun kiekko sunnuntai-iltana jäähän putoaa.

**********

Chicago vs. Calgary/Vancouver

1. erä: 9-11
2. erä: 17-13
3. erä: 16-11
Jatkoaika: 2-0

Siinä näkyy, miten maalit ovat jakautuneet Hawksin matseissa kahdessa aiemmassa sarjassa. Kovin hyvin tuo ei nyt sitä kerro, että Hawksilla on usein ollut vaikeuksia otteluiden alkupuolella. Kolmansissa erissä ollaan paukuteltu maaleja kivasti Flames/Nucks -akselia enemmän, jatkoajoilla ollaan puolestaan viihdytty yhteensä noin kolme minuuttia.

Otteluiden alkuihin pitää kuitenkin kiinnittää huomiota, sillä Detroitia vastaan tuskin enää tullaan kahden/kolmen maalin takaa tasoihin ja ohi.

**********

Sydän sanoo 4-2 Hawksille, järki ei sano mitään.

Loppuun on pakko vielä heittää pienenä off-topic:na erään Detoilet-fanin ennutus Nucks-Hawks -sarjasta. Klik.
 
Viimeksi muokattu:

TML

Jäsen
Jos pelaajien Cup-voittoja aletaan vertailemaan, niin kylmä tulee. Påhlsson, Ladd ja Khabby ovat Hawks-leiristä päässeet kannua nostelemaan, ja mutulla sanoen Wingsin riveistä varmaan jokainen on Hossaa, Stuartia ja farmiosastoa lukuun ottamatta Stanley Cupin joskus voittanut. Onneksi näillä ei ole mitään väliä, kun kiekko sunnuntai-iltana jäähän putoaa.

Stuarthan pelasi viime kesän mestaruusjoukkueessa myös. Eli kannu löytyy sieltäkin.
 
Kirjoitellaans nyt tännekkin tämmöinen 5 randompointtia ilman minkäänmoista tärkeysjärjestystä:

1. Winter Classic
Niin... Kaikkihan tietää että on aivan eria asia pelata runkosarjaa kuin playoffeja mutta silti winter classic antaa ehkä hieman osviittaa siitä mitä tulossa mahdollisesti on koska kumpikin joukkue tuon pelin varmasti tahtoi voittaa eikä siihen syttyminen liennyt kummallekkaan ongelma.
Red Wings vei Wrigley Fieldin kohtaamisen 6-4 nousten kahden maalin tappioasemasta voitoon.
Se mitä tästä itse vedän johtopäätöksiä on enemmänkin fakta siitä että laukauksia ja isomaalisia otteluita saatetaan hyvinkin nähdä paljon, ja se jos mikä sopii Hawksille.

2. Detroitin Kotietu

Hawks on pelannut kahta kanadalais joukkuetta vastaan joista viimeisimmällä oli kotietu joten ilkeät fanit eivät ole tuntemattomia näissä playoffeissa.
Enemmän painoarvoa laittaisin viimeiselle vaihtooikeudelle, vaikkakin pieni asia niin tiukoissa paikoissa saattaa olla äärimmäisen tärkeää että oman pään aloitukseen saadaan oikeat miehet kentälle.
Periaatteessa kuitenkin johtuen siitä että Detroitin materiaali on leveydeltään viimekauden Stanley Cup voittaja luokkaa niin Seabrook-Keith yhtälö ei voi pelata 60 minuuttia pelissä ja vaikka Datsyukin ketju saataisiin ainakin suurimmilta osin kuriin jää silti Detroitille 2 ratkaisu kykyistä ketjua.

On kuitenkin todettava että enemmän hyötyä mielestäni puhtaasti materiaalin kannalta on Chicagolle kotipeleistään ja vaihtooikeuksistaan kun Detroitille omistaan, on lähes sama minkä kentän Detroit heittää kaikkia kolmea ensimmäistä Chicagon kenttää vastaan mutta toisinpäin tuo yhtälö onkin hieman erillainen.

3. Maalivahdit, Maalivahdit, Maalivahdit...

Osgood VS Khabibulin
Tuossa vastakkain asettelussa ei pitäisi juuri kenellekkään olla epäselvää kumpi homman vie, useammista SC sormuksista huolimatta.
Kuitenkin kyse on niinkuin Vancouveria vastaankin todistettiin enemmän siitä kumpi pystyy pitämään pelinsä tasaisempana, ei siitä kumpi nappaa sen hienomman higlightreel torjunnan.
Yksi huono peli ratkaisevassa kohdassa sarjaa saattaa pahimmassa tapauksessa muuttaa kaiken ja kääntää sarjan.
En jaksa uskoa Khabibulinin olevan kysymysmerkki tässä sarjassa, Osgoodista en olisi niin varma.

4. Chicagon Jarrut

Paljon on kiinni meidän kakkos ja kolmoskentästä ja siitä millaisilla numeroilla +/- tilastossa ollaan kun sarja loppuu.
Kuten aikaisemminkin muualla todettu mielestäni Chicagolla on (ja onkin) 2 "jarrukenttää" (Versteeg-Pahlsson-Bufyglien ja Ladd-Bolland-Havlat) ja vaikka Hawks pelaakin iloista hyökkäyssuunnan peliä ei viisikko puolustustusta ole unohdettu.
Tähän lisäksi NHLn paras Shutdown pari Seabrook-Keith niin vakuutan ja vannon että ainakin yhtä Detroitin ketjua vituttaa kun mitään ei saa aikaiseksi hyökkäys suuntaan kentällä.

Ja se se pointti onkin.

Koska kumpikin Chicagon "jarruista" osaa pelata myös hyökkäys suuntaan tehokasta peliä joutuu Detroitin tähtisikermä tilanteeseen missä hyökkääjät turhautumiseltaan joutuvat siltikin hoitamaan puolustustehtävänsä erittäin tarkasti. Se miten Detroitin jannut tätä puolustukseen juoksemista henkisesti jaksavat on jos ei kellekkään muulle niin ainakin minulle arvoitus.

5. B vs Q ja pienet asiat

Valmentajille laitan tähän sarjaan lievästi enemmän painoarvoa kuin aikaisempiin.
Detroitin herättäminen pelaamaan lienee hieman erillainen homma kuin Chicagon vastaava duuni. Babcock on herätellyt Detroitia kohta nelisen vuotta ja tietää vuorenvarmasti mistä naruista vetää kun taas Quenneville sai pestin tämän kauden alussa. Sen kummallisemmin tätä on oikeastaan vaikea selittää mutta perstuntuma on se että valmennuksella tulee olemaan normaalia suurempi rooli.

Tämän lisäksi on lista pieniä asioita (Chicagon näkökulmasta) joihin huomion kiinnittäminen ei ainakaan turhaa ole;
-Chicagon kurinalaisuus
-Campbelin puolustuspeli
-Eager, Rubish ja Detroitin hermo
-Kanen ärsyttäminen (Willie Mitchell vittuili Kanen 5v5 pelikyvyistä niin kaveri väänsi hattutempun 5v5...)
------------------------------------------------------------------------

Ja kuten sanottu niin kyseessä ei ole mikään "top 5 things" vaan muutamia random huomioita.
Laitetaan nyt tähän loppuun vielä tämmönen:
http://www.youtube.com/watch?v=zB1_APrZx8w
 

Gascoigne

Jäsen
Suosikkijoukkue
16.3.2014 Jokerit -> HPK
Lähden Wings fanina levollisin mielin tähän sarjaan, veikkaan jopa puhdasta 4-0 sweep sarjaa. Muistetaan se fakta että Wings lähtee hallitsevana ja vahvistuneena Stanley Cup mestarina tähän sarjaan, nuorta haastajaa vastaan.

Miksi olen niin luottavainen omiini?

1. Johan Franzen 8+7=15
Kunhan Franzen pysyy kunnossa niin Detroit etenee kohti mestaruutta kuin juna.

2. Brian Rafalskin paluu
kotikulmillaan pelaava Rafalski täydentää mukavasti Wings pakistoa ja elvyttänee hyökkääjien tehoja tässä sarjassa. Luvassa maukkaita syöttöjä.

3.Marian Hossan ja Pavel Datsyukin herääminen.
Hossa pelannut hieman alakanttiin mutta Datsyukin 1+4 on surkea saldo miehen kykyihin nähden. Detroit ei onneksi yhtä miestä kaipaa ja jatkossa ollaan vaikka Datsyuk ei onnistunut kuin omassa päässään. Uusi sarja ja uusi vastus nollaa taas paineet ja Datsyuk tehnee mukavat tehot.
Herrojen saldot viimevuonna playoffeissa:
3.Hossa 20G 12+14=26
4.Datsyuk 22G 10+13=23

Jos tämä hyökkäyspään potentiaali saadaan kaivettua kehiin tähän sarjaan niin 4-0 sweep on mahdollista.

4. Detroitin kokemus
Anaheim oli kuudes peräkkäinen joukkue playoffeissa jonka Detroit tuhosi tieltään ja lähetti kesälomalle. Nasville-Colorado-Dallas-Pittsburgh-Columbus-Anaheim. Pakka on ollut jo pitkään kasassa ja kaikki tietävät mitä kentällä pitää tehdä.

Usko omiin on kova!
 

Juna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kunhan Franzen pysyy kunnossa niin Detroit etenee kohti mestaruutta kuin juna.
Kyllähän se finaaliinmenijä on Hawks, jos se tekee sen junan lailla. No joo, huonot puujakavitsit sivummalle ja keskitytäänpä oleellisen.

Toivon tosiaankin siis Hawksin jatkopaikkaa ihan jo viime vuodenkin takia. Mikäli tämän kauden finaali on uusinta viime kaudesta niin kylläpä vituttaa. Hieman pelonsekaisin fiiliksin odottelen sarjaa, kun maalivahdit on mielestäni ainoa osa-alue, jossa Hawks on Wingsiä edellä. Mutta kun katsoo pleijareiden torjuntaprosentteja Osgoodin (92,1) ja Habibulinin (89,6) välillä niin tämäkin osasto mietityttää. Maalinsuulla täytyy kuitenkin voittaa, sillä Detroitin ratkaisurintama on Chicagoa laajempi. Nämä ottelut ovat jokatapauksessa sen verran pienestä kiinni, että todella hyvin joutuu Detroitkin pelaamaan, mikäli menee finaaleihin.

Lyhyestä virsi kaunis, loppuun henkilökohtaiset prosenttiarviot tulevasta finaalijoukkueesta Tamin tyyliin: Detroit 65 % - Ghicago 35 %.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Blackhawksin taito, vauhti ja fyysinen peli pehmittää Detin voitoin 4-2 !!!
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Jahas, seuraavaa sarjaa pukkaa ja vastassa Chicago. Tulee aikalailla erilainen vastus vastaan kuin Ankat. Nyt on nopeutta vastassa ja 4 hyvää hyökkäyskenttää. Puolustus ja maalivahti peli on sitten astetta heikompaa kuin Ankoilla.

Wingsit joutuivat tiukoille Ankkoja vastaan. Hieman saattaa jalka painaa eka pelissä, joka tulee nopeasti vastaan. Mutta kun materiaalia on viiteen kenttään, niin kyllä sieltä aina freesejä kavereita löytyy.

Hossa ja Datsyuk kun tuosta vielä alkavat osumaan niin sarja kääntyy Detroitille.

Chicago on ollut positiivinen yllätys. Vieläkö rahkeet riittää mestarin kaatoon? Paha mennä veikkailemaan tätä sarjaa, mutta rutiini vienee Wingsit finaaliin seitsemässä pelissä. Mahdollinen finaali ja vastaan joko 2002 finaalivastus Carolina tai 2008 finaalivastus Pens.

Sunnuntaina klo 22 alkaa battle.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Viimeksihän nämä joukkueet kohtasivat toisensa playoffeissa vuonna 1995.

Jäällä nähtiin sellaisia pelajia kuten Yzerman, Fedorov, Coffey, Belfour, Chelios, Roenick ja kumppanit.

Detroit voittí sarjan 4-1 ja meni lopulta Finaaleihin asti.

Vieläkö kukaan muistaa tuota sarjaa?!?!
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Blackhawksin taito, vauhti ja fyysinen peli pehmittää Detin voitoin 4-2 !!!
Tämä fyysinen peli se varmasti tulee olemaan. Blackhawks kun on tunnetusti paaaljon fyysisempi joukkue kuin Ducks ja sen takia Ducks pehmittikin Detin selvästi. eiku.

Hyökkäämällä Chigago ei myöskään tätä sarjaa tule voittamaan. Jos peli on avointa, niin Detroitin laajempi materiaali tulee ratkaisemaan aivan varmasti. Täydellisesti onnistunut maalivahtipeli, tiukka puolustus ja vauhti olisivat ne aseet joilla Detroit voisi olla lyötävissä, mutta minä en usko että Blackhawksin puolustus tuossa yhtä hyvin pärjää kuin mitä Ducksin vastaava teki.
 
Hyökkäämällä Chigago ei myöskään tätä sarjaa tule voittamaan. Jos peli on avointa, niin Detroitin laajempi materiaali tulee ratkaisemaan aivan varmasti. Täydellisesti onnistunut maalivahtipeli, tiukka puolustus ja vauhti olisivat ne aseet joilla Detroit voisi olla lyötävissä, mutta minä en usko että Blackhawksin puolustus tuossa yhtä hyvin pärjää kuin mitä Ducksin vastaava teki.

Tästä voi olla montaa mieltä ja tätä voi spekuloida pitkäänkin että pärjääkö Chicago tämänhetkisellä hyökkäyspelillään Detroitin vastaavalle, Puolustaminen kun yleensä on helpompaa jos kaverille ei kiekkoa anneta.

Se mitä tässä vaiheessa kuitenkin uskaltaa luvata on se että tämä tuskin on se aika kaudesta kun Chicago rupeaa peruuttelemaan. On erittäin huvittavaa nähdä kommentteja että "hyökkäämällä Chicago ei ainakaan!" kun konfrenssin finaaleihin tultiin pelistä missä taottiin 7 maalia Luongon taakse.

Täytyy muistaa ottaa talteen nämä tämmöiset lausunnot.

Eikä nyt saa myöskään ymmärtää kirjoituksiani väärin, Detroit on kovin joukkue mitä ollaan tähänmennessä kohdattu ja jokainen ymmärtää mitä siellä on vastassa. Turpaan saattaa tulla roimastikkin jos ei joka perkuleen pelissä saada kaikkia osia loksahtamaan kohdilleen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Melkoisen löysällä otteluohjelmalla päästään tähän sarjaan, mikä on mainiota. Molemmat jengit saavat lepoa ja pelin taso pitäisi pysyä korkealla. Loistavaa NHL, juuri näin hommat hoidetaan. SM-Liigan loppua kohti kiristyvä pelitahti on aivan järjetön, kun pelaajat väsytetään puolikuoliaiksi.

Chicago on mielenkiintoinen vastus, koska se on niin erilainen mitä pari aikaisempaa. Columbus ei uskaltanut olla oma itsensä ja Anaheim taas uskoi omaan pelitapaansa kuin vuoreen. Chicagon uskon myös olevan vahvalla itseluottamuksella liikkeellä ja sitä on lähdettävä murtamaan.

Hawksin ehdoton ykkösase on tuo kova luistelu, jota hyödyntämällä Red Wings saadaan kukistettua. Tällä kaudella todella yltiöagressiiviinen karvauspeli on ollut paras keino voittaa Red Wings, pakkeihin vain paineitta armottomasti, siitä se lähtee. Ei saa alkaa peruutella tai pelata träppiä (ellei löydy Anaheimin tasoista pakistoa ja maalivahtia), koska silloin Wings jyrää helposti alueelle ja kulmapelillään väsyttää vastustajan pakit vääjäämättä.

Ankat onnistui mainiosti pelaamaan Wingsin maskipelaajat pois edellisessä sarjassa, sitä en tiedä miten Hawksin pakkikalusto tähän pystyy. Keith ja Seabrook ovat avainasemassa tässä, kun Franzén, Holmström, Abdelkader ja Cleary ajavat herkeämättä maalille.

Red Wings pelasi Ankkasarjasa hieman vajaatehoisena, kun Rafalski ja Draper saatiin mukaan vasta viimeisissä peleissä. Nyt miehet on kuitenkin ajettu sisään ja poissa on vain Abdelkaderilla korvattu Kopecky ja Ericssonilla korvattu Lilja. Sinänsä siis rosteri on käytännössä paras mahdollinen, mkä takaa hyvän lähtökohdan sarjaan. Ei taida Hawkseillakaan merkittäviä loukkaantumisia olla?
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Vuosia jatkuneen dissauksen kohteena myöskin liigan kannattajien keskuudessa ollut Blackhawks aiheuttaa/ on aiheuttanut porukassa varmasti ristiriitaisia tunteita. Onhan niillä helvetin hieno logo, mutta crappy organisaatio. Eihän mikään organisaatio voi nousta tuhkasta kuin Phoenix-lintu, "vain jo ainoastaan" siitä syystä, että entinen omistaja nukkuu pois? Eihän. Dollar-Bill kuoli muuten samana päivänä kun allekirjoittanut täytti pyöreitä. Enkä tarkoita nyt täysin dissata Bill Wirtziä, hänhän kuitenkin yhdessä Bullsien omistajan kanssa käytännössä pystyttivät United Centerin (joka on muuten helvatan magee). Fakta kuitenkin on, että täysin tuuliajolla olleesta seurasta on puolessatoistavuodessa muokkaantunut (oh, boy with those draft picks, and that awesome deal with Boston, etc) varteenotetava haastaja puhuttaessa Lord Stanleystä. Nyt meillä on myös ajantasalla oleva johtoporras, joka haluaa että Hawks pystyy kilpailemaan tuosta yhdestä urheilun saran hienoimmasta pystistä. Onko se tämä vuosi? (kuka muistaa vielä Patrick Kanen: Is this the year mainoksen?) Kuka tietää.

Totta kai näen asiat Haukka-lasien läpi, pakkohan se on tässä vaiheessa kautta. Jumalauta, seuraavan kauden alkuun on enää vaivaiset 4 kuukautta, ja Chi-townissa mukamas pelataan vielä edellistä. Nipistäkää minua.

Red Wings sarjaan lähdemme ilmanmuuta altavastaajana, kun varmasti vielä osa omistakin faneista odottaa vaan sitä noutajaa tulevaksi. Täytyy muistaa kuitenkin, että jäljellä on enää neljä joukkuetta..

Jos tämän sarjan vie Detroit, niin vitutus on varmasti messevä, johtuen jo pelkästään siitä että Wingsejä on oppinut Hawks-fanina "vihaamaan". Puhumattakaan siitä, että he voittivat pystin viime keväänä. Mutta niinkuin taisin sanoa jo Nucks-sarjasta, että jos kuokkaan tulee, ja on taisteltu hyvin, what can you do! Jos eliminointi tapahtuu, niin muutama päivä kiviä potkiskellessa, ja sitten jo kulunut kausi laittaa virneen naamalle: We´re back on the map..

Sydämentykytyksiä, ärräpäitä, kädet pystyyn hyppelyä, ja kaikkea muuta on varmasti tiedossa. Kävi miten kävi, niin tämä kevät on parasta aikaa mitä tämän Hawks-fanien kohdalle on osunut.

Kuten joku napakasti heti minua korjasikin. niin finaalit alkavat varsin hyvään aikaan meidän kannalta, eli 22.00 sunnuntaina.

Pieni tiramisu tähän vielä: http://www.chicagotribune.com/sports/hockey/blackhawks/chi-090515-patrick-kane,0,4396931.story
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Vesi kielellä kyllä odotan tätä sarjaa. Varsinkin Chicagolle Detroit on se NHL:n pahin peikko ja vuosina, jolloin Windy Cityssä on vain pystytty unelmoimaan pleijareista Detroitin kaatamiset ovat olleet monesti kauden kohokohtia. Taustalla vielä pitkä O6-historia ja vladin mainitsemat 90-luvun tapahtumat. Vaikka Ducks olisi ollut haukoille sopivampi vastus, salaisesti toivoin juuri Detroitin kohtaamista. Kun pistetään keitokseen ottelusarjan panokset, nouseva nuori joukkue vs. kaiken voittanut puolustava mestari ja pitkä rivalry niin joukkueiden kuin kaupunkienkin välillä niin saadaan aikamoinen soppa aikaiseksi. Chicagon kausi on ollut menestystarina ja kaikki odotukset on jo ylitetty, mutta uskon että nälkää löytyy vielä tähän taisteluun.

Maalivahdeissa Chicago on selkeästi edellä. Khabby on kyykyttänyt jo Luongoa ja Kiprusoffia ja osoittanut venymiskykyä juuri oikeilla hetkillä. Isnogood hyötyy Detroitin hyvästä viisikkopuolustuksesta ja kiekkokontrollista. Kovassa paineessa en usko, että hän tulee pelejä voittamaan. Big Buff kuumensi Luongon tusinaveskariksi, saa nähdä onko seuraavaksi Osgoodin vuoro.

Puolustus menee vähän Detroitille. Se on kokeneempi ja hyvä viisikkotyöskentely tekee siitä todella kovan. Chicagolla puolustus tukeutuu NHL:n parhaan shutdown-kaksikon Keith-Seabrook varaan, mutta helposti on unohdettu että Ginger on ollut hyvässä vedossa viime aikoina, Hjalmarsson kehittyy peli peliltä ja taisi pyssyttää uran ekan maalin juuri Detroitin verkkoon runkosarjan "höntsäilyissä". Barkerkin on nostanut tasoaan keväällä. Walker sen sijaan hieman huolestuttaa.

Hyökkäys menee nimien osalta Detroitille, mutta viime aikaiset esitykset Chicagolle. Molempien joukkueiden vahvuus on laaja materiaali. Anaheimia vastaan Detroitilla riitti, että puolusti kahta kärkiketjua vastaan, mutta nyt on edessä aivan uudenlainen haaste. Chicagon suunnanmuutospeli on liigan paras tällä hetkellä. Hyökkäysalueen pyöritykset eivät pääty Chicagoa vastaan paniikkipurkuihin ja keskialueen roiskaisuihin vaan sieltä tulee takuuvarmasti vastahyökkäys á la Havlat tai Versteeg ja sitten muut rynnivät toisessa aallossa mukaan. Voittaakseen Detroitin on pysyttävä kärsivällisenä ja keskityttävä hyvään puolustamiseen ja tasapainoiseen hyökkäykseen koko pelin ajan. Molemmilla on mahkut voittoon, joten en lähde veikkaamaan mitään. Toivon vain hyvää kiihkeää sarjaa, joka tullaan muistamaan vuosienkin päästä.

Lopuksi vielä Ari Goldin näkemys asiaan
http://www.youtube.com/watch?v=Y1BFfTf8MNE

GO HAWKS!
 
Ankat onnistui mainiosti pelaamaan Wingsin maskipelaajat pois edellisessä sarjassa, sitä en tiedä miten Hawksin pakkikalusto tähän pystyy. Keith ja Seabrook ovat avainasemassa tässä, kun Franzén, Holmström, Abdelkader ja Cleary ajavat herkeämättä maalille.

Olen itse hehkuttanut Seabrookkia ja Keithiä NHLän parhaimpana Shutdown pakkiparina jo pitkään mutta taitaa olla niin ettei meidän 2 muuta paria ole niinkään kykeneväinen pitämään maalinedustaa puhtaana mikäli sinne vaan jaksetaan ajaa vauhdilla.
Tämän lisäksi Keith ei ole niitä isoimpia puolustajia
Ja esim maalinedessä ottaa enemmän mailaa pois kun miestä joka tietysti aiheuttaa maski tilanteita aika ajoin.
Hjalmarsson on meidän luotettavin kaveri alakerrassa puolustuksellisesti Seabsin ja Keithin jälkeen mutta kun on Spin o rama mestari Campbell pakkiparinaan niin maalinedusta kovuus jää kyllä nuorelle ruotsalaiselle.

Red Wings pelasi Ankkasarjasa hieman vajaatehoisena, kun Rafalski ja Draper saatiin mukaan vasta viimeisissä peleissä. Nyt miehet on kuitenkin ajettu sisään ja poissa on vain Abdelkaderilla korvattu Kopecky ja Ericssonilla korvattu Lilja. Sinänsä siis rosteri on käytännössä paras mahdollinen, mkä takaa hyvän lähtökohdan sarjaan. Ei taida Hawkseillakaan merkittäviä loukkaantumisia olla?

Patrick Sharpilla on jotain vaivaa muttei estä pelaamista.
Brent Sopel on käytännössä ainoa loukkaantuminen mitä Hawkseilla on ja hän on ollut jo pitkään sivussa (eikä tällä kaudella tule pelaamaan enää).

Käytännössä tuo vaikuttaa niin että meillä on kuudentena pakkina Matt Walker (ketä henkilökohtaisesti pidän turhan epävarmana), Matt Walkerin tilalle olen itse huutanut Aaron Johnssonia joka pelasi miellyttävän hyvin ne pelit mitkä pääsi pelaamaan runkosarjassa ja on huomattavasti tarkempi puolustaja kuin Walker.
Walker kuitenkin tulee mitä suurimmalla todennäköisyydellä pelaamaan koska on pelannut tähänkin asti ja ilmeisesti Q haluaa kuudenneksi puolustajakseen hieman fyysisyyttä missä Johnsson Walkerille häviää (vaikkakaan ei paljon).

--------------------
Nyt kun huomasin että ei tänne ole kenttiäkään postattu niin laitetaan tähän Chicagon todennäköiset kentälliset:

22 BROUWER** - 19 TOEWS (C) - 88 KANE
16 LADD - 36 BOLLAND - 24 HAVLAT
32 VERSTEEG - 26 PAHLSSON - 33 BYFUGLIEN
55 EAGER - 10 SHARP (A)** - 37 BURISH

7 SEABROOK - 2 KEITH (A)
51 CAMPBELL - 4 HJALMARSSON
8 WALKER - 25 BARKER

**=Brouwer ja Sharp saattavat olla toisinpäin ja Brouwer saattaa pelata nelosen laidassa (Rubish siirtyy siis silloin keskelle) ihan Q:n päähänpistojen mukaan ja sen miltä Sharpiesta tuntuu.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tästä voi olla montaa mieltä ja tätä voi spekuloida pitkäänkin että pärjääkö Chicago tämänhetkisellä hyökkäyspelillään Detroitin vastaavalle, Puolustaminen kun yleensä on helpompaa jos kaverille ei kiekkoa anneta.
Minä en keksi yhtään perustelua millä Chigagon hyökkäyspäätä voisi lähtökohtaisesti nostaa Detroitin edelle, vaikka huono se ei ole. Detroit pelasi heikoimman runkosarjansa vuosiin, mutta teki silti 31 maalia enemmän kuin Chigago. Detroitilla 50 pisteen miehiä oli 8, Chicagolla 5.

Detroitin heikoimmat osa-alueet runkosarjassa olivat maalivahtipeli ja puolustus. Onneksi ainakin ensiksi mainittu on kuntoon saatu ja puolustukseenkin Rafalski paluu tulee auttamaan kummassakin päässä.
Se mitä tässä vaiheessa kuitenkin uskaltaa luvata on se että tämä tuskin on se aika kaudesta kun Chicago rupeaa peruuttelemaan. On erittäin huvittavaa nähdä kommentteja että "hyökkäämällä Chicago ei ainakaan!" kun konfrenssin finaaleihin tultiin pelistä missä taottiin 7 maalia Luongon taakse.
Minä en sanonut, että hyökkäämällä Chicago ei ketään voittaisi, vaan että hyökkäämällä se ei Detroitia voita. Jos lähihistoriaa katsoo, niin ne joukkueet joille Detroit on pudotuspeleissä viime vuosina hävinnyt ovat olleet Calgary x 2, Anaheim ja Oilers. Kai tuo vähän kertoo, että minkälaisella pelillä Wings on lyötävissä. Muina vuosina tuloksena on ollut mestaruus.
 
Minä en keksi yhtään perustelua millä Chigagon hyökkäyspäätä voisi lähtökohtaisesti nostaa Detroitin edelle, vaikka huono se ei ole. Detroit pelasi heikoimman runkosarjansa vuosiin, mutta teki silti 31 maalia enemmän kuin Chigago. Detroitilla 50 pisteen miehiä oli 8, Chicagolla 5.

Ja minä kirjoitin "että pärjääkö Chicago tämänhetkisellä hyökkäyspelillään Detroitin vastaavalle."

Jos nämä pelit ratkeaisi runkosarjassa tehtyjen maalien kautta niin Sharks olisi mukana peleissä vieläkin, ja niin olisi Bostonkin.

Boldasin oikein sen sanan minkä ilmeisesti missasit.

Minä en sanonut, että hyökkäämällä Chicago ei ketään voittaisi, vaan että hyökkäämällä se ei Detroitia voita.

Paperilla Stanley Cuppia harvemmin on voitettu ja se minun pointtini onkin.
On äärettömän kummallista että ilmeisesti yksikään Red Wings fani ei pidä millään tasolla mahdollisena sitä että Chicago tästä finaaliin menisi ja Detroit pakkaisi laukkunsa kesälomalle.

Minun mielestäni tässä mennään pahasti metsään siinä kohtaa että vaikka itsekkin tottakai katson Chicagoa "värilasien" läpi niin tämä on jääkiekkoa silti.
En sano että itse olisin mikään lätkätietäjä mutta sen verta lajia olen seuraillut että kristallinkirkkaasti ymmärrän ettei näistä peleistä etukäteen voittajaa varmaksi voi sanoa. Asiantuntemattomuutta se semmoinen.
 

Andrew

Jäsen
Tunnelma alkaa jo tiivistyä ja pelit alkavat huomenna.

Tässä ketjussa on paljon puhuttu Chicago Blackhawksin aliarvioimisesta. Itse en näkisi asiaa näin... Kysymys on siitä, että terveenä pelaava Detroit Red Wings on liian kova pala Chicago Blackhawksille tässä vaiheessa.

Ei ylimielisyyttä mutta realismia. Anaheim sarja oli luultavasti moraalinen Stanley Cup finaali missä kohtasi kaksi NHL:n parasta joukkuetta.

Aika näyttää. Voin myöntää, jos olen väärässä mutta en vain näe mitenkään, että Chicago pudottaa Detroitia tänä vuonna jatkosta.

Nyt tulee Chicagolle aivan eri tason joukkue vastaan kuin Calgary Flames tai Vancouver Canucks.

Haluan nähdä miten Chicagon nuoret pelaajat selviävät Detroitin hyökkääjien painostuksesta ja miten Patrick Kane sekä Jonathan Toews pelaavat Detroitin kivikovaa puolustusta vastaan.

Chicago ei yksinkertaisesti vielä ole valmis voittamaan Cuppia. Chicago tulee vielä mutta ei tänä vuonna!

Enempää analysoimatta laitan oman veikkaukseni ja se on 4-1 Red Wingsille!
 

Dominator131

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Chicagon suunnanmuutospeli on liigan paras tällä hetkellä. Hyökkäysalueen pyöritykset eivät pääty Chicagoa vastaan paniikkipurkuihin ja keskialueen roiskaisuihin vaan sieltä tulee takuuvarmasti vastahyökkäys á la Havlat tai Versteeg ja sitten muut rynnivät toisessa aallossa mukaan.

Mielestäni olet tässä väärässä, sillä Detroit on ollut ainakin Babcockin aikana liigan paras vastahyökkäyksissä ja hyökkäyksen rakenteessa. Chicagolla on laittaa vastahyökkäyksiin nämä "kärkijampat", mutta Detroitilla on koko joukkueella selkärangassa nopeat suunnanmuutokset ja näinollen vastahyökkäykset. Toki Chicagon vastahyökkäykset ovat vaarallisia, mutta laskisin silti Detroitin vastahyökkäykset laadukkaammiksi jo pelkästään materiaalin ansiosta ja näinollen vaarallisemmiksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös