Mainos

Darts

  • 188 962
  • 1 764

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mike Pencen lemmikkikärpäsellä on kilpailija. World Grand Prix’ssä kärpänen ei pahemmin välittänyt turvaväleistä, omasta turvallisuudestaan puhumattakaan. Whitlockin ja Kingin matsissa parkkeerasi itsensä ensin tripla-20 viereen. Whitlock jopa tönäisi kaveria sormella, mutta jätti silti istuskelemaan pikkusingeliin. King tästä vähät välitti ja viskoi täydet. Kärpänen sai yhä katsoa aitiopaikalta, kun Whitlock pisti poikki ja mentiin ratkaisuerään. Joku antoi sen jälkeen kärpäselle häädön, mutta hiukan myöhemmin istahti tupla-10 tienoille uskaliaasti, vaikka tupla-avauksella pelataankin. Sitten Kingille riitti ja kärpänen häädettiin. Varsinkin Mardle repeili tilanteelle aika huolella.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Niin tuosta World Grand Prix'stä hiukan enemmän. Tupla-avaus tuo lisämausteensa ja ekan rundin kaksi voitettua erää paras viidestä -systeemillä on melko armoton, jos et pääse heti tulosta viskomaan. Kvartseja mennään jo tänään. Sinne ovat tiensä selvittäneet kisojen suurin yllättäjä ja minulle ennestään tuntematon Titaani, joka kohtaa Lentävän Skotin. Titaani oli ekalla kierroksella hermostunut, mutta onnistui pistämään kehnosti heittäneen Lempeän 2-1 katsomon puolelle. Toisella kierroksella sai jo kovemman vastuksen eteensä, mutta hiukan yllättäen Unelmantekijä olikin paperia tällä kertaa. Toisessa parissa Ärtynyt saa vastaansa Rokkitähden. Ärtynyt oli jo tokalla kiekalla viittä vaille pihalla, kun Sinnikäs jatkoi hyvää peliään johtaen erissä jo 2-0. Sinnikäs oli pudottanut heti ekalla kierroksella Käärmeenpureman, joka ei tällä kertaa tuntunut saavan mitään aikaan, vaikka ekalla kierroksella mallikkaasti heittikin. Äärimmäisen tiukka ja jännä matsi, Sinnikkäällä neljä missattua voittotikkaa laskujeni mukaan.

Jännä ja tiukka oli myös Rokkistaran ja Fretin ottelu. Rokkistara johti jo 2-0 ja neljännessä aloitusetu. Aloitusetu ei pitänyt, vaan Fretti vei erän väkisin. Viides erä olikin henkien taistelu ja Fretti näytti vahvemmalta. Rokkistara kuitenkin löysi vielä kirivaihteen ratkaisulegissä ja 3-2 Fretin aloituksesta. Kolmannessa parissa Mahtava heittää Velhoa vastaan. Mahtava on ollut kovassa vireessä, mutta Velho hiukan yski tokalla kierroksella Kuningasta vastaan. Velho tuntui kadottaneen ekan kierroksen vireensä täysin, mutta jotenkin vain kampesi itsensä jatkoon. Jos ei jatka ekan kierroksen tasolla, Mahtava menee semeihin ilman isoja vaikeuksia. Viimeinen pari onkin sitten mielenkiintoinen. Kovassa vireessä heittävä Jäämies kohtaa Mustan Kobran, joka pisti varsinaisen näytöksen pystyyn Saksalaista Jättiläistä vastaan. Ei Jäämiehen esityksessä Hurrikaaniakaan vastaan mitään vikaa ollut.

En nyt mene vannomaan, mutta minusta Mahtava heittää vanhoilla XQmaxin nuolillaan, vaikka onkin nykyään Winmaun tallissa. Miten tuo voisi olla edes mahdollista? Tosi kuluneilta ne näyttävät ja heitto kulkee taas, päinvastoin kuin niillä uudenkarheilla Winmauillaan. Kuninkaalla on ainakin uudet nuolet, vaikka design onkin yhä melko sama. Nyt on vain tiheät urat sen poimutuksen välissä.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
No niin, kvartsit heitetty. Pari yllättävää tulosta seassa, mikä ei toisaalta yllätä tässä turnauksessa. Dirk van Duijvenbode jatkoi voittokulkuaan. Tällä kertaa sai taipua Gary Anderson. Duijvenbode on PDC-63, joten ainakin minä pidän yllärinä sitä, että on tiputtanut jo Suljovicin, DVdB:n ja Andersonin. Jotenkin on vielä koko ajan parantanut turnauksen edetessä, ellen ihan väärin ole havainnut. Ehkä se Suljovicin voittaminen mursi jonkin henkisen padon. Todella varmaa tekemistä sen jälkeen. Tokassa matsissa Cullen ja Chisnall väänsivät loppuun asti, kuten heillä on ollut tässä turneessa tapana. Tai Chizzyllä tuli pieni kauneusvirhe ekalla rundilla Duzzaa vastaan. Chizzy näyttää koko ajan siltä, että ei vain lähde kulkemaan. Sitten yhtäkkiä huomaa, että sillä on voittotikka kourassa. Melkein mieluummin olisin katsomatta hänen pelejään, kun se nykäisevä heittotyyli sattuu sieluun. Kolmannessa matsissa Whitlock sai taas koneen kunnolla käyntiin edellisen kiekan haparoinnin jälkeen ja MvG lähti 3-0 lauluun. Se oli enimmäkseen Whitlockin hyvyyttä tällä kertaa. Vikassa matsissa de Zwaan ei sen sijaan saanut konettaan ajoissa käyntiin ja Price pääsi 2-0 johtoon. Yhden erän de Zwaan puristi, mutta liian vähän liian myöhään. Price pisti vielä komean 164-poikkaisun vikassa legissä.

En lähde ennustelemaan finaaliparia nyt ihan viimeisen päälle, mutta jos kaikki pelaavat A-peliään, Whitlock ja Price heittävät voitosta. B-pelillään Whitlock putoaa tuolla tasolla heittävälle Duijvenbodelle. Chizzy tuskin pystyy horjuttamaan kovassa vireessä olevaa Priceä, jolla on tapana päästä vastustajiensa ihon alle muutenkin. Todella vaikeasti voitettavissa tätä nykyä. Ja kun tuo Chizzy ei ole varsinaisesti vakuuttanut, niin pidän tätä paria selvempänä kuin tuota toista.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ei pelannut Whitlock A-peliään. Heitto oli B-luokkaa ja käytös meni jonnekin C-luokan paikkeille. Yritti pelata jotain mindgamesia Dirkiä vastaan epäonnistuen surkeasti. Dirkiä lähinnä nauratti Simonin Dressman-kävely heittojensa jälkeen. Näytösluontoisesti viskasi vissiin maailman hitaimman 180 osoittaakseen, ettei hidastelu toimi häntä vastaan. Surkea esitys Whitlockilta ja van Duijvenbode täysin ansaitusti finaaliin 4-1. Tuolla pelillä täydet mahdollisuudet koko kisankin voittoon.

Price ja Chisnall heittivätkin sitten koko rahalla. Price karkasi jo 3-1 johtoon, mutta Chizzy kampesi matsin tasoihin osoittaen samaa sitkeyttä, millä selvitti itsensä semeihin. Seiskaerän alussa Price hermoili avausleginsä tuplat ja Chizzy pääsi rankaisemaan, myöskin pienen takeltelun jälkeen. 56 alla, 16 pois ja singeli-4 hämmensi silminnähden. Mutta kun Price ei saanut poikkaistua 7, niin D16 oli helppo pala Chizzylle. Tokassa legissä tuli sitten hiukan hienompi vastamurto. Chizzyllä 74 alla ja Price pisti 130 keskeltä poikki. Kolmannessa Chizzy sitten rähmi hiukan avaustuplansa kanssa ja Price pääsi karkuun pitäen avauksensa suht helposti. Sama linja piti 4. legissä, mutta tällä kertaa Chizzyn eduksi. Price pääsi kyllä katkolle, mutta Chizzyn hermo piti vikalla tikalla maaliin päästyään. Ja sieltä se taas tuli. Chizzy on altavastaaja koko matsin ja yhtäkkiä sillä on voittotikka kädessä. 68 alla, kahden singelin jälkeen D18 alle, mutta heitti singelin. Price ei katkaissut 142, mutta Chizzy missasi D9 ja Price 56 laittoi matsin poikki kahdella tuplalla (D16, D12). Ei mikään oppikirjalopetus, mutta tällä kertaa näin.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Melko lailla käsikirjoituksen mukaan meni finaali. Gezzy piti pintansa ja otti 5-2 voiton huikean turnauksen heittäneestä Dirk Duijvenbodesta. Kirjoitin tuolla edellä, että ranking olisi ollut 63 (wiki), mutta lähetyksessä oli 73, joten uskotaan sitä. No, nyt on joka tapauksessa 54. Hoppee ei oo häppee tässä tapauksessa, Price lienee kovimmassa kunnossa koko poppoosta tällä hetkellä. Dirkillä oli hetkensä, mutta kokemus jyräsi tällä kertaa. Ajoittan Dirk heitti häikäisevän hyvin, mutta sitten tuli taas jaksoja, kun sektori ei pitänyt ja triplat väistelivät. Ikäviä kumejakin tuli ja yksi jo taulussa ollut 57 putosi vikan tikan mukana todella ratkaisevalla hetkellä. Haastattelussa vaikutti todella pettyneeltä. Ei häviöön, vaan suoritukseensa. Ei pystynyt normaaliin (lue: parhaaseen) suoritukseensa, vaan "pulling my darts", miten tuon nyt sitten kauniisti suomentaisi. Todella miellyttävä tuttavuus ja toivottavasti näemme jatkossa lisää. Mentaalipuoli on silminnähden kunnossa, joten en näe mitään esteitä top-20 murtautumiselle. Olkapään kanssa hänellä lienee jotain harmia, tarvitsee kipusuihketta pelipäivinä. Eipä näyttänyt tällä viikolla pahemmin haittaavan.
 
Viimeksi muokattu:

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Henkilökohtaisesti snadisti vituttaa kun toi Price on aika kova suorittaja. Varmaan ainoa heittäjä joka hyötyy suoraan yleisön puutteesta. Onhan se toki kova muutenkin. Pystyy pelin sisällä vaikuttamaan suoritukseensa ja ei ole hävinnyt peliä ennen kuin lihava lady laulaa. Eilekin näytti menevän helppoon voittoon ja vastus tuli kovalla esityksellä melkein rinnalle, mutta niin vaan pystyi sen tuplan heittämään, minkä kaveri veti ohi.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Henkilökohtaisesti snadisti vituttaa kun toi Price on aika kova suorittaja.
Alkuun inhosin koko äijää, mutta taivun samalle kannalle kuin Wayne Mardle, että se keekoilu on vain 100% itseluottamusta ja Gezzyn spontaania käytöstä. Siinä ei ole varsinaisesti mitään vastustajan kunnioittamisen puutetta, kuten monella muulla psyykkaajalla. Lavan ulkopuolella käytös on aina korrektia ja jopa nöyrää. Lienee periaatteessa kai ihan pidetty kaveri heittäjien kesken. No en mä muutenkaan kovin monta heittäjää osaa inhota. Top-30:stä vain Vincent van der Voort ja Brendan Dolan ovat sellaisia, joita en viitsisi katsella lavalla. Eka siksi, kun se mässyttää jotain heittojensa välillä ja toka siksi, kun se näyttä kieltä heittäessään. Persoonana ei mielipidettä kummastakaan.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
... Brendan Dolan ovat sellaisia, joita en viitsisi katsella lavalla. .....
Toi nyt on väkisin vähän tyhmä jätkä. Kirjoitti paitaansa ja muutti "darts-nimekseen" history maker kun sattui heittämään ysitikkasen tupla-avaukseen. Onneksi joku muukin, olikohan Gerwen, heitti saman, niin se pyyhki sen lapsellisen tekstin pois selästään. Eipä toi enää pärjää onneksi.
 

aatelisode

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Skellefteå, Capitals, Erik Karlsson
Vielä kun Price osaisi edes välttävästi hävitä. Viime mm-kisojen välierätappio Wrightille oli käytökseltään varmaan pohjanoteeraus ja muutamia viikkoja myöhemmin Premier League illan-tappio Van Gerweniä vastaan jatkoi tuota samaa sarjaa.
 

neks0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Juventus, HIFK, Darts
Entinen kolminkertainen BDO:n maailmanmestari Glen "Duzza" Durrant otti sitten voiton Unibetin Premier Leaguessa, kun finaalissa kaatui toinen ensikertalainen, Nathan "Asp" Aspinal lukemin 11-8. Kyllä Duzza heitti taas mainiosti, voittaen ensin välierissä Gary Andersonin erin 10-9, vaikka olikin tappiolla 7-9. Garylla oli neljä ottelutikkaa mutta yksikään ei osunut. Gary oli ilmeisesti vaihtanut tikat näihin loppupeleihin, olikohan sillä sitten kuinka suuri vaikutus asiaan, paha sanoa. Toisessa välierässä Aspinal voittikin Peter Wrightin melko selkein lukemin, 10-7. Aspinal heitti tässä välierässä todella hyvin, joten oli ehkä enemmän hänen hyvyyttä kun Wrightin huonoutta.

Duzzalle ansaittu voitto, voitti myös liigan runkosarjan.

Marraskuun alussa pelataan sitten pariturnaus World Cup of Darts, jossa mukana 32 joukkuetta. Tässä turnauksessa nähdään myös suomalaisväriä, kun suomea edustavat Marko Kantele ja Kim Viljanen. Pidetään äijille peukkua!
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Duzza on kyllä sitkeä kaveri. Andersonia vastaan oli pitkään molemmilla takkuista ja voitto näytti menevän Skotlantiin. Garyn neljästä matsitikasta kaksi taisi olla silmään, mutta kaksi viimeistä D8, mikä olisi kyllä täytynyt hoitaa. Ja jos et Duzzaa vastaan noita hoida, pääset katsomoon. Haastattelussakin Duzza myönsi, että välierä taisi olla hänen huonoin matsinsa koko PL:ssä. Finaalin voittotikan jälkeen taisin nähdä ensimmäisen kerran, kun Duzza todella näytti tunteensa. Mutta sellainen hän on, ei tuhlaa energiaa tuuletteluun ja mesoamiseen, keskittyy vain ja ainoastaan oleelliseen. Asp oli oma itsensä hyvässä ja pahassa, flown ollessa päällä täysin pysäyttämätön ja myös näyttää sen eleissään. Mutta sitten taas vaikealla hetkellä näyttää täysin lyödyltä. Symppis kaveri joka tapauksessa ja pääsee jatkossakin finaaleihin. UK Open löytyy jo vyöltä, lisää varmasti tulossa.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Marraskuun alussa pelataan sitten pariturnaus World Cup of Darts, jossa mukana 32 joukkuetta. Tässä turnauksessa nähdään myös suomalaisväriä, kun suomea edustavat Marko Kantele ja Kim Viljanen. Pidetään äijille peukkua!

...paitsi että Kimi jättäytyi pois ja Maken kanssa kisaan lähtee Veijo Viinikka. Onnea matkaan!

Eilisistä Premier League -matseista on varmaan jo kaikki olennainen sanottu, mutta Duzza ansaitsi voittonsa 6-6 -tasatilanteen jälkeen todella ankaralla tykityksellä ja upea 127 pox taisi kääntää kupin lopullisesti. Toki ottelun viimeiseksi jääneessä legissä Aspinallilta tippui 60 pinnaa taululta, jonka jälkeen myös toka 54 ei ollut kaukana. Taistelua loppuun saakka ja hyvätasoinen finaali nähtiin. Molemmilta finalisteilta esimerkillistä herrasmiestouhua pelin jälkeen sekä lavalla että haastatteluissa, ja ainakin Gary Anderson ehätti jo somessa molempia kehumaan. Maailmanlista muuttui nyt sellaiseen malliin, että MVG jatkaa Ally Pallyyn saakka ykkösenä, Price ja Wright seuraavina, jonka jälkeen tulevatkin jo Aspinall ja Durrant sijoilla 4 ja 5. Ally Pallyssa MVG:ltä lähtee puoli miljoonaa miinus tämän vuoden saldo kun toissavuoden voitto putoaa pois ja se tiputtaa MVG:n todennäköisesti ainakin sijalle 3.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Vaikka corona-uutiset eivät kiinnosta enää kiviäkään, Duzza on saanut positiivisen testituloksen. Bunting ja Lewis epäilyjen alla, mutta testattu negatiivisiksi.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
European Championship 2020 käynnissä. Pari pientä ylläriä jo taulussa. Yozza laittoi tiukassa matsissa Chizzyn lauluun 6-5. Samoin lukemin Steve West hoiteli Ratajskin. Ian White sen sijaan ei joutunut erityisesti rehkimään Kingiä vastaan. Ja nähtiinhän ekalla kierroksella jo ystitikkainen, kun José de Sousa pisti täydellisen legin de Zwaania vastaan.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kekkerit jatkuvat tänään kvartseilla. Tokalla kierroksella nähtiin ihan mielenkiintoisia matseja. Niihin ei kuulunu O'Connorin voitto Yozzasta, koska se oli aika yhtä maalia, 10-3. Yozzalta ei onnistunut käytännössä mikään. Olen kyllä seuraillut irkun tekemisiä aina kun mahdollista, ja minusta on rankingiaan (38 darts databasen mukaan) parempi heittäjä. Onko sitten pään kestävyyden kanssa hommat vielä kesken, mutta eväät top-16 pelaajaksi ovat minusta olemassa. Päiväsession mielenkiintoisin matsi oli Aspin ja Waden välillä ja tasaistahan se oli. Wade on nousukunnossa ja hoiteli itsensä 10-8 jatkoon. Petersen sai vastaansa jälleen yhden hollantilaisen, josta en ole kuullutkaan. Martijn Kleermakerilla oli hetkensä, mutta niinikään nousukunnossa oleva Petersen samoin 10-8 lukemin semeihin. Clayton ei esittänyt de Souzaa vastaan mitään ihmeitä, mutta helpohko voitto silti 10-6.

Iltasession aluksi World Grand Prix -finalisti Duijvenbode taisteli itsensä upeasti jatkoon 10-8 voitolla Smithistä. Peli aaltoili hiukan, kun munakoisomies voitti kolme ekaa legiä, mutta seuraavat viisi menivät Smithille. Sitten pidettiin tovi omia syöttöjä ja Smith oli varsinkin katkoissa varmempi johtaen 8-6. Mutta keskivaiheilla matsia hiukan heittonsa kanssa tuskaillut Duijvenbode kaivoi jostain vielä yhden vaihteen ja vei loput legit. Kovassa nousussa on päivätöikseen munakoisoja roudaileva hollantilainen. Kisojen hiukan poikkeavasta sijoitussysteemistä johtuen Price ja Wright kohtasivat jo 2. kiekalla. Wright oli hirmuvireessä ja johti jo 9-3. Mutta sitten Price sai pari isoa katkoa ja tsemppasi vielä 9-6 ja oli jo murtamassa Wrightin syöttöä, jolloin olisi voinut spekuloida legin päähän pääsystä omalla aloituksella. Ei tällä kertaa, sanoi Wright ja hoiti homman himaan. Molemmat vetivät yli satasen keskarilla, hieno matsi. Yli satasen keskarilla mättivät myös White ja MvG. White karkasi ekassa sessiossa puhtaasti 5-0 johtoon, eikä päästänyt Gerweniä missään vaiheessa taistelemaan matsin voitosta. MvG lauluun 10-4. Illan vikassa matsissa Westin hermo piti Suljovicia vastaan kunnon trillerissä. Ratkaisulegin 106 pox oli hatunnoston arvoinen suoritus.

Kvartsiiparit:
O'Connor - Wade
Petersen - White
Wright - West
Clayton - Duijvenbode

Wade tuskin antaa irkulle mitään mahdollisuuksia. Toinen pari on mielenkiintoinen ja luultavasti tasainen, en ennustele mitään. Westillä on tuskin mitään saumaa hyvävireistä Wrightiä vastaan, mutta vika pari on taas tosi mielenkiintoinen. Voisin melkein uskoa, että itseluottamusboostin saanut hollantilainen hoitelee Claytonin, joka minusta on ollut hiukan vaisu näissä kisoissa. Tai ehkä vaisu on väärä termi, mutta sellainen loistokkuus on puuttunut. Tasaisesti se on puksuttanut silti eikä voitto tosiaan olisi mikään yllätys. Mutta jos sitä mustaa hevosta pitää kaivella, se on ehdottomasti Duijvenbode.

E. tarkkaan kun laskee, niin ei ole ihan semivaihe vielä menossa.
 
Viimeksi muokattu:

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
No eipä tuossa kässäristä ihan hirveästi poikettu. O'Connor oli juuri niin aseeton Wadea vastaan kuin odotinkin. Eikä West ihan oikeasti haastanut Wrightiä, vaikka hyvin heittikin. Wright syö aamupalaksi yli satasen keskareita tällä hetkellä. Hiukan isommalla miehellä on näköjään isompi aamupalakin. Devon Petersen pisti suorastaan hulinaksi Whiteä vastaan. Tokalle tauolle mentiin vielä tasoissa, mutta melkoiseen valkopesuun pisti vastustajansa viimeisellä stintillä, White sai enää yhden legin viimeisestä kuudesta. Matsikeskari 106,30 kertoo aika tarkkaan Petersenin potentiaalin. Heitto ei ole maailman kaunein, mutta heikkouksia pelistä ei löydy.

Heikkouksista puheen ollen, Duijvenbode ei saanut tällä kertaa itsestään irti muuta kuin kiukuttelua. Taso suorastaan romahti edelliseltä kiekalta eikä Claytonin tarvinnut esittää ihmeitä. Duijvenbode vaikuttaa siis kahden turnauksen perusteella mielialapelaajalta. Parhaimmillaan voittaa kenet vaan, mutta sitten saattaa pää hajota kesken kekkereiden. Jossain edellisessä matsissa onnistui kanavoimaan sen kiukkunsa oikeaan suuntaan. Nyt meni överiksi ja pannukakku siitä tuli. Nuori mies ja kyllä siellä eväät on menestykseen. Eipä tuo tarvitse kuin lisää lavakokemusta, niin tasonvaihtelut tasoittuvat.

Välieräpareista ehdottomasti mielenkiintoisempi on Wade-Petersen. Kaksi nousukuntoista hyvähermoista pelaajaa. En hämmästyisi, jos menisi ihan päätyyn asti. Jos molemmat pitävät eilisen tasonsa, Petersen on yllättäen ennakkosuosikki. Molemmat ovat petranneet keskareitaan kisan edetessä, Petersen koko ajan askeleen edellä, jos pelkkiä numeroita tuijottaa. Wadella on joskus aiemmin mennyt ylimääräisiä tikkoja tuplaa hakiessa, mutta näissä kisoissa siinäkin on tapahtunut pientä edistystä. Wadella on taipumus löytää se yksi vaihde matsin ratkaisuvaiheessa, joten odotan tiukkaa peliä. Claytonilla ei sen sijaan pitäisi olla mitään saumaa tuossa kunnossa olevaa Wrightia vastaan. No eipä ole kellään muullakaan. Minusta maailman ykkösheittäjä juuri nyt.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Semit menossa, joten pistän spoileriin, En jaksa väijyä toista semiä, finaalista puhumattakaan. Huomenna sitten paremmalla ajalla.

En veikkaillut turhaan tiukkaa matsia Waden ja Petersenin välillä. Peli meni aika pitkälti juuri niin kuin ennustelin. Petersen oli alussa hiukan niskan päällä, lähinnä parin hienon poikkaisun ansiosta. Wade kuitenkin hoiteli neljä legiä putkeen, mutta ei päässyt toiselle tauolle kuitenkaan johdossa Petersenin murrettua takaisin. Eikä aaltoilu tähän loppunut. Petersenillä oli jo hiukan jalkaa oven välissä tilanteessa 8-6. Wade vei kuitenkin taas neljä legiä peräkkäin ja Petersen oli jo köysissä. Sai kuitenkin vielä väännettyä pelin tasoihin, mutta sitten Waden aloitusetu piti ratkaisulegissä. Ei se nyt vääryys olisi ollut toisinkaan päin, mutta minusta Wade ansaitsi finaalipaikkansa. Hänelle epätyypillisesti osoitti hiukan mieltään yleisön suuntaan mentyään 9-8 johtoon. Katselin ilman ääniä, joten ehkä siellä on ollut jotain häirintää. Sen sijaan seuraavan legin 158 poikkaisu meni taas stoalaisen tyynesti. Voittotikkaa sitten taas tuuletettiin oikein kunnolla, mikä oli mulle iso yllätys. Oli yhtä hymyä kättelyssä, joten taisi maistua aika hyvälle.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Toinen semi menikin tiukaksi. Claytonilla kulki tulos ihan eri malliin kuin aiemmilla kierroksilla ja Wright lähinnä sinnitteli mukana. Vain Claytonin tuplien rähmiminen esti eron karkaamista liian suureksi. Ja sitten Wright sai vihdoin triplan taas löytymään ja kampesi johtoon viimeisen tauon jälkeen. Tilanteessa 9-8 tapahtui jotain odottamatonta. Wright oli jättänyt 24 ja Claytonilla 111: 60-9-32. Ihan kiva, mutta ois ehkä kannattanut tarkastaa se tuloksensa viimeistään ennen sitä tokaa tikkaa. Tätä Wright ei antanut anteeksi ja finaaliin lukemin 11-8.

Finaalissa Wright oli jälleen oma itsensä eikä päästänyt Wadea iholle eikä ihon alle. No Wade nyt tuskin menee kenenkään ihon alle, paitsi korkeintaan heittämällä liian hyvin. Selvä 11-4 voitto kisojen selkeästi parhaalle pelaajalle. Pari vikaa legiä näytti, mistä kana kusee. Ensin 143 pox ja voittolegissä heti perään nätti 12-tikkainen 125-poikkaisulla.

Melko humoristinen kisa Snakebiteltä. Huonoin matsikeskari semifinaalissa Claytonia vastaan 102,06, ja siinäkin pääsi vasta n. 10 legin jälkeen vauhtiin. Jos nyt oikein näin, heitti samoilla rosoreunaisilla tikoilla, joita käytti muutama vuosi sitten ennen niitä mustia pommeja, jotka olivat lyhyen aikaa käytössä. Sen jälkeenhän on ollut ainakin kahta eri mallia. Ympyrä on tavallaan sulkeutunut, välissä tapahtunut vaikka mitä ja nyt äijä on elämänsä kunnossa.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Huomenna onkin sitten alkamassa mielenkiintoinen skaba Coventryn Ricoh Arenalla, eli tietenkin 2020 Grand Slam of Darts. Ainakin Viaplayn tilaajille herkkua tulossa. Kahdeksan kivikovaa neljän heittäjän lohkoa ja kaksi parasta pääsee lohkoistaan jatkoon. Äkkivilkaisulla E (Wright, White, Petersen, Duijvenbode) ja F (Wade, Duzza, Wattimena, Heta) ovat kovimmat ja mitä vain voi tapahtua. E:ssä on "jämäpelaajana" uusi suosikkini Dirk van Duijvenbode ja F:ssä Damon Heta. Kumpainenkin on tällä hetkellä kovassa kunnossa. Hetalla ei sen kummoisempaa menestystä ole Euroopan puolella ollut, kun ei ole yksinkertaisesti ollut kiertämässä niitä skaboja ennen tätä kautta, mutta World Cup näytti miehen nykytason. Huomattavasti PDC-rankingiaan kovempi pelaaja.

Jos tuolta on nyt pakko jotain helpompia lohkoja etsiä, niin H on ehkä kevyin päästä jatkoon. Evans pärjää lähinnä UK Openissa, muuten tie on tyssännyt aina alkukierroksille. Walesin Wayne Warren on minulle täysin tuntematon kaveri. En löisi silti vetoa hänen puolestaan, vaikka on tämän kauden BDO-mestari. Vanha kehäkettu kaikesta huolimatta. Asp ja Dimi helposti jatkoon. C:ssä ja G:ssä on sitten naiskiintiöt. Kokenut Lisa Ashton kyllä nujersi vastikään Rob Crossin jossain matsissa, mutta Crossilla on ollut heitto jo tovin hukassa. Mikuru Suzuki on käväissyt ennenkin näissä kekkereissä, mutta jäänee taas alkulohkoon. Silti etukäteen heikkotasoisin lohko minusta on tuo D, missä on em. Cross, Chizzy, Luke Humphries ja Justin Pipe. Humphries on joskus väläytellyt, mutta riittääkö eväät heittoaan hakevaa Crossia vastaan? Chizzy tuolta joka tapauksessa menee jatkoon. Pipellä on ehkä maailman omituisin heitto, kun tikat jäävät tauluun sellaiseen kulmaan, mikä menee jopa pehmopornoleffan sensuurista läpi. Etukäteen pidän häntä kisojen huonoimpana heittäjänä.

No ei tuo B:kään nyt mikään kuolemanlohko ole, kun kolmossijoitettu on "Heavy Metal" Searle ja jämänä Tsekin Adam Gavlas. Searle ei ole kenellekään läpihuutojuttu, mutta ehkä G. Anderson ja Whitlock ovat kuitenkin kovempia. Kisojen suurin yllätys saataa muhia A:ssa, missä ajoittain hukassa ollut MvG:n täytyy hoidella Cullen tai Clemens. Jos ne tuplat eivät löydy, niin ei tuo mikään ihme olisi. Cullen on nousukunnossa ja Clemens on jo jonkin aikaa ollut todella vaikea voitettava kenelle tahansa. Hänelläkin on tosin välillä vaikeuksia katkojensa kanssa. Jämäpelaaja Adam Hunt ei tule voittamaan yhtään matsia, eihän? G:ssä kuriositeettina Walesin kaksikko Price-Clayton, joka juuri nosteli kannua World Cupissa. Eiköhän sovita, että Joyce tai Suzuki eivät aiheuta hämminkiä tuossa lohkossa. Joyce on kyllä hyvä heittäjä, mutta vastassa on niin kovat walesilaiset, ettei vaan riitä.

 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Otetaas tähän viestitulvan keskelle pieni väliaikatilanne. Lohkot B, D, F ja H on saatu valmiiksi. Oikeastaan ainoa yllätys on Duzzan kadonnut kunto, mihin osasyy saattaa olla koronassa. Eniwei, kolme tappiota ja kotiin. Wade oli jo varmistanut jatkopaikkansa F:ssä, kun toisen jatkopaikan ratkaisivat melkoisessa trillerissa Wattimena ja Heta. Hetaa tuossa hiukan hehkuttelinkin ja musta hevonen laukkasi pudotuspeleihin 5-4, kummankin hermoillessa voittotikkojaan. B-lohkossa Tsekin teinipoika Gavlas teki minuun vaikutuksen. Jo nyt näkee, että ratajskimainen tekijämies siellä on kasvamassa. Tiukka keskittyjä ja hidas rytmi, scoring poweria löytyy. Oli merkityksettomässä matsissa jo 4-1 johdossa Whitlockia vastaan, mutta ei vielä kantti riittänyt. Kokemusta hiukan lisää kovista peleistä, muuta ei tarvita, eväät ovat olemassa. Jaossa olleen paikan nappasi Anderson ilman sen suurempia vaikeuksia Searlea vastaan.

D-lohkossa Chizzy hoiti homman odotetusti ja Pipe oli odotetun keskinkertainen. Ratkaisevassa matsissa Cross oli vaihteeksi vahva ja pisti Humphriesin kotimatkalle 5-2, vaikka keskarit olivatkin nurinkurisesti 100,42 - 102,57. Tasokasta heittelyä siis molemmilta. H meni oikeastaan täsmälleen käsikirjoituksen mukaan. Dimi voitti kaikki matsinsa, kuten pitikin, eikä Warrenista ollut haastamaan PDC:n kavereita. Dimillä muuten missattu 9-tikkanen Warrenia vastaan.

Loput lohkot ratkeavat huomenna ja vasta MvG on varmistanut jatkopelit. On muuten sen verran väkevässä vireessä, että puheet hukassa olemisesta voi kuopata fake newsinä. Tuossa A-lohkossa Clemens lienee vahvemmilla jatkoon, koska Cullen joutuu peittoamaan MvG:n, jos haluaa jatkoon. Ja sekin pitäisi tapahtua selvemmin lukemin kuin Clemensin oletettu voitto Huntista. Jos Hunt kuitenkin yllättää Clemensin, Cullenin pitäisi saada ymmärtääkseni kaksi legiä Clemensiä enemmän. C:ssä Smithin pitäisi hävitä todella rumasti Ratajskille pudotakseen jatkosta. Jos Ratajski ottaa tuossa pataansa, de Sousan voitto Ashtonista veisi lusitaanin jatkoon. E on mielenkiintoisessa tilanteessa. White on ollut pisteautomaatti, mutta teoreettinen jatkopaikka on yhä mahdollinen. Se vaatisi tosin selkävoiton Duijvenbodesta ja Wrightin yhtä ruman tappion Petersenille. Duijvenboden on joka tapauksessa otettava reilu voitto Whitesta, jos haluaa jatkoon. Sitten se on kiinni Petersenistä, koska Wrightillä on legisuhde kolme pinnaa Duiveeta parempi. G:ssä walesilaiset ovat menossa odotetusti jatkoon. Joyce tuskin pistää Gezzylle kampoihin eikä Suzuki aiheuttane Claytonille ongelmia.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Pari yllätystä sieltä vikana alkulohkopäivänä vielä napsahti. White kampesi itsensä oljenkorrellaan jatkoon. Huikea 108 keskari eikä 5-1 voitossa Duiveesta missattu ainuttakaan tuplatikkaa. Apuja tarvittiin vielä Peterseniltä, tai oikeastaan Wrightin takeltelu tuplissa riitti Whitelle niukimmalla mahdollisella tavalla. Wright on jääräpäisesti ajanut uusia tikkoja sisään, mitä nyt välillä juuri Whiteä vastaan vaihtoi kesken pelin vanhoihin. Nyt ei vaihtanut ja ehkä se kostautui. Oli kyllä niin hilkulla katkaista 155 vikassa legissä, että kävi hiukan sääliksi.

A-lohkossa nähtiin vastaava tilanne, kun Cullenilta vaadittiin neljä legiä MvG:tä vastaan Huntin yllätettyä Clemensin 5-2. Cullen oli 3-4 tilaneessa vahvoilla omassa aloituksessaan, 89:ssä 57 pois ja singeli-18 jälkeen tutki tulostaulua. Tulostaulu kertoi, että MvG ei ollut katkolla joten lähti vaihtamaan 2 kautta yrittämättä vikalla tikalla poikkaisua. Heitti kuitenkin tuplan jättäen 14. Pääsi vielä kaksi kertaa hakemaan poikkaisua, mutta tuplan alapuolelle pystyasentoon jääneet nuolet tekivät pahasti kiusaa. Näin alkulohkon suurin yllättäjä on Adam Hunt. Kivikasvoinen ja rennosti heittävä nuorukainen (ok, 27), josta saatetaan kuulla lisääkin. PDC tour card on vielä tämän kauden voimassa. Ranking huitelee jossain 70 kieppeillä tämän kisan jälkeen.

Walesilaiset hoitivat hommansa, vaikkakin Price oli helisemässä hyvin heittäneen Joycen kanssa ollen jo 2-4 tappiolla. Sen jälkeen Joycella yksi matsitikka härkään, mutta Price sai hengen päälle ja voitti loput legit. C-lohkossa de Sousa voitti vaivattomasti Ashtonin, eikä Ratajski voinut vahvassa vireessä olevalle Smithille mitään. Smith ei ole vielä jäänyt alle 100 keskariin alkulohkoissa. Samaan suoritukseen pystyi ainoastaan Dimi. Tästä päästäänkin spekuloimaan pudotuspelejä.

Kaavion yläosassa ovat suosikkeina MvG ja Smith, alaosassa on ennakkoon hiukan tasaisempaa. Löytyy Petersen, Wade, Price ja Dimi. Ei olisi mikään ihme, jos tuo nelikko jatkaisi 8 joukkoon. Dimillä on Clayton vastassa, joten yhtään ei saa antaa köyttä. No onhan Pricelläkin Asp, joten samat sanat. Jos White sai hurmoksen päälle, Wade joutuu kaivamaan myös A-pelinsä esiin. Petersenillä on Heta, joka tuskin pystyy vastaamaan Petersenin tulostykitykseen.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
No eihän se ihan täysin käsikirjoituksen mukaan mennyt. Whitlock nyt hoiteli Huntin, mutta antoi melkoisesti köyttä. Lopussa rutiini kuitenkin riitti. Clayton taas oli ihmeen aseeton Dimiä vastaan. Whitellä ei ollut Wadea vastaan käytännössä juurikaan saumaa, vaikka keskaria tuijottamalla voisi toisinkin luulla. Chizzy ei saanut itsestään parasta irti ja de Souza meni kvartseihin täysin ansaitusti.

Eilisissä iltapeleissä MvG-Andersen oli täysin yhtä maalia. MvG onkin kohtuullisen selkeä ennakkosuosikki voittamaan koko roskan. Sen sijaan Crossin ja Smithin matsi meni trilleriksi. Cross on löytämässä A-peliään ja tulos kulki hyvin. Molemmat hiukan tapojensa mukaan tuhlailivat tuplia, varsinkin matsin alkupuolella. Smith tuntuu muutenkin olevan itsensä suurin vihollinen. Silmät muljahtelevat hyvienkin heittojen jälkeen. Cross meinasi tulla vielä takaa ohi, mutta ratkaisulegissä triplat olivat aika yksipuolisesti Smithille. Crossille tuli vielä tokavikalla vuorolla joku jumi ja tikat olivat ihan missä sattuivat. Silmät kiinni olisi varmasti osunut paremmin. Smith oli karannut jo tavoittamattomiin ja jatkaa kvartseihin. Jos Cross on löytämässä scoring powerinsa, Petersen oli jättänyt sen pukuhuoneeseen. Heta heitti tasaisen varmasti, Petersenin näennäinen loppukiri tuli aivan liian myöhään. Ratkaisun makua oli ilmassa, kun Heta pisti tiukasta paikasta 144 pox Petersenin kavennettua sitä ennen 7-8:aan. Tuo taisi katkaista Petersenin selkärangan.

Petersenin tavoin myös Price oli hiukan yllättäen alavireinen. Asp hallitsi matsia hienokseltaan, mutta Price otti samankaltaista loppukiriä kuin Petersen. Asp oli tuttuun tyyliinsä silminnähden kireä loppuvaiheissa, mutta jostain onnistui kaivamaan tarvittavan vaihteen silmään ja hienon härkäpoikkaisun jälkeen nähtiin kisojen onnellisin voittaja. Tasajalkahyppely jatkui vielä lavalta poistumisen jälkeenkin.

Kvartseissa sitten MvG-Whitlock, Smith-de Sousa, Wade-Heta ja Dimi-Aspinall. Mikään pari ei nyt varsinaisesti ole kirkossa kuulutettu. Kuitenkin kolmikko MvG, Wade ja Dimi ovat olleet kohtuullisen vakuuttavia tähän asti. MvG-Dimi -finaalilla ehkä pienimmät kertoimet.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Olipahan melkoiset kvartsit. Heta sai vain 13 legiä Wadelta, Smith vain 14 de Sousalta, kaksi muuta paria meni päätyyn asti 16-15. Whitlock pisti 180-ennätykset uusiksi MvG:tä vastaan, hulppeat 20 kappaletta, rikkoen edellisen ennätyksen kahdella. MvG missasi muutaman voittotikan ja varsinkin ratkaisulegissä näki, että hänelläkin on hermot. Ensin pari D4:sta aivan langan vieressä, sitten vikalla kierroksella singelien kautta maaliin ja reippaasti ohi, Kun Whitlock tuli perästä ja sai tuplan alle. Semeissä Whitlockilla sitten de Sousa vastassa. Tokassa parissa Wade vs. Dimi. Eiköhän noissakin ole ihan riittävän tasaiset parit, joten jätän veikkaukset tekemättä.

Dimin matsissa kiinnitin huomioni (selostajien avustuksella) siihen, että D20 tuntuu olevan niin pahaa myrkkyä hänelle, että tekee jopa osittain typeriä valintoja välttääkseen sen. Eihän tuossa ole mitään järkeä, kun marginaalit ovat niin pieniä. Jos se ei ole oma suosikki, se pitää treenata sellaiseksi. Joskus menee vielä kannu väärään osoitteeseen tuollaisen jääräpäisyyden takia. Kyllä mä sen ymmärrän, että D18 voi olla kiva, mutta ei kahdella tikalla lähdetä 72:sta hakemaan enää kahta singeli-18:aa. Ekalla tripla ja sitten on D9 alla. Onko se sitten fiksua? Ja kun Dimi vielä tykkää D16:sta, mikä hiton järki tuossakin oli? Jos D18 on kiva ja kaksi tikkaa alla, niin sitten se T12 siinä tapauksessa, jos D6 ei kiinnosta. Muutenhan tuolla tasolla taktiset kömmähdykset ovat aika harvinaisia. Jäljellä olevista ehkä de Sousa ei ihan aina mieti vähennyksiään loppuun asti. Heta hakee myös aika uhkarohkeasti D16 kautta katkoja paikoissa, joissa ne eivät ole järkeviä. Ja onhan siellä muutama, jotka vielä kahdella tikalla hakevat keskustaa, kun on 82 alla. Laskuvirheillehän ei voi mitään, t. Jonny Clayton. Jos ei osaa laskea, kysyy tuomarilta, mitä on jäljellä.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tänään olisi sitten finaalit. Siellä ei nähdä MvG:tä, Smithiä, Dimiä tai Priceä. Sen sijaan siellä on kisojen musta hevonen José de Sousa James Wadea vastaan. Whitlock kyllä jatkoi semin alussa maksimien tökkimistä, mutta sitten tahti laantui ja de Sousa jauhoi tasaisen varmasti itsensä finaaliin 16-12 lukemin. Wade joutui tiukemmalle ja oli helisemässä Dimiä vastaan. Kovana taistelijana teki jälleen wadet ja ratkaisulegissä runnoi aloitusedullaan voittoon. Pakko pitää nousukuntoista Wadea lievänä suosikkina finaalissa, koska de Sousa on kuitenkin hiukan kokematon tällaisissa tilanteissa. Läpihuutojuttu tuo ei silti missään nimessä tule olemaan. Pää sillä tuntuu pitävän ja on osoittanut kuuluvansa tälle tasolle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös