Dallas Stars 2023–2024 – jatkuuko lento?

  • 202 152
  • 900

Ostaako Stars Ryan Suterin ulos sopimuksestaan?

  • Kyllä

    Ääniä: 27 52,9%
  • Ei

    Ääniä: 24 47,1%

  • Äänestäjiä
    51
  • Poll closed .

M10

Jäsen
Dallas Stars on tällä hetkellä all business. Rumasti pisteitä keräävä kone.

Pari merkittävää asiaa sakkaa tuon joukkueen pelissä. Ylivoima pyörii, mutta tehokkuus on karmealla tasolla. Kakkos-yv on ollut jo pari ottelua parempi kuin lähes legendaarinen ykkönen. Jason Robertson ja Joe Pavelski vaeltelee jossain hämärän rajamailla. Ykkösvitja väläyttelee ehkä silloin tällöin, mutta ei saa juuri mitään aikaiseksi hyökkäyspäässä. Vastustajat ovat opetelleet pelaamaan sen lyhytsyöttöpelin pois. Hintzin pistot ovat se vaarallisin seikka triossa.

Robertson näyttää ensimmäistä kertaa urallaan vähän hämmentyneeltä ja epävarmalta. Kaikki on oppimisprosessia 109 pisteen miehelle. Robertson yrittää taklata paljon, mikä on hassua. Tuntuu, että nuorukainen vähän hakee itseään. Myös Miro Heiskasta otetaan todella lujaa ja näyttäisi siltä, että ylivoiman sakkaamisen vuoksi tehopisteitä tulee suomalaiselle vain se 50-60. Nämä kaikki vastoinkäymiset ovat luonnollisia ja nuorison pitää niistä päästä yli, niin kuin pääsevätkin. Ei tämän pitänytkään olla mikään puistossa kävely gloriaan. Vastoinkäymiset pitää kohdata ja nyt niitä kohdataan.

Dallas on roikkunut peleissä myös paljolti maalivahtien avulla. Stars on joukkue, mistä ei tällä kaudella saa todennäköisesti yhtäkään yksittäistä sankaritarinaa aikaiseksi. Ei Robertsonia, ei varmaan Hintziä, eikä Heiskasta. Homma ei ole kaunista oikein millään tasolla, mutta se on todella tehokasta ja joukkue kerää pisteitä.

Rekordi nyt 8-3-1.
Miten tämä voi olla mahdollista noiden edellä mainittujen kriittisten ongelmien jälkeen?

Tässä syyt:

1) Maalivahdit. Rauhallinen ja tasapainoinen Jake Oettinger on Vezina-kandidaatti nyt ja jatkossa. Scott Wedgewood pystyy voittamaan otteluita kakkosveskarina.

2) Kulttuuri ja kokemus. Tämä joukkue on ollut kilpailukykyinen ja pudotuspeleissä jo pitkään. Moni pelaaja kapteeni Bennin johdolla tietää, mitä se menestys vaatii. On Stanley Cup-finaalia, on konferenssin finaalia. Dallas Stars ei tuulettele pienistä, eikä myöskään huolestu pienistä. Sellainen vakaa ja viileä tekeminen paistaa kaikesta joukkueen tekemisestä. On vain yksi maali ja se on Stanley Cup. Henkinen tahtotila ja seuran identiteetti on vahva.

3) Puolustaminen. Esa Lindell ja Radek Faksa eivät taatusti nouse otsikoihin, mutta nämä kaksi pelaajaa ovat Dallas Starsin aliarvostetuimpia pelaajia. Onko NHL:ssä parempia alivoimapelaajia? Sanotaanko näin, että tilastoista en tiedä, mutta en vaihtaisi heitä kehenkään pelaajaan tuossa tilanteessa kun ollaan vajaalla. Esa Lindell on kuin toteemipaalu, jonka ohi ei pääse. Syöttölinjojen peittäminen on taidetta. Kaksinkamppailuita ei hävitä. Vahva maila, vahva sijoittuminen ja vahva kroppa. Jokainen purku menee ulos. Faksa voittaa aloitukset hirmuisella prosentilla ja pelaa isona ja ulottuvaisena miehenä vittumaisen vahvaa kiekkoa ilman promilleakaan omaa egoa. Osaa antaa ylimääräistä oikeilla hetkillä. Tällaiset vuoden 2012 draftin puolustukselliset helmet tuottavat voittavaa kiekkoa.

Nyt mainitsin vain kaksi puolustamisen tärkeintä, mutta tuo kiekoton ja kiekollinen fiksuus on koko Starsin ekosysteemin syvin ydin, mitä tulee Dallas Starsin jääkiekkoon. Kiekollinen hölmöily on ihan minimissään. Väitän, että liigan Top5 kurinalaisimpien joukkueiden sakissa. Sillä niitä pisteitä tulee, vaikka supertähdet sakkaisi.

4) Matt Duchene. Herran jumala mikä kaveri tämä on ollut. Tiesin, että kyseessä on tähtihyökkääjä, mutta en ymmärtänyt että kyseessä on game-changer. Motivaatio näyttäisi olevan kohdillaan ja se näkyy vaihdosta toiseen. Ihan uskomattoman hyvää pelaamista joka ilta ja tehoja voisi olla hirmuisen paljon enemmän. Kiekko ei karkaa koskaan ja jalka on vahva. Liikkuu vaarallisesti ja tekee yllättäviä peliä edeltäviä asioita. Löytää ketjukavereiden lavat hämmästyttävällä prosentilla ja viimeistelee kun pitää viimeistellä. Iso, iso pelaaja kun kausi menee eteenpäin. Matt Duchene mahdollistaa sen, että on OK, että Robertson slumppailee syksyllä.

5) Kolmosvitja. Wyatt Johnston on teini-ikäinen, mutta varastaa kaikilta kiekon vahvalla mailallaan ja oveluudellaan. Todella väkevä kaksinkamppailija. Osaa asemoitua lähelle kiekkoa ja tehdä itsensä vahvaksi. Tietää jo ennen kamppailua, mihin kiekon pitää mennä. Johnston tekee maalin kun pitää tehdä, koska laukaus on erinomainen. Vierellä on Benn ja Dadonov, jotka pelaavat mahtavalla veteraani-tyylillä: fyysisesti ja peliä eteenpäin vievästi. Dadonov on jääkiekkoilijana kuin täydellisen suomalaisen junioripolun käynyt pelaaja: periksi antamaton, riittävän taitava ja kontakteja kaihtamaton. Dadonov on Joel Kiviranta potenssiin kaksi. Jamie Benn on Jamie Benn. Veteraani, mutta helkkarin varma kiekollisena. Ei menettele. Heiskasen kanssa Starsin kiekkovarmin pelaaja.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Hyvä ja kattava analyysi @M10 . Korjataan kuitenkin sen verran että Starsin rekordi on jopa 9-3-1 ;)
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
@M10 : Duchene on tainnut ottaa semmoisen viimeisen henkisen askeleen tähtipelaajaksi. Onhan nuo taidot olleet olemassa jo pitkään, mutta tuommoista liidaamista ja kokonaisvaltaista omistautumista ei aiemmin ole näkynyt. Mahtavaa seurata.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ketsuppia pukkasi, seuraennätystä sivuavat viisi yv-häkkiä. Olihan siellä vissiin yksi tasakentällisinkin. Robolle pari helpottavaa. Marchmentille ja Duchenelle kehittymässä bromancea.
 

M10

Jäsen
Wild jatkaa siitä mihin jäi viime keväänä kun Stars laittoi heidät laulukuoroon. Kuriton nippu höyryäjiä, jotka yrittää provota ja ylitaklata. Tuloksena jäähyjä ja itsensä pihalle pelaamista. Kyllä on niin valmentajansa näköinen joukkue kun olla ja voi.

Dallasille 5 ylivoimamaalia ja nyt tosiaan aukesi ykkösketjunkin ketsuppipullo. Dallasin vierasrekordi nyt 7-1-1.

Wyatt Johnston näyttää siltä, että tekee 80 pistettä tällä kaudella.

Meanwhile in AHL. Logan Stankoven 16 pistettä 12 peliin. Mavrik Bourquella 15 pistettä kasassa.
 
Viimeksi muokattu:

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Kyllä on niin valmentajansa näköinen joukkue kun olla ja voi.
Älä nyt. Uncle Dean oli laittanut uutta väriä ja geelit tukkaan. Kyl sillä olis pitänyt pärjätä.

Kerrankin Stars oli ottelun alussa terävällä jalalla liikkeellä ja tosiaan yv oli murhaa viime kevään tapaan. Shattana ku näytti ikävältä se Harleyn ajaminen naama edeltä kaukalon laitaan. Ei tainnut pelata 3. erässä enää vaihtoakaan. Toivottavasti ei käynyt pahasti. Umpikyrpelö ajo Duhanelta ja mussutukset päälle.
 

M10

Jäsen
Kerrankin Stars oli ottelun alussa terävällä jalalla liikkeellä ja tosiaan yv oli murhaa viime kevään tapaan. Shattana ku näytti ikävältä se Harleyn ajaminen naama edeltä kaukalon laitaan. Ei tainnut pelata 3. erässä enää vaihtoakaan. Toivottavasti ei käynyt pahasti. Umpikyrpelö ajo Duhanelta ja mussutukset päälle.

Oli kyllä idioottimainen temppu ja vaarallinen, edesvastuuton taklaus, mutta eipä yllätä keneltä ja miltä joukkueelta tuli. Ei näe Wild pleijareita tänä vuonna, jos hermokontrolli on tuolla tasolla.

Toivottavasti Harley ei loukkaantunut pahemmin.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Älä nyt. Uncle Dean oli laittanut uutta väriä ja geelit tukkaan. Kyl sillä olis pitänyt pärjätä.
Naamakin punotti kuin Brucella parhaina aikoina.

Harleyn ajaminen oli juuri sellainen idioottitempaus, mitä odotin ja pelkäsin koko ajan Wildilta, tuolta NHL:n ostareiden keppanakuppiloiden joukkueelta. Onneksi Starsin pelaajat eivät lähteneet mihinkään typeriin nyhjäyksiin vaan rankoivat ylivoimista. Tasoero joukkueiden kesken oli juuri sitä, mitä saattoi odottaa, kun toisella on kolme laadukasta hyökkäävää ketjua nelosketjun hoitaessa hommansa ja toisella on yksi hyökkäävä ketju ja loput kolme täynnä bottom-6 pelaajia. Kyllä varmaan kelpasi katsojien buuata Suterille, joka oli parempi kuin yksikään Wildin pakki.

Ihana peli.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Lyhyesti tiivistettynä, Minnesotaa vastaan toimi aivan kaikki. Kuten @Alamummo tuossa hyvin tiivistikin, niin ihana peli. Ylivoimamaalien määrä tuplaantui ja jopa ylikin. Siihen päälle pari av häkkiä ja Robokin sai maalintekoslumppinsa poikki. Ei tässä voi oikeastaan kuin hymähdellä tyytyväisenä.

Hyvä olo lähteä viiden pelin homestandiin jopa selkeässä divisioonajohdossa ja kolmen pelin voittoputkessa.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Tässä vielä lainaus suoraan hfboardsilta, oli pakko jakaa tänne ku oli niin hauska tämä DeBoerin kommentti:


Deboer with a nice clip of the Wild after that one in the presser.

About the Power Play.

"Maybe we just needed a night like tonight to play a team that takes dumb penalties to get it going"


:D
 

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Toivottavasti Harley ei loukkaantunut pahemmin.

Veikkaan, että oli varo toimenpiteenä kolmannen erän sivussa. Toisekseen, jos on pitänyt tikata klyyvari kuntoon, niin aikalailla selviö, ettei riskeerata tikkien repeämisen kanssa. Toivottavasti Harley on kehissä seuraavassa matsissa akvaarion tai häkin, mielellään toki ilman.

****

Tykkään kyllä tuosta Duchenen hankinnasta, kuin hullu puurosta. Nyt Wildia vastaan alkoi löytyä jo kivoja pikku pelejä Seggyn kanssakin.

Btw Starsit sivusivat yön ottelussa franchise recordiakin, kun tekivät viisi ylivoimamaalia toisen kerran seurahistoriassa.



 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
The Athleticin Dom Luszczyszyn ja Sean Gentille ovat rankanneet NHL Power Rankingsissa Starsin kolmanneksi ennen eilistä peliä. Joka joukkueen osalta arvioitiin yhden pelaajan suorituksia näillä kriteereillä:

That’s who we’re highlighting this week: the biggest surprise for each team to date, with a direct comparison between their current Net Rating and what their Net Rating was projected to be at this point of the season.

Miro Heiskanen
Projected: +1.8
Current: +3.6

While other defensemen are putting up eye-popping counting stats to lead the Norris race to start the season, don’t overlook what Miro Heiskanen is doing at five-on-five. The point totals aren’t quite there yet — Dallas’ power play, well, sucks — but Heiskanen has been a beast beyond our wildest expectations. And that’s saying a lot for someone we believed was a top five defender entering the season.

Heiskanen leads all defenders with a 66 percent expected goals rate and is top five in relative impact too. The Stars are dominating at both ends of the ice with Heiskanen out there and it’s looking like he’ll be in the thick of the Norris trophy race this year as a result.


Linkki juttuun (maksumuuri)
NHL Power Rankings: How low can the Oilers sink, plus one surprise for each team
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Texas Stars pelasi kolme ottelua: yhden vierasmatsin Rockford IceHogseja vastaan ja kaksi kotiottelua Milwaukee Admiralsia vastaan. Texas Stars voitti Rockford Icehogsin numeroin 1-5. Myös ensimmäinen kotiottelu Milwaukee Admiralsia päättyi Texas Starsin voittoon luvuin 6-4, mutta toisen ottelun Milwaukee Admirals voitti jatkoajan jälkeen lukemin 5-4.

Ensimmäisen ottelun Texas Starsin maalintekijät ja syöttäjät:

0-1 Nicholas Caamano (Kyle McDonald ja Riley Damiani)
0-2 Kyle McDonald (Derrick Pouliot ja Curtis McKenzie) Ylivoimamaali
0-3 Riley Damiani (Michael Karow ja Nicholas Caamano)
1-4 Nicholas Caamano (Kyle McDonald)
1-5 Matej Blümel (Oskar Bäck ja Fredrik Karlström) Tyhjä maali

Rémi Poirier torjui Texas Starsin maalilla 32 laukausta 33 vedosta.

Toisen ottelun Texas Starsin maalintekijät ja syöttäjät:

1-0 Logan Stankoven (Curtis McKenzie ja Mavrik Bourque) Ylivoimamaali
2-1 Fredrik Karlström (Matej Blümel ja Oskar Bäck)
3-2 Riley Damiani (Antonio Stranges ja Lian Bichsel) Ylivoimamaali
4-2 Chase Wheatcroft (Fredrik Karlström ja Riley Damiani)
5-4 Chase Wheatcroft (Matthew Seminoff ja Antonio Stranges)
6-4 Fredrik Karlström (Matej Blümel ja Michael Karow) Tyhjä maali

Matthew Murray torjui Texas Starsin maalilla 30 laukausta 34 vedosta.

Kolmannen ottelun Texas Starsin maalintekijät ja syöttäjät:

1-0 Logan Stankoven (Antonio Stranges ja Alex Petrovic)
2-2 Christian Kyrou (Fredrik Karlström ja Oskar Bäck)
3-3 Nicholas Caamano (Riley Damiani ja Gavin White)
4-4 Mavrik Bourque (Curtis McKenzie ja Matej Blümel)

Rémi Poirier torjui Texas Starsin maalilla 27 laukausta 32 vedosta.

Texas Starsin sisäinen pistepörssi 12 pelatun ottelun jälkeen:

1. Logan Stankoven (12) 8+7 = 15 (+4)
2. Mavrik Bourque (12) 6+9 = 15 (+1)
3. Curtis McKenzie (12) 2+11 = 13 (0)
4. Matej Blümel (12) 5+7 = 12 (+8)
5. Fredrik Karlström (12) 4+4 = 8 (+5)
6. Oskar Bäck (12) 1+7 = 8 (+8)
7. Kyle McDonald (12) 4+3 = 7 (-2)
8. Riley Damiani (12) 3+4 = 7 (0)
9. Nicholas Caamano (12) 4+2 = 6 (+3)
10. Antonio Stranges (12) 1+5 = 6 (-2)
11. Lian Bichsel (9) 1+4 = 5 (+2)
12. Christian Kyrou (11) 1+3 = 4 (+4)
13. Derrick Pouliot (11) 1+3 = 4 (+4)
14. Alex Petrovic (11) 0+3 = 3 (0)
15. Chase Wheatcroft (7) 2+0 = 2 (-1)
16. Matthew Seminoff (11) 0+2 = 2 (-1)
17. Michael Karow (12) 0+2 = 2 (+5)
18. Scott Reedy (1) 0+1 = 1 (+1)
19. Gavin White (6) 0+1 = 1 (+1)
20. Artem Grushnikov (11) 0+1 = 1 (-1)

Maalivahdit:

1. Matthwe Murray (6) torjuntaprosentti 92,7 prosenttia
2. Rémi Poirier (6) torjuntaprosentti 90,2 prosenttia

Seuraavaksi Texas Stars pelaa kaksi kotiottelua Grand Rapids Griffinsiä vastaan 17.-18.11.2023.
 

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Pidemmän kaavan kautta voitto, vaikka paikkoja oli paljon jo varsinaisella peliajalla ratkoa peli. Viime pelin onnistumiset ylivoimalla ilmeisesti avasivat jonkin sortin henkisiä lukkoja sen suhteen, kun verkot olivat nytkin tötteröllä ja hyvä niin.

Duchenea ei voi olla taaskaan kehumatta. Todellinen ryöstö Jimiltä. Nyt jo Nillin top-3 UFA-hankinta. Seguinkin näyttäneet piristyneen Duchenen saapumisen myötä. Yhteispeli Duchenen kanssa toimii tällä hetkellä kyllä loistavasti.

Lundkvist jostain ihmeen syystä laitettiin puremaa tuppea kolmannessa erässä. Omasta mielestä ei ollut Starsin heikoin pakki kuitenkaan.

Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa peliä, joka on lauantain ja sunnuntain välisenä Avalanchea vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa peliä, joka on lauantain ja sunnuntain välisenä Avalanchea vastaan.
On muuten ns. neljän pisteen peli se. Siitä Dallasille voitto ja oltaisiin jo pienessä karussa muulta divisioonalta.

11-3-1 myös sivuaa seuran toiseksi parasta starttia kaudelle. Dallasin paras startti (kävin just tarkistamassa) on 12-3-0 kaudelta 2015-2016, ei siis jääty kuin pisteen päähän siitä. Yllättäen 11-3-1 on parempi aloitus kuin mestaruuskaudella. Ihan siisti juttu.

Tällä hetkellä on ihan kiva olla Stars-fani :)
 
Viimeksi muokattu:

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Highlightsit katsoneena oli kyllä jäätävä sulaminen. Peli hyvin hallussa pelin puoliväliin saakka, mutta tuon Coloradon kavennusmaalin jälkeen Dallasin peli meni sekaisin. Haasto ei mennyt läpi ja Colorado pääsi ylivoimalle. Dallasin peli meni sekaisin ja Colorado pääsi pelin mukaan kaventamalla 3-2. Kolmannessa erässä Colorado tasoitti ja noin 10 minuuttia sen jälkeen teki nopeasti kaksi maalia. Lopuksi vielä tyhjiin.

No näitä sulamisia tulee välillä. Pää vain kylmänä ja pelaamista loppuun asti, vaikka peli olisikin hyvin käsillä.
 

M10

Jäsen
Erittäin hyviä oppitunteja. Jos näitä joskus tulee, niin hyvä että syyskaudella.

Stars pelasi silti hemmetin hyvää lätkää ison osan ottelusta. Siinä 5-3 ylivoimalla olisi pitänyt naulata homma ja sulkea arkun kansi lopullisesti.

Ei muuta kun nälkäisenä Rangersin kimppuun.
 

M10

Jäsen
Meanwhile in AHL. Logan Stankoven 1+1 ja Mavrik Bourque 1+1 kun Texas voittaa Grand Rapidsin 7-4.

Tuossa on muodostumassa valmis tutkapari NHL:ään. Molemmat 1.5 pisteen tahdissa tällä kaudella. Etenkin Stankovenin kohdalla tämä on melkoisen vakuuttavaa ottaen huomioon, että poika pelaa ensimmäistä kauttaan ammattilaisena.

Toki jos on tehnyt kahden edelliskauden aikana 138 otteluun 262 tehopistettä niin kai se flow jotenkin jää päälle.

Mahtava talentti Starsilla kasvamassa AHL:ssa korkoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös