Corona effect – Venäjän narri(ksiko)?

  • 271 732
  • 1 541

Mennäänkö väliaikaisesti Venäjälle?

  • Ei mennä

    Ääniä: 299 82,1%
  • Mennään, jos se on ainoa vaihtoehto pelaamiselle

    Ääniä: 65 17,9%

  • Äänestäjiä
    364

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eikö edes voisi ottaa hybridinimeä Viipurin Jokeri-Reipas?

Lahti-Viipurin Jokeri-Reipas
Venäjälle siirtyminen ei ole vaihtoehto. Mutta laittaisin vielä toistaiseksi jäitä hattuun ja odottaisin asian tiimoilta jotain muutakin ulostuloa kuin vain iltalehden toimittajan tutun näkemyksiä asiasta. Jokainen toki tietää, että ennusmerkit eivät näytä hyvältä.

Koko kauden väliin jääminen olisi iso isku, mutta ei maailmanloppu. Jokereiden tarina jatkuu tavalla tai toisella joka tapauksessa, koska Ry.

Jotkut "Winnipeg Jetsit" voisi tehdä. Vanha Jets menkööt "venäjän arizonaan".

Uudella porukalla sitten takaisin.
 

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Mutta edelleen pitää olla kärsivällinen, koska Venäjällä ei varmasti pysty pelaamaan missään kaupungissa 2.9 alkaen. KHL varmasti tulee siirtämään kauden alkua. Venäjällä on niin paha Korona tilanne.
Ja Jokerit itse ei ole tullu asian tiimoilta ulos. Odotellaan sielt myös kommentteja ennen kuin kommentoidaan mitään liigaan paluuta ym. Jokerit ei tule missään nimessä pelaamaan Venäjällä kotipelejä,. Pelaajien turvallisuus on edelleen tärkeä asia.
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Hirveästi ei tule enää seurattua Jokereita mutta onhan tämä koko KHL setti ollut huvittavaa. Toki loistavia pelaajia on joukkueessa ollut ja se on ollut hienoa.Tämä ympärillä pyörivä sirkus taas ei hirveän miellyttävää ole.

Mielenkiinnolla odotan mitä tuleman pitää.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Henkilökohtaisesti näen vain kolme vaihtoehtoa:
1) Jokerit pelaa kotiottelunsa Helsingissä ja lainsäädäntö rajalla sallii ainakin "keikkatyön", kunhan testit on tehty ja lentokentällä ollaan tarkkoina. Tätä pidän todennäköisimpänä, mutta en mainittavalla marginaalilla. Joukkueen taustahenkilöineen tuomaa uhkaa en näe minään aivan mahdottomana koronariskinä, samoin jos pelaajilla on järkeä päässään, niin ihan heti eivät Moskovan yöhön lähde katsomaan Konnan aiemmin suosittelemia ravintoloita.
2) Kausi ei Jokerien osalta starttaa. Tässä vaiheessa vuotta ei Liigaan hypätä, ainakaan Jokerien tilanteessa. Käytännössä koko joukkue uusiksi, diilit hallin osalta kuntoon, yhteistyökumppanit, Liigan byrokratia kaikkine kommervenkkeineen alkaen TV-soppareista ja muut päälle, niin Jokereita ei kaudella 2020-21 Liigassa nähdä. Pidän tätä vain aavistuksen epätodennäköisempänä kuin ykköskohtaa.
3) Pietarin "kupla". Tuon kauemmas itää ei taida asiaa olla, tuskin kukaan fani tuota haluaa nähdä ja pelaajienkin osalta muutos on melkoinen. Hihasta heitettynä 50-75% pelaajista tuskin suostuisi pelaamaan "alustavasti osaa" kaudesta Pietarissa nykyisellä liksalla ja valtaosa tuohon suostuvista olisi tasoa "rivimiehet". Suostu "parin viikon kokeiluun", ja kohta ollaan tammikuussa vielä "kokeilemassa". Kynnys tuoda perhe Venäjälle on "normioloissakin" yleensä ollut vähemmän suosittua, ja koronan jyllätessä tuskin ainakaan halukkuus viedä perhe Venäjälle kasvaa. Ja maallikkona olettaisin, että lakikin jotain sanoisi "työpisteen" viemisestä toiseen maahan, varsinkin EU:n ulkopuolelle. Jos pelaamista Pietarissa olisi alettua hioa tyyliin maalis-huhtikuun tietämillä, pitäisin tätä todennäköisempänä, vaikkakin epämieluisana.

Mä olen pariin kertaan kirjottanut, että Jokerien KHL-taipaleen aikana on stressannut se, että koskaan ei voi olla varma jääkö kuluva kausi viimeiseksi. Nyt ollaan kohtuullisen lähellä sitä, että Jokerien taival ammattilaissarjassa päättyi viimeisen ottelun voittamiseen, ainakin toistaiseksi. KHL:n osalta on melkoisen mustia pilviä, päivä päivältä Liiga tulevalle kaudelle käy kaukaisemmaksi ja tuskin tässä nyt varsinkaan SHL:ään siirrytään muutaman kuukauden varoitusajalla.

edit: Eli äänestin ettei mennä. Toki matsit katson jos menevät, mutta mielummin heittäisin vaikka "narrilasit" naulaan kuin tuota toivoisin.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Ei. Ei ikinä.
Oon täällä toitottanu kuinka jengin takana tulee seistä ylä ja alamäessä ja aina mut siihen vedän rajan et kotiottelut on muualla kuin helsingissä. Tallinnan pelit nyt vielä meni kuriositeetteinä mut jos Jokerit lähtee pietariin pelaamaan niin soli siinä.
Käsi pystyyn ja niin edelleen.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Toivottavasti eivät lähde. @Sämppäri pohti tuossa sitä, että eikö Jokerit merkkaa Neuvostoliittolaisille ja oikeassa on jos kerta maju-hommien takia pitää sarja saada käyntiin. Suomessa ilmeisesti ei saa sarjaa pelata MM-kisojen aikaan, koska muutenhan täälläkin voitais kauden alotusta venyttää ihan niin pitkälle kun halutaan vaikkapa yleisön saamiseksi. Niin kun NHL alottaa ensi kauden ilmeisesti tammikuussa.

Vaikka noita pelejä olen käyny katsomassa ja en omaa Neuvostoliitto vihaa kuten kommenttien perusteella aika moni täällä niin parempi ois jättää homma kesken eikä lähteä minnekkään Pietariin. Rahallisesti en ole vastuussa niin mitään neuvoja en ala jakelemaan. Jokeri-faneja en tunne, mutta kai niiden "katseluun" sitä pelaillaan pääosin niin mikään Pietarissa kotipelit homma ei oikein toimi.

Joku kuukausi vois vielä mennä jollain vieraspelisuunnitelmalla mutta aika tekemätön paikka.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itsekkin sanon että ei missään nimessä. Venäjälle muutto katkaisisi tämän kamelin selän. Liigaan paluu maistuisi tuossa kohtaa, mutta se on niin kaukainen asia, että ei viitsi edes ajatella. Toivottavasti muutkin ymmärtää miten monen mutkan ja vuoren takana se on, eikä elättele suuria toiveita vielä vähään aikaan.
 

hashomer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Sharks, Rishon Devils & Rishon Legion
Jos muuttavat edes "tilapäisesti" Venäjälle, niin hyvin todennäköisesti tulen boikotomaan enkä aio matseja katsoa (ja etäjokerina olen tottunut katsomaan kaikki matsit netistä).

Vähän kyllä vaikeeta uskoa, että Jari suostuu joukkueen viemään Venäjälle. Kai se nyt myös tarkoittaa Jarin ja muun johdon sinne muuttamista. Ja varmasti moni pelaaja myös jäisi Suomeen. Eli sitten venäläisiä pelaajia tilalle? Ei se Jari nyt noin tyhmä voi olla.
 

PetriVaris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos ja kun pelit on kuitenkin katseltava telkkarista niin pelatkoon vaikka kuussa. Kunhan saa naama punaisena kiukutella telkkarille, että "syötä nyt saatana!"
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Olen aina inhonnut Jokereita, kuten kunnon porilaisen kuuluukin, mutta totta kai nyt olette kohtuuttoman valinnan edessä. Vaihtoehtoja on vain kaksi, jotka molemmat ovat sysisynkkiä, mutta toinen on pakko valita. Ilmoitettuun kauden alkuun on seitsemän viikkoa aikaa, ja venäläisen kulttuurin tuntien se myös pomminvarmasti aloitetaan silloin, vaikka siinä ajassa tautitilanne Venäjälle ja sitä myöten rajanylitys mahdollisuudet eivät ehdi muuttua juuri miksikään. Kauden pelaamatta jättäminen ei tietenkään ole vaihtoehto, koska tällöin Jokerit luonnollisesti purkaisi kaikki pelaajasopimuksensa, kun tulot olisivat nolla..

Toisen vaihtoehdon ongelma on tietysti se mikä on ääneen jo sanottukin, että kuinkahan moni teidän pelaaja kieltäytyisi lähtemästä Venäjälle.. varmaan aika moni. Näin ollen joukkue Venäjälle muuttaessaan pitäisi rakentaa uudelleen vapaista venäläisistä KHL-pelaajista, jolloin se ei tietysti olisi enää mikään "oikea" Jokerit. Vaikea on sanoa, millaista joukkuetta jokerifanit sitten suostuisivat katsomaan kotoa ruudulta katselemaan.. ei tällaista tilannetta kenellekään kyllä soisi
 

DR_J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Huuhkajat, HJK
Jos muuttavat edes "tilapäisesti" Venäjälle, niin hyvin todennäköisesti tulen boikotomaan enkä aio matseja katsoa (ja etäjokerina olen tottunut katsomaan kaikki matsit netistä).

Vähän kyllä vaikeeta uskoa, että Jari suostuu joukkueen viemään Venäjälle. Kai se nyt myös tarkoittaa Jarin ja muun johdon sinne muuttamista. Ja varmasti moni pelaaja myös jäisi Suomeen. Eli sitten venäläisiä pelaajia tilalle? Ei se Jari nyt noin tyhmä voi olla.
Sillä mitä Jari on asiasta mieltä, ei ole mitään merkitystä. Se kuka maksaa, myös päättää. Eli tässä tapauksessa venäläiset.

Ei kai kukaan tosiaan ole niin sinisilmäinen, että kuvitteli Kurrilla olevan jotain päätäntävaltaa tähän asiaan? Venäläiset kantavat taloudellisen riskin, joten jos he haluavat Jokereiden pelaavan Pietarissa, siellä Jokerit myös pelaa. Ei heitä kiinnosta pätkääkään fanien tai muidenkaan sidosryhmien mielipiteet.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Vaikea toki pelata, jos ei ole pelaajia, valmennusta, tai joukkueenjohtoa seurajohdosta puhumattakaan. Vai meinaatteko, että FSB tulee ja myrkyttää kaikki? *hymiö
 

Drag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo & Tappara
No ei helvetissä mennä.

Kaiken koronapaskan keskellä tämä saattaa ihan oikeasti olla Jokereille se sysäys takaisin kohti Suomen sarjoja. Toivottavasti Jokerit kieltäytyy ja seuralla menee sukset täysin ristiin jokaisen ryssän ja ryssänmielisen kanssa.

Katkaiskoot rahoituksen, sitten vedetään Oy konkkaan ja uusi alku Ry:n avustuksella, tavalla tai toisella, Suomessa.

Näinhän siinä kävisikin. Venäläiset tuskin haluavat rahoittaa Liigassa pelaavia Jokereita. He ovat mukana ja maksavat joka kausi valtavaa taloudellista tappiota tekevän seuran kulut vain koska Venäjä haluaa KHL:n leviävän. Jos Jokerit jollain keinolla onnistuisi keplottelemaan itsensä irti venäläisistä ja KHL:stä seuraisi nopea konkurssi ja toiminnan jatkaminen (ml. rahoituksen etsiminen) vaikkapa ry:n alla. Ehkä he saisivat Suomi-sarjan lisenssin ja sieltä sitten nousua tekemään. Tuskin saisivat venäläisten halliakaan kuluitta käyttää joten Suomi-sarjaa pelattaisiin jossain muualla. Venäläiset toki varmaankin pyrkisivät pääsemään eroon myös hallista.

Eli Pietariin vain tai joku Kurria kovempi jätkä omistaja-oligarkkien kanssa neuvottelemaan yhden kauden poissaolosta. Tai sitten nurin koko pulju ja uuden aloitus aivan eri tilanteesta.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kiinnostaisi tietää myös miten pelaajien sopparit taipuisivat Helsingin Jokerien muuttumiseen Pietarin Jokereiksi kesken sopimuskauden. Voisi olla pitkällisiä oikeusjuttuja edessä.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Tuskin saisivat venäläisten halliakaan kuluitta käyttää joten Suomi-sarjaa pelattaisiin jossain muualla.

No mutta kyllähän noita jäähalleja pääkaupunkiseudulla riittää ja onhan Jokerit kotipelejään pelannut Helsingissä muuallakin, kuin vain Hartwallilla. Eli venäläiset tekisivät tuollaisessa tilanteessa käytännössä vain vahinkoa itselleen, jos ylihinnoittelisivat hallinsa.

Asiasta viidenteen. Tass.ru kertoisi sivuillaan, että KHL ei ole pyytänyt/kehoittanut Jokereita muuttamaan Venäjälle.
 

Glove

Jäsen
Kiinnostaisi tietää myös miten pelaajien sopparit taipuisivat Helsingin Jokerien muuttumiseen Pietarin Jokereiksi kesken sopimuskauden. Voisi olla pitkällisiä oikeusjuttuja edessä.
Pelaajille vähän huono tilanne tosiaan. Pelaa Pietarissa ja saa palkkaa, älä pelaa ja et saa palkkaa. Koska jos Jokerit jää Suomeen niin tulot on nolla, henkilökunta lomautetaan jne. Muiden sarjojen joukkueilla taas joukkueet alkavat olla valmiit ja budjetit käytetty, joten uuden pelipaikan löytäminenkään ei välttämättä ole helppoa.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Selvähän se on, ettei vielä olekkaan. Huttusenkin venäläinen kaveri luulee että KHL pyytää tämmöstä, jos rajat ovat kiinni. Siitähän koko uutisessa oli kyse. Ja noinhan se todennäköisesti meneekin, jos ja kun rajat on kiinni.


Sillä mitä Jari on asiasta mieltä, ei ole mitään merkitystä. Se kuka maksaa, myös päättää. Eli tässä tapauksessa venäläiset.

Ei kai kukaan tosiaan ole niin sinisilmäinen, että kuvitteli Kurrilla olevan jotain päätäntävaltaa tähän asiaan?
Mä en jaksa edelleenkään uskoa näihin Hollywood-leffojen skenaarioihin. Suomen lain mukaan Kurri omistaa 60%. Jos Kurri ei halua lähteä, niin Jokerit ei lähde ja thats' it. Ei ryssät sitä voi päättää. Sitten todennäköisesti rahoitus loppuisi, mutta Jokerit pääsisi aloittamaan alusta ja ryssät voisivat pitää tunkkinsa tuossa tilanteessa. Ei venäläiset voi pakottaa ketään muuttamaan Suomesta Venäjälle. Järkikin sen sanoo. Jos ei oo pelaajia tai valmentajia, nii paha on pelata.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Miten nuo omistajuussuhteet nyt menevät, tai kenellä on oikeus Jokerit -nimeen ja logoon? Onnistuisiko irtautuminen KHLstä omalla nimellä, vai olisiko edessä paluu Töölön Vesaksi, tai uusi nimi?

Todennäköisimpänä pidän että kauden alkua siirretään, mutta koska sitten tilanne on niin hyvä että matkustusrajoitukset voidaan purkaa. Ihan mielellään kyllä ottaisi Jokerit takaisin Suomeen, vaikka sitten RYn voimin alemmista sarjoista ponnistaen, tai miten nyt sitten toteutuukaan.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Suomen lain mukaan Kurri omistaa 60%. Jos Kurri ei halua lähteä, niin Jokerit ei lähde ja thats' it. Ei ryssät sitä voi päättää.

Sanon vaan ihan yleisellä tasolla, että 60% omistus ei automaattisesti tarkoita että voi päättää asioista. En siis sano että tässä
tapauksessa olisi näin, mutta osakkeita voi olla erilaisia osakeyhtiössä. Joillain voi olla oikeus osinkoon, toiset osakkeet eivät
oikeuta äänestämään yhtiökokouksessa tietyistä asioista yms.

Yleisellä tasolla siis yli 50% osuus ei välttämättä merkitse että voit päättää mistä vaan.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Toivottavasti asiasta päättävät ihmiset osaisivat nyt tehdä ne päätökset, että tämä olisi alkusysäys Jokereiden paluulle Liigaan. Kyllä Helsinki tarvitsee kaksi joukkuetta, ja ennen kaikkea Liiga tarvitsee pääkaupungin paikallisvääntöjä.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Sinne vaan, niin saatte askeleet takaisin kotimaansarjoihin. Mulla on ikävä Tps-Jokerit matseja!
 

Drag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo & Tappara
Sanon vaan ihan yleisellä tasolla, että 60% omistus ei automaattisesti tarkoita että voi päättää asioista. En siis sano että tässä
tapauksessa olisi näin, mutta osakkeita voi olla erilaisia osakeyhtiössä. Joillain voi olla oikeus osinkoon, toiset osakkeet eivät
oikeuta äänestämään yhtiökokouksessa tietyistä asioista yms.

Yleisellä tasolla siis yli 50% osuus ei välttämättä merkitse että voit päättää mistä vaan.

Varsinkin kun puhutaan koko ajan raskasta tappiota tekevästä yrityksestä jonka tappiot vähemmistöosakkaana oleva rahoittaja jatkuvasti kuittaa, ja jonka omistamassa hallissa operoidaan, on helppo nähdä että enemmistöosakkaan kädet ovat sidotut. Voit päättää vain toiminnan lopettamisesta. Kurrilla tuskin on halua, eikä varmaan kykyäkään, ottaa yhtään toiminnan taloudellisista riskeistä omalle kontolleen. Kurri on Jokereissa puhtaasti kulissina.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Varsinkin kun puhutaan koko ajan raskasta tappiota tekevästä yrityksestä jonka tappiot vähemmistöosakkaana oleva rahoittaja jatkuvasti kuittaa, ja jonka omistamassa hallissa operoidaan, on helppo nähdä että enemmistöosakkaan kädet ovat sidotut. Voit päättää vain toiminnan lopettamisesta. Kurrilla tuskin on halua, eikä varmaan kykyäkään, ottaa yhtään toiminnan taloudellisista riskeistä omalle kontolleen. Kurri on Jokereissa puhtaasti kulissina.

Täytyy korjata että hallihan ei ole nykyisen vähemmistöosakkaan, vaan entisten (Rotenbergin jengi).
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Kaikkien omaa identiteettiä ja omaa joukkuetta kannattavien ja kunnioittavien tulee äänestää "ei mennä".
Ylipäätään miksi Jokerit pelaa Venäjän pääsarjaa? Sitähän KHL käytännössä on. Ei se ole sellainen mihin Jokerit lähti mukaan. Ne suunnitelmat eivät ole toteutuneet. Eivätkä toteudu, olen pomminvarma.
Pelin taso on hyvä (parempi kuin NHL) ja hyviä pelaajia enemmän kuin Liigassa, mutta...
Ei perinteitä, ei vuosien ja vuosikymmenten saatossa muodostuneita jännitteitä, ei oikein omaa identiteettiä (ollaanko suomalaisia vai venäläisiä, venäläisten omistamassa hallissa), jne.
Olen sanonut aiemminkin, että Jokerit kuuluisi Liigaan ja sitä kautta CHL:ään, ei Venäjän pääsarjaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös