Connor Bedard

  • 106 388
  • 303

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Avaan ketjun painavista syistä jo nyt, vaikka Bedard on varattavissa NHL:äänkin vasta kesällä 2023. Nopealla scouttauksella ainoastaan Sidney Crosby sekä Connor McDavid ovat saaneet omat ketjunsa NHL-puolelle ennen NHL-varaustaan ja nähdäkseni Connor Bedard jos kuka, on oikea jatkaja tälle tielle.

Olen viime ajat syventynyt todella erityiseen nuorukaiseen - Connor Bedardiin. Poikaan, jota varsin arvostettu jääkiekkoaviisi The Hockey News tituleerasi jääkiekon tulevaisuudeksi marraskuussa 2018. Bedard oli tuolloin 13-vuotias. 13-vuotias! Mitä SINÄ teit ollessasi 13-vuotias? Itse tuli juostua kujajuoksua tyttöjen perässä viikonloput suurimman murheen ollessa lähinnä se, että mitenhän se ensi viikon matikankoe tulee menemään..

Kun olen avannut maailmani lopullisesti nuorukaiselle, pelaajalle nimeltä Connor Bedard, olen lopullisesti vakuuttunut, että tässä on käsissä jotain aivan käsittämättömän hienoa, jonka kutsun jokaisen lukijan kokemaan kanssani tässä nyt ja tulevaisuudessa. Me olemme se ikäluokka, joka saa nähdä ja kokea hänen tarinansa - Tarinan, joka ei ole vielä edes kunnolla alkanutkaan, mutta joka on jo nyt tuleva olemaan samaa kastia muuan Sidney Crosbyn tai Connor McDavidin vastaavien kanssa. Reilun 20 vuoden matkani jääkiekon kanssa olen ollut todella, todella harvasta pelaajasta yhtä innoissani kuin Bedardista. Hyviä nuoria pelaajia on ollut paljon. Erinomaisia nuoria lopulta todella vähän. Niistä erinomaisista kun poimitaan vielä ne, jotka ovat olleet suoraan toiselta planeetalta, jää jäljelle vain kourallinen pelaajia - Jos sitäkään.

Jotkut voivat (äysin oikeutetusti enkä teitä tuomitse tästä mielipiteestä) tässä kohtaa jo ajatella, että "hyvä luoja mitä lässynläätä - Todella viisasta lähteä arvioimaan pelaajaa, josta ei vielä tiedä mitä hän tulee olemaan yhden, viiden saatika kymmenen vuoden päästä". Koitan kuitenkin parhaan kykyni mukaan luoda teille tässä avauksessa käsityksen siitä kuka Connor Bedard on ja miksi hänestä puhuttiin jo 13-vuotiaana (!) jääkiekon tulevaisuutena? Miksi meikäläinen on hypännyt all-in panostuksella Bedardin hypebussiin ja miksi uskon, että hän tulee olemaan pelaaja, jonka urasta ja teoista puhutaan vielä vuosikymmenien päästä?

Connor Bedard - Triviat

Kuka? - Connor Bedard, Syntynyt 17. heinäkuuta vuonna 2005 North Vancouverin kaupungissa Brittiläisessä Kolumbiassa, Kanadassa.
Mitat? - Viimeisten mittausten mukaan Bedard on 175 senttiä (5'9'') pitkä ja painaa 82 kiloa (181 Ibs).
Sukulaisuussuhteet? - Bedardin setä on entinen NHL-vahti Jim Bedard. Bedard on varmasti monelle suomalaisellekin kiekkoseuraajalle tuttu hahmo, sillä pelasihan hän yhteensä 14 kauden ajan Suomessa SM-liigaa ja silloista I-divisioonaa 1980- ja 1990-luvulla. Seuroina Bedardilla toimivat Liigassa TPS sekä HPK, I-divisioonassa Ketterä, TuTo sekä Kiekko-67. Pelaajauransa jälkeen Jim Bedard aloitti uransa maalivahtivalmentajana. Hän toimi NHL-joukkue Detroit Red Wingsin maalivahtivalmentajana yhteensä 20 vuoden ajan.
Lempijoukkue? - Vancouverin kasvattina vähemmän yllättäen Vancouver Canucks on ollut Bedardin suosikkijoukkue koko hänen ikänsä. Lempipelaajakseen (Vancouverista) Bedard mainitsi taannoin haastattelussa Tyler Motten.

Connor Bedard - Uran alkuvuodet

Connor Bedardin ura on ollut jo nyt menestystarina. Bedard on kuulunut ikäluokkansa parhaimmistoon käytännössä niin kauan kuin on luistimet jalkaansa laittanut, mutta viimeistään 11-vuotiaana Bedard alkoi erottumaan toden teolla muista ikäisistään. On todella absurdia puhua 16-vuotiaan pelaajan kohdalla "uran alkuvuosista", koska niitähän eletään tälläkin hetkellä! Tosiasia on kuitenkin se, että nykyaikana yhä nuorempien jääkiekkoiloijen urat löytyvät tilastoituina todisteena heidän saavutuksistaan ja niitä käytetään isona osana esimerkiksi sopimusneuvotteluita ja osana pelaajatarkkailua.

Kuten kuitenkin jo sanoin, alkoi Bedard viimeistään kaudella 2016-17 11-vuotiaana keräämään isompia otsikoita osakseen rapakon tuolla puolen. Tuolloin North Vancouver Stormin junioripolkua läpikäynyt Bedard valittiin Pro Hockey Hutsonin riveihin alle 12-vuotiaiden World Selects Invitation -turnaukseen. Reilu kymmenvuotisen historian aikana turnaus on kerännyt yhteen maailman sen hetken lupaavimpia pelaajia eri ikäluokista ja mukana ovat olleet mm. NHL:ään varatuista pelaajista Cole Sillinger, Wyatt Johnston sekä Dylan Duke. Turnaus onkin kasvanut aikojen saatossa yhdeksi kauden päätapahtumista ikäluokalleen ja sen arvostus etenkin P-Amerikassa on kasvanut kasvamistaan.

Bedard ei jättänyt turnausdebyytissään mitään arvailujen varaan, vaan nakutti kuudessa ottelussa taululle tehopisteet 9+7=16 ja voitti turnauksen maali- ja pistepörssin. Kuvaavaa on se, että turnauksessa Bedardin joukkueen toiseksi tehokkain pelaaja, Zach Benson, jota pidetään myös huippulupaavana pelaajana, teki puolet vähemmän pisteitä kuin Bedard (3+5=8).
Turnauksessa pelasivat myös Suomen U12-pelaajista kasattu joukkue, johon kuuluivat mm. Emil Järventie sekä tuolloin toista kertaa turnaukseen valittu, lopulta ennätyksellisesti kolmet U12-turnaukset pelannut, Aron Kiviharju.

The Star was born.. Kauden 16-17 turnaus oli kuitenkin vasta alkusoittoa Bedardille. Seuraavalla kaudella 2017-18 Bedard sai vähemmän yllättäen jälleen kutsun oman ikäluokkansa WSI-turnaukseen, Draftday Hockey Selectsin joukkueeseen ja U13 ikäluokkaan. Bedard oli turnauksessa pitelemätön ja teki käytännössä mitä tahtoi voittaen turnauksen pistepörssin ylivoimaisen murskaavasti tehden seitsemään peliin tehopisteet 24+8=32 pistekeskiarvon ollessa mykistävä 4.57! Pistesaldo on edelleen turnaushistorian piste-ennätys yhdessä turnauksessa. Seuraavaksi tehokkain pelaaja turnauksessa, Tshekin Dominik Petr, jäi Bedardista yhdeksän tehopistettä (9+14=23) ja toiseksi tehokkain joukkuekaverikin, Anthony Romani, 12 tehopistettä (9+11=20). Todettakoon muuten, että turnaushistoriassa toiseksi parasta pistekeskiarvoa pitää hallussaan Venäjän Alexander Legkov, mutta hänkin jää lukemallaan 3.22 kauas Bedardista.

Seuraavaksi kaudeksi Bedard siirtyi pelaamaan Läntisen Vancouverin akatemiajoukkueeseen CSSHL:ään (Canadian Sport School Hockey League). Bedard pelasi kauden pääasiassa U15-ikäluokan kanssa ja voi pojat, että pelasikin. Vastassa pääasiassa vuoden vanhempia pelaajia uudessa ympäristössä ja uudessa Liigassa. Mitä teki Bedard? Ei enempää eikä vähempää kuin nappasi CSSHL:än U15 ikäluokan maali- ja pistepörssin voiton iskiessään 30 ottelussa tehopisteet 64+24=88. Pistepörssin voitto irtosi 12 tehopisteen erolla seuraavaan (Koehn Ziemmer 29. 37+39=76), maalipörssin voitto hieman vaatimattomammin 22 maalin erolla seuraavaan (Bowden Singleton 29. 42+24=66).
Paremmalla pistesaldolla samanikäisenä ovat pelanneet ainoastaan tulevan kesän draftin Top-3:een laajasti ennakoitu Matthew Savoie (2017-18: 30. 28+69=97) sekä tällä kaudella järisyttävän kovaa jälkeä iskenyt, toisen polven kiekkoilijalupaus Noah Kosick (29. 22+74=96).
Bedardin maalisaldo oli kuitenkin sarjan tilastoitu yhden kauden maaliennätys (seur. Logan Stankoven 2017-18 57 maalia). Seuraavaksi tehokkain 13-vuotias maalintekijä sarjassa on ollut yllä lueteltu Savoie, jonka maalisaldo on siis yli tuplasti pienempi kuin Bedardilla.
Mainittakoon myös, että samaisella kaudella 2018-19 Bedard kävi myös pyörähtämässä muutaman ottelun verran pelaamassa CSSHL:n U16 sarjaa. Kaksi peliä, tehopisteet 3+1=4 ja nimi mieleen.

Samalla kaudella Bedard sai jälleen kutsun World Selects Invitation turnaukseen, tällä kertaa vuotta vanhempien mukaan U15-ikäluokkaan ja Pacific Selectsin joukkueeseen. Aiemmin nähtyä ilotulitusta ei tuossa turnauksessa Bedardilla nähty, mutta kun paikalla ovat ikäluokkansa parhaimmat, jotka ovat vuoden vanhempia kuin sinä, niin annettakoon anteeksi. Eikä Bedard turnauksessa mikään heittopussi ollut kuitenkaan, vaan oli joukkueensa maalipörssin ykkösenä ja pistepörssissä toisena iskettyään viiteen peliin tehopisteet 4+1=5.

Seuraavaksi kaudeksi Bedard siirtyi pelaamaan Läntisen Vancouverin riveissä CSSHL:än U18 ikäluokkaa. 14-vuotiaana, vastassa kolme vuotta vanhempia pelaajia. This kid is gonna have some troub... No, he won't. Tilille kilahti jälleen sarjan maali-ja pistepörssin voitto saldolla 36. 43+41=84. Sarjan seuraavaksi tehokkain Bedardin ikäinen oli venäläinen Andrey Manov tehopistein 2+9=11.

Connor Bedard - Exceptional Status

Bedard pääsi liittymään kesällä 2020 harvinaiseen joukkoon saatuaan Kanadan junioriliigalta (CHL) ns. erityisen pelaajan statuksen, joka antaa pelaajalle luvan pelata CHL:n pääsarjassa "alaikäisenä" eli 15-vuotiaana vakituisesti. Kyseinen status edellyttää, että pelaaja on ikäistään edellä taidoiltaan ja kypsyydeltään. Bedard oli vasta historian seitsemäs pelaaja, joka on kyseisen luvan saanut. WHL:n historiassa Bedard oli ensimmäinen kyseisen statuksen pelaaja. Kaikki tuon statuksen saavuttaneet pelaajat alla:

PelaajaVaraustilaisuusVarausvuosiVarauskierrosVarausnumeroVarannut joukkue
John TavaresOHL Priority Seletion20051.1.Oshawa Generals
Aaron EkbladOHL Priority Selection20111.1.Barrie Colts
Connor McDavidOHL Priority Selection20121.1.Erie Otters
Sean DayOHL Priority Selection20131.4.Mississauga Steelheads
Joseph VelenoQMJHL Entry Draft20151.1.Saint John Sea Dogs
Shane WrightOHL Priority Selection20191.1.Kingston Frontenacs
Connor BedardWHL Bantam Draft20201.1.Regina Pats

Vaikka usein kuuleekin todettavan, että tuo exceptional status -termi on kokenut inflaation kun sitä varsinkin tuossa 2010-luvun alkupuolella "viljeltiin", niin kyllähän kun tuota porukkaa ja heidän taustojaan katsoo niin kyseinen joukko on sen pääasiassa ansainnut, Bedard mukaanlukien.

Connor Bedard - Regina Pats ja maineteot nuorten maajoukkueissa

Regina Pats siis varasi Bedardin kesän 2020 WHL Bantam Draftin ensimmäisenä pelaajana. Regina Pats on WHL:n perinteisimpiä joukkueita, jota tosin menestys on kiertänyt häkellyttävällä tavalla pitkään. Joukkueen historiasta löytyy lukuisia upeita pelimiehiä aina Esa Tikkasesta ja Mike Sillingeristä Derek Boogaardiin, Rick Rypieniin sekä Jordan Eberleen. Sen viimeisin mestaruus on vuodelta 1980. Tuon jälkeen Pats on esiintynyt WHL:n finaaleissa kolmesti vain todetakseen vastustajan paremmaksi kerta toisensa jälkeen, viimeisimpänä keväällä 2017. Tuon kauden jälkeen Reginan meno on ollut laskusuhdanteista, joten Connor Bedardin kaltaisen pelaajan saaminen joukkueen riveihin on kirjaimellisesti lottovoitto joukkueelle.

Helppoon paikkaan Bedard ei tullut, se käy selville hyvin nopeasti kun vilkaisee Reginan taustaa. Kaudella 2016-17 kun joukkue edellisen kerran ylsi WHL:n finaaleihin, voitti se runkosarjassa hulppeat 52 ottelua 72 mahdollisesta keräten yhteensä 112 pistettä runkosarjassa. Vielä seuraavallakin kaudella joukkue pystyi venymään 40 voittoon runkosarjassa, mutta sitä seuranneet kaksi kautta toivat yhteensä tuon 40 voittoa tilille ja esimerkiksi kaudella 2018-19 joukkue teki vain alle puolet siitä maalimäärästä, jonka se iski finaalikaudellaan.

Päävalmentajana Reginalla on toiminut kaudesta 2014-15 alkaen John Paddock. Nykyisin 67-vuotias Paddock on kokenut kehäkettu, joka on nähnyt paljon. Pelaajaurallaan 1970- ja 1980-luvulla Paddock sahasi vuosikaudet NHL:n ja AHL:n välimaastoa ja oli voittamassa kahta perättäistä Calder Cupia AHL-seura Maine Marinersin riveissä vuosina 1978 ja 1979. Pelaajauran päätyttyä 1983-84 kaudella siirtyi Paddock välittömästi Mainen valmentajaksi. Liki 40 vuoden valmennustaipaleelle on mahtunut pestejä aina NHL:ää myöden ja olihan Paddock muuan Winnipeg Jetsin päävalmentajana kun eräs Teemu Selänne iski tulokkaana taululle ennätykselliset 76 maalia. Valmentajana Paddockin meriittilistalta löytyvät kaksi AHL-mestaruutta, yksi AHL:n vuoden valmentajana nimitys, NHL:n All-Stars otteluun valinta valmentajaksi sekä muutamat nimitykset WHL:n vuoden valmentajaksi.

Käytännössä Bedard pääsi astumaan aikalailla puhtaaseen pöytään, sillä kaudeksi 2020-21 oli uudistunut enemmissä määrin kun edelliskauden joukkueesta oli lähtenyt karkeasti arvioituna noin puolet pelaajista pois, mukana useita kärkikenttien pelaajia kapteeni Austin Pratt etunenässä. Pöytä oli katettu vastuuta varten ja sitä (vastuuta) hän myös halusi. Koronapandemialla oli kuitenkin sormensa pelissä myös WHL:n osalta ja syyskuussa -20 WHL:n alkua siirrettiin pandemian vuoksi. Bedard ei halunnut jäädä tuleen makaamaan vaan otti yhteyttä tukiverkkonsa kanssa Ruotsiin ja HV71:n joukkueeseen, josta järjestyi hyvin nopealla aikataululla Bedardille ja hänen siskolleen kalustettu asunto ja rajattomat mahdollisuudet treenata niin joukkueen kanssa, kuin yksilötasolla.
Alunperin Bedardin piti nimenomaan treenata seuran juniorijoukkueen kanssa, mutta lopulta WHL-kauden alun siirryttyä, päätyi Bedard myös pelaamaan muutamat ottelut HV71:n A-nuorten mukana ja pääsipä hän kertaalleen myös B-nuorten matkaan pelaamaan. Paljoa ei Bedard vanhempiaan kumarrellut Ruotsissakaan: A-nuorissa neljässä pelissä tilille yhtä monta pistettä (2+2) ja B-nuorten yksittäisessä ottelussa tilille tehot 1+1.

Pitkä odotus tuli päätökseen maaliskuussa 2021 kun WHL-kausi saatiin vihdoin aloitettua. Regina Pats ja Connor Bedard avasivat kautensa 13.3.2021 kotiottelulla Prince Albert Raidersia vastaan. Aloitus olisi voinut sujua paremminkin: Ajassa 03:53 Prince Albertin Ozzy Wiesblatt vei vierasjoukkueen 0-1 johtoon. 08:11 ja Tyson Laventure iski taululle 0-2. 21:21 ja taululla 0-3 Matthew Cullingin toimesta. Voin kuvitella, että tuossa kohtaa aika monelta katsojalta, jossei kotijoukkueen pelaajaltakin on kuulunut jokunen ärräpää ja saattanut hieman selkärankakin olla koetuksella. Mitä tekee 15-vuotias Connor Bedard? Nappaa joukkueensa reppuselkään ja iskee asearsenaalinsa tiskiin: Ensin ylivoimalla tuo kiekon alueelle, vie Prince Albertin pelaajan pienellä kynäilyllä ulos tilanteesta, sen jälkeen ranteet lukkoon ja puolustajan jalkojen suojista napakka rannekuti ja tilanteeksi 1-3 ajassa 25:01. 48 sekuntia myöhemmin ja taas sama jantteri asialla: Hyökkäyspään aloitus, kiekko kulmaan, josta Logan Nijhoff taistelee sen Bedardille. Bedard ajaa kulmasta keskelle, pienellä kynällä ensimmäisestä vihollisesta ohitse, seuraavalla kynällä jallitettiin maalinedustalla seissyt puolustaja hötkyilemään tilanteessa sen verran, että Bedardilla oli jälleen helppo työ iskeä ranteet lukkoon ja kiekko toista kertaa ohitse maalivahti Max Paddockin. Kyllä, hän on sukua John Paddockille: John on nimittäin Maxin setä.





Kauempaa Reginan kiri ei kestänyt ja ottelu päättyi lopulta 6-3 tappioon, mutta piippuhyllyn sokea-Reettakin oli viimeistään nyt nähnyt Bedardin kyvyt kaukalossa. Bedardin neljä ensimmäistä WHL-ottelua toivat jokainen tilille kaksi tehopistettä ja yhteensä 12 ensimmäisessä ottelussaan Bedard teki vähintään pisteen. Bedard jäi tulokaskautensa 15 ottelussa ainoastaan kerran ilman pisteitä, iski kahdesti neljä tehopistettä otteluun, oli joukkueensa pistepörssin ykkönen, vaikka pelasi 5-9 ottelua muita vähemmän kauden aikana. Kauden päätteeksi tulokaskauden tilastot kirjoitettiin muotoon: 15. 12+16=28, +9, 6 PIM. Ei pöllömpi saldo tulokaspelaajalta, jonka joukkue hävisi enemmän otteluita kuin voitti.

Lienee turha kertoa, että Bedardille ojennettiin kauden päätteeksi WHL:n vuoden tulokkaalle annettava Jim Piggott Trophy. Palkinto, jonka ovat voittaneet aiemmin mm. sellaiset pelimiehet kuin Dylan Cozens, Seth Jones, Ryan Nugent-Hopkins sekä Sam Reinhart.

Bedardin pisteet ottelu-ottelulta tulokaskaudella 2020-21

PVMOtteluTulosGAPTS+/-SOG
13.3.2021Regina Pats - Prince Albert Raiders3-6202+17
14.3.2021Saskatoon Blades - Regina Pats6-3112+14
17.3.2021Regina Pats - Moose Jaw Warriors4-5 (OT)022-13
18.3.2021Swift Current Broncos - Regina Pats2-3112+35
21.3.2021Regina Pats - Brandon Wheat Kings2-3 (OT)101-15
24.3.2021Winnipeg Ice - Regina Pats8-3011-23
25.3.2021Prince Albert Raiders - Regina Pats3-5022+12
26.3.2021Regina Pats - Saskatoon Blades3-7101-14
30.3.2021Regina Pats - Swift Current Broncos9-4134+25
31.3.2021Moose Jaw Warriors - Regina Pats2-3 (OT)112+28
2.4.2021Brandon Wheat Kings - Regina Pats7-2011+11
3.4.2021Regina Pats - Winnipeg Ice2-502206
5.4.2021Regina Pats - Moose Jaw Warriors3-4 (SO)000-19
7.4.2021Swift Current Broncos - Regina Pats1-6224+35
9.4.2021Regina Pats - Brandon Wheat Kings2-1 (OT)202+13

Jos kyseinen tilastosuora tai Bedardin tulokaskausi ei jo itsessään tee vaikutusta tai saa aikaan WOW-reaktioita niin ei hätää. Verrataan sitä muihin exceptional statuksen pelaajiin ja miten he pelasivat tulokaskausillaan:

PelaajaKausiJoukkueSarjaGPGAPTSPPG
Connor Bedard2020-21Regina PatsWHL151216281.87
John Tavares2005-06Oshawa GeneralsOHL654532771.19
Shane Wright2019-20Kingston FrontenacsOHL583927661.14
Connor McDavid2012-13Erie OttersOHL632541661.05
Joseph Veleno2015-16Saint John Sea DogsQMJHL621330430.69
Aaron Ekblad2011-12Barrie ColtsOHL631019290.46
Sean Day2013-14Mississauga SteelheadsOHL60610160.27
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Tiedostan, että Bedardin osalta otanta on ottelumäärällisesti todella paljon pienempi kuin muilla pelaajilla listassa. Silti on todettava, että onhan tuo herran pistetahti heti tulokaskaudella ja 15-vuotiaana uudessa sarjassa aivan hävytön.

Bedardin tulokaskausi tosiaan jäi jopa hieman kesken, sillä huhtikuun puolivälissä herra kutsuttiin edustamaan Team Canadaa kevään 2021 alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin. Bedard ehti pelata ennen turnausta yhden harjoitusottelun. Tuossa ottelussa Team Canada painoi Suomen maanrakoon lukemin 5-1 Connor Bedardin sävyttäessä tahtia yhdellä maalilla.

Itse kisat olivat absurdia Kanadan hallintaa. Kanada marssi kultaan voittamalla kaikki seitsemän otteluaan. Turnauksen päätteeksi Kanada oli tehnyt peräti 51 maalia ja päästänyt puolestaan omiin ainoastaan 12 maalia. Mukaan mahtui 8-1 ja 12-1 voitot Ruotsista, 10-3 kylvetys Tshekille sekä 5-3 voitto finaalissa Venäjästä. Bedard ei jäänyt alaikäisyydestään huolimatta millään mittarilla taustasoittajaksi turnauksessa: Hän jäi pisteittä vain 5-2 voitto-ottelussa Valko-Venäjästä. Alkusarjan ottelut menivät vielä hänen mittarillaan tasolla OK; 12-1 voitossa Ruotsia vastaan tehopisteet 0+1, 4-2 Latvia voitossa tilille 0+2 ja 7-0 voitossa Sveitsistä Bedard iski maalin.
Neljännesvälieräottelussa Tshekkiä vastaan Bedard kuitenkin karisti karstat koneestaan ja oli viemässä Kanadaa jatkoon iskemällä tehopisteet 2+3. Semifinaalissa Ruotsia vastaan Bedard puolestaan iski hattutempun ja finaalissa tehopisteet 1+1.
Bedard sijoittui lopulta turnauksen pistepörssin kolmanneksi tehopistein 7+7. Tehokkaampia pelaajia turnauksessa olivat ainoastaan Venäjän oma ihmepoika Matvei Michkov (7. 12+4=16) sekä Bedardin maanmies, tulevan kesän NHL draftin ykköseksi povattu Shane Wright (5. 9+5=14). Bedard nimettiin median All-Stars kentälliseen sekä oman joukkueensa Top-3 pelaajaksi.

Saavutaan kuluvaan kauteen. Bedard ja Regina saivat kauteen oivallisen alun kun kauden kahdessa ensimmäisessä pelissä Prince Albert kaatui lukemin 3-1 ja 5-2 ja Bedardin tuntui olevan yhä formissaan tehden yhteensä kolme maalia noissa peleissä. Sen jälkeen kuitenkin alkoi alamäki niin joukkueella kuin pelaajalla itsellään. Regina hävisi seuraavat seitsemän peliään maalierolla 14-31 ja Bedard saalisti tililleen ainoastaan tehot 1+2. Moni vääräleuka ehti jo julistaa Bedardin honeymoonin olevan ohitse ja totesi hänen laskeutuneen tavallisten kuolevaisten tasolle pelissään. Tosiasia onkin, että Bedard ei pelannut hyvin. Ei edes tuon jälkeen kun Regina puolestaan voitti neljä ottelua putkeen ja Bedard saalisti neljä tehopistettä. Bedardin pelissä paistoi yliyrittäminen ja turha koohottaminen. Bedardin pelityylistä enemmän alla, mutta hänelle tyypillistä ja ominaista on tehdä ratkaisut täydessä vauhdissa - Se on hänen erikoiskykynsä ja hän on siinä loistava. Kuitenkin tuolla ajanjaksolla Bedard maksoi siitä oppirahoja. Ei Bedard huono ollut, mutta kaukana omasta tasostaan silti.

Pikkuhiljaa Bedard kuitenkin sai jälleen oman pelinsä uomiin. Käännekohtana voitanee pitää 13. marraskuuta käytyä kotiottelua Edmonton Oil Kingsiä vastaan. Regina hävisi, vaihteeksi, ottelun lukemin 6-3, mutta Bedard pelasi vahvan ottelun laukoen kaksi Reginan maaleista. Tuota 2+0 ottelua seuranneissa 28 ottelussa Bedard on jäänyt pisteittä ainoastaan kolmessa ottelussa - Siitäkin huolimatta, että mukaan on mahtunut kuuden ottelun tappioputki. Puetaan Bedardin nykyformi kaavaan:

13.11.2021 Bedard saalistaan tehopisteet 2+0 Edmontonia vastaan.
14.11.2021 Bedard jää ilman tehopisteitä Reginan 6-1 tappio-ottelussa Lethbridge Hurricanesia vastaan.
21.11.2021 eli seuraavassa pelissä Moose Jawia vastaan Bedard käynnistää kolmen ottelun pisteputkensa, jonka aikana hän saalistaa kolme (2+1) tehopistettä.
28.11.2021 Bedard jää ilman tehopisteitä Reginan 4-2 tappio-ottelussa Red Deer Rebelsiä vastaan.
28.11.2021 Myöhemmin samana päivänä pelatussa 10-3 tappio-ottelussa Calgary Hitmeniä vastaan Bedard iskee tehopisteet 1+1 ja käynnisti lopulta yhdeksän ottelun mittaiseksi venyneen pisteputkensa, jonka aikana hän iskee WHL:ssä tehopisteet 10+13=23.
30.1.2022 on seuraava ja viimeisin päivämäärä kun Bedard on jäänyt WHL:ssä ilman tehopisteitä. Regina hävisi ottelun lukemin 4-1 Moose Jawia vastaan.
3.2.2022 5-4 tappio-ottelussa Saskatoonia vastaan Bedard iskee kaksi maalia ja käynnistää nykyisen, käynnissä olevan 13 ottelun mittaisen pisteputkensa, jonka aikana Bedard on jäänyt YHTEEN tehopisteeseen ainoastaan kahdesti. Putken aikana Bedard on iskenyt tähän mennessä tehopisteet 13+15=28.

Siinä missä kauden ensimmäiset 14 ottelua toivat Bedardin tilille ainoastaan tehopisteet 6+4=10 (10 tehopistettä 14 peliin olisi aika monen kohdalla vähintään kohtalainen suoritus kun otetaan huomioon, että kyseessä on vasta 16-vuotias pelaaja, joka pelaa Liigassa, jossa vanhimmat pelaajat ovat sen 4-5 vuotta häntä vanhempia), ovat viimeiset 29 ottelua kartuttaneet hänen pistetilastoaan 27+29=58 tehopisteellä. Yhteensä kauden saldo tähän mennessä 42. 33+33=66. Noiden turvin Bedard on kivunnut koko WHL:n pistepörssissä jo kahdeksannelle sijalle. Maalipörssissä Bedard pitää kuudetta sijaa tällä hetkellä. Jos tilasto ei vakuuta niin todettakoon, että oman ikäistensa (U17) tilastoa Bedard johtaa tällä hetkellä 17 tehopisteen erolla joukkuekaveri Tanner Hoween.

Kaikkien aikojen U17 pelaajien kausitilastossa Bedard on jo nyt 31. Tilastoykkösenä Dan Lucas, joka iski kaudella 1974-75 16-vuotiaana tehopisteet 57+56=113 Victoria Cougarsin riveissä. Jos taas mitataan U17 pelaajien pistekeskiarvoja ja rajataan haku yli 10 ottelua pelanneisiin pelaajiin, on Bedardin tämän kauden tahti (1.53 pistettä ottelua kohden) kaikkien aikojen neljänneksi tehokkain. Kukako on tilastoykkösenä? Connor Bedard tulokaskaudellaan (1.87)..

Ja kun kerran puhutaan Bedardista, niin onhan mukaan otettava myös tämän vuoden U20 MM-tykäkisat. Vaikka Kanada ehti pelata kisoissa ainoastaan kaksi ottelua, tehtiin silti kisoissa historiaa monessakin mielessä Bedardin toimesta. Ihan ensinnäkin jo se, että 16-vuotias pelaaja mahtuu Kanadan kivikovaan kokoonpanoon on tuiki harvinaista: Ennen Bedardia ainoastaan Connor McDavid (2015), Sidney Crosby (2004), Jason Spezza, Jay Bouwmeester (molemmat 2000), Eric Lindros (1990) sekä muuan Wayne Gretzky (1978) ovat tähän kyenneet. Ihan kiitettävä lista nimiä.

Toisekseen Bedard teki historiaa THE OTTELUSSA. Kanada pieksi Itävaltaa isän kädellä lukemin 10-2, pääarkkitehtinaan nuori Bedard, joka iski ottelussa neljä maalia tehden sen kisahistorian nuorimpana pelaajana. Edes itse Väinö ei kyennyt vastaavaan, vaikka toki iskikin omissa kisoissaan hattutempun Tsekkosslovakian verkkoon. Neljä maalia ei ole Team Canadan riveissä muutenkaan mikään arkipäiväinen juttu, sillä kisahistoriassa Bedard oli ylipäänsä kuudes kanadalainen, joka temppuun on kyennyt. Aiemmin tempussa ovat onnistuneet Mario Lemieux (1983), Simon Gagné (1999), Brayden Schenn (2010), Taylor Raddysh (2016) sekä Maxime Comtois (2018). Bedard laukoi pelkästään ottelun toisessa erässä Itävallan maalia kohden seitsemän kertaa siinä missä koko Itävallan joukkue sai erässä aikaiseksi kuusi laukausta Kanadan maalia kohden.
Kaikkien aikojen ennätys U20 kisoissa jäi vielä odottamaan rikkomistaan. Sen ennätyksen teki Ruotsin Ola Rosander, joka iski vuodenvaihteen -88 kisoissa kuusi maalia Puolan verkkoon.

Connor Bedard - Jotain ainutlaatuista

Mikä sitten tekee Connor Bedardista niin erityislaatuisen kiekkoilijan? Bedard on kokonaisvaltaisesti melko täydellinen paketti nykyajan kiekkoilijaksi. Hänen luistelunopeutensa ei toki ole Connor McDavidin luokkaa, mutta silti loistavalla tasolla - Sillä tasolla, että Bedard kyllä erottuu kaukalon muista pelaajista sen avulla. Se kuitenkin mikä Bedardista pistää ensimmäisenä silmään hänen otteluitaan katsoessa on hänen käsittämätön kykynsä tehdä asioita täydessä vauhdissa. Useat NHL:nkin huippupelaajat tarvitsevat tilaa ja aikaa taiteensa tekemiseen, mutta Bedard puolestaan perustaa koko pelaamisensa sille, että hän pystyy tekemään asioita nopeassa vauhdissa käsittämättömän vaivattomasti. Hän ei tarvitse sitä tilaa eikä aikaa löytäkseen peliä edeltävän ratkaisun, sillä hänen päänsä raksuttaa kokoajan huipputietokoneen lailla ja hän näkee kentän ja tilanteet absurdilla tavalla tilannenopeudet huomioonottaen. Hänen kykynsä saada vastustaja menemään harhautuksiinsa tai saada heidät pois naurettavan pienillä, mutta nopeilla ratkaisuilla pois puolustusasetelmastaan on jotain absurdia.

Toinen Bedardin kaukalon muista pelaajista erottava tekijä on hänen laukauksensa - Se on eliittitasoa jo nyt. Itse en osaisi edes pukea tätä sanoiksi yhtä hyvin kuin ep-rinksiden toimittaja Mitch Brown tekee tässä jutussaan. Bedard ei perusta laukaustehokkuuttaan virittämiseen tai pitkään varteensa - Sitähän hänellä ei toden totta ole. Sen sijaan Bedard käyttää ihailtavasti avukseen omaa painoaan. Rannelaukausta tehdessään Bedard nostattaa kyynärpäätään ylös käyttäen kehonsa painoa apuna laukauksen voimaa säädellessään. Tämän vuoksi Bedard pystyy samaan aikaan todella nopeita laukauksia äärimmäisen pienessä tilassa. Himotreenaajaan mainessa oleva Bedard on lisäksi pystynyt hiomaan laukaustaan vuosien saatossa siten, että hänen laukauksensa on tarkka ja suuntautuu maalia kohden erinomaisella prosentilla.

Kun pakettiin yhdistetään vielä äärimmäisen korkea hockey-IQ ja kyky luoda tilanteita itsensä lisäksi myös joukkuekavereille vaivattomasti ja helpon näköisillä siirroilla nopeasta vauhdista, niin vaikea tässä on olla innostumatta.

Ehkä mykistävin otanta Brownin jutusta on tilasto, jonka hän on kasannut vuodesta 2019 lähtien yli 1500 pelaajan otannalla Kanadan junioriliigoista, USHL-liigasta sekä nuorten maajoukkuepeleistä (7 peliä ja yli pelanneista), mukana joukko maailman tämän hetken lupaavimpia pelaajia Trevor Zegrasista ja Anton Lundellista aina Alexis Lafréniereen Matvei Michkoviin. Ykkössyöttöodottaman kärjessä on draft +1 vuoden Peyton Krebs tasan 2.0 keskiarvolla 60 peliminuuttia kohden. Tulokaskauden Connor Bedard oli tilastossa lähellä mediaania, likipitäen tasan 1.0 A1-keskiarvolla, tämän kauden Bedard ollut sitten siellä top-10 luokassa näistä kaikista pelaajista about 1.4 lukemalla.

Kun mennään puolestaan maaliodottamaan 60 peliminuuttia kohden, alkavat sanat loppumaan kesken. About Alexander Ovechkinin manttelinperijänä pidetyllä Matvei Michkovilla maaliodottama oli 2.7. Siis kisoissa, joissa hän painoi 12 maalia seitsemään peliin. Bedardilla oli samoissa kisoissa sama lukema 2.9. On sillä koko tilaston kakkonen. Entä ykkösenä? No Bedard, tämän kauden Bedard, 3.0 lukemalla. Brown avaa jutussaan erinomaisesti sitä faktaa, että Bedard on ollut todella epäonninen tällä kaudella mitä laukauksiin tulee.

Tottakai Bedardilla löytyy myös kehitettävää pelissään - Olisihan se huolestuttavaa mikäli 16-vuotias olisi jo valmis paketti. Suurin heikko kohta liittyy ironisesti hänen nopeuteensa. Ennemmin tai myöhemmin Bedardin on opittava myös himmaamaan pelaamistaan. Nopeudesta on yleensä hyötyä, mutta joukkuepelin kannalta tilanteita pitää myös pystyä rauhoittamaan ja vaikuttaa sitä kautta pelin painopisteisiin.

Annan vielä kerran ehdottoman lukusuosituksen tuolle EP-rinksiden jutulle. Älyttömän mielenkiintoisesti kasattu kokonaisuudessaan höystettynä toimittajan itsensä selostamilla videoilla, joissa perehdytään Bedardin pelaamisen eri osa-alueisiin. Sieltä saa todennäköisesti huomattavasti paremman mielikuvan pelaajasta kuin tästä sekametelisopasta, jonka itse kasasin!

Connor Bedard bandwagon is on, all aboard!

ps. @Moderaattorit voisi poistattaa ketjun otsikosta tuon "-" -merkin. Piti keksiä siihen jotain, mutta loppui sanat kesken.
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Hyvä poika, voisi käydä kokeilemassa Matthewsin tapaan miesten pelejä Euroopassa ennen draftiä, isän jäljissä Suomeen siis. Kelpais kyllä nähä Liigassa ton tason talentti.
 

RexHex

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
huh. aika pitkä teksti. enjaksanu lukea.

No oikeasti Hyvä avaus ja itseäni oikeasti kiinnostaa mitä Bedard ja Michkov tulevat aikanaan tekemään itse liigassa.

Ei mennä maailmanpolitiikkaan sen enempää, mutta tässä voisi olla se uusi Crosby ja Ovechkin.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ei mennä maailmanpolitiikkaan sen enempää, mutta tässä voisi olla se uusi Crosby ja Ovechkin.

Itse kyllä toivon, ettei kavereiden välille aleta tekemällä tekemään mitään väkinäistä "rivalrya", varsinkin mikäli eivät päädy naapuriseuroihin.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
3.2.2022 5-4 tappio-ottelussa Saskatoonia vastaan Bedard iskee kaksi maalia ja käynnistää nykyisen, käynnissä olevan 13 ottelun mittaisen pisteputkensa, jonka aikana Bedard on jäänyt YHTEEN tehopisteeseen ainoastaan kahdesti. Putken aikana Bedard on iskenyt tähän mennessä tehopisteet 13+15=28.

Siinä missä kauden ensimmäiset 14 ottelua toivat Bedardin tilille ainoastaan tehopisteet 6+4=10 (10 tehopistettä 14 peliin olisi aika monen kohdalla vähintään kohtalainen suoritus kun otetaan huomioon, että kyseessä on vasta 16-vuotias pelaaja, joka pelaa Liigassa, jossa vanhimmat pelaajat ovat sen 4-5 vuotta häntä vanhempia), ovat viimeiset 29 ottelua kartuttaneet hänen pistetilastoaan 27+29=58 tehopisteellä. Yhteensä kauden saldo tähän mennessä 42. 33+33=66. Noiden turvin Bedard on kivunnut koko WHL:n pistepörssissä jo kahdeksannelle sijalle. Maalipörssissä Bedard pitää kuudetta sijaa tällä hetkellä. Jos tilasto ei vakuuta niin todettakoon, että oman ikäistensa (U17) tilastoa Bedard johtaa tällä hetkellä 17 tehopisteen erolla joukkuekaveri Tanner Hoween.

Kaikkien aikojen U17 pelaajien kausitilastossa Bedard on jo nyt 31. Tilastoykkösenä Dan Lucas, joka iski kaudella 1974-75 16-vuotiaana tehopisteet 57+56=113 Victoria Cougarsin riveissä. Jos taas mitataan U17 pelaajien pistekeskiarvoja ja rajataan haku yli 10 ottelua pelanneisiin pelaajiin, on Bedardin tämän kauden tahti (1.53 pistettä ottelua kohden) kaikkien aikojen neljänneksi tehokkain. Kukako on tilastoykkösenä? Connor Bedard tulokaskaudellaan (1.87)..
Kaksi viikkoa kulunut ketjun avauksesta. Tuolloin Bedardilla oli menossa 13 ottelun mittainen pisteputki, mutta nyttemmin putki on kasvanut 19 ottelun mittaiseksi, jonka aikana Bedard on tehnyt mukiinmenevät tehopisteet 20+21=41. Kauden kokonaissaldo kirjoitetaan kirjoitushetkellä muotoon 49. 40+39=79 (+6, 28 PIM). Nykyputken avulla Bedard on jälleen nostanut sijoituksiaan WHL:n historian kirjoissa:

- Bedardista tuli WHL-historiassa vasta kuudes liigahistorian 16-vuotias pelaaja, joka on kyennyt rikkomaan 40 maalin rajan yhdellä kaudella. Viimeisin rajapyykin rikkonut pelaaja on Jeff Friesen, joka iski 45 maalia kaudella 1992/93. Alle 16-vuotiaiden ennätys on Glenn Goodallin 63 maalia kaudelta 1986/87.
- 79 tehopisteellään Bedard on jo nyt liigahistorian 14. tehokkain pelaaja. Sijalla 10. tilastossa jo mainittu Friesen 83 tehopisteellään. Kaikkien aikojen piste-ennätys Don Lucasin 113 tehopistettä kaudella 1974-75.
- Bedard on nostanut parin viikon takaisesta 1.53 pistekeskiarvostaan lukeman 1.61:een nousten pistekeskiarvossa tasoihin Don Lucasin kanssa. Edellä enää ainoastaan Glenn Goodall 1.65 lukemallaan.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Regina Patsilla kautta jäljellä kahden ottelun verran, onneksi voitaneen sanoa sillä sen verran heikosti on kausi mennyt. Regina on tällä haavaa WHL:n Itäisen konferenssin toiseksi viimeisellä eli 11. sijalla. Voittamalla kummatkin ottelut Regina pystyisi kohentamaan sijoitustaan muutamalla pykälällä, mutta se olisi ainoastaan kosmetiikkaa. Kauden 66 ottelua ovat tuoneet joukkueelle ainoastaan 26 voittoa. Joukkue on paukuttanut kauden aikana mukiinmenevät 229 maalia mikä on viidenneksi eniten oman konferenssin joukkueista, mutta kun oma pää on vuotanut viidenneksi eniten koko WHL:ssä, 267 kertaa, on menestyminen sula mahdottomuus.

Connor Bedardin kausi on ollut kuitenkin vahva. Bedard on kerännyt kauden aikana pelaamissaan WHL:n runkosarjan 60 ottelussa tehopisteet 49+44=93 ja rikkonut monia seuraennätyksiä. WHL:n maalipörssissä Bedard on tällä hetkellä sijalla 2., kun ykkösenä oleva Red Deer Rebelsin Ben King on iskenyt 67 ottelussa 52 häkkiä. Kingin edustamalla Red Deerellä on runkosarjaa jäljellä yksi ottelu, joten tiukka taisto on vielä tiedossa.
Pistepörssissä on tällä hetkellä viidennellä sijalla. Pidän todennäköisenä, että tuosta Bedard vielä nousee pykälän ylöspäin, sillä neljännellä sijalla viilettävä Saskatoonin Kyle Crnkovic on vain pisteen päässä edellä eikä hänellä runkosarjan otteluita ole enää edessään.

Bedardin hyvyydestä kertonee jotain se mykistyttävä fakta, että hän on 16-vuotiaana joukkueensa ylivoimainen maali- ja pistekärki, ihan ilman liioittelua. Bedardin 49 maalia on 23 maalia enemmän kuin joukkueen toiseksi parhaalla maalintekijällä, Tanner Howella (26). Howe on joukkueensa pistepörssissä myös sijalla 2., "vain" 26 pistettä Bedardia jäljessä.
Vaikka mukaan otettaisiin kaikki CHL:n alaiset sarjat, on Bedard silti ylivoimainen pisteykkönen 16-vuotiaista pelaajista. Kakkosena, kukapa muukaan kuin joukkuekaveri Howe sekä Kelownan Andrew Cristall 66 pisteellään. OHL:n paras 16-vuotias, Owen Soundin Colby Barlow on iskenyt 45 tehopistettä kauden aikana ja QMJHL:n paras 16-vuotias, Halifaxin Mathieu Cataford 35 tehopistettä.

Kaikkien aikojen WHL-kausia mitattaessa Bedard on tällä hetkellä sijalla kuusi. Edessä häämöttäisivät vielä Al Conroy (95 pts) sekä Craig Endean (97 pts). Niistä pelaajista, jotka Bedardilla on realistinen mahdollisuus saavuttaa vielä tällä kaudella. Kertonee jotain sekin, että viimeksi WHL:ssä on nähty Bedardia tehokkaampi 16-vuotias tarkalleen 35 vuotta sitten kun Glenn Goodall pieksi 112 tehopistettä runkosarjaan.
Maalimäärissä Bedard on kolmanneksi tehokkain pelaaja historiassa, edessä vain jo mainittu Goodall (63) sekä Don Lucas (57). Samaiset herrat ovat myös pistekeskiarvoissa ainoat pelaajat, jotka ovat olleet samanikäisenä Bedardia tehokkaampia.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Samaisessa pelissä Bedardista tuli WHL-historian nuorin 50 maalin tekijä. Liikuttavan liki jäi maalipörssin kärkikin kun King jäi lopulta yhden maalin päähän. Ensi kaudella sitten.
 
Tulee tekemään rumaa jälkeä.

Viime vuoden U18-kisoissa 7 ottelua tehoin 7+7. Nyt vuoden vanhempana pidän ihan realistisena tavoitteena Kutsherovin piste-ennätyksen (21 pistettä) rikkomista. Normaalisti parhaat joukkueet pelaavat kisoissa seitsemän ottelua eli Kutsherovin pisteisiin vaadittaisiin 3 pistettä per ottelu ja sen yli. Nyt tämän kevään kisat pelataan poikkeuksellisesti vain kahdeksan joukkueen voimin, joten pelejä tulee maksimissaan kuusi, siis yksi vähemmän kuin normaalisti. Vaatii siis Bedardilta noin 3,5 pinnaa per ottelu. Mahdollista se kyllä on.

U18-kisojen tehokkain pelaaja on (pistekeskiarvolla) Toni Rajala, joka kevään 2019 kisoissa teki kuuteen peliin 19 pistettä eli 3,16 per peli. Tuokin on hyvä tavoite Bedardille. Tai no ”tavoite”. Eihän tuolla toki henkilökohtaisia piste-ennätyksiä jahdata ainakaan virallisesti.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Nooo jos ei nyt suoraan Kucherovin piste-ennätystä lähdetä hakemaan ja aloitetaan siitä U17-pelaajien piste-ennätyksestä, siinäkin riittää duunia kuitenkin. Tuo ennätys on herroilla Alex Ovechkin (8. 14+4=18) ja Mikhail Grigorenko (7. 4+14=18) hallussa. Vaatisi muuten tuolla pelimäärällä juurikin tuon Kucherovin pistetahdin, että yltäisi tuohon.

Viime vuoden kisoissahan Bedard sivusi Connor McDavidin U16-pelaajien piste-ennätystä (14).
 

Schadowan

Jäsen
Bedardilla kauden ekat 20 matsia 15 pistettä, seuraavat 42 peliä 85 pistettä. Siinä välissä U20 kisoissa 5 pistettä kahteen peliin.

Draft-1 vuotena Crosbylla ppg oli 2.28, McDavidilla 1.76. Eli Bedard menee vähän Connorin alle (1.61ppg), mutta kuitenkin tuo 42 pelin "putki" osoittaa, että kyllä tässä on poikkeuspelaaja kyseessä, varsinkin ottaen huomioon sysipaskan joukkueen.

Draft vuotena Crosby teki 2.70ppg, McDavid 2.55ppg, P Kane 2.50ppg. Uskoisin, että Bedard pystyy myös tekemään yli 2ppg tahdilla. Ja vieläpä niin, että maaleja enemmän kuin syöttöjä.

Crosby tai McDavid eivät pelanneet U-18 kisoissa tämän ikäisenä, joten herkkua on odotettavissa meille lätkäfaneille.
 
Normaalisti parhaat joukkueet pelaavat kisoissa seitsemän ottelua eli Kutsherovin pisteisiin vaadittaisiin 3 pistettä per ottelu ja sen yli. Nyt tämän kevään kisat pelataan poikkeuksellisesti vain kahdeksan joukkueen voimin, joten pelejä tulee maksimissaan kuusi, siis yksi vähemmän kuin normaalisti. Vaatii siis Bedardilta noin 3,5 pinnaa per ottelu. Mahdollista se kyllä on.

Ensimmäiset kaksi peliä takana tehoin 4+1 eli 2,5 pistettä per ottelu. Tehoja siis tarvitaan enemmän. Tänään vastassa Tshekki ja sellaiset viisi pistettä tänään palauttaisivat piste-ennätysjahdin takaisin raiteille.
 

Hockey Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Kimi Räikkönen
En oo livenä Bedardia seurannut mistään kanavasta ennen tämän hetkistä FIN-CAN matsia TV5:ltä.

Teki kyllä vaikutuksen, liike hyvällä tasolla tuonne kaukaloon, mutta tuo 3-5 maali oli ihan hävytön. Laukaus lähti _todella_ pienestä tilasta ja liikkeestä aivan kuin tykin suusta. Kulma oli pieni ja laukaus tarkka vielä siihen päälle. Vähän tuollainen "mitä täällä tapahtuu" -maali. Melkonen kultakimpale tästä kasvaa änärin puolelle.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
En oo livenä Bedardia seurannut mistään kanavasta ennen tämän hetkistä FIN-CAN matsia TV5:ltä.

Teki kyllä vaikutuksen, liike hyvällä tasolla tuonne kaukaloon, mutta tuo 3-5 maali oli ihan hävytön. Laukaus lähti _todella_ pienestä tilasta ja liikkeestä aivan kuin tykin suusta. Kulma oli pieni ja laukaus tarkka vielä siihen päälle. Vähän tuollainen "mitä täällä tapahtuu" -maali. Melkonen kultakimpale tästä kasvaa änärin puolelle.
Bedard on ollut kyllä kova pelimies aina kun olen nähnyt hänen maajoukkuepelejään. Nytkin hän oli kentän paras pelaaja ja loi jatkuvasti vaarallisia tilanteita. Onneksi muu joukkue otti idioottimaisia jäähyjä, pelasi surkeaa av:ta ja maalivahti vuoti (sitä se toki teki Suomellakin), niin Suomi nappasi silti voiton.

Siellä on moni joukkue kuolaamassa ensi vuonna Bedardin perään. Lotossa on silloin tavallista isommat panokset, vaikka parille muullekin joukkueelle on huippulupauksia tarjolla (etenkin Michkov mutta myös Fantilli).
 
Suosikkijoukkue
JYP, Detroit Red Wings, Manchester United
Tuli tuossa mieleen kun Kemellin vieressä pokkasivat parhaan pelaajan palkinnot (oli ainakin puolta päätä lyhyempi), niin taitaa ensi kevään draftissa hänestä tulla kaikkien aikojen lyhyin #1 overall varaus.

Toki onhan tuossa mahdollista venähtää ja mennä ohi vielä Patrick Kanesta (178cm).
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Connor Bedard on aloittanut kautensa aika odotetunlaisesti siitäkin huolimatta, että Regina Patsin peli noin muuten on yskähdellyt paikoitellen kovin ja on esimerkiksi tällä hetkellä neljän ottelun tappioputkessa. Bedard sitä vastoin liitää odotetussa liidossa ja vaikka kausi alkoikin pisteettömällä ottelulla Moose Jawia vastaan, alkoi seuraavasta kohtaamisesta nykyiseltään jatkuva 13 ottelun mittainen pisteputki, jonka aikana Bedard on kasannut tililleen tehopisteet 11+13=24. Pistetään alle vähän Bedardin statistiikkaa purettuna tämän kauden osalta:

Regina Patsin sisäisessä pörssissä:

Maalit
- Sijalla 1., 11 kpl (2. Sijalla Tanner Howe sekä Alexander Suzdalev, 6 kpl)
Syötöt - Sijalla 1., 13 kpl (2. Sijalla Howe, 10 kpl)
Pisteet - Sijalla 1., 24 kpl (2. Sijalla Howe, 16 kpl)
PPG - Sijalla 1., 1.71 (2. Sijalla Howe, 1.23)
Tehotilasto - Sijalla 1., +5 (2. Sijalla Luke Bateman, +4)
Laukaukset - Sijalla 1., 84 kpl (2. Sijalla Stanislav Svozil, 35 kpl)
Aloitusprosentti - Sijalla 2., 54.9% (1. Sijalla Logan Linklater, 62.5%)
Ylivoimamaalit - Sijalla 2., 3 kpl (1. Sijalla Suzdalev, 4 kpl)
Ylivoimasyötöt - Sijalla 1., 6 kpl (2. Sijalla Howe, 3 kpl)
Ylivoimapisteet - Sijalla 1., 9 kpl (2. Sijalla Suzdalev, 6 kpl) *
Voittomaalit - Sijalla 1., 4 kpl (2. Sijalla Howe sekä Easton Armstrong, 1 kpl)

* Suzdalev, Howe, Bedard sekä Easton Armstrong (1+0 ylivoimalla) ylipäänsä Reginasta ainoat, jotka saaneet edes tehopisteitä ylivoimalla. Kuvastaa hyvin joukkueen hankalaa alkukautta. Bedard on myös Reginan joukkueesta ainoa, joka on onnistunut tekemään maalin alivoimalla tällä kaudella.

Liigan sisäisessä pörssissä:

Maalit
- Sijalla 1., 11 kpl (2. Sijalla Austin Roest, Koehn Ziemmer, Logan Stankoven, Jackson Berezowski, Reid Schaefer sekä Kai Uchacz, 10 kpl)
Syötöt - Jaetulla Sijalla 1. yhdessä Gabriel Szturcin kanssa, 13 kpl (2. Sijalla Kevin Korchinski, Zach Benson, Connor McClennon, Owen Pederson sekä Ben Zloty, 12 kpl)
Pisteet - Sijalla 1., 24 kpl (2. Sijalla Roest sekä Ziemmer, 21 kpl)
PPG - Sijalla 10., 1.71 (1. Sijalla yhden ottelun pelannut Gavin McKenna, 4.00)
Tehotilasto - Sijalla 68., +5 (1. Sijalla Lucas Ciona, Benson sekä Gracyn Sawchyn, +13)
Laukaukset - Sijalla 1., 84 kpl (2. Sijalla Brandon Lisowsky, 60 kpl)
Voittomaalit - Jaetulla Sijalla 1. yhdessä Schaeferin sekä Uchaczin kanssa, 4 kpl (2. Sijalla Egor Sidorov, Caedan Bankier sekä Conor Geekie, 3)
 

Dimas_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, #87, ManU, CR7, Seattle Seahawks
Regina Patsilla menossa juuri ottelu Tri-City Americansia vastaan. 2.erää pelattu 6min ja Regina vakuuttavassa 6-1 johdossa. Bedardilla tähän mennessä ottelussa kasassa vaatimattomat 2+3..
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Connor Bedardille 11 päivän sisään vaatimattomasti toinen viiden pisteen ottelu, tällä kertaa Edmonton Oil Kingsiä vastaan. 7-4 voitossa Bedardille kirjattiin tehopisteet 1+4 (kevyet 11 laukausta) ja kun tuossa ylläolevan Tri-City pelin ja tämän pelin väliin mahtui vielä yksi "perus" 0+2 ottelu, on Bedard nostanut kauden pistemääränsä jo 36:een (14+22, 17 ottelua).

Koko WHL:n pistepörssissä Bedardilla on tällä hetkellä seitsemän tehopisteen johto ennen seuraavana olevaa Koehn Ziemmeriä (17. 15+14=29). Ziemmer on Bedardin tavoin varattavissa ensi kesän varaustilaisuudessa, mutta on syntynyt vuoden 2004 lopulla eli hän on puoli vuotta Bedardia vanhempi.

Lähin Bedardin ikäluokan uhkaaja on Winnipeg Icen Zach Benson, jota on ennakoitu laajalti olevan Top-10 varaus ensi kesän varaustilaisuudessa. Selitellä voi aina ja tässä kohtaa on hyvä muistuttaakkin, että Winnipeg Ice on WHL:n kärkiseuroja siinä missä Regina Pats ei sitä ole, ei lähelläkään. Winnipeg on voittanut tämän kauden 17 ottelustaan 15 ja joukkueessa pelaa viime kesän ykköskierroksen varauksista esimerkkeinä mainittakoon Conor Geekie, Matthew Savoie sekä Carson Lambos. Bensonin saldo kauden 17 ottelussa on ollut toistaiseksi 8+15=23.

Jos lokakuun lopulla Bedardin pistekeskiarvo oli 1.71, niin nyt se on noussut sinne 2.11 tietämille.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
^ Kyseisen viiden pisteen ottelun jälkeen Bedardin juna puksuttaa raiteillaan tutussa formissa. Regina Pats pelannut neljä ottelua recordilla 1-2-1 maalierolla 17-21 ja Bedard iskenyt jokaisessa ottelussa vähintään kaksi pistettä. Tarkemmin eriteltynä Bedard oli osallisena 10/17 noista maaleissa.

Bedardin pisteputki nousi viime yön pisteiden ansiosta 20:een ja tuona aikana herra on iskenyt tehopisteet 19+27=46. Jos luku ei itsessään ole tarpeeksi vakuuttava, niin puretaan sitä hiukan osiin:

  • Putken aikana Bedard on jäänyt yhteen pisteeseen kuudesti.
  • Kolme (3) pistettä tai enemmän hän on iskenyt seitsemän kertaa.
  • Pisteputken lisäksi Bedardilla on tällä hetkellä menossa varsin vakuuttava kahdeksan (8) ottelun mittainen multi-points -putki, jonka aikana hän on iskenyt tehopisteet 9+15=24.
  • Viimeiseen viiteen otteluun Bedardin tehopisteet ovat 6+9=15.
Bedard johtaa tällä hetkellä WHL:n maalipörssiä kolmen (3) maalin erolla vrt. seuraavaan, syöttöpörssiä kuuden (6) syötön turvin ja pistepörssiäkin 12 pisteen erolla.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Bedardille taas viime yönä ns. normi työvuoro eli viisi tehopistettä plakkariin. Tällä hetkellä nuorukaisen pisteputki on vaatimattomasti 27 ottelun mittainen (27+37=64). Maalipörssissä hänellä on 11 maalin ero seuraavaan, syöttöpörssissä seitsemän (7) syötön ero ja pistepörssissä ujo 19 pisteen kaula seuraavaan. Vielä ei hätyytellä WHL:n ennätystä kuitenkaan. Sen omistaa herra nimeltä Jeff Nelson, joka iski 1990-luvun taitteessa pisteen vähintään 56 ottelussa perätysten.

Tällä hetkellä Bedard on kuitenkin sellaisessa 156 tehopisteen vauhdissa. Toki U20-kisat nyt syövät häneltä muutaman pelin välistä, mutta jos nyt 150 pistettäkin tällä kaudella menisi rikki, pääsisi Bedard tukevasti 60 tehokkaimman WHL-kauden joukkoon koko liigan historiassa. Viimeksi liigassa on vastaaviin lukemiin päästy kaudella 1995/96 kun Saskatoonin Mark Deyell (159) sekä Frank Banham (152) kylvivät tuhoa.

Tällä vauhdilla kuitenkin nyt vähintään tuo WHL:n kaikkien aikojen U18-pelaajien pistepörssin top-5 saa vihdoin uutta väriä näin 36 vuoden tauon jälkeen.

1. Rob Brown, 1985-86 - 69. 58+115=173
2. Ken Yaremchuk, 1981-82 - 72. 58+99=157
3. Dale Derkatch, 1981-82 - 71. 62+80=142
4. Jim Benning, 1980-81 - 72. 28+111=139
5. Ray Allison, 1976-77 - 71. 45+92=137
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
1. Rob Brown, 1985-86 - 69. 58+115=173
2. Ken Yaremchuk, 1981-82 - 72. 58+99=157
3. Dale Derkatch, 1981-82 - 71. 62+80=142
4. Jim Benning, 1980-81 - 72. 28+111=139
5. Ray Allison, 1976-77 - 71. 45+92=137

Benning pisti pakin tontilta kyllä kunnioitettavat lukemat taululle. Listalla näköjään myös Ilves-legenda ja ilopilleri Dale Derkatch. Huikea on tahti Bedardilla ja tuon aivan eliittitason laukauksen lisäksi löytyy repertuaarista mm. pelintekijän visiota:



 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös