Mainos

Conan O'Brien

  • 469 538
  • 1 842
Joskus 2000-luvulla tuli itsekin katseltua noita talk show-jaksoja kun se Conan-buumi alkoi Suomessa. Jossakin vaiheessa se loppui, mutta kun Conanin löysi uudestaan kun hänen ohjelmansa juttuja alkoi löytymään youtubesta. Huumori kolahtaa hyvin meikäläiseen ja varsinkin Conan visits-pätkät, tai Conanin ja Jordanin pätkät ovat olleet lähellä sydäntä. Omiin suosikkeihini on kuulunut talk show:n osalta Jim Carreyn ja Ferrellin vierailut, Conanin visiiteistä sisällissodan leikkijät, sekä matkoista tietenkin Italian reissu yhdessä Jordanin kanssa. Näitä pätkiä tulee vieläkin katseltua ja aina ne jaksaa naurattaa.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Olin yläasteikäinen 2000-luvun alussa, kun Conania aloin vahingossa Subtv:ltä (muistaakseni) katsomaan. Jotenkin miehen huumori iski muhun välittömästi. In the year 2000, Texas Ranger vipu, Frankenstein ja monet muut ihan vitun tyhmät jutut vaan sai mut nauramaan kippurassa. Mieleen jäi myös, miten Conan otti bändinsä parrasvaloihin. Pisteenä iin päälle Jordan Schlansky. Remotet oli ehdottomia suosikkeja kaikessa tekemisessä ja ehkäpä vieraiden haastattelut sitten sellaisia. joita en läheskään aina jaksanut katsoa. Ja tietenkin Clueless Gamer on antanut unohtumattomia hetkiä tv:n ääressä.

Muistan, että allekirjoittaneella meni tosi pahasti tunteisiin tuo Conanin kohtelu NBC:llä ja miehen lähtö. Conan vaikuttaa mieheltä, jonka sydän on puhasta kultaa. Siitä kielinee sekin, että iso osa miehen taustatiimistä seurasi miestä New Yorkista Los Angelesiin. Tuo dokumentti Conanin livekiertueesta myös avasi hyvin koomikon sielunmaisemaa. Kyseessä on hyvin älykäs ihminen, jolle esiintyminen ja viihdyttäminen on addiktio, jopa burnoutin uhalla. Suosittelen muuten katsomaan Yotubesta miehen vierailuja esimerkiksi puhujana koulujen päättäjäisissä.

Mulla on vähän sama tilanne ollut kuin monella muullakin täällä, eli vähemmälle on jäänyt katsominen. Haastatteluja ei ole tullut katsottua vuosiin, koska kokonaisten ohjelmien näkeminen ei ole ollut mahdollista ilman VPN.

Ehdottomasti aion jatkossakin katsella miehen edesottamuksia mahdollisimman paljon. Conan Without Borders taitaa jatkua netflixillä ja täytyyhän se sitten tietenkin tutustua miehen uuteen ohjelmaan kun se launchataan.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämäpä juuri. Fallonista paistaa läpi, että vetää tietynlaista roolia. Taitoja riittää, vaikka toisille jaettavaksi asti, mutta ei se auta mitään, kun huumorintaju on olematon ja haastattelut pilaa pelkällä olemuksellaan vähän kuin Jay Leno aiemmin.

*Paul Shaffer toistamassa mitä juuri sanoit tähän*

Andyn kulta-aikoja ei valitettavasti nähty Suomen tv:ssä juuri lainkaan. Sen verta, mitä ehdin häntä Late Nightin puolella nähdä, hän oli selvästi parempi tuossa showssa kuin Tonightissa tai TBS:llä. Lettermanin, Lenon ja Kimmelin (jos niitä tyyppejä voi laskea moisiksi) sidekickit ovat tämän takia tuntuneet aina hyvin kämäisiltä versioilta. Joilla ei oikeastaan ole mitään järkevää tai nokkelaa sanottavaa. Andy voi heittää koko jakson parhaan vitsin kehiin ja oli iso osa alkuvuosien sketsejä, siinä missä Conankin.

Muistan vieläkin kuinka kamala ajatus oli katsoa Late Nightia ilman Andya. Niin iso osa tuon show:n alkuvuosia hän oli. Tonightin puolella meni jokunen tovi, kunnes tajusivat siirtää Andyn takaisin sinne Conanin rinnalle podiumin takaa.

Minun on myös vaikea kuvitella muita juontajia oikeasti käyttämässä bändin tyyppejä merkittävässä roolissa. Max, Pender ja La Bamba ovat jääneet ikuisesti mieleen Late Nightin myötä. Saati sitten, että kuuluttaja olisi ollut oikeasti merkittävä osa ohjelmaa välillä.

Kimmeliä lukuunottamatta muut eivät tainneet juuri käyttää näyttelijöitä sketseissä? Late Nightin kässäri/sketsitiimi toimi oikeasti hyvin. Kimmelin vastaavat tuntuivat lähinnä joltain kavereilta/tutuilta, joita Jimmy oli palkannut ohjelmaan.

Harvempi Suomessa niitä Andyn kulta-aikoja on nähnyt. Itse aloitin Conanin katsomisen sieltä alusta alkaen. En muista tarkalleen mikä kanava se oli nimeltään. Olisikohan ollut joku MSNBC business kanava miltä se tuli. Muuten kanava oli vain pörssikauppaa ja muuta liikemaailman juttuja, mutta sieltä tuli Leno ensiksi ja Conan sen jälkeen. Se oli se pieni lavasetti verrattuna minkä muutaman vuoden jälkeen Conan sai show:lleen. Ei tainnut olla aluksi Late Night With Conan O'brien vaan oliko se vielä myöhäisempi shown nimi. Muistaako joku mikä sen tosi vanhan parrakkaan miehen nimi oli? Olikohan se maailman vanhin cowboy sketsi ja esiintyi myös niissä "juhlakuvissa" mitä oli esimerkiksi Super Bowlin tai Oscarien takia järkänneet. Abe Vigodallekin kunnia maininta. Molemmille Brianeille eli Stack ja McGann. Stack lähetti Conanille myös terveiset Colbertissa.


Conanin show:ssa käytettiin paljon erilaista komiikkaa pähkähullua, kiusallista hiljaisuutta ja paljon muuta. Ei ollut vain vitsin kertomista ja hekottelua. Masturbating Bear, Andyn sisko, No Reason To Live Guy, Preparation H Raymond, Pimpbot ja niin monta muuta hahmoa.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Harvempi Suomessa niitä Andyn kulta-aikoja on nähnyt. Itse aloitin Conanin katsomisen sieltä alusta alkaen. En muista tarkalleen mikä kanava se oli nimeltään. Olisikohan ollut joku MSNBC business kanava miltä se tuli. Muuten kanava oli vain pörssikauppaa ja muuta liikemaailman juttuja, mutta sieltä tuli Leno ensiksi ja Conan sen jälkeen.
Sama juttu, joku tällainen kanava se oli, oman lautasantennin kautta tuli. Oli kyllä aivan loistava silloin.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Viimeksi muokattu:

axe

Jäsen
Notre Damen yliopistojefu, Leno ja Conan. Se oli hieno kanava.

Ron Powlus quarterbackina, vieläkin muistaa. Tarkkaa aikaa ei pystyisi muuten muistamaan mutta kaverin ura kertoo että 1994-97 Notre Damessa.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Harvempi Suomessa niitä Andyn kulta-aikoja on nähnyt. Itse aloitin Conanin katsomisen sieltä alusta alkaen. En muista tarkalleen mikä kanava se oli nimeltään. Olisikohan ollut joku MSNBC business kanava miltä se tuli. Muuten kanava oli vain pörssikauppaa ja muuta liikemaailman juttuja, mutta sieltä tuli Leno ensiksi ja Conan sen jälkeen. Se oli se pieni lavasetti verrattuna minkä muutaman vuoden jälkeen Conan sai show:lleen. Ei tainnut olla aluksi Late Night With Conan O'brien vaan oliko se vielä myöhäisempi shown nimi.

Ohjelma oli alusta asti Late Night. Last Call with Carson Daly alkoi pyörimään sitten jossain vaiheessa Conanin jälkeen.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Harvempi Suomessa niitä Andyn kulta-aikoja on nähnyt. Itse aloitin Conanin katsomisen sieltä alusta alkaen. En muista tarkalleen mikä kanava se oli nimeltään. Olisikohan ollut joku MSNBC business kanava miltä se tuli. Muuten kanava oli vain pörssikauppaa ja muuta liikemaailman juttuja, mutta sieltä tuli Leno ensiksi ja Conan sen jälkeen.

Sama juttu, joku tällainen kanava se oli, oman lautasantennin kautta tuli. Oli kyllä aivan loistava silloin.

CNBC näytti Conania ja Lenoa ysärillä lauantai- ja sunnuntai-illoissa joskus 22-24 aikoihin. Yleensä tuli saman tai edeltävän viikon arkipäivinä USA:ssa näytetyt jaksot silleen että lauantaina tyyliin kolme jaksoa Conania ja kaksi Leno tai toisinpäin. Jaksot oli välillä lyhennettyjä tai leikattu joku pätkä pois, eli ihan täydellisiä ne eivät olleet. Mutta perussketseistä sai hyvin kiinni kun säännöllisesti seurasi. Ihmetytti vaan se kun välillä tuli vanhoja jaksoja, kun nuori mieli luuli että uusi show tehdään joka arkipäivä, mutta näinhän ei aina ole vaan uusintoja vedettiin silloin tällöin.

Meillekin hommattiin lautasantenni jokus '98 kieppeillä, jotta näkyi valioliiga ja NHL ja tämä tietysti tuli kylkiäisenä. Siitä lähtien tuli varsinkin Conania seurattua ja mulle ainakin Late Night on sitä parasta Conania. Muutenkin tuota kautta oli jännä seurata mediaa ja viihdettä USA:ssa kun leffoista sai vieraiden kautta tietoa paljon ennen kuin Suomessa niistä puhuttiin tai tuli teattereihin, samoin muutkin puheenaiheet USA:ssa oli tuttuja talk shown kautta. Ei ollut vielä nettiä niin laajassa käytössä mistä olisi heti päässyt kärryille kaikesta helposti googlettamalla.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit


Löytyihän se Oldy Olsen se oli.



Tältähän se ensimmäinen lavaste setti näytti alusta alkaen.

Sitten oli Fedex Pope, The Intterruptor, tuijotus kisat tai Clinton tai Don King soittivat Nihaa only fourteenninetyne.

Ohjelma oli alusta asti Late Night. Last Call with Carson Daly alkoi pyörimään sitten jossain vaiheessa Conanin jälkeen.

Carson Daly alkoi 2002 eli vajaa kymmenen vuotta myöhemmin. Greg Kinnear oli alussa samaan aikaan Later ohjelmallaan kuin Conan. Puhun aivan sieltä alusta 93-94 hujakoilta kun aloin seurata Conania.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

marse

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Englantilainen tv-kanava Super Channel ajautui talousvaikeuksiin ja NBC:n käsiin vuonna 1993. Syntyi NBC Super Channel, joka näkyi euroopanlaajuisesti satelliittiantennilla. Kyseinen kanava näytti alusta asti Late Nightin ja tosiaan joka päivä myös Lenon sekä Conanin jälkeen Laterin, kuten tässä ketjussa jo mainittukin. Sieltä tuli kattavasti myös muuta NBC:n ohjelmaa, esimerkiksi paikallinen Huomenta Suomi, Today Show, tuli aluksi jopa suorana, mutta sitten aika nopeasti se siirtyi aamuun seuraavalle päivälle. Vuonna -96 kanava brändättiin uudelleen NBC Europeksi ja vuonna -97 se alkoi muun muassa näyttää baseballia suorana. Olin vuonna -93 itse 13-vuotias ja katsoin käytännössä televisiosta pelkästään MTV:tä ja NBC Super Channelia. Olen siitä erikoinen tapaus, että pidin myös Lenosta erittäin paljon ja pidän edelleen.

Vuonna -98 tuo kanava tuli tiensä päähän (tai no jatkoi se Saksassa vielä) ja tilalle tuli pääsääntöisesti CNBC Europe, eurooppalainen versio NBC:n talouskanavasta. Se näytti tosiaan Lenoa ja Conania viikonloppuisin, eli monen muistikuva kanavasta, jolta nämä tulivat viikonloppuisin, on myös oikea.

Uskon, että yksi Conanin menestyksen tae Suomessa myöhemmin oli se, että meitä 90-luvun teinejä, jotka olimme katsoneet Conania joka ilta NBC:ltä oli yllättävänkin paljon. En käytännössä tuntenut ketään teiniä, joka ei noita olisi ainakin vilkaissut (paitsi tietty omakotitaloasukkaiden ym. rikkaiden kakarat, joilla ei ollut slummissa kerrostalon katolla lautasta).
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Aikalailla sieltä ihan alusta asti, kun Sub rupesi ohjelmaa näyttämään, niin tuli Conania katseltua. Ohjelma alkoi muistaakseni aina joskus 22-23 välillä. Jostain syystä muistelen aikaa 22.50, olenkohan oikeassa? No joka tapauksessa tuo oli minulle monta vuotta ohjelma, jonka sängyssä tuijottelin juuri ennen nukkumaanmenoa. Huumori iski tosi hyvin.

Ohjelmassa oli paljon hyviä sketsejä ja Conan itse osasi olla tosi hauska, mutta Triumph the insult comic dog on ohjelman parasta antia. Esimerkiksi tuolle alla olevalle pätkälle tuli aikanaan naurettua aivan vedet silmissä.




"Which of these buttons calls your parents to pick you up?"

Hah, tuo video vilisee toinen toistaan parempia heittoja. Sata kertaa varmaan nähty, niin ei enää jaksa naurattaa, kun muistaa kaikki kommentit ulkoa. Mutta ensimmäistä kertaa katsoessani muistan, että meinasin kuolla nauruun.
 
Viimeksi muokattu:

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Englantilainen tv-kanava Super Channel ajautui talousvaikeuksiin ja NBC:n käsiin vuonna 1993. Syntyi NBC Super Channel, joka näkyi euroopanlaajuisesti satelliittiantennilla. Kyseinen kanava näytti alusta asti Late Nightin ja tosiaan joka päivä myös Lenon sekä Conanin jälkeen Laterin, kuten tässä ketjussa jo mainittukin. Sieltä tuli kattavasti myös muuta NBC:n ohjelmaa, esimerkiksi paikallinen Huomenta Suomi, Today Show, tuli aluksi jopa suorana, mutta sitten aika nopeasti se siirtyi aamuun seuraavalle päivälle. Vuonna -96 kanava brändättiin uudelleen NBC Europeksi ja vuonna -97 se alkoi muun muassa näyttää baseballia suorana. Olin vuonna -93 itse 13-vuotias ja katsoin käytännössä televisiosta pelkästään MTV:tä ja NBC Super Channelia. Olen siitä erikoinen tapaus, että pidin myös Lenosta erittäin paljon ja pidän edelleen.

Vuonna -98 tuo kanava tuli tiensä päähän (tai no jatkoi se Saksassa vielä) ja tilalle tuli pääsääntöisesti CNBC Europe, eurooppalainen versio NBC:n talouskanavasta. Se näytti tosiaan Lenoa ja Conania viikonloppuisin, eli monen muistikuva kanavasta, jolta nämä tulivat viikonloppuisin, on myös oikea.

Uskon, että yksi Conanin menestyksen tae Suomessa myöhemmin oli se, että meitä 90-luvun teinejä, jotka olimme katsoneet Conania joka ilta NBC:ltä oli yllättävänkin paljon. En käytännössä tuntenut ketään teiniä, joka ei noita olisi ainakin vilkaissut (paitsi tietty omakotitaloasukkaiden ym. rikkaiden kakarat, joilla ei ollut slummissa kerrostalon katolla lautasta).

Meillä ei ollut lautasantennia ja muistaakseni se tuli HTV:n pakettien mukana. Itse olin parinkympin tienoilla kun aloin katsoa Conania. Pidin niihin aikoihin Lenosta myös, mutta ne temput mitkä hän teki Lettermanille ja Conanille myöhemmin tekivät ison lommon miehen maineeseen.

Itse pidän Conanin shown menestyksenä erilaisuutta jota ei tuolloin alkuaikoina ollut oikein missään. Kahjoa komediaa melkein samanikäisiltä Conanilta ja Andyltä. Eipä tuollaista kahjoa komediaa talkshowssa tai muutenkaan Suomessa näkyvillä kanavilla oikein ollut. Beavis ja Buthead ehkä aikalaisistaan samanlaista komediaa niistä tv-ohjelmista mitkä Suomessa näkyivät.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Se on ihmeellistä kun Letterman lopetti niin Conan(ja kaikki muutkin hostit) hehkuttivat miten nimenomaan Letterman olis se heidän nuoruuden äänensä jota kaikki yrittivät kopioida. Itse en saanut Lettermanista lainkaan kiinni vaikka kovasti yritin kun sitä niin hehkutettiin. Top10-listat oli joskus ihan hauskoja.

Ihmeellistä että Conan sanoo Lettermanin juuri suurimmaksi inspiraationlähteekseen mutta Conanin juttujen "tyhmyys," nerous ja hauskuus on täysin erilaista. Tuli vähän mieleen Pantera ja miten heidän suurin idolinsa oli Kiss. Sukupolvien väliset erot.

Muistaakseni joku linkitti tämän clipin tänne joskus(jota en nyt heti löytänyt) mutta sanoisin että jos pakko olisi valita yksi sketsi joka parhaiten selittää minkälainen Conanin show on/ on ollut niin se on tämä:



Paljoa tuota absurdimmaksi homma ei voi enää mennä.
 

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks
Samoin kuin Conanilla niin Lettermanilla ne huippuvuodet osuu sinne Late Night-ohjelmaan ja Late Shown alkuun. Sydänleikkauksen jälkeen sitten varsinkin viimeisinä vuosina gonahti kun ikääkin alkoi olla. Mutta kyllähän näistä alla olevista pätkistä näkee mistä Conanin sukupolven koomikot on varmasti saaneet innostusta kun aiemmin tvssä talk showt on nimenomaan ollut lähinnä asiaohjelmia ja Carson oli late nightin kuningas.












Lisäksi Letterman oli muusikoille SE paikka breikata läpi. Ei taida tällä hetkellä olla vastaavaa, varsinkaan rockbändeille. Paulista sen verran, että oli hyvä sketseissä, mutta tosiaan välillä saattaa olla pelkkä papukaija.

Dave on kuin se hullu setä tai isän kaveri, josta äiti ei tykkää ja Conan sitten velipoika joka vie homman vieläkin pidemmälle.

Edit. Ja 80-luvun glam Panteralle Kiss varmaan olikin suuri innoittaja.
 
Viimeksi muokattu:

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
Minäkin tutustuin Conaniin joskus vuden 2000 kieppeillä kun SubTV:llä alkoi pyörimään, vai liekö ollut TVTV vielä silloin? Jutut kolahti kyllä heti ja huumoriin pääsi sisällle. Melkein poikkeuksetta julkkishaastattelut olivat shown tylsintä tavaraa. Osin siksi, että Late Night ei juuri koskaan saanut niitä isoimpia tähtiä (show pyöri USA:ssa 0.30-1.30 yöllä), ja osaksi koska Conan ei itselleen yhdentekevistä vieraista saanut parasta irti. Onhan se vaikeaa esittää kiinnostunutta jostain D-julkkiksesta josta ei ollut kuullutkaan ennen show-bookausta. Homma menikin monesti kysymysten lukemiseen kortilta ja kömpelöihin aasinsiltoihin. Yllättäen usein se kolmas "extra"-vieras oli hauskin ja mielenkiintoisin, kun siellä oli vieraita joka lähtöön, typerien kilpailujen voittajia, ennätysten tekijöitä jne. joista irtosi helposti huumoria.

Itse Late Night with Conan O'Brien oli mahtava outolintu talk show -viihteen kodossa. Kuten edellä monesti mainittu, absurdiudesta vedetty komedia toimi kuin junan vessa ja sen vetureina olivat juuri mainitut Brianit McCann ja Stack sekä mainio Andy Blitz. Naisesiintyjistä mieleenjäävin oli itselle Christina Gausas, jonka nimi ei varmaan monelle kelloja kilauta mutta naaman nähdessään Conan-entusiastit kyllä tunnistavat. Max Weinberg oli myös kolossaalinen osa show:ta ja hänen osansa vain kasvoi kun Andy Richter lähti. Ja sehän toimi; Maxilla on mainio komedian ja ajoituksen taju ja delivery oli täysin luonnollista.

Komedia oli Late Nightissa myös härskimpää kuin verrokkiohjelmissa, osin koska siihen kellonaikaan sai esittää kovempaa tavaraa. Tonight Show:hun siirtyessä heti huomasi että jokin ei ole kohdallaan vaikka ihan sama porukka oli ohjelmaa tekemässä. Useamman jakson jälkeen alkoi selvitä, että tässä pelataan vähän pidätellen ja turvallisesti isolle yleisölle, mikä oikeastaan teki koko Conanin siirron pääkallon paikalle tyhjäksi; jatkettiin Lenon showta kun olisi pitänyt (saada) tulla guns blazing paremmalle ohjelmapaikalle näyttämään.

Ihmeellistä että Conan sanoo Lettermanin juuri suurimmaksi inspiraationlähteekseen mutta Conanin juttujen "tyhmyys," nerous ja hauskuus on täysin erilaista. Tuli vähän mieleen Pantera ja miten heidän suurin idolinsa oli Kiss. Sukupolvien väliset erot.

Letterman oli tosiaan Conanin esikuva ja käytännössä pelasti shown '93 kun katsojaluvut olivat viemärissä, eikä itse maestrokaan ollut vielä kehittynyt rutiininomaisesti ja luonnollisesti hauskaksi Cone-Boneksi. Hienoa juuri onkin, että Conan sai tehtyä omannäköisensä shown kasaamalla (lisää) neroja ympärilleen, eikä tuloksena ollut Letterman-FanBoyShow.

Panteran KISS-fanitus avautuu varmaan paremmin heidän 80-luvun GLAM/Poison-juuriensa myötä, tosin liekö niitä kukaan vapaaehtoisesti edes kuunnellut. Löysivät onneksi myös itsensä jostain ihan muualta. xD

Lisäksi Letterman oli muusikoille SE paikka breikata läpi. Ei taida tällä hetkellä olla vastaavaa, varsinkaan rockbändeille.

Tässä tulee mieleen The Cranberries joka kävi '93 ja '94 esiintymässä Lettermanissa (löytyvät molemmat Tubesta); esitykset joilla varmasti oli massiivinen merkitys tulevalle maailmanvalloitukselle.


Edit:

Ai niin, piti saatteeksi laittaa Brian Stackin Traveling Salesman -kollaasi kun haamulaulaja jo tulikin. Tässä oli monesti hykerryttävän synkkää ja likaista läppää. Tuttua toki Team Coco:lle mutta on vähän kuin Jimmy Carr: tekstiä tulee niin paljon että kestää hyvin uusintoja.

"Hello little girl! Is your daddy home?"
 
Viimeksi muokattu:

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Minäkin tutustuin Conaniin joskus vuden 2000 kieppeillä kun SubTV:llä alkoi pyörimään, vai liekö ollut TVTV vielä silloin? Jutut kolahti kyllä heti ja huumoriin pääsi sisällle. Melkein poikkeuksetta julkkishaastattelut olivat shown tylsintä tavaraa. Osin siksi, että Late Night ei juuri koskaan saanut niitä isoimpia tähtiä (show pyöri USA:ssa 0.30-1.30 yöllä), ja osaksi koska Conan ei itselleen yhdentekevistä vieraista saanut parasta irti. Onhan se vaikeaa esittää kiinnostunutta jostain D-julkkiksesta josta ei ollut kuullutkaan ennen show-bookausta. Homma menikin monesti kysymysten lukemiseen kortilta ja kömpelöihin aasinsiltoihin. Yllättäen usein se kolmas "extra"-vieras oli hauskin ja mielenkiintoisin, kun siellä oli vieraita joka lähtöön, typerien kilpailujen voittajia, ennätysten tekijöitä jne. joista irtosi helposti huumoria.

Vieraat tosiaankin monesti olivat heikompia, mikä juuri selittyy sillä, että show tuli niin myöhään yöllä, joten isoimmat starat menivät aikaisempiin ohjelmiin, joissa oli isommat katsojaluvut. Jos vaikka jokin uusi elokuva oli tulossa, niin leffan päätähdet menivät samaan aikaan kuvattavien Lettermanin tai Lenon vieraaksi ja Conan sai leffan comic relief hahmon näyttelijän. Sitten toinen vieras oli jonkun televisiosarjan sivuosan näyttelijä. Monesti ei ollut mitään hajua, ketä nämä ihmiset olivat. Nykyään on paremmin perillä julkkiksista kiitos iän ja internetin, ja tietää suurin piirtein, ketä vieraat ovat.

Late Nightin aikaan parasta showssa oli yleensä alkumonologi, ensimmäinen sketsi ennen vieraita ja toinen sketsi vieraiden välissä. Musiikkivieraita en jaksanut katsoa, mutta joskus lopussa oli stand up -koomikko, jonka tsekkasin aina. Välillä oli kanssa vaikka Martha Stewart vieraana, kenen kanssa Conan laittoi ruokaa tai studioon tuotiin jotain eläimiä. Ja kuka pystyy unohtamaan leipäasiantuntija Steve Kaplanin legendaarista visiittiä. Tämmöiset poikkeavat vieraat oli pakko katsoa, koska Conan pääsi niissä paremmin irti kuin vain istumalla ja haastattelemalla jotakuta.

Itse Late Night with Conan O'Brien oli mahtava outolintu talk show -viihteen kodossa. Kuten edellä monesti mainittu, absurdiudesta vedetty komedia toimi kuin junan vessa ja sen vetureina olivat juuri mainitut Brianit McCann ja Stack sekä mainio Andy Blitz. Naisesiintyjistä mieleenjäävin oli itselle Christina Gausas, jonka nimi ei varmaan monelle kelloja kilauta mutta naaman nähdessään Conan-entusiastit kyllä tunnistavat. Max Weinberg oli myös kolossaalinen osa show:ta ja hänen osansa vain kasvoi kun Andy Richter lähti. Ja sehän toimi; Maxilla on mainio komedian ja ajoituksen taju ja delivery oli täysin luonnollista.

Conanin ohjelmissa on ollut juuri se hauskaa, että on otettu bändiläisiä La Bambaa, Penneriä ja Weinbergiä, shown kuuluttajaa Joel Godardia, käsikirjoittajia (mm. Sweeney, Brianit ja Blitz) ja muita ohjelman tekijöitä (Aaron Bleyart, Sona, Jordan, harjoittelijat jne.) rohkeasti lavalle. Monestihan Conan on heittänyt läppää myös tuottaja Jeff Rossista ja kamera on kääntynyt kuvaamaan lievästi kiusaantunutta tuottajaa. Mielestäni tästä on tullut sellainen lämminhenkinen olo, kun tietää, että ketä ihmisiä siellä on tekemässä ohjelmaa ja oli jotenkin hauskaa ajatella, että ohjelmaa oli tekemässä noin sekava seurakunta. Conan aina itsekin heitti vitsiä, kuinka halpa ja epäammattimaisesti ohjelma oli tehty ja siihen imagoon sopi se, että Max oli outo pervo, Jordan oli epämääräinen tuottaja, Joel ei saanut pidettyä suutaansa kiinni, sketseissä pyöri samat jätkät halvoissa asuissa ja Conanin assistentti Sona ei saa hommiaan tehtyä. Tekeekö Corden, Ellen tai Fallon mitään ilman julkkiskavereita?
 
Viimeksi muokattu:

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti





Jordan oli kyllä kaikkinensa epämääräinen tapaus ja mallinaisiakin pyöritellyt.

Se jäi ikuiseksi mysteeriksi että mitä Jordan Conanin showssa tarkalleen teki. Lähimmäksi taidettiin päästä kun Conan sai vihjeen että Jordan saapuu perjantaisin myöhässä duuniin. Kuulemma Jordan on silloin tehnyt hommansa hyvin kun häntä ei näy missään.
 
Viimeksi muokattu:

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Samoin kuin Conanilla niin Lettermanilla ne huippuvuodet osuu sinne Late Night-ohjelmaan ja Late Shown alkuun. Sydänleikkauksen jälkeen sitten varsinkin viimeisinä vuosina gonahti kun ikääkin alkoi olla. Mutta kyllähän näistä alla olevista pätkistä näkee mistä Conanin sukupolven koomikot on varmasti saaneet innostusta kun aiemmin tvssä talk showt on nimenomaan ollut lähinnä asiaohjelmia ja Carson oli late nightin kuningas.

Tässähän se ero juuri tulee. Carsoniin verrattuna Letterman oli jo melko villi tapaus, mutta sitten minun ikäluokalle, joka tottui alusta asti Conanin huumoriin, Letterman on ihan valju setä. Ei vaan lähde, kun muut ovat tehneet älyttömämpää (mutta samalla fiksua) huumoria loputtomasti. Lettermanin vaikutusta stand-uppiin ja musiikkipuolella ei voi toki kiistää kukaan. Kyllä nuo Late Nightit niin Daven kuin Conanin vetämänä, oli monelle se ensimmäinen askel isompiin parrasvaloihin.

Vastaavasti taas Conanin huumorin jälkeen Fallon lähti vetämään omaa showtaan ihan eri suuntaan, koska eihän Fallonista ole vastaavaan tykitykseen ellei ryöstä koko käsikirjoitustiimiä Conanilta. Sen mitä itse tuota olen katsonut niin show on enempi osallistava eri peleineen sun muineen. (En ole katsonut kuin ihan muutaman jakson ja jotain satunnaisia klippejä, mitä on tullut vastaan)
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ihmeellistä että Conan sanoo Lettermanin juuri suurimmaksi inspiraationlähteekseen mutta Conanin juttujen "tyhmyys," nerous ja hauskuus on täysin erilaista. Tuli vähän mieleen Pantera ja miten heidän suurin idolinsa oli Kiss. Sukupolvien väliset erot.
Vähän tuollainen "Seinfeld isn't funny" tilanne, kun Lettermanin hienous oli helpompi kokea aikalaisena kun vastaavaa ei ollut aiemmin tehty. Sitten oli näitä erilaisia gimmickejä mitä Letterman ja Carson olivat käyttäneet kuten small town news segmentit, missä oli kokoelma erikoisia uutisia ympäri USA:ta. Sitten Conan teki variaationsa jossa keksittiin uutisia, mainoksia ja mitä ikinä olikaan. Eli tuotiin oma twist siihen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oopi

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Ikaalisten Nouseva-Voima
Paljon ikimuistoisia sketsejä on tänne laitettu. Huomaamattaan sitä on nyt oltua varmaan tunteja vanhojen klippien parissa. Late Nightin sketsit, Conan without Borders, Jordan Schlansky, Clueless Gamer... Lista on loputon. 2000-luvulla varhaisteiniin upposi kuin häkä Conanin pähkähullu huumori ja iskee kyllä edelleen.

Muistoihin tuli käsikirjoittajien lakon aikainen "ajan tuhlaus" ja tämä sketsi. En tiedä mikä tässä on niin hauskaa, mutta edelleen hihityttää ruudun äärellä.



 

BaronFIN

Jäsen
Näin suomalaisittain Conanin ikimuistettavin vitsi on kun Pro-Halos -kampanjassaan Conan teki Sauli Niinistöstä anti-mainoksen vertaamalla Suomen nykyistä Tasavallan Presidenttiä kaikkien aikojen pahiksiin Idi Aminista ja Saddam Husseinista alkaen päätyen kaikkien aikojen pahikseen Skeletoriin.

Nykyään some räjähtäisi, loukkaantuisi, boikotoisi ja vaatisi anteeksipyyntöä jos vaikka mitä.

Ikävä vanhoja aikoja.
 
Viimeksi muokattu:

axe

Jäsen
Ketjussa onkin 15 vuotta sitten mainittu Sami Yaffan esiintyminen Conanissa New York Dollsin kanssa. Tulin juuri kuunnelleekseni Samin kirjan, jossa kertoi että hän oli oikeasti närkästynyt siitä Conanin Halos-showsta, jota piti jostain syystä loukkaavana, ja esiintymisen jälkeen antoikin Conanille teettämänsä paidan lahjaksi. YouTubesta ainakin löytyi se esitys missä näkyykin taustalla, kun Yaffa ottaa Marshallin päältä jotain ja antaa sen Conanille.

Paitaan Yaffa oli teettänyt tekstin PERSEENREIKÄ ja Conanin kysyessä oli kertonut sen olevan suomalainen sananlasku. Conan oli sitten patsatellut ylpeänä paita päällään, kunnes jonkun duunarin suomalainen vaimo oli nähnyt ja kertonut mitä siinä lukee. Sen jälkeen Conan oli ollut vielä iloisempi, "best gift ever!"
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paitaan Yaffa oli teettänyt tekstin PERSEENREIKÄ ja Conanin kysyessä oli kertonut sen olevan suomalainen sananlasku. Conan oli sitten patsatellut ylpeänä paita päällään, kunnes jonkun duunarin suomalainen vaimo oli nähnyt ja kertonut mitä siinä lukee. Sen jälkeen Conan oli ollut vielä iloisempi, "best gift ever!"
PERSEENREIKÄ on siis Rane Raitsikan suunnittelema "paitamallisto" ja sittemmin myös Los Angelesissa perustaman jääkiekkojoukkueen nimi.

 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös