En tiedä onko vika uudessa youtube-tuottajassa mutta tuben kautta Conania youtuben synnystä lähtien ja sitä ennen subilta siitä lähtien kun sitä suomessa alettiin 2000-alussa näyttää niin nyt vaikuttaa ensimmäisen kerran siltä että shown taso on laskenut jyristen tämän formaattiuudistuksen jälkeen.

Tubeen tulee minuutin clippejä yksittäisistä vitseistä ja kokonaisia sketsejä ei ole ollenkaan. Ei scrapsejä ei mitään.

Olen huolissani....
Conan oli viime viikolla Ghanassa Conan Without Bordersin merkeissä, joten varmaan alkusyksystä on tulossa jotain, mitä odottaa. Lisäksi kohta on taas Comic Con, johon Conan tiimeineen osallistuu. Comic Con jaksotkin ovat vähän hölmöjä vieraiden osalta, kun vieraita on parhaimmillaan 10 yhtä aikaa, joten haastatteluista tulee todella kiireiset ja miinutin pituiset per vieras.

Remote-pätkät ovat taitaneet jäädä lähes kokonaan unholaan erityistapauksia (Comic Con, Conan without borders yms.) lukuun ottamatta. 30 minuutin ohjelma-aika ei taida vaan millään riittää, kun aina pitää saada jotain surkeita sketsejä sekaan.

Parasta olisikin, jos Netflix alkaisi tuottaa Conan Without Borders-sarjaa, jolloin Conan voisi matkustaa useammin ja jättää nykyisin surkean talk show-puolen vähemmälle.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
People's Front of Judea
Tänään avasin youtuben ja uusimpien videoiden feedissä peräti kaksi noin 8 minuutin videota ja "vieraana" Conanin assistentti Sona. Ajattelin että tähän on tultu ettei Conan saa enää vieraitakaan mutta sitten kävi ilmi että alkuperäiseksi tarkoitettu vieras Kumail Nanjiani oli kiinni kuvauspaikalla joten Sona otettiin hätä-avuksi.

Ilokseni nämä kaksi videota oli parasta Conania pitkään aikaan.
 
People who read the tabloids deserve to be lied to
-Jerry Seinfeld

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Aika nostaa tätä ketjua ylös, nimittäin Conan on päättänyt lopettaa talk show ohjelmansa ja viimeinen jakso nähdään ensi kesäkuussa. Päätös tuli hieman puskista, mutta näin Conan pääsee päättämään(?) talk show -uransa omilla ehdoillaan. Joskin onhan se selvää, että TBS:llä homma ei ole viime aikoina mennyt niin hyvin ja shown pituudesta leikattiin puolet pois ja bändikin lähti. Eikä show ole Late Night -vuosien jälkeen ollut keskimäärin yhtä hyvää, vaikka paljon hyviä ja hauskoja hetkiä on ollut.

Conan ei suinkaan lopeta vaan matkaohjelmia on tarkoitus jatkaa TBS:llä ja Conan alkaa tekemään viikottaista variety -ohjelmaa HBO MAX:lla. En tuosta uudesta ohjelmasta löytänyt nopeasti mitään tarkempaa tietoa, se kuulostaa vähän oudolta näin alustavasti, mutta odotetaan ja katsotaan. Matkaohjelmia varten pitää varmasti koronasta päästä ensiksi eroon, joten sitäkään ei tulla ihan heti näkemään. Podcastiin tämä liike tuskin vaikuttaa, uskon että Sonakin jatkaa Conan avustajana jatkossakin ja Gorley toimii podcastrintamalla muutenkin.

Hieman haikea fiilis näin alustavasti, vaikka show ei ole ollut varsinkaan viime aikoina sitä mitä joskus ennen, mutta Conan on itselle se suurin ja samaistuttavin näistä talk show -naamoista. Monesti tulee uppouduttua katsomaan klippejä herran ohjelmista kautta aikojen ja monet Conanin haastattelutkin olen katsonut läpi monta kertaa. En tiedä yhtään, minkälainen homma MAX:lla on luvassa ja miten Conan sopii siihen. Conan on parhaimmillaan, kun saa tykittää menemään ilman kahleita, mitä etenkin podcastissa nähdään (kuullaan) joka jaksossa. Hieman kanssa mietityttää, että nähdäänkö jatkossa enää Conan persoonallisia alaisia. Onko HBO:lla enää paikkaa Jordanille? Voi tietenkin olla, että Conanin tuotantoyhtiö Conaco hoitaa tuon uuden ohjelman tuottamisen, niin käytännössä taustajengi tuskin muuttuisi dramaattisesti. Kun ei tiedä, minkälainen ohjelma on tulossa, niin mahdoton sanoa, onko näille sivuhahmoille paikkaa.

Suomalainen media on muuten hieman epäonnistunut tulkitsemaan Conanin lausuntoa HBO MAX:lle siirtymisestä. Alkuperäinen lainaus oli:

"In 1993 Johnny Carson gave me the best advice of my career: 'As soon as possible, get to a streaming platform,'" O'Brien joked in a statement. "I’m thrilled that I get to continue doing whatever the hell it is I do on HBO Max, and I look forward to a free subscription."

Iltasanomat eivät osanneet kääntää hommaa oikein...

"Vuonna 1993 Johnny Carson antoi minulle parhaan neuvon, jonka olen saanut koko urani aikana: hanki itsellesi julkaisukanava niin nopeasti kuin pystyt. Olen todella innoissani, että saan jatkaa sitä, mitä ikinä jatkankin HBO Maxilla. Odotan myös innolla ilmaista kanavapakettiani, O’Brien vitsailee."

... Eihän tuossa ole mitään järkeä. Lisäksi Seiska kertoi Conan uusista aikeista otsikolla "
Conan O’Brienilta yllättävä päätös: Lopettaa suositun keskusteluohjelmansa - legendaarinen kollega neuvoi niin jo lähes 30 vuotta sitten!". Jäin miettimään, että ymmärsivätkö he tuon heiton olleen vitsi, koska 1993 ei suoratoistosta tiedetty vielä mitään.

Mites ajatuksia ja tunteita Conan O'Brien on herättänyt viimeisen vuoden aikana muissa palstalaisissa?
 

smugu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Ainakin kaveri on maininnut Suomen ohjelmassaan monta kertaa vuosien varrella ja tehnyt kokonaisen jaksonkin, minkä on omistanut Suomelle. Pelkästään jo tuosta syystä täytyy antaa propsit Conanille ja toivottaa hyvää jatkoa tulevaisuudelle.
 
Harmillinen uutinen, mutta ei yllättä. Conanin parhaat palat ovat jo useamman vuoden olleet matkailupätkät ja remotet studion ulkopuolella. Podcast on myös ollut mahtava ja siihen on saatu paljon a-luokan vieraita, kun taas tv-puolen vieraat ovat jo vuosia olleet suurimmaksi osaksi sellaisia, joita varmaan edes Conan ei ole tuntenut nimeltä ennen vierailua.

Vieläkin ihmettelen, miksi Conan lopetti Clueless Gamerin teon. Se oli yksi Conanin suosituimmista osioista. Uusia mielenkiintoisia pelejä on tullut vaikka kuinka paljon sitten edellisen Clueless Gamer-jakson. Sehän pilattiin harmillisesti vieraiden mukahauskoilla jutuilla, joita oli enemmän kuin itse pelaamista.

Onneksi vanhoja pätkiä on Youtube täynnä ja myös Teamcocon sivuilta löytyy vaikka mitä. Silti toivon, että Conan pysyy relevanttina vielä pitkään. Matkustusspesiaaleja voi tosin olla hankala kuvata vielä pitkään aikaan, joten toivottavasti Conan keksii jotain muuta tilalle. Clueless Gamer ilman vieraita olisi parasta mitä Conan voisi tällä hetkellä tehdä. Youtube-katsojamäärätkin lähtisivät nousuuun, sillä noilla surkeilla vierailla ei montaa tuhatta katsojakertaa tubessa kerätä.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Tota Conanin podcastia tulee kuunneltua säännöllisesti ja on kyllä täyttänyt mainiosti sen tyhjiön minkä talk show jätti.

Sen jälkeen kun sub lopetti ohjelman näyttämisen tuota talk showta en ole enää seurannut, joten tuo tv puolella lopettaminen ei sinällään itselle kolahda, kun se surutyö on jo tehty.

Podcastissa Conan toimii ihan saakelin hyvin kun tosiaan voi vaan antaa mennä, jopa ne sen mainokset on hauskoja, mikä on kova suoritus. Podcastin parhaimpia hetkiä ovat olleet Beatles-imitaatiot, Jeff Goldblumin kehräys ja se kun Conan luki fifty shades of greytä (löytyy muuten YouTubesta).
 
”Matches don't come any bigger than FA Cup quarter-finals”
- Neil Warnock

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Seurasin aika paljon Conania sieltä ysärin loppupuoliskolta jonnekin 2010 tienoolle. Ei tämä viime vuosien formaatti enää ole toiminut. Syitä on monia ja yksikään ei ole ettenkö Conanista persoonana pitäisi.

Jostain syystä muut talk show:t on pyyhkinyt lattiaa Conanin show:lla jo ainakin 5-10 vuotta. Tämän kertoo katsojaluvut, sen myötä vieraat ei tunnetuimmasta päästä.
Itsekin siirtynyt viimeisen 10v aikana katsomaan youtubesta parhaat klipit Jimmy Fallonista, James Cordenista, Graham Nortonista ja kaikista parhaiten mun kieroon huumoriin upposi Graig Ferguson, todella sääli että lopetti show:nsa. Oli ylivertainen mun mielestä.

Conan lähtee nyt oikeaan suuntaan. Tuo sen kohelo tyyli ja kuiva huumorikin sopii matkailuohjelmiin missä kulttuurit törmää. Olen nämä muutamat viime vuosilta katsonut ja ovta mun mielestä parempaa viihdettä kuin hänen nykyiset talk show:nsa.
Saatetaan nähdä ehkä Suomessakin, miksipä ei.
 
”Vittu mitä paskaa, ei voisi vähemmän kiinnostaa.”
-Alexander Stubb 1.11.2011 Pohjoismaiden neuvoston (PN) kokouksesta.-

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks
Conanin ongelma YouTube kanavalla (kuten mm. Colbertillakin) oli pitkään mielestäni klippien lyhyys tai huonot videon otsikot. Sekaan mahtui myös tietenkin hyviä, mutta monesti oli joku 1 min klippi tai otsikko ei vastannut keskustelua/houkutellut katsomaan. Nykyään sitten alkoi olla parempia, mutta vieraat sitten ö-tason sivuosansivuosa Flulaa-tyyppejä. Myös monologien kuvatekstit olivat monesti Conan Monologue 11/12/16. Eipä tuota paljon kiinnostanut klikata, vielä kun saattoi olla lyhyt pätkä eikä koko monologi.
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Conan on ehkä vähän liikaa persoonana itselle, mutta toisaalta maltillisempi kuin Fallonit ja kumppanit. Tullut kyllä paljon seurattua ja ollut omasta mielestäni parhaimmillaan vieraiden ja noita vanhoja monologejakin silloin tällöin tullut katsottua. Viime aikoina itsekin katsonut sitten enää lähinnä noita remoteja, kun vieraiden taso romahtanut. Paljon hyviä persoonia ollut tiimi täynnä noiden clippien perusteella.

Ikävä kyllä tulee esim. Burr+Conan -comboa, mutta minkäs sille voi. Todellisuudessa se HBO:n ohjelma tulee varmaan olemaan hyvin lähellä nykyistä toimintaa, mutta saa enemmän mediatilaa, kun "lopettaa". Olettaisin ainakin näin.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Vieläkin ihmettelen, miksi Conan lopetti Clueless Gamerin teon. Se oli yksi Conanin suosituimmista osioista. Uusia mielenkiintoisia pelejä on tullut vaikka kuinka paljon sitten edellisen Clueless Gamer-jakson. Sehän pilattiin harmillisesti vieraiden mukahauskoilla jutuilla, joita oli enemmän kuin itse pelaamista.
Clueless Gamer oli kyllä hauska, mutta siitä tehtiin uusien pelien mainoskanava. Alunperin Conan ja Aaron pelasivat jotain vanhempia pelejä ja Conan antoi hölmöjä arvioitaan niistä. Myöhemmin he pelasivat julkaisuun tulevia uusia pelejä ja Conan aina esitti alussa hirveän kiinnostunutta, vaikkei oikeasti tiennyt pelistä mitään. Lopun hölmöt arviotkin katosivat jonnekin. Ja tosiaankin Aaron korvattiin monesti jollain vieraalla, jonka kanssa saatettiin puhua vieraan uudesta projektista tai sitten keskityttiin johonkin sketsiin. Toki osaa vieraista kiinnosti itse peli, mutta heillä ei ollut samanlaista nörtti-imagoa kuin Aaronilla eikä saatu luotua samaa kontrastia, kun Conan ei voi jotain julkkisvierasta uskottavasti kutsua nörtiksi. Harmi, että lopetettiin. Nopealla vilkaisulla nuo keräsivät kuitenkin miljoonia katselukertoja.

Todellisuudessa se HBO:n ohjelma tulee varmaan olemaan hyvin lähellä nykyistä toimintaa, mutta saa enemmän mediatilaa, kun "lopettaa". Olettaisin ainakin näin.
En oikein ymmärrä, mikä pointti tällä olisi. Ei Conanilla ole sellaista egoa, jota tarvitsisi ruokkia mediahuomiolla. Vai mitä tarkoitit?
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Ravens, Sea Monsters
Aikansa kutakin. Mielestäni päivittäiset talk show:t eivät enää sovi nykypäivään. On helpompi vain tsekata joku yksittäinen klippi sieltä täältä kuin katsoa koko ohjelma läpi kuten aiemmin.

Conan on tarjonnut itsellni noin 20 vuotta viihdettä. Eihän Conan ikinä päässyt samalle tasolle kuin Late Nightissa aikoinaan. Tonight Show oli kyllä parhaimmillaan huikeaa settiä, mutta ikävästi kyllä huomasi, että odotukset oli pomoilta jotain muuta kuin, mitä Conan oli tottunut tekemään. Siihen päälle Jay Leno ja loppu onkin historiaa.

TBS:llä show on ollut vaihtelevaa. Välillä ihan timanttisia sketsejä ja vieraita, mutta aivan liian usein ihan yhtä huttua. Conan on kuitenkin parhaimmillaan muualla kuin kertomassa monologia tai haastattelemassa jotain turhaa julkkista. TBS:n show kärsi myös siitä, että niin monet Conanin käsikirjoittajista/näyttelijöistä jäi matkan varrella pois. Nuo olivat itselleni ainakin valtavan iso osa sitä ohjelmaa, jota halusin katsoa.

Tuota 30min show:ta en ole tainnut juuri katsoa yhtään. Jos Conan aikoinaan ilman Andya oli iso menetys, oli Joelin ja Maxin ja lopulta koko bändin menetys valtavan iso menetys ohjelmalle.

Onneksi Conan kuitenkin tekee show:taan omaan tuotantoyhtiönsä kautta, jonka työntekijöitä henkilökunta on. Jordanit ja Sonat ovat siis mukana luultavasti jatkossakin.

Ja onneksi nuo Late Nightin parhaat pätkät löytyvät nykyään netistä. Noitten parissa tulee edelleen välillä viihdyttyä yhtä hyvin kuin silloin teini-iässä.

HBO Max:n ohjelmaa odotan innolla. Viikottainen sykli sopinee Conanille paljon paremmin ja katsojalle tuo on kuitenkin niin paljon helpompi sitoutuminen kuin katsoa 4 jaksoa per viikko.
 
Hate the living, love the dead.

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En oikein ymmärrä, mikä pointti tällä olisi. Ei Conanilla ole sellaista egoa, jota tarvitsisi ruokkia mediahuomiolla. Vai mitä tarkoitit?
Lähinnä tuota uuden ohjelman mainostamista meinasin. Kaikissa noissa lopettamisuutisissa se kuitenkin mainitaan ja kerää enemmän klikkejä, jos sanotaan lopettavan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy