Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Columbus Blue Jackets 2021–2022 – uutta nousua rakentamaan

  • 323 054
  • 1 263

Laza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blue Jackets, Lukko
Mistä potentiaalista?

Ei täällä kukaan tarttunut siihen hahmotteluun, että lähtisi tarkentamaan, kuka niistä lupauksista on sitten ensi kaudella esimerkiksi ykköskentässä vahvistus tai kolmoskentässä vahvistus. Vahvistukset alla tummennettuina.

Bemström on tässä noin viikon kestäneessä kauden 2023-top-9-seurannassa esimerkiksi ennemminkin menettänyt statustaan entisistä "lupauksista" ja on eniten treidi-uhan alla, eikä välttämättä ole koko joukkueessa pian. Muistetaan myös, että tuo porukka ei pelaa "top-ysejä" vastaan vaan kohtaa ykköskenttiä, huippuyksilöitä ja väkevän identiteetin joukkueita, kun tässä sarjassa on muitakin joukkueita. Play-off-joukkueita ja contendereita. Jos Columbus ei lähde nousuun jo ensi kaudella, niin on sitten Viasatin studiota voimallisempaa kritiikkiä luvassa GM:lle, missä ei ihmetellä, kuinka 10 vuotta joukkuetta muovannut suomalais-GM on yhtäkkiä lähinnä futuurien varassa joukkueen suorituskyvyn luhistuttua eräänä sopimussyksynä hänen virhepeliliikkeistään.

Se että top-ysissä on kenties hyvän uran pelaavia, lupaavia pelaajia ei vielä tuosta top-ysistä tee nopeaa, kaksinkamppailuvoimaista pelejä voittavaa ryhmää. Kukaan heistä ei ole vielä ottanut tätä joukkuetta reppuselkään. Paperilla näyttää tietysti hyvältä, kun kukaan ei ole pelannut tietään ulos top-6-unelmista. Moniko on sitten jo ensi kaudella 15-30 maalin varmoja, puolustuspeliä avittavia hyökkääjiä, jollaisista se aiempi play-off-joukkue esimerkiksi koostui. Maalinteko on vielä tämän ryhmän ydinosaamista, mutta onnistuuko yhtään mikään muu joukkueena, kun verrattain löysä on jokainen linjasto kokonaisuutena. Tämä koostumus ei siis ole ollenkaan vaikeuttanut vastustajan pelaamista kahdella viime kaudella. Siis runkosarjassa, pleijarisäännöistä puhumattakaan.

Texier-Jenner-Laine
Voratsek-Sillinger-Bjorkstrand
Martsenko-Roslovic-Tsinakov

3 Laine
6 Bjorkstrand
6 Voratsek

6 Sillinger
6 Texier
6 Jenner
9 Nyquist
9 Roslovic
9 Tsinakov
9 Mysteerihyökkääjä Martsenko
12 Robinson
12 Danforth

12 Kuraly
12 Foudy

Bemström pelaa ensi kaudella muualla?
Johnson pelaa sentterinä ensi kauden jossain muualla?

En usko, että löytyy rohkeaa miestä, joka osaisi ottaa yksilöiden ensi kauden antiin kantaa omalla listallaan. Heitellään vaan mieletöntä top-ysi-statusta, vaikka näiden sateentekijöiden yksilöllinen taito ei tosiaan kummasti ole noussut otsikoihin. Kukaan nuorista hyökkääjistä ei esimerkiksi tällä kaudella pelannut läpimurtokautta. Texier ja Sillinger olivat lähimpänä, mutta laskeeko kukaan heitäkään kahden ylimmän kentän eroa toisiin joukkueisiin tekeviksi pelaajiksi. Siis jo ensi kaudella, jos tässä oli tarkoitus tehdä retooling, eikä kyntää kohta jo kolmatta kauteen putkeen paineettomia pelejä.

Blankenburg ja Peeke ovat sitten näyttäneet taistelevansa kilpajoukkueessa kolmosparin puolustusparin paikasta. Siinä on vielä hieman matkaa avainpelaajan suorituskykyyn tai veteraanin panoksen korvaamiseen.
Todella hyvä sisääntulo Blankenburgilta, mutta Columbuksen menestysmahdollisuuksien buustajaksi pitäisi varmaan koko sarjan tasolla olla vahvistus omassa vertailyryhmässään. Niemis-Ville, kun ilmeisesti ymmärtää, että tässä sarjassa on 31 muutakin joukkuetta, joten pelkkä top-ysin kasaaminen lupausten varaan ei riitä, kun pitäisi olla myös järjellä selitettäviä kilpailuetuja suhteesssa toisiin joukkueisiin.

Jos miettii myös sitä, kuinka pitkä tie vaikka Voratsekillä, Bjorkstrandilla ja Roslovicilla oli hyökkäysvastuuseen, seuraympäristön vaihtoineen, aika nopeasti tulee pidennetty tulokaskausi Sillingerille, Tsinakoville, Johnsonille (?) sekä Martsenkolle vastaan. Ovatko he sitten vertailuryhmänä niin poikkeuksellisia lupauksia taas, että vääjäämätön tähteys tulee pikavauhtia entiseen maailmantähteen ja B-luokan huippumaalintekijään verrattuna. Vertailun vuoksi Ville Nieminen on seurannut läheltä Barkov juniorin suorituskykyä ja pelillistä merkitystä, joten hänellä on koko sarjan tasolla eroa tekeviä pelaajia korostava perspektiivi. Viasatin studio vielä elää NHL-tähtikultista, joten mikähän business-logikka heillä olisi ohittaa Columbuksen top-9, jonka kahden viimeisimmän kauden viihtetaiteilu ei ole rakentunut uskottavaa puolustusta sen enempää kuin tuonut esiin uusia NHL-tähtiä vielä, eikä nyt välttämättä aivan heti. Suomalaisseura Columbuksen tulevista tähdistä (sarjassa, jossa on varaustilaisuus lie melko väistämätöntä sellaisia löytää) puhuttaneen heti kun heitä ilmaantuu kokoonpanoon.

Columbus on löytänyt useita potentiaalisia top-9-vakiohyökkääjiä. GM Rick Nash uskoo, että Columbus on valmis taistelemaan kaudella 2025-2026 jälleen pleijaripaikoista.

Columbus on löytänyt sateentekijän. Kuule Ville Niemisen mietteet hänestä Viasatin studiossa ennen kuin Nemo siirtyy studiosta takaisin valmennustehtäviin.


Sen verran myös täsmentäisin, että jokainen lupaus on hehkutettu kokoonpanoon Kekäläisen kaudella pikatahtia. Kiihtyvällä tahdilla viime vuosina. Nyt ei ole kukaan käynyt edes AHL:ssä ottamassa erityisemmin vauhtia vaan rauhassa on saatu läpsytellä vähintään 10 pistettä play-off-viivasta sen 70 kierrosta. Duboisin ja Johansenin ensikaudellaan ottamaan kokoonpanorooliin voi myös vertailla Kent Johnsonin mahdollista työelämään tutustumisjaksoa NHL:ssä ensi kaudella. Huippuykkössentterin suorituskyvyn korvaaminen on ollut haasteena valtaosalla Kekäläisen Columbuksen kausista. Visio 2025-hommilta sekin vaikuttaisi ennemminkin kuin miltään pikarebuildilta. Eräässä Johansenin ajan jälkeisessä suunnanmuutoksessahan sitä kruunua soviteltiin jopa Alexander Wennbergille, joka oli myös entisen käännekohtadräftin lupaus sekä puolustustaitoinen 60 pisteen mies aikanaan. Eli hyvin onnistunut top-9 varaus ja NHL-vakiohyökkääjä hänkin on ollut, vaikka lisättäisiin ura-aikajanalleen todellisuus sen lupaushypen liitteeksi.
Älä jaksa nyt taas tulla tänne ulisemaan näistä sun omista teorioistas. Kai oot jo tässä viikkojen aikana huomannut että kukaan ei jaksa sun kanssa vääntää näistä sun teorisoistas...
Anna meiän nyt vaan kannustaa ja uskoa tulevaan, vaikka pleijarimahdollisuudet parilla seuraavalla kaudella olisivat kuinka pienet tahansa. Nää on äärettömän raskaita lukea uudestaan ja uudestaan kuinka sun mielestäs joukkue on aivan kamala ja tulee aina olemaan, ehdotan päiväkirjan kirjottamista jos kovasti haluat noista avautua.
 
Mistä potentiaalista?

Cole Sillinger, Kent Johnson, Alexandre Texier, Jegor Tsinahov, Kirill Martshenko, Liam Foudy, Dimitri Voronkov, Adam Boqvist, Corson Ceulemans, Stanislav Svozil, Jacob Christiansen, Nick Blankenburg, Samuel Knazko, Daniil Tarasov vain joitain mainitakseni. Et ehkä ole heistä kuullut.

Sitten on tietysti nuo ikäloput Laine, Werenski, Bean, Peeke, Roslovic ym. Liigan nuorin joukkue btw.
 

Kavanagh

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Älä jaksa nyt taas tulla tänne ulisemaan näistä sun omista teorioistas. Kai oot jo tässä viikkojen aikana huomannut että kukaan ei jaksa sun kanssa vääntää näistä sun teorisoistas...
Anna meiän nyt vaan kannustaa ja uskoa tulevaan, vaikka pleijarimahdollisuudet parilla seuraavalla kaudella olisivat kuinka pienet tahansa. Nää on äärettömän raskaita lukea uudestaan ja uudestaan kuinka sun mielestäs joukkue on aivan kamala ja tulee aina olemaan, ehdotan päiväkirjan kirjottamista jos kovasti haluat noista avautua.

Anteeksi vaan, kun tässä viikon tai kahden väliajalla unohtui, että internet on nykyään tykkäys- ja myötäilykäyttöön, eikä esimerkiksi ajatuksille ja vasta-argumenteille. Syyttäisin tykkäysjärjestelmää, kun olisi paljon tasapuolisempi taisto, jos keskustelua käytäisiin argumenttien tasolla. Jolloin pitäisi toisen niihin liittyen varmaan kehitellä mietteitä. Ajatustenvaihto ja hahmottelu lie paljon antoisampaa kuin referoida täällä HFboardsia ja Twitteriä.

Itselleni tämä ketju on toiminut lähinnä testipetinä, sille, että onnistuuko tuottaa ajatuksia ja tekstiä edelleen. Harmi, että aika harvaa kiinnostaa vaihtaa vasta-argumentteja, kun sen luulisi olevan tämän Kekäläis-Jarmon virheliikkeistä alkaneiden rämpimiskausien suola.

Mikähän olisi reaktio, jos Ville Nieminen olisi ääneen ihmetellyt, mihin katosi se Tampan ja Toronton huippujoukkueet voittanut nuori runko, joka oli Panarinin lähdönkin jälkeen viimeistelyä vailla. Viimeistelyä, joka tuhosi kaiken.

Sinunkin piti sitten vääntää väitteesi kuin piru Raamattua lukien, että viestissä, jossa tunnistin top-9 yksilöiden urapotentiaalin, kyseenalaistin sitä, että tuo nykyryhmä kaksi huonoa kautta pelattuaan olisi yhtäkkiä nosteessa. Ensi kaudella. Käytännössä yhä tulokkaina pelaavien nelikon ollessa se sateentekijöiden ryhmä.

Ymmärrän kyllä, miksi kukaan ei halua ottaa näkemystä kuka sen hyökkäysvastuun kantaa jo ensi kaudella. Jos siis joukkue pitäisi kääntää häviävästä ja kaksinkamppailukyvyttömästä voittajaksi. Kenestäköhön Ville Niemisen pitäisi puhuisi tässä yhteydessä vahvistuksena, jos sinä et siihen anonyyminä uskaltaudu. Aika reipasta odotusarvoa ja kasvua saa lyödä yksilöihin, jotka voivat silti onnistua, kuten Alexander Wennberg. Joka ei loppupeleissä ollut kuin onnistunut varaus, ei sateentekijä.

Vai ovatko Laine ja Werenski niin auttamattomia supertähtiä pelaajaprofiileiltaan ja pelillään toisia huippuja vastaan, että pienimuotoinenkin onnistuminen muilta riittää.
 

Kavanagh

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Cole Sillinger, Kent Johnson, Alexandre Texier, Jegor Tsinahov, Kirill Martshenko, Liam Foudy, Dimitri Voronkov, Adam Boqvist, Corson Ceulemans, Stanislav Svozil, Jacob Christiansen, Nick Blankenburg, Samuel Knazko, Daniil Tarasov vain joitain mainitakseni. Et ehkä ole heistä kuullut.

Sitten on tietysti nuo ikäloput Laine, Werenski, Bean, Peeke, Roslovic ym. Liigan nuorin joukkue btw.

Sillinger, Johnson, Texier, Tsinakov sekä Martsenko on osa sitä porukkaa, jossa näit noin viikko, kaksi sitten top-ysin ilman huippuja. Yksikin 15 maalin huiputtaja lupauksissa olisi jo kova juttu, mutta täällä on puheet kuin ensi kaudella joka lupaus lyö sen 15-30 sisään, joka oli vaikkapa Atkinsonin ja Andersonin primen säännöllinen saldo. Tai, että heistä edes joku olisi jollain lailla vaikea pelaaja pelata vastaan, kuten vaikkapa Atkinson ja Anderson, jotka edustivat sittemmin tehokkaasti kadotettua Blue Jackets-identiteettiä.

Foudy on tapittanut AHL:ssä, joten hänestä ei varsinaista kiekollista vahvistusta ole enää odoteltu. Bemström on myös kadonnut johonkin listaltasi vaikka hän on pelannut erinomaiset kaudet SHL:ssä sekä SM-liigassa, kunnes NHL-peliensä myötä alkoi kummasti esiintyä epävarmuutta vahvistavuutensa suhteen vaikka hän on melko lailla saman laukojamuotin lupaus kuin vaikka Tsinakov, joka ei ole vielä tehnyt edes NHL-läpimurtoaan.
Ja silti itsekin odottelen, että jälkimmäinen olisi kolmoskenttä-tason vahvistus jo ensi kaudella, kuten Martsenko. Tai, että Sillinger pystyisi pelaamaan kakkosen keskellä niin ettei keskilinja olisi käänteinen rosvosektori jo kolmatta kautta putkeen.

Tarasov ei pelannut mitään megakautta ja oli NHL-kokoonpanossa kakkosmaalivahdin kuoleman vuoksi. Potentiaalia hänen varauksensa tietysti myös edustaa.

Puolustajista taas varmin Boqvist on aivotärähdyshistorialla liikkeellä. Ceulemans, Christiansen sekä Zvozil taas ovat jälleen puhdasta potentiaalia, joten heitäkö pitäisi esitellä innoissaan koko valtakunnalle. NHL-organisaatiossa, kun vähän väkisinkin on lupauksia, joten se ei vielä kilpailuetua tuo.

Voronkov ei ole ensi kauden joukkueessa vai mitenhän kauas Ville Niemisen odotetaan Columbusta kaihoisasti katselevan. Voronkovia minäkin laskiskelisin siihen porukkaan joka vahvistaa ensi kauden jälkeistä joukkuetta. Jos nyt oletetaan, että sekin joukkue ei hajoaisi käsiin, kun syyllisiä aletaan etsimään.

Blankenburg, Peeke ja Roslovic, jos ovat niitä haettuja vahvistuksia niin okei...Ensi kaudeksi olisi siis kaksi mahdollista kolmosparin jätkää ja kolmosketjun sentteri, jota ajettiin ulos organisaatiosta valtaosa kaudesta. Jos jompi kumpi, Blankenburg tai Peeke, olisi Werenskin pihkatappi, niin sitten voidaan juhlia, kuten myös, jos Johnson asettuu siihen huippusentterin jo ekalla kaudellaan joukkuetta tukevaan rooliin, kuten Dubois ja Johansen. Todennäköisyydet ei peliesitysten puolesta kai kuitenkaan ole kovin korkealla, että ensi kaudella jo alkaisi tapahtumaan. Vai minkä takia kolmosparin pakkia hehkutettaan Johnsonin ensiesiintymisten yhteydessä.

Reilua olisi siis antaa lupauksille aikaa, kun ei se heidän vikansa ole, että joukkue meni GM:n sekoilun myötä uusiksi. Nyt olisi tietysti uusi mahdollisuus ahnehtia ja vaihtaa pois sitä ainoaa assettia eli futuureja, koska on uskoteltu, että nykyjengi olisi yhtäkkiä kilpailukykyinen. Tähdetkään eivät aivan ole mitään Matthews-Barkov junior-Makar-Heiskanen luokan varmoja, ylivertaisia sateentekijöitä. Vaan kaksi kaveria, joiden pitäisi osoittaa kykenevänsä liidaamaan voittoisaa jengiä. Sitähän kukaan ei varmaan epäile, etteikö heillä maalitilastoissa olisi kivaa. Tai golf-kentillä, kun sen snaipperivahva jengi on Ohion kivoille kevätnurmille koottu. Mutta se voittavan jääkiekon pelaaminen edelleenkin arveluttaa, mikä Tortorellankin huippuvalmennuksessa oli monivuotinen prosessi veteraanivetoiselle joukkueellekin.

Muistutetaan myös, että tämä on NHL:n eniten maaleja päästävä organisaatio, jossa ei ole purevuutta enää paljoakaan. Eli hyvin erilainen joukkue kuin St. Louis Blues tai Howsonin 2010-luvun Blue Jackets. Se ei tietysti estä kehittelemästä uutta identiteettiä, mutta näillä näkymin se on seuraavan valmennuksen asia. Voi olla, että Ville Nieminen on penkin takana ihmettelemässä, minkä ihmeen humppajengin ne ovat Jarmo Kekäläiselle antaneet manageroitavaksi.
 
Sillinger, Johnson, Texier, Tsinakov sekä Martsenko on osa sitä porukkaa, jossa näit noin viikko, kaksi sitten top-ysin ilman huippuja. Yksikin 15 maalin huiputtaja lupauksissa olisi jo kova juttu, mutta täällä on puheet kuin ensi kaudella joka lupaus lyö sen 15-30 sisään, joka oli vaikkapa Atkinsonin ja Andersonin primen säännöllinen saldo.

Ei ole sellaisia puheita täällä näkynyt, joten älä suotta vääristele.

Puhut nyt selkeästi ihan eri asiasta kuin kirjoittaja, jolle vastasit. Hän ihmetteli Ville Niemisen puheita siitä, että joukkueessa ei olisi potentiaalia. Itse puhut kuitenkin ensi kauden menestysodotuksista. Ne ovat kaksi eri asiaa.

Asia yksi: joukkueessa ON potentiaalia.
Asia kaksi: joukkueessa ei ole ensi kauden suhteen menestysodotuksia. Kun sisäistät nämä, niin keskustelusta voidaan saada vielä joskus ihan hedelmällistäkin.
 

Kavanagh

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Missähän häntäpään joukkueessa ei ole "potentiaalia"... Kummallista on ollut myös puhua retoolingista, jos loppukauden huonot otteet ovat saaneet luopumaan niistä näkemyksistä, joissa Blue Jackets oli futuuri-top-ysinsä avulla jo nosteessa. Siis alle kaksi viikkoa sitten...

Paljon helpompi on kuitenkin esimerkiksi Blackhawksista nostaa esiin Debrincat tulevaisuuden sateentekijänä kuin vaikkapa Reichel. Tai Dach, joka tiettävästi oli sen seuran lähitulevaisuus ja korkea varaus vielä hetki sitten, mutta nyt on tietääkseni tähti laskenut.

Kai se jotain nyt Martsenkoa vaille koossa jo olevasta ensi kauden rungosta kertoo, että Ville Nieminen ei pysty siitä ketään nostamaan tähtenä esiin vaikka hänellä on varmaan taustatiimikin studiossa antamassa puheenaiheita. Kaikkien Blue Jacketsin lupausten potentiaali onkin yhä unelmafutuureina, kun kukaan ei ole pelannut vielä edes väkevää kevätkautta, mihin oli kaikki jääaika tarjolla. Tai ottanut kiinnitystä esimerkiksi Laineen ketjuun kauden aikana. Tai muodostanut kilpailuetua tuovaa huippuketjua kenenkään kanssa, ellei nyt jotain Texierin neloskenttää lasketa...

Ensi kaudella sitten onkin luvassa rakettimaista yksilöannin kasvua, kun neljä hyökkääjälupausta alkaa vaikuttamaan seuran kohtaloon pikaisia läpimurtokausia tarjoillen ja vastustajaa yhtäkkiä alistaen.

Ei kuitenkaan Bemström, joka on heistä ollut testissä yhtä kautta enemmän, jolloin ehtikin jo tipahtaa Blue Jacketsiin liitettävistä tulevaisuusunelmista. Vaikka takoi historiallista maalitahtia Ruotsissa ja oli The Athleticin skoutingin Gifted-nosto sijoittumisellaan. Hän katosi johonkin Columbuksen tulevaisuudesta. Ei selvästikään ollut top-ysissä alexanderwennbergejämme.
 
Ensi kaudella sitten onkin luvassa rakettimaista yksilöannin kasvua, kun neljä hyökkääjälupausta alkaa vaikuttamaan seuran kohtaloon pikaisia läpimurtokausia tarjoillen ja vastustajaa yhtäkkiä alistaen.

Ei, ei ja vielä kerran ei. Unohda rakettimaiset nousut sarjan huipulle ja varaudu siihen, että tämän joukkueen rungon prime on jossain siellä 4-5 kauden aikajanan loppupäässä.

Joukkue on liigan nuorin ja sijoittuu liigan toisen kolmanneksen loppupäähän. Ja samaan aikaan joukkueen prospect pool arvioidaan koko sarjassa sijalle 6. Minusta noista aineksista on lupa odottaa parempaa tulevaisuutta. Huom. ei mitään rakettimaista nousua sarjan kärkeen. Jos sellaista odottaa, niin viimeistään nyt herätys.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Muistutetaan myös, että tämä on NHL:n eniten maaleja päästävä organisaatio, jossa ei ole purevuutta enää paljoakaan.
No tämähän ei pidä paikkaansa ollenkaan. Detroit on päästänyt eniten maaleja NHL:ssä. Ei Blue Jacketsin neljänneksi eniten päästettyjä maaleja ole hyvä suoritus, mutta vaatisi melkoista romahtamista loppukauteen että oltaisiin edes erityisen lähellä Detroitia. Columbus on päästänyt 79 ottelussa 289 maalia ja Detroit 314 kahdeksaankymmeneen otteluun.
 

Kavanagh

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kummasti ei sovi yhteen sen retooling-ajatuksen kanssa, jossa viimeistään kaudella 2024 pitäisi olla pleijarijoukkue taas. Millä tämä joukkue myytiin Jennerin, Werenskille ja Laineelle, joilla ei ole sen enempää kuin Kekäläisellä aikaa odotella menestystekijöitä.

Yhtäkkiä on kuitenkin ansaittu lupa läpsytellä negatiivisella tulostasolla kolmas kausi putkeen.

Helppo on laittaa mille tahansa varausjengille neljä kautta eteen ja sanoa, että täältä pesee. Columbuksen organisaatiossa olisi hyvin todennäköisesti jo eri taustaryhmä ja avainpelaajat, jos joukkue ei todellakin kilpaile ja pian. Ei tätä minään rebuildina myyty yleisölle vaikka seura oli siihen tilaan omilla valinnoilla ajettu.

Johonkin siis katosi, ei vain Emil Bemström ja Alex Wennberg Columbuksen top-ysistä, vaan koko sen vahvuudeksi lasketun nipun hyökkäävyys. Maalintekotaito, kun oli se ainoa erottuva ulottuvuus heissä ryhmänä, niin ihmetyttää, miksei tulisi maaleja ja läpimurtoja verrattain piakkoin.

Ite ajoitan sen nousun alun kauteen 2024. Otaksuen, että joukkue kestää yhdessä yhden tarpomiskauden, eikä ahdehdita jo toisen nuoren ydinrungon omiin virheliikkeisiin menettäen. Lambertia, dynaamisuutta sekä luisteluylivoimaa minä ainakin kaipaisin kuin hekumointia top-ysistä, josta ei kukaan uskalla nostaa ketään sateentekijänä esiin. Ville Niemisen pitäisi se kuitenkin tehdä tuomalla esiin futuurikollektiivia.
 
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
No tämähän ei pidä paikkaansa ollenkaan. Detroit on päästänyt eniten maaleja NHL:ssä. Ei Blue Jacketsin neljänneksi eniten päästettyjä maaleja ole hyvä suoritus, mutta vaatisi melkoista romahtamista loppukauteen että oltaisiin edes erityisen lähellä Detroitia. Columbus on päästänyt 79 ottelussa 289 maalia ja Detroit 314 kahdeksaankymmeneen otteluun.
Korjaus: Montreal on onnistunut menemään Detroitin ohi. Montreal oli päästänyt 314 maalia ja Detroit vain 304. Välissä Arizona Coyotes 299 maalia. Expected goals against tilastossa Columbus on NHL:n toiseksi huonoin joukkue 5v5 pelissä (Natural Stat Trickin mukaan).
 

Kavanagh

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllähän tää joukkue olisi noiden Andersonien, Atkinsonien ja Duboisin kanssa just ku Canadiens, Flyers tai Jets eli ei yhtään sen enempää kuin nykyinenkään joukkue.

Joukkueen koostumus, johon niitä Tsinakoveja ja Voronkoveja olisi lisätty olisi tehnyt siitä joukkueesta vertailussa NHL:n vaikeimman joukkueen, mitä vastaan voi pleijarisarjan pelata. Mietipä vaikka Tampaa ja Torontoa. Siinä olisi siis ollut se ihailemanne nuori prime-runko, mutta todistetuilla vahvuuksilla, veteraaneilla ja ammattitaitoisella valmennuksella. Se joukkue ja tulevaisuus oli miltei jo kasassa eräänä sopimussyksynä.

Tämänhetkinen, Martsenkoa vaille, jo koossa ole hyökkääjäkoostumus on taas toista äärilaitaa.

Eli se ei ole enää minkäänlainen joukkuekilpailu- tai yksilöetu, jollei vaikka Texier tai Tsinakov löydä megakesää, jolla heistä tulisi sarjassa erottautuvia kahden suunnan pelaajia. Puolustuspeliin, kun Anderson ja Atkinson esimerkiksi kontribuoivat suuresti samoin kuin Dubois. Sen lisäksi että tuovat kokoonpanoon sen 15-30 maalia normaalikauteen, mikä ironisesti on se, mitä näiltä lupauksilta odotetaan primessään.

Koko kauden mittaan täällä esiintyi myös väite, että tämä on nopea retooling ja pian Columbus on kilpailukykyinen. Vaikka nyt kärsitään toista kautta putkeen surkeasta pelistä, ei ole mitään viisivuotissuunnitelmaa. Tämän ajatuksen Jarmo Kekäläisenne koko seurayhteisölle myös myi.

Siksi on mielestäni huomattavasti tärkeämpää katsoa ensi kauden joukkuetta yksilötasolla kriittisesti. Onko sateentekijöitä. Montako maalia kukin tekee. Mitä ketjua he tasoltaan edustavat. Mikä on sen ryhmän koostumus ja identiteetti.

Se prosessi on myös ollut jo käynnissä kaksi kautta, joten arviointipohjaa on jo. Vaikka se GM Howsonin ajan jatkumo katkesikin ja nyt on tosiaan uusi joukkue. Johon osa identifioi sen entisen pleijarijoukkueen vahvuuksia. Kunnia kelle kunnia kuuluu. Voronkovissa on esimerkiksi sitä samaa, mutta erilainen on raskas ja nopea joukkue, jossa on Voronkov, Jenner, Anderson, Dubois kuin kevyt futuurifantasiajoukkue, jossa on Voronkov ja Jenner. Eikä tilalle ole vielä mitään game-breaking nopeutta tai taitoa ellei lällättele Foudyllä tai elättele, että Johnson olisi samaa sarjaa keskushyökkääjälupauksena kuin Dubois tai Johansen jopa samassa aikataulussa. Mieluummin antaisinkin Johnsonille vielä ensi kauden aikaa pelata, eikä tulla puhutuksi, itseään huipulle keskushyökkääjänä Michiganissa tai AHL:ssä.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Eli se ei ole enää minkäänlainen joukkuekilpailu- tai yksilöetu, jollei vaikka Texier tai Tsinakov löydä megakesää, jolla heistä tulisi sarjassa erottautuvia kahden suunnan pelaajia. Puolustuspeliin, kun Anderson ja Atkinson esimerkiksi kontribuoivat suuresti samoin kuin Dubois. Sen lisäksi että tuovat kokoonpanoon sen 15-30 maalia normaalikauteen, mikä ironisesti on se, mitä näiltä lupauksilta odotetaan primessään.
Dubois ei ole mikään puolustuspeliin suuresti kontribuoiva keskushyökkääjä. Ei, vaikka kuinka sen haluaisi näyttävän siltä, koska ei ole mikään PPG-pelaaja hyökkäyssuuntaankaan. Josh "kerran yli 19 maalia kaudessa" Anderson ei ole pelaaja, josta puhutaan 30 maalin tekijänä. Roslovic on tehnyt tällä kaudella 21 maalia.

Tiedän, että menet tuon agendasi kanssa hautaan saakka, enkä edes yritä päätäsi kääntää, mutta maalailet kyllä niin vaaleanpunaisella värillä tuota Blue Jacketsin yhden playoff-sarjan voittanutta joukkuetta, ettei mitään rajaa. Katto oli samaa luokkaa kuin Wildilla ennen Kaprizovia.

Totta kai tuo haikailemasi runko yhdistettynä uusiin alhaisilla varauksilla saatuihin pelaajiin voisi olla nippu, joka on joskus contender, mutta siinäkin olisi avainasemassa juuri nämä viime vuosina varatut, ei tuo haikailemasi runko. Aivan samoin kuten tämä nykyinenkin runko on keskinkertainen ellei todellisia ykköskorin hyökkääjiä tuohon rinnalle kasva / saada hankittua.

Ei Voracekia hankittu pitkän tähtäimen ratkaisuksi, eikä Lainekaan ole mikään ratkaisu ongelmiin, mutta sinä et pysty sanomaan itsekään, että tietäisit mitä tuolla joukkueen sisällä on tapahtunut mikä tämän "täydellisen" rungon murenemiseen on johtanut.
 

RonaldBilius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Columbus Blue Jackets
Kummasti ei sovi yhteen sen retooling-ajatuksen kanssa, jossa viimeistään kaudella 2024 pitäisi olla pleijarijoukkue taas. Millä tämä joukkue myytiin Jennerin, Werenskille ja Laineelle, joilla ei ole sen enempää kuin Kekäläisellä aikaa odotella menestystekijöitä.

Yhtäkkiä on kuitenkin ansaittu lupa läpsytellä negatiivisella tulostasolla kolmas kausi putkeen.

Helppo on laittaa mille tahansa varausjengille neljä kautta eteen ja sanoa, että täältä pesee. Columbuksen organisaatiossa olisi hyvin todennäköisesti jo eri taustaryhmä ja avainpelaajat, jos joukkue ei todellakin kilpaile ja pian. Ei tätä minään rebuildina myyty yleisölle vaikka seura oli siihen tilaan omilla valinnoilla ajettu.

Johonkin siis katosi, ei vain Emil Bemström ja Alex Wennberg Columbuksen top-ysistä, vaan koko sen vahvuudeksi lasketun nipun hyökkäävyys. Maalintekotaito, kun oli se ainoa erottuva ulottuvuus heissä ryhmänä, niin ihmetyttää, miksei tulisi maaleja ja läpimurtoja verrattain piakkoin.

Ite ajoitan sen nousun alun kauteen 2024. Otaksuen, että joukkue kestää yhdessä yhden tarpomiskauden, eikä ahdehdita jo toisen nuoren ydinrungon omiin virheliikkeisiin menettäen. Lambertia, dynaamisuutta sekä luisteluylivoimaa minä ainakin kaipaisin kuin hekumointia top-ysistä, josta ei kukaan uskalla nostaa ketään sateentekijänä esiin. Ville Niemisen pitäisi se kuitenkin tehdä tuomalla esiin futuurikollektiivia.
sori nyt vaa mutta oot iha saatanan kujalla :D:D:D
 

Kavanagh

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Dubois ei ole mikään puolustuspeliin suuresti kontribuoiva keskushyökkääjä. Ei, vaikka kuinka sen haluaisi näyttävän siltä, koska ei ole mikään PPG-pelaaja hyökkäyssuuntaankaan. Josh "kerran yli 19 maalia kaudessa" Anderson ei ole pelaaja, josta puhutaan 30 maalin tekijänä. Roslovic on tehnyt tällä kaudella 21 maalia.

Dubois oli kuitenkin pelaaja, joka tilttasi Toronton ykkösketjua vastaan peliä Columbuksen eduksi voitokkaasti play-off-sarjassa. Mikä oli ainoa maistiainen siitä uudesta nuoresta rungosta, joka oli tulossa primeensä. Tosin ilman Andersonia.

Mutta mieluummin voidaan toki puida ensin kauden joukkuetta. Esimerkiksi Roslovicin kaksi vahvaa loppukautta on tullut häviävässä joukkueessa, jossa hänellä on ollut kaikki jääaika ja hyökkäysrooli. Silti tällä teki alkukaudesta valmennuksen kirjoissa tiukkaa olla edes kolmossentteri vaikka se pistetahti oli yhtä lailla dynaamisen Domin lailla sorsittunakin hyvää. Roslovic on myös varmaan todennäköisempiä vaihtokappaleita kesällä yhä, kun ei varsinaisesti vankista sitä keskilinjaa puolustussuuntaan ja pitäisi sopimuskin keksiä.

En siis hänestä oikein saa sellaista top-ysiä vahvistavaa palasta ensi kaudeksi. Vaikka NHL-uran hyökkääjänä tuntuisi tekevän. Vaikkakin vaatimattomamman kuin "keskinkertaisuudet" Anderson, Atkinson, Foligno ja Dubinsky, Anisimov, joiden näyttöjä ja kaksinkamppailuvoimaa maalien ulkopuolellakin futuuripuheissa ei oikein tunnuta arvostettavan. Top-9 ei ole aivan yhtä vaikea täyttää varauksilla kuin mitä uuden identiteetin koko ryhmälle löytäminen kenties tulee olemaan. Yksilöistä pitäisi nousta huipulle sateentekijöitä, mutta ensi kaudella ei ole vielä apuja luvassa, eikä valmennuskaan ole tiettävästi peli-identiteettiä kehitellyt, joten se pleijaripaikoista pelaaminen on jo aika utopiaa ensi kaudella.

Pisteet toki rehellisyydestä, kun tunnustit ettei se hekumoitu "top-9" avaamattomana ja yksilöimättömänä ole mikään taikasana, kun top-yseissä seikkailee paljon pelaajia, jotka eivät joukkueen voitto-odotuksia ainakaan paranna. Paljon paremmalta näyttäisi top-9, jos olisi löydettävissä syitä kenen johdolla tai minkä kilpailuedun avulla uusi Columbus Blue Jackets voittaa vaikkapa play-off-sarjoja kilpailijoitaan vastaan. Se myös selittänee, miksi Ville Nieminen tai kukaan täällä ei nostele Texieriä, Sillingeriä, Tsinakovia, Martsenkoa, Johnsonia tai Bemströmiä esiin, kun kukaan heistä ei ole vielä tehnyt edes läpimurtoaan NHL:ssä. Onko edes odotusarvoja, että hän pelaa ensi kaudella 60 pisteen kauden tai tekee 15 maalia säännöllisesti tästä eteenpäin. Muuta kuin että häntä ja heitä vastaan on kiva pelata.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Blankenburgin näyttävä tulo joukkueeseen on luonut jo ensi kauttakin ajatellen puolustukseen asetelman jossa meillä saattaa olla pakiston oikealla puolella jatkossakin Boqvist (21v 128 peliä NHL:ssä), Peeke (24v 112 peliä NHL:ssä) ja Blankenburg (23v 6 peliä NHL:ssä). Näistä jokainen tuo omalla osaamisellaan NHL-tasolle oman lisänsä niin vakuuttavasti että ovat paikkansa ylhäällä ansainneet. En näe että heistä ketään istutettaisiin 7/8 pakin roolissa tai tässä vaiheessa uraa laitettaisiin pykälän alemmas AHL-karkeloihin. Veikkaan siis että tuossa on ensi kaudella meidän pakiston oikea puoli ja jos näin tosiaan tulee olemaan niin itse lähtisin asettelemaan Jake Beania vaihtokauppatavaraksi, koska A) joukkueen kiekollinen osaaminen / avauspeli on riittävää, jopa hyvää jo Werenskin, Boqvistin ja Blankenburgin kautta. B) Kiekolliseksi puolustajaksi profiloituva Bean ei mahdu nähdäkseni edes kakkos-ylivoimaan edellä mainitun kolmikon vuoksi. C) Puolustuksen rakenteen vuoksi olisi tärkeä hankkia ensi kaudeksi paremmin puolustava puolustaja tuohon kuusikkoon ja jos oikealla puolella on nuo kolme aiemmin mainittua kaveria niin vasemmalle puolelle tarvitaan Werenskin ja Gavrikovin taakse "Joel Edmundson tai Jacob Middleton". Mielestäni Beanille olisi ollut käyttöä ja tuleva pakkihankinta olisi kohdistunut oikealle puolelle pakistoa JOS Blue Jackets ei olisi vetänyt ässää hihasta Blankenburgin muodossa. Ei hänkään Drew Doughty ole, mutta on jo minun silmissäni voittanut Jake Beanin taistelussa pakiston lisävastuusta ja roolista.

Werenski - Peeke
Gavrikov - Boqvist
XXX - Blankenburg
(+Christiansen, Bayreuther, Carlsson)

Olen viime aikoina pyöritellyt ajatusta kesäisestä treidistä jossa yllättäen treidattaisiin Oliver Bjorkstrand pois. Joku varmaan ajattelee että oletko hullu?! Mutta muutama seikka puhuu tämän liikkeen puolesta. A) Käynnissä oleva projekti ja laituriosaston ylitarjonta. B) Bjorkstrandilla on oikeasti vaihtoarvoa jota hyödyntämällä voitaisiin parantaa niitä osa-alueita missä on isompia puutteita (=TOP6 sentteri?). C) Ja vaikka Bjorky onkin luottosoturi ja ennen kautta sai "A" rintaansa niin kyseessä ei kuitenkaan ole pelillisesti korvaamaton pelaaja Blue Jacketsille. Tällä kaudella hän on tehnyt 77 pelissä tehot 25+28=53. Vertailun vuoksi esimerkiksi vähemmän pelannut Jack Roslovic on tehnyt 78 pelissä 21+22=43 pistettä. Väittäisin että tehot olisivat Bjorkstrandia paremmat jos hän olisi pelannut ykkösylivoimassa Oliverin tilalla koko kauden. Jos jostain onnistuttaisiin vaihtokaupalla hankkimaan laatusentteri vaihdossa vaikka Bjorkstrandiin + extraan niin Roslovic voisi korvata tehojen puolesta Bjorkyn ja toisi lisäksi eritavalla nopeutta ja kiekollista osaamista kuin tanskalainen joukkuetoverinsa. Yksi ajatus vain, jonka keskiössä on se fakta että saadakseen treidissä jotain arvokasta, on itsekin annettava jotain arvokasta. Kuten alla olevasta hahmotelmasta näette niin vaikka Bjorkstrand päätyisi treidattavaksi, niin silti laituriosastolle on ensi kaudella tunkua...

Tex/Gus - Jenner - Laine
Gus/Tex - XXX - Voracek
K.Johnson - Sillinger - Roslovic
Robinson - Kuraly - Danforth
(+Chinakhov, Marchenko?, Foudy, Bemström, Fix-Wolansky, Meyer)


Ylläolevista spekulaatioista huolimatta kautta vielä jäljellä kolmen pelin verran. Helppoja viimeisiä matseja ei tule kun kaksi seuraavaa pelataan Tampaa vastaan ja kausi päätetään kuun viimeinen päivä Pittsburghin vieraana.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Dubois oli kuitenkin pelaaja, joka tilttasi Toronton ykkösketjua vastaan peliä Columbuksen eduksi voitokkaasti play-off-sarjassa. Mikä oli ainoa maistiainen siitä uudesta nuoresta rungosta, joka oli tulossa primeensä. Tosin ilman Andersonia.

En siis hänestä oikein saa sellaista top-ysiä vahvistavaa palasta ensi kaudeksi. Vaikka NHL-uran hyökkääjänä tuntuisi tekevän. Vaikkakin vaatimattomamman kuin "keskinkertaisuudet" Anderson, Atkinson, Foligno ja Dubinsky, Anisimov, joiden näyttöjä ja kaksinkamppailuvoimaa maalien ulkopuolellakin futuuripuheissa ei oikein tunnuta arvostettavan. Top-9 ei ole aivan yhtä vaikea täyttää varauksilla kuin mitä uuden identiteetin koko ryhmälle löytäminen kenties tulee olemaan. Yksilöistä pitäisi nousta huipulle sateentekijöitä, mutta ensi kaudella ei ole vielä apuja luvassa, eikä valmennuskaan ole tiettävästi peli-identiteettiä kehitellyt, joten se pleijaripaikoista pelaaminen on jo aika utopiaa ensi kaudella.
Tuohon aloitukseen. Se oli pakkotilanne. Tuo joukkue oli kuitenkin täynnä juuri noita duunareita ja lisäksi Dubois isokokoisena kyllä pystyi kaksinkamppailuihin. Pisteiden valossahan tuo oli huippu pätkä Duboisille noi playoffsit, mutta pelasi Heiskanenkin yhdet playoffsit piste/peli tahtiin, mutta aivan samalla tasolla pisteiden valossa ei ole sen jälkeen kulkenut, vaikka sama mies onkin samoilla vahvuuksilla.

Minä en myöskään väitä, että viime tai tämän kauden Blue Jackets olisi kovempi nippu kuin tuo muutaman vuoden takainen. En vain usko, että sillä rungolla silti oltaisiin jalostettuna päästy kovinkaan paljon pidemmälle tulevissa playoffseissa. Sanotaanko, että noista mainitsemastasi viidestä pelaajasta ei kuitenkaan olisi varmaan kukaan GM pitänyt kahta enempää, jos olisi halunnut vahvistaa joukkuetta offensiivisesti.

Se, että onnistuttiinko siinä näiden pelaajien kustannuksella on eri kysymys, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että tuo runko jouduttiin räjäyttämään. Vastikkeet eivät ole olleet sateentekijöitä, mutta kyljissä tulleista varauksista ei varmaan kukaan osaa sanoa vielä mitään ja siksi katseet onkin käännettävä 3-4 vuoden päähän. Se on reagointia, minkä Jarmo on tehnyt. Eli ensin tehtiin ns. välttämätön, mutta ei saatu ihan sitä lottovoittoa mitä toivottiin. Siksi esim. viime ja tälle kaudelle ei ole hankittu mitään ylipalkattua "laastari-sentteriä" Duboisia korvaamaan, koska se ei olisi tehnyt joukkueesta 2-3 vuoden sisällä contenderia.
 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Olen viime aikoina pyöritellyt ajatusta kesäisestä treidistä jossa yllättäen treidattaisiin Oliver Bjorkstrand pois. Joku varmaan ajattelee että oletko hullu?! Mutta muutama seikka puhuu tämän liikkeen puolesta. A) Käynnissä oleva projekti ja laituriosaston ylitarjonta. B) Bjorkstrandilla on oikeasti vaihtoarvoa jota hyödyntämällä voitaisiin parantaa niitä osa-alueita missä on isompia puutteita (=TOP6 sentteri?).
Kiinnostavaa pohdintaa. Tulee silti mieleen, että missä joukkueessa sentteritilanne on niin hyvä, että sieltä olisi kakkossentteri kaupan vaihdossa TOP6-laituriin? Ellet sitten näe TOP6-sentterinä jotain Christian Dvorakia tai vastaavaa tapausta, joka pelaa lähtökohtaisesti kolmossentterinä, mutta jolla voi ehkä olla potentiaalia myös kakkosen keskelle. Tai sitten jotain Dylan Stromea tai Colin Whitea, jotka tuskin ovat Kekäläisen ykköskohteita.

Noilla laitureilla ei vaan meinaa saada samantasoista ja suunnilleen samanikäistä sentteriä vaihdossa takaisin. Tai ei ainakaan tule mieleen yhtään tapausta. Eli Bjorkstrandin joutuisi varmaan kauppaamaan johonkin varausvuoroon, sentterilupaukseen tai läpimurtoa yhä odottelevaan nuorehkoon sentteriin, joissa kaikissa on omat riskinsä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Itselläni tulee kysymys tätä ketjua lukiessa (joidenkin näkemysten kautta), että mihin ihmeeseen Columbuksella on kiire? Monet fanit totta kai toivovat sitä vakavasti otettavaa playoff-haastajaa nyt ja heti ja tiedän kyllä hyvin mitä on olla kärsimätön fani. Yhtä hyvin tiedän kuitenkin myös sen, mitä sillä hätäilyllä voi saada aikaan.

Columbus rakentaa nyt tulevaisuuden kivijalkaa nuorten ympärille. Tuo vaatii vaan aikaa. Kaikista nuorista ei tietenkään kehity pelaajaa huipulle ja osasta ihan kärkiprospectejakin tulee pettymyksiä. Siihen uskon kuitenkin vahvasti, että jos sieltä saadaan parin seuraavan draftin sisään noita parin ensimmäisen kierroksen varauksia näiden nykyisten nuorten lisäksi, osa noista lyö väkisinkin jo läpi.

Jos sieltä seurajohdosta tulee erilaisia lupauksia vaikka vakavasti haastettavasta playoff-joukkueesta kahden vuoden päästä ja noihin menee uskomaan, saa kyllä katsella peiliin. Eihän kukaan tiedä etukäteen miten nuoret tuosta kehittyvät jatkossa. Jos eivät kehity, niin sitten sitten sitä kivijalkaa pitää vaan vahvistaa. Tuohan se strategia Columbuksessa ilmeisesti on.

Chicago loi esimerkiksi dynastiansa paitsi hienoilla kärkivarauksilla (Toews, Kane) ja osin tuurilla (Kanen kohdalla nousivat viisi sijaa lotossa saadakseen tuon ykköspickin - muussa tapauksessa siellä olisi saattanut olla joku Alzner ja kuka tietää miten olisi dynastian kanssa käynyt), mutta ennen kaikkea noilla monilla muilla varauksilla. Muutama tärkeä pelaaja (mm. Hossa) hankittiin ulkoapäin siinä vaiheessa kun siellä oli sitä omaa kivijalkaa rakennettu.

Columbuksella on siinä mielessä oivallinen tilanne nyt, että riveissä on nuori joukkue (esimerkiksi Werenskissa on huippupakki seuraavaksi 10 kaudeksi), prospect pool on yksi NHL:n parhaista, varausvuoroja on tulossa hyvä määrä lisääkin laatupaikoilta ja lisäksi nuorista mm. Sillinger pelasi toiseksi parhaan tulokas-sentterikauden Columbuksessa yli 20 vuoteen. Ainoastaan tuo Duboisin tulokaskausi menee edelle. Ei ole ihan joka päiväistä ja jokaisen joukkueen tilannetta käsillä.

Duboisista (ja yleensäkin nuorista) pitää muistaa taas tässäkin yhteydessä se, että alun perusteella on ihan turha tehdä mitään johtopäätöksiä. Dubois pelasi laiturina alun (Wennbergin ja Dubinskyn loukkaantumiset avasivat reittiä keskelle) ja oli 20 pelin jälkeen 2+2 tilastoissa häviten lähes kaikki aloituksensa. Nuorten kohdalla tietysti kaikki tulokaskausilla luodut odotukset eivät täyty ja usein kehitys on aaltoliikettä enemmän kuin jatkuvaa suoraa viivaa ylöspäin. Siksi näiden nuorten seurojen kanssa eläminen on kärsivällisyyttä vaativaa hommaa.

Ja siksi en näe nyt tässä tilanteessa Columbukselta järkeväksi liikkeeksi hommata jotain veteraanisentteriä esimerkiksi Sillingerin (tai mahdollisesti Johnsonin, jos hän olisi vaikka kahden kauden päästä sentteri) eteen vaikka tuo kuinka auttaisi juuri tässä hetkessä. Kannattaa antaa noille nyt vaan aikaa rauhassa kehittyä. Siellä on Jenner, Kuraly ja Roslovic nyt auttamassa siinä, että nuoret eivät joudu liian kovaan paikkaan liian aikaisin.
 

Österbacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Blankenburgin näyttävä tulo joukkueeseen on luonut jo ensi kauttakin ajatellen puolustukseen asetelman jossa meillä saattaa olla pakiston oikealla puolella jatkossakin Boqvist (21v 128 peliä NHL:ssä), Peeke (24v 112 peliä NHL:ssä) ja Blankenburg (23v 6 peliä NHL:ssä). Näistä jokainen tuo omalla osaamisellaan NHL-tasolle oman lisänsä niin vakuuttavasti että ovat paikkansa ylhäällä ansainneet. En näe että heistä ketään istutettaisiin 7/8 pakin roolissa tai tässä vaiheessa uraa laitettaisiin pykälän alemmas AHL-karkeloihin. Veikkaan siis että tuossa on ensi kaudella meidän pakiston oikea puoli ja jos näin tosiaan tulee olemaan niin itse lähtisin asettelemaan Jake Beania vaihtokauppatavaraksi, koska A) joukkueen kiekollinen osaaminen / avauspeli on riittävää, jopa hyvää jo Werenskin, Boqvistin ja Blankenburgin kautta. B) Kiekolliseksi puolustajaksi profiloituva Bean ei mahdu nähdäkseni edes kakkos-ylivoimaan edellä mainitun kolmikon vuoksi. C) Puolustuksen rakenteen vuoksi olisi tärkeä hankkia ensi kaudeksi paremmin puolustava puolustaja tuohon kuusikkoon ja jos oikealla puolella on nuo kolme aiemmin mainittua kaveria niin vasemmalle puolelle tarvitaan Werenskin ja Gavrikovin taakse "Joel Edmundson tai Jacob Middleton". Mielestäni Beanille olisi ollut käyttöä ja tuleva pakkihankinta olisi kohdistunut oikealle puolelle pakistoa JOS Blue Jackets ei olisi vetänyt ässää hihasta Blankenburgin muodossa. Ei hänkään Drew Doughty ole, mutta on jo minun silmissäni voittanut Jake Beanin taistelussa pakiston lisävastuusta ja roolista.

Jake Bean on minusta valmennuksen luottopelaaja. Tästä mielestäni kertoo peliaika ottelua kohden yli 20min ja kuuluu top 4. Eiköhän roolia löydy jatkossakin. Edullista sopimusta on jäljellä vielä kaksi vuotta. Adam Boqvist ylitti tällä kaudelle toista kertaa urallaan 50 ottelun rajapyykin. 60 ottelua kaudessa on vielä rikkomatta. Toki nuori pelaaja vielä toivottavasti alkaa pysymään kunnossa. Lasinilkalta ikävä kyllä vaikuttaa.
 

Kavanagh

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Itselläni tulee kysymys tätä ketjua lukiessa (joidenkin näkemysten kautta), että mihin ihmeeseen Columbuksella on kiire? Monet fanit totta kai toivovat sitä vakavasti otettavaa playoff-haastajaa nyt ja heti ja tiedän kyllä hyvin mitä on olla kärsimätön fani. Yhtä hyvin tiedän kuitenkin myös sen, mitä sillä hätäilyllä voi saada aikaan.

Columbus rakentaa nyt tulevaisuuden kivijalkaa nuorten ympärille. Tuo vaatii vaan aikaa. Kaikista nuorista ei tietenkään kehity pelaajaa huipulle ja osasta ihan kärkiprospectejakin tulee pettymyksiä. Siihen uskon kuitenkin vahvasti, että jos sieltä saadaan parin seuraavan draftin sisään noita parin ensimmäisen kierroksen varauksia näiden nykyisten nuorten lisäksi, osa noista lyö väkisinkin jo läpi.

Jos sieltä seurajohdosta tulee erilaisia lupauksia vaikka vakavasti haastettavasta playoff-joukkueesta kahden vuoden päästä ja noihin menee uskomaan, saa kyllä katsella peiliin. Eihän kukaan tiedä etukäteen miten nuoret tuosta kehittyvät jatkossa. Jos eivät kehity, niin sitten sitten sitä kivijalkaa pitää vaan vahvistaa. Tuohan se strategia Columbuksessa ilmeisesti on.

Werenski, Laine ja Jenner eivät välttämättä halua kovin kauaa odotella menestystä. Eli niitä savijalkoja katoaa jälleen helposti myös alta, jos seura jatkaa rämpimistä näiden työrauhakausien jälkeenkin. Eikä Sillingerin jatkohaluista olisi esimerkiksi mitään takeita, kun RFA saa nykyään treidipyynnöllä myös lähteä, jos ei organisaation suunta miellytä. Kiitos Duboisin ennakkotapauksen ja koko sarjan RFA-tähti-nuorentamisliikehdinnän. Eli kannattaa miettiä myös työilmapiiriä ja pelaajien henkilökohtaista tilannetta, jos lähdetään pitkään rebuildiin.

Kekäläisen työturvallisuus ei myöskään ole sitä luokkaa, etteikö myös taustoihin kaivattaisi "uutta ääntä", jos hänen uusi luomuksensa ei ole 2010-luvun tyyliin pleijarijoukkue vaan edelleen helposti lyötävä löysäin yhteenliittymä. Sopimus umpeutuu 2024-2025. Seuraajakin on jo jonossa, kun Rick Nash haluttiin tuoda organisaatioon kaapimaan maata jalkojen alta.

Kaudella 2024 siis pitäisi kilpailla viimeistään, eikä hukattuja vuosia saa tulla kuin kolme enintään. Ensi kauden väkevä generational talent-dräfti antaa sallimusta pettymysten suhteen. Mutta valmentajanvaihtoja on jäljellä enää yksi, jos haluaa irtautua Tortorella-imitaattori Larsenista ja Vincentistä ennen kuin katseet kääntyvät GM-valintoihin. Tuo on on kuitenkin business, jossa et voi seuran arvoa menettää suuntaamalla joukkuetta vaatimattomiin odotusarvoihin, kun Columbuksessa olisi saumoja luoda vahvan sikäläisen kannatuskulttuurin varaan myös pieni hoki-buumi.

Aika ihmeellinen kesä tai 2023-totaalikyntökausi dräft lottery-voittoineen pitää käydä, jotta Columbuksella olisi näköpiirissä lisätä gamechangereita kokoonpanoon. Siis tyyliin Barkov junior, Kaprisov tai Barzal, joka yksilönä kääntää koko seuran kymmenvuotisen nousuun. Joten ihmetyttää ketähän tässä odotellaan, kun siitä entisestä rungosta on sentään Jenner ja Werenski vielä primessään ja lupauksetkin ovat puoliksi samoja kuin sen entisen joukkueen. Nyt on pari uutta futuuriarpaa, joita voidaan ahneuksissa vaihdella vielä ennen kesää, mutta aika pienet on todennäköisyydet löytää huippupelaajia, kun saattaa tulla vaikka top-9 pelaaja. On se mahdollista, mutta todennäköisempää on, että vuosien taakse katsoessa puhutaan aivan eri joukkueesta rakentajineen, kun se kokoamissykli on mahdollista aloittaa uusiksikin. Eikä se niin kova juttu ole McConnellin terässuvulle, että GM on suomalaissyntyinen Dzarmo, jos siinä roolissa voisi olla myös Rick Nash, joka loisi omaa toivettaan Columbukselle.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Jake Bean on minusta valmennuksen luottopelaaja. Tästä mielestäni kertoo peliaika ottelua kohden yli 20min ja kuuluu top 4. Eiköhän roolia löydy jatkossakin. Edullista sopimusta on jäljellä vielä kaksi vuotta. Adam Boqvist ylitti tällä kaudelle toista kertaa urallaan 50 ottelun rajapyykin. 60 ottelua kaudessa on vielä rikkomatta. Toki nuori pelaaja vielä toivottavasti alkaa pysymään kunnossa. Lasinilkalta ikävä kyllä vaikuttaa.

Bean on ollut tällä kaudella pakon edessä valmennuksen luottohevosia. Hänet heitettiin isoille minuuteille kun ei ollut muitakaan joita peluuttaa. On suoriutunut isossa kuvassa ihan hyvin, mutta ei omaa mitään sellaista ominaisuutta mikä ajaisi hänet jatkossa TOP4 rooliin Columbuksen pakistossa.

Tulevalle kaudelle ei häntä tarvita enää oikealle puolelle pakistoa, joten ei hänelle jää muuta mahdollisuutta kuin kolmosviulun soittaminen Werenskin ja Gavrikovin takana.

Samalla ollaan kaipailtu varmemman ja fyysisemmän puolustuspelaamisen perään. Siihen ei Jake Bean apua tuo tulevaisuudessakaan.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
@Toby Dammit Jos Kekäläiselle tulisi sopiva treidimahdollisuus niin Bjorkstrandia voisi harkita käytettävän osana tuota liikettä. Ei hänellä toki valmista TOP6 sentteriä saa vaihdossa ellei GM ihan taikuriksi heittäydy.

Itselläni tulee kysymys tätä ketjua lukiessa (joidenkin näkemysten kautta), että mihin ihmeeseen Columbuksella on kiire? Monet fanit totta kai toivovat sitä vakavasti otettavaa playoff-haastajaa nyt ja heti ja tiedän kyllä hyvin mitä on olla kärsimätön fani. Yhtä hyvin tiedän kuitenkin myös sen, mitä sillä hätäilyllä voi saada aikaan.

Columbus rakentaa nyt tulevaisuuden kivijalkaa nuorten ympärille. Tuo vaatii vaan aikaa. Kaikista nuorista ei tietenkään kehity pelaajaa huipulle ja osasta ihan kärkiprospectejakin tulee pettymyksiä. Siihen uskon kuitenkin vahvasti, että jos sieltä saadaan parin seuraavan draftin sisään noita parin ensimmäisen kierroksen varauksia näiden nykyisten nuorten lisäksi, osa noista lyö väkisinkin jo läpi.

Jos sieltä seurajohdosta tulee erilaisia lupauksia vaikka vakavasti haastettavasta playoff-joukkueesta kahden vuoden päästä ja noihin menee uskomaan, saa kyllä katsella peiliin. Eihän kukaan tiedä etukäteen miten nuoret tuosta kehittyvät jatkossa. Jos eivät kehity, niin sitten sitten sitä kivijalkaa pitää vaan vahvistaa. Tuohan se strategia Columbuksessa ilmeisesti on.

Chicago loi esimerkiksi dynastiansa paitsi hienoilla kärkivarauksilla (Toews, Kane) ja osin tuurilla (Kanen kohdalla nousivat viisi sijaa lotossa saadakseen tuon ykköspickin - muussa tapauksessa siellä olisi saattanut olla joku Alzner ja kuka tietää miten olisi dynastian kanssa käynyt), mutta ennen kaikkea noilla monilla muilla varauksilla. Muutama tärkeä pelaaja (mm. Hossa) hankittiin ulkoapäin siinä vaiheessa kun siellä oli sitä omaa kivijalkaa rakennettu.

Columbuksella on siinä mielessä oivallinen tilanne nyt, että riveissä on nuori joukkue (esimerkiksi Werenskissa on huippupakki seuraavaksi 10 kaudeksi), prospect pool on yksi NHL:n parhaista, varausvuoroja on tulossa hyvä määrä lisääkin laatupaikoilta ja lisäksi nuorista mm. Sillinger pelasi toiseksi parhaan tulokas-sentterikauden Columbuksessa yli 20 vuoteen. Ainoastaan tuo Duboisin tulokaskausi menee edelle. Ei ole ihan joka päiväistä ja jokaisen joukkueen tilannetta käsillä.

Duboisista (ja yleensäkin nuorista) pitää muistaa taas tässäkin yhteydessä se, että alun perusteella on ihan turha tehdä mitään johtopäätöksiä. Dubois pelasi laiturina alun (Wennbergin ja Dubinskyn loukkaantumiset avasivat reittiä keskelle) ja oli 20 pelin jälkeen 2+2 tilastoissa häviten lähes kaikki aloituksensa. Nuorten kohdalla tietysti kaikki tulokaskausilla luodut odotukset eivät täyty ja usein kehitys on aaltoliikettä enemmän kuin jatkuvaa suoraa viivaa ylöspäin. Siksi näiden nuorten seurojen kanssa eläminen on kärsivällisyyttä vaativaa hommaa.

Ja siksi en näe nyt tässä tilanteessa Columbukselta järkeväksi liikkeeksi hommata jotain veteraanisentteriä esimerkiksi Sillingerin (tai mahdollisesti Johnsonin, jos hän olisi vaikka kahden kauden päästä sentteri) eteen vaikka tuo kuinka auttaisi juuri tässä hetkessä. Kannattaa antaa noille nyt vaan aikaa rauhassa kehittyä. Siellä on Jenner, Kuraly ja Roslovic nyt auttamassa siinä, että nuoret eivät joudu liian kovaan paikkaan liian aikaisin.

En ole kiirehtimässä playoffseihin spekuloimallani treidillä. Sen sijaan ehdotukseni keskiössä on epävarmuus Roslovicin sentteripelaamista kohtaan (aloitukset, puolustaminen) sekä ajatus siitä että Roslovic voisi kenties olla entistäkin hyödyllisempi joukkueelle laiturina.

Ehkä se treidin kautta hankittava sentteri tulisi TOP9 rooliin? Jos ei kakkosen keskelle niin kolmosen keskelle Sillingerin taakse? Tilalle mieluusti tulisi juuri nuori edelleen täyteen potentiaaliinsa pyrkivä hankinta. Nolan Patrick esimerkiksi Vegasista kun yrittävät ostaa Stanley Cupin eikä hänelle jää kummoista roolia? Tai joku vastaava haku..
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
En ole kiirehtimässä playoffseihin spekuloimallani treidillä. Sen sijaan ehdotukseni keskiössä on epävarmuus Roslovicin sentteripelaamista kohtaan (aloitukset, puolustaminen) sekä ajatus siitä että Roslovic voisi kenties olla entistäkin hyödyllisempi joukkueelle laiturina.
En sinua nyt suoraan tarkoittanutkaan tuossa kiirehtimisessä. Olen täältä saanut lukea haikailuja näiden Andersonien ja muiden takavuosien tähtien perään. Siinä voi kyllä olla hyvin mitä @Naamavelli sanoi joukkueen menestyksestä vaikka nuo pelaajat oltaisiin pidetty. Columbuksella ei ole kuitenkaan nyt mikään tarve kisata playoff-paikasta.

Olisi oikeastaan vain parempi jos siellä olisi nyt pari seuraavaa kautta top10 vuoroja tulossa ja saataisin pari lisävuoroa mukaan. Hyvää tuuria toivoisi sitten joko lottoon tai muuten onnistumista varauksissa. Mutta ilman tuota mahdollisuutta ei olisi sitä mahdollisuutta siihen lottovoittoon tai prosentit olisivat olemattomat. Ehkä tuon kahden-kolmen kauden jälkeen olisi sitten aika satsata joukkueeseen siten, mikä silloinen tarve on.

Tuossa on nyt hyvä tilanne antaa näille nuorille rauhaa kasvaa. Esimerkiksi keskellä Jenner pystynee kantamaan ykkössentterin tonttia ja Kuralykin nimellisestä kolmos/nelossentterin tontista huolimatta on pelannut noin 16 minuutin keskiarvoja tällä kaudella eikä mikään viittaa siihen, etteikö tuo voi jatkua. Nuorista Sillingerin peliaikaa olisi ehkä mahdollista nostaa lisää ensi kaudelle. Roslovicin onnistumisen näyttää sitten ensi kausi. Minun mielestä tuo osasto on ihan kunnossa tämän hetken tarpeeseen kun Johnsonista organisaatio odottaa kuitenkin tulevaisuuden sentteriä lisäksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös