Columbus Blue Jackets 2021–2022 – uutta nousua rakentamaan

  • 322 161
  • 1 263

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

Laza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blue Jackets, Lukko
Erittäin jännittävää nähdä tulevana yönä millaisia otteita Johnssonilta (jos saa työluvan ja pääseen pelaamanaan) ja Blankenburgilta nähdään debyyteissään. Toivottavasti tekevät vaikutuksen niin saataisiin ensi kauden joukkueen rakentamiseen heistä uusia palasia.

Tuo Pyyhtiän tahti liigan pleijareissa on ollut kyllä hurjaa. Monta tepsin peliä katsoneena täytyy kyllä sanoa, että hänessä on kyllä potentiaalia. Itse näen hänet mahdollisesti tulevana top-9 hyökkääjänä, tiettyä Donskoimaisuutta jopa nähtävissä mielestäni. Todella hyvä luistelija ja kiekon kanssa vaarallinen, vaikkakin hyötyy hyvistä ketjukavereistaan tepsissä. Fyysisyyttä tietenkin kehitettävä huimasti ennen hyppyä rapakon taakse. Kauden tai parin päästä voidaan hänestäkin apuja odottaa. Mielenkiintoista lisäksi pohtia olisikohan Jarmo ja hänen scouttinsa scoutannut tepsin Slafkovskyä extra paljon samalla kun Pyyhtiän otteita ovat tarkkailleet. Voisin tässä jokupäivä ajankuluksi kirjoitella tänne pienen aikaisen Draft 2022 ennakoinnin Blue Jacketsin näkökulmasta jos kukaan tulevaa kesää jo haluaa pohtia.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Oli ihan pakko väijyä viime yön Columbus-Montreal peli jälkilähetyksenä kokonaisuudessaan. Sen verran kutkutti nähdä K.Johnsonin ja Blankenburgin debyytit sinitakeissa. Sivuhuomiona muuten että Blue Jacketsissa on tällä kaudella pelannut ensimmäisen pelinsä 10 uutta nimeä. Tämä sivuaa ennätystä ja kertoo kyllä osaltaan meneillään olevasta projektista.

Itse pelissä ei vierailija Montrealilla ollut juurikaan palaa. Laukaukset 31-21 ja silmämääräisesti arvioiden Canadiensilla ei hirveän montaa kunnon maalintekopaikkaa ollut. Rutiinisuoritus riitti tällä kertaa selkeä numeroiseen voittoon. 5-1 voitossa onnistuivat tehojen puolesta erityisesti ykkös- ja kakkosketjun hyökkääjät joista kaikki muut tekivät kaksi pistettä mutta Laine peräti 3. Maalintekijöinä Roslovic kahdesti sekä Laine, Sillinger ja Bemström tehden maalit mieheen.

Hienoa että #29 sai kuivan kautensa päättyneeksi. Kauden maalisaldo nyt 26 joten vielä jännätään saako 30 maalin rajan rikki tämän kauden jäljellä olevissa 8 pelissä.

Ja sitten niihin debytantteihin.

Aloitetaan Kent Johnsonista. Pärjäsi mielestäni hyvin mukana vauhdissa. Väläytteli muutamaan otteeseen pelintekotaitojaan nopeilla ennakoivilla syötöillä erityisesti rystypuolelta. Näkee että pelipäätä on. Ei ole luistimilla hidas tällä tasolla, mutta huomaa että jerkkua puuttuu kropasta. Räjähtävyyttä ei ensimmäisissä potkuissa juurikaan ole ja tällä hetkellä ei ole vahvimmillaan kulmaväännöissä vaikka kiekonkäsittely ja pelinlukutaito antaa anteeksi myös kamppailutilanteiden fyysistä vajavaisuutta. Hyvin pienellä yhden pelin otannalla pystyy tällä tasolla pelaamaan ja tulee tottakai parantamaan kunhan fysiikka kehittyy. Mieluiten kuitenkin tässä vaiheessa rooli olisi hieman suojeltuna 2.- 3. ketjussa.

Tänään peliaikaa 11.05 min joista 1.23 min kakkosylivoimassa. Yksi vähän huolimaton kaksiminuuttinen kampituksesta ja yksi taklaus.

Nick Blankenburg aka Little Nicky. Jo 23-vuotias puolustajadebytantti oli paikoin vaikea erottaa jäällä Danforthista. Molemmat pelaa rightilla, ovat kentän lyhyimpiä pelaajia ja pelinumerotkin ovat 17 ja 77. Ennakkoon ei Blankenburgista ollut juuri pelillistä tietoa, muuta kuin että yliopistotasolla pelasi ns. kokoaan isommin osallistuen myös fyysisesti mm. taklausten muodossa. Debyytin perusteella olen innoissani tästä kaverista! Oli luistimilla vikkelä, blokkasi laukauksia ja taklasi. Tämän lisäksi pelasi tarpeeksi yksinkertaisesti ja luotettavasti ettei ollut pulassa missään vaiheessa. Tämän pelin perusteella parempi puolustussuuntaan kuin Boqvist ja näillä esityksillä tulee pelaamaan jatkossakin Columbuksen puolustuskuusikossa. Teki myös uransa ensimmäisen pisteen kakkossyötön muodossa tuossa Sillingerin ohjurimaalissa.

Tänään peliaikaa 16.46 min, joista alivoimalla 0.37 min. Tehot 0+1 ja tehotilasto +1. Yksi rekisteröity taklaus ja viisi(!) blokattua laukausta.

EDIT. Blankenburg palkittiin myös pelin kolmostähtenä.

Viikonloppuna seuraavaksi vastassa LA Kings.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Katsoin myös pelin ja helppo yhtyä nimimerkki @Danko näkemyksiin noiden uusien pelaajien otteista. Tulee ehkä vähän samoja asioita toistettua mitä Danko, mutta laitan nyt kuitenkin jotain miten itse nuo näin.

Johnson on fyysisesti vielä raakile. Nähdäkseni on mennyt luistelussa eteenpäin viime kaudesta eikä ole hidas, mutta tuolla alueella on vielä töitä tulevina vuosina edessä. Ei tosin tule luultavasti olemaankaan (puhtaasti oma veikkaus) koskaan mikään kentän nopein pelaaja, mutta pärjää kyllä tuon kanssa. Tuo keskenkuntoisuus fyysisellä puolella rajoittaa kulma-/ fyysisiä vääntötilanteita ja itsekin taisi naureskella kun "törmäsi" Romanoviin.

Positiivisinta Johnsonissa on tuo pelipää, nopeat reaktiot ja tosiaan kyky ennakoida peliä. Se on asia, mikä monilta kokeneiltakin pelaajilta puuttuu tai on ainakin vajaa. Kiekollisia taitojaan Johnson ei tuossa ensimmäisessä pelissä ehtinyt kauheasti tuomaan esiin, mutta tuolla puolella on ehdottomasti vahvuuksia. Osasyynä tuossa kiekollisten taitojen vähän piilossa pysymisessä oli myös peliajan pitäminen hyvin maltillisena.

Pelin rytmiin pääseminen on varmasti hyvin vaikeaa kun pelaa ensimmäistä peliään ja saa siinä 11 minuuttia peliaikaa. Mutta luultavasti tuo oli ihan järkevä linjanveto valmennukselta. Mahdollisesti hänelle oltiin sanottu tuosta maltillisesta aloittamisesta, kun katseli ensimmäistä vaihtoa missä hän kävi lähinnä kääntymässä jäällä (pelasi kaksi karvaustilannetta). Pelin edetessä tuo huolimaton jäähy saattoi olla osaksi myös toisaalta seurausta tuosta pienestä peliajasta ja energiasta kun hän ylipelasi karvaustilanteen.

Johnson pystyy kuitenkin minunkin nähdäkseni pelaamaan tuon pelin perusteella NHL:ssä. Jatkossa kun peliaikaa tulee (luultavasti) enemmän, nähdään sitten tasoa vielä paremmin. Mikä positiivista jatkon kannalta, noita hänen heikkouksia fyysisellä puolella on helpompi kehittää kuin olisi esimerkiksi tuota pelipäätä. Kun Elias Pettersson on Vancouverissa oppinut pelaamaan laitojen lähellä paremmin, minulla ei ole epäilyksiä etteikö myös fyysisesti samassa iässä samankaltaisena näyttäytyvä Johnson siihen tulevaisuudessa kykenisi.

Blankenburg oli näkyvämpi ja paremmin esillä kuin Johnson, mikä ei tule yllätyksenä kun heidän välistä ikäeroakin on neljä vuotta (Blankenburg on fyysisesti eri tasolla tässä vaiheessa) ja Blankenburg sai pakkina isomman vastuun pelistä. Kokonaisuutena Blankenburg pelasi joka tapauksessa vaikuttavan ensimmäisen pelin ja jatkoi siitä mihin yliopistouransa päätti, mutta silti minulle tuli vähän yllätyksenä tuo valmius millä tasolla hän oli tässä ensimmäisessä pelissä.

Blankenburgin liike on hyvää luokkaa, mutta hän näytti osaavan sijoittua oikein puolustuspäässä myös tässä nopeammassa pelitemmossa eikä kiire tullut oikeastaan missään vaiheessa. Pyrki pitämään pelinsä yksinkertaisena, kamppaili aktiivisesti ja pelasi mailapuolustusta plus-merkkisesti. Lisäksi hän kunnostautui tosiaan etenkin laukausten blokkauksissa (seurausta tuosta sijoittumisesta, mutta myös tahdosta pistää kroppaa likoon). Tuolla näytöllä tulee saamaan roolia myös jatkossa.

Kummankin pelaajan ensimmäiset pelit olivat ihan positiivisia minun mielestä. En tiedä oliko viime aikoina vähän pyyhettä kehään heittänyt Montreal (tässä kuussa yksi varsinaisen peliajan voitto seitsemään peliin) tuossa pelissä kunnon mittari, mutta joka tapauksessa he antoivat molemmat ihan hyvän ensimaun osaamisesta. Nyt kun Columbus lähtee "California Road Tripille" ja pelaa kolme peliä neljään iltaan, tulee olemaan mielenkiintoista näille uusille pelaajille nähdä tasoa ja kuntopuolen testausta sitten heti tiiviissä pelirytmissä.
 

Kavanagh

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sivuhuomiona muuten että Blue Jacketsissa on tällä kaudella pelannut ensimmäisen pelinsä 10 uutta nimeä. Tämä sivuaa ennätystä ja kertoo kyllä osaltaan meneillään olevasta projektista.
Mitähän se nyt taas kertoo?

Panoksettomiin peleihin heitettiin suoraan kokoonpanoon jälleen lisää näitä top-9-lupauksia. Dean Kukanin kutos- tai seiskapakin suorituskyvyn korvaajaksi on nyt tarjolla Blankenburg. Mysteerihyökkääjä Danforthille on tässä joukkueessa myös tarjolla jopa kärkiketjujen roolia, kun aika on harva on loppupeleissä ottanut pelillään itselleen kiinnitystä Columbuksen ensi kauden kärkiketjuihin.

Alla on jaottelu jo toisten toimesta ennalta kehutusta ensi kauden top-ysistä tämän hetken tiedon perusteella. Boldattuna pelaajat, jotka ehkäpä ketjujaan pystyisivät vahvistamaan vahvuuksillaan.

3 Laine
6 Bjorkstrand
6 Voratsek

6 Sillinger
6 Texier
6 Jenner
9 Nyquist
9 Roslovic
9 Tsinakov
9 Bemström

12 Robinson
12 Danforth

12 Kuraly
12 Foudy

? Mysteerihyökkääjä Johnson pelaa sentterinä kauden jossain muualla?
9? Mysteerihyökkääjä Martsenko

Tuo ei nyt varsinaisesti kaudella 2023 tämän tiedon perusteella näytä miltään St. Louis Bluesilta, jolla on rautainen top-9. Tai että tuosta erottuisi vaikkapa kaudesta toiseen maalivahva laita, jollainen Atkinson-Bjorkstrand-Atkinson oli ennen purkamistaan. Tai, että ykköskenttä olisi kilpailukykyinen kaiken maailman Barkovien kenttiä vastaan, kun otetaan huomioon, että noiden kutosten pitäisi pelata toisten joukkueiden tummennettuja kolmosia vastaan.

Eikä Jampelle ominaiseen tyyliin hänen lupauksistaan kukaan ole varsinaisesti joutunut pelaamaan paikastaan tässä veteraaneista riisutussa joukkueessa vaan Sillinger, Tsinakov, Johnson sekä Bemström on saanut aika vähäisellä tulosvastuulla seikkailla NHL:ssä. Eikä siinä mitään, potentiaalisia top-9 hyökkääjiähän he ovat, mutta missä se ratsuväki on, jota tämä retooling kaipaa on, jotta vältettäisiin kolmas ohimenokausi putkeen, mikä ei välttämättä kaikille organisaatiossa ole niin yhdentekevää kuin kaksi edellistä ovat olleet. Lupaushan voi myös pelata hetken jopa huipulla, kuten vaikka Sjomin tai Zerdev, joten vaikka kaikki lupaukset tuotaisiin top-ysiin, niin ei sekään vielä auttamatonta voittopolkua avaa, jos ei ala löytymään poikkeuksellisia vastuunkantajia, jotka ottaisivat tämän jengin reppuselkään.

Aika paljon laitetaan Texierin varaan, kun en minä keksi, että tuossa olisi paljon muitakaan muuttujia, joilta onnistuisi yhtäkkinen suorituskykyloikka. Vaihtoehtoisesti yhä miltei tulokkaat tai top-9 lupaukset Sillinger, Tsinakov, Martsenko, Bemström kääntävät ensi kaudella voittoja tällä kaudella helposti voitetulle Blue Jacketsille. Ehkä Johnson. Tai sitten yhtäkkiä Jenner ja Voratsek nostavat peliään vielä tästä oikein hyvin menneestä kaudestaan. Ehkä Bjorkstrand. Eikä kukaan pistä trade requestia sisään kolmannen ohimenokauden kunniaksi.
 
Tuo ei nyt varsinaisesti kaudella 2023 tämän tiedon perusteella näytä miltään St. Louis Bluesilta, jolla on rautainen top-9. Tai että tuosta erottuisi vaikkapa kaudesta toiseen maalivahva laita, jollainen Atkinson-Bjorkstrand-Atkinson oli ennen purkamistaan. Tai, että ykköskenttä olisi kilpailukykyinen kaiken maailman Barkovien kenttiä vastaan, kun otetaan huomioon, että noiden kutosten pitäisi pelata toisten joukkueiden tummennettuja kolmosia vastaan.

Miten olisi Laine-Bjorkstrand-Laine? Siis tuona maalivahvana laitana.

Mitä kaiken maailman Barkovien kilpailukykyyn vastaamiseen tulee, niin sellaista vastausta on hankala löytää koko liigasta, joten en olisi huolissani. Toisin sanoen jos tuo on se rima, joka erottaa onnistumisen ja epäonnnistumisen joukkueen rakentamisessa, niin voimme tässä ja nyt todeta, että ensi kausikin on jo pilalla. Itse en tosin olisi ihan noin vaativa.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Aivan liian aikainen spekulaatio, mutta JOS Blankenburgin jatkaa vakuuttavasti debyytin jälkeenkin ja JOS Kekäläinen vie välitankkaus-projektiaan eteenpäin maltillisella build-from-within taktiikalla vauhtia erityisesti kiihdyttämättä, niin meidän puolustuskuusikon oikea puoli voisi olla ensi kaudella Peeke-Boqvist-Blankenburg joista kaikki pelaavat rightin mailalla ja kaikki pystyvät parantamaan entisestään ja jatkamaan kehittymistään. Näiden kolmen kaverin sekoituksesta löytyy kovuutta Peeken muodossa, kiekollista osaamista Boqvistin muodossa ja Blankenburg saattaa tuoda pöytään näitä molempia omalla panoksellaan.

Werenski - Peeke
Gavrikov - Boqvist
X - Blankenburg

+ Christiansen, Bayreuther, Carlsson

Jos mentäisiin näillä, niin mielestäni Jake Bean pitäisi vaihtaa pois ja tilalle hakea erityyppinen puolustaja. Tuohon kolmosparin X paikalle sopisi parhaiten Jacob Middletonin (MIN) tai Joel Edmundsonin (MTL) tyyppinen isompi ja fyysisempi stay-at-home luuta.
 

Kavanagh

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Miten olisi Laine-Bjorkstrand-Laine? Siis tuona maalivahvana laitana.

Mitä kaiken maailman Barkovien kilpailukykyyn vastaamiseen tulee, niin sellaista vastausta on hankala löytää koko liigasta, joten en olisi huolissani. Toisin sanoen jos tuo on se rima, joka erottaa onnistumisen ja epäonnnistumisen joukkueen rakentamisessa, niin voimme tässä ja nyt todeta, että ensi kausikin on jo pilalla. Itse en tosin olisi ihan noin vaativa.

Pleijarijoukkueeksi pääsyn rima on aika ylhäällä, jos sinulla ei ole nopeutta, kaksinkamppailuvoimaa, huippuykkös-, kakkos- tai kolmosketjua, ykkössentteriä, keskushyökkääjiä, varmoja maaleja kokoonpanoon tuovia runkohyökkääjiä tai kovaotteisia veteraaneja. Puolustusmiehistönä kokonaisuuden päästäessä NHL:n eniten maaleja samalla, kun ykkösveskaria koulitaan yhä NHL-maalivahdiksi, mutta keskitytäänpä hyökkääjistöön...

Nipusta myös lähti dynaaminen ja hyökkäävä NHL-vakiohyökkääjä Max Domissa, jonka ensi kauden suorituskyvyn korvaaminen vie jo yhden lupauksen onnistumisen tuoman pienenkin vahvuuden.

Jos joku näkee nykymiehistössä ensi kaudeksi aineksia vaikkapa Laineen huippuketjuksi tai siihen, että se top-9 olisi voimavara ja vahvuus, niin sitten ymmärrän, miksi tämäkin hahmottelu piti vääntää lällättelyksi.

Voi samalla mallilla oman Blue Jacketsin ensi kauden top-12 hyökkääjävertailun toteuttaa, niin katsotaan, jos se auttaisi ymmärtämään, mihin ja keihin se tuleva menestys perustuu. Siis jo ensi kaudella. Top-ysistä puhuminen on aika halpaa niin kauan kun, todennäköisesti jokainen lähellekään ykköskierroksen varaus istutetaan top-ysiin heti, jolloin se ei aivan niin raivoisa kilpailutilanne ole kuin play-off-kausilla, jolloin piti joukkuetta vahvistaakin pelillään eikä vaan kasvaa korkoa odotellessa sitä, että joukkuetta jonain päivänä joku vahvistaisi niin, että oltaisiin jälleen play-off-joukkue. Noiden vahvistuksen pitäisi varmaan siinä top-3-6-9-12-jaottelussa jo tulla esiin, jos ensi kaudesta puhutaan ja hahmotellaan sen joukkueen vahvistuksia.
 
Pleijarijoukkueeksi pääsyn rima on aika ylhäällä, jos sinulla ei ole nopeutta, kaksinkamppailuvoimaa, huippuykkös-, kakkos- tai kolmosketjua, ykkössentteriä, keskushyökkääjiä, varmoja maaleja kokoonpanoon tuovia runkohyökkääjiä tai kovaotteisia veteraaneja.

Mutta entä jos on?
 

Österbacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Werenski - Peeke
Gavrikov - Boqvist
X - Blankenburg

+ Christiansen, Bayreuther, Carlsson

Jos mentäisiin näillä, niin mielestäni Jake Bean pitäisi vaihtaa pois ja tilalle hakea erityyppinen puolustaja. Tuohon kolmosparin X paikalle sopisi parhaiten Jacob Middletonin (MIN) tai Joel Edmundsonin (MTL) tyyppinen isompi ja fyysisempi stay-at-home luuta.

Jos joku pakki Ulostetaan uskon sen olevan Gavrikov sopimus päättyy 2023 ja on UFA. Cap hit tällä hetkellä 2.8 milj. Tuon kanssa pystyy elämään, mutta ei perus pakille voi enempää maksaa. Minusta ei myöskään pidä unohtaa
Corson Ceulemans nimeä.

Hyökkääjissä ne suurimmat ongelmat ovat. Varmoja top6 hyökkääjiä ei oikein ole, vaikka potentiaalia on. Tulevan kesän kaksi top15 varausta käyttäisin tämän ongelman ratkaisemiseen, koska eivät kaikki lupaukset voi onnistua vai voiko.?

Björkstrand nimi nousee itsellä myös mietintä myssyyn. Pelasi alkukaudesta lähes piste per peli vauhdissa. Nyt on ollut huonompi kuin Domi. Plus/miinus tilasto järkyttävä. En tiedä riittääkö pelipää nyky Columbukseen.?
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Jos joku pakki Ulostetaan uskon sen olevan Gavrikov sopimus päättyy 2023 ja on UFA. Cap hit tällä hetkellä 2.8 milj. Tuon kanssa pystyy elämään, mutta ei perus pakille voi enempää maksaa. Minusta ei myöskään pidä unohtaa
Corson Ceulemans nimeä.

Hyökkääjissä ne suurimmat ongelmat ovat. Varmoja top6 hyökkääjiä ei oikein ole, vaikka potentiaalia on. Tulevan kesän kaksi top15 varausta käyttäisin tämän ongelman ratkaisemiseen, koska eivät kaikki lupaukset voi onnistua vai voiko.?

Björkstrand nimi nousee itsellä myös mietintä myssyyn. Pelasi alkukaudesta lähes piste per peli vauhdissa. Nyt on ollut huonompi kuin Domi. Plus/miinus tilasto järkyttävä. En tiedä riittääkö pelipää nyky Columbukseen.?

Gavrikov on sopimustilanteensa vuoksi toki loogisesti kysymysmerkki, mutta hän on tuon pakiston tärkein palanen Werenskin jälkeen pelaten varsinkin alivoimalla ja johtoa puolustaen isoja minuutteja. On Larsenin luottohevonen ja mm. ykkösveskari Elviksen paras kaveri tuosta joukkueesta. Olikohan jopa Elviksen lapsen kummi tai jotain vastaavaa. Saivat vasta viime vuoden puolella muistaakseni molemmat perheenlisäystä. Pidän todennäköisempänä jatkosopimusta 4-5 M lapulla ja ehkä noin 5 vuodeksi. Iso osa puolustuksen top-nelosta ja tällä hetkellä ainoa kaveri joka pystyy pelaamaan Boqvistin vierellä niin ettei omiin vuoda joka toisessa vaihdossa. Peruspakki ehkä, mutta monipuolisempi kun moni ymmärtää ja kaikki ei voi olla niitä kiekollisia pakkeja puolustuksessa. Tämän on mm. Colorado ymmärtänyt kun siellä on kikkapoikien vierellä pelaamassa Erik Johnsoneita ja Josh Mansoneita.

Corson Ceulemans on tulevaisuuden nimi varmasti mutta spekulaatioita on ollut että vetäisi vielä 1-2 kautta yliopistolätkää ennenkun harkitsee ammattilaiskaukaloita.

Jos katsoo maalintekostatseja ja päästettyjen maalien statseja, niin hyökkäys ei ole ollut Columbuksen ongelma. Puolustus sen sijaan on ollut. Oikeastaan ainoa kysymysmerkki hyökkäyksessä on se että nähdäänkö Roslovicia sentterinä myös jatkossa vai haetaanko hänen tilalleen toisenlaista ratkaisua. Isossa kuvassa sentteriosasto on siis kyllä iso kysymysmerkki, mutta tässä vaiheessa projektia ei tarvi sen kanssa hätiköidä.

Bjorkstrandia olen itsekin pyöritellyt mahdollisena siirtopalasena, mutta toisaalta on yksi coren jäsenistä ja sai varakapun nappulat ennen kautta ja sopimusta on moneksi kaudeksi suht maltillisella lapulla. En siis pidä kovin todennäköisenä että hänestä luovuttaisiin. Myös näitä työteliäämpiä pelaajia tarvitaan ja hän voi olla oiva laituripari vaikkapa juuri Kent Johnsonille. Oikein roolitettuna ei tarvi kuin laittaa sitä lötöä pussiin Johnnyn tarjoilusta.
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Jos joku pakki Ulostetaan uskon sen olevan Gavrikov sopimus päättyy 2023 ja on UFA. Cap hit tällä hetkellä 2.8 milj. Tuon kanssa pystyy elämään, mutta ei perus pakille voi enempää maksaa. Minusta ei myöskään pidä unohtaa
Corson Ceulemans nimeä.
Gavrikov on Werenskin ohella tuon pakiston tärkein palanen. Hänen ulostaminen nyt olisi suoranaista idiotismia Keklulta. Ceulemans ei ole vielä NHL-valmis, enkä nyt välttämättä ihan yhden matsin Blankenburgin varaankaan koko pakistoa rakentaisi ja Gavrikovia pois sen edestä heivaisi.
 

Kavanagh

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Alla on jaottelu jo toisten toimesta ennalta kehutusta ensi kauden top-ysistä tämän hetken tiedon perusteella. Boldattuna pelaajat, jotka ehkäpä ketjujaan pystyisivät vahvistamaan vahvuuksillaan.

3 Laine
6 Bjorkstrand
6 Voratsek

6 Sillinger
6 Texier
6 Jenner P
9 Nyquist
9 Roslovic
9 Tsinakov
9 Bemström

12 Robinson
12 Danforth

12 Kuraly
12 Foudy

? Mysteerihyökkääjä Johnson pelaa sentterinä kauden jossain muualla?
9? Mysteerihyökkääjä Martsenko

Siinä on esimerkiksi @Mängimies valmis malli, johon voit laittaa oman näkemykseksi kuka edustaa suunnilleen mitäkin ketjua ensi kauden joukkueessa ja ketkä ovat roolissaan tummennettuja vahvistuksia. Koska et asian tiimoilta lällätellyt kuin piru Raamattua lukien, niin voi tietysti olla, että et lopulta kovin eri tavoin näe niitä ensi kauden vahvistuksia.

Tuossa mallissa joutuu hieman valintojakin tekemään siitä kuka on hiipumassa ja kenestä on kantamaan vastuuta. Kaiken järjen mukaan sen ei pitäisi olla niin vaarallinen puheenaihe rebuildissa kuin täällä osalle tuntuu olevan pitkälti uuden joukkueen vahvuuksien ja heikkouksien miettiminen. Nähdäkseni tuollainen vertailu selventää huomattavasti enemmän kunkin hahmotelmaa top-ysistä kuin puheet top-ysistä, jossa Kent Johnson parhaimmillaan ennen yhtään pelattua NHL-peliä seilasi ykköskentässä ja lupauksista jokainen on auttamatta ja yhtäkkiä vahvistus top-ysin tasolla suhteessa toisiin joukkueisiin, joilla on jo pitempään hiotuneet identiteetit ja huiput.
...

Se puolustuksen heikkous tuskin rajoittuu vain valmennukseen ja puolustuskuusikkoon vaan heijastaa koko hyökkääjistön vähäistä kaksinkamppailuvoimaa. Epäilenkin siis sitä, että tuo nippu olisi jotenkin erityisen maalintekovoimainen pleijarijoukkue ensi kaudella, kun harvoja dynaamisia hyökkääjiä on yksi vähemmän Domin lähdön myötä ja jollain tempuilla pitäisi olla ottamatta niissä maali-iloitteluissa pataankin, jos yhtäkkiä pelataan jälleen kilpailullista jääkiekkoa. Brad Lambertin varaus tietysti kaiken muuttaa voi.
 
Siinä on esimerkiksi @Mängimies valmis malli, johon voit laittaa oman näkemykseksi kuka edustaa suunnilleen mitäkin ketjua ensi kauden joukkueessa ja ketkä ovat roolissaan tummennettuja vahvistuksia. Koska et asian tiimoilta lällätellyt kuin piru Raamattua lukien, niin voi tietysti olla, että et lopulta kovin eri tavoin näe niitä ensi kauden vahvistuksia.

Kiitos. En näe kovinkaan eri tavoin kuin sinä tuota 3-6-9-12 -jaottelua, olettaen että nuo kuvaavat ykkös-, kakkos-, kolmos- ja nelosketjua. Tuota boldausta en sinänsä oikein tajunnut. Minusta jokainen hyökkääjä pystyy omilla vahvuuksillaan vahvistamaan omaa ketjuaan, kenen kanssa sitten pelaakaan.

Kyllä mä Kent Johnsonin top kutosessa näen ensi kaudella. Alaketjuihin nostaisin myös Fix-Wolanskyn nimen mukaan. Martshenko on tietysti arvoitus, saadaanko sopimuksen alle. Jos saadaan, niin top 9 vähintäänkin. Ja sitten vielä UFA-hankinnat ja mahdolliset treidit, joita niitäkin nähtäneen.

Eli yhteenvetona. Vahva ja potentiaalinen middle six ja laadukas bottom six. Heikko tai keskinkertainen kärkiosaamisen puolesta. Noin kuvailisin Columbuksen hyökkäystä. Ja tietysti potentiaalinen.
 
Viimeksi muokattu:
Kyllähän Gavrikovilla on tärkeä rooli jo venäläisten pelaajien kotiuttamisessa joukkueeseen.
 

Kavanagh

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kiitos. En näe kovinkaan eri tavoin kuin sinä tuota 3-6-9-12 -jaottelua, olettaen että nuo kuvaat ykkös-, kakkos-, kolmos- ja nelosketjua. Tuota boldausta en sinänsä oikein tajunnut. Minusta jokainen hyökkääjä pystyy omilla vahvuuksillaan vahvistamaan omaa ketjuaan, kenen kanssa sitten pelaakaan.

Niin siis kukin edustaa tiettyä ketjua pelilliseltä tasoltaan ja jos on siinä vertailussa jotenkin vahvistava ja poikkeuksellinen pelaaja niin tuo lisäarvoa sen verran, että tummennetaan. Vaikkapa Barkov junior olisi ykkösketjujen vertailussa tummennettu 3 ja nelosketjujen vertailussa Robinson tummennettu 12. Se on, mille tasolle kumpikin on vakiinnuttanut asemansa, mutta vaikkapa Robinsonilla ei taida olla maalijyvää ylempiin ketjuihin, joten hänestä tuskin on top-ysille sen enempää iloa on kuin, että nelosketju on laidoiltaan hyvässä iskussa.

Veteraani-Nyquist ei taas lie loppupeleissä niin poikkeuksellinen pelaaja, että tätä kannattaisi top-9-miehenä tuoda esiin kuin hänen panoksensa myötä top-9 olisi jokin vahvuus koko joukkueelle. Sen enempää kuin vaikka tulokkaat tällä kaudella, joilta ei tällä kaudella ole sellaista kevätläpimurtoa nähty, että se koko sarjan tasolla ketään olisi liikuttanut muuna kuin futuuripuheina ja potentiaalisesti onnistuneena varauksena.

Eli tarkoitus olisi hahmotella, kenestä olisi löydettävissä vertailussa muihin joukkueisiin nähden vahvuutta ensi kaudella. Realistisia vaihto-assetteja ei tiettävästi oikein ole, jollei joukkuetta halua purkaa, niin uskoisin, että raakileena tai nuorena hommatun RFA-huippuhyökkääjän tulo ei ole ollenkaan todennäköistä ole ellei korkeita varausvuoroja uhrata. Kun koko NHL-markkina on viime vuosina keskittynyt nuoriin RFA-pelaajiin ja heillä on ajan hengen myötä Jonesia ja Panariniakin vähemmän syitä sitoutua Columbukseen, niin näinköhän tapahtuu mitään ellei varausvuoroilla leikitä. Mitään auttamattomia tulevaisuuden huippuja, kun ei ole Johnsonin debyytin hetkellä ilmaantumassa ensi kauden joukkueeseen ellei Texier, Sillinger, Martsenko, Johnson tai Tsinakov tuo siihen uutta. Se että joku heistä korvaisi ensi kaudella Max Domin top-9 suorituskyvyn lie kuitenkin jo haaste.

Tämän kauden joukkueessa, kun Domi oli vielä hetki sitten pelilliseltä tasoltaan laidalla 6 vaikka miehestä syntipukki tehtiinkin ja hätisteltiin läpi kauden ulos kaupungista.

6 Domi
 

Österbacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Ymmärrän kyllä Gavrikovin merkityksen ja tärkeyden, mutta jossain se raja vaan menee ja pelkää, että on liian kallis. Savardin jatkosopimus olisi kelvannut minulle ja mielestäni cap hit 3.5 milj. Ei ole liikaa. Näitä pakkeja on paljon helpompi poimia alhaisilla varausvuoroilta, toisin kuin Top 9 hyökkääjiä. Toivottavasti tulevana kesänä saataisiin järkevä jatkosopimus aikaan se omakin toive tietysti on.
 
Viimeksi muokattu:

Österbacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Jos katsoo maalintekostatseja ja päästettyjen maalien statseja, niin hyökkäys ei ole ollut Columbuksen ongelma. Puolustus sen sijaan on ollut. Oikeastaan ainoa kysymysmerkki hyökkäyksessä on se että nähdäänkö Roslovicia sentterinä myös jatkossa vai haetaanko hänen tilalleen toisenlaista ratkaisua. Isossa kuvassa sentteriosasto on siis kyllä iso kysymysmerkki, mutta tässä vaiheessa projektia ei tarvi sen kanssa hätiköidä.

Tämä on kyllä totta. Tietysti uuden ääressä tässä ollaan.Uskon kyllä vääjäämättä tuon omanpään paranemiseen jo pelkästään sillä, kunhan pelitapa tulee tutuksi ja nuoret pojat kasvaa miehiksi. Yksi syy minkä takia maaleja paljon tehdään on laukauksien laatu, tämä on selvästi tärkeä ominaisuus pelaajia valittaessa.
 

Österbacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Otetaanpa tulevaan draftiin kiinni. Yleisesti darft historian listoja seuratessa ei Top 6 hyökkääjiä ykköskierroksen ulkopuolelle jää, poikkeuksena Aho, Point ja Panarin. Tietysti aivan Liigan eliittiin kuuluvat pakit menee ensimmäisellä kierroksella. Kaikkea muuta on mahdollista saada loppupään varausvuoroilla.
.
Tulevan kesän draft tarjonnasta en muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta ole nähnyt peliesityksiä, joten olen lukemani analyysien varassa. kärjestä pakin varaaminen vahvistaisi vain epäilystä, ettei Gavrikoville isoa sopimusta tarjota. Nemec omaan silmään muistuttaa Olli Määttää, minusta se ei ole riittävä taso mitä tavoitella. Jiricek on varmaan mennyt ennen meidän vuoroa. Muutama muukin pakki sinne on noussut Top 15 tuntumaan. Cutter Gauthier olisi mielenkiintoinen nimi hyökkäykseen. Povattu sijoille 8-20. Erityisesti laukausta kuvattu "tappava" saa hymyn huulille. On tuolla paljon mielenkiintoisia nimiä ja usko Kekäläiseen on kova.

Joukkueen rakenteesta vielä. Itse pilkkosin tuota budjettia palasiin. Maalivahteihin voi Max käyttää 10 miljoonaa. Pakistoon Max 30 miljoonaa. Loput 42 miljoonaa Hyökkäykseen.
 
Viimeksi muokattu:

Kuhta#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ketterä, Liverpool, Sympatiat Saipalle
Otetaanpa tulevaan darftiin kiinni. Yleisesti darft historian listoja seuratessa ei Top 6 hyökkääjiä ykköskierroksen ulkopuolelle jää, poikkeuksena Aho, Point ja Panarin. Tietysti aivan Liigan eliittiin kuuluvat pakit menee ensimmäisellä kierroksella. Kaikkea muuta on mahdollista saada loppupään varausvuoroilla.
.
Tulevan kesän darft tarjonnasta en muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta ole nähnyt peliesityksiä, joten olen lukemani analyysien varassa. kärjestä pakin varaaminen vahvistaisi vain epäilystä, ettei Gavrikoville isoa sopimusta tarjota. Nemec omaan silmään muistuttaa Olli Määttää, minusta se ei ole riittävä taso mitä tavoitella. Jiricek on varmaan mennyt ennen meidän vuoroa. Muutama muukin pakki sinne on noussut Top 15 tuntumaan. Cutter Gauthier olisi mielenkiintoinen nimi hyökkäykseen. Povattu sijoille 8-20. Erityisesti laukausta kuvattu "tappava" saa hymyn huulille. On tuolla paljon mielenkiintoisia nimiä ja usko Kekäläiseen on kova.

Joukkueen rakenteesta vielä. Itse pilkkosin tuota budjettia palasiin. Maalivahteihin voi Max käyttää 10 miljoonaa. Pakistoon Max 30 miljoonaa. Loput 42 miljoonaa Hyökkäykseen.
Onhan siellä se Chicagolta saatu vuoro, joka on Top2 suojattu. Tuolla vuorolla Jiricek lienee saatavilla, mutta onko sitten liian aikaista 5 tai 6 numerolla herra varata?
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Tulevasta draftista…

Olettaen että Wright ja Cooley menee kahdella ensimmäisellä vuorolla ja hallussamme oleva chicagon vuoro osuu sijoille 6-8, niin olisin Kekäläisenä erittäin kiinnostunut draftaamaan joko Matt Savoien tai slovakki Slafkovskyn tai sitten jomman kumman rightin pakeista Nemec tai Jiricek. Toivottavasti joku näistä olisi vielä tuolla vuorolla varattavissa.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En väitä mikään kiekkoguru olevani. Kyllä sieltä nimiä toki löytyy.
Kurri, Messier, Robitaille, Demitra, Bondra, Tocchet, Recchi, Zetterberg, Alfredsson, Fedorov, Datsjuk, Theo Fleury, Doug Gilmour ja Brett Hull, vain muutamia entisaikojen suuruuksista mainitakseni.

Nykypelaajista mainitsemiesi lisäksi ainakin Benn, O'Reilly, Marchand, Kucherov, Gaudreau, Stone, DeBrincat.

Columbuksen tämän hetken kärkihyökkääjistä Laine ja Voracek on ykköskierroksella varattuja, sen sijaan Björkstrand, Jenner ja Nyquist myöhemmillä kierroksilla.

Uskoisin että useimpien NHL-seurojen rostereissa niitä ykköskierroksen jälkeen varattuja hyökkääjiä löytyy Top-6 roolista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös