Columbus Blue Jackets 2021–2022 – uutta nousua rakentamaan

  • 317 664
  • 1 263

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Aika paljon antoi Florida vissiin tasoitusta peluuttamalla Johanssonia maalissa. Twitteristä luin, en nähnyt matsia.
 

auvo11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, maajoukkue, NHL:n suomalaiset
Aika paljon antoi Florida vissiin tasoitusta peluuttamalla Johanssonia maalissa. Twitteristä luin, en nähnyt matsia.
Mä väijyin matsin.
Kunnon tuhkimotarina Berubella ja voi että vetaraani Vorasek näyttää taas hyvältä.
Ei se yksin Pate oo kuka jengiä kantaa.
Oon myyty.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Väsynein silmin yöllä katsottu Florida peli, mutta kehut Berubelle ja koko joukkueen taistelulle. Ykkösketju oli ensimmäisessä erässä näkyvin, mutta loppua kohden ja johtoa puolustaen katosi hieman kuvasta. Roslovicilta yllättävän hyvä esitys. Aloituksia ei toki voittanut mutta ei kukaan mukaan oikein sinitakeilta niissä pärjännyt kuin Jenner. Gavrikov-Peeke pari urakoi isosti matsissa ja Peeke varsinkin peliaikaa 27.15 joista 6.16 alivoimalla. Plusmiinus +1, taklauksia 2 ja blokkeja 3. Olen vakuuttunut Peekerin menosta ja täysin sen takana että tässä on ykkösparin tasapainottava RHD Werenskin vierelle. Ainakin tässä kokoonpanon uudelleenmuodostus (retool) vaiheessa.

Seravalli tosiaan kirjoitteli että Texier herättää kiinnostusta ja "CBJ is taking calls". No tottakai kaveri kiinnostaa, kun peli on sujunut tällä kaudella ja sopimus on halpa (1,525 M) sekä voimassa myös ensi kauden. Hänestä saatavan vastineen kannalta ajoitus on kenties juuri nyt oikea? Silti Tex tuntuu olevan monelle seuraa kannattavalle melkein sellainen lempilapsi, jonka ei haluaisi nähdä treidattavan. Olen itse ensi kauden kokoonpanoa hahmotellessani tuuminut että CBJ treidaa yhden sopimuksen alaisen laiturin nuorten tieltä. Tällä hetkellä näyttää siltä että se olisi joko juuri Texier tai Gus Nyquist.

CBJ 2022-23

Laine - Jenner - Voracek
K.Johnson - Sillinger - Bjorkstrand
Nyquist/Texier - X - Chinakhov
Robinson - Kuraly - Foudy/Fix-Wolansky
+ Marchenko

X paikalla on ensi kaudella joko Roslovic tai joku sentterihankinta. Domi lähtee pois UFA:na tai treidillä ja Bemström ei mahdu ensi kaudella kokoonpanoon.

Werenski - Peeke
Gavrikov - Boqvist
Bean - X
Christiansen
Bayreuther

Puolustuksessa X:n paikalle haetaan rightin puolustavampi alivoimavastuullinen pakki, jonka vierellä voi nuori kiekollinen puolustaja operoida, oli se sitten Bean tai Christiansen tai joku muu.

1. Elvis
2. Tarasov
3. Berube (jatkosopimus tälle kaverille!)
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Vai antoiko? Berubehan tosiaan on monivuotinen Columbuksen ykkösmaalivahti… eiku kakkosmaalivahti… eiku kolmosmaalivahti… eiku…
Mitä tekemistä Berubella on sen kanssa, että JoJo on osoittautunut seulaksi jo useammassa organisaatiossa?
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Nelosveskari sulla on housuissas. JoJo ei ole edes NHL-tasoa.
No ok, ehkä kolmosveskari. Mutta ei todellakaan pelaisi hänkään NHL:ssä nyt, elleivät Merzlikins ja Korpisalo olisi samaan aikaan loukkaantuneina. Ja kummasti se Johansson on kuitenkin edelleen NHL:ssä pelaamassa. Aika paljon sillä miten joukkue veskarin edessä pelaa on myös merkitystä siihen miten nuo varsin keskinkertaiset NHL-maalivahdit pelaavat. Sen verran nähnyt noiden kahden veskarin pelaavan, etten kyllä merkittävää eroa heidän tasossaan näe. Sellaisia kiukun kaakun NHL-tasoisia veskareita, jotka voivat hetkellisesti tehdä läpimurron tapaistakin, jos joukkue sattuu pelaamaan heidän edessään pelityylillä joka sopii heille. Turha tuota Berubeakaan on juuri paremmaksi hehkuttaa, vaikka nyt pari peliä on varsin hyvin torjunutkin. Joukkue on kuitenkin myös pelannut samalla hyvin.
 
Viimeksi muokattu:

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Mitä jos Berube tekeekin nyt Säterit ja lopettaa huipulla mutta tekee comebackin ja voittaa olympiakultaa?
ps. Saa mainita 2026.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Kova oli koetus Carolinaa vastaan. Eikä siitä sen enempää. Bensa loppui tankista. Seuraavaksi kotona Pittsburgh.

Brian Hedgerin mukaan Texieriä ei olla siirtämässä mihinkään.



Nämä on näitä, mutta tuskin tosiaan CBJ häntä mihinkään tarjoaa. Soittaahan saa ja kokeilla onneaan.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Taisteluvoitto Devilsistä kotona 4-3. Alku oli vaikea. Jalat eivät olleet pelaajien alla ja Devils oli paljon parempi. Kuitenkin alun ehkä ensimmäisen kympin jälkeen päästiin peliin mukaan ja ehkä jopa ansaittu voitto varsin tasaisesta matsista. Elvis oli hyvä. Hyviä torjuntoja ja yksi aivan jäätävä koppi. Christiansen teki uransa ensimmäisen ja hänestä pidän kyllä aina vaan enemmän. Ensi kaudella vakikalustoa NHL:n puolella? Gavrikovilla vähän vaikeampi matsi. Kolme kakkosta(!) ja tuo Hischierin maali meni hänen piikkiin. Kapteeni Jennerille jo kauden 23 maali. Peeke kellotti taas valtavat peliminuutit - 29.10. Laineelta upea kynäily voittomaaliksi jääneessä osumassa. Danforthille myös erityismaininta. Pelasi isoimmat peliminuuttinsa sinitakkiurallaan (15.25) ja Larsen kehui olleen parhaimmistoa. Taklaa ja taistelee. Antaisin ehdottomasti ensi kaudeksi uuden samanlaisen sopimuksen. Paikka olisi lähtökohtaisesti nelosketjussa Robinsonin ja Kuralyn vierellä.

Katsokaas näitä tilastoja: Taklaukset CBJ 30 - NJD 5, Blokit CBJ 24 - NJD 6. Taistelevat puukädet vastaan vikkelät mikki hiiret.
 

Flagger

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Columbus Blue Jackets
Rästipelin voittamalla ero Capitalsiin on vain 6 pistettä. Ehkäpä ei vielä kannata alkaa draft-arvontaa jännittämään (kuin Hawksin osalta).
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Trade deadline reilun 2,5 viikon päässä!

Omat toiveet:

1. Nyquist treidataan koska treidiarvoa on ja ensi kaudella on laituriosastolla tunkua. Palkanpidätystä ja vaikka kolmatta joukkuetta mukaan. Vastineeksi ainakin 1st 2022/2023.
2. Mahdollisimman moni UFA rentaleista realisoidaan draft-pickeiksi trade deadlinella. (Domi, Korpisalo, Kukan)

Muut muutokset sitten vasta kesällä. Jos Nyquistia ei nyt treidata niin kesällä se on toki myös mahdollista. Silloin voisi tulla kyseeseen treidi jossa tavoitellaan vastineeksi sentteriä tai pakkia.

Insiderit on kertoneet että varsinkin Toronton kanssa on scouttailtu puolin ja toisin viime pelejä. Veikkaankin että Kekäläisen ehkä noin kolmesta tulevasta trade deadline liikkeestä yksi tapahtuu Toronton kanssa ja yksi Kekäläiselle tutun Bill Ziton Floridan kanssa.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Olen aiemmin ollut heittämässä Jack Roslovicia jo joukkueesta ulos, mutta olen siinä määrin kääntänyt takkini että mikäli vapailta markkinoilta ei kesällä tule Tomas Hertliä tai Kekäläinen ei kaiva vaihtokaupalla jostain parempaa kehitettävää nuorta sentteriä, niin toivon Roslovicille kesällä uutta mielellään 1 vuotista sopimusta.

Isona syynä tässä on se että Roslovic on ajoittain pelannut paremmin, onnistuen viime aikoina viemään peliaikaa mm. Sillingeriltä ja jos muita vaihtoehtoja keskikaistalle ei vielä ensi kaudeksi ole niin olen valmis katselemaan Rosien sentteripelaamisen kehittymistä vielä yhden kauden ajan. Yksi vuosi olisi optimaalinen siitäkin syystä että oletus on että ensi kauden jälkeen oma varaus Dmitri Voronkov olisi kenties tulossa NHL:n puolelle kun hänellä loppuu sopimus KHL:n puolella. Silloin sentteriosasto voisi kenties olla muodossa Jenner-Sillinger-Voronkov-Kuraly ihan näin jo ilman erikseen hankittavia pelaajia.

Justin Danforthille toivon jatkosopimusta. Uskoisin tarttuvan 1-2 vuotiseen alle miljoonan paperiin. Lähtökohtaisesti pelipaikka olisi nelosketjun oikeassa laidassa mutta pystyyhän tuo sentterinäkin stunttaamaan. Alla videon muodossa Justinin taisteluilmettä ja karvausta.

 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
CBJ - LAK 3-4 OT L
CBJ - BOS 4-5 SO L

Kova tapahtumarikas viikonloppu takana. Kingsiä vastaan luultiin jo hetken voittaneemme, mutta jatkoaikamaali olikin paitsio. Bostonia vastaan noustiin Voracekin huikella fiilistä nostattavalla viime sekuntien maalilla tasoihin ja jatkoille joissa Werenski kilauttaa jo ylärimaan. Ei auta, rankkareilla turpaan. Kaksi tiukkaa matsia, joista kaksi tappiota. Lohdutuksena kuitenkin kaksi pistettä, joita tosin pitäisi tulla enemmän jos vielä haaveilee pudotuspeleistä.

#61 nousi hienojen seremonioiden jälkeen Nationwiden kattoon. 674 peliä sinitakeissa joissa tehot 289+258=547. Entisellä kapteenilla (2008-2012) eniten pelattuja pelejä seurassa sekä eniten maaleja, syöttöjä ja pisteitä. Näistä se seurakulttuuri nuorellakin seuralla rakentuu.

Ero Washingtoniin 10 pistettä ja meillä yksi peli vähemmän pelattuna. Kiire tulee ja uutta hot streakia se vaatisi jotta kirittäisiin.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Eikös toi soppari ala vasta ensi kaudella? Eli ei vaikutusta tähän kauteen.

No vaikka astuisi voimaan heti niin ei juurikaan vaikuta sinitakkien touhuun. Syvyyshankinta Clevelandiin nähdäkseni.



Bean pääsee pois lasaretista ja pelaa Bayreutherin tilalla yöllä Torontoa vastaan. Elvis maalilla. Myös Korpi ilmeisesti terve. Just in time to be traded..
 
Nimenomaan. Osoittaa siis muille, että tehdään kilpavarustelua myös jo ensi kaudeksi.
No joo. Ehkä hyvä näin. Itse vielä siinä että odottelen tuota Laineen jatkoa ja fiilistelen ajatusta että ehkä tässä vielä pian pleijareihin ylletäänkin. Ihan vain jo siksi että olis mukava lähettää toi Capitals pitkälle kesälomalle miettimään josko sittenkin ois hyvä laittaa Ovechkin sanomaan jotain oikeasti tärkeää ja järkevää. :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös