Kaiken tämän Josh Andersonin hypen keskellä tajusin, että Anderson oli voittamassa koko kuusi kautta kestäneellä Columbus-urallaan yhtä playoff-sarjaa. Siis yhtä.
Ja tännekin linkattiin se toissapäiväinen lehdistötilaisuus, jossa Jarmo hyvin harvinaislaatuisen nöyrästi totesi, että se Anderson-treidi hävittiin 100-0.
Pointti oli, ettei tuolla sopimuksella. Jos Anderson pelaisi vaikka kolmen miljoonan cap hitillä, niin kiinnostuneita alkaisi löytymään enemmän. Varsinkin, jos soppari olisi vuosi tai pari jäljellä.Voihan se olla ettei joukkueet tälläista playoffeihin halua.
Tässä oli niin paljon mihin tarttua, että meinasi jäädä väliin, onneksi tämä käänsi pään. On dream team-termin arvo melkoisessa alennustilassa, jos Columbus Blue Jackets keväinä 2019-2020 on ollut sitä. Arvostan kyllä työteliästä, repivää ja raastavaa jääkiekkoa, mutta sillä päästiin playoffeissa kakkoskierrokselle korkeintaan ja objektiivisesti tarkasteltuna eväitä ei yksinkertaisesti pidemmälle ollut. Pelin perusasioissa vastaantulevat joukkueet ovat jo sen verran parempia.Eikä kukaan tosiaan tarkoituksella vaihtanut strategiaa vaan dream team muuttui ahnehtimalla yhtäkkiä tragikomediaksi, kun menestysvalmennus käytti ties mitä psykopatiaa kulisseissa ja Anderson-treidi rikkoi ydinryhmän. Jolloin miljoona-condon vastikään Columbuksesta ostanut Dubois vuorostaan teki peliliikkeensä.
Niillä on otettu myös Johansenia ja Dubois:ta, jotka tuntuvat olevan eliittisenttereitä joissain piireissä.Noilla kolmos-vitosvarauksilla on otettu myös Puljujärveä, Juolevia ja kavereita, joista ei tullut NHL-hyökkääjiä.
Se hukattu corekin oli nuori, sillä erolla, että Duboisia ja Andersonia oli testattu voittoisissa pleijarisarjoissa Torontoa tai Tampaa vastaan. Jotka ovat siis oivallisia esimerkkejä megajengeistä, joita pleijareissa pitäisi voittaa jollakin järjellä tai tunteella perusteltavissa olevalla vahvuudella.Core on nuori, viime kesänä saatiin varattua kaksi potentiaalista sentteriä korkealla, joista Sillingerillä on ollut ihan mukiinmenevä tulokaskausi 18-vuotiaana, ja Johnson pelannut hyvin sekä yliopistossa, että olympialaisissa. Ensi kesälle on luvassa (draft lotterysta riippuen) kaksi varausta top 15 joukossa.
Ei tämä tarkoita, että Jackets ensi kaudella mikään contender on, mutta varmasti taistelee playoff paikasta jälleen ensi kaudella, ilman edes suurempia muutoksia rosteriin.
Haluatko transkription kirjoittaa Jarmon lausumasta tai muutoin perustella. Sen voi varmaan jokainen videolta katsoa Blue Jacketsin Youtube-kanavalta ja huomioida äänensävytkin ja kontekstin.No tämähän nyt on suoranainen valhe.
...Duboisin kaltainen megapelaaja
...megahyökkääjä Panarin
Väitätkö tosissasi Panarinin ja Duboisin olevan samalla tasolla olevia "megapelaajia"? Vai onko megapelaaja kovin laajakin käsite?
Panarin on ykköskentän laituri. Dubois on ykköskentän sentteri. Johansen oli ykköskentän sentteri. Megaa.Väitätkö tosissasi Panarinin ja Duboisin olevan samalla tasolla olevia "megapelaajia"? Vai onko megapelaaja kovin laajakin käsite?
Tuolla vanhalla corella onnistuttiin voittamaan yhdet playoff-sarjat peräkkäisinä vuosina altavastaajana, mikä on kova suoritus sinänsä. Ongelma tulee siinä, että altavastaajana ei voiteta neljää playoff-sarjaa putkeen pelkästään "kova kovaa vastaan" laittamalla. Se ei ikävä kyllä vain riitä, vaan vaatii pelillisesti paljon enemmän. 2019 keväällä Keklu yritti lisätä "sitä jotain" laittamalla all-in, eli sinänsä "ikuista re-toolia" ei myöskään ole nähty, ei tosin sitä kirkkainta menestystäkään.Se hukattu corekin oli nuori, sillä erolla, että Duboisia ja Andersonia oli testattu voittoisissa pleijarisarjoissa Torontoa tai Tampaa vastaan. Jotka ovat siis oivallisia esimerkkejä megajengeistä, joita pleijareissa pitäisi voittaa jollakin järjellä tai tunteella perusteltavissa olevalla vahvuudella.
Kent Johnsonko se on, joka on hyvin heiveröinen pelaaja tällä hetkellä? Johnson on pelannut laiturina collegessa.
Contender-tason joukkueessa Panarin on ykköskentän laituri. Dubois on kakkoskentän sentteri ja Johansen mennee nippanappa ykköskentän sentterinä, jos kokonaisuutena sentteriosasto on vahvassa muotissa.Panarin on ykköskentän laituri. Dubois on ykköskentän sentteri. Johansen oli ykköskentän sentteri. Megaa.
En nyt sanoisi, että aiemmin luetellut Columbuksen lupaukset ja nyky-core olisivat kaikki mitään edesvastuuttomia huithapeleita, mutta vastusta toiselle joukkueelle ei heidän pelissään erityisemmin ole. Anderson ja Dubois taas ovat NHL:n priimaa, sillä osastolla. Minkä vuoksi se yhä rakentamassa ollut raskaan sarjan pleijarijoukkuekin oli hurja vastustaja Kutseroveille, Vasilevskeille, Hedmaneille, Matthewseille, Marnereille. Jotka voitettiin pistämällä kova kovaa vasten. Kiva kivaa vasten-jaoilla, kun pleijareita ei tiettävästi pelata jatkossakaan.
Richardsin joukkue, joka oli ensimmäisiä vedoksia Blue Jackets-hokista ei pelannut mitään kilpikonnakiekkoa vaan vastustajia etenkin keväisin ketjusta toiseen rullaavaa kulmakiekkoa. Eli se Tortorellan loppuajan touhu oli käytännössä yhden kauden kokeilu reaktiona Panarinin ja Bobrovskin lähtöön, eikä mikään visio, jota Dubois ja Anderson olisivat toteuttaneet.Samalla jaan @Kuuukko näkemyksen että tuolla pelityylillä tuli seinä vastaan. Ei cupia millään voiteta nihilistisellä kilpparilla, vaikka se toi ok-menestystä. Pelityyli varmasti myös osaltaan vaikutti tähtipelaajien haluun olla ja jatkaa Columbuksessa, sanottiin julkisuuteen sitten mitä tahansa. Näinollen luulen että seuran johto on tiedostanut tilanteen (jossa tärkeitä palasia ei ole saatu jatkamaan) ja valinnut nyt pelaavamman pelitavan. Tämän toivotaan tekevän helpommaksi tulevaisuudessa tähtien signaamisen ja pitämisen joukkueessa. Eli kyllä tuossa ajatusta on, mutta laiva ei käänny päivässä.
Päästettyihin maaleihin voisi auttaa kahden laatusentterin ja vähintään yhden top-4 pakin, joka osaisi puolustaa hankinta. Vaikeaa tulee olemaan, tuollaisten hankinta kesällä. Yhdenkin sentterin hankinta auttaisi jo jonkin verran.
Ufa-markkinat näyttävät olevan aika kuivat tänä vuonna, mutta olisiko esimerkiksi Ryan Strome vahvistus Columbukselle. Pakkeja näyttäisi olevan hiemen enempi markkinoilla kesällä.
Sen verran otan vielä tästä kiinni, että ei kai kyse ole siitä etteivätkö joukkueet tuollaista pelaajaa playoffeihin haluaisi - ainakin jos sopimus olisi pienempi. Ainakin omalta kohdaltani on särähtänyt vaan korvaan kun täällä on nostettu Andersonia sarjaan "loistava megapelaaja". Tuo joukkueen korkein tasakenttämaalien määrä on tietysti hieno asia ja tärkeää joukkueen kannalta on saada onnistumisia syvyydestä.Pitipä mennä ihan tilastoja katsomaan, miksi Josh Andersoon tuntui minusta arvokkaalta pelaajalta Montrealin playoff sarjoissa 2021. Voihan se olla ettei joukkueet tälläista playoffeihin halua. Itse ottaisin heti, jo sen perusteella mitä näin silloin.
Columbus on päästänyt eniten maaleja koko liigassa, 239 joka tekee 3.73 maalia ottelua kohden. Valmennuksen ja officen on kesällä lyötävä viisaat päänsä yhteen ja mietittävä millaisia pelaajia tuodaan sisään jotka voisivat parantaa tuota tilastoa. Kun the trade aikanaan tehtiin niin Keklu sanoi että joukkueella oli vaikeuksia maalinteon kanssa ja uskoi Paten tuovan apua vaivaan. Joukkue on tehnyt tällä kaudella hyvin maaleja, 211 ja vain 9 joukkuetta on tehnyt enemmän ja kaikki ovat tällä hetkellä menossa po-peleihin.
Miten se hyödyttää keskustelua tai ketään vääristellä argumenttejä? Tai, että "suoranaisiksi valheiksi" väitetään juttuja, joihin ei itsellä kuitenkaan ole minkäänlaista perustelua tai vasta-argumenttia. Kunhan vaan lällätellään ja tarjotaan ihailijoiden näkökulma, jossa ei kyseenalaisteta muuta kuin viestintuoja.Ihan ilmaiseksi olisi saanut 193cm Stanley Cup - voittajan joka teki enemmän pisteitä kuin tämä em. mega pelaaja viime keväänä.