Columbus Blue Jackets 2021–2022 – uutta nousua rakentamaan

  • 322 170
  • 1 263

rpeez

Jäsen
Pitipä mennä ihan tilastoja katsomaan, miksi Josh Andersoon tuntui minusta arvokkaalta pelaajalta Montrealin playoff sarjoissa 2021.

Tasakentällisin tehdyissä maaleissa oli Montrealin hyökkääjistä jaetulla ykköstilalla, ja reilusti ykkönen taklauksissa 87. Laukauksissa kolmas.
Voihan se olla ettei joukkueet tälläista playoffeihin halua. Itse ottaisin heti, jo sen perusteella mitä näin silloin.
Lähde Montreal Canadiens @ NHL - Forwards 2021 Playoff Stats

CBJ:n aikaan en häntä seurannut, joten en tämän enempää tästä täällä enää häiriköi.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Eikä kukaan tosiaan tarkoituksella vaihtanut strategiaa vaan dream team muuttui ahnehtimalla yhtäkkiä tragikomediaksi, kun menestysvalmennus käytti ties mitä psykopatiaa kulisseissa ja Anderson-treidi rikkoi ydinryhmän. Jolloin miljoona-condon vastikään Columbuksesta ostanut Dubois vuorostaan teki peliliikkeensä.
Tässä oli niin paljon mihin tarttua, että meinasi jäädä väliin, onneksi tämä käänsi pään. On dream team-termin arvo melkoisessa alennustilassa, jos Columbus Blue Jackets keväinä 2019-2020 on ollut sitä. Arvostan kyllä työteliästä, repivää ja raastavaa jääkiekkoa, mutta sillä päästiin playoffeissa kakkoskierrokselle korkeintaan ja objektiivisesti tarkasteltuna eväitä ei yksinkertaisesti pidemmälle ollut. Pelin perusasioissa vastaantulevat joukkueet ovat jo sen verran parempia.

Noilla kolmos-vitosvarauksilla on otettu myös Puljujärveä, Juolevia ja kavereita, joista ei tullut NHL-hyökkääjiä.
Niillä on otettu myös Johansenia ja Dubois:ta, jotka tuntuvat olevan eliittisenttereitä joissain piireissä.

Monen muun tapaan en oikein pysty hahmottamaan veli Kavanagh:n punaista lankaa tässä (muuta kuin että Josh Andersonilla on varmasti kiva rymistellä änärissä maalille). Keklun toimintaa voi varmasti kritisoida tuolla "ikuisella pitkän ajan suunnitelmalla", mutta omasta mielestä Columbuksella on tällä hetkellä pullat hyvin uunissa. Core on nuori, viime kesänä saatiin varattua kaksi potentiaalista sentteriä korkealla, joista Sillingerillä on ollut ihan mukiinmenevä tulokaskausi 18-vuotiaana, ja Johnson pelannut hyvin sekä yliopistossa, että olympialaisissa. Ensi kesälle on luvassa (draft lotterysta riippuen) kaksi varausta top 15 joukossa.

Ei tämä tarkoita, että Jackets ensi kaudella mikään contender on, mutta varmasti taistelee playoff paikasta jälleen ensi kaudella, ilman edes suurempia muutoksia rosteriin.
 

Kavanagh

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Core on nuori, viime kesänä saatiin varattua kaksi potentiaalista sentteriä korkealla, joista Sillingerillä on ollut ihan mukiinmenevä tulokaskausi 18-vuotiaana, ja Johnson pelannut hyvin sekä yliopistossa, että olympialaisissa. Ensi kesälle on luvassa (draft lotterysta riippuen) kaksi varausta top 15 joukossa.

Ei tämä tarkoita, että Jackets ensi kaudella mikään contender on, mutta varmasti taistelee playoff paikasta jälleen ensi kaudella, ilman edes suurempia muutoksia rosteriin.
Se hukattu corekin oli nuori, sillä erolla, että Duboisia ja Andersonia oli testattu voittoisissa pleijarisarjoissa Torontoa tai Tampaa vastaan. Jotka ovat siis oivallisia esimerkkejä megajengeistä, joita pleijareissa pitäisi voittaa jollakin järjellä tai tunteella perusteltavissa olevalla vahvuudella.

Sillinger on siis ainoa Duboisiin ja Andersoniin pelaajatyyppinä yhtään mitenkään rinnastuva lupaus. Voronkovin ohella. Voronkov olisi ollut osa sitä mennyttäkin corea. Jos Sillinger on onnistunut ja silti pelaa esimerkiksi Max Domin tehopisteisiin rinnastuvan hyvän uran, mutta sentterin tontilla niin, mihin tai kehen se Columbuksen menestysmahdollisuus nojaa? Kun Duboisin ja Johansenin lähtöjen täyttämää tilaa ei vielä olisi paikattu ykkössentterillä.

Kent Johnsonko se on, joka on hyvin heiveröinen pelaaja tällä hetkellä? Johnson on pelannut laiturina collegessa.

Eli palasia on joo, mutta ei mitään, mikä rinnastuisi tuohon menetettyyn, kahteen suuntaan pelaavaan coreen, jota tuki vielä Werenskin ja Jonesin kaltainen, isoihin minuutteihin kykenevä kahden suunnan puolustus.

En nyt sanoisi, että aiemmin luetellut Columbuksen lupaukset ja nyky-core olisivat kaikki mitään edesvastuuttomia huithapeleita, mutta vastusta toiselle joukkueelle ei heidän pelissään erityisemmin ole. Anderson ja Dubois taas ovat NHL:n priimaa, sillä osastolla. Minkä vuoksi se yhä rakentamassa ollut raskaan sarjan pleijarijoukkuekin oli hurja vastustaja Kutseroveille, Vasilevskeille, Hedmaneille, Matthewseille, Marnereille. Jotka voitettiin pistämällä kova kovaa vasten. Kiva kivaa vasten-jaoilla, kun pleijareita ei tiettävästi pelata jatkossakaan.
 

Kavanagh

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No tämähän nyt on suoranainen valhe.
Haluatko transkription kirjoittaa Jarmon lausumasta tai muutoin perustella. Sen voi varmaan jokainen videolta katsoa Blue Jacketsin Youtube-kanavalta ja huomioida äänensävytkin ja kontekstin.

Harva GM varmaan tuo ajatusta, että kaikki treidit eivät onnistu treidistä kysyttäessä, jos se hänestä menisi hienosti. Muistutetaan, että ajatus Max Domista oli, että hän olisi Duboisin kakkossentteri ja viimeisiä hienosäätöpalasia 2010-luvun kehityksen huipentavassa pleijarijoukkueessa. Se treidi olikin virheliike, joka tuhosi koko silloisen nuoren coren ja vei todennäköisesti Blue Jacketsin vuosien päähän pleijareista.

Ja teesini on, että sen coren veroista joukkuetta ei ole näköpiirissä Columbuksella. Ei ennen kuin löytyy Duboisin kaltainen megapelaaja pelaamaan voittavaa lätkää. Eli vaatisi todellista jättiosumaa dräftistä tai RFA-treidistä. Kumpaankin reittiin tuskin on assetteja ensi kesänä.

Muistetutetaan että aiemmista RFA-treideistä on saatu raakile-William Karlsson ja Brandon Saad, joka oli myös hyvä NHL-pelaaja, mutta ei varsinainen joukkuetta liidaava vahvistus. Sekä sitten megahyökkääjä Panarin vaihdossa Saadiin, mutta mister Bowman valitettavasti joutui luopumaan lahjatavaratalostaan. Todella vaikeaa siis on löytää megapelaajaa ilman, että varausvuoro on noin top-kolmea.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Väitätkö tosissasi Panarinin ja Duboisin olevan samalla tasolla olevia "megapelaajia"? Vai onko megapelaaja kovin laajakin käsite?

Laine joka tuli sisään kun Dubois lähti ulos on tehnyt 45 peliin 48 paunaa eli 1.07 per matsi. Megapelaaja 63 peliin 49 pinnaa eli 0.78 per peli.
 

Kavanagh

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Väitätkö tosissasi Panarinin ja Duboisin olevan samalla tasolla olevia "megapelaajia"? Vai onko megapelaaja kovin laajakin käsite?
Panarin on ykköskentän laituri. Dubois on ykköskentän sentteri. Johansen oli ykköskentän sentteri. Megaa.

Jotka ovat siis pelanneet siinä mielessä megalätkää, että sillä kasvatetaan huomattavasti joukkueen todennäköisyyksiä voittaa play-off-sarjoja, mikä minusta on se homman juoni. Ei henkilökohtaiset pisteet. Vaan kuinka pärjätään muita vastaan.

Core on nyt Werenski, Laine, Sillinger, Bjorkstrand, Texier, Voronkov, Gavrikov, Tsinakov, Jenner, Martsenko, Johnson, Ceulemans sekä kaksi ykköskierroksen varausta

Ehkä Boqvist, Bean, Bemström, Roslovic. Todennäköisesti hiipuvista Voratsekin voi halutessaan lisätä.

Duboisilla ja Andersonilla on vertailussa ulottuvuus-X ilkeydessä ja hankaluudessa kohdata kentällä. Heillä on NHL:n parasta luistelu- ja kaksinkamppailuvoimaa. Aina ei siis tarvitse olla edes megapelaaja, jos on annettavaa vertailussa vastustajaan.

Tuon fyysisen etulyöntiaseman yhtäkkisen menettämisen jälkeen täällä ei kauheasti ole uhrattu ajatusta sille, että tämähän on aivan erilainen Blue Jackets-joukkueen konsepti, eikä siis jatkumoa siihen, millä jo otettiin voittoja 2010-luvulla. Jonkun pitäisi olla suvereeni megavahvistus tuossa nipussa, kun mietitään Panarinin, Johansenin tai Duboisin suorituskyvyn korvaamista.

Kyntämisen jatkuessa on toki aivan mahdollista, että löytyy huippupelaajia, mutta mieluummin minä olisin sillä vanhalla corella jatkanut. Kun siihenkin olisi lisätty joitakin aivan yhtä todennäköisiä lupauksia kuin tähän. Ei nyt varmaan viittä ehkä-lupausta, kun jo olisi oltu pleijarijoukkue rautaisella ydinrungolla, mikä kasvattaa todennäköisyyksiä voittaa Stanley Cup.

Jampe hekumoi, että paletti menee kesällä vaihdoissa uusiksi, joten ei sielläkään vielä olla Anderson-treidin aikaisissa tunnelmissa, että tällä kakkossentterin tuovalla peliliikkeellä olemme contender. Core räjähtääkin.
Nyt näyttää hyvältä siis sen suhteen, että löytyi kakkossentteri Sillingerissä. Rohkeaa on kuitenkin puhe, että auttamatta olisi niitä pelejä voittavia pelaajia tulossa. Tai että seuran tulevaisuuskuva olisi yhtä hyvä kuin Andersonin ja Duboisin ikäluokkien prime timeen tulleessa fuusiossa, joka jäi nyt näkemättä.
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Mielenkiintoista keskustelua täällä Columbuksen ketjussa! Itse tykkäsin katsoa tuota ensimmäisten Tortorella-vuosien "revi- ja raasta-kiekkoa". Jengi oli äärimmäisen sitoutunut ja vastustajan tähdet turhautuivat, kuten nähtiin mm. parissa pudotuspelisarjassa. Kyllähän osa poistuneista pelaajista oli sellaisia että heitä ei ole pystytty paikkaamaan.

Samalla jaan @Kuuukko näkemyksen että tuolla pelityylillä tuli seinä vastaan. Ei cupia millään voiteta nihilistisellä kilpparilla, vaikka se toi ok-menestystä. Pelityyli varmasti myös osaltaan vaikutti tähtipelaajien haluun olla ja jatkaa Columbuksessa, sanottiin julkisuuteen sitten mitä tahansa. Näinollen luulen että seuran johto on tiedostanut tilanteen (jossa tärkeitä palasia ei ole saatu jatkamaan) ja valinnut nyt pelaavamman pelitavan. Tämän toivotaan tekevän helpommaksi tulevaisuudessa tähtien signaamisen ja pitämisen joukkueessa. Eli kyllä tuossa ajatusta on, mutta laiva ei käänny päivässä.

Kirjoitin asiasta jo vähän ylempänä, mutta en jaa näkemystä siitä, että Columbus olisi hirveän kaukana play off-joukkueesta. Ja jos se on yhdestä isosta 15-20 maalin kaverista kiinni, niin sellaisia saa kyllä ihan markkinoilta 3-4 miljoonan caphitillä.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Se hukattu corekin oli nuori, sillä erolla, että Duboisia ja Andersonia oli testattu voittoisissa pleijarisarjoissa Torontoa tai Tampaa vastaan. Jotka ovat siis oivallisia esimerkkejä megajengeistä, joita pleijareissa pitäisi voittaa jollakin järjellä tai tunteella perusteltavissa olevalla vahvuudella.

Kent Johnsonko se on, joka on hyvin heiveröinen pelaaja tällä hetkellä? Johnson on pelannut laiturina collegessa.
Tuolla vanhalla corella onnistuttiin voittamaan yhdet playoff-sarjat peräkkäisinä vuosina altavastaajana, mikä on kova suoritus sinänsä. Ongelma tulee siinä, että altavastaajana ei voiteta neljää playoff-sarjaa putkeen pelkästään "kova kovaa vastaan" laittamalla. Se ei ikävä kyllä vain riitä, vaan vaatii pelillisesti paljon enemmän. 2019 keväällä Keklu yritti lisätä "sitä jotain" laittamalla all-in, eli sinänsä "ikuista re-toolia" ei myöskään ole nähty, ei tosin sitä kirkkainta menestystäkään.

Nyky NHL:ssä koko ei ole kaikki kaikessa. Kysy vaikka Sebastian Aholta (siltä Suomen versiolta), joka ei käsittääkseni hirveä mörssäri tai Johnsonin tasoinen lupaus ollut varauksen aikoihin. Taisi laiturina skulailla ennen siirtoa tarunhohtoiseen.
Panarin on ykköskentän laituri. Dubois on ykköskentän sentteri. Johansen oli ykköskentän sentteri. Megaa.
Contender-tason joukkueessa Panarin on ykköskentän laituri. Dubois on kakkoskentän sentteri ja Johansen mennee nippanappa ykköskentän sentterinä, jos kokonaisuutena sentteriosasto on vahvassa muotissa.

Kokonaisuutena Columbus ei edelleenkään taida olla se seksikkäin joukkue pelaajien silmissä. Esimerkiksi Bobrovskysta ja Panarinista Keklu yritti tosissaan pitää kiinni, mutta kirkkaammat valot vei miehet muualle (ainakin case Panarin). Nyt rakentamalla nuoren coren ympärille on mahdollista rakentaa joukkue, jolla oikeita menestysmahdollisuuksia on olemassa. Hyviä palasia jo löytyy rosterista, puutteita on erityisesti sentteriosastolla, mutta sieltä löytyy hyviä prospecteja + ensi kesänä pari korkeaa varausvuoroa luvassa. Itäinen konfferenssi on äärimmäisen kova, mutta ensi vuonna Jackets varmasti taistelee jälleen playoff paikasta.
 
En nyt sanoisi, että aiemmin luetellut Columbuksen lupaukset ja nyky-core olisivat kaikki mitään edesvastuuttomia huithapeleita, mutta vastusta toiselle joukkueelle ei heidän pelissään erityisemmin ole. Anderson ja Dubois taas ovat NHL:n priimaa, sillä osastolla. Minkä vuoksi se yhä rakentamassa ollut raskaan sarjan pleijarijoukkuekin oli hurja vastustaja Kutseroveille, Vasilevskeille, Hedmaneille, Matthewseille, Marnereille. Jotka voitettiin pistämällä kova kovaa vasten. Kiva kivaa vasten-jaoilla, kun pleijareita ei tiettävästi pelata jatkossakaan.

Edelleen. Anderson oli voittamassa tasan yhtä playoff-sarjaa Columbus-urallaan.

Ja lisäksi, Andersonia on kyllä tosi vaikea mahduttaa millään mittarilla NHL:n priiman viitekehykseen. Ainakin omasta mielestäni.
 

Kavanagh

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Samalla jaan @Kuuukko näkemyksen että tuolla pelityylillä tuli seinä vastaan. Ei cupia millään voiteta nihilistisellä kilpparilla, vaikka se toi ok-menestystä. Pelityyli varmasti myös osaltaan vaikutti tähtipelaajien haluun olla ja jatkaa Columbuksessa, sanottiin julkisuuteen sitten mitä tahansa. Näinollen luulen että seuran johto on tiedostanut tilanteen (jossa tärkeitä palasia ei ole saatu jatkamaan) ja valinnut nyt pelaavamman pelitavan. Tämän toivotaan tekevän helpommaksi tulevaisuudessa tähtien signaamisen ja pitämisen joukkueessa. Eli kyllä tuossa ajatusta on, mutta laiva ei käänny päivässä.
Richardsin joukkue, joka oli ensimmäisiä vedoksia Blue Jackets-hokista ei pelannut mitään kilpikonnakiekkoa vaan vastustajia etenkin keväisin ketjusta toiseen rullaavaa kulmakiekkoa. Eli se Tortorellan loppuajan touhu oli käytännössä yhden kauden kokeilu reaktiona Panarinin ja Bobrovskin lähtöön, eikä mikään visio, jota Dubois ja Anderson olisivat toteuttaneet.

Andersonista ei todellakaan luovuttu, koska se fyysinen, liikkuva etulyöntiasema olisi mennyt muodista. Ei siis kyse ole mistään pelkistä "isoista" pelaajista vaan hirven kokoisista, äärimmäisen hyvin luistelevista hyökkäysvaunuista, jotka tekevät maaleja ja rankaisevat vastustajaa. Joista toinen oli ykkössentteri, joka nyt puuttuu ja puuttuu ties kuinka kauan, kun se on äärimmäisen vaikea rooli täyttää. Toinen taas vankisti sen ydinryhmän koko sarjan tasolla poikkeuksellista identiteettiä ja ilkeyttä. Mistä ei ole enää jäljellä oikein mitään.

Ajatus siitä, että Duboisin ja Andersonin lähdöissä olisikin tietoinen suunnanmuutos on siis jälkikäteen kuviteltua Jarmon puolustamista siitä, että silloin nuori core yhtäkkiä hajosi. Ja ihan oma-aloitteisesti ensimmäisen siirron tekemällä Anderson-treidissä, josta osiltaan lähti liikkeelle ketjureaktio core-lähtöjä. Muitakin huolenaiheita oli toki valmennus ja seurajohto pelaajille antanut.

Vertailu esimerkiksi apinan lailla päälle painavaan Carolinaan ei ole kovin reilu, jos meillä on nyt ytimessä liuta ukkoja, jotka eivät anna muuta kuin hyökkäyspelipanoksen ja kevyen vartensa. Eli hekö pelaisivat NHL:n tasolla tuollaista erityislaatuista lätkää, kuten Hurricanes. Eikä ainakaan vielä ole mitään megahyökkäyspelaajia voittamassa kiekolla niitä pelejä. Ihan hyvä joukkue Columbuksella tietysti on, jos unohdetaan että sarjassa on joukkueita, joilla on jatkossakin paljon enemmän eroa toisiin tekeviä tähtiä sekä kovuutta ja vastustan pelin tekemistä vaikeaksi tulee edelleenkin vastaan niin matkalla pleijareihin kuin ratkaisusarjoissa.

Voi tietysti toisenkin tien löytää menestykseen. Identiteettiä vailla oleva humppajengi tämä kuitenkin näillä jaoilla on, jos esimerkiksi Sillinger, Laine ja Texier eivät ala keskikaistalta tai ketjuna pelaamaan niin, että touhussa olisi kahden ohimenokauden jäljiltä yhtään minkäänlaista vastusta kellekään. Se edellinen core oli valmis jo nyt pelaamaan play-off-paikoista ja pelottava vastustaja kelle vaan. Eikä siis jotenkin kummallisesti 15-27 maalin miehillä tai ykkössentterillä pakotettu pelaamaan kilpikonnakiekkoa, jonka vuoksi Jarmo ennalta viisaana teki treidin, jonka seurauksena kävelemään lähti silloin nuori core. Se treidi tehtiin, jotta tuo joukkue menisi pitkälle pleijareissa ja säilyttäisi silti ykkössentterissään ja veteraaneissa kovuutensa. Kaikki yhtäkkiä menikin siinä core-vaihdossa ja nyt on aika kiirus löytää avainpelaajia.

Kekäläisen kymmenen vuoden aikakaudella seurassa on ollut kaksi muidenkin organisaatioiden tunnustamaa ykkössentteriä Johansenissa ja Duboisissa. Kiitettävä haaste on siis löytää se seuraava. Tai jonkinlainen piste-eroa muihin pelillään tekevä pelaaja nyt kuitenkin. Siksi en ainakaan ennen kesän suunnanmuutoksia näe, että tällaisia palasia olisi jo tuloillaan. Mikael Granlund esimerkiksi on aivan maaginen kiekollinen pelaaja, mutta contenderin perusta? Niin hyvä tai erittäin hyvä ei riitä vaan pitäisi olla kymmenien minuuttien mies, joka pärjää maailmantähtiä vastaan ominaisuuksiensa puolesta.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Columbus on päästänyt eniten maaleja koko liigassa, 239 joka tekee 3.73 maalia ottelua kohden. Valmennuksen ja officen on kesällä lyötävä viisaat päänsä yhteen ja mietittävä millaisia pelaajia tuodaan sisään jotka voisivat parantaa tuota tilastoa. Kun the trade aikanaan tehtiin niin Keklu sanoi että joukkueella oli vaikeuksia maalinteon kanssa ja uskoi Paten tuovan apua vaivaan. Joukkue on tehnyt tällä kaudella hyvin maaleja, 211 ja vain 9 joukkuetta on tehnyt enemmän ja kaikki ovat tällä hetkellä menossa po-peleihin. Pate on muuten kaikessa hiljaisuudessa kivunnut joukkueen sisäisen pörssin kärkeen tasapistein Björkstrandin kanssa vaikka 19 matsia jäi väliin.

ps. Jäsen @Pedretti kirjoitti toiseen ketjuun että Korpisalo menee lonkkaleikkaukseen eli kausi on hänen kohdaltaan ohi. Pitäisikö nostaa Clevelandista Jet Greaves ylös?
 
Viimeksi muokattu:

Sawo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Päästettyihin maaleihin voisi auttaa kahden laatusentterin ja vähintään yhden top-4 pakin, joka osaisi puolustaa hankinta. Vaikeaa tulee olemaan, tuollaisten hankinta kesällä. Yhdenkin sentterin hankinta auttaisi jo jonkin verran.

Ufa-markkinat näyttävät olevan aika kuivat tänä vuonna, mutta olisiko esimerkiksi Ryan Strome vahvistus Columbukselle. Pakkeja näyttäisi olevan hiemen enempi markkinoilla kesällä.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Päästettyihin maaleihin voisi auttaa kahden laatusentterin ja vähintään yhden top-4 pakin, joka osaisi puolustaa hankinta. Vaikeaa tulee olemaan, tuollaisten hankinta kesällä. Yhdenkin sentterin hankinta auttaisi jo jonkin verran.

Ufa-markkinat näyttävät olevan aika kuivat tänä vuonna, mutta olisiko esimerkiksi Ryan Strome vahvistus Columbukselle. Pakkeja näyttäisi olevan hiemen enempi markkinoilla kesällä.

Ei Columbuksella ole edes tilaa kahdelle sentterille, mutta olet oikeassa siinä että pahimmat puutteet on sentteriosastolla ja puolustuksessa. Näiden puutteiden paikkaamiseen tarvitaan yksi laadukas sentteri ja yksi laadukas oikean puolen pakki, joka on erityisesti puolustussuuntaan hyvä.

Se on nyt kalaonnesta, kärsivällisyydestä ja projektin aikataulusta kiinni että yritetäänkö nämä puutteet paikata vapailta markkinoilta tai aggressiivisesti treidaten vai luotetaanko nuorten ja potentiaalisten kasvavan isompiin saappaisiin.

Itse olen sitä mieltä näitä molempia voi toteuttaa samaan aikaan, eikä kaikkea tulisi jättää nuorten kehittymisen varaan.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Korpisalo lonkkaleikkaukseen, toipumisaika kuusi kuukautta. Luultavasti nuo lonkkavammat selittävät surkeaa kautta jonkin verran. Saa nähdä, minkälainen maalivahti sieltä palaa takaisin jäille. Nuo lonkkaoperaatiot eivät ole maalivahdeille aina kaikkein helpoimpia toipumisen kannalta.



 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti




Siinä vähän raporttia Jet Greavesista jolle tehtiin viime kuussa tulokassopimus. Toinen vahtiprospekti eli Daniil Tarasov kävi läpi saman operaation joka on nyt edessä Korpparilla. Ankaraa on lonkille tuo perhostyyli.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pitipä mennä ihan tilastoja katsomaan, miksi Josh Andersoon tuntui minusta arvokkaalta pelaajalta Montrealin playoff sarjoissa 2021. Voihan se olla ettei joukkueet tälläista playoffeihin halua. Itse ottaisin heti, jo sen perusteella mitä näin silloin.
Sen verran otan vielä tästä kiinni, että ei kai kyse ole siitä etteivätkö joukkueet tuollaista pelaajaa playoffeihin haluaisi - ainakin jos sopimus olisi pienempi. Ainakin omalta kohdaltani on särähtänyt vaan korvaan kun täällä on nostettu Andersonia sarjaan "loistava megapelaaja". Tuo joukkueen korkein tasakenttämaalien määrä on tietysti hieno asia ja tärkeää joukkueen kannalta on saada onnistumisia syvyydestä.

Kuitenkin kun peliaika laskee runkosarjasta, omaan päähän vuotaa tilanteita joukkueen eniten (ellei laske sitten mukaan päällystakkisentteriä) eikä valmennus uskalla antaa luottoa tärkeillä hetkillä omassa päässä (koska Andersonin aikana omissa kolisi Canadiensin eniten silloin kun joukkue pelasi johtoasemissa), niin en voi omalta osaltani nostaa pelaajaa mitenkään tuohon loistava-sarjaan vaikka noita tasakenttämaaleja tulikin. Sen verran itse arvostan tuota kokonaisvaltaista pelaamista kuitenkin.

Edit: pahoittelut kun aihe nykyisestä Canadiensin pelaajasta menee nyt tähän Columbuksen ketjuun.
 
Viimeksi muokattu:

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Columbus on päästänyt eniten maaleja koko liigassa, 239 joka tekee 3.73 maalia ottelua kohden. Valmennuksen ja officen on kesällä lyötävä viisaat päänsä yhteen ja mietittävä millaisia pelaajia tuodaan sisään jotka voisivat parantaa tuota tilastoa. Kun the trade aikanaan tehtiin niin Keklu sanoi että joukkueella oli vaikeuksia maalinteon kanssa ja uskoi Paten tuovan apua vaivaan. Joukkue on tehnyt tällä kaudella hyvin maaleja, 211 ja vain 9 joukkuetta on tehnyt enemmän ja kaikki ovat tällä hetkellä menossa po-peleihin.

The Athleticissa oli aiemmin kaudella hyvä artikkeli, jossa todettiin muuttuneen pelitavan aiheuttavan huomattavan määrän virheitä kentällä ja sitä kautta maaleja omiin. Ennemminkin joukkueen pitää kasvaa pelaamaan suurten muutosten jälkeen paremmin yhteen ja apuvoimien tuominen ulkopuolelta on lisä tähän päälle.

Toisaalta voi myös miettiä sitä, että miksi Columbus on tehnyt noin paljon maaleja? Materiaali ei varmasti ole tulivoimaisimpien joukossa, mutta siellä keikutaan tehtyjen maalien osalta tasoissa Hurricanesin ja Lightningin kanssa. Vanha totuus on myös se, että puolustamisesta varastavat joukkueet tekevät enemmän maaleja. Uudistunut pelitapa ei välttämättä vielä ole tasapainoinen.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets


Kiva kattoo näitä pätkiä ja tulee jotenkin sellanen fiilis näistä että tuo jengi on aika hyvin hitsaantunut yhteen. Muutama veteraani, core-pelaajat ja nuoriso... Ymmärrän miksi mitään fire sale tyylistä räjäytystä ei trade deadlinella lähdetty tekemään, eikä sellaista tarvitse tehdä kesälläkään. Pienin muutoksin ja sisältäpäin kasvaen tuo jengi jatkaa parantamistaan.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Ihan ilmaiseksi olisi saanut 193cm Stanley Cup - voittajan joka teki enemmän pisteitä kuin tämä em. mega pelaaja viime keväänä.
 

Kavanagh

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ihan ilmaiseksi olisi saanut 193cm Stanley Cup - voittajan joka teki enemmän pisteitä kuin tämä em. mega pelaaja viime keväänä.
Miten se hyödyttää keskustelua tai ketään vääristellä argumenttejä? Tai, että "suoranaisiksi valheiksi" väitetään juttuja, joihin ei itsellä kuitenkaan ole minkäänlaista perustelua tai vasta-argumenttia. Kunhan vaan lällätellään ja tarjotaan ihailijoiden näkökulma, jossa ei kyseenalaisteta muuta kuin viestintuoja.

Anderson ei ole megavahvistus, kuten vaikkapa depth chartilta ties kuinka moneksi vuodeksi taas kadonnut ykkössentteri. Mutta oli osa aiempaa raskasta, hyvin luistelevaa identiteettiä, jota ei enää ole. Kummasti samalla pre-seasonilla, kun hänet päätettiin siitä coresta irrottaa, sen viimeistelemiseksi kakkossentterillä, kun oltiin seurajohdon papereissa tuleva pleijarijoukkue, se ryhmä hajosikin heti. Uskaltaisin siis väittää, että Andersonin treidi vaikutti Duboisin mielialaan sekä joukkueen pleijaripeleissä muita väkevämpään ja vertailussa osiltaan ylivertaiseen fyysiseen koostumuksen menettämiseen täysin.

Enää ei ole kaksinkamppailuvoimaa, hyökkääjien puolustuskykyä tai nopeutta nimeksikään coressa. Kyse ei siis ole mistään koosta, jota varmaan on aika paljon helpompi hommata kuin isoja, nopeita maaleja tekeviä pelaajia, kuten Dubois ja Anderson. Anderson on siis edelleen tehnyt jokaisella kaudella, jota ei ole rikkinäisellä olkapäällä pelannut, tehnyt 15-27 maalin määriä. Eikä se loukkaantuminen ole vielä ainakaan maksanut mitään vaan hän on pelannut kaksi vastaavaa kautta ja pitkät play-offsit. Aika paljon siis laitetaan sen varaan, että 27-vuotias pelaaja hajoaisi, kun hänellä on vakiintuneen NHL-hyökkääjän perus-sopimus, viiden miljoonan peruskorvauksella.

Ja täsmennetään että se on sama mitä kukin edelleen Andersonista ajattelee, kun sillä ei ole mitään merkitystä siihen väitteeseen, jossa Anderson oli ydinryhmän identiteettiä, josta Jarmo Kekäläinen luopui vapaaehtoisesti. Virheliikkeen maksaessa Duboisin jatkonkin sekä silloin jo pleijareihin valmiin nuoren coren ja hajottaen sen veteraanirungonkin, joka olisi vielä ehtinyt pleijareita Duboisin johdolla hieman pelaamaan. Tämä viimeinen rakennustyö ei ole play-off-joukkue, eikä sen avainmiehiä ole testattu play-off-säännöillä.

Aiemmin yritettiin myös hämärtää, että se Duboisin ja Andersonin olisi yhtä kuin se Folignon ja Dubinskyn aikainen jengi. Ei ollut vaan tuleva, Duboisin johtama prime-vuosien joukkue, jossa olisi edelleen muun muassa Bjorkstrand ja Werenski sekä Jenner ja puolet nykyisistä lupauksista, kuten vaikka Texier. Ehkä myös Jones. Se tuleva runko oli ottanut runkosarjaa dominoineelta Tampalta ottelusarjan voiton sekä Duboisin kenttä dominoinut Torontoa, kun se yllättäen myös voitettiin ilman Panarinia tai Bobrovskia. Oliko heillä auttamattomana kohtalona pelata yksi, kaksi, kohta kolme ohimenokautta?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös