Colorado Avalanche 2022–2023

  • 140 422
  • 437
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Pitkään aikaan osuvin yhden sanan viesti. Minulta taisi juuri puhjeta aivoverisuoni. Täysin mahdotonta keksiä parempaa puolustajaa liigasta pienemmällä caphitilla, joka ei pelaa tulokassopimuksella tai parin vuoden siltasopparilla tällä hetkellä. C'est absurde!

Pystytkö @Arto Kilponen vähän perustelemaan? Vai tilataanko valkotakkiset heti? Tuo viimeisin kaikella Avs-fanien keskinäisellä rakkaudella.

Toki jos viestisi oli kokonaan sarkasmia, niin siitä puuttui se tietty pilke silmäkulmassa, josta sen olisi voinut tunnistaa. Ehkä pitää itsekin kuunnella Keskiympyrää ja mitä ovat siellä menneet horisemaan.

Ehkä Toews nousee haastamaan Weegarin liigan paskimman hyvän puolustajan tittelistä.
 

foligno

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toewsin tämänhetkinen hinta-laatusuhdehan on yksi NHL:n parhaita sopimuksia seuran näkökulmasta ja sitä on jäljellä vielä 2 kautta eli Avalanche saa Toewsin priimavuodet (26-30) puoli-ilmaiseksi (4.1 milj)/kausi). Vuoden päästä on toki pakko aloittaa keskustelu siitä, signataanko Toewsille jatkoa (todennäköisesti markkinahinta tulee olemaan ainakin 7-8 milj) vai treidataanko neljä vuotta nuorempi Girard (cap hit 5 milj) pois. Molempiin ei missään tapauksessa tule olemaan varaa, etenkään jos Byram pysyy terveenä. Nyt alkavalla kaudella Avalanchen puolustus muuten tulee olemaan yksi kaikkien aikojen parhaista takalinjoista, kun siellä on liigan ykköspakki Makarin lisäksi kolme muuta pakkia (Toews, Girard, Byram) jotka olisivat melkein minkä tahansa muun jengin ykkösparissa sekä Manson joka mahtuisi kakkospariin luultavasti missä tahansa.
 

Ralph

Jäsen
Sanoisin, että Sam Girard menee nyt hukkaan Avalanchessa, koska Cale Makar on joukkueessa. Minun mielestäni Girardilla olisi eväät olla ykkösylivoiman ja ykköskiekollinen puolustaja NHL:ssä, mutta Avalanchessa siihen ei ole mahdollisuuksia. Laukaushan on Girardin heikkous, hyökkäyspäässä siis. Puolustuspäässä heikkous on yksinkertaisesti puolustaminen. Laukaus suoraan syötöstä on nallipyssy ja ei rannelaukauskaan päätä huimaa. Mutta pelinluku ja syöttötaito Girardilla on huippuluokkaa. Ja rohkeus kiekon kanssa, oikea-aikainen liikkuminen ja luistelu viivan päällä. Vaikka Devon Toews on kokonaisvaltaisesti selkeästi Girardia edellä ja laukaus on huomattavasti vaarallisempi, niin Makarin loukkaantuessa minun papereissa Girard olisi ykkösylivoiman puolustaja.

Girard on kuin Tyson Barrie, mutta Barrie'n pelatessa Avalanchessa ei ollut ketään parempaa tiellä. Cale Makar tuli ja samalla Barrie kaupattiin tieltä pois. Girard on mun mielestä parempi puolustaja kuin Barrie. Girardin tai Barrie'n kaltaisen puhtaan hyökkäävän puolustajan arvo mitataan paljolti tehopisteissä ja kun Girard ei pääse ykkösylivoimalle, ei ole ykkösvaihtoehto jatkoajalla, ei ole ykkösvaihtoehto lopussa hakemaan tasoitusta ja ei ole ykkösvaihtoehto hyökkäyspään aloituksiin, menettää Girard paljon mahdollisuuksia pisteisiin.

Girard on edelleen nuori kaveri. Ikää 24 vuotta ja on esimerkiksi alle puoli vuotta vanhempi kuin Makar. Itse haaveilin pitkään, että Avalanche kauppaisi Patrick Kanen itselleen ja antaisi vaihdossa muun muassa Girardin. Kanesta haaveilu oli ja meni, pelkkää omaa haavetta, vaikka toki tilaa palkkakatossa edelleen olisi Evan Rodriguesin tulosta huolimatta. Tuo kauppa ei olisi vain Avalanchelle, mutta myös Girardille itselleen mun mielestä hyvä. Avalanchella ei ole niin isoa tarvetta Girardille, kiitos Makarin ja toisaalta palkkakatto tuottaa ongelmia. Girardille itselleen siirto huonompaan joukkueeseen, mutta isompaan vastuusteen tekisi hyvää. Varmasti harmittaisi vaihtaa top-5-joukkue bottom-5-joukkueeseen, mutta toisaalta se Stanley Cup on nyt jo voitettuna. Blackhawksissa Girardilla olisi paikka ykkösylivoimassa. Onhan siellä Seth Jones, mutta mahtuisivat molemmat ykkösylivoimalle. Girard parempana pelintekijänä viivamieheksi ja Jones rightin pyssyksi vasemmalle kaarelle. Blackhawksin hyökkäys on heikko ja Kanen lähdettyä olisi vielä heikompi, joten Girard ja Jones mahtuvat molemmat ykkösylivoimaan, eikä siellä ketään kunnollista rightin hyökkääjää olekaan tuohon Jonesin paikalle, kun Alex DeBrincat lähti. Girardilla on viisi vuotta sopparia jäljellä ja on sen päättyessä juuri täyttänyt 29 vuotta. Jos pelaa huonommassa joukkueessa, mutta paljon isommalla vastuulla ja täten isommille tehoilla, on tuolloin hyvä sauma saada huippusoppari jonnekin. Jos taas pelailee Avalanchessa 12 minuutin peliajalla, niin ei tule tehopisteitä ja ei ole arvo enää korkea. Avalanchessa Girard putoaa nyt leftin pakkien hierargiassa kolmanneksi, kun Bowen Byram saa terveen kesän alle ja on taas vuoden valmiimpi.
 

Ralph

Jäsen
Avalanche on muuten harjoitellut kolmen leftin pakin ylivoimakoostumuksella. Sinänsä ymmärrettävää, koska sekä Bowen Byram, Sam Girard että Devon Toews ansaitsevat pelata ylivoimaa, mutta sieltä sää joku ylivoimapelitaitoinen hyökkääjä sivuun tämän myötä.

Jos ykkösylivoimassa on viime kauden lopulta tuttu nelikko ja maalilla Gabriel Landeskogia tuuraamassa Valeri Nichushkin, niin kakkosylivoimaan olisi tarjolla kuitenkin J.T. Compher, Alex Newhook ja Evan Rodrigues. Byram-Girard-Toews-kolmikon seuraan mahtuu heistä vain kaksi. Compher ei ole kovin kummoinen pelintekijä, mutta kehittänyt kesällä laukaustaan ja on maalinedustalla sekä maalin kulmalla erinomainen, hyvä ohjaamaan laukauksia. Rodrigues sen sijaan tarjoaa rightin laukaisu-uhan ja Newhookin pitäisi olla valmis kakkosylivoiman pyörittäjäksi, mutta kaikki kolme eivät mahdu Byram-Girard-Toews-kolmikon kanssa. Itse jättäisin vielä Byramin sivuun ja isommalle vastuulle kokonaisvaltaisesti. Sitten kun Landeskog tervehtyy ja Nichushkin palaa kakkosylivoimaan, niin Rodrigues tai jopa Toews sivuun.

Sinänsä Compher tai Rodrigues ei ehkä kuulosta ylivoimapelaajilta, mutta molemmille on selkeästi kysyntää tuossa kakkosylivoimassa.
 

Ralph

Jäsen
Jatketaan vielä kolmannen viestin verran putkeen eli tässä samalla tuli tieto Justus Annusen ja Mitchell Vande Sompelin putoamisesta leiriltä. Ei yllätyksiä ja Vande Sompel ei edes ole Avalanchen sopimuspelaaja vaan Eaglesin AHL-mies, mutta varhaisessa vaiheessa jengi kutistuu. Se on nimittäin enää 29 nimeä jäljellä, vaikka on vielä pari viikkoa kauden alkuun. Leiriryhmä näyttää nyt tältä:

Maalivahdit (2):
- Pavel Francouz, Alexandar Georgiev

Puolustajat (8):
- Wyatt Aamodt, Bowen Byram, Sam Girard, Erik Johnson, Jacob MacDonald, Cale Makar, Josh Manson, Devon Toews

Hyökkääjät (19):
- Anton Blidh, Shane Bowers, Andrew Cogliano, J.T. Compher, Darren Helm, Martin Kaut, Gabriel Landeskog, Artturi Lehkonen, Kurtis MacDermid, Nathan MacKinnon, Mikhail Maltsev, Jayson Megna, Ben Meyers, Alex Newhook, Valeri Nichushkin, Logan O'Connor, Mikko Rantanen, Evan Rodrigues, Lukas Sedlak

Maalivahtikaksikko nyt oli selkeä alusta asti. Puolustuksen pelaava kuusikko on kiveen hakattu, mutta seiskapakin paikalle on tarjolla Aamodt ja MacDonald sekä tietysti valitettavasti myös MacDermid. Aamodt ei ole pelannut vielä kokonaista kautta aikuisten sarjoissa ja on waiver-vapaa, joten häntä ei ole järkevää istuttaa seiskapakkina katsomossa, vaikka ensi kaudelle onkin potentiaalinen nimi pelaavaan kuusikkoon. Eli itse lukitsisin MacDonaldin seiskapakiksi.

Hyökkäyksessä Bowersilla tai Megnalla en näe asiaa lopulliseen miehistöön, mutta muut siitä paikasta taistelee. En siis näe myöskään MacDermidillä, mutta tiedostan tilaneen ja pakko laskea mukaan potentiaaliseksi NHL-pelaajaksi. Tosiaan jos Landeskog laitetaan IR-listalle, niin 15 hyökkääjää voi olla ylhäällä kauden alussa ja silloin putoavia olisi enää neljä. Bowers, Megna ja ketkä kaksi? Itse sanosin, että Blidh ja MacDermid, mutta jos MacDermid ei ole Jared Bednarille vaihtoehto, niin sitten Kaut.

Tilaa palkkakatossa on siis pitää 24 pelaajaa ylhäällä eli Landeskogia ei tarvitse laittaa sen takia LTIR-listalle vaan IR riittää. Ja mieluusti mistään LTIR-tapauksesta ei olekaan kyse.
 

Ralph

Jäsen
Jonas Johansson kelpasi Coyotesiin. Avalanchella olisi nyt tarvetta uudelle kokeneelle nelosmaalivahdille. Justus Annunen on kolmosmaalivahti, mutta jos NHL:ään tarvitaan peliin tai pariin nostaa penkille joku, niin siihen Johansson olisi ollut parempi vaihtoehto. Nyt pitää nostaa Annunen. Tämän hetkinen nelosmaalivahti Trent Miner ei meinaa riittää edes AHL:ssä.

Avalanche on harjoitellut seuraavilla hyökkäyskoostumuksilla:

Lehkonen - MacKinnon - Rantanen
Newhook - Rodrigues - Nichushkin
Meyers - Compher - O'Connor
Blidh - Sedlak - Kaut
Maltsev - Bowers - Megna

Darren Helmin ja Gabriel Landeskogin lisäksi sivussa on ollut nyt myös Andrew Cogliano ja Kurtis MacDermid. Sinänsä ei yllätkysiä ketjuissa. Ykkönen odotettu Landeskogin puuttuessa. J.T. Compherin ja Evan Rodriguesin paikat vaihtaisin, mutta ei merkittävää eroa näinkään päin. Ben Meyers on mitä ilmeisimmin vahvoilla NHL-kokoonpanoon.
 

Ralph

Jäsen
Avalanche pelaa yöllä seuraavan harjoitusottelun, kun vastassa on Stars. Kokoonpano on jo julkaistu, mutta kentällisiä ei, joten niitä pitää vielä yrittää arvailla tai päätellä. Arvatenkin vahvin rosteri tähän harjoituskauteen tähän mennessä, sillä eihän ylhäällä edes ole kuin 29 pelaajaa enää, joten niistä AHL-jengiä on vaikea pyöritellä.

Puolustajat Erik Johnson, Cale Makar, Josh Manson ja Devon Toews pelaavat ensimmäiset ottelunsa sekä hyökkääjistä Artturi Lehkonen, Valeri Nichushkin ja Mikko Rantanen. Näiden jälkeen kaikilla muilla on pelitili avattu paitsi loukkaantuneilla Darren Helmilla ja Gabriel Landeskogilla sekä Nathan MacKinnonilla, joka ei syystä tai toisesta pelaa. Varmoista NHL-nimistä on näiden mainittujen kolmen lisäksi sivussa Andrew Cogliano, J.T. Compher ja Logan O'Connor eli koko neloskenttä puuttuu ja kolme muuta hyökkääjää. Siellä annetaan siis mahdollisuus näille viimeisistä kokoonpanopaikoista taisteleville.

Mukana on seitsemän pakkia ja 11 hyökkääjää, mutta voisi veikata Jacob MacDonaldin pelaavan laitahyökkääjänä. Olen odottanut pitkään, että Avalanche hommaisi jonkun varman seiskapakin riveihinsä, mutta sitä ei ole tapahtunut, joten mainittu MacDonald on vahvoilla. Mutta voiko olla, että sellainen yritetään poimia waivereista, kun joku kuitenkin jonkun sellaisen seiskapakiksi riittävän pakin tulee waivereihin tiputtamaan? Vielä toki en ole itse bongannut ketään tarpeeksi tasokasta.

Se on kymmenen päivää runkosarjan alkuun. Välissä on vielä nämä pari harjoitusottelua Starsia vastaan - nyt yöllä ja ylihuomenna.
 

Ralph

Jäsen
Ei pitänyt aivan tuo väitetty kokoonpano paikkansa, kun Valeri Nichushkin ei pelannut, mutta muuten kyllä. Avalanche otti ottelusta 3-1-voiton, ykköstähtenään 38 kertaa torjunut Pavel Francouz. Artturi Lehkonen teki kaksi ensimmäistä ja Evan Rodrigues heitti tyhjiin kolmannen. Rodrigues pelasi suomalaisten välissä.

Ben Meyers pelasi ykkösylivoimassa maalinedusmiehenä ja sai syöttöpisteenkin ensimmäiseen maaliin. Meyers oli isossa roolissa erikoistilanteissa muutenkin, sillä pelasi sekä yli- että alivoimalla yli kolme minuuttia. Alex Newhook pääsi myös pelaamaan alivoimalla paljon. Toki koko nelosketju Andrew Cogliano, Darren Helm ja Logan O'Connor sekä J.T. Compher ja Nichushkin olivat sivussa, joten muiden piti pelata nyt alivoimaminuutit. Helmista pitääkin mainita, että on palannut harjoituksiin, mutta vielä ei-kontaktia-paidalla.

Shane Bowers pelasi nelosketjun keskellä, jonne hänelle edelleen riittää potentiaalia. The Athletic on jossain artikkelissa arvioinut, että Bowers voisi waivereista kelavata johonkin joukkueeseen. Minä toivon ettei kelpaisi, jotta pääsee pelaamaan AHL:ssä isommassa roolissa ja häntä voi miettiä ensi kaudelle Avalanchen nelossentteriksi. Martin Kaut tuli huhujen mukaan heikossa kunnossa leirille, mutta on sen jälkeen ollut erinomainen ja tappelee nyt vahvasti paikasta jopa avausottelun kokoonpanossa. Ennen kaikkea vähintään ylimääräiseksi hyökkääjäksi. En voi käsittää, jos Kaut ja/tai Mikhail Maltsev päästetään waivereista ilmaiseksi johonkin toiseen joukkueeseen vain siksi, että Kurtis MacDermidin on pakko saada paikka NHL-kokoonpanosta.

Avalanche on nyt pelannut viisi harjoitusottelua ja tehnyt niissä 11 maalia. Näistä 11 maalista yhdeksän on tehty viimeisissä erissä. Ainoastaan Wild-kotiottelussa Avalanche teki maalin ensimmäisessä ja toisessa erässä, mutta kaikissa muissa peleissä kaikki maalit ovat olleet kolmannen erän maaleja.

Ylihuomenna siis Stars uudestaan. Eiköhän tuolloin Nathan MacKinnon ja Nichushkin saada tekemään debyyttinsä, mahdollisesti paras mahdollinen terve kokoonpano jopa jalkeilla. Ja Alexandar Georgievin vuoro pelata. Tuon jälkeen viimeiset 4-6 rosteripudotusta ja kohti runkosarjaa.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Darren Helmin lisäksi myös J.T. Compher on nyt punaisessa ei-kontaktia-paidassa harjoituksissa. Mutta harjoittelee kuitenkin, joten eiköhän Compherin kohdalla ole aika pienestä vammasta kyse. Helmin ongelmana on, että kesäharjoittelu on kärsinyt ja se näkyy pidempään.

Avalanche pelaa yöllä viimeisen harjoitusottelunsa eli kenraaliharjoitus edessä. Jared Bednar sanoi aiemmin, että kaikki terveet pelaajat pelaavat vähintään yhden pelin eli Nathan MacKinnonia ja Valeri Nichushkinia on syytä odottaa kaukaloon. Jos lähdetään siitä, että Compher ja Helm ovat ensi viikolla kunnossa eli Gabriel Landeskog on ainoana sivussa, niin oma unelmakokoonpano kauden avaukseen on seuraava:

Lehkonen - MacKinnon - Rantanen
Newhook - Rodrgiues - Nichushkin
Meyers - Compher - Kaut/Maltsev/Sedlak
Cogliano - Helm - O'Connor

Eli tuo kolmikko taistelee paikasta avauskokoonpanossa ja kaksi muuta ovat ylimääräisinä hyökkääjinä. Eli terve kilpailu kokoonpanopaikasta ja ei Ben Meyersiakaan voi olla varma omasta tontistaan. Sitten kun Landeskog tervehtyy ja jos ketään muuta ei ole sivussa, niin kolmikosta heikoin waivereihin. Meyers toki on waiver-vapaa, mutta jos on pelillisesti muita edellä, niin ei syytä vain siksi tiputtaa AHL:ään.

Jos Helm ei ole kunnossa, niin en laittaisi Mikhail Maltsevia tai Lukas Sedlakia hänen paikalleen, vaikka sentterinä osaavatkin pelata. Sen sijaan Shane Bowersin pitäisin ylhäällä ja antaisin hänen näyttää taitonsa tuossa tontissa, johon tällä hetkellä hänen potentiaalinsa katto näyttäisi menevän.
 

Ralph

Jäsen
Viimeisestä harjoitusottelusta tuli 2-1-voitto ja ei tarvinne mainita missä erässä Avalanche molemmat maalinsa teki. Kokoonpano oli paras mahdollinen miinus loukkaantuneena olevat kolme. Logan O'Connor teki ensimmäisen ja Mikko Rantanen toisen maalin. Alex Newhook pelasi kakkosketjussa keskellä, eikä laidalla. Alexandar Georgiev vastasi Pavel Francouzin haasteeseen ja oli maalilla hyvä. Ben Meyers ja erityisesti Anton Blidh keräsivät kehuja. Blidh ei pelannut kuin alle yhdeksän minuuttia, mutta taklasi seitsemän kertaa.

Mikhail Maltsev ei pelannut kummassakaan kahdessa viimeisessä ottelussa, joten Maltsev ei taida pealta NHL:ssä tälläkään kaudella. Shane Bowersille tuskin tulee näytönpaikkaa nelosken keskellä, kuten olisin toivonut. Martin Kaut ei pelannut kuin kuutisen minuuttia, mutta jos loukkaantuneita ei saada kauden avaukseen kaukaloon, niin Kaut päässee aloittamaan kauden NHL:ssä.

Vielä on reipas neljä vuorokautta aikaa laittaa joukkue lopulliseen muottiinsa, mutta tuskin Avalanche vielä heti tekee isompia ratkaisuja. Avalanchen palkkakatto on siinä tilanteessa, että 24 pelaajaa mahtuu kokoonpanoon eli Gabriel Landeskogin voi laittaa IR-listalle, mutta J.T. Compheria tai Darren Helmia ei hyödytä sinne laittaa.
 

Ralph

Jäsen
Ainakin yksi pelaaja putosi tänään rosterista, kun Jayson Megna on waivereista. Avalanche tai kukaan sen sisäpiiritoimittajista ei ole mitään tiedottanut, joten on mahdollista, että Megnan lisäksi myös Wyatt Aamodt on pudotettu. Aamodt on waiver-vapaa, joten hänen nimeään ei löytyisi waiver-listalta kuten Megnan. Mutta siis ainakin Megna pudonnut, joten 28 pelaajaa rosterissa jäljellä.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Katkaistaan @Ralph sinänsä pätevä yksinpuhelu lyhyesti omilla ajatuksilla tulevasta kaudesta.
Kannu tuli siinä ikkunassa, missä sen odotettiin tulevan. Ensimmäinen mahdollisuus missattiin, mutta toinen käytettiin.
Joukkue on heikentynyt ehkä hiukan, mikä johtuu osittain siitä, että on haluttu sitoa voittajia pitkiin soppareihin. Tämä on varmasti ihan hyvä suuntaus, sikäli kun nuoria pelaajia saadaan kokoonpanoon. Newhook ja Byram nyt ainakin vaikuttavat lupaavilta, siinä missä Jost ei oikein koskaan lunastanut.
Maalivahtipelillä ei kannua voitettu, joten en ole siitä huolissani. Ennemminkin pidän nykyistä kaksikkoa melko tasavahvana tandemina. Avalanchen pelityylillä riittää se peruspeli.
Tälläkin kaudella on tavoitteena kaikki matsit väijyä joko livenä, pienellä viivellä tai vähintään jälkilähetyksenä. Joten ei muuta kun kohti uutta kautta. Tampereella voi bongata lauantaina ;)

EDIT: Niin joo, oli tarkoitus kirjoittaa vielä jotain tavoitteesta. Ei kai Avalancehella voi olla muuta tavoitetta kuin uusia mestaruus. Mun unelmafinaali olisi varmaan Torontoa vastaan. Saisi Kimekin vähän jännittää hiihtoa.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Wyatt Aamodt putosi tosiaan farmiin aiemmin, vaikka mitään en ole vieläkään tiedotettu, mutta löytyi Eaglesin rosterista. Tänään putosi waivereihin sitten Shane Bowers ja Martin Kaut eli Kaut ei ottanutkaan paikkaa NHL:stä vieläkään.

25 pelaajaa nyt ylhäällä eli yksihän sieltä vielä pitäisi pudottaa. Kurtis MacDermid on näemmä niin perkeleen kova jätkä, että ei putoa millään rosterista. No, toivotaan, että hän on tuo viimeinen.

Viime kaudella joukkueessa pelannut Kiefer Sherwood johtaa NHL:n pistepörssiä. Kannattiko päästää lähtemään?
 

Ralph

Jäsen
Tänään vielä waivereihin sekä Anton Blidh että Mikhail Maltsev. Enemmän kuin odotin, mutta ehkä tässä haetaan avauskuukaudelle kikkailua loukkaantumisten ajaksi. Martin Kaut läpäisi jo waiverit ja jos Blidh sekä Maltsev läpäisevät myös, heitä voidaan siirrellä seuraavan kuukauden ajan ees taas NHL-AHL-väliä, kunhan ei tule kymmentä peliä kasaan NHL:n puolella.

Jared Bednar sanoi, että Alex Newhook saa kunnon näytönpaikan kakkossentterinä. Ja nimenomaan sentterinä eli Evan Rodrigues tulee pelaamaan laiturina. J.T. Compher on harjoitellut normaalin näköisesti, mutta edelleen punaisessa ei-kontaktia-paidassa, joten jotain vammaa siellä on ja Bednar on toiveikas, että hän pelaa parin päivän päästä kauden avauksessa. Nathan MacKinnonilla oli pientä vammaa ja Bednar sanoi hänen olevan "varmaan day-to-day", mutta normaalisti MacKinnon on jo harjoituksissa mennyt.

Sillä olettamuksella, että Blidh ei waivereista minnekään muualle päädy ja Compher on terveenä, niin useampien harjoitusten perusteella kokoonpano kauden avauksessa olisi tämä:

Lehkonen - MacKinnon - Rantanen
Nichushkin - Newhook - Rodrigues
Sedlak - Compher - Blidh
Cogliano - Meyers - O'Connor

Toews - Makar
Byram - Manson
Girard - Johnson

Avalanche aloittaa kautensa heti back-to-back-peleillä, kun Blackhawks-kotiottelua seuraa Flames-vierasottelu. Tasainen maalivahtikaksikko kun löytyy, niin molemmille on helppo ennustaa starttia heti kauden alkuun. Kumpi mahtaa pelata kumman? Toinen on kotiottelu bottom-5-joukkuetta vastaan ja toinen vierasottelu lähes top-5-joukkuetta vastaan, joten aivan erilaiset lähtökohdat. Itse laittaisin Blackhawksia vastaan Pavel Francouzin maaliin, koska kyseessä on Stanley Cup -viirin nosto-ottelu ja Francouz Stanley Cup -voittajana sopisi päivän teemaan. Toisaalta Alexandar Georgievin voisi esitellä uudelle kotiyleisölle tuossa ottelussa. No, itse menisin Blackhawksia vastaan Francouzilla ja Flamesia vastaan Georgievilla.
 

Ralph

Jäsen
Saatiinpas se Avalanchenkin kauden aloittava joukkue kirjoihin ja kansiin. Darren Helm ja Gabriel Landeskog laitettiin IR-listalle sekä Jacob MacDonald SOIR-listalle. MacDonaldin loukkaantumisen takia Avalanche ei pysty nostamaan enempää pelaajia NHL:n puolelle sillä MacDonaldin kauden aloittava loukkaantuminen vie palkkakatosta noin 350 000 dollaria. Tämän myötä Avalanchella on tilaa palkkakattoon alle 700 000 dollaria eli kukaan korvaaja ei mahdu joukkueeseen.

Mikhail Maltsev meni siis waivereiden kautta AHL:ään ja Anton Blidh jäi NHL:n puolelle. Kuten mainittua, nämä waiver-läpimenot tarkoittavat, että näitä pelaajia voi nyt siirrellä seuraavan kuukauden ajan ees taas NHL-AHL-väliä eli kilpailutilanne säilyy ja vaihtoehtoja on. Ja ehkä sitten saadaan Landeskog takaisin kaukaloon ja enää ei ole tarvetta kikkailulle.

Landeskogin loukkaantumisesta ei ole tarkemmin kerrottu, että milloin palaa takaisin. Helm palasi jo harjoituksiin, mutta sitten katosi kuvasta uudestaan ja Jared Bednar sanoi, että Helm on sivussa "jonkun aikaa". Meikäläisen korvaan tuo tilanne kuulostaa siltä, ettei Helmiä kannata ihan hetkeen kaukaloon takaisin odottaa, kun takapakkia tuli yllättäen kauden alla. J.T. Compherin odotetaan pelaavan huomenna ja hän onkin harjoituksissa painanut normaalilla temmolla.

Anton Blidh, Alexandar Georgiev, Evan Rodrigues ja Lukas Sedlak ovat neljä uutta Avalanche-pelaajaa. Heidän debyyttien jälkeen Avalanchessa on pelannut vuosien saatossa yhteensä 360 pelaajaa. Blidhistä tulee 15. ruotsalainen, Georgievista 18. venäläinen ja Sedlakista 15. tshekkiläinen pelaaja. Vielä tällä hetkellä sekä ruotsalaisia, suomalaisia että tshekkiläisiä on kaikkia pelannut 14 pelaajaa Avalanchessa, mutta Ruotsi ja Tshekki mennee heti huomenna Suomen edelle.
 

Ralph

Jäsen
Jared Bednar kertoikin jo ketjut huomiselle.

Lehkonen - MacKinnon - Rantan
Nichushkin - Newhook - Rodrigu
Cogliano - Compher - O'Conn
Sedlak - Meyers - Blidh
 

Ralph

Jäsen
Tapahtumana hieno myös television välityksellä, mutta itse peli ei lopulta kovin kummoinen ollut. Avalanche toki voitti, mikä tärkeintä. Ylivoimaa tarjottiin paljon ja helpostikin. Sieltä tuli neljä ylivoimamaalia eli ylivoima on kunnossa, vaikka Blackhawksin nelikkokin oli kyllä pihalla kuin lumiukko.

Ainakaan tämän pelin perusteella Nathan MacKinnonilla ei ole noussut hattuun Stanley Cup ja rahakas jatkosopimus. Todella nälkäinen ja energinen oli MacKinnon. Toisin sanoen oli oma itsensä. Mikko Rantaselle neljä syöttöpistettä, kun jakeli kiekkoa sekaisin olevan Blackhawks-nelikon keskelle. Artturi Lehkoselle ja Valeri Nichushkinille kaksi maalia mieheen ylivoimalla, mutta tasakentällisin ei nuo oikein erottunut mitenkään.

Koko kakkosketju oli vaisu. Alex Newhookilta odotin paljon, mutta oli hyökkäysalueella vaikeuksissa kiekon kanssa. Evan Rodrigues ei oikein tehnyt mitään muuta pelissä kuin otti pari jäähyä ja yritti löytää paikkaansa kentällä. Tuntui, että Rodrigues ollut vieläkään sisällä joukkueen pelissä. Kurtis MacDermid pelasi sittenkin ja Anton Blidh ei. MacDermid oli kiekon kanssa yllättävänkin rohkea, mutta eihän tuo NHL:ään kuulu. Lukas Sedlak oli näkymätön, mitä nyt otti yhden komean blokin. Jared Bednar puhui Sedlakista, että hänestä olisi Darren Helmin rooliin. Erikoista sitten, ettei Sedlak kokoonpanossa kuitenkaan Helmin paikalla ollut. Ben Meyers on todella aktiivinen ja taisteleva, haluaisin nähdä hänet parempien ketjukavereiden kanssa ja eiköhän näin tapahdukin, kunhan Gabriel Landeskog tervehtyy.

Puolustuksessa ei mitään erikoista. Kakkosylivoima ei hirveästi pelannut, mutta ei oikein toiminut siinä ajassa kolmen pakin ylivoimakoostumus. Cale Makarilla on nyt 182 runkosarjapistettä 179 ottelussa. NHL:n historian nopeimmat 200 pistettä on puolustajista saanut Sergei Zubov 207 ottelussa. Makarilla on siis 27 ottelua aikaa tehdä 18 pistettä. Alexandar Georgiev pääsi helpolla, eikä tarvinut venyä yhtenkään isoon pelastukseen. Mutta kaksi meni taakse ja torjuntaprosentti alle 90 avausottelussa.

Heti perään nyt siis vastassa Nazem Kadri ja Flames. Paljon isompi haaste kuin tämä Stanley Cup -viirin nostamisen huumassa kohdattu Blackhawks.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Melko heikosti näkyi aamulla peli, mutta se mitä näin oli aika väsynyttä menoa. Viaplaylta todella heikko esitys, ja ymmärsin että tämä ei ollut ainoa peli.
Ensimmäinen vastustajan tekemä alivoimamaalikin jo toiseen peliin. Frank ei päässyt maalissa muutenkaan helpolla. Kaipa tämä menee siihen "ansaittu tappio" -kategoriaan.
 

Ralph

Jäsen
Todellakin ansaittu tappio. Avalanchen peli näytti samalta kuin Blackhawksia vastaan, mutta vastustaja oli nyt jokaisella osa-alueella parempi kuin edellisessä pelissä. Avalanche oli täysin jyrän alla noin puolet ottelusta ja sitten pelillisesti homma hieman tasottui, mutta Flames oli silti parempi.

Jotain kertoo, että Pavel Francouz torjui ensimmäisessä erässä yhtä monta kertaa kuin Alexandar Georgiev koko ottelussa. Ei ottanut Francouz tarvittavia huippupelastuksia, mutta ei surkea ollut myöskään. Kaksi hyvin erilaista peliä, mutta näiden perusteella itse pitäisin Georgievia hieman edellä, mutta todella pieni kuva koko kaudella tämä.

Kakkosketju ei toimi. Alex Newhook tarvitsisi nyt onnistumisia ja itseluottamusta, sillä nyt vain paineet kasvaa ja se ei ole nuorelle pelaajalle isoissa saappaissa kovinkaan hyvä asia. Evan Rodrgiues oli enemmän pelin sisällä kuin Blackhawksia vastaan, mutta ei tuo ketjuna edelleenkään vakuuta. Valeri Nichushkin hoitaa omat hommansa ja ylivoimalla teki taas maalin, mutta ei yhteispeli toimi Newhookin ja Rodriguesin kanssa vielä. Kapea on Avalanchen kärkiosaaminen Andre Burakovskyn ja Nazem Kadrin lähdön jälkeen. Tämän takia itse ajattelin Nathan MacKinnonin ja Mikko Rantasen pelaavan eri ketjuissa, koska nämä pelaajat pystyvät yksin luomaan ketjusta vaarallisen. Gabriel Landeskog toki puuttuu, mikä sekottaa pakkaa, mutta ei yhden pelaajan loukkaantuminen voi suursuosikin peliä noin sekottaa.

Mutta annetaan Newhookille aikaa, kuten Jared Bednar sanoi. Avalanche huilailee nyt pari päivää, kunnes uuden viikon alkuun pelaa Minnesotassa. Ensi viikko on neljän pelin viikko, kun sen jälkeen Denveriin saapuu Jets ja Kraken. Kraken-pelin jälkeen on heti perään back-to-back-peli Golden Knightsin vieraana.
 

Micqou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Avs, Mikko Rantanen, (HPK)
Kaposelta näyttää kyllä hyökkäys tällä kaudella. Onhan toi nyt ”vähän” eri onko kakkosketjussa Newhook-Rodrigues vai Kadri-Burakovsky. Jos EJ:n soppari ois loppunu tähän kauteen, niin niillä rahoilla ois saanu oikeesti kovan kakkossentterin. Ens kaudella ei enään saa kun ne rahat menee Mäkin uuteen soppariin. Lisäks ens kaudelle pitää tehdä uusi sopimus myös Byramille, johon saadaan massit kun luovutaan tyyliin seuran parhaalla sopparilla pelaavasta Girardista. Näin olisi sitten parissa kaudessa menetetty Burakovsky, Kadri, EJ ja Girard ja käytännössä ketään ei saada tilalle.

Tällä kaudella on onneksi vielä mahis, mutta alkaa ikkuna menemään kovaa vauhtia kiinni.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Kaposelta näyttää kyllä hyökkäys tällä kaudella. Onhan toi nyt ”vähän” eri onko kakkosketjussa Newhook-Rodrigues vai Kadri-Burakovsky. Jos EJ:n soppari ois loppunu tähän kauteen, niin niillä rahoilla ois saanu oikeesti kovan kakkossentterin. Ens kaudella ei enään saa kun ne rahat menee Mäkin uuteen soppariin. Lisäks ens kaudelle pitää tehdä uusi sopimus myös Byramille, johon saadaan massit kun luovutaan tyyliin seuran parhaalla sopparilla pelaavasta Girardista. Näin olisi sitten parissa kaudessa menetetty Burakovsky, Kadri, EJ ja Girard ja käytännössä ketään ei saada tilalle.

Tällä kaudella on onneksi vielä mahis, mutta alkaa ikkuna menemään kovaa vauhtia kiinni.
Aika samoja fiiliksiä. Ikkuna on tosiaan ehkä vielä raollaan. Hyvää toki se että se kannu jo kertaalleen saatiin. Useamman kannun voittaminen vaatiii aina kuitenkin myös vähän tuuria. Loukkaantumistilanne vaikuttaa aina, lisäksi ei välttämättä riitä että itse on hyvin sijoittunut, jos sarjataulukko arpoo vastustajaksi jonkun kovaa taistelleen villikortin.
Vielä ei kuitenkaan syytä vaipua synkkyyteen. Toivottavasti ei käy niin, että jos joukkue pääsee hyvään vireeseen, niin Suomen reissu pilaa sen. Muistelen, että Tukholman reissun jälkeen kävi juuri niin.
 

Knatterton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Näin olisi sitten parissa kaudessa menetetty Burakovsky, Kadri, EJ ja Girard ja käytännössä ketään ei saada tilalle.
Ei pidä antaa Calgary tappion pettymyksen ajaa noin pahasti synkkyyteen. EJ:ia ei ole vielä mihinkään menetetty ilmaiseksi ja itse uskon, että tekee vielä jonkun millin sopparin tämän kauden päätteeksi jatkaen 3. parin pakkina. Girardista saatava vastine, kun sen treidin aika on (näin kai uskaltaa jo sanoa), on vielä täysi mysteeri. Tuo kehuttu soppari kuitenkin pitäisi tarjota jonkinlaisen vastineen. Sitä vielä jäljellä tämän kauden jälkeen 4 vuotta ja mies on nyt vasta 24v..

Ohut on hyökkäys, ei käy kieltäminen. Newhookille vaikuttaisi raporttien perusteella tuo 2. sentterin rooli olevan liian vaativa. Aloitukset ei ainakaan ole se vahvuus (3 voitettua, 14 hävittyä). Voipi olla, että piakkoin Compher nähdään tuolla tontilla ja Newhook siirtyy laitaan. Ben Meyers pelaa myös laidalla, vaikka taisi lähtökohtaisesti olla juurikin sentteri.

2 peliä kuitenkin vasta takana, joten maltti on valttia.
 

Micqou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Avs, Mikko Rantanen, (HPK)
Minä kuulisin mielelläni perustelut, että miksi Girardin sopimus on parempi kuin Toewsin sopimus. Onko Girard oikeasti niin paljon parempi mielestäsi? Miksi?
Ihan siitä syystä, että Girardin sopimus on kolme vuotta pidempi. Toews on myös omia ihan lemppari pelaajia Coloradossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös