Colorado Avalanche 2022–2023

  • 92 883
  • 297

Ralph

Jäsen
Vaikkei nyt mitään kirjoittelua minulta taivukaan, niin pakko vähitellen on avata uudelle kaudelle ketju. Kesäkuussa päättyi 21 vuoden odotus ja Avalanche voitti kolmannen Stanley Cupinsa. Kova joukkue pääsi neljännellä yrittämällä toisesta kierroksesta eteenpäin ja lopulta päätyyn asti. Avalanche on säilyttänyt suurimman osan Stanley Cup -rungostaan, mutta pari isoa menetystä on väkisin koettu. Muutoksia nähtiin myös toimiston puolella, kun Joe Sakicin saatua ylennyksen uudeksi toimitusjohtajaksi nousi Chris MacFarland.

Maalivahdit:

Alexandar Georgiev, 3 400 000 $ (UFA 2025)
Pavel Francouz, 2 000 000 $ (UFA 2024)
- - -
Justus Annunen, 880 833 $ (RFA 2023)
Jonas Johansson, 750 000 $ (UFA 2023)

Puolustajat:

Cale Makar, 9 000 000 $ (UFA 2027)
Erik Johnson, 6 000 000 $ (UFA 2023)
Sam Girard, 5 000 000 $ (UFA 2027)
Josh Manson, 4 500 000 $ (UFA 2026)
Devon Toews, 4 100 000 $ (UFA 2024)
Kurtis MacDermid, 987 500 $ (UFA 2024)
Bowen Byram, 894 167 $ (RFA 2023)
- - -
Wyatt Aamodt, 925 000 $ (RFA 2023)
Danila Zhuravlyov, 855 000 $ (RFA 2024)
Brad Hunt, 762 500 $ (UFA 2024)
Jacob MacDonald, 762 500 $ (UFA 2024)

Hyökkääjät:

Mikko Rantanen, 9 250 000 $ (UFA 2025)
Gabriel Landeskog, 7 000 000 $ (UFA 2029)
Nathan MacKinnon, 6 300 000 $ (UFA 2023)
Valeri Nichushkin, 6 125 000 $ (UFA 2030)
Artturi Lehkonen, 4 500 000 $ (UFA 2027)
J.T. Compher, 3 500 000 $ (UFA 2023)
Andrew Cogliano, 1 250 000 $ (UFA 2023)
Darren Helm, 1 250 000 $ (UFA 2023)
Logan O’Connor, 1 050 000 $ (UFA 2025)
Ben Meyers, 912 500 $ (RFA 2023)
Alex Newhook, 908 333 $ (RFA 2023)
- - -
Sampo Ranta, 925 000 $ (RFA 2023)
Martin Kaut, 863 333 $ (RFA 2023)
Mikhail Maltsev, 800 000 $ (RFA 2023)
Lukas Sedlak, 800 000 $ (UFA 2023)
Jayson Megna, 750 000 $ (UFA 2023)

Ykköskokoonpano tällä hetkellä:

Gabriel Landeskog - Nathan MacKinnon - Valeri Nichushkin
Artturi Lehkonen - J.T. Compher - Mikko Rantanen
Alex Newhook - Ben Meyers - Logan O’Connor
Andrew Cogliano - Darren Helm - Mikhail Maltsev
+ Lukas Sedlak

Devon Toews - Cale Makar
Sam Girard - Josh Manson
Bowen Byram - Erik Johnson
+ Brad Hunt, Kurtis MacDermid

Pavel Francouz
Alexandar Georgiev

Avalanchella on erinomainen hyökkäyksen kärki ja laadukkaita kahden suunnan hyökkääjiä paljon. Lisäksi puolustus on aivan timanttinen. Samaan aikaan selkeä puute on secondary scoring -osastolla ja maalivahtikaksikko on iso kysymysmerkki.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Mites jos tuossa nyt EJ päättää, että ura oli tässä ja on hyvä lopettaa huipulla. Päättävät yhteistuumin lopettaa sopimuksen niin tuleeko Coloradolle 6milj lisää cappiin tilaa?

Sillähän luulisi saavan jo Kadrinkin 2. keskelle kun siellä on jo 3.9milj jo ennestään. Toki mikäli EJ lopettaisi niin silloin pitäisi lie tehdä myös pakkihankinta. Joskin Girard voisi olla myös liikuteltava palanen. Mutta kyllähän tuolla rosterillakin jo kauteen lähtee!

Nuin muuten niin ihmeen hyvänä on Colorado saanu jengin pidettyä vaikka CUP voittivatkin.
 

Knatterton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Kiitos @Ralph ketjun avauksesta ja pohdinnasta.
Nykymiehistöllä ei mitään lisättävää hyökkäys- ja puolustuskokoonpanoihin.
Maalivahtikaksikko on puolestaan valtava arvoitus. Lähtökohtaisesti kuitenkin vaikuttaisi, että Georgievistä sitä ykköstä kaavaillaan. Näin tulkitsen muun muassa tästä Parkkilan jatkiksen haastattelusta. Georgella ei kuitenkaan yhtään yli 40 ottelun kautta ole, joten jonkinlainen tandem on odotettavissa.

Pätevän sentterin naaraaminen vaikuttaa tällä hetkellä haastavalta ja voi hyvinkin olla, että lähdetään Compher 2. ketjun keskellä. Mielenkiintoista on myös nähdä mihin Newhook ja Meyers pystyvät tulevalla kaudella. Newhook kuitenkin sai ihan kelvollisen 33 pisteen tulokaskauden ja tähän väliin yksi kesätreenikausi lisää...

Tuli heiteltyä Stastnyn nimeä viime kauden ketjussa UFA-hankintana ja siihen ihan hyvän vastauksen sainkin, eikä välttämättä ideaalein pelaaja olekaan - markkinoilla tällaista kaikkein ideaaleinta ei taida ollakaan. Olin tyystin unohtanut nuo olosuhteet, kun lähti aikoinaan Coloradosta. Jalkanopeus kuitenkin lienee se suurin haaste.

Secondary scoring kaipaisi kuitenkin vahvistusta, niin heitetään yksi nimi lisää UFA-listalta: Phil Kessel. Vieläkö hänellä jalka liikkuu? Itsellä tosin mielikuva, ettei muuten se kaikkein työteliäin pelaaja ole, mutta ei olisi eka kerta kun mielikuvani on väärä.

Muut vaihtoehdot vaatisivat sitten pitkälti treidiä...ja se todennäköisin liikuteltava palanen, ketä on jo monesti monen suulla huudeltu: Samuel Girard.

EDIT: En nyt täydellä vakavuudella Kesseliä lähtisi hankkimaan. Mieluummin esimerkiksi Kane rentalina, jos sellainen vaihtoehto olisi vielä trade deadlinella.

Mites jos tuossa nyt EJ päättää, että ura oli tässä ja on hyvä lopettaa huipulla. Päättävät yhteistuumin lopettaa sopimuksen niin tuleeko Coloradolle 6milj lisää cappiin tilaa?
Jossain taisi olla, ettei EJ:llä ollut mitään aikomusta laittaa hokkareita naulaan.

Itse asiassa olen kallistumassa siihen, että tämän nykyisen sopimuksen jälkeen ehkä vielä pari kautta vetäisi kolmosparissa halvalla sopimuksella. Etenkin, kun Colorado on joutunut tyhjentämään omaa prospekti pooliaan, eikä sieltä ihan heti ole vastaavaa pelaajaa tulossa.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mites jos tuossa nyt EJ päättää, että ura oli tässä ja on hyvä lopettaa huipulla. Päättävät yhteistuumin lopettaa sopimuksen niin tuleeko Coloradolle 6milj lisää cappiin tilaa?

Kyllä suorasta lopettamisilmoituksesta sopimus poistuu kokonaan, jos kyseessä ei ole +35 ikäisenä tehty lappu.

Brian Rafalski teki aikanaan näin, vaikka periaatteessa lopetti loukkaantumisten (polvet) takia.

Jätti 6M pöydälle.

Piti kunnia-asiana sitä, että kun ei ole kunnossa, niin ei myöskään ansaitse mitään.
 

Ralph

Jäsen
Chris MacFarland sanoi aiemmin joukkueen olevan terve, kun harjoitusleiri alkaa. Tietysti uusia loukkaantumisia tai sairastumisia ei voi ennustaa, mutta vanhoilla loukkaantumisilla hänen mukaansa tilanne oli tuo.

Valeri Nichushkin kertoi venäläismedialle käyneensä odotetusti jalkaleikkauksessa ja kuntoutuksen kestävän 8-10 viikkoa. Tarkkaa tietoa ei ole, että milloin tuo leikkaus on tehty. Kausi päättyi 26. kesäkuuta ja sen jälkeen oli muutama päivä muuta tekemistä, joten ehkä leikkaus on tehty heinäkuun puolella. Nichushkinin pitäisi olla kunnossa ennen syyskuun puoltaväliä, joten taitaa olla kunnossa ennen harjoitusleirin alkua. Tai sellaista MacFarland lupaili.

Itse olen spekuloinut tai lähinnä haaveillut Patrick Kanen hankinnasta, mutta muiden spekulointia olen lukenut Jonathan Toewsista. Itse en innostu Toewsista tuolla cap hitillä. Siis tietenkään koko cap hitillä ei mahdu joukkueeseen, mutta en ottaisi edes puolikkaalla eli 5,25 miljoonalla. Toews on viime kauden perusteella hyvä puolustava kolmossentteri, enkä sellaiseen tuhlaisi tiukassa tilanteessa yli viittä miljoonaa. Toewsilla on tietenkin taustaa paljon paremmasta, mutta onko enää paluuta parin vuoden jälkeen tuohon? Tuo kun vaatisi vielä Sam Girardista luopumista. Jos jostain löytyy kolmas osapuoli, joka pitää myös osan palkasta ja Toews saapuisi neljäsosahinnalla eli vajaalla kolmella miljoonalla niin sitten ottaisin hänet vastaan. Tällöin ei tarvitsisi myydä ketään tehdäkseen tilaa. Toki mitään kallista en hänestä maksaisi siltikään.

Kanen tai Nazem Kadrin tieltä kauppaisin kyllä Girardin. Kohta on muuten elokuu ja tilanne on edelleen täysin auki.
 

Micqou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Avs, Mikko Rantanen, (HPK)
Olen itse kallistumassa melkeinpä siihen, että tällä rosterilla vaan kauden alkuun. Jääpähän tilaa siirtotakarajalla vahvistaa joukkuetta.
 

Ralph

Jäsen
Avalanche hommasi yhden uuden kaverin tappelemaan paikasta ylimääräisenä hyökkääjänä ja loukkaantumisten paikkaajana, kun Anton Blidh teki yhden vuoden minimihintaisen sopimuksen. 27-vuotias ruotsalaislaituri on pelannut NHL:ssä Bruinsissa kuudella peräkkäisellä kaudella ja yhteensä 70 ottelua. Viime kaudella oli NHL-ringissä koko kauden ja pelasi 32 ottelussa tehden yhdeksän pistettä. Alivoimataitoinen kaveri eli tuo varavaihtoehdon sinne osastolle.

Jos ketään ei kaupata pois ja isoa nimeä enää hommata, niin kyllä minä jonkun Sonny Milanon toisin vuoden sopparilla sisään.
 

Ralph

Jäsen
Eipä ole mitään tapahtunut tai kuulunut, ei edes spekulaatioita mahdollisista vahvistuksista tai treideistä. Stanley Cup kiertelee Kanadassa ja siinä kaikki. RFA:na on edelleen Shane Bowers, mutta ei hirveästi liity itse Avalanchen tilanteeseen. Nazem Kadria huhutaan vahvasti Islandersiin.

Oskar Olausson ja Sean Behrens edustaa Avalanchea nuorten kisoissa. Olausson on ollut mukavan tehokas Ruotsin kakkosketjussa, mutta Behrens taisi loukkaantua heti kun pääsi pelaamaan.

Alle kaksi kuukautta kauden alkuun ja viirin nostoon.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Kadri meni Calgaryyn ja aiemmin yhtenä sentterivaihtoehtona mainitsemani Stastny Carolinaan 1,5M lapulla, luulisi että tuolla olisi saattanut olla myös Avsin suunnalta kiinnostunusta, mutta tiedä näistä.

Sentteriosasto on edelleen kapea. Ilmeisesti ajatuksena on lähteä kauteen nelikolla Mackinnon-Compher-Newhook-Helm ja tarvittaessa lyödä Rantasta pelaamaan keskelle. Toki syksyn mittaan on myös mahdollista poimia joku sopimukseton konkari mukaan rinkiin tai tuoda treidillä joku tapaus sisään. Hirveästi särkymävaraa ei tällä hetkellä ole, mutta onneksi capissa sentään 3,9M vielä tilaa.
 
Suosikkijoukkue
NHL, Leijonat, U20,
Unelmatilanteessa kyllä Girard vaihtuisi johonkin hyvään hyökkääjään. Ei tarvitsisi välttämättä edes olla sentteri. Puolustus on nyt vähän yliampuva, kun ilman Girardiakin taitaa olla liigan paras. Ja kenties myös kallein.
 

Ralph

Jäsen
Vaikka syyskuu lähestyy jo, niin silti kiikaroisin yhä kolmea hankintaa.

Ensinnäkin keskiketjuihin ja secondary scoring -osastoon tarvitaan vahvistusta. Tyhjänä alkavat markkinat olemaan, mutta onhan siellä edelleen se Sonny Milano tarjolla. Rikkonaisen kauden jälkeen viime kausi oli erinomainen ja vahvistaisi kyllä Avalanchen keskiketjuja. On Jared Bednarille valmiiksi tuttu pelaaja ja voittivat yhdessä kesällä 2016 AHL:n mestaruuden. Avalanchella on tiukka palkkakattotilanne, mutta ollaan jo pitkällä ja Milanolla ei ole vipuvartta pyytää mitään mahtavia, joten eiköhän tuolle vuoden sopparin saisi tehtyä.

Toinen olisi alivoimataitoinen ja NHL-tasoinen seiskapakki. Brad Hunt hankittiin jo ja vaikka onkin NHL:ssä jo näyttönsä antanut, niin ei sovellu kiekollisempana pelaajana Avalanchen seiskapakkitarpeisiin. Avalanchen puolustus on valmiiksi niin hyökkäysvoittoinen ja jos vaikkapa Josh Manson loukkaantuisi ja hänet korvattaisiin Huntilla, niin tulisi iso puute puolustusosaamiseen. Jack Johnsonin kaltainen alivoimataitoinen seiskapakki olisi siis tarpeen ja huutelen samaa nimeä kuin alkukesästä eli Nathan Beaulieu. Toki sillä odotuksella, että on nyt ehjänä. Luulisi hänet saavan alle miljoonan sopparilla hommattua.

Kolmas olisi vitossentteri. Avalanchen reservi on laiturivoittoinen ja kiekollinen, mutta jos nelosketjuun tarvitaan korvaajaa, niin olisi hyvä olla joku puolustava sentteri reservissä. Darren Helm ei ole enää parhaimmillaan sentterinä ja toki pelaa sillä paikalla nyt, mutta jos vielä Helm itse loukkaantuisi, niin sopiva varamies olisi hyvä löytyä. Kuitenkaan mitään Tyler Bozakia en tähän ajatellut, koska Bozak tuskin lähtee enää tappelemaan ylimääräisen hyökkääjän tontista vaan ennemmin joku Riley Nashin kaltainen kaveri tulee mieleen. Olisi varmasti valmis pelaamaan tarvittaessa AHL:ssä, ei olisi hänelle uutta.

Näiden kolmen hankinnan jälkeen Avalanchen rosteri olisi tällainen uuteen kauteen:

Landeskog - MacKinnon - Nichushkin
Lehkonen - Compher - Rantanen
Milano - Meyers - Newhook
Cogliano - Helm - O'Connor

Toews - Makar
Girard - Johnson
Byram - Manson
+ Beaulieu

Francouz & Georgiev

Ylimääräisien hyökkääjien paikalle on kilpailua ja siinä kilpailussa vahvalla olisi tuo mainittu Nash sekä Anton Blidh, Martin Kaut, Kurtis MacDermid, Jacob MacDonald, Mikhail Maltsev, Jayson Megna ja Lukas Sedlak. Nuorempia pelaajia en listannut, koska kehittyvät paremmin pelaamalla AHL:ssä kuin istumassa katsomossa NHL:ssä. Esimerkiksi Kaut ja Maltsev menettivät waiver-vapauden, joten jos heistä ei haluta eroon, niin mielummin pidetään NHL-ringissä katsomossa kuin kokeillaan kelpaako muille waivereista.

- - -

Ihan muita asioita vielä, että oman Stanley Cup -päivänsä on viettänyt nyt kuutta pelaajaa vaille kaikki. Flamesiin siirtynyt Nazem Kadri ilmeisesti juhlii omaansa nyt launataina, mutta Andrew Cogliano, Erik Johnson, Kurtis MacDermid, Valeri Nichushkin ja Devon Toews eivät vielä ole omaansa saaneet ellen ole onnistunut sellaisia ignooraamaan. Venäjällehän ei pystiä tänä vuonna saa viedä, mutta kai Nichushkin saa Stanley Cupin kanssa päivän viettää edes Coloradossa kotonaan.

Kadrin ja J.Johnsonin sopimuksista tuli vielä sellainen mieleen, että Ryan Murray on ainoa tuore NHL-voittaja, joka ei ole vielä uutta joukkuetta löytänyt. Murray ei toki täyttänyt kriteerejä, mutta hänelle anottiin erikoisluvalla nimi pokaaliin ja pokaalin kanssa Murray onkin jo päässyt juhlimaan.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Jos Girard pelaa hyvän kauden, niin siirtotakarajalla arvo on aika huipussaan tuon erinomaisen sopimuksen vuoksi. Viidellä miljoonalla neljäksi kaudeksi hyökkäävä pakki, joka pystyy helposti 0,5pts per peli -tahtiin vähän pienemmässäkin roolissa ja ei ole puolustuspäässä ihan täysi lapanen. Kaupoille tässä kuitenkin lähes satavarmasti joudutaan Mäkkärin, Byramin ja Toewsin jatkojen takia.

Kaikkialla on jatkuvasti suhteellisen krooninen pakkipula, mutta mistä sitten saisi tilalle mielellään suhteellisen nuoren kaverin, joka pystyy pelaamaan keskiketjuissa sentterinä ja omaa jonkinlaista kehittymisvaraa? Eiköhän toimisto tee taas sen parhaan ratkaisun, pääasiana se, että mahdollinen uusi kaveri sitoutuu pelitapaan ja pystyy sitä toteuttamaan. Mitään uutta core-palasta on turha edes toivoa noiden edellä mainittujen jatkojen vuoksi, mutta jos joku hiomaton timantti sieltä taas löytyisi potentiaaliaan todistamaan 3-4 vuodeksi edullisella sopparilla.
 

Ralph

Jäsen
Tulihan sinne Avalancheen vahvistusta, kun jäljellä olevien markkinoiden kovin nimi Evan Rodrigues saapuu Avalanchen paitaan. Vuoden sopimus ja kaksi miljoonaa arvoltaan. Luultavasti tuplasti halvempi, mitä Rodrigues lähti heinäkuussa metsästämään. Rodrigues rykäisi viime kaudella Penguinsin paidassa 19 maalin ja 43 pisteen kauden sekä pudotuspeleissäkin syntyi viisi pistettä seitsemään otteluun. Odotusarvona minulla hänelle on tuollainen 30-35 pisteen kausi Avalanchen kolmoskentässä, jos terveenä pysyy. Viime kaudella Penguinsin loukkaantumisten keskellä sai isompaa roolia kuin ansaitsisi, mutta toki yli 40 pistettä ei tee kukaan tumpelo.

Monipuolinen pelaaja eli pisteet eivät kerro koko totuutta, sillä oli tuttu näky Penguinsin alivoimapelissä. Viime kaudella keskimäärin lähes kaksi minuuttia per peli pelasi alivoimalla. Klassinen "rightin mailasta plussaa" on sanottava tähän, kun Avalanchessa rightin maila on hyökkääjillä harvinaisuus. Lähtökohtaisesti sitä odotti isompaa hankintaa, mutta syyskuun markkinoille isoin nimi kuitenkin. Rodrigues on pelannut vaihdellen sentterinä ja laiturina, joten siinä on yksi kilpailija lisää Avalanchen kakkossentterin paikalle.
 

Ralph

Jäsen
Heikentyneestä middle-sixistä johtuen pistäisin nyt jo runkosarjassa Nathan MacKinnonin ja Mikko Rantasen eri ketjuihin. Pudotuspeleissä tuo kaksikko on usein erotettu, mutta koska nyt ei ole runkosarjaan heittää Andre Burakovskyn tai Nazem Kadrin kaltaisia kiekollisia kakkosketjun ukkoja kentälle, laittaisin Rantasen kakkosketjuun johtamaan omaa ketjuaan. Ehkä MacKinnon ja Rantanen sopiikin hyvin eri ketjuihin tasakentällisin, sillä molemmat haluaisivat olla eniten kiekossa. MacKinnon tietysti enemmän ja hänelle sopii erinomaisesti kaksi vahvaa, vääntövoimaista ja suoraviivaisempaa, mutta silti tehokasta laituria rinnalle.

Pohjana kokoonpanolla pitäisin tätä:

Landeskog - MacKinnon - Nichushkin
XXX - XXX - Rantanen
XXX - Meyers - XXX
Cogliano - Helm - O'Connor

Evan Rodrigues tuo lisää vaihtoehtoja keskiketjuihin, mutta ei ole sellainen varma kakkosketjun ukko, että hänet voisi suoraan asettaa Rantasen rinnalle. J.T. Compher ja Rodrigues ovat varsin tasavahva kaksikko, joilla on lähes identtinen pistekeskiarvo runkosarjasta. Rodriguesilla on pudotuspeleissä selvästi parempi, mutta otanta hänellä niistä on vielä pieni. Ajattelisin, että toinen pelaa kakkosketjun keskellä yrittäen lunastaa isompaa pistepotentiaalia ja toinen kolmosketjun laidassa pelaten enemmän työmiehen roolia. Rodrigues on parhaimmillaan laidalla, kun taas Compher on kaksikosta enemmän pelannut keskellä, joten sillä perusteella laittaisin nyt ennen kauden alkua Compherin kakkosketjuun.

Toinen kokoonpanosta puuttuva kaksikko ei sitten olekaan samanlainen keskenään. Artturi Lehkonen on laadukas duunari, mutta ei takuuvarma pistelinko. Alex Newhook ei kokonaisvaltaisesti pärjää Lehkoselle, mutta hänellä on paljon enemmän pistepotentiaalia korvata Burakovskyn ja Kadrin lähtöä. Tällä ajatuksella lähtisin itse liikkeelle eli antaisin Newhookille paikan kakkosketjusta ottaa isompaa kiekollista roolia. Kokonaisvaltainen vahva duunari kuten Compher ja härkämäinen kiekollinen taituri Rantanen ovat tähän paikkaan täydellinen kaksikko Newhookille ottaa askeleita ylöspäin ja tehdä vaikka yli 50 pistettä.

Tällöin Avalanchelle muodostuisi kaksi selkeää duunariketjua, mikä ei ole huono asia. Kolmosketjussa tietysti on kaikilla ainekset olla 40 pisteen kavereita kovan duunin ohella. Ärsyttävä ketju, kun ei anna tuumaakaan periksi kummassakaan päässä kaukaloa ja pystyy sitten vielä rankaisemaan maalien muodossa. Nelosketjulla on sitten oma roolinsa vastustajan pimentämisessä ilman erikoisia kiekollisia odotuksia.

Landeskog - MacKinnon - Nichushkin
Newhook - Compher - Rantanen
Lehkonen - Meyers - Rodrigues
Cogliano - Helm - O'Connor

Ylivoimalla sitten pudotuspeleistä tuttu ykkönen, kun Kadri oli sivussa eli Gabriel Landeskogin, MacKinnonin, Rantasen ja Cale Makarin keskelle pelaamaan Lehkonen. Jos Newhookilta odotetaan kiekollisempaa roolia, niin saa lunastaa sitä kakkosylivoimassa, sillä tuo ykkösylivoiman keskuspelaaja ei samalla tavalla pääse kiekon kanssa tekemisiin ja pelintekijäksi kuin Newhook kakkosylivoimassa sitten. Newhookin kaveriksi sinne tutusti kaksi puolustajaa eli Sam Girard ja Devon Toews sekä sitten maalinedusmieheksi Valeri Nichushkin. Compher tai Rodrigues täydentää viisikon tuomalla sen rightin mailan siihenkin koostumukseen.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Lehkonen - Meyers - Rodrigues
Pingviinifaneilta saadun palautteen perusteella olen siinä uskossa, että Rodrigues on aivan hukassa laitaan joutuessaan ja viihtyy ylivoimaisesti parhaiten ja tehokkaimmin keskellä. Jos joku viime kaudella kaveria seurannut sattuu tätä ketjua lukemaan, voi tämän olettaman vahvistaa/kumota.
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Jos Girard pelaa hyvän kauden, niin siirtotakarajalla arvo on aika huipussaan tuon erinomaisen sopimuksen vuoksi. Viidellä miljoonalla neljäksi kaudeksi hyökkäävä pakki, joka pystyy helposti 0,5pts per peli -tahtiin vähän pienemmässäkin roolissa ja ei ole puolustuspäässä ihan täysi lapanen. Kaupoille tässä kuitenkin lähes satavarmasti joudutaan Mäkkärin, Byramin ja Toewsin jatkojen takia.
Jos oletetaan, että Colorado haluaa menestyä alkavalla kaudella ja kausi rullaa hyvin, niin mahdollisuus Girardin kauppaamiselle takarajalla on aika lähellä nollaa, ellei vastineeksi tule hyvän luokan (valmista) NHL-puolustajaa. Girardin treidaaminen tulevaisuuden assetteihin kesken menestysrunin ei ole fiksua, vaikka vastine jäisikin kesällä pienemmäksi.
 

Ralph

Jäsen
Pingviinifaneilta saadun palautteen perusteella olen siinä uskossa, että Rodrigues on aivan hukassa laitaan joutuessaan ja viihtyy ylivoimaisesti parhaiten ja tehokkaimmin keskellä. Jos joku viime kaudella kaveria seurannut sattuu tätä ketjua lukemaan, voi tämän olettaman vahvistaa/kumota.
Itse olen ollut päinvastaisessa käsityksessä. Että hänellä ei taso riitä sentterin isommassa vastuussa vaan on parhaimmillaan, kun saa laiturina tehdä työnsä. Mutta jos tosiaan on parempi keskellä, niin sitten hänen ja Compherin vaihtaminen tuossa kokoonpanohahmotelmassa päikseen olisi luonnollista.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Itse olen ollut päinvastaisessa käsityksessä. Että hänellä ei taso riitä sentterin isommassa vastuussa vaan on parhaimmillaan, kun saa laiturina tehdä työnsä. Mutta jos tosiaan on parempi keskellä, niin sitten hänen ja Compherin vaihtaminen tuossa kokoonpanohahmotelmassa päikseen olisi luonnollista.
Ilmeisesti teki eniten pisteitä Crosbyn laidalla pelatessaan, pelasi hyvin sentterinä ja sitten loppukaudesta oli surkea laidalla heikompien ketjukaverien kanssa. Tämä siis niinkin arvovaltaisen ja asiantuntevan tahon kuin HFBoards konsensus, eli ei nyt kuitenkaan piirretä varmaa rastia ruutuun. Viime kauden perusteella tuntuisi pystyvän tahdittamaan itsensä hyvin parempien pelaajien vauhtiin, eli ylivoimapaikka voisi olla hyvin todennäköinen.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Rodrigues oli alkukaudesta todella kuuma, mutta sitten kauden jälkimmäinen puolisko meni aivan umpijäässä. Playoffeissa sitten viisi pistettä mikä on hyvin. Pystyy paikkailemaan ylemmissä ketjuissa ihan hyvin loukkaantumisia, mutta kyllä tuon pelipaikan pitäisi lähtökohtaisesti olla alemmissa ketjuissa laidalla kun ei pysty tasaiseen tuloksentekoon vaan tehoilee enemmänkin ryppäissä. Sitten kun on kylmää, niin on todella kylmää.
 

Torspo82

Jäsen
Rodrigues oli alkukaudesta todella kuuma, mutta sitten kauden jälkimmäinen puolisko meni aivan umpijäässä. Playoffeissa sitten viisi pistettä mikä on hyvin. Pystyy paikkailemaan ylemmissä ketjuissa ihan hyvin loukkaantumisia, mutta kyllä tuon pelipaikan pitäisi lähtökohtaisesti olla alemmissa ketjuissa laidalla kun ei pysty tasaiseen tuloksentekoon vaan tehoilee enemmänkin ryppäissä. Sitten kun on kylmää, niin on todella kylmää.
Oisko tässä nyt sit viimein Donskoin paikkaaja?
 

Ralph

Jäsen
Nopea kelaus kauden otteluohjelmaan ja tärkeimpiin päivämääriin. Avalanchen kausi alkaa lokauun 12. päivä kotiottelulla Blackhawksia vastaan, jolloin tietysti nousee Stanley Cup -viiri kattoon. Kyseisessä ottelussa Avalanche kohtaa myös ensimmäisen muualle lähteneistä Stanley Cup -voittajistaan eli Jack Johnsonin eli hän pääsee myös kokemaan viirin nousun kattoon. Heti seuraavana päivänä on kauden ensimmäinen vierasottelu ja vastassa Nazem Kadrin Flames. Seuraavalla viikolla 21. päivä Denverissä vierailee Kraken ja se on Andre Burakovskyn ensimmäinen peli Denverissä kaksinkertaisena Stanley Cup -voittajana.

Marraskuun alussa neljäs ja viides päivä Avalanche pelaa Blue Jacketsia vastaan Tampereella. Sitten seuraava maininnan arvoinen kohtaaminen on vuoden viimeisenä päivänä, kun Maple Leafs saapuu Denveriin ja Stanley Cup -voittajista Nicolas Aube-Kubel tekee paluun kaupunkiin. Tammikuussa 24. päivä vuorossa on Darcy Kuemperin vierailu Capitalsin paidassa.

Helmikuussa yhdeksäs päivä Avalanche itse matkustaa takaisin tapahtumapaikalle eli Lightningin vieraaksi Tampaan. Siitä muutaman päivän päästä ystävänpäivänä Lightining vuorostaan saapuu Denveriin. Tästä pian seuraavana on 19. päivänä Oilersin vierailu ja Ryan Murrayn paluu Denveriin. Sitten 25. päivänä isoin paluu eli Nazem Kadrin Flamesin vierailu Denverissä.

Maaliskuussa seitsemäs päivä vuorossa on Nico Sturmin Sharks. Sitten mainitaan vielä 29. päivä Wildin saapuminen Denveriin, koska kyseessä on Tyson Jostin ensimmäinen vieraspeli Avalanchea vastaan. Hän toki ei ole Stanley Cup -voittaja, mutta maininnan arvoinen pelaaja kuitenkin. Runkosarja päättyy 13. huhtikuuta kotiotteluun Jetsiä vastaan.
 

Ralph

Jäsen
Nathan MacKinnonin jatkosopimus alkaa olemaan taas lähempänä. MacKinnon oli itse NHL:n PR-tilaisuudessa kertonut jatkosopimuksen olevan melko lähellä ja että puhutaan summasta, joka on hänestä reilu.

MacKinnonhan muutama vuosi sitten kertoi, miten aikoo seuraavassa sopimuksessaan antaa Avalanchelle alennusta, jotta joukkue pysyisi mahdollisimman kilpailukykyisenä. MacKinnon pelasi tuolloin - ja pelaa yhä - selkeästi alihintaisella sopparilla. Ennen häntä sopimus oli päättymässä ja isoa sopparia hakemassa kolmikko Gabriel Landeskog, Cale Makar ja Mikko Rantanen, joten epäilin tuollon MacKinnonin puheen olevan vain salanhelinää ja viestitysyritys tuolle kolmikolle, että tekisivät myös halvat sopimukset. Ei noista kukaan tehnyt mitään varsinaisesti alihintaista sopimusta, paitsi ehkä Landeskog, mutta se johtui sopimuksen pituudesta.

MacKinnon väitetään aiemmin kesällä sanoneen haluavansa tulla NHL:n kovapalkkaisimmaksi pelaajaksi. Se ei ole samalla levelillä muutaman vuoden takaisten kommenttien kanssa, mutta toki tässä välissä tuli Stanley Cup, joten se saattoi muuttaa tilannetta. NHL:n isoimmalla sopimuksella pelaa tällä kaudella syystäkin Connor McDavid, jonka sopimuksen arvo on 12,5 miljoonaa dollaria. Toki se on muutaman vuoden vanhempi ja oli sopimuksentekohetkellä 16,67 prosenttia cap hitistä. Ensi kaudelle cap hitin uskotaan nousevan vähän enemmän ja jos se on ensi kaudella esimerkiksi 85 miljoona, olisi siitä sama prosenttimäärä yli 14 miljoonaa.

En usko MacKinnonin yltävän ihan McDavidin lukemiin, mutta kenties 12 miljoonaa kuitenkin on MacKinnonille luvassa. Ja eiköhän sieltä se kahdeksan vuotta tule ja samalla voitaisiin jo tehdä Milan Hejdukin ja Patrick Royn paitojen väliin tilaa Ball Arenan katossa.
 

Ralph

Jäsen
Nathan MacKinnonista tulee näillä näkymin NHL:n isoimmalla cap hitillä ja selkeästi isoimmalla palkalla operoiva pelaaja ensi kaudella, kun kahdeksanvuotisen diilin ensimmäinen kausi astuu voimaan 12,6 miljoonan cap hitillä. Eipä tullut sitä Avalanche-alennusta, mutta eipä se yllättänyt.

Ensi kaudella Avalanchen tilanne on vaikea. Sam Girard ei lähtenyt vielä tälle kaudelle muualle, mutta ensi kaudelle voisi jo pitää melko varmana, että hänet tullaan kauppaamaan. Tältä näyttäisi joukkue nyt, jos jätetään suoraan Girard pois laskuista.

Landeskog (7,000) - MacKinnon (12,600) - Nichushkin (6,125)
Lehkonen (4,500) - Newhook (RFA) - Rantanen (9,250)
XXX - Meyers (RFA) - XXX
XXX - XXX - O'Connor (1,050)
+ MacDermid (0,988), XXX

Toews (4,100) - Makar (9,000)
Byram (XXX) - Manson (4,500)
XXX - XXX
+ XXX

Georgiev (3,400)
Francouz (2,000)

12 pelaajaa, eli noin puolet, vievät palkkakatosta 64,513 miljoonaa dollaria. Ensi kauden palkkakatto ei ole vielä tiedossa, mutta parikymmentä miljoonaa sinne jää tyhjää lopuille 11 pelaajalle. Bowen Byram saanee tuosta aika messevän osan ja jos Ben Meyers sekä Alex Newhook pelaavat kokonaishahmotelman tapaisella middle-six-sentteritasolla, noihin kolmeen RFA-pelaajaan menee lopusta palkkatilasta vähintään puolet eli yli kymmenen miljoonaa.

Sitten sieltä puuttuu kakkosen laiturit, pari nelosen roolipelaajaa, kolmospakkipari ja pari varamiestä. Olettaen siis, että Artturi Lehkonen ja Newhook pystyvät olemaan kakkosketjun tasoa, eikä sinne tarvita vahvistusta kolmosketjun sijaan.

Puolustukseen tyrkyllä on mielenkiintoiset ja tulokasleirillä lupaavia otteita esittäneet Wyatt Aamodt ja Danila Zhuravlyov. Siihen päälle Erik Johnsonin jatko halvalla sopimuksella tai joku muu konkari miljoonan cap hitillä, niin puolustus on selvä. Kolmosketjuun on potentiaalia ensi kaudelle Oskar Olaussonilla ja toisen laiturihankinnan voisi tehdä UFA-markkinoilta Evan Rodriguesin tyyliin vähän odotettua halvemmalla paperilla. Nelosen laitaan on tarjolla vuorostaan rooliin soveltuvat Mikhail Maltsev ja Sampo Ranta. Toinen voi olla ylimääräinen hyökkääjä ja tällöin UFA-markkinoilta pitäisi vielä hakea kokenut puolustava nelossentteri.

Landeskog (7,000) - MacKinnon (12,600) - Nichushkin (6,125)
Lehkonen (4,500) - Newhook (4,000) - Rantanen (9,250)
Johnsson (1,500) - Meyers (2,500) - Olausson (0,895)
Maltsev (1,200) - Bonino (1,000) - O'Connor (1,050)
+ MacDermid (0,988), Ranta (0,800)

Toews (4,100) - Makar (9,000)
Byram (6,000) - Manson (4,500)
Zhuravlyov (0,855) - Johnson (1,000)
+ Aamodt (0,800)

Georgiev (3,400)
Francouz (2,000)

Tämäkin hahmotelma taitaa jo mennä yli tulevan palkkakaton, mutta tuossa on kokoonpanohahmotelmaa jo sinne päin. Ei tule olemaan helppoa taaskaan ensi kaudella. Pitäisikö Byramille ja Newhookille tehdä jo nyt riskijatkot sillä toiveella, että osoittautuvat lopulta liian halvoiksi?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös