Colorado Avalanche 2021–2022

  • 239 779
  • 891
Suosikkijoukkue
Tappara, Avalanche
Joe Sakic on tehnyt hyvää duunia ja nyt pitäisi saada sille jatkumoa. Stanley Cup varmasti luo vähän imua lisää, mutta aika kinkkinen paikka Sakicilla on kun halvoilla sopimuksilla suhteessa paremmin pelanneilla pelaajilla päättyy sopimuksia. Toivottavasti Lehkonen saataisiin jäämään, siinä on keväälle hyvä pelaaja. Veikkaan, että aika paljon vapaita agentteja tulee korvaamaan tähän kauteen päättyviä soppareita.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Näitä sopimuksia tehdessä pitää myös muistaa että MacKinnon on UFA vuoden päästä ja Byramin tulokassopimus päättyy. Siinä on äkkiä 15 miljoonaa kiinni noissa kahdessa.

Ei taida 15 miljoonaa riittää, jollei MacKinnon tee Barkovin tyylistä "alesopimusta". Girard sai 7 x 5 milliä ja Bowenin pitäisi saada ainakin sama.

Yritin haeskella listaa missä järjestyksessä pelaajat nostivat kannun, mutta en löytänyt. Onko kukaan nähnyt sellaista listaa missään?
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Onnittelut! Huikea joukkue, NHL:n ylivoimaisin vauhtikone koko joukkue. Makar on siellä missä McDavid ja kumppanit. Maailman parhaita.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Avalanche
Toivottavasti tästä kaudesta tehtäisiin samanlainen dokkari kun vuodelta 2001, se oli todella hyvä. Tällä kaudella ei ehkä draaman kaari ollut yhtä iso, mutta mielenkiintoinen kausi kuitenkin.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Onneksi olkoon kaikille Avs-faneille, etenkin teille, jotka eivät kokeneet/muistaneet mestaruuksia 1996 ja 2001! Ensimmäinen mestaruus useiden vuosien pettymysten jälkeen maistuu erityisen makealta, itselläkin 2018 vielä muistissa kuin eilispäivä.

Ylipäätänsä Coloradon mestaruus on voitto raikkaalle hyökkäyssuunnan jääkiekolle, joten myös seuraa näin neutraalisti tarkkailevana olen vilpittömän onnellinen teidän ja jääkiekon puolesta.

Erityistyytyväinen tuplamestari Andre Burakovskyn puolesta. Harmi, että Avalanche luultavasti joutuu luopumaan osasta kärkikenttien pelaajistaan, mutta tämä mestaruus saattaa silti olla uuden dynastian alku.

Nauttikaa ja älkää ottako minusta mallia ja spekuloiko vielä liikaa tulevaa kautta tai sopimustilannetta, sen aika on sitten myöhemmin!
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Onnittelut Avs-faneille! Onhan tuo huikea nippu ja pelitavaltaan sarjan viihdyttävin. Välillä mietin kuinkan te kesätte katsoa tuota nuorallatanssia, mutta loppu hyvin kaikki hyvin.

Eirtyisen hienoa näin Kings-lasien läpi katsottuna ex-Losilaisten voitot: Kurtis MacPajavasara löysi oman tonttinsa Coloradosta. Darcy Kuemperin ura ei ole ollut mikään ruusuisin, mutta jotkut ansaitsevat hieman onnea ja paikan näyttää. Jack Johnson oli aikoinaan se epäonnisin kaveri Kings porukasta, joka treidattiin Jeff Carter kaupassa Columbukseen. Losin kannalta tuo treidi oli kahden Stanley Cupin osalta merkittävä, mutta hienoa että JJ sai vihdoin nimen kannuun.

Jos joku mua harmittaa, nii se on 2019 vuoden Draftin #4 varaus. Voi kun Avs olisi valinnut Turcotten, Zegrasin tms. Tuo Bowen Byram on ihan mieletön kiekkoilija, vaikka ura on kokenut pahoja iskuja. Makarin varjossa usein vähän unohtuu, että takalinjoilla on tuollainen kaveri myös.

Nauttikaa kunnolla. 21 vuotta teillä meni tähän saavutukseen, joten ei tuo ihan joka vuotista herkkua ole.
 

Kuhta#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ketterä, Liverpool, Sympatiat Saipalle
Hienoa että viimeinkin Avs onnistuu menemään päätyyn asti. Erityisen hienoa että Suomeen saatiin kolme uutta Stanley Cup voittajaa.

Toimiston porukalla arki tulee nopeasti vastaan, kun draft on ensi viikolla ja UFA hulinat alkaa myös hyvinkin pian. Palkkakatossa on hyvin tilaa, mutta on siellä iso kasa sopimuksiakin tehtävänä. Ilman treidejä Colorado ei varaa kahdella ensimmäisellä kierroksella.
 

Knatterton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Huhhuh, en kyllä uskonut lennon kantavan päätyyn saakka, kun runkosarja päättyi - enemmän epäilin jo ennen kautta. Pitkälti maalivahtitilanteen vuoksi. Niin vain tää jengi pystyi kuitenkin homman hoitamaan. Kivasti näitä pitkiä odotuksia on viimevuosina saatu poikki, kun aiemmin Valioliigan puolella päättyi 30 vuoden odotus ja nyt vaivaiset 21 vuotta. Myönnettäköön, että enemmän tulee futikseen käytettyä intohimoa, mutta maistuu silti tämäkin.

Huikeeta!

Coloradolla on aikamoinen määrä UFA-pelaajia. 10 yhteensä: Kuemper, Manson, J.Johnson, Murray, Helm, Burakovsky, Cogliano, Kadri, Nikuschin ja Strum. Osa näistä olivat erittäin tärkeässä roolissa kun joukkue raivasi tiensä mestariksi. Miten palsta näkee, että kuka jatkaa ja kuka ei? Cappitilaa on ihan hyvin 25 miljoonaa.

Boldasin omat veikkaukseni jatkajista (Coglianoa & Helm minimilaput käteen, jos virta riittää). Lehkosen uskoisin korvaavan Burakovskyn jengistä, kun ottanee maltillisemman sopimuksen vastaan. Nykyiseen 2,3 miljoonan sopimukseen tulee kyllä korotusta, mutta en mihinkään poskettomaan usko, vaikka huikeat pleijarit pelasikin. Tässä mestaruushumussa vain unohtuu, että kyseessä on sellainen 0,5ppg runkosarjassa pelannut. Tullee kyllä tuota Coloradossa parantamaan.

Nichushkin/Bura kaksikosta kun vain toinen voidaan pitää, niin valinta osuu Nischushkiniin. Nykyiseen 2,5 millin caphit sopimukseen tullee Lehkosen sopimukseen nähden suurempi korotus.

Mansonin näkisin muodostavan myös tulevaisuudessa kakkosparin Byramin kanssa. Tämä siis tarkoittaisi, että jouduttaisiin todennäköisesti uhraamaan Girard pois pakistosta, jotta saadaan Mansonin sopimus mahtumaan. Toisaalta juurikin Byramin tuleva sopimus ajannee viimeistään Girardin muualle, joten nyt voisi olla sopiva paikka lunastaa miehen treidiarvo muutenkin, kun kaikkia palasia ei UFA-markkinoilta irtoa. En usko kuitenkaan mihinkään poskettomaan nousuun tuosta Mansonin nykyisestä 4,1 miljoonan caphit sopimukseen.

Sitten ne isoimmat vonkaleet, mihin jäljelle jäävä cap tulee käyttää on uuteen 2. sentteriin ja 1. molariin. Kadri ei tule millään mahtumaan cappiin ja Kuemperin hinnalla saatanee uusi arpa - esimerkiksi Husso, joka ehkä voisi olla halvempikin? Sitten ovat kokeneemmat Fleury ja Holtby UFA-markkinoilla myös.

Mutta joo...nautitaan nyt Stanleysta ja kesästä.
 

ipaz

Jäsen
Yritin haeskella listaa missä järjestyksessä pelaajat nostivat kannun, mutta en löytänyt. Onko kukaan nähnyt sellaista listaa missään?

Ei tuossa ihan kaikki ole, mutta jotain järjestystä kuitenkin.
 

Janne91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Avalanche, Liverpool
Kivasti näitä pitkiä odotuksia on viimevuosina saatu poikki, kun aiemmin Valioliigan puolella päättyi 30 vuoden odotus ja nyt vaivaiset 21 vuotta. Myönnettäköön, että enemmän tulee futikseen käytettyä intohimoa, mutta maistuu silti tämäkin.
Samat ajatukset itsellä! Poolia enempi tulee seurattua, mutta kyllä tämäkin todella hyvältä maistuu. Onnea meille kaikille ja nautitaan isosti. Ilveksen mestaruutta vielä ootellessa..
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Mitähän Pierre-Edouard Bellemare kelailee? Viime kauden Avsissa avainroolissa nelosen keskellä, siirtyi vapaana agenttina Tampaan täksi kaudeksi.
Mitähän Matt Duchene tällä hetkellä miettii?
Kumpikin halusi pois Denveristä. Enemmän voisi kysyä mitä joku Jost mahtaa miettiä kun heitettiin siirtorajalla Minnesotaan.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Kumpikin halusi pois Denveristä. Enemmän voisi kysyä mitä joku Jost mahtaa miettiä kun heitettiin siirtorajalla Minnesotaan.
Kyllä. Näitä tapauksia on kiekossa aina. Jack Johnson taisi olla aikanaan se, joka treidattiin Kingsistä pois menestyksen kynnyksellä Columbukseen? Nyt nosti sitten vihdoin kannua.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Nichuskin vaikuttaisi onneksi sellaiselta kaverilta, joka saattaa tulla caphitissa aika paljonkin vastaan, jos vain saa vuosia lappuun. Alle kuuden millin pahvia pitäisin jo ehdottomana onnistumisena. Bura ja Kadri ovat tavoittamattomissa, kuten moni jo huomauttanutkin. Maalivahtien osalta Sakic pitää varmasti päänsä kylmänä, koska joukkueen pelitapa ei edellytä mitään yli-inhimillisiä veskarisuoritteita ja kannu saatiin jo nyt kotiutettua. Tavallaan houkuttelisi kovasti lähteä esimerkiksi Fleurya kosiskelemaan. Viihtyisi varmasti hyvin Coloradossa ja Francouz sekä Annunen voivat kahteen pekkaan hoitaa aivan hyvin 30-40 peliä runkkarissa.

Uusi kakkossentteri onkin sitten se mielenkiintoisin kohde. Newhookilla ei todennäköisesti tule riittämään (varsinkaan vielä), JTC on kolmosketjun miehiä ja Rantanen on kuitenkin laituri, vaikka on tontilla ihan hyvin selviytynyt pakon edessä. Strome ja Trocheck... Eäää... Eipä vapaista mitään oikotietä onneen löydy ja todennäköisempää on se, että polttaa vain pahasti näppinsä. Kaupoille voi toki aina lähteä, mutta kenet laitetaan lihoiksi? Byramin vaihtoarvo olisi tällä hetkellä aika korkealla, mutta kaveri pelasi niin hyvin pleijareissa, että en haluaisi heittäytyä kyyniseksi loukkaantumishistorian suhteen.

Luotan siihen, että Super Joe taikoo taas kanin hatusta.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Tervetuloa Jussi Parkkila takaisin kotiin heti kun alkaa maailman valloitus käymään liian raskaaksi, niin ja onnittelut Kannusta!
 

Ilmaveivi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Colorado Avalanche
Huhhuh, upeat on kyllä fiilikset. Yli 6 vuotta kulunut allekirjoittaneen edellisestä viestistä, silloin vielä Tyson Barrie oli mukana, Mackinnonin nykyisestä sopimuksesta vasta neuvoteltiin, Tyson Jostia ei oltu vielä edes draftattu ja Sakicin tavoitteena oli UFA Mikkel Bödkerin jatkosopimuksen teko. Seuraava viesti heti perään Stanley Cupin voiton myötä.

Pitkä matka on tultu noista ajoista ja ei voi kuin hattua nostaa seurajohdolle siitä työstä minkä ovat joukkueenrakennuksessa tehneet. Omat kärkivaraukset ja fiksut treidit ovat saaneet aikaan tasapainoisen laadukkaan kokoonpanon, mitä vielä viime vuosien katkerat pettymykset ovat muovanneet entistä vahvemmaksi. Se luotto omaan juttuun jokaisen tappion jälkeen oli mentaalisesti äärettömän vahvan tiimin merkki ja vaikka Bolts laittoi finaalisarjassa Avsit koville, oli marginaalit lopulta riittävät. Upea kausi takana ja ansaittu mestaruus taskussa.
 

Käräppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Calgary Flames
Uusi kakkossentteri onkin sitten se mielenkiintoisin kohde. Newhookilla ei todennäköisesti tule riittämään (varsinkaan vielä), JTC on kolmosketjun miehiä ja Rantanen on kuitenkin laituri, vaikka on tontilla ihan hyvin selviytynyt pakon edessä. Strome ja Trocheck... Eäää... Eipä vapaista mitään oikotietä onneen löydy ja todennäköisempää on se, että polttaa vain pahasti näppinsä. Kaupoille voi toki aina lähteä, mutta kenet laitetaan lihoiksi? Byramin vaihtoarvo olisi tällä hetkellä aika korkealla, mutta kaveri pelasi niin hyvin pleijareissa, että en haluaisi heittäytyä kyyniseksi loukkaantumishistorian suhteen.
Onko Girard tuolla piakkoin ylimääräinen? Jos Byram pysyisi terveenä niin ei Girardille ole kauaa käyttöä. Saattoi jopa olla Coloradolle etu tuo Girardin puuttuminen finaaleista. Lisäksi edellisissä pudotuspeleissä omaan silmään koko Vegasin joukkuetta ja muiden jyräosastoja vastaan ei vaan ole hauis riittänyt. Toki pelkällä Girardilla ei mitään takuu varmaa kakkosketjun sentteriä saa. Lisäksi Barrien huhutaan olevan kaupan ja on samaa pelaajatyyppiä joten voi olla että on joidenkin silmissä se kiinnostavampi vaihtoehto. Toki Colorado nyt vei mestaruuden edellisvuosista poiketen varsin pienikokoisella pakistolla, eli jos/kun mestaria aletaan matkimaan niin Girardin tyyppisille pakeille voi olla enemmän kysyntää.

Loppuun pakko kehua Coloradon erittäin viihdyttävää ja hyvin toteutettua pelityyliä, millä mestaruus ansaitusti voitettiin.
 

Juhisjuhis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Onko Girard tuolla piakkoin ylimääräinen? Jos Byram pysyisi terveenä niin ei Girardille ole kauaa käyttöä. Saattoi jopa olla Coloradolle etu tuo Girardin puuttuminen finaaleista. Lisäksi edellisissä pudotuspeleissä omaan silmään koko Vegasin joukkuetta ja muiden jyräosastoja vastaan ei vaan ole hauis riittänyt. Toki pelkällä Girardilla ei mitään takuu varmaa kakkosketjun sentteriä saa. Lisäksi Barrien huhutaan olevan kaupan ja on samaa pelaajatyyppiä joten voi olla että on joidenkin silmissä se kiinnostavampi vaihtoehto. Toki Colorado nyt vei mestaruuden edellisvuosista poiketen varsin pienikokoisella pakistolla, eli jos/kun mestaria aletaan matkimaan niin Girardin tyyppisille pakeille voi olla enemmän kysyntää.

Loppuun pakko kehua Coloradon erittäin viihdyttävää ja hyvin toteutettua pelityyliä, millä mestaruus ansaitusti voitettiin.
Niin EJ sieltä (oletettavasti) vapautetaan palveluksesta ensi kesänä 6m lappunsa kanssa, joten vähän olisi tämänkin myötä tarve saada kovuutta tilalle. Kyllähän periaatteessa tuo Girardin 5m cappi mahdollistaa molempiin suuntiin paljon. Hintaan nähden tekee hyvää tulosta, mutta on myös helppo sopimus kaupata pois. Itse veikkaan jälkimmäistä, vaikka periaatteessa tilaa olisi kolmeen pariin mahduttaa Makar, Byram ja Girard. Kyllähän tuo pakisto ensi kesänä yhtä Erik Cernakia kaipailee.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Avalanche
Ylempänä olevassa linkissä puhuttiin kannun nostelujärjestyksestä ja siellä oli myös mielenkiintoinen kohta:

"Bednar became the first coach to win the Kelly Cup (with South Carolina in the ECHL in 2008-09), the Calder Cup (with Lake Erie of the American Hockey League in 2015-16) and the Stanley Cup"

Eli Bednar on myös grindannut tiensä ylös niinkuin monet pelaajatkin. Yllättävää kyllä että on ensimmäinen.
 

Ralph

Jäsen
Heitetään ensi kaudelle räikeä fantasiarosteri.

RFA-pelaajista Artturi Lehkoselle kahden vuoden ja seitsemän miljoonan sopimus sekä Mikhail Maltseville vuoden alle miljoonan jatkosopimus. Nicolas Aube-Kubelille ei tarjota perustarjousta ja lähtee vapailla markkinoilla muualle. UFA-pelaajista Nazem Kadrille kolmen vuoden ja 22,5 miljoonan sopimus, Valeri Nichushkinille viiden vuoden ja 25 miljoonan sopimus sekä Josh Mansonille kolmen vuoden ja 11,5 miljoonan sopimus. Lisäksi Darren Helmille vuoden sopimus miljoonalla.

Fantasiatreideissä husuissa kauppatavarana oleva John Gibson hommataan maalille Ducksista. Toiseen suuntaan siirtyy ainakin ensi kesän ensimmäisen kierroksen varausvuoro ja Martin Kaut, varmasti muutakin, mutta tuossa nyt pari palaa ainakin. Lisäksi vielä isommassa fantasiatreidissä Islanders haluaa puolustukseen vasemmalle puolelle kiekollisuutta ja nopeutta sekä ylivoimalle viivamiehen, joten hommaavat Sam Girardin antaen vaihdossa Oliver Wahlstromin. UFA-markkinat ovat Avalanchen osalta helpot ja ainoa merkittävä hankinta on puolustukseen Alexander Edler vuoden ja yhden miljoonan sopimuksella, kun Edler lähtee metsästämään uran ensimmäistä Stanley Cupiaan.

Wahlstromin tilalle voi treidillä hommata vähemmän lupaavan kaverin myös, mutta joku tulokassopimuksella edelleen operoiva kaveri kuitenkin ja kiekolliseen rooliin, kun käytännössä saapuu korvaamaan Andrei Burakovskya.

Landeskog (7,000) - MacKinnon (6,300) - Rantanen (9,250)
Lehkonen (3,500) - Kadri (7,500) - Nichushkin (5,000)
Newhook (0,909) - Compher (3,500) - Wahlstrom (0,895)
Helm (1,000) - Meyers (0,913) - O'Connor (1,050)
+ Maltsev (0,900), Sedlak (0,800)

Toews (4,100) - Makar (9,000)
Byram (0,895) - Johnson (6,000)
Edler (1,000) - Manson (3,500)
+ Aamodt (0,925)

Gibson (6,400)
Francouz (2,000)

Ja vielä ennen kauden alkua Nathan MacKinnonille tehdään kahdeksan vuoden sopimus vajaalla 90 miljoonalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös