Colorado Avalanche 2021–2022

  • 213 328
  • 817

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Loukkaantuiko Kuemper? Vaihdettu maalilta samaan aikaan Archibaldin estämisjäähyn kanssa niin tuli mieleen, että onko kolattu. Pitkässäkään koosteessa ei vaihdon syytä näy.
Selostajat spekuloivat kahdella päähän osuneella kiekolla. Ei noista hidastuksista kyllä nähnyt, ottiko kipeää kiekosta vai mistä. Francouz muuten veti pari gamesaveria eikä noille maaleille kukaan olisi voinut mitään.
 

Ralph

Jäsen
Vielä ei ole vahvistettu mitään ja onhan ottelun alkuunkin kahdeksan tuntia, mutta näyttää siltä, että Pavel Francouz aloittaa maalilla. Darcy Kuemper ei ole mukana harjoituksissa vaan Francouz ja Justus Annunen ovat olleet maalivahteina.
 

Ralph

Jäsen
Darcy Kuemper on ollut jäällä, mutta ei täydessä kunnossa ja Pavel Francouz aloittaa maalissa. Toki Francouzin pelaaminen olisi oikeutettua, vaikka Kuemper olisi terveenä. Andre Burakovsky on edelleen sivussa blokkinsa jäljiltä, mutta Nicolas Aube-Kubel on kunnossa oman blokkinsa jälkeen. Eli kaiken järjen mukaan kokoonpano on identtinen kuin toisessa osaottelussa.

Sellaisen huomioin tein tässä äsken, että tämä on ensi kerta Jack Johnsonin 16 kautta kestäneellä uralla, kun hänen joukkueensa pelaa pudotuspelien toisella kierroksella. Tai siis nyt jo kolmannella eli konferenssifinaalissa. Johnsonin uralta löytyy toki kesken kauden siirto Kingsistä Blue Jacketsiin ja Kings voitti Stanley Cupin tuon jälkeen, mutta ei ollut enää Johnsonin joukkue.
 

Ralph

Jäsen
Ei olekaan Nicolas Aube-Kubel pelikunnossa ja nyt ei ole enää Nazem Kadrikaan. Jos neljännestä pelistä puuttuu edelleen kaikki kolme eli näiden kahden lisäksi Andre Burakovsky, niin kuka nousee kokoonpanoon? Jayson Megna on Edmontonissa mukana, joten ehkä pääsee pelaamaan tai sitten Kurtis MacDermid sittenkin. Tai Ryan Murray seitsemänneksi puolustajaksi ja Avalanche pelaa 11 hyökkääjällä?

Toivotaan nyt kuitenkin, että joku noista kolmesta pelaisi tai miksei useampikin, mutta Kadrin kohdalla ei näytä hyvältä. Kärsii kyllä keskiketjut pahasti, kun Burakovsky ja Kadri molemmat sivussa, vaikka Burakovsky ei ole pudotuspeleissä parhaimmillaan ollutkaan.
 

Ralph

Jäsen
Sellainen fiilis, että neljännessä osaottelussa tullaan näkemään maalijuhlat - toisen joukkueen toimesta. Joko Oilers lähtee valmiiksi lyötynä otteluun ja Avalanche latoo rumat lukemat taululle tai sitten Avalanche lähtee vähän turhan hyvä olo puserossa 3-0-johtoasemassa vierasotteluun, jossa Oilers sitten latoo ne rumat lukemat. Mutta tässä jälkimmäisessä skenaariossa uskon, että kotona Avalanche sitten ratkaisisi sarjan eli voitoin 4-1.

Nicolas Aube-Kubel ja/tai Andre Burakovsky olisi kyllä hyvä saada heti mukaan ja heidän kuntoutuksen kannalta pidempi tauko ennen Stanley Cup -finaaleja olisi tarpeen. Jos molemmat ovat sivussa, niin itse ottaisin Ryan Murrayn seiskapakiksi ja toisena vaihtoehtona vasta Jayson Megna nelosketjuun. Runkosarjan huvit on jo ohi, joten Kurtis MacDermidin ei pitäisi olla enää vaihtoehto. J.T. Compher noussee kakkosketjun keskelle, missä pelasikin käytönnässä koko viime ottelunkin jo.
 

Ralph

Jäsen
Jared Bednar ei vielä paljastanut kokoonpanoa, mutta Andre Burakovsky on ollut jäällä harjoittelemassa normaalisti, joten näyttäisi palaavan kokoonpanoon, mikä on erittäin hyvä asia. Voi olla, että Burakovsky onkin se joka hyppää kakkosketjuun korvaamaan Nazem Kadria eli Mikko Rantanen siirtyisi keskelle.

Darcy Kuemper on myös harjoitellut kunnolla ja saattaa istua tänään penkillä, mutta Pavel Francouz on aloittamassa jälleen. Samoin Nicolas Aube-Kubel on mukana harjoituksissa normaalisti.
 

Micqou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Avs, Mikko Rantanen
Onkos Kadrista kuulunut lisätietoa? Onkohan mahkuja, että pelaisi vielä mahdollisessa finaalisarjassa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

zet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Ritari
Saa nähdä ketä Coloradolla aloittaa finaaleissa senttereinä jos McKinnonin polvitaklaus Hymaniin kolmannessa erässä johtaa kurinpitotoimiin.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Vielä ku Rangers kairaisi tiensä finaaliin. Rantanen, Lehkonen, Kakko ja bonuksena vielä Georgiev. Pajuniemikin lisäksi taustalla kyttäämässä tilaisuuttaan.
 

Ralph

Jäsen
Itse lähtisin finaaleihin Darcy Kuemperilla. Pavel Francouz paikkasi vahvasti, mutta Kuemper on perustasoltaan parempi ja saa nyt vielä kuntoutua lisää ennen finaalien alkua. Tuli Blues-sarjan jälkeen mainittua Avalanche-maalivahtien voittotilastosta ja nyt kävi niin, että Francouz jakaa kolmatta sijaa voitetuissa peleissä pudotuspeleissä. Vain Patrick Roy ja Philipp Grubauer on voittanut enemman pudotuspeliotteluita Avalanchessa kuin Francouz.

Nazem Kadrin paluulle pidetään porttia auki, mutta en usko, että pelaa. Vieläpä kun on noin selkeästi tiedossa mikä on kipeänä, niin finaaleissa kyllä Ryan Reaves tai Corey Perry lähtee leikkimaan sen asian kanssa, jos Kadri kaukaloon tulisi.

Sitten vaan ihmettelemään, että kuka tulee finaaleissa vastaan. Veikkasin Rangersia, mutta Lightning olisi mielenkiintoisempi. Toki Avalanchen finaalit kiinnostaa oli vastassa kuka vain, jopa joku sabres, panthers tai bluejackets.
 

Ralph

Jäsen
Ketjut näyttivät mielenkiintoiselta edellisissä harjoituksissa:

Landeskog - MacKinnon - Nichushkin
Burakovsky - Compher - Rantanen
Lehkonen - Newhook - O'Connor
Aube-Kubel - Sturm - Megna

Tietysti Nazem Kadri tuossa saisi olla, mutta tuo kakkosketju sytyttää. Kunhan vain Andre Burakovsky löytäisi vielä paremman vaihteen Avalanche-uransa viimeisiin otteluihin. Burakovsky on toinen niistä Avalanche-pelaajista, jotka ovat jo urallaan Stanley Cupin voittanut. Toinen eli Darren Helm jätti harjoitukset kesken, syy ei ole tiedossa. Pahalta näyttää nelosenkin tilanne, jos Andrew Coglianon lisäksi Helm olisi sivussa, mutta ehkä ei kuitenkaan. Kadri on jo palannut kuntosaliharjoitteluun, joten kyllä siellä tosissaan uskotaan, ettei kausi vielä olisi hänen osaltaan ohi. Myös Coglianoa odotellaan nopeasti palaavan ensin kuntosalin puolelle. Aloittavaa maalivahtia ei ole vielä paljastettu, jos edes päätetty. Darcy Kuemper sanoi olevansa sataprosenttisessa kunnossa.

Ensi yönä pelataan kuudes ottelu Rangersin ja Lightningin välillä. Jos Lightning tämän ottelun voittaa ja finaaleihin Avalanchen kaveriksi saapuu, ensimmäinen finaali pelataan keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Jos Rangers-Lightning venyy seitsemänteen otteluun, ensimmäinen finaali on lauantain ja sunnuntain välisenä yönä eli vasta viikon päästä. Saisi Avalanche ainakin kunnolla huilata ja hoitaa isompia sekä vähemmän isompia vammojaan.
 

Ralph

Jäsen
Jared Bednar sanoi, että sekä Andrew Cogliano että Nazem Kadri ovat day-to-day eli eivät pelaa ensimmäisessä ottelussa, mutta ehkä myöhemmin vielä tällä kaudella. Andre Burakovsky on ollut vielä vähän kysymysmerkki, mutta hän pelaa ensimmäisessä ottelusta. Aloittavasta maalivahdista ei ole vielä varmuutta, mutta eiköhän se Darcy Kuemper ole.

Reipas kuusi tuntia ja Avalanchen loppurutistus tähän kauteen alkaa.
 

Ralph

Jäsen
Piti kirjoittaa muutenkin, että Andre Burakovsky oli erinomainen tänään ja se on tärkeä asia saada hänet kunnolla pelaamaan, kun Nazem Kadri puuttuu. Nyt sitten tuli vielä voittomaali, jonka toki tarjoili Valeri Nichushkin, joka oli erittäin hyvä myös.

Avalanchen puolustuksessa Devon Toewsilla ihmeellisen hermostunutta peliä, eikä Cale Makar ollut myöskään mitenkään erikoinen, mutta ei aina tarvitsekaan olla. Darcy Kuemperin maalit oli otettavissa, mutta venyi myös pariin hyvään torjuntaan. Hävisi taistelun Andrei Vasilevskiylle, mutta se ei estä Avalanchea voittamasta.

Sellainen aloitus ja kausi jatkuu vielä kolmesta kuuteen peliä. Ei hirveästi parannettavaa löydy Avalanchen puolelta. Puolustus kun vähän rauhoittuu, niin siinä kaikki.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: HaHa

Ralph

Jäsen
Onhan tässä vielä yli vuorokausi seuraavaan otteluun, mutta mainitaan jo nyt, että Andrew Cogliano on harjoitellut normaalisti. Lupaavalta näyttää sen suhteen, että pelaa toisessa ottelussa. Nazem Kadri on harjoitellut myös joukkueen kanssa, mutta ei ole vielä kunnossa ja toivotaan, että pelaisi sitten jommassa kummassa pelissä Tampassa.

Cogliano hyvä kaveri Darren Helmin ketjuun. Helm taklasi muuten ensimmäisessä finaalissa kymmenen kertaa, mikä on kyllä kova suoritus.
 

Ralph

Jäsen
Omat kotiottelut hoidettu kunnialla ja nyt sitten Tampaan katsomaan, miten siellä sujuu. Toisen ottelun ryöstäminen sieltä olisi iso juttu ja Avalanche olisi sitten lähellä Stanley Cupia. Kahdella ryöstöllä tietysti voittaisi jo. Kahdella tappiolla Avalanchella tietysti säilyy kotietu, mutta Lightning ottaisi henkisen yliotteen sarjasta.

Andre Burakovsky sai kiekon hanskaan ja nämä sormivammat näyttävät taas kiusaavan. Burakovsky oli tullut erinomaisesti tähän finaalisarjaan, joten iso menetys, jos ei pysty pelaamaan seuraavissa peleissä. Kadria sitten odotellaan oman sormavammansa jäjiltä takaisin. Andrew Coglianon taso näkyi heti verrattuna Nicolas Aube-Kubeliin, joka ei tuo oikein mitään kokoonpanoon.

Valeri Nichushkin on ollut kahden ensimmäisen pelin ykköstähti. Pelaa itselleen aika isoa sopimusta ensi kuun markkinoille. Ja monesta pelaajasta on puhuttu, mutta kyllä tuo terve Erik Johnson on todella tärkeä pelaaja Avalanchelle. Jos Avalanche voittaa Stanley Cupin, niin veikkaan Gabriel Landeskogin ojentavan pokaalin toisena E.Johnsonille.

Kahdesta viiteen peliä kautta jäljellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös