Colorado Avalanche 2021–2022

  • 239 779
  • 891

Ralph

Jäsen
Otteluohjelma tuli julki. Avalanchen kausi alkaa 12. lokakuuta kotiottelulla ja Stanley Cup -viirin nostolla Blackhawksia vastaan. Lightning asettuu vastaan kahdesti lyhyen ajan sisään heinäkuussa, kun Avalanche vierailee juhlapaikalla yhdeksäs päivä ja Lightning saapuu itse ihastelmaan Stanley Cup -viiriä Denveriin ystävänpäivänä. Runkosarja päättyy kotiotteluun Jetsiä vastaan 13. huhtikuuta. Avalanchen kauden pisin kotiotteluputki on viiden ottelun mittainen ja vierasotteluputki neljän, joita on kolme kappaletta kauden aikana. Lisäksi marraskuun alussa on Tampereella ottelut Blue Jacketsia vastaan.

Muitakin merkittäviä päivämääriä saadaan vielä, kun tiedetään mihin pari voittajaa siirtyy ensi kaudeksi ja nähdään milloin saapuvat ensi kertaa Denveriin vierailulle.

Harjoitusotteluita Avalanche pelaa kuusi kappaletta. Kotona ja vieraissa vastaan asettuu Golden Knights, Stars ja Wild. Eli samat vastustajat kuin neljällä edelliselläkin kerralla harjoitusotteluissa eli tuttua kauraa. Ensimmäiset kaksi harjoitusottelua pelataan samana päivänä eli eri kokoonpanoilla.
 

Ralph

Jäsen
Twitteristä luettujen lähteiden perusteella Avalanche neuvottelee kahden ison UFA-nimen kanssa jatkosopimuksesta eli Darcy Kuemperin ja Valeri Nichushkinin. Nyt sitten ihmetellään, että saadaanko nuo sopimukset maaliin piankin eli tuleeko uutisia kenties jo ensi yönä ensimmäisen draft-kierroksen aikana. Avalanchella on itsellä kolmannen, viidennen, kuudennen ja seitsemännen kierroksen vuorot enkä usko, että Avalanche lähtee vuoroja kauppaamaan sisään tai ulos.

Vaikka Bowen Byram, Sam Girard ja Cale Makar onkin ihan kiva nuori kolmikko puolustuksessa, niin silti näkisin puolustajan draftaamisen nyt ykköskohteena Avalanchelle. Justin Barronin, Drew Hellesonin ja Conor Timminsin kauppaaminen tähän syynä. En ole juurikaan tutkinut tämän kesän tarjontaa ykköskierrosta pidemmälle, mutta nopealla katsauksella Simon Forsmark voisi olla hyvä puolustajavaraus Avalanchelle kolmannen kierroksen viimeiselle vuorolle eli numerolla 67. Noille kolmelle viimeiselle kierrokselle lähtisin hakemaan toista puolustajaa, maalivahtia ja Marek Hejdukia.
 

Ralph

Jäsen
Avalanchella on itsellä kolmannen, viidennen, kuudennen ja seitsemännen kierroksen vuorot enkä usko, että Avalanche lähtee vuoroja kauppaamaan sisään tai ulos.
Ulospäin kaupattiin sittenkin. Sinne meni kolmonen ja vitonen tälle kesälle, kun Alexander Georgievin oikeudet saapuvat Denveriin. Darcy Kuemper on ilmeisesti liian kallis Avalanchelle, joten ollaan valmiita menemään riskillä ns. kahdella kakkosmokella eli Georgievilla ja Pavel Francouzilla.

Georgiev tuskin saa yli kolmea miljoonaa eli sanoisin Avalanchen ensi kauden maalivahtikaksikon maksavan yhteensä maksimissaan viisi miljoonaa. Ja lähtökohtaisesti Francouz on ykkönen ja Georgiev kakkonen, mutta Georgiev on kaksikosta useamman vuoden nuorempi ja potentiaalisempi. Lähestymässä vasta maalivahdin ns. parasta ikää.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Avalanche varaa ensi kertaa draftissa kierroksella kuusi eli numerolla 193. Olisiko silloin Marek Hejdukin aika?
 

Ralph

Jäsen
Joe Sakic voitti odotetusti vuoden toimitusjohtajan palkinnon. Sakic kommentoi Alexandar Georgievin hankintaa siihen malliin, että hänestä kaavaillaan ykkösmaalivahtia ja Sakic odottaa sopimuksen syntyvän tämän viikon aikana. Puhui myös yleisesti RFA-tilanteella tapahtuvan, joten ehkä Artturi Lehkosen kanssa ollaan lähellä sopimusta. Syytä olisi, sillä jos Lehkosen jatkosopimuksen tekeminen venyy ja tarkka cap hit ei ole tiedossa, se hankaloittaa UFA-hankintojen tekemistä tiukassa palkkakattotilanteessa.

Neuvottelut on jo myös käynnissä Nathan MacKinnonin kanssa jatkosopimuksesta.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Avalanche
Coloradon maalivahtihankinnat on Varlamovin jälkeen hirvittänyt enemmän tai vähemmän, mutta loppujen lopuksi onnistuneet kaikki vähintään kelvollisesti. Georgievin hankinta kuulostaa ihan hyvältä, mutta toisaalta ei Stanley Cupin voittaneen joukkueen hankinnalta.
 

Ralph

Jäsen
Kuudennella kierroksella Avalanche varasi jenkkipuolustaja Chris Romainen ja seitsemännellä kierroksella draftin viimeisenä pelaajana valkovenäläisen rightin maalivahdin Ivan Zhigalovin, joka oli paikalla varaustilaisuudessa ja otti innolla varauksensa vastaan. Mutta pettymys oli, ettei Marek Hejdukia otettu, vaikka potentiaaliselta keskiketjujen laiturilta vaikuttaa.

Valeri Nichushkinin kerrottiin olevan lähellä jatkosopimusta, mutta myöhemmin asiaa korjailtiin, ettei ihan vielä ollakaan niin lähellä. Josh Mansonin kanssa neuvotellaan myös, mikä vaikuttaa tässä palkkakattotilanteessa erikoiselta. Manson ei ole halpa kaveri ja palkkakattoon pitäisi jättää tilaa ison roolin hyökkääjänimille, kun taas puolustus on jo nykyisellään hyvä. Toki jos Manson suostuu johonkin kahden miljoonan soppariin, niin olisi lottovoitto, mutta miksi suostuisi.

Darcy Kuemperin oikeuksia yritettiin kaupata vaihdossa edes johonkin varausvuoroon, mutta se epäonnistui. Toki Kuemperin oikeudet voi edelleen kaupata vaikka ensi kesän varausvuoroihin.

Avalanchen RFA-pelaajat ovat Nicolas Aube-Kubel, Shane Bowers, Callahan Burke, Alexandar Georgiev, Nicholas Henry, Artturi Lehkonen, Mikhail Maltsev, Keaton Middleton ja Andreas Wingerli. Ainoat selkeät QO:n arvoiset pelaajat ovat Georgiev ja Lehkonen. Näiden kahden lisäksi minulle riittäisi kolmanneksi vain Maltsev, jossa näen selkeää potentiaalia alaketjujen NHL-pelaajaksi. Maltsevin waiver-vapaus loppui viime kauteen. Aube-Kubel pelasi yllättävän hyvän kauden, mutta QO on tuollaiselle varahyökkäjäälle vähän turhan kallis tiukassa palkkakattotilanteessa ja uskoisin Maltsevin pystyvän hoitavan Aube-Kubelin tontin pari vuotta nuorempana pelaajana vähintään yhtä hyvin ensi kaudella. Burke, Henry ja Middleton ovat tuollaisia AHL-jyriä, joita parempia löytyy UFA-markkinoilta tilalle, vaikka Middleton NHL:ssä piipahtikin koronakaudella. Bowersin piti olla lupaava kaveri, mutta ei vielä ole ottanut vakituista paikkaa edes AHL:stä ja eiköhän hänen aikansa mennyt jo. Wingerlin Pohjois-Amerikan valloitus ei onnistunut ja teki jo sopimuksen takaisin Ruotsiin.
 

Ralph

Jäsen
Alexandar Georgieville tosiaan tuli sopimus tämän viikonlopun aikana. Kolme vuotta ja cap hit 3,4 miljoonaa. Enemmän kuin odotin, mutta ei nyt mahdottomia kuitenkaan.
 
Bowersin piti olla lupaava kaveri, mutta ei vielä ole ottanut vakituista paikkaa edes AHL:stä ja eiköhän hänen aikansa mennyt jo.

Bowers on mielenkiintoinen tapaus keräilykorttimaailmasta ja kertoo kaiken oleellisen siitä mikä tuossa maailmassa on pielessä. Otteluita NHL:ssä täsmälleen nolla. Tehtyjä kortteja listattu tähän mennessä 280 kappaletta, joista valtaosa Avalanchen paidassa.

Muistaakseni Bowers ei ole ollut edes healthy scratch NHL:ssä koskaan.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Georgievin kannattaa pitää agentistaan kiinni, jälleen mentiin yli arvion numeroissa ja lujaa. Toistui myös kaksi vuotta sitten tämän nyt päättyneen siltasopimuksen kanssa, näytöt eivät mielestäni oikeuttaneet kahden miljoonan pohjoispuolelle.

Athletic arvioi hänen viime kauden tasonsa 1.3 miljoonan arvoiseksi maalivahtityöskentelyksi, eikä ole kyllä aiemmillakaan kausilla mitenkään sytyttänyt maailmaa tuleen. Ainoastaan ensimmäiseltä kaudelta positiivinen GSAx, ja tämä tapahtui kymmenen ottelun otannalla. Shesterkinin ollessa loukkaantuneena toissakaudella hävisi kamppailun vastuusta Keith Kinkaidille.

Kyllä siellä on nyt Parkkila pistänyt kasvonsa peliin Georgievin puolesta, ja helppo toki uskoa että sieltä on aika paljon enemmän kaivettavissa kuin on toistaiseksi nähty. Tulee pelaaman uransa parhaan kauden, mutta halvemmalla olisi pitänyt saada nimi alle. Oli kuitenkin Georgievin näkökulmasta ehkä paras paikka "joutua" treidatuksi. Ts. puolen vuoden päästä soppari voi olla ryöstö, mutta nykyhetkessä mielestäni helposti ylihintainen.
 

Ralph

Jäsen
Myös Jacob MacDonaldin kanssa tehtiin sopimus. Kahden vuoden sopimus ja hänen uuden sopimuksen cap hit on hitusen yli minimin eli 762 000 dollaria. MacDonald lienee ensi kaudella Eaglesin kärkipakki jälleen ja käy paikkailemassa loukkaantumisia NHL:n puolella muutaman pelin verran.

Valeri Nichushkinia tässä odotellaan.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Georgiev 3,4 miljoonaa?!? Millä lihaksilla :D Coloradon pitäisi nyt muutenkin olla tyyliin koko NHL:n halutuin paikka niin tässä maksettiin kyllä aivan liikaa.
No ei siinä ihan hirveästi ilmaa ole. QO olisi ollut siinä 2,75 tuntumassa, ja nyt tehtiin kuitenkin 3v soppari kun kaveri olisi vuoden päästä UFA. Onko siinä parisataa kilodollaria enemmän kuin itse ajattelin? Ehkä joo. Onko tuo iso ongelma? Ei. Ihmeellisiä reaktioita.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Siinä pelattiin uhkapeliä sillä, että Georgiev on oikeasti sen tasoinen (ykkös)veskari, että tuosta sopparista kertyy vuosien mittaan kiva hyöty. Varmaan olisi saatu cap hit alemmas ilman kolmatta vuotta, semmoisella "show me"-paperilla, mutta sitten pelaaja olisi myös mahdollisen breikkaamisen tapahtuessa menetetty.
 

Ralph

Jäsen
Avalanchen development leirin rosteri kertoo hyvin siitä, miten Avalanchen prospektiosasto ammottaa tyhjyyttään. Leirille saapuvista 29 pelaajasta kymmenen on Avalanchen omia varauksia tai sopimuspelaajia, kun loput 19 on leirille kutsuttuja vapaita pelaajia. Ketäs muutakaan sinne kutsuisi, kun ei löydy tarpeeksi pelaajia omista varastoista.

Toki tuolta puuttuu omia varauksia kuten tämän kesän seiskakierroksen Ivan Zhigalov ja muutaman vuoden takainen mielenkiintoinen puolustajalupaus Nicky Leivermann, joka on tehnyt ihan hyvin pisteitä yliopistossa. En tosin tiedä onko Leivermannilla ja Avalanchella mikä yhteys, Leivermannin oikeudet on Avalanchella vielä ensi kesään, mutta jos haluja ei ole tehdä sopimusta, niin turha häntä on leireillekään kutsua.

Niin ja sieltä puuttuu viime kesän ykköskierroksen varaus Oskar Olausson. Tiedä sitten mikä taustalla, onko jotain pientä vammaa kenties. Olausson on saanut Avalanchelta luvan pelata tulevissa U20:n myöhäismaailmanmestaruuskisoissa.

Tänään muuten selviää ketkä saavat QO:t ja ketkä eivät. Stanley Cup -päivät alkoivat ranskankielisellä alueella Kanadassa Nicolas Aube-Kubelilla ja jatkuivat Sam Girardin osalta. Olisiko sitten Aube-Kubelin aika Avalanchessa päättynyt tuohon juhlaan vai saako QO:n?
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Avalanchen johdossa tapahtuu muutoksia. Joe Sakic on nimetty " President of Hockey Operations" -titteliin, miten tuon haluaakin suomentaa. Chris MacFarland on nyt uusi toimitusjohtaja eli general manager. Moni joukkue oli huhujen mukaan kiinnostunut MacFarlandista, joka on siis toiminut varatoimitusjohtajana Sakicille aiemmin. 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Moni joukkue oli huhujen mukaan kiinnostunut MacFarlandista, joka on siis toiminut varatoimitusjohtajana Sakicille aiemmin.

Juu, tällä liikkeellä kai vain varmistettiin että MacFarland pysyy joukkueen palveluksessa. Mikäs siinä, molemmille herroille ylennys, ansaitusti.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Osaisiko joku täällä kertoa mitä President of Hockey Operations saa tehdä mitä General Manager ei saa tehdä?
Eipä mitään ihmeellisempää. Vähän semmoinen isojen linjojen tyyppi eikä niin päivittäisessä tekemisessä. Joissain joukkueissa sama tyyppi hoitaa molempia hommia tai tuota pestiä ei ole ollenkaan.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Eiköhän tuo tarkoita lähinnä sitä että Sakic tekee töitä Denveristä käsin eikä enää matkustele joukkueen mukana. Varmasti on osallisena joukkueen rakennuksessa edelleen, mutta MacFarland saa hoitaa käytännön jutut.
 

Ralph

Jäsen
Valeri Nichushkinille tulikin paljon isompi sopimus mitä odotin ja se nyt vähän mietityttää. Kahdeksan vuotta ja 6,125 miljoonan dollarin cap hit. Odotin vähemmän sekä vuosien että cap hitin osalta, joten tilanne UFA-markkinoille lähdettäessä on heikompi mitä toivoin. Mutta tärkeää oli saada Nichushkinille se odotettu sopimus ja ei ainakaan tarvitse pelätä enää hänen lähtemistä muualle.

Nichushkinin vuoteen 2030 ylettyvä sopimus tekee hänestä nyt pisimpään Avalancheen sidotun pelaajan, mutta toivottavasti jo tämän viikon aikana jonkun pelaajan uusi soppari on vuoteen 2031 asti.

Vielä ei ole tullut virallista tietoa Avalanchen QO:n saaneista pelaajista. Suurimmalta osalta on tullut. Mikhail Maltsev toki on ainoa, joka enää kiinnostaa, kun Nicolas Aube-Kubelista tieto tuli jo.
 

Ralph

Jäsen
Artturi Lehkosen ja Mikhail Maltsevin lisäksi myös Shane Bowers, Callahan Burke ja Keaton Middleton saivat QO:t Avalanchelta. Bowersiin siis jaksetaan uskoa vielä ainakin jonkun verran.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös