Colorado Avalanche 2019–2020

  • 242 039
  • 743

Ralph

Jäsen
Philipp Grubauerin juupas-eipäs loppuu. Pavel Francouz jatkaa maalilla, mutta Grubauer istuu varalla ja Adam Werner lähti takaisin Eaglesiin.
 

Ralph

Jäsen
Mark Barberio sanoi ennen peliä, että kaikilla on hyviä pelaajia, ketään ei saa aliarvioida ja vapaasti suomennettuna, peliin ei saa lähteä takki auki. Mutta kyllä se siltä näytti, että vähän oli nappia avattu. Huolimatonta peliä ja paljon virheitä. Itse olin ylimielinen ja odotin paljon maaleja.

Positiivisena asioina mainittakoon voitto, Pavel Francouz, Valeri Nichushkinin tehoilun jatkuminen, alivoimapeli ja Nathan MacKinnonille 50 tehopistettä täyteen. Eikä kukaan tainnut loukkaantua, vaikka Joonas Donskoi saikin poikkaria päähän ja Nazem Kadri jäi vähän lopussa pötköttelemään.

Ensi viikko on neljän pelin viikko. Viikon alkuun konferenssin kärkikamppailu St. Louisissa. Sitten back-to-back-pelit, vieraissa Blackhawks ja kotona Hurricanes. Sitten viikonloppuna uudestaan Blackhawks. Seuraavalla viikolla vielä Golden Knights ennen joulua.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Positiivisena asioina mainittakoon voitto, Pavel Francouz, Valeri Nichushkinin tehoilun jatkuminen, alivoimapeli ja Nathan MacKinnonille 50 tehopistettä täyteen.
Jep, varmaan kauden tylsin peli. Ja Avalanche ainoa joukkue liigassa, joka voittanut 10 peliä sekä kotona että vieraissa.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
En ole kauhean innoissani Hall-spekulaatiosta. Joukkueessa on hyvä kemia nyt ja Hallin tulo tiputtaisi Donskoin tai Burakovskyn kolmesketjuun, mihin he eivät tällä hetkellä kumpikaan kuulu. Hall on alisuorittanut tällä kaudella ja on joka vuosi ollut romuna jostain kohtaa. Tässä on iso riski paskan haukkaamiselle ja todennäköisesti hänestä maksetaan liikaa kuten rentaleista aina.

Muutenkaan en erityisesti pidä koko pelaajasta. Toivottavasti ei tule Avsiin.
Samaa mieltä donskoi sta ja bjrakovskystä, kuuluu top 6 hyökkääjiin. Lisäksi, muistelisin että buraklvsky pyysi siirtoa capsistä sen takia kun koki että haluaa isompaan rooliin jota ei kait capsistä ollut tarjolla. Sitä vaan että jos tiputetaan kolmlsketjuun niin voi olla motivaation kanssa ongelmka
 

Ralph

Jäsen
Jos Taylor Hall saapuisi, niin kuka tekisi tilaa ja menisi katsomoon? Valeri Nichushkinin pelatessa näin hyvin, se saattaisi olla jopa Tyson Jost. Ja laitetaanko Jost katsomoon vai Devilsiin? Päikseen jopa Jostiin? No ei kai, mutta ei mitään ykköskierroksen vuoroa tarvi kylkeen antaa. En tosin haluaisi luopua Jostista, mutta Jost olisi se, kenet Hall kokoonpanosta sivuuttaisi nyt, kun Nichushkin on osoittautunut hyväksi hankinnaksi.

Burakovsky - MacKinnon - Donskoi
Landeskog - Compher - Rantanen
Hall - Kadri - Nichushkin

Ihan kivat ketjut noista saisi ilman, että kukaan jäisi ns. ulkopuoliseksi.
 

3za

Jäsen
Jos siis Hall lisättäisiin rosteriin niin muokkaisin ketjuja seuraavasti.

Landeskog - MacKinnon - Rantanen / Donskoi
Hall - Kadri - Donskoi / Rantanen
Nieto - Compher - Burakovsky
Calvert - Bellemare - Nichushkin

Perusteluja.. Voitoista huolimatta itsellä on se tunne, että ketjut ovat muuta kuin balanssissa tällä hetkellä. Ainoastaan Bellemaren ketju tuntuu "oikealta". Viime pelissä Landi - Kadri - Rantanen oli joukkueen huonoin kenttä tilastojen mukaan, en katsonut peliä niin muuta tietoa ei siitä ole. Palaisin vanhaan ykköseen vaikka sekään ei sinällään ole vakuuttanut tällä kaudella. Toisaalta Donskoi on pelannut hyvin MacKinnonin kanssa niin hän voisi vaihtaa Rantasen kanssa paikkoja. Burakovskyn tiputtaisin kärkiketjuista, koska turhat kiekonmenetykset välillä pistää silmään (4. kiekonmenetyksissä) ja tehot myös laskusuunnassa. Kokonaan kokoonpanosta tippuu täälläkin Jost.
 
En kyllä itsekään mitää Byramia antaisi vaihdossa Hallista. Myös jatkosoppari aiheuttaisi mahdollisesti ongelmia myöhemmin MacKinnonin ja Makarin jatkojen solmimisessa. Varsinkin rentalista Byram olisi aivan liian kova vastine.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Byram ei lähtisi edes jatkosopparin kanssa tulevasta Hallista. Silloin vastine voisi olla luokkaa 1st, Timmins ja Jost. Se olisi jo aika helvetin iso paketti. En tosin usko että Sakic haluaa luopua Timminsistä myöskään.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Luotetaan nyt kuitenkin siihen, että Arizona taitaa olla vahvimmilla Hallin uudeksi seuraksi. Vaikka kivahan noilla on spekuloida siitä huolimatta.
 

Ralph

Jäsen
Silloin vastine voisi olla luokkaa 1st, Timmins ja Jost.
Sanan "ja" tilalle "tai". Ykköskiekan kylkeen voisi antaa heikomman prospektin. Timminsin tai Jostin kylkeen myöhäisemmän varausvuoron.

Koko kolmikko yhdessä olisi aivan liikaa Hallista.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Sanan "ja" tilalle "tai". Ykköskiekan kylkeen voisi antaa heikomman prospektin. Timminsin tai Jostin kylkeen myöhäisemmän varausvuoron.

Koko kolmikko yhdessä olisi aivan liikaa Hallista.
No ei kyllä todellakaan olisi jatkosopparin kanssa. Pelkkänä rentalina kyllä. Byramista Devilsin on turha haaveilla.

Toisaalta ei Ottawakaan saanut Stonesta supervastinetta, vaikka vaihtui jatkosopparilla. Että mistäpä näistä tietää.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Oon kyllä veljien kanssa samaa mieltä et ei missää nimessä Hallia. Hinta varmaa on korkea ja viimeistään kesällä.

Hyvä jengi on nyt kasassa ni mennää sillä. Omasta puolesta en toivo mitää deadline hankintaa.
 

Ralph

Jäsen
Cale Makar tai Erik Johnson eivät lähde mukaan vierasotteluihin Bluesia ja Blackhawksia vastaan. Makar laitettiin IR-listalle, jotta mukaan saatiin nostettua AHL:stä Anton Lindholm seiskapakiksi varmuuden vuoksi.

Mikko Rantanen siirtyi harjoituksissa Nathan MacKinnonin ja Andre Burakovskyn kaveriksi, kun Joonas Donskoi pelasi Nazem Kadrin ja Gabriel Landeskogin kanssa. Pavel Francouz on sairaana, mutta odotetaan olevan mukana Bluesia vastaan. Pelaavaa vahtia ei ole vielä päätetty, mutta Francouzin sairastelun myötä Philipp Grubauer saattaa hyvinkin pelata ensimmäisen pelinsä loukkaantumisen jälkeen.
 

Ralph

Jäsen
Philipp Grubauer pelaa yöllä kärkikamppailussa Bluesia vastaan. Blues on pisteen edellä, mutta kaksi peliä enemmän pelanneena. Paikka mennä hienosti ohi.

Kauden ekan pelin voitti Blues maalein 3-1 ja se oli Avalanchen kauden ensimmäinen pisteetön peli. Mikko Rantanen loukkaantui siinä pelissä ja Nathan MacKinnon teki ainokaisen ylivoimalla.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Vaikka kausi on hyvin mennykki niin näytti taas tää peli et hommia on Stanley Cuppii. Loppupeleissä Blues laitto äijät kanveesii. No pari maalia sentää mut tällä touhulla ei mitää palaa playoff-sarjassa Bluesia vastaan.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Eka erä hienokseeltaan Bluesille, toka täydellistä dominointia Coloradolta ja taisi tolpassa plus Binnyn mailan nupissa kävästä 2 maalin johtoki ennen erän loppua jossa peli meni hieman fyysisemmäksi. Pietrangelo koitti hieman hakea Rantasta josta MacKinnon otti mm. kierroksia. Kadri sitten perseili 2+2 kaatuessaan Paraykon taklaukseen ja huitaisemalla mailalla päähän josta Blues makpesi tappiolta 3-2 johtoon puolessa minsassa ennen erätaukoa ja game over, kun kolmosessa jälleen ottelu kääntyi Bluesin hallintaan.
Itse ihmettelin että miten helvetissä molari ei tiiä yhtään missä kiekko on. Ekassa ei eväkään tärähtänyt ennen kuin kiekko oli jo maalissa ja Perronin ylivoimalla toe dragin jälkeen lähtevässä rannarissa taisi olla myös silmät kiinni. Juuri ennen kyseistä maalia oli jo yksi torjunta jossa kiekko vain sattui tupsahtamaan räpylään ilman että Grubauerilla olisi mitään hajua missä peliväline luuraa. Kovasti korjaili ananastukkansa asentoa kypärää päähän uudelleen asennellessa, että olisiko parturin kautta seuraavaan matsiin....
Oli vauhdikas ja viihdyttävä ottelu, pari vakkaria pakistosta taisi puuttua vierailla, mutta etenkin toisessa erässä oli mahtavaa pöhinää.
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Jokseenkin oli epävarmat fiilikset Grubauerin otteista Blues-matsissa. Viimeisimmissä peleissä Francouz on ollut itse varmuus, joihin otteisiin nähden tämä esitys ei nyt varsinaisesti vakuuttanut. Vaikka eipä joukkue nyt aivan ollut samalla sivulla Bluesin kanssa oikeastaan missään vaiheessa peliä, poislukien kenties toisen erän salama-alku kahden maalin turvin. Kadrin 2+2 sen sitten nollasikin Bluesin hyödyntäessä molemmat ylivoimansa tappavan tehokkaasti. Sitten olikin toivotonta takaa-ajoa loppumatsi.

Noh, sen verran hyvin on viime aikoina mennyt, että tällainen vierastappio lännen kärkijoukkuetta vastaan sallittakoon. Kokonaisuutena kausi on hyvällä mallilla edelleen, Chicagoa vastaan täytyy taas hoitaa homma kotiin.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Omaan silmään Grubaurin pelityyli on aina ollut hieman voisiko sanoa flegmaattinen ja helpohkoja maaleja tuppaa menemään aika ajoin ehkä useammin kuin monille muille maalivahdeille. Vastapainona sitten Grubi esittää runsaasti huikeita torjuntoja, joten aika nollasummapeliä mielestäni pidemmän päälle noiden suhteen. Francouzista pidän itse todella paljon ja uskon hänellä olevan eväät NHL-tason ykkösmaalivahdiksi, vaikka vasta myöhemmällä iällä Pohjois-Amerikkaan lähtikin. Ehkä sitten 2021 ykkösvahdin viitta siirtyy Francouzin harteille.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Katsokaa ne maalit uudestaan, viimeinen ketä pitäisi syyttää on maalivahti.

[MEDIA=youtube]QycslU52PR4[/MEDIA]
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Katsokaa ne maalit uudestaan, viimeinen ketä pitäisi syyttää on maalivahti.



Ensimmäinen maali: ei voinut Grubauer mitään, vaikka vähän turhan aggressivisesti haukkasikin etutolppaa.

Toinen maali: täysin Grubauerin piikkiin. Ihme kyyryasennossa myyryää tuolla, etukulma on veskarin maali, eikä edes ihmeemmin maskia, mistä NHL-veskari ei selviäisi. Ei selityksiä.

Kolmas maali: ei mene Grubauerin piikkiin, mutta paremminkin olisi voinut pelata. Selkeästi ylipelasi etukulman, jolla söi itseltään edes teoreettiset mahdollisuudet venyttää takaisin oikealle tolpalle.

Neljäs maali: Grubauerin maali. Taas sama juttu, kun ensimmäisessä ja kolmannessa maalissa. Hölmösti ylipelaa etukulman ja jälleen myy itsensä aivan liian aikaisin, eikä ehdi enää takatolpalle.

Viides maali: tyhjiin.

Avs ei suoranaisesti kaatunut Grubaueriin, mutta paremmalla veskaripelillä vähintään piste olisi ollut otettavissa. Eli ainakin joitain pisteitä meni Grubauerin takia.

T: maalivahtivalmentaja
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Joku saattanu huomata et enää ole "tappeluiden" tai muunkaa väkivallan puolella. Peli Bluesia vastaan näytti että pelkällä taidolla ei välttämättä pärjää.

Jengistä tykkään mut jotai pitäs keksiä jos pitäs fyysiset jengit voittaa 4 kertaa.
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Jokerit, Cogliano, RD
Ensimmäinen maali: ei voinut Grubauer mitään, vaikka vähän turhan aggressivisesti haukkasikin etutolppaa.

Toinen maali: täysin Grubauerin piikkiin. Ihme kyyryasennossa myyryää tuolla, etukulma on veskarin maali, eikä edes ihmeemmin maskia, mistä NHL-veskari ei selviäisi. Ei selityksiä.

Kolmas maali: ei mene Grubauerin piikkiin, mutta paremminkin olisi voinut pelata. Selkeästi ylipelasi etukulman, jolla söi itseltään edes teoreettiset mahdollisuudet venyttää takaisin oikealle tolpalle.

Neljäs maali: Grubauerin maali. Taas sama juttu, kun ensimmäisessä ja kolmannessa maalissa. Hölmösti ylipelaa etukulman ja jälleen myy itsensä aivan liian aikaisin, eikä ehdi enää takatolpalle.

Viides maali: tyhjiin.

Avs ei suoranaisesti kaatunut Grubaueriin, mutta paremmalla veskaripelillä vähintään piste olisi ollut otettavissa. Eli ainakin joitain pisteitä meni Grubauerin takia.

T: maalivahtivalmentaja
Ensimmäisessä maalissa tuli aikalailla oikein vastaan, toki leftin kaveri niin aavistuksen liikaa etutolpalla. Kuitenkin hukkasi kiekon täysin joten ei kerennyt reagoimaan syöttöön. Toki piikkiin en löisi tätä, mutta kyllä Grubauer väärin pelasi tilanteen.

Toisesta maalista en pysty olemaan samaa mieltä tästä kuvakulmasta. Blokkaava pelaaja(Ian Cole) peittää maalivahdin näkökenttää kiekosta samalla hetkellä kun laukoja aavistuksen feikkaa syöttöä --> loistava veto etuyläseen. Hidastuksesta näki, että pienen nytkäytyksen tekisi syötön mukaan. En tätä veskarin piikkiin löisi. Tietenkin joku pidempi veskari olisi tuossakin asennossa voinut tuon torjua, jo fyysisen olemuksensa ansiosta. Ja tietenkin voi sanoa että ennakoida ei saisi, mutta kun kiekko katoaa kriittisellä hetkellä, ei se ole ihan niin helppoa.

Kolmannessa maalissa ei kyllä paljon mahdollisuuksia jäänyt, ykkössektorissa kaksi ns. pakin sahaavaa syöttöä, torjuttavissa lähinnä ennakointina ja aavistamisena. Kyllä tuosta ekastakin syötöstä moni laukoisi. Ja moni pakkikin ottaisi toisen syöttölinjan pois. Ei tällä kertaa.

Neljäs maali noh, periaatteessa pelasi tosiaan yli, mutta toki vieressä kaksi omaa pelaajaa joista toinen takatolpalla. Ymmärrän maalivahdin ideologian täysin, että koitti pelata laukomaan pienen kulman vedon ja jätti takatolpan Jostille(kenen huonosta syötöstä tilannekin lähti), joka ei sitten pitänyt ketään. Takana tuleva Coloradon pelaaja otti seuraavan hyökkääjän kiinni, joten teki itsestään tilanteessa täysin turhan.

Samaa mieltä olen siinä, että huippupelillä piste(itä) olisi ollut otettavissa.
Aavistuksen eriävät mielipiteet tilanteista tuli, mutta lopputulos ja -päätelmä oli aikalailla sama. T. Itsekin maalivahtivalmentaja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös