Ralph

Jäsen
Toissakaudella Avalanche yllätti nousemalla pohjalta pudotupeleihin. Viime kaudella jatkoivat siitä mihin jäivät ja pääsivät jopa toiselle kierrokselle, aika lähelle konferenssifinaalipaikkaa. Joe Sakic on tehnyt maltillista, mutta hyvää työtä ilman hätiköityjä hankintoja. Ikäloppuja ei hommata, koska eivät sovi joukkueen rakenteeseen. Jared Bednarista ajateltiin ensimmäisen kauden jälkeen, että onko hänestä mihinkään, mutta kyllä on.

Avalanche on nousemassa tai on jo noussut contender-tasolle. Parin avainpelaajan halpojen sopimuksen myötä paras ikkuna voittaa Stanley Cup on parin seuraavan kauden aikana. Ehkä porras porraalta Avalanche nousee tällä kaudella konferenssifinaaliin ja sen jälkeen Stanley Cup -finaalistiksi sekä -voittajaksi.

Tulevan kauden joukkue ei tule seuraavien kuukausien aikana merkittävästi muuttumaan. Alle listattuna kaikki niinsanotusti merkittävät pelaajat ensi kautta ajatellen.

Maalivahdit:

Philipp Grubauer, 3 333 333 $ (UFA 2021)
Pavel Francouz, 950 000 $ (UFA 2020)

- - - - -
Semyon Varlamov, UFA

Grubauer otti, melkolailla odotetusti, Varlamovilta ykkösmoken paikan viime kaudella ja on halpa ykkösmaalivahti vielä kahden kauden ajan. Vuosi sitten KHL:stä saapunut tshekkimokke Francouz tutustui Pohjois-Amerikkaan ensimmäisen vuoden AHL:n kautta ja sai jatkosopimuksen, mikä kieli vahvasti siitä, että hänestä kaavaillaan kakkosvahtia tulevalle kaudelle.

Itse haluaisin nähdä Avalanchen hommaavan Francouzille kilpailijan. Avalanchen maalivahtiosasto on niin kapea, että odotin Euroopasta saapuvan pari potentiaalista nuorta maalivahtia. No onneksi edes oma varaus Adam Werner sai NHL-sopimuksen ja voi kyllä Francouzin haastaa.

Silti odotan, että Avalache hommaisi UFA-markkinoilta jonkun kokeneemmankin maalivahdin. Varlamovin jatko kelpaisi, mutta on luultavasti liian kallis. Mutta jonkun halvemman konkarin Avalanche saisi hommata, joka kilpailisi syksyn Francouzin kanssa ja heikompi heitettäisiin sitten farmiin. Esimerkiksi
Keith Kinkaid, Michal Neuvirth tai vaikka Calvin Pickardin paluu, joku uusi NHL-kokemusta omaava maalivahti alle kahden miljoonan sopparilla.

Puolustajat:

Erik Johnson, 6 000 000 $ (UFA 2023)
Tyson Barrie, 5 500 000 $ (UFA 2019)
Ian Cole, 4 250 000 $ (UFA 2021)
Mark Barberio, 1 450 000 $ (UFA 2020)
Cale Makar, 880 833 $ (RFA 2021)
Samuel Girard, 728 333 (RFA 2020)

- - - - -
Ryan Graves, RFA
Patrik Nemeth, UFA
Nikita Zadorov, RFA

- - - - -
Connor Timmins, 925 000 $ (RFA 2021)
Bowen Byram


Puolustuksessa on pullat hyvin uunissa ja jopa niin, että yksi NHL:n parhaista kiekollisista puolustajista on varaa kaupata pois. Puhe siis Barrie'sta. Nuoret Makar ja Girard ovat valmiita astumaan Barrie'n ylivoimarooliin ja varsinkin jos vielä tuore nelosvaraus Byram on NHL-valmis, ei Barrie'ta enää tarvita.

Barrie'n kauppaamisen lisäksi hommaa kuitenkin on vielä, kun tehtävä on jatkosopimus pommikone Zadoroville. Ennustan usean vuoden ja vuosittain noin neljän miljoonan dollarin arvoista sopparia. Zadorov on Colen kanssa tärkeä puolustusvoittoinen fyysinen puolustaja tuohon nuorten kiekollisten kaverien seuraksi.

UFA-markkinoiden suhteen olen isosti kahden vaiheilla, että pitäisikö mielestäni Avalanchen lähteä etsimään yhtä pelaavan kuusikon puolustajaa vai ei. Jos Byram on NHL-valmis, uutta pakkia ei tarvita. Ja vaikkei olisikaan, mutta Timmins onkin valmis, ei uutta pakkia tarvita. Mutta tämä asiat selviää vasta syksyllä ja silloin ei UFA-markkinoilta käypää pakkia enää saa, jos tarve olisikin. Barberio tai Graves menevät seiskapakista, mutta ei vakituisen kuusikon miehestä. Uuden pakin voi tietysti myös treidata sisään ja Nikita Zaitsev olisi aika hauska pakkipari Zadoroville, kun häntä Maple Leafsista pois vahvasti viedään.

Mutta eiköhän siihen luoteta, että Byram on NHL-valmis.

Hyökkääjät:

Nathan MacKinnon, 6 300 000 $ (UFA 2023)
Gabriel Landeskog, 5 571 429 $ (UFA 2021)
Carl Söderberg, 4 750 000 $ (UFA 2020)
Matt Calvert, 2 850 000 $ (UFA 2021)
Matt Nieto, 1 975 000 $ (UFA 2020)
Tyson Jost, 885 833 $ (RFA 2020)

- - - - -
Sven Andrighetto, RFA
Gabriel Bourque, UFA
Derick Brassard, UFA
J.T. Compher, RFA


Sheldon Dries, RFA
A.J. Greer, RFA


Vladislav Kamenev, RFA
Alexander Kerfoot, RFA
Mikko Rantanen, RFA
Colin Wilson, UFA

- - - - -
Shane Bowers, 925 000 $ (RFA 2022)
Martin Kaut, 894 167 $ (RFA 2022)

No nyt riittää hommaa. Tarve on tehdä kasa enemmän tai vähemmän merkittäviä jatkosopimuksia ja samalla löytää kärkitason vahvistuksia. Avalanchella on erinomainen ykkösketju ja muutama mainio secondary scoring -mies, mutta todelliset kakkosketjun huippupelaajat puuttuvat. Mielestäni Avalanche tarvitsee tällaisia kaksi, sentterin ja laiturin. Kahteen ei ole varaa ilman, että Barrie kaupataan, mutta Barrie luultavasti kaupataankin juuri vaihdossa tällaiseen hankintaan. Esimerkiksi Ryan Nugent-Hopkins kelpaisi hyvin Oilersista ja Barrie olisi tarpeellinen vastaavasti Oilersille.

Toinen hankinta eli laituri voisi löytyä UFA-markkinoilta. Kaikki isoimmat nimet joudutaan jättämään väliin, mutta Micheal Ferland, Anders Lee, Marcus Johansson, Gustav Nyquist tai Ryan Dzingel voisivat olla Avalanchen saatavilla. Tosin Dzingelissä näen isoa floppivaaraa, kun tuleva soppari lienee melko rahakas. Ja nuo kaikki on leftejä. Enemmin näkisin uuden rightin laiturin Avalanchessa. Joonas Donskoin taso ei ainakaan vielä ole tarpeeksi, mutta paremman puutteessa olisi käypä hankinta. Tai Brett Connolly, mutta Alex Chiassoniin en usko. Uusi laituri voisi tulla myös treidillä ja esimerkiksi Kingsin Tyler Toffoli on jossain vaiheessa pyörinyt vähän huhuissa. Toffolin sopimus päättyy tähän kauteen ja jos Kings tietää, ettei Toffoli ole jatkamassa, on Toffoli hyvinkin mahdollista kauppatavaraa. Mitä Toffolista sitten pitää maksaa? Kakkos- ja kolmoskierroksen varausvuorot?

Mutta sitten ne jatkosopimukset. Kenestä aloitetaan? Varmaan Rantasesta. Pitkä ja kallis soppari tulossa, mutta aivan yltiöpäisyyksiin ei voi lähteä. Mahdollisimman pitkä eli seitsemän tai kahdeksan vuotta sekä rapiat kahdeksan miljoona kaudessa, siinä on ideaa. Kerfootille sitten muutaman vuoden jatko noin neljällä miljoonalla. Kerfoot on pelannut mukavan tehokkaat kaksi kautta, mutta epätasaisuus on vaivannut. Tasaisempana pelaajana on selkeä kakkosketjun mies ja pisteodotus olisi lähempänä 60 pistettä. Compher pelasi todella mainion kauden ja on monipuolinen pelaaja. Pidän häntä hyvinkin potentiaalisena Seattlen pelaajana, mutta ennen sitä muutaman vuoden jatko vähän Kerfootia halvemmalla, oletan.

Andrighetton kausi oli tasoa katastrofi ja taitaa KHL kutsua. En usko, että Avalanche edes tarjoaa QO:ta, jonka jälkeen Andrighetto saattaa UFA-markkinat tarkistaa ja jos ei mielekästä sopparia saa, painelee Venäjälle. Kamenev ei pysynyt taaskaan ehjänä ja on edelleen kysymysmerkki, mutta pidän hyvinkin potentiaalisena pelaajana. Jos ei veri vedä Venäjälle, niin lyhyt jatko alle miljoonalla ja sitten ehjän kauden jälkeen isompaa. Dries tuli puskista NHL-rinkiin ja saattaa jatkaa siinä roolissa eli lähtökohtaisesti jonain 14. hyökkääjänä. Halpa lyhyt jatko hällekin. Sama juttu Greerille, jonka waiver-vapaus meni ja saattaa hyvinkin matkata juuri ennen kautta waivereista kokeilemaan muualle. En näe Greerillä merkittävää potentiaalia vakituiseksi NHL-pelaajaksi.

Brassardille ei ole käyttöä ellei Söderbergiä kaupata pois, kuten on vähän huhuttukin. Tällöin Brassardille voisi tarjota Söderbergiä halvemman sopparin ja lyhyen sellaisen, jolloin tulee suoraan Söderbergin paikalle. Molempia ei Avalanche tarve. Toki Brassard on UFA, joten saa lähteä vaikka Avalanche haluaisi hänen jatkavan. Bourque saisi myös lähteä, mutta en ylläty, jos saa taas vuoden alle miljoonan paperin. Sitten on vielä Wilson. Mielelläni näkisin miellyttävän pelaajan jatkavan, mutta eipä taida olla tarvetta. Kuin Brassard ja Söderberg, Wilson on samaa osastoa Calvertin ja Nieton kanssa, eikä kaikkia kolmea tarvita. Tarvitaan enemmän kiekollista osaamista. Toki jos hyökkäykseen ei merkittäviä hankintoja tehdä, Wilson menee paremman puutteesta.

Jännittää, että miten Sakic kumppaneineen löytää kärkiluokan vahvistuksia Avalanchelle. Miten nopeasti Barrie menee kaupaksi ja millä hinnalla sekä miten aktiivinen Sakic on UFA-markkinoilla. Vuosi sitten Avalanche taisi hommata vain Calvertin. Nostin tuohon pelaajalistaan nuoret pelaajat Bowersin ja Kautin, jotka saattavat jo ensi kaudella olla mukana NHL:ssä kolmosketjun roolissa. Vaikka Avalanche hommaisi pari uutta top-6-hyökkääjää, on silti yhdelle nuorelle esiinnousijalle tilaa kolmos- tai nelosketjussa. Bowersissa näen enemmän valmiutta. Toki onhan siellä myös vaikkapa tuore varaus Alex Newhook, joka voisi yllättää. Tai Josh Dickinson. Ja onhan siellä venäläiset Igor Shvyryov ja Denis Smirnov.

Näihin kuviin, näihin puheisiin, näihin fantasiarostereihin päätän tämän uuden ketjun aloituksen.

Gabriel Landeskog (5,572) - Nathan MacKinnon (6,300) - Mikko Rantanen (8,250)
Alexander Kerfoot (4,000) - Ryan Nugent-Hopkins (6,000) - Tyler Toffoli (4,600)
Tyson Jost (0,886) - Shane Bowers (0,925) - J.T. Compher (3,333)
Matt Nieto (1,975) - Carl Söderberg (4,750) - Matt Calvert (2,850)
+ Sheldon Dries (0,750) & Vladislav Kamenev (0,900)

Samuel Girard (0,729) - Erik Johnson (6,000)
Ian Cole (4,250) - Cale Makar (0,881)
Bowen Byram (0,925) - Nikita Zadorov (4,000)
+ Mark Barberio (1,450)

Philipp Grubauer (3,333)
Keith Kinkaid (2,000)

Tässä hahmotelmassa palkat on yhteensä noin 76 miljoonaa ja kun Avalanchen palkkakatto on tasan 80 miljoonaa Brooks Orpikin sopimuksen ulososton myötä, varaa on vielä hinata palkkoja ylemmäs.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Blue Jackets
Eikös Byram ole sitoutunut pelaamaan yliopistokiekkoa pari kautta? Vai sekoitanko Newhookiin?
Kyllä, Newhook siirtyy Bostonin yliopistoon. Sakic on kertonut Byramin saavan kunnon paikan näyttää harjoitusleirillä osaamisensa ja kaikki tietysti toivomme, että taso riittää jo ensi kaudella.

Kiitos hyvästä avauksesta, jatketaan keskustelua täällä.
 

Ralph

Jäsen
Mainitaan nyt sellainen asia vielä, että Avalanchen edustajat tapasivat eilen Artemi Panarinin. En jaksa uskoa, että Panarin päätyisi Avalancheen, mutta kertoo ainakin siitä, ettei Avalanche lähde vain toivotaan, toivotaan -asenteella ensi kauteen hyökkääjien suhteen. Olisihan se melkoinen pläjäys, jos Panarinin saisivat UFA-markkinoilta ja Tyson Barrie kaupattaisiin vaihdossa johonkin asialliseen sentteriin. Mutta Panarinin yli kymmenen miljoonan palkkapyyntö taitaa olla liikaa Avalanchelle.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
Kiitos @Ralph hienosta avauksesta!

Barrieta on taidettu huhuta Vancouveriin, mutta mitä järkevää sieltä voisi saada ykköspickin lisäksi vastineeksi?Jake Virtasen nimi on mainittu, mutta onkohan tässä mitään totuutta takana tai onko siinä mitään järkeä.
 
Mörököl on Ice 2019

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kiitos @Ralph hienosta avauksesta!

Barrieta on taidettu huhuta Vancouveriin, mutta mitä järkevää sieltä voisi saada ykköspickin lisäksi vastineeksi?Jake Virtasen nimi on mainittu, mutta onkohan tässä mitään totuutta takana tai onko siinä mitään järkeä.
Ja nyt Miller-kaupan jälkeen sieltä ei saa edes sitä ykköspickiä vastineeksi. Tai todennäköisesti ei ainakaan ihan lähiaikoina.
 
“...we look like chickens with our heads cut off.” Andy Greene

Ralph

Jäsen
Barrieta on taidettu huhuta Vancouveriin, mutta mitä järkevää sieltä voisi saada ykköspickin lisäksi vastineeksi?Jake Virtasen nimi on mainittu, mutta onkohan tässä mitään totuutta takana tai onko siinä mitään järkeä.
Ja nyt Miller-kaupan jälkeen sieltä ei saa edes sitä ykköspickiä vastineeksi. Tai todennäköisesti ei ainakaan ihan lähiaikoina.
Sen piti olla kymppivuoro ja Virtanen vaihdossa Barrie'en. Se kymppivuoro meni jo, joten se siitä.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Ralph

Jäsen
Carl Söderberg lähti Coyotesiin, joten olisikohan se Derick Brassardin jatko tulossa halvemmalla.

Vaihdossa tuli kolmoskierroksen vuoro ja Kevin Connauton. Kolmas potentiaalinen seiskapakki Ryan Gravesin ja Mark Barberion rinnalle. Kaksi farmiin vai laitetaanko kaupaksi? Kuka tosin haluaa Barberion edes ilmaiseksi?
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Vaihdossa tuli kolmoskierroksen vuoro ja Kevin Connauton. Kolmas potentiaalinen seiskapakki Ryan Gravesin ja Mark Barberion rinnalle. Kaksi farmiin vai laitetaanko kaupaksi? Kuka tosin haluaa Barberion edes ilmaiseksi?
Torontolla voisi olla tarvetta jopa molemmille (Connauton, Barberio)... Toki takaisinpäin olisi tulossa sitten ainakin Zaitsev, joka taas ei tunnu oikein järkevältä, kun selkeästi tuolla Söderberg-diilillä Avs teki tilaa jollekin isommalle pahville. Enkä jaksa uskoa, että se olisi Zaitsev.
 

Ralph

Jäsen
Sven Andrighetto ei saanut QO:ta ja on näin UFA heinäkuussa, kuten oli arvattavissa. Spencer Martin, Sergei Boikov, Mason Geertsen ja Julian Nantel eivät myöskään saanut QO:ta, mikä ei myöskään yllätä oikeastaan kuin vain vähän Geertsenin kohdalla. Tai no, ehkä Martinin olisi tässä maalivahtitilanteessa voinut pitää vielä farmissa. Kuitenkin 24-vuotias pelaaja vasta.

Haluaisin ajatella, että Carl Söderberg kaupattiin pois jotta kattoon tulisi varmasti tilaa hommata Artemi Panarin. Mutta veikkaan oikeaksi syyksi sitä, että joukkueen sisäinen palkkakatto olisi ylittynyt Söderbergin kanssa, kun Avalanchen omistajaporras tuskin on valmis 80 miljoonan joukkueeseen.

Kevin Connautonin hankinta voi johtua siitä, että Erik Johnsonin ja Ian Colen kauden alku uhkaa siirtyä kesän operaatioiden myötä. Eli kauteen lähdettäisiin mahdollisesti seitsikolla Samuel Girard, Nikita Zadorov, Cale Makar, Bowen Byram, Mark Barberio, Ryan Graves ja Connauton, jonka jälkeen heikoimmat lenkit tippuu kun Johnson ja Cole palailee.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Blue Jackets
Sven Andrighetto ei saanut QO:ta ja on näin UFA heinäkuussa, kuten oli arvattavissa. Spencer Martin, Sergei Boikov, Mason Geertsen ja Julian Nantel eivät myöskään saanut QO:ta
Samaa mieltä, että tuskin näissä pelaajissa juuri mitään menetettiin.
Ilmeisesti Boikoville oli kuitenkin tehty QO juuri ennen takarajaa. Boikov nyt sitten sai jostain syystä kumminkin jatkon, ei kyllä pelannut kovin kummoisesti Eaglesin paidassa viime kaudella. Boikov kuitenkin joutui olemaan koko edelliskauden sivussa, joten ehkä sitten vielä halutaan katsoa, mihin Boikov ensi kaudella pystyy ehjän kesän jälkeen. Maalivahtiosastolla Werneriin asetetaan varmastikin isot odotukset AHL:än puolella Martinin lähdön myötä.
Haluaisin ajatella, että Carl Söderberg kaupattiin pois jotta kattoon tulisi varmasti tilaa hommata Artemi Panarin. Mutta veikkaan oikeaksi syyksi sitä, että joukkueen sisäinen palkkakatto olisi ylittynyt Söderbergin kanssa, kun Avalanchen omistajaporras tuskin on valmis 80 miljoonan joukkueeseen.
Söderberg tekee kyllä ison loven hyökkäysoastoon. Söderberg on parhaimmillaan melko täydellinen kolmossentteri, joka iski viime kaudella myös hienot 49 tehopistettä. Toivotaan tosiaan, että UFA-markkinoilta saataisiin hyökkäyspäähän vahvistuksia. Jonkun kuitenkin pitää Söderbergin jättämä lovi täyttää, enkä ainakaan itse haluaisi nähdä siinä roolissa Brassardia. Mielestäni Brassard oli viime kaudella käytännössä hmv-osastoa, eikä mielestäni osoittanut mitään sellaista, että jatkoa pitäisi tarjota. Söderbergin ja Brassardin suoritustasossa oli todella suuri ero.

Nuoremmista pelaajista erityisesti Jostin toivotaan toki ottavan yhä suuria harppauksia eteenpäin ja hänen pystyvän ottamaan esimerkiksi kolmoskentän sentteritontin haltuunsa. Loppukaudesta oli taas viitteitä paremmasta, mutta lopullista läpimurtoa odotetaan yhä. Kakkossentteriksi on kuitenkin aika turha kaavailla ketään nykyjoukkueesta, mikäli aiotaan oikeasti menestyä. Kerfoot, Jost, Compher ja mahdollisesti Calvert muodostavan ihan hyvän nelikon middle sixiin, mutta lisäksi kaivattaisiin pari kappaletta kovan tason pelimiehiä, jotka, pystyvät yhdessä ykköskentän kanssa kantamaan pisteidentekovastuuta harteillaan. Edellä mainitut pelaajat pystyvät varmasti taustalla tekemään riittävää jälkeä, mutta johtaviksi pisteidentekijöiksi heistä ei yksin kärkikolmikon takana ole. Ehkä Bowerskin saattaisi olla NHL-valmis, mutta hänen varaansa on vielä turha laskea mitään. Kamenev on pelityyliltään melko lähellä Söderbergiä, mutta Kamenevin ongelmana ovat nyt jo toista vuotta putkeen olleet vaikeat loukkaantumiset, jotka ovat verottaneet kehitystä. Kunnossa ollessaan hän pystyy varmasti hoitamaan ainakin neloskentän sentterin hommat, potentiaalia on toki ylemmäksikin. Ensiksi tarvitsisi kuitenkin pysyä kunnossa.

Avalanchen development campin rosteri on julkaistu ja mukana on omien prospektien lisäksi tuttuun tapaan varaamatta jääneitä kutsupelaajia. Mukana ovat siis:
Goaltenders (4)
30 Justus Annunen G
32 Shamil Shmakov G
34 Trent Miner G
35 Adam Werner G
Defensemen (13)
2 Josh Anderson D
3 Wyatt McLeod* D
5 Nate Clurman D
7 Drew Helleson D
18 Conor Timmins D
24 Bowen Byram D
40 Jack Ahcan* D
41 Samuel Regis* D
45 Michael Davies* D
49 Peter Tischke* D
53 Nick Leivermann D
54 Nolan Kneen* D
56 Sasha Larocque* D
Forwards (19)
9 Matthew Stienburg C
10 Alex Beaucage RW
12 Alex Newhook C
14 Shane Bowers C
15 Nikolai Kovalenko RW
17 Brandon Saigeon C
20 Nick Henry RW
25 Denis Smirnov RW
26 Sampo Ranta LW
27 Sasha Mutala RW
42 Navrin Mutter* LW
43 Igor Shvyrev C
46 Filips Buncis* C
47 Bryce Kindopp* RW
48 Cam Morrison LW
50 Martin Kaut RW
51 Logan Barlrage* C
55 Luka Burzan C/RW
Tyler Weiss LW

Tähdella merkityt pelaajat kutsumiehiä.

Erityisen hieno listauksessa asia on Timminsin mukanaolo. Toivottavasti aivotärähdysoireet ovat nyt jääneet taakse ja mies saa olla terveenä. Timmins on kuitenkin iso osa Avalanchen tulevaisuutta ja hänessä on potentiaalia jopa top 4 -pakiksi saakka. Lisäksi saadaan myös osviittaa esimerkiksi hieman ihmetellyn varauksen Stienburgin tasosta.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
Carl Söderberg lähti Coyotesiin, joten olisikohan se Derick Brassardin jatko tulossa halvemmalla.

Vaihdossa tuli kolmoskierroksen vuoro ja Kevin Connauton. Kolmas potentiaalinen seiskapakki Ryan Gravesin ja Mark Barberion rinnalle. Kaksi farmiin vai laitetaanko kaupaksi? Kuka tosin haluaa Barberion edes ilmaiseksi?
Vähän harmittaa, että Söderberg laitettiin matkoihinsa. Teki kuitenkin viime kaudella lähes 30 maalia ja oli Avsin tärkein alivoimapelaaja. Toisaalta ymmärrän, että capiin oli saatava tilaa, jos kerran isoja kaloja metsästetään. En kuitenkaan jaksa uskoa näihin Panarin -huhuihin.
 
Mörököl on Ice 2019

Ralph

Jäsen
Jos Bowen Byram pelaa tulokaskautensa ensi kaudella ja näin ollen pelaa kaksi kautta NHL:ssä ennen Seattlen laajennusdraftia, hän ei liene enää automaattisesti suojattuna vaan hänet pitää suojata kuten kenet tahansa muukin?

Siinäpä on tenkkapoota, kun Byram, Samuel Girard ja Cale Makar pitää suojata. Ja sitten pitäisi suojata pakeista myös Nikita Zadorov plus että Erik Johnsonilla on siirron estävä pykälä eli hänet suojataan, ellei suostu tästä itse luopumaan. Siinä on viisi pakkia ja jos nämä kaikki suojattaisiin, saisi enää suojata neljä hyökkääjää. Eli Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen, Gabriel Landeskog ja Tyson Jost? Entä tuleva tai tulevat hyökkääjähankinnat? Ja onhan siellä Alexander Kerfoot?

Ehkä ideaalia olisi saada Johnson luopumaan pykälästään laajennusdraftin ajaksi ja sopia Seattlen kanssa jollain hyvityksellä, etteivät ota Zadorovia. Tai että ottavat tietyn hyökkääjän*, kuten Wild sai Golden Knightsin valitsemaan Erik Haulan. Hyökkääjistä Avalanche suojaisi sitten mainitut viisi pelaajaa plus kaksi uutta hankintaa, keitä sitten ovatkin.

* J.T. Compherin siirtymistä laajennusdraftissa Seattleen pidän isosti todennäköisenä. Toki jos Kerfoot ei ota askeleita eteenpäin ja Compher parantaa entisestään kiekollisesti, voi Kerfoot olla se pelaaja ja Compher suojattava. Tosin uskon Kerfootin nousevan ensi kaudella yli 50 pisteen pelaajaksi jos ja kun kakkosketjuun Joe Sakic onnistuu haalimaan asiallisen hankinnan.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Jos Bowen Byram pelaa tulokaskautensa ensi kaudella ja näin ollen pelaa kaksi kautta NHL:ssä ennen Seattlen laajennusdraftia, hän ei liene enää automaattisesti suojattuna vaan hänet pitää suojata kuten kenet tahansa muukin?

Siinäpä on tenkkapoota, kun Byram, Samuel Girard ja Cale Makar pitää suojata. Ja sitten pitäisi suojata pakeista myös Nikita Zadorov plus että Erik Johnsonilla on siirron estävä pykälä eli hänet suojataan, ellei suostu tästä itse luopumaan.
Miksi Byram pitäisi suojata? Mun käsitys on se, että kukaan tästä 2019 draftista ei joudu laajennusdraftiin. 2 year prot oli viimeeksi laajennusdraftin ulkopuolella. Ei Byram ehdi sen enempää pro olemaan ennen kesää 2021. Kolmatta kautta pelaamaan ehtineet luettiin mukaan.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
Miksi Byram pitäisi suojata? Mun käsitys on se, että kukaan tästä 2019 draftista ei joudu laajennusdraftiin. 2 year prot oli viimeeksi laajennusdraftin ulkopuolella. Ei Byram ehdi sen enempää pro olemaan ennen kesää 2021. Kolmatta kautta pelaamaan ehtineet luettiin mukaan.
Näin. Siksi Makarkin olisi ollut suojattuna laajennusdraftissa, jos ei olisi pelannut kevään playoffseissa. Nyt hänet pitää suojata.
 
Mörököl on Ice 2019

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Siinäpä on tenkkapoota, kun Byram, Samuel Girard ja Cale Makar pitää suojata. Ja sitten pitäisi suojata pakeista myös Nikita Zadorov plus että Erik Johnsonilla on siirron estävä pykälä eli hänet suojataan, ellei suostu tästä itse luopumaan. Siinä on viisi pakkia ja jos nämä kaikki suojattaisiin, saisi enää suojata neljä hyökkääjää. Eli Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen, Gabriel Landeskog ja Tyson Jost? Entä tuleva tai tulevat hyökkääjähankinnat? Ja onhan siellä Alexander Kerfoot?
Eikös se ole niin että jos haluaa yli kolme pakkia suojata niin se on silloin kahdeksan kenttäpelaajaa vain mitä voi suojata?
 

Micqou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Avs, Mikko Rantanen
Mitä öljyä, pari päivää seuraamatta foorumia ja jo on keretty Söderberg treidaamaan. Jos tämä johtuu vielä jostain ”seuran omasta palkkakatosta” niin pistää kyllä vähän vihaks. Palkkakattoon pitää mennä kiinni jos meinataan tosissaan kannusta haaveilla
 
Rotta sut saadaan vielä!

Makkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Mitä öljyä, pari päivää seuraamatta foorumia ja jo on keretty Söderberg treidaamaan. Jos tämä johtuu vielä jostain ”seuran omasta palkkakatosta” niin pistää kyllä vähän vihaks. Palkkakattoon pitää mennä kiinni jos meinataan tosissaan kannusta haaveilla
Henk.koht en tähän seuran oma palkkakatto - juttuun usko kyllä ollenkaan. Kroenkeilla on rahaa laittaa palamaan vaikka millä mitalla, joten jos/kun aletaan cupista taistelemaan, niin vaikea nähdä mitään syytä miksi joukkueella joku sisäinen katto olisi. Uskon ennemmin, että Sakicilla on jonkinlaisia suullisia diilejä jo valmiina hoidettuna, kun UFA-ikkuna kohta aukeaa.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Henk.koht en tähän seuran oma palkkakatto - juttuun usko kyllä ollenkaan.
En mä tiedä onko tää nyt mikään uskon asia. Stastny, O'Reilly ja Duchene on joukkueesta päästetty viime vuosina menemään vain ja ainoastaan siksi, että ei haluta maksaa määräänsä enempää pelaajille. Mä tykkään tavallaan siitä linjasta itse. Vaikka kaikki kolme edellä mainittua olisi kelvannut toki joukkueeseen huhtikuussa.
 
"Be a bad motherfucker" -Jules Winnfield

Makkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
En mä tiedä onko tää nyt mikään uskon asia. Stastny, O'Reilly ja Duchene on joukkueesta päästetty viime vuosina menemään vain ja ainoastaan siksi, että ei haluta maksaa määräänsä enempää pelaajille. Mä tykkään tavallaan siitä linjasta itse. Vaikka kaikki kolme edellä mainittua olisi kelvannut toki joukkueeseen huhtikuussa.
Tästäkin hieman eri mieltä, mutta hyvähän se on tänne keskustelua saada! Ainakin omasta mielestä viimeisin tilanne Stastnyn kanssa oli, että Coloradolla oli täysin rahallisesti vastaava tarjous St.Louisin kanssa lopulta pöydällä, mutta Stastny halusi lähteä sinne kuitenkin. O'Reillyn kanssa toki pihisteltiin, mutta sekin oli ehkä enemmän siihen aikaan O'Reillyn kohtuu suuri palkkapyyntö ja siihen kaikki kiukuttelut ja offer sheetit päälle. Duchenen kanssahan asiat nyt menivät miten menivät, ja hän itse pyysi treidiä pois kun piti päästä voittavaan joukkueeseen yms. soopaa.

Kyllähän tuolla esim nyt on Rantasta ja muita kavereita tulossa, kenelle varmasti maksetaan täysin kilpailukykyinen palkka ja tämän lisäksi uskon, että joukkuetta tullaan UFA-markkinoilla vahvistamaan ihan reilusti, vaikka siihen rahaa palaa. Tuntuu että Friedmanin ja kumppaneiden mukaan Avs on ollut melkeinpä kaikkiin suurimpiin UFA-nimiin top-5 kiinnostuneimman joukossa, kuten esimerkiksi Panarin, Lee ja Zuccarello.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit KHL:n jälkeen, St. Louis Blues
Lisää voi kysellä Arsenalilta miten paljon Kroenkella on laittaa rahaa urheiluseuroihin.
Tämä. Kroenke ei ole kymmenen omistusvuotensa aikana laittanut Arsenaliin dollariakaan omaa rahaansa, joten en yhtään epäilisi, jos Avalanchella olisi oma sisäinen palkkakattonsa.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
Mistä nämä jutut Avsin sisäisestä palkkakatosta ovat lähteneet liikkeelle?
 
Mörököl on Ice 2019
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy