Ralph

Jäsen
Tämä Avalanchen neloskenttä on kyllä hyvä. Pierre-Edouard Bellemare on osoittautunut hyväksi hankinnaksi ja ehkä fyysisempänä kaverina sopii paremmin Avalanchen neloskenttään kuin hieman nössö Carl Söderberg. Toki Söderberg on peliälyltään huomattavasti parempi pelaaja, mutta ehkä nelosketjuun ei kaivata nyt aivoja. Bellemare on muutaman miljoonan halvempi ja hyvällä säkällä Söderberg-kaupan varausvuorolla Avalanche saa tehtyä jonkun ryöstövarauksen. Kevin Connauton ei ainakaan ollut ryöstö.

Kahdesssa ekassa pelissä Matt Nieton piti pelata kolmosketjussa ja Valeri Nichushkinin pilata nelosketju, mutta Nieto tosiaan täydentää nelosketjun täydellisesti ja onneksi valmennus tajusi siirtää Nieton omalle paikalleen. Bellemare ja Matt Calvert ovat yhdessä Nieton huomattavasti parempi kokonaisuus kuin Nichushkinin kanssa. Ja kun jätetään puolustus- ja taistelutaidot sivuun, onhan tuo nelosketju ollut myös tehokas. Calvertilla on kuusi pistettä ja Nietolla sekä Bellemarella viisi kymmenessä pelissä.

J.T. Compherin laittaminen tasakentällisin Mikko Rantasen paikalle on sinänsä ymmärrettävä ratkaisu, mutta miksi Compherin piti tulla ylivoimallekin Rantasen paikalle. Siis ihan suoraan Rantasen paikalle oikealle kaarelle. Rightin kaverina. Valmennus halusi pitää kiinni "kaksi rightia, kolme leftiä" -koostumuksesta, joten kun Rantasen paikalle tuli rightin kaveri, piti Cale Makar ottaa sivuun ja laittaa tilalle leftin Sam Girard. Mielummin katselisin Makaria tuossa, vaikka Girard ei ole myöskään huono vaihtoehto. Mutta ensimmäisenä laittaisin Compherin paikalle Andre Burakovskyn. Toinen vaihtoehto olisi myös laittaa Girard sinne laidalle ja Makar viivaan eli kahdella puolustajalla.

Nathan MacKinnon venytti pisteputkensa siis kymmeneen otteluun heti kauden alusta ja hänestä tuli Avalanche-historian ensimmäinen pelaaja, joka siihen pystyy. Nordiquesin pelaajat pystyivät siihen neljästi, mukaan lukien Joe Sakic, mutta Avalanchesta puhuttaessa MacKinnon oli ensimmäinen. Tulevana yönä MacKinnon hakee taas pidempää putkea, jolloin kyseessä olisi 60. kerta NHL:n historiassa, kun joku tekee pisteitä 11 ottelussa putkeen kauden alusta.

Yöllä siis Ducks vastassa, kun Avalanche palaa vieraskiertueelta kotiin. Pavel Francouz hakee kolmannesta startistaan kolmatta voittoa. Kiva juttu, että Ducks on jättämässä supermaalivahtinsa John Gibsonin penkille ja Ryan Miller on maalilla.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Ralph

Jäsen
Ducks peli oli ja meni. Ei sinänsä huono peli, mutta kun turpaan tulee kotona 5-2, niin ei hirveästi lohduta. Avalanche loi tarvittavan määrän maalipaikkoja, mutta kun menin innostumaan John Gibsonin huilivuorosta, oli Ryan Millerin aika pelata hyvä peli. Ensimmäinen kotitappio tuli siis Ducksia vastaan. Positiivista on se, että Nathan MacKinnon sai jatkettua pisteputkeaan.

Täytyypä mainita Ian Cole, joka palasi loukkaantumisen jäljiltä yllättävän nopeasti ja hyvään rooliin. Seitsemän pelin saldo on viisi syöttöpistettä ja tehotilasto +11, mikä on NHL:n jaettu kärkitulos. Sopii kyllä, että Cole pelaa hyvän kauden ja nostaa vaihtoarvoaan. Siis olihan Cole edellisilläkin kausilla hyvä, mutta voisi olla nyt vielä parempi. Colella on sopimusta vielä ensi kausi, mutta veikkaan, että Colelle etsitään kesällä uusi joukkue ja tällöin vaihtoarvon olisi hyvä olla kohdillaan. Ensi kaudelle kun odotettavissa on, että Bowen Byram ja Conor Timmins hyppäävät NHL-rooliin pysyvästi. Tällöin jonkun muunkin kuin Mark Barberion pitää tehdä tilaa näille nuorille ja Cole on tähän paras vaihtoehto. Ryan Graves saa jatkaa kutos-/seiskapakkina.

Avalanchen tämä viikko on aikataulultaan samanlainen kuin edellinen. Parin huilipäivän jälkeen torstaiyönä seuraava peli sekä lauantai- ja sunnuntaiöinä on back-to-back-pelit. Ensiksi Avalanche kohtaa kotonaan Panthersin eli jo nyt toisen sekä viimeisen kerran Panthers vastassa. Viikonloppuna ensin kotipeli Starsia vastaan ja sitten vieraspeli Coyotesia vastaan.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Arkkienkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche

Nyt on sitten 2/3 ykkösketjusta klesana. Erinomaisen alun jälkeen seuraavat pelit ilman Rantasta ja Landeskogia ovat ehdottomasti suuri haaste. Iskeekö taantuma näiden poissaolojen myötä vai pystyykö joukkue tekemään tulosta jatkossakin? Nyt sitä kokoonpanon leveyttä ja uusien kavereiden vastuunkantoa aletaan todella punnita.
 

Ralph

Jäsen
Katotaan sitten, että miten peli luistaa ilman kapteenia.

Laittaisin Burakovskyn hänen paikalleen ja Jost kakkosketjuun. Nelosketju on enää nimellinen nelonen ja Kamenev ensi kertaa tällä kaudella pelaamaan.

Burakovsky - MacKinnon - Compher
Jost - Kadri - Donskoi
Wilson - Kamenev - Nichushkin
Nieto - Bellemare - Calvert
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Ralph

Jäsen
Ai Wilson loukkaantui myös? Yllättyneitä tuskin löytyy.

Megna, Kaut, Bowers, Tynan, Greer, Dries vai kuka ylös tilalle? Vai seitsemällä pakilla Panthersin kimppuun?
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
CBS:n mukaan Landeskog oletettavasti poissa ainakin marraskuun 19. asti, toisaalta he myös sanovat että Rantanen ei olisi enää loukkaantunut että en ihan sokeasti tuohon luottaisi. Sama sivusto sanoo että Wilson ainakin marraskuun ensimmäiseen asti
 

Ralph

Jäsen
Jayson Megna se on, joka ylös nousi ja pelaa venäläisten kaverina nelosketjussa.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

juhate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves,Colorado Avalanche,Minnesota North Stars
Ei pysty pelistä muuta sanomaan kuin että lisää venäläisiä vaan kokoonpanoon niin hyvä tulee
 

Arkkienkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Jaa-a. Kyllä tuli Rantasta ja Landeskogia ikävä Dallas-ottelussa. Aikamoista hmv-kiekkoa kotijoukkueelta suurin osa pelistä. Nyt on sitten otettu kotona yksi piste kolmesta viime ottelusta, joista olisi alkukauden vireen perusteella pitänyt napata täydet kuusi. Eli kyllähän tässä on jo pieni taantumajakso päällä ja Rantasen ja Landeskogin poissaolot näkyvät.
 

Terkol77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hpk, Timo Pärssinen, Colorado Avalanche, Huuhkajat
Ai ai ai, kyl huomaa kuinka tärkeät miehet on telakalla, pataan tulee valitettavasti joka yö, toivotaan että pojat kuntoutuu pian ettei kärki karkaa kohta.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Kun mikään ei onnistunut moneen peliin, niin Nashvilleä vastaan olikin sitten ihan eri vaihde silmässä. Pelin ensimmäinen puolikas oli aika hurjaa tykitystä. Donskoille hattu ja muutenkin onnistumisia kautta linjan. Kivahan tuota oli katella naurumaratonin yhteydessä.
 
"Be a bad motherfucker" -Jules Winnfield

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Shannon Szabados, Jeremy Roenick, Tuukka Rask
Hieno voitto, Toka maali omiin oli huono, mutta Francouz hoiti muuten hyvin.

En tiiä ärsyttääkö muita tuo studiokaksikko Raycroft & Keefe. Ei tota voi kuunnella. Sen tiedän että Altitudella pitää omaa joukkuetta kehua lähetyksissä. Ylhäältä tullu käsky, mutta kai tonne jotai muita ku fanipoikia sais analysoimaan. Oon kai vähemmistössä mutta joku ammattimaisuus pitäs säilyttää. Keefe ainakaa ei ole vielä viime keväästä päässy yli.

Liles sentää yrittää sillo ku on mut mitäs siinä tehtävissä. No pakko ei tietty herroja ole kuunnella. Selostuskaksikko pitää fanituksen aisoissa ja kommentaattori teki kuitenki uransa Bruinsissa.
 
Republikaanit

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
All hail Cale! Kyllä oli hieno peli Makarilta viime yönä. Kaksi maalia ja tätä tahtia 50 pisteen rookie-kausi, jos ehjänä pysyy. Ainakin tässä vaiheessa kautta hänellä on hyvä ote Calderista.
 
Mörököl on Ice 2019

Ralph

Jäsen
Vähille on jäänyt kirjoittelu, mutta nopeaa kommenttia tähän väliin. Gabriel Landeskogin loukkaantumisen jälkeen alkoi tappioputki, mutta nyt pari voittoa alla ja suunta on taas ylöspäin. Ja kotiedussa Avalanche on yhä kiinni, joten ei mikään kamala asia tappioputki sinänsä ollut.

Loukkaantumiset vaan vaivaa, kun pidempään sivussa olleiden Landeskogin, Mikko Rantasen ja Colin Wilsonin seuraksi sairastuvalle on päätynyt Philipp Grubauer, Nikita Zadorov ja uusimpana Pierre-Edouard Bellemare. Rantanen, Zadorov ja Grubauer ovat jäällä olleet, joten parempaan päin on menossa.

Grubauerin tilalle farmista nostettiin Adam Werner ja Zadorovin loukkaantumisen myötä puolustukseen Kevin Connauton. Hyökkäykseen on aiemmin tullut T.J. Tynan ja nyt varahyökkääjäksi Logan O'Connor. Yöllä alkaa neljän pelin vierasputki Kanadassa, jota seuraa vielä viides vieraspeli Minnesotassa. Jetsiä vastaan Avalanche näyttää odotettavasti tältä:

Matt Calvert - Nathan MacKinnon - Joonas Donskoi
Valeri Nichushkin - Nazem Kadri - J.T. Compher
Matt Nieto - Tyson Jost - Andre Burakovsky
Jayson Megan - Vladislav Kamenev - T.J. Tynan

Sam Girard - Erik Johnson
Ryan Graves - Cale Makar
Ian Cole - Mark Barberio

Pavel Francouz
Adam Werner
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Ralphin mainitsemilla ketjuilla mentiin. Puolen minuutin pelin jälkeen Francouz tosin jätti kaukalon kun Scheiffele ajautui hyökkäyksessä tsekkivahdin päälle. Makasi melko pitkään liikkumatta, mutta lipui lopulta omilla luistimilla kaukalosta pois.
Täten erikoisuutena nähtiin myös "emergency goalie", jota ei onneksi tarvittu sillä Werner pelasi erinomaisen pelin.
MacKinnon, Makar ja Donskoi jälleen kentän parhaita.
Nichuskin pelaa niin hyvin, että miehelle soisi pikku hiljaa jo maalin, paikkoja on ollut.
 
"Be a bad motherfucker" -Jules Winnfield

Ralph

Jäsen
Aika huikeaa. Ykkösvahti on valmiiksi sivussa ja nyt kakkosmokke loukkaantuu 31 sekunnin jälkeen. Tilalle tulee 22-vuotias kolmosmaalivahti, NHL-debytantti Adam Werner ja torjuu 40 kertaa päästämättä kertaakaan. Harmi, ettei kuitenkaan saa virallista nollapeliä tästä tilastoihin.

Nathan MacKinnon on aika kovassa tikissä jälleen, eikä todellakaan ketjukavereidensa varassa, kuten jotkut suomalaisseuraajat tahtovat uskoa. Cale Makar painaa tulokaspuolustajana piste per peli -tahdissa siinä sivussa ja Tyson Barrie'n kauppaamiseen todellakin oli varaa.

Makarista luki Twitterissä, että hän oli neljäs puolustaja ikinä NHL:ssä, jolla on 17 ottelun jälkeen vähintään 17 pistettä. Edellinen tapaus oli muistaakseni 1980-luvun alusta.

Nyt jännittämään mikä on Pavel Francouzin kunto ja kuinka lähellä Philipp Grubauer on palata kentille. Olkoonkin, että Werner pelasi huikean debyytin, niin ei tässä tahtoisi kovin pitkää mennä kolmosmokella. Ylihuomenna vastassa Oilers ja jos siinä pelissä Wernerin itseluottamus romuttuu, voi Leon Draisaitl ja Connor McDavid hakata rumia lukemia ja Avalanche voittaa jotain 8-7.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Tsuhna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL
Hyvin on pullat uunissa kalliovuorilla kunhan joukkueen ehjäksi saavat. Rantasen ja Landen palatessa varmaan valmennuksen kannattais alkaa tosissaan suunnittelemaan toista tulosyksikköä heidän ympärilleen, kun tuo ykkönen näkyy toimivan tuollaisenaankin.

Liikaa yhden ketjun joukkuehan Colorado on aiemmilla kausilla tietääkseni ollut ja laajalta rintamalta pisteitä pitää tulla jos finaaleihin mielii.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Hyvin on pullat uunissa kalliovuorilla kunhan joukkueen ehjäksi saavat. Rantasen ja Landen palatessa varmaan valmennuksen kannattais alkaa tosissaan suunnittelemaan toista tulosyksikköä heidän ympärilleen, kun tuo ykkönen näkyy toimivan tuollaisenaankin.

Liikaa yhden ketjun joukkuehan Colorado on aiemmilla kausilla tietääkseni ollut ja laajalta rintamalta pisteitä pitää tulla jos finaaleihin mielii.
Ennen Mikon loukkaantumista siellä oli kolme tulosyksikköä. Ja itse asiassa ennen Bellyn loukkaantumista nelonenkin sai jotain aikaan. Runsaudenpulaa on Bednarilla, kun ukot tervehtyvät. Minä kyllä laittaisin Mikon Mäkkärin henkiseksi tueksi ykköseen. Calvert saa ainakin tehdä tilaa ja palata itselleen luontaisempaan rooliin. Hyvä stuntti on kyllä ollut. Donskoi onkin sitten mielenkiintoisempi tapaus. Pitääkö ykkösessä Gaben palatessa, vai kasataanko vanha New Guy Line uudelleen? Molemmat toimivat.
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
Minusta olisi kiva nähdä, miten suomalainen hodari toimii: laidoilla Mikko ja Joonas ja nakkina Mäkkäri. Tämä varmaan toteutuukin Mikon tervehdyttyä. Kadrin ympärille voisi sitten kasata ruåtsalaisen hodarin.
 
Mörököl on Ice 2019

Froggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Bibeau nosteettiin AHLlästä ylös nyt tervehdittyään hänkin omasta loukkaantumisestaan.
Näyttää siltä että Werner-Bibeau kaksikolla mennään Edmontoniin, ja sen jälkeen toivotaan että ainakin yksi näistä loukkaantuneista veskoista tulee takaisin.
 
Vähän sitä sun tätä

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
Bibeau nosteettiin AHLlästä ylös nyt tervehdittyään hänkin omasta loukkaantumisestaan.
Näyttää siltä että Werner-Bibeau kaksikolla mennään Edmontoniin, ja sen jälkeen toivotaan että ainakin yksi näistä loukkaantuneista veskoista tulee takaisin.
Ei hyvää päivää, mikä kaksikko. No, heidän tyyliään tuskin on scoutattu. Werner pelasi hyvin Flamesia vastaan, mutta onnistuuko enää toiste kun vastassa on McJeesus ja Leon? Saisi alkaa jo Avsin sairastupa tyhjentyä.
 
Mörököl on Ice 2019
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy