Ilmoitukset

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Colorado Avalanche 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Ralph, 10.05.2018 klo 18.02.

 1. tunsbe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS&NHL, #11, #9, #71, #96, #55, #24, #8, #64, #47
  Ei voi kyllä olla pettynyt kauteen kokonaisuudessaan.
  2rd game 7 ei huono saavutus.

  Toi joukkue alkaa olee niin lupaava nyt kun Makarkin mukana.
  RFA miehille laput, Bowers rinkiin, Draftista secondary scoringiin sopiva ukko, USA-markkinoilta joku täsmää hankita hyökkäykseen.
  Siinä mun silmään kesän pläänejä.
  Hyvät ja terveet harjotuskaudet alle.
  Ens kaudella Mikko ja Mäkki on ns. vuoden vanhempia ja noilta kahdelta voi odottaa mitä vaan.

  Lets Go AVS!
   
  lasaleiko ja Alamummo tykkäävät tästä.
 2. Arkkienkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche
  Ylivoima! Sillä olisi voinut ratkaista Sharks-sarjan ja jatkaa kautta. Kehnoa läpi sarjan ja etenkin seiskapelissä.

  Nyt olo on tyhjä ja pettynyt, mutta kokonaisuutena positiivinen kausi. Mestaruudesta toki kun pelataan, niin putoaminen missä tahansa vaiheessa kirpaisee.
   
 3. Räpylätassu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Avs, suomalaiset NHL:ssä ja KHL:ssä
  Draftissa voisi ainakin yhden kolmen ensimmäisen kierroksen varauksesta käyttää maalivahtiin. Avsin mokkeprospektit ovat nimittäin jokseenkin ohuet. Annunen on usean vuoden päässä NHL:stä ja sitten on pari vähän valmiimpaa euroarpaa Kvaca ja Werner ja vielä yksi venäläinen arpa Shamkov. Sopimuksen alla ei ole tällä hetkellä yhtään mokkeprospektia, noh paitsi Spencer josta voidaan olla tyytyäväisiä jos hän on joskus AHL startteri.

  Grubauer pelasi loistavan loppukauden mutta maalivahdit on niin vodoo juttuja että koskaan ei voi olla 100 % varma saako hyväksi aiemmin todistettu maalivahti kiekkoja kiinni. Ja jos haluaa nähdä miltä näyttää huippjoukkue huonoilla maalivahdeilla niin tarvitsee ainoastaan katsoa Florida Panthersia. Syvyyttä täytyy löytyä organisaatiosta.

  Ja lisäksi jos varaat maalivahdin niin on täysin mahdollista että varattu mokke ei pelaa peliäkään NHL:ssä 5-6 vuoteen joten mokket tätyy varata tämä huomioon ottaen.

  Jos Spencer Knight on vapaana kun on Avsin vuoro huutaa 1. kierroksen jälkimäisellä pickillä niin en panisi pahakseni jos Avs hänet poimisi. Ja jos esim. Ilya Konovalov on vapaana 3. kierroksella niin siinäkin olisi mukava kaveri saada organisaation.
   
 4. Logan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Shannon Szabados
  Lainaus:
  Muuten samaa mieltä, mutta on paljon hyviä maalivahteja, jotka ei saa edes mahdollisuutta erinäisistä syistä. Tällä kaudella mm. Francouzille ois voinu antaa pelejä näyttää paljon enemmän kun mv peli ei ollu parasta.

  Spencer Knightista on silmiin osunu jotai arvioita joissa on korostettu olevan todella kova prospekti joten sinänsä varaus jälkimmäisellä ykkösellä ei mitää masennusta aiheuta. Aina ei kuitenkaa kannata merta edemmäs kalaa lähteä. Pitäs ainaki ensiks kattoa mitä jo on.
   
  LostHorizon tykkää tästä.
 5. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Kaksi ensimmäisen kierroksen varausta vain ja maalivahtia Avsin ei niillä kannata varata, koska maalivahdeilla kestää liian kauan kehittyä. Avs tarvitsee nyt halpoja kenttäpelaajia paljon, kun ikkuna Stanley Cuppia varten on nyt auki. Palkkakatosta sulaa aika paljon tilaa tulevia RFA-pelaajien sopimuksia varten ja Barrieta on tarjolla enää pari kautta, niin nyt pitää käyttää se ikkuna hyödyksi.

  Maalivahtitilanne on mitä on, mutta Grubauerin tasoon on vain luotettava ja toivottava Sakicin saavan Francouzin jatkamaan organisaatiossa.
   
  Logan tykkää tästä.
 6. Ralph Jäsen

  Vasili Podkolzin tippuu listoilla ja toivottavasti tippuu Avalanchen toiselle eli omalle eli 16. vuorolle. Sitä en tiedä, että kuka kannattaisi varata nelosvuorolla. Puolustaja Bowen Byramin varaamisessa en näe järkeä, joten Kirby Dach sitten varmaan.
   
 7. Räpylätassu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Avs, suomalaiset NHL:ssä ja KHL:ssä
  Sentteri ehdottomasti 4. pickillä, on se sitten Dach, Cozens tai Turcotte.

  16. pickillä olen edelleen toista mieltä Juteenin kanssa, Spencer Knight olisi loistava haku. Ikkuna ei ole vielä täysin auki. Tai on, mutta mahdollisuus voittaa vain kasvaa muutaman vuoden sisällä verrattuna ensi kauteen, Knight turvaisi tätä tulevaisuutta. Mutta joo, Arthur Kaliyev tai Alex Newhook maistuisivat myös hyvin. Tai jos NHL:n GM:t ovat jälleen kerran niin tyhmiä että Cole Caufield valuu draftissa niin haluaisin hänet kaikkien realistisesti vielä saatavilla olevien prospektien yli.

  Jos Spencer Knight ei tartu matkaan numerolla 16, toivon todella että Avs käyttää vähintään yhden seuraavsta kolmesta vuorosta maalivahtiin.
   
 8. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Knight olisi hyvä varaus, mutta Avalanchen paras mahdollisuus Stanley Cupia varten on MacKinnonin nykyisen sopimuksen aikana ja sitä on jäljellä vielä neljä kautta. Yleensä maalivahdeilla kestää kehittyä joku 4-5 vuotta draftin jälkeen, että he ovat valmiita NHL-kiekkoon. Knight olisi hyvä hankinta pidemmällä tähtäimellä, mutta Coloradon tulisi pistää nyt tulevien neljän draftin aikana kaikki paukut mahdollisimman valmiiden prospektien varaamiseen, joista olisi hyötyä melkein heti. Monta ELC-pelaajaa mahdollistaisi myös UFA-markkinoilla toimimisen hieman suuremmalla rahamäärällä.

  Seuraavat kaksi kautta olisivat ehkä kaikkein parhaimmat Stanley Cup mahdollisuuksia ajatellen, kun Grubauer pelaa reilulla kolmen miljoonan dollarinsopimuksella ja Makarilla on vielä tulokassopimuksessaan kaksi vuotta jäljellä.
   
 9. JL21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Man Utd
  Taitaa Gabriel Landeskog tulla Ruotsin mukaan kisoihin, joten lisää kettuilua luvassa Suomelle
   
 10. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tähän peilaten olisi kyllä ollut pirun tärkeää saada parempi varausvuoro ja vaikkapa juuri Kakko jo ensi syksystä alkaen jeesaamaan (ei raakile-Hughesia). Jännä nähdä, saadaanko tuolla neljännellä vuorolla NHL-valmis pelaaja jo ensi kaudelle.
   
 11. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Hyvin epätodennäköistä. NHL-valmiita pelaajia ei juurikaan tässä draftissa ole. Ja kyllähän sitä voi vuoden odottaa yhtä pelaajaa. Sitten on yksi pelaaja ELC:llä vähän pidempään.
   
 12. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Lainaus:
  Voihan tuota varausvuoroa käyttää treidissä, luulisi jostain oikein hyvänkin NHL-valmiin pelaajan saavan tuolla? Jos Coloradon officella siis ajateltaisiin samalla tavalla kuin täällä, että valmis pelaaja tuleviin vuosiin olisi parempi vaihtoehto joukkueelle kuin joku prospect jonka aika on kuitenkin vasta joskus tulevaisuudessa...
   
 13. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Kuka täällä niin ajattelee? Viime vuosina nuo asiat eivät ole poissulkeneet toisiaan, esimerkkinä vaikka Svechnikov viime kesältä.
   
 14. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Ei, mutta kai tuo nyt silti epätodennäköisempää on, että vuorolla neljä varataan valmis pelaaaja kuin, että tuo vuoro kaupattaisiin ja sen avulla jostain saataisiin se valmis pelaaja. Sitä tässä hain, toki voihan sen valmiin pelaajan onnistua varaamaankin ja onhan niitä varattu suuremmillakin numeroilla, mutta jos valmiin pelaajan haluaa niin varmempi tapaus tässä kohtaan olisi kauppa varmaan kuitenkin.
   
  Fat Cat tykkää tästä.
 15. Ävssät Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Colorado Avalanche
  Lainaus:
  Kyllä varmasti on, mutta minkälaisen pelimiehen sieltä saisi? Ideahan olisi saada halpa (tulokassopparilla) pelaava valmis pelaaja, koska siellä joudutaan isoja sopimuksia nyt antamaan kuitenkin useammille pelaajille. Jos treidin kautta haetaan, niin mikä joukkue on valmis luopumaan tulokassopimuksella pelaavasta kaverista, joka olisi valmis sarjaan ja mielellään ainakin 2 tai 3 kentän rooliin.
   
 16. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Coloradolla olisi se oma ykkönen ihan hyvillä sijoilla Brett Leasoniin nähden. 20-vuotias (2017 ja 2018 draftissa ohitettu) ja siten valmiimpi myöhäisherännyt. Rankkailtu sinne 30.tienoille.
   
 17. Ralph Jäsen

  Adam Werner sai NHL-sopparin. Pelasi mallikkaan kauden Färjestatdin kakkosvahtina. Euroopasta voisi Avalanche napata vielä Emil Larmin ja sitten tehdä jatkot Pavel Francouzin kanssa.

  Sitten Philipp Grubauerin takana kakkosvahdin paikasta kova taistelu käyntiin. Werner, Larmi ja Francouz.
   
  Alamummo tykkää tästä.
 18. ColCbj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, Blue Jackets, Liverpool FC, Atletico
  En nyt jaksa uutta ketjua lähteä avaamaan, joten pistetäänpä hieman draft-juttua tänne.

  Ensi yönä tosiaan varaustilaisuus, Avalanchen kannalta lähtöokohdat ovat mainiot Sakicin hyvän työn johdosta. Lotteryssä olisi voinut käydä parempikin tuuri, mutta nelosvuorollakin on todella kovia lupauksia varattavissa. Ensimmäisella kolmella kierroksella Avalanchella on viisi varausvuoroa käytettävissään: 4, 16, 47, 63 ja 78.

  Jonkin verran on viime aikoina ollut huhua myös treideistä koskien eritoten Barrieta. Henkilökohtaisesti en oikein usko tuon toteutuvan, mutta se jää nähtäväksi. Nythän se sopiva hetki siirrolle olisi, kun nykyistä sopimusta on vielä yksi vuosi jäljellä ennen seuraavaa rahastussopimusta. Tietysti jos laadukasta kakkossentteriä olisi tarjolla, niin mahdollisuus on olemassa. Söderberginkin nimeä on esiintynyt huhuissa, hänelläkin käynnistymässä viimeinen vuosi nykyisestä sopimuksestaan. Avalanche saattaa olla Kapasen perässä, mutta Barrien ja Kapasen välille on hieman vaikea rakentaa molempia osapuolia tyydyttävää pakettia. Barrie+Söderberg - Kadri+Kapanen olisi ehkä jonkinlainen viritelmä lisäosien kera, mutta en tiedä olisiko kumpikaan osapuoli tuohon tyytyväinen. Lisäksi Canucksin Benning on tiettävästi kiinnostunut Barriesta ja treidaamaan ylöspäin draftissa. Vancouverista en oikein löydä mitään realistista vastinetta Barrielle, josta voisi sen suuremmin kiinnostua. Horvat tietysti sopisi kuin nenä päähän Avalanchen kakkoseen, mutta hän ei varmasti ole irrotettavissa. Jotain huhua oli Sutterista ja Erikssonista, mutta näitä herroja ei kyllä Avalanchessa nähdä ilman suurta palkanpidätystä. Barrie ei myöskään tuollaisessa kaupassa hievahdakaan Coloradosta. DiPietro olisi hyvä lisä maalivahtiosastolle, mutta jotain muutakin kiinnostavaa pitäisi löytyä. Myös Oilers on tiettävästi kiinnostunut Barriesta ja RNH olisi melko luonnollinen vastine. Tuon kaksikon välille voisi jonkinnäköistä kokonaisuutta saada rakennettua. Puljujärvi on melko varma lähtijä Öljystä, joten ehkä myös hän saattaisi sopia tuohon palettiin, vaihtoarvon ei ainakaan pitäisi olla kovinkaan korkealla.

  Jos itse varauksista puhutaan, niin nelosvuorolla on pyöritelty pääosin nimiä Byram, Turcotte, Dach ja Cozens. Kolme ensimmäistä nimeä miellyttäisivät itseäni eniten, kyllähän sentteriosastolla on sen verran vajausta, että nyt olisi oiva hetki varata korkean profiilin sentteritalentti organisaatioon. Paljon riippuu siitäkin, kenet Blackhawks päättää varata, Todennäköisesti Blackhawksin varaus tulee olemaan jompikumpi kaksikosta Byram-Turcotte. Mikäli Byram olisi vielä vapaana Avalanchen vuorolla, hänenkään varaamisensa tuskin on poissuljettua, vaikka hyökkääjän perässä Avalanche lähtökohtaisesti huhujenkin mukaan on. Jos Barrie treidattaisiin secondary scoring -apuun, niin Byramin varaaminen saattaisi olla todennäköisempää. Toisaalta Byramin varaamisen myötä Avalanchella olisi runsaasti assetteja hyökkäyshankintaan puolustajien avulla. Itse olisin kuitenkin Turcotten tai Dachin kannalla, mikäli Barrie ei liiku. Jos Byram menee kolmosella ja Turcotte on vielä neljäntenä vapaana, olisi hän melko selkeä BPA siinä kohtaa, draftin paras kahden suunnan sentteri. Dachia taas on Avalanche-fanien toimesta rummutettu melko vahvasti viime aikoina. Isokokoinen ja hyvin liikkuva rightin mailan omaava sentteri hyvällä kahden suunnan pelillä yhdistettynä korkeaan hyökkäyspään potentiaaliin tekevät hänestä mielenkiintoisen pelurin. Dach myös suojaa kiekkoa hyvin ja pystyy pelaamaan fyysistäkin peliä. Muita epätodennäköisempia vaihtoehtoja ovat pienikokoinen puhdas maalitykki Cole Caufield , jokerikortti Vasili Podkolzinja taitavasti liikkuva ja todella taitava Trevor Zegras. Avalanchen on kerottu olevan kiinnostunut myös laituri Matthew Boldystä, mutta hänen varaamisensa olisi aikamoinen yllätys jo neljäntenä, toisaalta on epätodennäköistä, että hän olisi varattavana vielä vuorolla 16. Ehkä Avalanche koittaa treidata myöhempää ykköstään pykäliä ylemmäs varatakseen Boldyn, saa nähdä.

  Vuorolla 16 on varmasti vielä kovia hyökkäyspään nimiä varattavissa, mutta erityisesti puolustajia olisi näillä paikkeilla tarjolla. Jos neljännellä vuorolla varataan Byram, jälkimmäistä varausta ei varmastikaan käytetä puolustajaan. Mikäli varaus osuu esimerkiksi Turcotteen, niin puolustajan varaus saatetaan nähdä. Esimerkiksi Cam York, Victor Söderström tai jopa Ville Heinola olisivat mahdolisia varauksia puolustajan tontille. Hyökkääjistä mielenkiintoisia ovat esimerkiksi Alex Newhook ja Philip Tomasino. Joitain mielenkiintoisia putoajia saattaa myös olla tarjolla vielä sijalla 16, esimerkiksi Podkolzinin varausnumero on vielä arvoitus. Spencer Knightin varausta on myös pidetty mahdollisena, mutta en usko, että häneen käytetään näin korkeaa varausta, alaspäin treidatessa tilanne voisi olla toinen.

  Alemman kierroksien varauksilla voisi ainakin jonkun maalivahdin poimia, ellei Knightiä varata. Tarjontaan en ole sen tarkemmin jaksanut tutustua, mutta lupaava maalivahti olisi korkealla toiveissa.

  Katsotaan nyt, mitä Sakic, Hepple ja kumppanit tänä iltana päätyvät tekemään. Mikäli jokin treidi nähdään, olen melko luottavainen, että Sakic ei lähde tekemään mitään älytöntä. Jos nyt ykköskierroksen vuorot pysyvät paikoillaan, heitetään veikkaukseksi vaikkapa Turcotte ja York.
   
  Viimeksi muokattu: 21.06.2019 klo 16.27
 19. ColCbj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, Blue Jackets, Liverpool FC, Atletico
  Byram ja Newhook, ei ollenkaan huono kaksikko. Pakisto alkaa nyt olemaan yksi NHL:n kovimmista ja sentteriosastollekin tuli lisää talenttia. Barrie-huhut ovat ainakin toistaiseksi pysyneet huhuina.
   
 20. Logan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Shannon Szabados
  Hyvät valinnat, Newhook epäilyttää mutta annetaan mahdollisuus. Aika näyttää ja historiaa peilaten meni ok, vaikka miehet on muuttunu.
   
 21. Ralph Jäsen

  Avalanche varaa kolmannen kerran numerolla 47. Raphael Lavoie, Brett Leason ja Arthur Kaliyev ovat vapaana, mutta tuskin enää tuolloin. Robert Mastrosimone voisi olla tuolloin käypä hyökkääjävaraus. Toki parissa paikassa arvailtu, että tanskalaismokke Mads Sogaard varattaisiin Avalancheen tuolloin. Ei tuo maalivahtiosasto näytä todellakaan erikoiselta, joten veikkaan pariakin maalivahtivarausta tähän draftiin. Vaikkapa yli-ikäisen Ilya Konovalovin kokeilu, että lähtisikö muutaman vuoden päästä NHL:ään.

  Kun Tyson Barrieta alettiin huhuamaan Canucksiin, innostuin jo vähän liikaakin mahdollisuudesta saada Bo Horvat Avalanchen kakkossentteriksi. En kuitenkaan jaksa uskoa, että Canucks on Horvatista luopumassa Barrien saadakseen. Laituriosastolle treidillä kelpaisi Tyler Toffoli Kingsistä, mutta ei toki Barriesta luopumalla.

  Landeskog - MacKinnon - Rantanen
  Kerfoot - Horvat - Toffoli

  Näyttäisi hetkessä aika paljon paremmalta, mutta melkoista fantasiaa tämä.
   
 22. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Tietenkään tässä vaiheessa on vaikea tietää miten kukin varaus tulee onnistumaan NHL:n puolella, mutta Colorado vaikuttaa kyllä ensimmäisen kierroksen "voittajalta". Byram vastaa joukkueen tarpeita täysin ja Newhook tuo leveyttä hyökkääjien prospectosastolle josta löytyy jo mm. Martin Kaut.
   
 23. Ralph Jäsen

  Joku tällainen rivi sieltä voisi vaikkapa tulla, jos ei mitään vaihtoja nähdä:

  47. Robert Mastrosimone
  63. Mads Sogaard
  78. Adam Beckman
  140. Max Wahlgren
  171. Ilya Konovalov
  202. Ryan Siedem
   
 24. Ranksu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis Blues
  Avs fanit saavat kohta alkaa valmistautumaan Cup paraatiin. Aivan järisyttävän hyvä tuo alakerta. 2- vuotta niin Avs on 'real cup contender'.
   
 25. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Lainaus:
  Haluaisitko avata tätä lisää? Kysyn siis koska ei ole itselleni tuttu aihe tämä Coloradon puolustajatilanne. On siellä nyt Makar ja Byram ainakin tulossa.