Colorado Avalanche 2015–2016

  • 140 274
  • 662
Suosikkijoukkue
MacKinnon & Rantanen
Helpompi loppuohjelma on Wildillä, joten kova on homma edessä Avalanchella. Tästä viikosta on saatava paljon pisteitä, vähintään viisi ja ensi viikolla on kaadettava Wild. Varsinaisella peliajalla.
Tuleehan tätä luettua aina kun viestiä tulee, mutta harmi että olet nyt joutunut pitämään pientä monologia. Itsellä painaa ylioppilaskirjoitukset ja niiden jälkeen sitten on aikaa katsella loput runkosarjapelit jos tarve vaatii, ja toivottavasti vaatiikin. En katsellut kuin maalit Jets-pelistä, mutta yllättäen Avs hävisi niin ettei pystynyt pitämään johtoasemaansa. Ensimmäiset 30 minuuttia olemme Stanley Cup-joukkue, mutta lopusta 30 minuutista voisi aina päätellä että Matthews olisi kiikarissa. Toivottavasti tälle saralle tulee parannusta, kun koko kauden ongelma selkeästi on ollut.
 

Ralph

Jäsen
- Predators, Blues, Capitals, Blues
- Predators, Stars, Ducks
Se piti vielä sanomani tästä vaikeasta loppuohjelmasta, että näitä vastaan Avalanche on tällä kaudella pelannut kuitenkin hyvin. Kyseisiä viittä joukkuetta vastaan Avalanchen saldo on 9-2-1, joten ihan toivoton loppuohjelma kyseessä ei ole. Ja itse asiassa Semyon Varlamovin saldo näitä joukkueita vastaan on tältä kaudelta 8-0-0. Sama kaava jatkuu kolmatta kautta putkeen: in Varlamov we trust.

EDIT:
Varlamovin koko saldo näitä viittä joukkuetta vastaan: 8 ottelua, 8 voittoa, torjuntaprosentti 95,10, päästettyjen maalien keskiarvo 1,72 ja yksi nollapeli.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Canucksista ei mitään peikkoa Avalanchelle tullut, sillä Avalanche onnistui yhden voiton tästä vastustajasta tälläkin kaudella ottamaan. Rutiinivoitto maalin 3-1. Mikkel Bödkerin onnistumiset lämmittivät ja muutenkin tanskalainen oli vauhdikkaalla pelipäällä. Hattutemppu jäi parin sekunnin päähän, kun viimeisellä sekunnilla onnistui kulmasta nousemaan tyhjän maalin eteen, mutta summeri vei hatun. Toisen maalin perusteella Bödker on käynyt Matt Duchenen kikkakoulun, sillä tuollaisia yrityksiä ja maaleja on Duchenelta totuttu näkemään.

Yleisön suosikki Andrew Bodnarchuk palasi kokoonpanoon Zach Redmondin paikalle ja merkkautti toisen kerran NHL-urallaan tehotilastoon lukeman +2 yhdessä ottelussa. Kyllä tuonne kolmospariin kuitenkin Chris Bigrasia kaipaisi, mutta ilmeisesti joku pieni vamma vaivaa yhä.

Maalilla Semyon Varlamov oli sellainen Varlamov mitä on totuttu näkemään viimeisen kolmen kauden aikana. Seuraavaksi vastaan asettuva Flames on menettänyt Jetsin ja Canucksin tavoin pudotuspelimahdollisuudet, mutta on viime aikoina pelannut hyvin. Wild hävisi eilen Senatorsille jatkoajalla, joten Avalanche johtaa pelin vähemmän pelannutta Wildiä nyt yhdellä pisteellä. Tänä yönä Wild kohtaa vieraissa Devilsin, joten tappio siitä ja Avalanche on edellä pelimäärien ollessa tasankin.

EDIT: Kanadan junnusarjojen tilastoja katsellessani silmiin pisti eräs hyökkääjä, joka voisi olla varsin mainio kokeilu Avalanchelle. Ongelma toki on siinä, että kaiki 50 rosteripaikkaa on käytössä, mutta jos olisi vielä kesälläkin vapaana. Tyson Baillie kuulostaa ärrävikaiselta Tyson Barrielta, mutta yksi i-kirjain on liikaa nimessä. Pelaa hyvin kahteen suuntaan ja ei ole mikään kääpiö verrattuna näihin junnusarjojen dominoiviin, jotka eivät NHL-varausta saa. Tasaisen tehokas ja monipuolinen. Näkisin aineksia NHL:ssä kakkos- tai kolmosketjun laidalle tulevaisuudessa.
 
Viimeksi muokattu:

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
EDIT: Kanadan junnusarjojen tilastoja katsellessani silmiin pisti eräs hyökkääjä, joka voisi olla varsin mainio kokeilu Avalanchelle. Ongelma toki on siinä, että kaiki 50 rosteripaikkaa on käytössä, mutta jos olisi vielä kesälläkin vapaana. Tyson Baillie kuulostaa ärrävikaiselta Tyson Barrielta, mutta yksi i-kirjain on liikaa nimessä. Pelaa hyvin kahteen suuntaan ja ei ole mikään kääpiö verrattuna näihin junnusarjojen dominoiviin, jotka eivät NHL-varausta saa. Tasaisen tehokas ja monipuolinen. Näkisin aineksia NHL:ssä kakkos- tai kolmosketjun laidalle tulevaisuudessa.

Juu, onhan tuota Baillien signausta edes jonkun joukkueen toimesta odoteltu jo ainakin vuodenpäivät. Hienoa olisi, jos Colorado hänet saisi.

Ihan hyvä peli Vancouveria vastaan. Yöllä en jaksanutkaan herätä, joten katselin sitten uusintana aamulla. MacKinnonin selkäapina jatkaa kasvamistaan, mutta onneksi Bödker onnistui Duchenen kikkakoulun käytyään maalinteossa. Nelosketju oli erinomainen, Skille varsinkin. On se huikea pelaaja. Martinsenista ei kiekolliseen rooliin ole, vaikka yllättikin maalillaan, taas. Laitetaan Barrien vaisuhkot otteet nuhan piikkiin. Ei ole nähty tuttuja nousua hetkeen. Onneksi EJ ottanut sen roolin. Holdenille risuja, ei pysy kiekko lavassa.
 

Ralph

Jäsen
Matt Duchene loukkasi polvensa Canucksia vastaan, eikä pysty pelaamaan nyt yöllä Flamesia vastaan. Iso, iso lovi hyökkäykseen. Varsinkin kun Gabriel Landeskog puuttuu yhä ollen nyt kolmatta ja viimeistä peliä pelikiellossa. Duchenen vamman laatu ei ole tarkemmin selvillä, joten saattaa pelata jo viikonloppuna Oilersia vastaan. Tai sitten on sivussa pidempään.

Chris Bigras palaa kokoonpanoon Duchenen pudottua pois, joten joukkue lähtee 11 hyökkääjällä ja seitsemällä puolustajalla taistoon. Ketjut ovat nyt sitten tällaiset:

Mikkel Bödker - Nathan MacKinnon - Blake Comeau
Mikhail Grigorenko - John Mitchell - Jarome Iginla
Shawn Matthias - Carl Söderberg - Andreas Martinsen
Cody McLeod, Jack Skille

Francois Beauchemin - Erik Johnson
Nick Holden - Tyson Barrie
Chris Bigras - Eric Gelinas
Andrew Bodnarchuk

Semyon Varlamov
Calvin Pickard
 

Ralph

Jäsen
Voitto on aina voitto, mutta en nyt ihan puhtaita papereita tästä anna Avalanchelle. Toki hyvän joukkueen merkki on, että voittaa heikommallakin pelillä. Mutta kyllä tuo varsinaisen peliajan ainoa ylivoima jäi mieleen ja pahasti. Aivan umpisurkeaa peliä kiekollisena ja kahdesti omiin saman ylivoiman aikana. Ja kumpikin aivan selvästi omaa heikkoa pelaamista, vaikka tietysti Lance Boumalle peukku Flamesin puolelta.

Hienoa tietysti, että saivat nuo takaiskumaalit karistettua mielestä ja nousivat kahden maalin takaa rinnalle ja rankkareilla ohi. Nyt ero Wildiin on kolme pistettä ja peli enemmän pelattuna. Wild kohtaa huomenna Hurricanesin Minnesotassa. Tässä vaiheessa kautta on aivan yksi ja sama, tuleeko voitto lisäajalla vai varsinaisella, kunhan tulee. Paitsi Wildiä vastaan. Toki on tuo ROW-tilasto, jonka takia rankkarivoitoista tulee pientä miinusta, mutta olkoot.

Blake Comeaulta hyvin kaksijakoinen ottelu. Muutaman kerran puolusti erinomaisesti, muun muassa takakarvasi Johnny Gaudreaulta vetopaikan pois ja alivoimalla pelasti maalin Dougie Hamiltonin lavan edestä. Mutta toisaalta selkä suorana puolustamisesta syntyi Flamesin kolmas maali eli se toinen alivoimamaali. Ja kiekollisena Comeau oli heikko. Vaikka Comeau on ollut positiivinen yllätys niin nyt en syty hänestä tässä ketjussa. Mikkel Bödker ja Nathan MacKinnon ovat liian nopeat ketjukaverit Comeaulle. Toisaalta olisi hienoa nähdä Comeaun paikalla kolmas vauhtikone Matt Duchene, mutta ketjun puolustuspelaaminen arvelluttaisi silloin. Miksi Gabriel Landeskog piti ottaa siitä pois? Vai miten olisi Mikhail Grigorenko, joka ei ole niin nopea, mutta älykäs kiekollisena ja pelaa myös puolustuspäähän tunnollisesti. Tai Carl Söderberg?

Bödkerille on annettava kehuja. Siis koko Avalanche-ajaltaan. Tahtoisin nähdä Bödkerin jatkossakin Avalanchessa ja jatkosopimus voisi minun puolestani syntyä pian. Mietityttää vain sen hinta, sillä se voi helposti noussa aika pilviin Bödkerin toimesta. Mutta MacKinnonin kanssa peli toimii muutoin, mutta tehoja ei liikaa tule. Tosin koko ajan on sellainen fiilis, että ketsuppipullon aukeamista vaatii ja tästä tulee huikea tutkapari.

Kakkosketjussa näkyi Duchenen puute rajusti. Pidän John Mitchellistä, mutta nyt kyllä oli väärässä paikassa, kun pelasi Grigorenkon ja Jarome Iginlan välissä. Sen sijaan Jack Skilleä olisin valmis näkemään lisää kolmessa kärkiketjussa. Toki tiukkaa tekee päästä sinne, kun kaikki ovat terveenä. Shawn Matthiasin kanssa taistelee siitä viimeisestä paikasta. Jälleen hyvä peli Skilleltä.

Eric Gelinas loukkaantui nopeasti taas, joten Andrew Bodnarchukia tai Zach Redmondia, mielummin Redmondia, on luvassa lisää pian luultavasti. Duchenen loukkaantumisesta odottelen myös jännityksellä lisätietoja, sillä montaa peliä ei tahtoisi Duchenelta jäävän väliin. Landeskog onneksi pelaa viikonloppuna.

Mutta niin, MacKinnon loukkaantui nyt. Putosi yhtäkkiä kokoonpanosta, eikä pelannut jatkoajalla tai ampunut rankkareita. Vaikea sanoa vielä mitään MacKinnonista, mutta toivottavasti on pian kunnossa. Mielellään jo Oilersia vastaan.

Oilers siis vastassa viimeisenä tässä neljän vierasottelun Kanadan reissulla. Kaikki vastustajat ovat jo ulkona pudotuspeleistä ja tahdoin uskoa kahdeksan pisteen reissuun, mutta kyllä kuusikin pistettä ihan hyvä saldo olisi. Voittoa Oilerisista se siis vaatisi. Kaksi aiempaa kohtaamista tällä kaudella mennyt Avalanchelle. Calvin Pickard maalissa tuolloin.
 

Froggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
MacKinnonilla myös polvivamma Avalanchen mukaan.

Nopeasti tippuu jätkiä nyt yhtäkkiä.
 

Ralph

Jäsen
Mikko Rantanen nostettu farmista korvaamaan loukkaantumisia. Jos pelaa neljä peliä, hänen tulokassopimuksestaan menee ensimmäinen vuosi.

Nathan MacKinnonin ja Matt Duchenen molempien tilanne on auki, mutta tuskin Rantasta on nostettu vain varatoimeenpitenä. Tai kuka tietää vaikka olisi. Toki farmissa on pelannut hyvin, joten parhaassa tapauksessa jatkaa NHL:ssäkin kovalla tasolla ja pysyy ylhäällä, kun Duchene ja MacKinnon palaavat. Toivottavasti palaavat kokoonpanoon nopeasti.

Onneksi Oilers-pelin jälkeen on kolmen päivän huili, joten ei tule mitään tiukkaa pelitahtia joukkueelle. Ensi viikonlopun Wild-pelissä kuitenkin olisi hyvä olla kaikki parhaat terveenä.
 

Ralph

Jäsen
Ilman Matt Duchenea ja Nathan MacKinnonia alkaa sentterit käymään väliin. Mikko Rantanen on pelannut farmissa sentterinä ja aiemmin Suomessakin, mutta laittaisin laidalle NHL:ssä. Shawn Matthias on sentterin paikkaa pelannut NHL:ssä ja viime pelissäkin hajavaihtoja, joten mieluusti hän kolmosen keskelle.

Gabriel Landeskog - Carl Söderberg - Mikkel Böder
Mikko Rantanen - Mikhail Grigorenko - Jarome Iginla
Blake Comeau - Shawn Matthias - Jack Skille
Cody McLeod - John Mitchell - Andreas Martinsen

Aika karulta näyttää, mutta niinhän se näyttää millä tahansa joukkueella, jolta puuttuu kaksi parasta kiekollista hyökkääjää samaan aikaan rosterista. MacKinnonista pitäisi tulla tänään lisätietoja. Duchenesta on putoillut tietoa 7-10 päivän huilista.

Jenkkilässä epäillään, että Rantasen nostaminen tarkoittaa pitkää loukkaantumista MacKinnonille. Ihan samalla logiikalla itse en ajattele, sillä jos MacKinnon on sivussa yhdenkin ottelun, joukkueessa on vain 11 hyökkääjää ja hyvä sinne on nostaa yksi pelaaja, jotta ei ole vajaa hyökkäys. Toki en tarkoita, etteikö kohta voisi paukahtaa tieto MacKinnonin kauden päättymisestä.
 
Suosikkijoukkue
MacKinnon & Rantanen
Jenkkilässä epäillään, että Rantasen nostaminen tarkoittaa pitkää loukkaantumista MacKinnonille. Ihan samalla logiikalla itse en ajattele, sillä jos MacKinnon on sivussa yhdenkin ottelun, joukkueessa on vain 11 hyökkääjää ja hyvä sinne on nostaa yksi pelaaja, jotta ei ole vajaa hyökkäys. Toki en tarkoita, etteikö kohta voisi paukahtaa tieto MacKinnonin kauden päättymisestä.
ESPN:n listalla ainakin oli Day To Day-status, toivottavasti ei pidempiaikainen ole tuo loukki niin kuin viime kaudella. Rantaselle peukut, ansainnut paikkansa ja nyt pitäisi vaan varmistaa se, ei tuo niin paha tilanne loppujen lopuksi ole jos se ensimmäinen vuosi palaa tuosta sopparista pois.
 

Froggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
ESPN:n listalla ainakin oli Day To Day-status, toivottavasti ei pidempiaikainen ole tuo loukki niin kuin viime kaudella. Rantaselle peukut, ansainnut paikkansa ja nyt pitäisi vaan varmistaa se, ei tuo niin paha tilanne loppujen lopuksi ole jos se ensimmäinen vuosi palaa tuosta sopparista pois.
Adrian Daterin mukaan polvi vielä niin turvonnut että ei voida antaa vielä mitään tietoa.

Vielä turvonnut polvi usein tarkoittaa MCL ongelmaa joka olisi 4-6 viikkoa.

Rantasen on pakko jäädä ylös sopparista huolimatta jos pelaa hyvin ja Duchene+MacKinnon poissa.
Roy ei voi sanoa että kaikin keinoin mennään pleijareihin ja sitten ei pelaa parhaita pelaajiaan.

Itse myös hieman yllättynyt että Zadorov ei nostettu samalla. Paljon parempi kuin Redmond (joka luultavasti koko loppukauden penkillä) ja Bodnarchuck (joka sai pelata kaksi vaihtoa viime ottelussa).
 

Ralph

Jäsen
Rantasen on pakko jäädä ylös sopparista huolimatta jos pelaa hyvin ja Duchene+MacKinnon poissa.
Roy ei voi sanoa että kaikin keinoin mennään pleijareihin ja sitten ei pelaa parhaita pelaajiaan.
Juuri näin. Mitä sitten, jos menee sopimuksesta yksi vuosi, jos Mikko Rantasesta on jo hyötyä NHL-joukkueelle?

Nathan MacKinnonin tilanne on tosiaan näytä kovinkaan valoisalta. Ottelun jälkeen Avalanche tiedotti, että tilannetta tutkitaan uudelleen lauantaina, mutta mitään ei ole kuulunut. Eric Gelinasin tilanteesta Patrick Roy on jo todennut, että on sivussa "jonkun aikaa".

DenverPostissa asioista tietävä Mike Chambers kirjoittaa edelleen, että Matt Duchene ja Nathan MacKinnon "voivat olla poissa Oilers-ottelusta". Parhaassa tapauksessa Duchenen ja MacKinnonin vammat ovat niin pieniä, että pelaavat jo ensi sunnuntaina tärkeässä Wild-matsissa ja samaan aikaan Rantanen vakuuttaa, jolloin Avalanche on vahvempi kuin ennen loukkaantumisia. Mutta juuri nyt ei hyvältä näytä. IR-listalle ei toki kumpaakaan ole vielä nimetty, tosin ei Avalanchen tarvitsekaan näissä palkkatilanteissa.
 
Suosikkijoukkue
MacKinnon & Rantanen
Itse myös hieman yllättynyt että Zadorov ei nostettu samalla. Paljon parempi kuin Redmond (joka luultavasti koko loppukauden penkillä) ja Bodnarchuck (joka sai pelata kaksi vaihtoa viime ottelussa).
Samaa itsekkin miettinyt. Varsinkin kun Gelinas on poissa, niin kyllä itse näen Zadorovista enemmän hyötyä kuin tästä kaksikosta. Zadorovia kun uskaltaa peluuttakkin enemmän kuin tuo kaksi vaihtoa. Gelinaksen terveenä ollessa laittaisin Zadorovin silti edelle (ei ole jäänyt Gelinaksesta oikein minkäänlaista kuvaa vielä), mutta sen näkee sitten viimeistään ensi kaudella miten nuo hierarkiat menevät.

EDIT : MacKinnonilla on magneettikuvausaika maanantaina Denverissä.
EDIT #2: VIDEO, tuosta nyt kun katsoo niin ihan hyvin tuon tilanteen jälkeen MacKinnon vielä luisteli vaihdon loppuun, mutta kyllähän tuossa adrenaliinitasotkin vähän vievät kipua tuossa hetkessä pois.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
MacKinnonilla on magneettikuvausaika maanantaina Denverissä.
Eli vamma ei ole ihan lievä, sillä alkuperäisen suunnitelman mukaan piti vain odottaa lauantaille ja katsoa tilannetta silloin, mutta nyt vaatii jo kuvaakin.

VIDEO, tuosta nyt kun katsoo niin ihan hyvin tuon tilanteen jälkeen MacKinnon vielä luisteli vaihdon loppuun, mutta kyllähän tuossa adrenaliinitasotkin vähän vievät kipua tuossa hetkessä pois.
Mutta MacKinnon pelasi tuon jälkeen vielä yhden vaihdon, sillä hän oli vielä noin kolme minuuttia ennen loppua kentällä myös. Eli kolme minuuttia tuon luokkaantumisen jälkeen. Eli ei nyt ihan mikään pahin mahdollinen vamma ole, mutta yhtään peliä ei tahtoisi pelata ilman avainpelaajia.

Vielä ei ole vuotanut tietoa Oilers-pelin kentällisistä. Pakkipareja tuskin tarvii arvailla, ellei sitten Redmond palaa Bodnarchukin paikalle, mutta hyökkäysketjuja odotan mielenkiinnolla. Tämä on muuten Avalanchen kauden viimeinen ottelu Kanadan puolella.

EDIT: Jenkkilässä uskotaan, että Rantanen tulee pelaamaan tällä visiitillään vain korkeintaan sen kolme ottelua. Syynä tähän on tulevat laajennusdraftit eli kun Rantasella ei mene sopimuksesta ensimmäistä vuotta vielä, hän on vuoden pidempään suojattuna. En nyt ymmärrä, miksi tällaisia asioita pitää miettiä, jos Rantanen vain on hyvä pelaaja. Jos hänestä on hyötyä NHL:ssä, hän pelaa siellä kauden loppuun.

Duchenen pitäisi olla poissa peleistä korkeintaan sen kolme ottelua, joten epäilevät, että Rantanen lähtee viimeistään Wild-matsin jälkeen takaisin AHL:ään ja Duchene palaa kokoonpanoon. Tähän toki vaikuttaa sekin, jos Duchene onkin jo aiemmin pelikunnossa tai jos MacKinnon on.
 
Viimeksi muokattu:
Osaako Avsia tarkemmin seuraavat kertoa tarkemmin Nikita Zadorovista?

Buffalossa pisti silmään hyvät otteet ja odotin nuoresta miehestä Ristolaisen kaltaista puolustuksen kivijalkaa Coloradoon. Ei kuitenkaan ole pelannut tällä kaudella kuin 16 ottelua Shown puolella.
 

Ralph

Jäsen
Osaako Avsia tarkemmin seuraavat kertoa tarkemmin Nikita Zadorovista?
Sanoisin, että "kiire on ei-mihinkään".

Patrick Roy kertoi kauden alussa, että toimi samalla tavalla Zadorovin kanssa kuin Tyson Barrien kanssa pari vuotta aiemmin. Eli kauden alusta näytön paikka NHL:ssä, mutta kun ei aivan vakuuttanut, lähti AHL:ään kasvamaan. Tällä hetkellä avut eivät riitä kahteen ensimmäiseen kenttään NHL:ssä, joten parempi on pelata isolla vastuussa farmissa tämä kausi. NHL:n puolelle tuli paikka nuorelle pakille kolmospariin, mutta sen roolin nappasi Chris Bigras, eikä Roy varmaan uskalla kahta parikymppistä kokematonta pakkia pitää tuossa kolmospakkiparin roolissa.

Uskon, että ensi kaudella Zadorov pelaa kokonaan jo NHL:ssä. Avalanchen kohdalla on puhuttu, ettei puolustus ole hyvä, eikä tulevaisuuttakaan ole, mutta olen eri mieltä. Jos ensi kautta ajatellaan, että top-3-roolissa jatkavat Francois Beauchemin, Erik Johnson ja Barrie, plus taustalla Nick Holden sekä kehittyvät Bigras ja Zadorov, niin siinä on varsin miehekäs pakkikuusikko koossa. Eikä Royn tarvitsisi enää peluuttaa vain neljää ekaa pakkia puhki ja antaa kolmosparille jämäminuutit vaan tasoittaa peliaikoja.

Parhaassa tapauksessa Johnson, Barrie, Zadorov ja Bigras muodostavat kovan pakkinelikon pitkäksi ajaksi. Siihen taakse kolmosparin rooliin löytyy pelaajia helposti.
 

Ralph

Jäsen
Yön ketjut kyllä kiinnostaa, mutta vielä ei ole täyttä tolkkua tullut. Patrick Roy on kertonut vasta, että nelosketjun muodostavat Cody McLeod, Mikko Rantanen ja Jack Skille. Lisäksi joku toimittaja kirjoitti, että Gabriel Landeskog palaa samalle paikalle kuin missä oli aiemmin. Eli tarkoittaisi sitä, että kolmosketjun muodostavat Shawn Matthias, Carl Söderberg ja Landeskog.

Eli kahden muun kentän miehet ovat Mikkel Bödker, Blake Comeau, Mikhail Grigorenko, John Mitchell, Jarome Iginla ja Andreas Martinsen. Jos kakkosketju pysyy myös ennallaan, silloin Bödkerin ja Comeaun välissä pelaa Martinsen. Eli näillä höpinöillä ketjut olisivat seuraavat:

Mikkel Bödker - Andreas Martinsen - Blake Comeau
Mikhail Grigorenko - John Mitchell - Jarome Iginla
Shawn Matthias - Carl Söderberg - Gabriel Landeskog
Cody McLeod - Mikko Rantanen - Jack Skille

Ei voi kyllä kuin ihmetellä, jos Bödker pistetään hukkaan peluuttamalla Martinsenia hänen rinnallaan. Samaan aikaan nelosessa, jonne Martinsen kuuluisi, pelaa Rantanen, joka sopisi Bödkerin kaveriksi. Joten hieman vielä kyseenalaistan nämä ketjut.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Yön ketjut kyllä kiinnostaa, mutta vielä ei ole täyttä tolkkua tullut.

Landeskog-Mitchell-Iginla
Bödker-Grigorenko-Comeau
Matthias-Söderberg-Martinsen
McLeod-Rantanen-Skille

Beauchemin-Johnson
Holden-Barrie
Bigras-Bodnarchuk

Pickard
Varlamov

Kaverin mukaan noilla mennään tänään, en kysynyt mistä oli kokoonpanon kaivanut.
 
Suosikkijoukkue
MacKinnon & Rantanen
EDIT: Jenkkilässä uskotaan, että Rantanen tulee pelaamaan tällä visiitillään vain korkeintaan sen kolme ottelua. Syynä tähän on tulevat laajennusdraftit eli kun Rantasella ei mene sopimuksesta ensimmäistä vuotta vielä, hän on vuoden pidempään suojattuna. En nyt ymmärrä, miksi tällaisia asioita pitää miettiä, jos Rantanen vain on hyvä pelaaja. Jos hänestä on hyötyä NHL:ssä, hän pelaa siellä kauden loppuun.
Lueskelin ihan samaa hetki sitten. Ja sitä paitsi jos Rantanen osoittautuu loistavaksi NHL-pelaajaksi tuolla ajalla, sitten hänet vain suojataan ja uhraamme vain yhden bottom-hyökkääjistä, joka ei pitäisi olla such a big deal.

Omia veikkauksia en noihin ketjuihin asettele, antaa Royn tehdä se. Mutta vaikka se niin surullista onkin että Duchene ja MacKinnon on loukkaantuneina, on silti aivan surkuhupaisaa jos Söderbergin annetaan vieläkin pelata kolmosketjun minuutteja ja laitetaan Martinsen tai Mitchell ratkaiseviin rooleihin. Tosin Avalanchessa hyökkääjien minuutit ovat olleet aika tasaisia kaikilla ketjusta riippumatta (poissulkien nelonen), mutta on se ihme jos tämän kokoonpanon jaettu paras pistemies pelaa vieläkin puolustavia vaihtoja (vaikka siinä roolissa onkin hyvä), kun sinne voidaan uhrata nämä puukädet ennemmin. Itse laittaisin kyllä Rantasen mieluummin kolmoseen vaikka sitten Söderbergin vierelle koska hänestä ei ole hyötyä McLeodin vierellä, mutta ihan ymmärettävä tuo paikka nyt vielä on.

E: Tosin hyvä että Rantasta peluutetaan keskellä, kun siellä on nyt AHL:ssä toiminut.
 

Ralph

Jäsen
Kaverin mukaan noilla mennään tänään, en kysynyt mistä oli kokoonpanon kaivanut.
NHL.com kertoo noin, mutta katotaan nyt. Kuitenkin tuosta Gabriel Landeskogista on kirjoitettu, että pelaa samalla paikalla kuin missä ennen pelikieltoaan.
 

Ralph

Jäsen
Ja pelasihan se Gabriel Landeskog samalla paikalla kuin ennen pelikieltoa ja hyvin pelasikin. Koko ketju siis eli myös Carl Söderberg ja Shawn Matthias. Tämä kolmen kookkaan, hyvin liikkuvan ja kovaotteisen ketjun yhteispeli oli kyllä loistavaa katseltavaa. Tämä ketju saa pysyä ennallaan ja kauden loppuun asti. Oilers ei pystynyt mitenkään vastaamaan tämän ketjun pelaamiseen. Landeskog oli erityisesti hyvä ja paluu oli onnistunut.

Noin muutenkin ihan maltillisen hyvä ottelu eli sellainen kuuluisa rutiinivoitto. Tällaiset Oilers-matsit pitäisikin hoidella, vaikka Matt Duchene ja Nathan MacKinnon olisivatkin poissa. Calvin Pickard oli maalillaan perusvarma. Tyson Barrielle neljäs maali kolmeen kauden Oilers-otteluun.

Nyt kun Wild pelasi back-to-back-pelit, on pelimäärä taas tasan ja kohta Wildillä on enemmänkin pelattuja pelejä. Avalanchella kun on nyt parin päivän tauko ja pelit jatkuu vasta perjantaiyönä mielenkiintoisella Flyers-ottelulla. Tässä on hyvä paikka saada nämä kärkihyökkääjät pelikuntoon. MacKinnonin polvesta lisätietoja tässä odotellaan. Duchenen odotetaan olevan mukana siinä pelissä.
 

Ralph

Jäsen
Pian saadaan varmaan kuulla jotain Matt Duchenesta ja Nathan MacKinnonista. Siellä on Denverissä aamujäät menossa, eikä näitä kahta ole jäällä. Ei mikään yllätys ja onhan tässä vielä aikaa seuraavaan peliin. Huomenna uusi mahdollisuus.

Jarome Iginla puuttunut myös reeneistä, mutta ei hänellä ole mitään. Mikko Rantanen reenasi tuossa Iginlan paikalla. Muuten ketjut olivat samat tietysti kuin Oilersia vastaan.
 

Ralph

Jäsen
No eipä tullut mukavaa tietoa kummastakaan pelaajasta. Eli Matt Duchene ja Nathan MacKinnon ovat vähintään viikon sivussa kumpikin, ehkä pidempäänkin. Eli ovat varmuudella poissa perjantaiyön Flyers- ja sunnuntai-illan Wild-otteluista.

Kummassakin pelissä Avalanchen maalilla nähdään Semyon Varlamov.
 
Suosikkijoukkue
MacKinnon & Rantanen
No eipä tullut mukavaa tietoa kummastakaan pelaajasta. Eli Matt Duchene ja Nathan MacKinnon ovat vähintään viikon sivussa kumpikin, ehkä pidempäänkin. Eli ovat varmuudella poissa perjantaiyön Flyers- ja sunnuntai-illan Wild-otteluista.

Kummassakin pelissä Avalanchen maalilla nähdään Semyon Varlamov.
Nyt viimeistään katsotaan minkälainen taistelutahto jätkillä on. Jossei ole aiemmin kiinnostanut pelata täyttä 60 minuuttia niin nyt pitäisi vähintään olla. Sieltä olisi hyvä nyt jonkun ottaa oikeen kunnon sankarin viitta harteilleen, Landeskog on ottanut siihen pientä kosketusta mitä häneltä pitäisi kapteenina odottaakkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös