Mainos

Colorado Avalanche 2009-2010

  • 92 063
  • 370

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Avalanche on saanut nyt (ainakin toivottavasti) lumivyöryn liikkeelle parin voiton avulla, joten haastamaan tässä lähdetään, näin uskoisin.
Varmasti lähtee Avalanche haastamaan Washingtonia ja hakemaan kotipisteitä, vaikka rosterissa on taas muutama nimekkäämpi pelaaja loukkaantuneena. Hienoa Avsin pelissä on sen ennakkoluulottomuus, vaikka Flamesiakin vastaan hyökkäys näytti "melkoisen" kevyeltä ja ennen kaikkea nuorelta. Milan Hejdukilla on sama vanha polvivamma ja Marek Svatosilla nivusvaivoja jonka takia oli sivussa. Hyökkäysketjut olivat seuraavanlaiset, suluissa pelaajan ikä:

Wolski(23)-Stastny(23)-Stewart(22)
Galiardi(21)-Duchene(18)-Stoa(22)
McLeod(25)-O'Reilly(18)-Tucker(34)
Koci(28)-Hendricks(28)-Mercier(22)

Kun tuohon lisätään vielä puolustaja Ryan Wilson, niin kehissä oli kuusi rookieta. Näyttää paria pelaajaa lukuunottamatta lähinnä joltain farmijoukkueelta vahvistettuna muutamalla junnulla:) Hyvin kuitenkin toimii, ja Kipperin huikea peli pelasti Flamesin suuremmalta tappiolta. Varsinkin avauserässä Avs sai paljon yv-mahdollisuuksia, mutta vain yhden maalin. Ylivoima näytti kuitenkin kohtuullisen hyvältä ja paikkoja saatiin. Näyttäisi siltä, että Avs on ottanut laukausten suhteen aktiivisemman linjan ja nyt viivamiehet laukovat enemmän. Quinceyn peluuttaminen kakkos-yv:ssä ihmetyttää, koska hänelle jää vähemmän yv-aikaa kuin muille. Hän on kuitenkin puolustuksen ykköstykki, joka saa laukaukset pelaajien ohi maalille. Ehkä Sacco haluaa hieman tasapainottaa molempia yv-kenttiä, mutta joku muu puolustaja saisi olla se jolta nipistetään yv-aikaa.

Coloradolta kaiken kaikkiaan taas hieno peli. Erityiskiitos pitää antaa Iginlan katkenneelle komposiittimailalle. Sopivasti pärähti poikki kun Iggy sai viime sekunneilla loistavaan paikkaan one-timer mahdollisuuden.

Ryan Stoa hoiti oman osuutensa ihan kelvollisesti vaikka yksi miinus tilastoihin tarttuikin. Ei aristellut yhtään ja laittoi isoa kroppaansa likoon. Luistelussa on kyllä suurin kehityksen tarve jos ja kun mielii paikan NHL:stä ottaa.

Scott Hannan on yksi sellainen pelaaja, jonka tärkeä työ jää vähälle huomiolle koska ei paljoa juhli pisteillä. Viime kaudella hänet kyllä huomattiin koska oli yksinkertaisesti niin huono. Tällä kaudella on nostanut tasonsa takaisin sinne suuntaan, miksi hänet aikoinaan kovalla rahalla hankittiin. Juuri tuollaista raatajaa ja "shutdown" tyylistä puolustajaa tarvitaan niiden kiekollisten ja hyökkäävien pakkien rinnalle. Flamesia vastaan toinen kaksikosta Hannan ja Foote olivat jatkuvasti kentällä Iginlan kanssa samaan aikaan. Yhden hyvän maalitilanteen Hannan esti sitomalla Iggyn mailaa. Taisi näkyä ottelun videokoosteessa jossa sitä hehkutettiin Andyn loistotorjuntana, mutta kyllä sen tilanteen pelasti Hannan.

Brett Clark tosiaan johtaa koko NHL:n blokkaustilastoa 108:lla "torjunnalla". Top-10:ssä lisäksi Avsin pelaajista Hannan ja Quincey. En nyt löytänyt millään kyseistä tilastoa joukkueiden osalta, mutta eiköhän sitäkin Avs johda. Ainakin johti vielä muutama peli sitten ja siihen malliin selostajatkin peleissä puhuvat. Yllättävän vähillä loukkaantumisilla on selvitty, vaikka blokkausmäärät ovat tuollaisia.

Capitalsille ei passaa antaa liikaa ylivoimaa, näyttää Washington olevan koko liigan kärjessä siinä tilastossa. Ovie ja kumppanit ovat viimeksi vierailleen Denverissä kaudella 06-07, joten luulisi yleisöäkin kiinnostavan nähdä taas Ovechkin. Theodorekin palaa Pepsi Centeriin ja voisi muutamalla pompulla muistaa entistä seuraansa. Ikävä kyllä Caps meni ottamaan Torontolta rumasti turpiin, joten se on aivan tarpeeksi ärsytetty.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Scott Hannan on yksi sellainen pelaaja, jonka tärkeä työ jää vähälle huomiolle koska ei paljoa juhli pisteillä.

Hannan on myös minunkin mielestäni parantanut huimasti peliään kesän aikana ja onkin nyt erittäin tärkeä omassa päässä. Jäi erityisesti mieleen yhdestä vaiheesta eilistä peliä, kun Flames haki tasoitusta ottelun viimeisillä minuuteilla ja joku (olikohan Iginla?) meinasi menettää Hannanin rouhimiseen ja tönimiseen hermonsa. Taisipa Scott saada jopa vähän mailastakin, muttei menettänyt hermojaan, jota itseasiassa vähän jo pelkäsinkin. Jäähyä ei tällä kertaa tullut vastustajalle, mutta tämänkaltainen joukkueelle pelaaminen on todella tärkeää. Pisteitä ei ole tullut kuten aikoinaan Sharksissa, mutta pienet jutut pelin sisällä tekevät paljon.

Muutenkin tämän kauden pakkikuusikko on muotoutunut tasaiseksi nipuksi, joilla jokaisella on omat heikkoutensa, mutta koko kööri paikkailee ja puolustaa aina yhdessä. Clarkin kiekollinen peli on sitä tuttua ailahtelua, välillä voi laukauksellaan saada aikaan vaaratilanteita vastustajan maalilla, välillä sama toiseen suuntaan. Mutta pakko antaa kunniaa siitä laukausten blokkailusta, karua hommaa, mutta pelaa ainakin joukkueelle, eikä itselleen.

Ylivoimakuvioihin tulisi nyt keksiä jotain innovatiivista ja uutta ilmettä. Okei, Tucker onnistui nyt ja on pelannut yllättävänkin virkeästi muutamissa ylivoimissa, mutta silti, Tucker ei ole taitopelaaja. Loukkaantumiset vaikeuttavat taas asioita, mutta jos yhteispelin saisi löydettyä kuka tahansa ja mistä roolista vain, niin kannattaisi ainakin yrittää. Kunhan Kocia ei sentään laiteta pelaamaan ylivoimaa. Onneksi Avs sentään teki 5-3:a vastaan tilanteesta, silloin olisi voinut puhua henkisestä lukosta yv-pelaamisessa. Vanha kunnon clap-clap-shot-goal -kuvio by: Wolski & Stewie oli nannaa.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
www.google.com -> nhl team stats blocked shots -> toka linkki -> vaihda kausi 2009-10

http://www.nhl.com/ice/teamstats.ht...AAll&sort=blockedShots&viewName=realTimeStats

Oleppa hyvä, ja muista: google on ystävä.

Kiitän ja muistan. Itseasiassa hain tuolla tavalla, mutta jotenkin tyrin sen. Valittuna oli valmiiksi kausi 09-10 ja kärjessä Avs ja Islanders, molemmilla jotain 1500 blokkia... Se ei ollut edes 08-09:n tilasto, koska lukemat olivat toiset vaikka kärjessä joukkueet oli samat. Tuosta linkistäsi asia tuli kyllä selväksi.

Hejduk ja Svatos ovat molemmat todennäköisesti pois ensi yön pelistä. Pelaava kokoonpano pysyy siis samana, kenttiä Sacco nyt voi sotkea. Kyle Cumiskeyn tilanteesta oli Avsin kotisivuilla myös pientä päivitystä. Saccon mukaan olisi toiveissa saada Cumiskey kohtapuolin luistimille ja treeneihin. Cumiskey on Jonesin lisäksi toinen pelaaja, joka nyt harmittavasti kärsii loukkaantumisista juuri kun läpimurto oli tulossa. Viime kausi meni häneltäkin piloille olkapäävamman takia. Toisen epäonni on kuitenkin toisen onni, kuten Stewart ja Wilson ovat näyttäneet.

Calgarya vastaan Avsilla oli kymmenen minuuttia alivoimaa. Yli puolet siitä pelasi Galiardi ja O'Reilly. Vastaavasti David Koci, löi tieten jonkinlaisen ennätyksen pelaamalla huikeat kaksi sekuntia. Siinä ajassa hankki viiden minuutin tappelurangaistuksen, joten teki työtänsä.
 

Jookoskookos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Colorado Avalanche, Joe Sakic #19
Jaahas, sellanen ottelu sitten Capsia vastaan, tällä hetkellä toinen erätauko jaj Caps johtaa 5-0 tällä hetkellä.
Andy on ollut heikko tänään, antanut helppoja reboundeja ja noista 5:stä maalistakin olisi muutama ainakin ollut otettavissa.

Ottelun käännekohtana näkisin tilanteen, kun Caps johtaa 3-0 ja Colorado saa tehtyä maalin, jonka tuomarit sitten kuitenkin hylkäävät. Seuraavasta tilanteesta melkein Caps tekeekin 4-0 ja loppupeli tuleekin olemaan vain pelailua, sillä ei Colorado tuolta enään nouse.
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Kyllä vaan, kyllä vaan... Melkoisen mitäänsanomaton esitys kotijoukkueelta, kertoo ehkä myös siitäkin, että kuinka kova joukkue Capitals on. Lopputulos näemmä 1-6, en kestänyt katsoa 0-5 -tilannetta pidemmälle. En näemmä menettänyt muuta kuin Kocin aivopierun.

Heti alkuun Anderson pelasi huonosti Capitalsin ensimmäisessä maalissa. Aivan turhaan lähti kolaamaan mailallaan, jättäen samalla mahansa alle ja jalkojen väliin rantapallon kokoisen aukon, josta oli helppo ujuttaa kiekko sisään. McLeodin hylätty maali oli vähän kyseenalainen, tuomarin mielestä McLeod työnsi itse Theodorea. Omasta mielestäni Caps-puolustaja auttoi siinä hommassa ainakin osittain. Ilmeisesti siinä meni mahdollisuudet pelata voitosta, Tammisen sanoin; momentum hävisi. Liles teki järkyttävän huonon syötön Capsin neljännessä (?) maalissa, helppo syötönkatko ja pienin liikkein maali. Viidennestä en tiedä, että mitä siellä tapahtui, mutta miinuskulmasta Caps-pelaaja saa pomputeltua Andyn kintuista kiekon maaliin.

Kaipailin Avalanchen fyysistä pelotetta. Capitalsia vastaan olisi pitänyt heti alusta lähteä pelaamaan äärimmäisen fyysisellä pelillä, vetää ihan äärirajoilla. Todellisen goonin puuttuessa tähtipelaajiakin olisi voinut vähän pelotella, vrt. Semin, Morrison. Lopulta Koci astuikin esiin, tosin selkään taklaaminen laitataklauksen merkeissä ei ihan ollut mitä toivoin, vähän meni yli. Erskine lähti myllyyn, Koci hoiti kunnialla velvoitteensa. Ei nyt ihan noin yliampuvaa, mutta lähes yhtä rajua peliä olisi pitänyt näyttää heti ottelun alussa, ei se tuossa toisen erän lopussa enää mitään auttanut.

Kaikki Avalanche-pelaajat, paitsi Mercier jäivät ottelussa pakkaslukemiin.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Ei nyt ihan noin yliampuvaa, mutta lähes yhtä rajua peliä olisi pitänyt näyttää heti ottelun alussa, ei se tuossa toisen erän lopussa enää mitään auttanut.

Samaa mieltä. Aika ruma taklaus, etenkin kun ottaa huomioon paljonko tilanne oli tuossa vaiheessa, täysin turha. Jos yleisesti ottaen 0-0- tai 0-1-tilanteessa rysäyttää vastustajan tähtiä taklauksella, voi joukkuettaan auttaakin.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Avalanche lähti joululomille Anaheimille kärsitty 4-2 tappio niskassa. Sitten edellisten viestien Avs otti kaksi voittoa, kun se kaatoi Columbuksen ja Minnesotan. Columbusta vastaan ottelun alku oli melkoista ilotulitusta johon peli ratkesi. Wild taas on ollut viime aikoina ärsyttävän hankala vastustaja, joten voitto siitä maistui. Anaheimia vastaan Avs on tilastojen ja videokoosteen perusteella ollut helisemässä, mutta hankki silti 2-0 johdon. Valitettavasti muurit murtui kahdeksan minuuttia ennen päätössumeria, jolloin tuloksena oli taas kahden maalin johtoaseman kääntyminen tappioksi. Tuo oli Avsille kahden päivän sisään toinen ottelu ja Ducksilla taas muutaman päivän pelitauko, joten energiatasot on saattanut olla hieman eri mallilla.

Nyt kun tuli peleihin pieni joulutauko ja kauden puolivälikin on kahden ottelun päässä, voisi hieman katsastaa taulukkoa. Hurjan lokakuun jälkeen Avalanchen saldo marraskuussa oli 5-6-2. Tähän mennessä joulukuussa on kertynyt sama määrä pisteitä (6-4-1) ja pelaamatta on vielä kolme ottelua. Avs johtaa yhä omaa divisioonaa, mutta täytyy muistaa, että Calgarylla on peräti neljä ottelua vähemmän pelattuna. Läntisessä konferenssissa tilanne on tasainen, joten pienelläkin tappioputkella sijoitus valuu alaspäin. Avalanche povattiin sarjan pohjalle, mutta niin vain nuori joukkue on pelannut itsensä hyviin asemiin joulutauolle lähdettäessä. Vaikka Avs on yllättänyt kaikki, eikä ole kärsinyt totaaliromahdusta, en jaksa uskoa, että se on yhä divisioonansa kärjessä kun toinenkin puolikas kaudesta on pelattu. Mutta pudotuspelipaikasta se taistelee ja erittäin tyytyväinen pitää olla siihen, mitä se on jo tarjonnut.

Avalanche jatkoi nuorien laitureidensa kierrättämistä farmin ja NHL:n välillä ja nyt ylös on päässyt vuoden -04 (239th overall) varaus Brandon Yip. Isokokoinen ja rightilta ampuva Yip teki viime yönä uransa ensimmäisen NHL-maalin. Hän luistelee kokoisekseen hyvin ja laukauskin on käyttökelpoinen. Näistä viime aikoina nostetuista rookieista Yip:lla on mielestäni tällä hetkellä parhaimmat eväät pelata tuossa nelosketjun laidassa. Onnistuessaan voi tehdä NHL-uran nelos/kolmosketjun voimahyökkääjänä.

Joulupukki voisi viedä mukanaan Coloradoon terveyttä varsinkin avainpelaajille. Lisäksi tasaisuutta peliesityksiin, ettei ne kahden maalin johtoasemat aiheuttaisi niin paljoa päänvaivaa. Ennen loukkaantumisia pelanneen J-M Lilesin hän voisi myös tuoda nykyisen tilalle.

Ja niin, samalla reissulla voisi polttaa ne siniset kolmospaidat. Pelit tuntuu menevän aina reisille ne päällä.

Ei muuta kuin hyvät joulut kaikille Avs-faneille ja miksei muillekkin. Lauantaina pelit jatkuu Pepsi Centerissä ja kyseessä on Adam Deadmarsh-night.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Lauantaina pelit jatkuu Pepsi Centerissä ja kyseessä on Adam Deadmarsh-night.
Tuloksena kiva 4-1 voitti Dallasista. Stewart jatkoi tehoiluaan kahdella maalilla ja Peter Budaj maalissa oivaa virettään. Chris Durno teki uransa ensimmäisen NHL-maalin. Melko räkäinen oli, mutta kaikki lasketaan.

Budaj on kyllä koonnut itsensä täydellisesti sitten sen surullisen Oilers-ottelun. Nyt ollaan siinä hienossa tilanteessa, että Budaj haastaa Andersonia ja tarjoaa Saccolle vahvan vaihtoehdon maalille. Andylle voidaan antaa enemmän lepovuoroja, minkä taas luulisi vaikuttavan positiivisesti hänenkin otteisiin. Nyt kun Avsilla on back-to-back pelit Ottawaa ja Detroitia vastaan, niin voisi kuvitella molempien maalivahtien saavan yhden ottelun.

Budaj valittiin Slovakian rosteriin Vancouveriin. Sen sijaan Milan Hejduk ja Marek Svatos jäivät pois maidensa kokoonpanoista.

Kyle Cumiskey ja Svatos ovat toipuneet vammoistaan ja ovat joukkueen mukana tällä mini vieraskiertueella. Sacco vihjaili Cumiskeyn olevan jo Senatorsia vastaan kentällä, joten joku kolmikosta Liles-Clark-Wilson joutuu katsomoon. Wilson olisi rookiena helppo valinta, mutta peliesitykset ei sitä puolla. Liles ja Clark ovat olleen kuutamolla viime ajat, varsinkin Liles. Itse pudottaisin toisen noista viimeksi mainituista. Dallasia vastaan Sacco jo hajoitti hasardipari Liles-Clarkin ja siirsi Lilesin Footen vierelle.

Senatorsilta puuttu tällä hetkellä kaksi kovinta nimeä kokoonpanosta, mutta se ei ole menoa haitannut. Se on yksi parhaista kotijoukkueista liigassa joten kovan työn takana on pisteet.
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Nyt on omalta osaltani jäänyt liveseuranta todella vähälle, enkä usko paljoa loppukauden pelejä katsovani muiden kiireiden vuoksi, mutta päällisin puolin voi sentään vielä tarkkailla joukkueen otteita. Daterin blogi ja joukkueen kotisivut pitävät sentään osittain hommassa mukana.

Edellisestä katsomastani ottelusta (Wsh) lähtien Avs näyttäisi pelanneen oikein hyvin, tähän mennessä 5 voittoa ja 2 tappiota. Voitot jo aiemmin mainituista Columbuksesta, Minnesotasta, Dallasista ja nyt uudempina Ottawa ja Blue Jackets toisen kerran. Tiukka back-to-back -tilanne aivan vuodenvaihteen alla, kun ensin vieraissa Ottawassa ja heti seuraavana päivänä aina yhtä vaikea Detroit. Sens siis kaatui, mutta Red Wings oli jo liian kova paikka. Keskiviikkona luvassa hyvin mielenkiintoinen kohtaaminen, kun Pepsi Centerissä nähdään Duchene vs. Tavares ensi kertaa NHL-kaukaloissa.

Kauden puolivälikin on jo ylitetty (tällä hetkellä 43 ott.) ja pelaajatkin ovat vähitellen tervehtyneet, pl. pitkäaikaispotilas Salei. Joukkueen sisäistä pistepörssiä johtaa Stastny tehoin 9+31=40, toisena kahden pisteen päässä Wolski luvuin 15+23=38. Sitten onkin tehoissa pieni pudotus, seuraavat sijat miehittävät Hejduk (27), Duchene (27), Stewart (26) joidenka jälkeen pörssin tehokkain puolustaja, Quincey pistemäärällään 4+15. Duchenen pakkaslukema -10 pomppaa esille taulukosta aika rajusti (joukkueen suurin, Svatosilla -9), kun muilla on pääosin plussan puolella.

Maalivahdeilla tilastot kertovat seuraavaa: Anderson 20-10-5, T% 91.6 ja GAA 2.68, kun Budaj'lla 4-3-1, T% 92.7 ja GAA 2.22. Tällä osastolla päällisin puolin kaikki näyttäisi hyvältä, ottelukohtaisista notkahduksista en viimeajoilta tiedä.

---

Puolustajien ylitarjonta alkaa nyt loukkaantumisten helpottaessa olemaan jo kriittisessä pisteessä. Clarkilla näyttäisi tosin olevan leukaluunsa kanssa jotain vammaa, joten ainakin lisätutkimusten ajan pakkirulettiin saadaan vähän ilmarakoa. Aiemmin mainittu kolmikko Liles-Clark-Wilson siis mukana ruletissa, joista ei ainakaan Wilsonille toivoisi katsomokeikkaa, saatika farmikomennusta, mutta pahasti näyttää siltä, että kokeneempien kilpaveljien palkkakuitit antavat etulyöntiasemaa. Paljon on spekuloitu vaihtokauppaa Clarkista ja/tai Lilesistä, viimeisimpänä Dater epäilee (tällä kertaa jopa ainakin osittain tosissaan) vaihtokauppaa Blackhawksin Kris Versteeg <-> Kevin Shattenkirk & 2nd round pick. Versteeg voisi mielestäni sopia kuin nenä päähän Avalanchen tämän hetken hyökkäykseen, laitureista on vielä pulaakin. Mutta ei oikeasti voi enää lupauksia sysätä kilpailijoille, vaikkakin nuoria puolustajia tällä hetkellä on tarjolla riittävästi. Vaihtokauppa J-M Lilesistä olisi mielestäni jo paljon parempi vaihtoehto, mutta Lilesin palkka on melkoinen, eikä Blackhawks varmasti ota yhtään enempää painolastia keventäessään pakkaansa. Shattenkirk on kuitenkin kirkkain puolustajalupaus Avalanchessa tällä hetkellä, joten siinä valossa hinta on kova. Saa nyt nähdä, että onko huhu jälleen aivan tuulesta temmattu.
 

Ilmaveivi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Colorado Avalanche
Avalanche-Islanders 2-3

Peli alkoi ilmeisesti liiankin hyvin, kun ajassa 2.48 Avs siirtyy 1-0 johtoon yv:llä, kun Stewart ohjaa maalin edestä Lilesin viivavedon maaliin. Tiedä sitten saiko tämä joukkueen odottamaan helppoa voittoa, mutta työnteko ja lopullinen tappamisen meininki puuttui loppuottelun ajan. Vierailijat tulivat tasoihin avauserän lopussa Jon Simin tahtomaalilla ja menivät ohi Rob Schrempin pesäpallohuitaisulla. Lähes koko loppupelin hakattiin päätä Roloson-nimiseen seinään, kunnes kolmannen erän puolivälissä ihan hyvän pelin pelannut nelonen sai väännettyä tasoituksen Matt Hendricksin toimesta. Kolme minuuttia ennen loppua hyökkääjät ajavat liian syvälle ja kun siihen lisätään Cumiskeyn kaatuminen hyökkäyssinisellä, pääsee Okposo iskemään voittomaalin. Turhauttava tappio, koska asenne ei ollut sitä mitä sen tulisi olla ja maalipaikkoja hukattiin aivan solkenaan, parhaimpana esimerkkinä Duchene ja puoli maalia tyhjänä.


Hurricanes-Avalanche 2-1

Todella rikkonainen ja jäähyrikas ottelu takana ja niukka tappio saaliina. 3 tappelua mahtui otteluun sekä lukuisia vihellyksen jälkeisiä torikokouksia. Avauserässä pelattiin 5 kertaa yv:llä ja saldona 0 tehtyä maalia. Ray Whitney vie isännät johtoon yv:llä, kun omalla alueella hävitään laitavääntö ja Whitney pääsee veivailemaan itsensä maalin eteen ja Budaj on pelannut itsensä ihmeellisesti ulos tilanteesta. Toinen erä alkaa heikosti kun Whitney iskee illan toisensa vain 37 sekunnin pelin jälkeen. Nousu laidasta, valelämäri ja ranteella kiekko ohi Budajin. Lohtua toi 15,5 sekuntia ennen loppua osunut Brandon Yip. Toinen peräkkäinen peli, jossa tehdään vastustajan maalivahdista suurin sankari.

Tänä yönä ollaan Buffalon vieraana back-to-back-matsissa ja odotukset ei ole hirveän korkealla. Pelin tulisi parantua oleellisesti, etenkin ylivoiman. Maalipaikkoja pitää alkaa hyödyntää paremmalla prosentilla.
 

Ilmaveivi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Colorado Avalanche
Sabres-Avalanche 3-4 SO

Toivottua tasonnostoa oli havaittavissa jo ensiminuuteista lähtien ja avauserä olikin Avsiltä erittäin hyvä. Avauserä vietiin 2-0 ja laukauksetkin 11-7. Avausmaali syntyi Duchenen vahvan karvauspelin tuloksena, kun Tallinder hukkasi kiekon alimpana miehenä ja Matt pääsi namuttelemaan Hendricksin kanssa hienon maalin. Toista maalia päästiin tuulettelemaan, kun Hejduk kääntää kiekon maalin eteen ja Duchene lyö irtokiekosta illan toisen maalinsa.

Toisessa erässä alkaa tapahtua 3 minuuttia ennen loppua, kun Sabres tulee mukaan peliin kaventaessaan tilanteeksi 1-2. Maalin iskee Drew Stafford näyttävän kuvion päätteeksi. Minuutti tästä, kun hallissa kuulutellaan vielä kotijoukkueen maalintekijöitä iskee Brandon Yip ranteella Avsit jälleen kahden maalin karkumatkalle. Stastnyltä tuli maaliin hyvä vapauttava syöttö, mikä antoi Yipille tilaa edetä hyvään vetopaikkaan. Yip on ollut loistavasta vireessä ylhäälle nostamisen jälkeen ja on nyt tehnyt 10 pelissä tehot 5+3.

Kolmannessa erässä oli taas nähtävissä turhaa passivoitumista ja Sabres sai selkeän otteen pelistä voittaen laukaukset 15-4. Kavennus 2-3 tuli erän puolivälissä, kun Thomas Vanek pääsi hiipimään puolustajien taakse ja Stafford tarjoili sinne hyvä syötön. Johtoa ei pystytty pitämään loppuun asti, vaan vajaat 4 minuuttia ennen loppua Hechtin heitto ranteella kohti maalia löysi tiensä maskissa olleen Andersonin ohitse.

Jatkoaika oli todella viihdyttävää seurattavaa, jossa mentiin päästä päähän ja molemmilla oli paikkoja ratkaista peli. Lopulta edettiin aina rankkarikisaan asti, jonka ratkaisi Matt Hendricks 11:sta parissa. Tärkeät 2 pistettä kotiinviemisinä, jotka auttavat tiukassa kamppailussa pudotuspelipaikoista. Lyhyen vieraskiertueen päättää Flamesin kohtaaminen, missä voitolla olisi jälleen mahdollisuus nousta divisioonan kärkeen.

Adam Foote sai ottelussa Carolinaa vastaa nilkkavamman ja joutui jättämään yön pelin väliin. Footer on lisäksi matkustanut takaisin Denverin, jolloin Flames-ottelu jää myös väliin.
 

Jookoskookos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Colorado Avalanche, Joe Sakic #19
Oli kyllä huima peli eilen! Koko jatkoajan ja rankkarit sai jännittää että kuka nousee esiin ja ratkaisee ottelun.
Loistavaa peliä taas junnuilta/ylösnostetuilta. Duchene 2+0 (+rl), Yip 1+1, O´Reilly ratkaiseva tasoitusrankkari ja sitten vielä Hendrics ratkaiseva rankkari ja syöttö Duchenelle maaliin.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Avalanchen peliesitykset on jatkunut suurin piirtein ennallaan. Sellaisia joukkueita vastaan jotka ovat ennakolta heikompia (Carolina, Islanders) on vaikeuksia, koska silloin pitäisi itse ottaa peli käsiin ja hallita kiekkoa. Sitten taas ennakolta kovempia (Buffalo, Calgary) vastaan joukkue kaivaa jostain sen sotakirveen ja Saccon systeemit puree paremmin. Tosin Islandersia vastaan oli niin paljon paikkoja, että niistä olisi pitänyt peli voittaa. Carolinaa vastaan taas ensimmäiset kaksi erää olivat mielestäni uskomattoman paskoja pelillisesti. Hyvä jos kaksi syöttöä peräkkäin meni omille. Tärkeillä hetkillä Anderson on jälleen noussut liekkeihin ja varsinkin Flamesia vastaan ryösti vähintään toisen pisteen. Läntinen konferenssi ja samalla luoteisdivisioona ovat kyllä erittäin tasaiset. Viimeiseen asti saa Avs taistella ja pitää tasonsa jos mielii Stanley Cup otteluihin päästä. Noiden pelien kannalta Avsilla on alkamassa tärkeä vaihe, kun ennen Olympiataukoa pelattavista 14 pelistä 11 pelataan Pepsi Centerissä. Noista matseista täytyy niitata hyvä recordi ja kerätä lomilta uudet energiat viimeiseen vaiheeseen. Seuraava peli on vasta lauantain Devilsia vastaan, joka on Claude Lemieux -night.

Coloradon onneksi joukkueesta ei lähde Vancouveriin muita kuin Paul Stastny, Peter Budaj ja ehkä koko kauden sivussa ollut Ruslan Salei. Anderson ei sitten mahtunut USA:n joukkueen kolmosmolariksi. Pelaajan kannalta olisi varmasti ollut hieno kokemus, mutta Avsin näkökulmasta hyvä, ettei valittu.

Olen ennenkin kritisoinut Wojtek Wolskin tason heittelyä laidasta laitaan joten tyydyn vain toteamaan viimeisten kymmenen pelin saldon: 0+3. Samoin Stastny on ollut melko pimennossa. Onneksi on muita pelaajia jotka nousevat esiin ja heistä kirkkaimpana Brandon Yip. On ollut kyllä melkoinen sisään marssi hänellä isoon liigaan.

Hfboardsilla oli linkitetty Milan Hejdukin haastatteluja Tshekkiläisessä mediassa. Niistä käy ilmi, että alkukaudesta tullut polvivamma oli sittenkin melko hankala ja vaivaa miestä yhä. Sen takia Hejduk jätti Olympialaiset väliin, joutuu ottamaan polveen piikkejä usein ja luultavasti hän päättää uransa ensi kauden jälkeen kun sopimus loppuu. Leikkaus ei ilmeisesti ole kovin suuri vaihtoehto. Harmin paikka, että noin hieno pelaaja joutuu kärvistellä uransa viimeiset kaudet tuollaisessa tilanteessa.

Mitä noihin treidihuhuihin tulee, niin en todellakaan usko ja toivo, että Avalanche menisi myymään Kevin Shattenkirkin. Hän on jotain sellaista mitä Avsilta puuttuu tällä hetkellä kipeästi ja on puuttunut jo kauan. Kiekollinen, rightin pakki ja yv-osaaja. Avs on ollut hänen suhteensa kärsivällinen ja antoi hänen palata/laittoi hänet vielä kaudeksi takaisin yliopistojoukkueeseensa. Siellä hän pelaa kapteenina ja johti ainakin jokin aika sitten joukkueensa pistepörssiä. Ok, hän ei ole pelannut vielä peliäkään NHL:ssä, eikä välttämättä ole kovin huikea omassa päässä, mutta potentiaalia NHL:ään on. Eikä tuollaisilla ominaisuuksilla varustettua pelaajaa ole hetkeen Avsin prospect-osastolta nousemassa tai helposti ostettavissa valmista pelaajaa muilta. Jos pakkeja aletaan myymään, niin J-M Lilesin pitäisi olla ensimmäisenä menossa, mutta hänen massiivinen sopimuksensa ja tämän kauden otteet pitävät huolen, ettei ottajia ole jonoksi asti. Shattenkirkin myyminen olisi kyllä jatkoa sille hienolle perinteelle, kun ennen treidattiin pois mm. Regehr ja Gilbert hätäisesti.
 
Viimeksi muokattu:

Wod

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan hyvältähän tämä näyttää. Harmittaa, kun ei ole mahdollisuutta ollut katsoa yhtään Avs:n peliä koko kaudella. Divisioonan johto, Läntisen konferenssin kolmonen ja koko liigan yhdeksäs.

Tulokaspelaajat näyttävät ainakin tilastojen perusteella vetäneen hyvin. Duchene jakaa kärkipaikan yhdessä Tavaresin kanssa ja O'Reilly on naputellut myös ihan kivat pisteet odotuksiin nähden. Tosin viime aikoina on tainnut olla hiljaisempaa? Sitten on tämä Yip, joka on 11 ottelussa iskenyt 8 pistettä. Mistä johtuu tämä vähäinen pelimäärä vai onko nostettu juuri viime aikoina ylös vai tiputettu jossain välissä pois kokoonpanosta?

Kiitos niille jotka vastaavat näihin kysymyksiin. Huonon seurannan takia, joutuu tuijottelemaan tilastoja/raportteja.
 

Jookoskookos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Colorado Avalanche, Joe Sakic #19
Ellen nyt ihan väärässä ole niin Yip pelasi harjoituskaudella jo loistavasti, mutta loukkaantui sen jälkeen eikä häntä ehditty nostaa ylös, ja nyt siis pelannut vasta 11 peliä.
Itse olen myös todella tyytyväinen tämän kauden Avssin pelaamiseen, ja vaikka nyt ei tänä vuonna kovin pitkälle mentäisikään niin kaikki junnut ketkä ovat päässeet pelaamaan niin saavat hyvää kokemusta. Eli siis rebuilding on käynnissä ja kovaa vauhtia :)
Itse olen onnistunut katsomaan tällä kaudella n. ~40 Coloradon peliä, ja koitetaan jatkaa samaa tahtia myös loppukausi.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Colorado kaatoi Idän kärkijoukkue NJ Devilsin 3-1. Taisi olla peräti ensimmäinen voitto noilla sinisillä kolmospaidoilla, joten nyt sekin taika on rikottu. Hyvä peli Avsilta ja nyt joukkue onnistui välttämään sen tyypillisen romahduksen 2-0 johtotilanteessa. Vaikka Devils saikin heti maalin kolmannen erän alussa, Avs ei mennyt niin totaaliseen kipsiin kuin on totuttu. Hyvässä vireessä oleva Anderson sitten hoiti tärkeillä hetkillä tärkeät torjunnat, kun Devils painoi päälle kuudella neljää vastaan.

Ryan Wilson taklasi kovaa Patrik Eliasta, joka loukkaantui tilanteessa. Taklaus ei mielestäni ollut mitenkään ruma tai laiton, mutta aina on ikävää nähdä kun pelaaja kannettaan jäältä pois. Odotettavissa oli, että Devils haluaa kuitata tuon taklauksen. Niinpä Sacco laittoin Wilsonin seuraavan kerran jäälle samaan aikaan David Kocin kanssa. Mutta kuten kirjoittamattomiin sääntöihin kuuluu, taklauksen suorittanut pelaaja vastaa teoistaan. Wilson otti miehekkäästi haasteen vastaan ja hoiti tappelun kunnialla. Wilson on todella tuonut fyysisyyttä Avsin puolustukseen ja vähintään kerran pelissä pääsee antamaan kunnon pusun. Avsin pelit on viime aikoina ollut yllättävän hanskauspitoisia. Neljä viimeistä matsia ja kymmenen tapppelua.

Milan Hejduk oli sivussa polvensa takia ja hänen paikkansa kokoonpanosta otti sairastuvalta palannut Marek Svatos.

Brandon Yip tosiaan loukkaantui harjoitusleirillä(taisi olla Monstersin leiri) ja oli pitkään sivussa. Ehti pelata kuusi ottelua Monstersin riveissä kunnes kutsu kävi ylös ja on sen jälkeen tehnyt hyvää tulosta. Farmista puheen ollen, Lake Erie Monsters on viime aikoina ollut aivan liekeissä. Suuri syyllinen lienee T.J Hensick joka on paukutellut 24 ottelussa 34 pistettä. Aluksi hän pelasi Stoan ja Haydarin kanssa ja tulosta tuli. Haydarin loukkaannuttua tahti ei ole hiipunut ja hänet valittiinkin AHL:n tähdistöotteluun korvaamaan Haydar. Vaikean alun jälkeen Ryan Stoa on alkanut laittamaan kiekkoja maaliin ja nyt kasassa on 18 maaia.
 

M10

Jäsen
Ollut kyllä hienoa seurata tällä kaudella Chris Stewartin peliä ja kehitystä varteenotettavaksi voimahyökkääjäksi. Miehellä on painava laukaus ja valtava massa 105kg, joka liikkuu suhteellisen ketterästi luistimilla. Ja hanskatkin putoavat tarvittaessa. Stewart on menossa kohti yli 50 pisteen ja lähes 30 maalin kautta. Näyttää olevan miehellä myös hiton hyvä käsi-silmä koordinaatio.
 

Jookoskookos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Colorado Avalanche, Joe Sakic #19
Juuri viime ottelussa selostajat kertoivat että kuinka Stewart lopetti jo kerran jääkiekko uran ja alkoi pelaamaa vakituisesti jalkapalloa. Se meni ohi että missä iässä tämä tapahtui, mutta onneksi palasi kuitenkin jääkiekon pariin.

Mielenkiinnolla odotellaan jo ensi kauttakin, kun nämä nuoret lahjakkuudet kehittyvät lisää (Jones, Stewart, Galiardi, O´Reilly, Duchene yms.)
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Ennakkoasetelmissa Avs-Devils oli kutakuinkin se, että hyvin levännyt ja otteluun valmistautunut Avs isännöi väsynyttä laumaa pirulaisia. Tappio tästä ei olisi siis ollut hyväksyttävää, onneksi niin ei käynytkään.

Avalanche lähti siis otteluun hyvin nuorehkolla miehistöllä, kun sekä kapteeni Foote ja luottomies Hejduk olivat sivussa loukkaantumisten takia. Hyvin pelannut miehistö ja paikkoja yksi toisensa jälkeen lunastavat nuoret lupaukset saivat siis hyvin aikaa valmistautua vanhan kunnon Devilsin kohtaamiseen (2001 SC Finals never forget). Ottelun alku olikin säväyttävä, todella upean yhteispelin tuloksena Chris Stewart sai paikan iskeä ottelun avausmaali, eikä voinut erehtyä. Hannan pysäyttää epäonnistuneen purkukiekon siniviivalla, jonka jälkeen lyhyin syötöin Wolski, eteenpäin Stastnylle, joka pelinrakentajan elkein vie kiekon maalinkulmalle ja aivan Brodeurin edestä kiekko Stewielle. Toinen Avs-maali oli Galiardin oivallinen lämäri, hyvä maski maalinedustalla, eikä Brodöö näe kiekkoa. 2-0 Avs.

Hyvin tasaista vääntöä nähtiin koko ottelun ajan, Colorado näytti pitkään hallitsevan kenttätapahtumia, kunnes NJ piristyi. Devilsin ainoaiseksi jäänyt maali osoitti taas Lilesin epävarmuuden kaukalossa. Syöttöpisteen Galiardin maaliin napannut J-M jätti miehen aivan liian vapaaksi, Wilson joutuu yksin kahta vastaan -tilanteeseen, eikä Andersonin vastaannousukaan onnistu kuin odotettua, joten peli 2-1. Lopuksi vielä tyhjään maaliin hyvin pelannut Statsny ja viimeinkin maalin merkkauttanut Wolski pelasivat joukkueelle maalin ja ottelu ratkesi siihen pisteeseen.
---

Ryan Wilson on ollut kyllä erinomainen, pelasi todella hyvän pelin lauantaina. Kovia taklauksia (harmillisesti Elias loukkaantui, mutta niitti oli puhdas), joista on valmis vastaamaan pyydettäessä. Sanoisin tappelun voittajan löytyneen Kalliovuorilta, otteli todella miehekkäästi haastettavan roolissa. Näytti minun silmiini loukanneen kättään tappelun loppuvaiheilla lyönnin jälkeen, taisi kyllä osua kypärään, eikä sen pahempia, mutta ilme kertoi jotain. Wilsonin lisäksi hyvin itseään esille nostivat tietenkin Stewart, jolle maali oli jo 24. piste 25 ottelussa (14+10), sekä Brandon Yip, joka tosin ei tällä kertaa päässyt pisteiden makuun, mutta karvauspeli oli todella vakuuttavaa läpi pelin.

Anderson ei ollut parhaimmillaan läpi ottelun, kunnes vasta loppupuolella Devilsin aloittaessa rynnistystä tasoitukseen. Silloin Andy oli vasta oma itsensä, muuten näytti haparoivalta, kiekot pomppivat välillä vähän hallitsemattoman näköisesti, mutta puolustus oli hyvin hereillä. Mieleenpainuva kohtaus oli ottelun viimeisellä minuutilla, kun Andy nappaa maalineduskahinassa kiekon kilpikäden hanskaansa ja nostaa sen ylös merkiksi. Hieman deja vu -tunnelmat tuli samanhetkisesti, Statue of Liberty: Craig Anderson edition.

David Koci, missä mennään? Mielestäni on vain hyväksi olla tämän roolin pelaaja mukana joukkueessa tarpeen varalle, mutta ehdottomasti toivoisin parempia otteita niissä kenttätapahtumissa, joissa mies on parhaimmillaan, eli tappeluissa. Jälleen kerran tappio nyrkkihippasissa, tällä kertaa Andrew Petersille, enkä rehellisesti sanottuna muista kertaakaan tällä kaudella miehen voittaneen yhtään valssia. Darcy Tucker esimerkiksi pystyy paljon parempiin suorituksiin oman sarjansa ukkoja vastaan, Wilson pystyy tarvittaessa puolustamaan itseään tai joukkuetovereitaan, myöskään Hendricks ei epäröi pudottaa hanskojaan jos tilanne sitä vaatii. Tosin Hendricks ei paljoa yleensä esitä nujakoissaan, jotka useimmiten menevät halimisen puolelle, mutta kuitenkin. Toisaalta, kukaan em. herroista (paitsi ehkä Tucker) ei pärjäisi raskaan sarjan körmyjä vastaan, joten siinä Kocilla on särmä iskeä. Mutta nyt tarvitsisi miehen kömpiä nyrkkeilyvalmennukseen, mikäli tappeluista halutaan kaikki mahdollinen hyöty joukkueelle henkisellä puolella.

EDIT: Ja siitä piti vielä mainita, että viimeaikoina tehdyt vaihtokaupat ovat kyllä kantamassa jo näinkin piakkoin hedelmää Avalanchelle. Smyth-kauppa oli tietysti joukkueelle raskas, mutta tällä hetkellä molemmat joukkueet ovat voiton puolella, Coloradon kannalta vain Preissingin palkka on taakkana, mutta Quincey on toki ollut erinomainen. Eikä vielä tiedä siitäkään, että mitä silloin saadulla fifth rounderilla saadaan tämän kesän draftissa. Plus toki voitettu cap space.

Toinen, joka tulee näin maininnanarvoisena mieleeni, on Leopold-vaihtokauppa, jossa saatiin siis Wilson, jonka otteita Avs-nutussa tuskin tarvitsee enää selitellä, Lawrence Nycholat (ei enää joukkueessa, 1+4 tehopisteet Manitoba Moosessa) ja 2nd round pick 2009 = Stefan Elliott, jonka tulevaisuudesta ei tosin vielä voi tietää. WHL-peleissä kuitenkin ihan kiitettävästi, 46 ottelua, joissa 43 pistettä (17+26), potentiaalia on siis vaikka mihin. Leopold taasen ei tuonut Flamesille juuri mitään, mitä ei Avalanchessa olisi jo näyttänyt, joten hyvin haettu kauppa oli kokonaisuudessaan. Avs voitti niin pelillisesti, taloudellisesti ja tulevaisuuteen katsoen.
 
Viimeksi muokattu:

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Olipahan viihdyttävää katsottavaa tämä viimeöinen Avs-Oilers, ainakin näin burgundy & blue -lasien läpi katsottuna. Avalanche siis kyykytti Öljyä melko rajuin lukemin, ottaen samalla neljännen peräkkäisen voittonsa. Lopputulos 6-0 hyvinkin hapetonta Oilersia vastaan. Ottelun ennakkoasetelmissa joukkueessa tapahtui pieniä muutoksia kokoonpanossa, Devilsiä vastaan kohtuullisen pirteästi pelannut Svatos oli sivussa tästä ottelusta ja on näillä näkymin day to day. Mutta eipä tämä kakkosketjun peliä haitannut, itseasiassa Galiardin mukaantulo vain paransi Duchenen ja Yipin kokonaispeliä. Chris Durno liittyi jälleen pelaavaan kokoonpanoon, eikä nyt hullummin pelannut. Haastoi Wilsonin teloneen Öljyläikän kiintiötappeluun, sekä pelasi muutaman kerran aktiivisena maalin lähettyvillä.

Heti ottelun alkuun Avs hyökkää todella aktiivisesti ja nälkäisenä kiekon perään. Galiardille siunautuu jo alkuminuuteilla todella hyvä maalintekopaikka, kun pelaaja X (en mene varmuuteen, että kuka on kyseessä, mutta veikkaisin Wilsonia tai Cumiskeyta, ehkä myös Duchene tai Yip) puolustusalueelta antaa oivallisen pitkän syötön, josta suoraan läpiajoon. Hieman epäonnistunut harhautus johtaa siihen, ettei maalia tästä tilanteesta synny. Jo aivan ensihetkistä lähtien kakkosketju Galiardi-Duchene-Yip pelaa aivan uskomattoman innokasta ja maalinnälkäistä yhteispeliä. Jeff Deslauries Öljyn maalilla on helisemässä, kun tämä tehokolmikko rakentelee paikkoja yksi toisensa jälkeen ja jokainen on vaarallinen saadessaan kiekon, kukaan ei jää sitä hautomaan. Ryan Wilsonille käy ikävästi ensimmäisessä erässä, kun Wilson ajetaan laitaan melkoisella vauhdilla, eikä mies palaa enää otteluun. Jotain on tainnut jäädä hampaankoloon viimekerrasta, kun Wilson vähän ajeli Moreauta. Pelityyli kostautuu, mutta toivotaan nyt, ettei kyse ole mistään vakavasta aivotärähdyksestä.

Ensimmäinen maali nähdään hyvinkin piakkoin, kun kakkosketjulaiset Duchene ja Yip nousevat Lilesin kera hyvin maalille. Pienen sohimisen ja kiekon tyrkkimisen jälkeen kiekko lipuu "neljänmiljoonandollarin" paikkaan, eikä siitä voi enää sutia ohi. Ensimmäisen erän toinen osuma syntyy 5vs3-ylivoimalla, Duchene seisoo maskimiehenä maalilla, kiekko jää pelattavaksi Wolskin esityöstä ja suoraan Deslauriesin edestä on helppo veivata kiekko maalin perukoille.

Toisessa erässä tahti jatkuu hyvin samankaltaisena, Oiles saa hieman enemmän maalipaikkoja kuin ensimmäisessä, mutta Avs on siltikin kaukalon herra. Ottelun kolmas täysosuma näkee päivänvalon, kun Stastny ja Stewart parkkeeraavat ruhonsa maalinedustalle, Wolski antaa Quinceylle syötön onetimeriin ja kiekko ohjautuu ilmeisesti Stewartin varusteista maaliin (luulin sen olleen Stastny, mutta samapa tuo). Ensimmäisen erätauon jälkeen ykkösketjuna häärivä Wolski-Stastny-Stewart lisäsi suuremman vaihteen pykälään, yhteispeli nousi aivan uusiin lukemiin kakkosketjulaisten seuraksi. Maalipaikkoja ei kursailtu, jokainen ketjulainen oli äärettömän vaarallinen kiekollisena. Toisen erän lopulla esiin nousi myös Kyle Cumiskey, joka lähti omalta alueelta kovaan nousuun laidasta, syötti Stastnylle joka viimeaikojen pelinrakentajan ominaisuuksia väläytelleenä laittoi kiekon vastapalloon takaisin, josta tyhjään maaliin olikin helppo osua.

Kolmanteen erään tultaessa voitto näytti jo hyvin selvältä, joten epäilin jo joukkueen alkavan sulkeutua omaan päähänsä ja pommittavan kiekkoa päätyyn, mutta toisin kävi. Heti alkuun ylivoimalla Cumiskey osoittaa, ettei edellinen maali ollut vain tuuria. Komealla lämärillä verkon perukoille upotettu peliväline oli hienoa katseltavaa. Muttei nuorukainen kuitenkaan kokonaan panostanut hyökkäyksiin, pelasti ehkäpä Oilersin parhaan maalintekopaikan heittäytymällä kiekon eteen lähes tyhjän maalin edessä, jonka Anderson oli sinne joutunut hetkellisesti jättämään. Loppulukemat 6-0 lisäsi vielä illan yksi kirkkaimmista tähdistä, eli Matt Duchene, ketjulaistensa Yipin ja Galiardin esitöistä.
---

Illan tehomiehet olivat Duchene (2+1), Liles (1+2), Wolski (0+3), Cumiskey (2+0) ja Stewart (1+1). Stastnylle "vain" 0+1, mutta mielestäni Paul oli todella hyvällä jalalla liikkeellä, rakensi lukuisia maalipaikkoja näppärillä syötöillään, sekä oli osassa myös itse yrittämässä ratkaisua. Yleisömäärän pienuus oli jälleen tapetilla, Devilsiä vastaan luku oli jo yllättäväkin suuri, noin 17 000 ja rapiat päälle, mutta nyt vain tältä kaudelta tuttu 11 000 ja risat. Tietysti Claude Lemieux'n Alumni Night kasvatti osansa Devils-pelistä, sekä Edmontonin vähäinen mediaseksikkyys vastaavasti pienensi viimeisintä lukua, mutta että näinkin suuret erot.
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Jeps näinhän se homma toki Avs-tyyliin etenee, eli Wilson on hyvin todennäköisesti sivussa ainakin perjantain Preds-ottelusta Jacquesin taklattua siihen malliin edellisessä pelissä öljyä vastaan. Aina niin arvaamattomia nämä päähän kohdistuneet vammat, toipumisajoistakaan ei voi olla koskaan täyttä varmuutta.

Wes O'Neillille avautuisi siinä tapauksessa pelipaikka, mikäli Foote ei ehdi toipua pelikuntoon vielä perjantaille. Minkäslainen tämä O'Neill on pelityyliltään? En muista kertaakaan nähneeni miestä pelaamassa, mutta kuitenkin viime kaudella on näemmä 3 peliä Avalanchessa ehtinyt pelaamaankin, joten aivan rookie ei ole enää kyseessä. Erikoisia loikkia ollut miehellä viime vuodet, ensin 07-08 Lake Eriessä reippaat 50 peliä ja pudotus ECHL-peleihin. Nyt viimekaudella käännös Avsissa ja takaisin ECHL-ympyröihin. Luulisi kai Lake Eriestä suoraan löytyvän vastaavanlainen kaveri (esim. Ray Macias), mutta ilmeisesti ei haluta pahemmin rikkoa farmin kokoonpanoa. O'Neill nyt on kai sitten ollut healthy scratch läpi kauden Avalanchen ympyröissä, mikäli oikein käsitin.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
O'Neill nyt on kai sitten ollut healthy scratch läpi kauden Avalanchen ympyröissä, mikäli oikein käsitin.
O'Neill nostettiin farmista viime viikolla samalla kun Derek Peltier lähetettiin alas. Avalanche on pyöritellyt tuossa seitsemännen pakin paikalla välillä vähän kutakin vuorollaan ja nyt vain sattui O'Neillin kohdalla aukeamaan paikka kokoonpanosta. Kovin pitkiä aikoja Avs ei ole yhtä miestä pitänyt putkeen pakkien osalta healthy scratchina (jos tarvetta), vaan on vaihtanut miestä ja laittanut entisen takaisin hakemaan pelituntumaa.

O'Neillista pelaajana ei ole itsellä kyllä mitään muistikuvaa, mutta todennäköisesti mies pääsee irti ensi yönä Predatorsia vastaan. Foote on day to day ja luultavasti sivussa. Myös Matt Hendricks oli jättänyt treenit väliin jonkun vamman vuoksi. Toivottavasti edes hän pystyisi pelaamaan, on ollut todella pirteä viime pelit.

Wilsonin loukkaantuminen oli kyllä erittäin harmillinen. Nuo päävammat on aina niin arvaamattomia, kun aluksi viikoksi arvioitu toipumisaika voi helposti muuttua viikoiksi jne. Toivottavasti mies selviää vähällä ja palaa takaisin nopeasti. Sen verran tärkeäksi pelaajaksi on noussut omilla vahvuuksillaan. Nyt kun myös Foote on pois, Avsin pakiston fyysisyys on Hannanin ja Quinceyn varassa, eli käytännössä pelkästään Quinceyn. Ellei sitten O'Neill pelaa niin kuin miehen mitat antaisivat myöten, näyttää nimittäin olevan kohtuullisen kookas mies.

Mieltä lämmitti, että Avalanche rutisti Edmontonin selvästi. Tuli juuri niin vahva esitys kuin tuossa tilanteessa pitääkin. Vähän on ollut Avsilla ongelmia otteluissa, joissa se itse on suosikki ja pitäisi ottaa aloitteet käsiin. Olikohan ensimmäinen kerta, kun Sacco on (pystynyt) peluuttamaan hyökkääjiä noin tasaisesti. Ykköstykeillä kaikilla vain noin 15 minuuttia ja Koci peräti seitsemän minuuttia.

Nyt on neljä voittoa putkeen ja Predatorsilta on otettavissa viides. Helppoa siitä ei tule, mutta Preds pelasi viime yönä ja Avs on hyvin levännyt, joten pieni etu on. Predators on vienyt joukkueiden molemmat kohtaamiset tältä kaudelta.

Luoteisdivisioonan kärkikamppailukin on saanut hieman uutta muotoa. Vancouver on saanut vahdin päälle ja on noussut aivan tuntumaan. Calgarylla puolestaan menee heikommin ja Avsilla olisi mahdollista repiä siihen peräti kahdeksan pisteen ero, kun on pari peliä vähemmän pelattuna.
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
O'Neill nostettiin farmista viime viikolla samalla kun Derek Peltier lähetettiin alas.
Aivan, onhan Peltierkin pyörähtänyt ylhäällä. Kerkesinkin jo unohtaa kyseisen tempun.

Hendricks on ilmeisesti (jälleen) IR-listalla ja samalla Avs nostaa ylös Ryan Stoan ja Brett Skinnerin. Skinner varamieheksi, mutta Stoa onkin mielenkiintoinen nimi. Hensickin kanssa peli on ilmeisesti kulkenut sen verran hienosti, että nyt päässee kokeilemaan muutamia vaihtoja Avalanchen mukana. Ensimmäinen kausi, tällä hetkellä tehopisteillä 18+9 Lake Eriessä 41 ottelussa. Isokokoinen kaveri kyseessä ja muistelisin pelanneen preseasonilla ihan kohtuullisen hyvinkin. Luistelun kanssa ilmeisesti suurimmat vaikeudet, mutta ihailtavaa kuitenkin, että Avs nostaa melko laajalla skaalalla nuoria ylös kokeilemaan. Ihan kannattavaahan se on ollutkin, vrt. Yip, Wilson ja tavallaan Stewartkin.
 

Ilmaveivi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Colorado Avalanche
Avs-Predators 2-1

Niukka mutta erittäin tärkeä voitto Predsistä takana viime yöltä. Voittoputkea venytettiin nyt 5 ottelun mittaiseksi ja peli on pääasiassa ihan hyvän näköistä. Hyvä vire tulisi säilyttää ja pisteitä pitäisi kerätä tasaiseen tahtiin.

Predsillä oli kyseessä back-to-back-matsi, mutta aloitus oli vierailta hyvä ja ensimmäiset 10 minuuttia mentiinkin suurimmaksi osaksi vieraiden lievässä hallinnassa. Siitä eteenpäin alkoivat vieraat jäähyilemään ja pian tulleella 5-3-ylivoimalla Duchene lyö kiekon maalin edestä sisään Stastnyn ja Lilesin esityön jälkeen. Nähtiinpä avauserässä sellainenkin tapaus, kuin Wojtek Wolskin uran ensimmäinen tappelu. Mitään goonia WW:stä ei odotetakaan, mutta nyt on tehty päänavaus tälläkin osastolla. Toinen erä jatkui tasaisissa merkeissä, kuitenkin Avsien pienellä painostuksella. Erän ensimmäinen yv tuottaa heti tulosta kun Tucker ja Stoa pelaavat hyvin yhteen ja Yip saa iskeä takatolpalta tilanteeksi 2-0. Tästä vain vajaat puolitoista minuuttia ja vieraat tulevat maalin päähän niinikään ylivoimalla kun Cody Fransonille pelataan paikka keskelle ja hyvä veto painuu yläkulmaan. Kolmannessa erässä Preds saa jo kiekon maaliin, mutta Hörnqvist häiritsee Andersonia sen verran, että maali hylätään ja tilanteesta tuomitaan estämisjäähy. Viimeisellä minuutilla vieraat osuvat jo tolppaan, mutta Andersonin johdolla kestetään loppuun asti ja tärkeät pisteet jäävät kotiin.

Wes O`Neill pelasi kohtuu hyvän pelin kauden ensimmäiseksi the Showssa, mutta kyllä puolustuksessa pisti silmään Wilsonin puuttuminen. Toivon mukaan ei ole kauaa poissa ja palaa kaukaloon lähipäivinä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös