Colorado Avalanche 2005-2006

  • 51 622
  • 372

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Äiti, mulla ei oo mittään tekemistä

Koska pihalla on huono ilma enkä viitsi lähteä katsomaan KooVeen karsimista Mestikseen, niin aloin laskemaan Avalanchen pelaajien pistesuorituksia neljänneksittäin.

Tai siis suunnilleen neljänneksittäin. Ensimmäiset pisteet otin 20 matsin jälkeen, toisen puolivälistä ja kolmannet ennen olympiataukoa, jolloin Colorado oli pelannut 59 ottelua.

Tanguay erottuu pistemääränsä llisäksi tasaisuudellaan - joka neljänneksellä ainakin 20 pistettä. Samoin Svatos, Brunette, Liles ja Laaksonen ovat tehneet pisteitä tasaisesti, Laperriere on hyytynyt selvästi ja puolustuksen yllättäjä Clark jopa tehostunut.

Turgeonin loukkaantumisen korvasi McLean, joka teki kolmannella neljänneksellä pisteitä saman verran kuin alkupuoliskolla yhteensä. Osan Turgeonin jääajasta sai rookie Richardson, joka tekikin mukavasti melkein puoli pistettä per peli.

Svatosin loukkaantuminen teki ammottavan aukon maalinteko-osastolle. Korvaajat täytyy löytyä veteraaniosastolta Hejduk, Turgeon, Sakic tai muuten käy loppukaudesta kylmät.

Pisteet 1.nelj. 2.nelj. 3.nelj. Yhteensä

Tanguay 23 + 22 + 21 = 66

Sakic 19 + 25 + 12 = 56
Svatos 18 + 16 + 16 = 50

Brunette 16 + 14 + 12 = 42

Liles 16 + 11 + 12 = 39
Hejduk 9 + 19 + 11 = 39
Blake 14 + 15 + 9 = 38
Turgeon 21 + 14 + 0 = 35
Laperriere 14 + 13 + 7 = 34

Laaksonen 11 + 8 + 10 = 29
Brisebois 14 + 3 + 11 = 28
McLean 4 + 10 + 14 = 28
Clark 6 + 9 + 10 = 25

Konowalchuk 14 + 1 + 0 = 15
Skarastins 6 + 4 + 2 = 12

Richardson 0 + 0 + 8 = 8
Hinote 0 + 4 + 3 = 7
Wolski 6 = 6
Boughner 1 + 2 + 2 = 5
McCormick 0 + 1 + 4 = 5
Vaananen 1 + 1 + 2 = 4
May 1 + 3 + 0 = 4
Sauer 2 + 0 + 1 = 3

Yhteensä 216 + 195 + 167 = 578

Maalit 1.nelj.+ 2.nelj. + 3.nelj. Yhteensä

Svatos 10 + 10 + 12 = 32

Tanguay 8 + 6 + 10 = 24
Sakic 6 + 11 + 4 = 21

Hejduk 4 + 7 + 5 = 16
Brunette 3 + 8 + 4 = 15
Laperriere 6 + 7 + 2 = 15
Laaksonen 7 + 2 + 4 = 13
Liles 5 + 4 + 2 = 11

Turgeon 7 + 3 + 0 = 10
Blake 4 + 3 + 3 = 10
Brisebois 5 + 1 + 3 = 9

Konowalchuk 6 + 0 + 0 = 6
Clark 2 + 1 + 3 = 6
McLean 1 + 3 + 2 = 6
Skarastins 1 + 2 + 0 = 3
Hinote 0 + 2 + 1 = 3
Richardson 0 + 0 + 3 = 3
May 1 + 1 + 0 = 2
McCormick 0 + 0 + 2 = 2
Wolski 2 + 0 + 0 = 2
Sauer 1 + 0 + 0 = 1
Boughner 0 + 1 + 0 = 1
Vaananen 0

Yhteensä 79 + 72 + 60 = 211
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Ensi kesä

Golden AWe kirjoitti:
Theodoren palkka kahdelta seuraavalta kaudelta on yhteensä 11,5 miljoonaa. Ei tuo tilanne ainakaan minun silmiini näytä yhtään paremmalta tulevien sopimusneuvottelujen tai budjettiin mahduttamisten suhteen. Kyllä nyt Lacroix mokasi ja teki tilanteensa itselleen aika vaikeaksi ajatellen myös Sakicin ja Blaken tulevia palkkaneuvotteluja, ei kai Sakicille voi vähempää tarjota kuin Theodorelle?

Vaikka Forsberg on suosikkipelaajianni, niin minusta hän on ylipalkattu. Hän on käytännössä fyysisesti romuna, enkä ihmettelisi vaikka peliura loppuisi tähän kauteen. Minusta PL selvisi viime kesänä hyvin. Jokainen voi katsoa NHLPA:n sivulta katsoo Avalanchen palkkabudjetin http://www.nhlpa.com/WebStats/PlayerSearchV2.asp?OIDTeam=8382 ja sitten selostaa miten hän olisi mahduttunut Foppan palkan nykyisiin raameihin.

Ensi kesänä tulee olemaan mielenkiintoista seurata NHL-seurojen toimitusjohtajien päätöksiä. Viime kesä oli uusien kuvioiden harjoittelua, mutta nyt nähdään ketkä toimitusjohtajista ovat pelimiehiä ja ketkä marjanpoimijoita. Tällä hetkellähän Avs-organisaatio on jonkinlaisessa murrosvaiheessa ja kyllä minua mietittytää onko Lacroixilla kanttia monottaa sekä Sakic ja Blake ulos ja lähteä rakentamaan joukkuetta uudelta pohjalta.

Kuten jo aikaisemmin kirjoitin, niin en oikein ymmärrä Theodoren hankkimista nykytilanteessa. Siksi on osaa oikein arvioida oliko se moka vai ei, koska en ymmärrä mikä IDEA Theon hankkimisen takana oli. Jos Avalanchella olisi huipulle matkalla oleva joukkue - esim. Ottawa - tai huippusuorituksiin pystyvää maalivahtia vailla oleva "contender" - esim. Tampa - niin silloin ymmärtäisin Theon hankinnan, mutta käytännössähän Avs on jo huippuvuotensa ohittanut. Hyökkäyksen johtaja Sakic ja puolustuksen päämiehen Blake ovat molemmat vuosimallia -69, joten tuskinpa he enää nykyisestä petraavat.

Myönnän että Läntisessä konferenssissa melkein mikä tahansa pudotuspeleihin selviytyvä joukkue voi mennä aina Stanley Cup -finaaleihin asti, mutta jotenkin en jaksa uskoa että joukkue Pierre Turgeon kakkossentterinä pystyisi siihen, mihin he eivät pystyneet Peter Forsberg kanssa viimeisen kolmen pelatun kauden aikana. Siis selvitymään Stanley Cupin finaaleihin ja voittamaan siellä itäisen konferenssin mestarit.

Juu, tuohon alkuperäiseen kysymykseesi sanoisin että: Kyllä, minusta Sakicille voi tarjota vähemmän kuin Theodorelle. Olli Jokinen teki Floridan kanssa neljän vuoden 21 miljoonan taalan sopimuksen. OJ on tällä hetkellä NHL:n pistepörssissä sijalla 15, 32 + 39 = 71 pistettä, +16. Joe Sakic sijalla 31. 24 + 40 = 64 pistettä, - 3. Toinen tulossa kiekkoilijana parhaaseen ikään, toisella huippuvuodeeet takana. Tietekin Joe saa legendalisää, mutta silti en usko että tarjous on yli 5,5 miljoonaa taalaa per kausi.

Oikeastaan mielenkiintoisempaa on nähdä paljon Alex Tanguaylle tai J-M Lilesille tarjotaan, sillä he ovat Avalanchen lähitulevaisuuden menestyksen kulmakivet.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Ei mennyt hyvin

Harvemmin joukkue häviää vieraissa silloin kun onnistuu tekemään viisi maalia, mutta Avs onnistui siinä San Josea vastaan. Budajin heikkoa esitystä ja tappiotakin pahempi uutinen oli tieto Alex Tanguayn loukkaantumisesta. Polvivamma tuli törmäyksessä Ville Niemisen kanssa eikä Tanguay pystynyt jatkamaan pelliä sen jälkeen. Loukkaantumisen vakavuus selviää myöhemmin.

Ensi yönä Kalifornian kiertue jatkuu ottelulla Kingsejä vastaan. Pelihän on samanlainen neljän pisteen matsi kuin Sharks-pelikin. Eikä loppukausi näytä helpommalta. Siis nyt Kings, sitten Ducks. Sen jälkeen StL, Edm, Anaheim uudestaan, Flames, Chicago, Sharks, StL, Wild, Phoenix, Flames toistamiseen, Canucks, toinen peli Oilersia vastaan kauden viimeisenä.

Neljätoista ottelua ja niistä viisi ns. "helppoa" (2 x StL, Chi, Pho, Wild) ja yhdeksän niitä joukkueita vastaan, jotka taistelevat viimeisestä pudotuspelipaikoista Detroitin, Nashvillen ja Dallasin takana. Calgaryllähän on neljän pisteen kaula, mutta senkään paikka pudotuspeleissä ole vielä ihan kirkossa kuulutettu.

Jos Tanguayn polvivamma on vakava, niin Budajn pitää pelata hemmetin hyvä loppukausi jotta joukkue selviäisi playoffseihin. Ja vieraissa pitää pelata paremmin kuin tämän kiertueen aloitus - kaksi ottelua, kaksi tappiota.

Mitähän positiivista keksisi. Joo, Ian Laperriere teki kaksi maalia ja Rob Blake plusmiinus-saldo San Josea vastaan oli plus 5.
 

Ronning

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Vancouver Canucks, Cliff Ronning
Pierre Brisebois?

Kesällä Avalanche teki ns. Millenium-diilin kun se korvasi Adam Footen Patrice Briceboisilla ja Peter Forsbergin Pierre Turgeonilla. Tälle tuli naureskeltua pitkälle syksyyn. Nyt olisi ajankohtaista tiedustella että jatketaanko naureskelua, vai ovatko ukot täyttäneet paikkansa. Eli mitenkäs herroilla on kausi so far mennyt?
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Ronning kirjoitti:
Nyt olisi ajankohtaista tiedustella että jatketaanko naureskelua, vai ovatko ukot täyttäneet paikkansa.

Riippuu, että paikkansa vai paikkansa?

Turgeon on ollut ihan ok kakkossentteri ja #71:nkin on pelannut ihan hyvin hyökkäyssuuntaan. Ikävä tosiasia kuitenkin on, että näiden miesten tehtävänä oli korvata Forsberg ja Foote. Ei sitä voi tehdä yksikään nykyinen jääkiekkoilija. Siinä mielessä paikkaansa eivät ole täyttäneet.

Mielestäni turhia hankintoja. Olisi ennemmin hankittu kokemattomia, nuoria ja halpoja miehiä, kun Cupista ei kuitenkaan tulla taistelemaan.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Ronning kirjoitti:
Kesällä Avalanche teki ns. Millenium-diilin kun se korvasi Adam Footen Patrice Briceboisilla ja Peter Forsbergin Pierre Turgeonilla. Tälle tuli naureskeltua pitkälle syksyyn. Nyt olisi ajankohtaista tiedustella että jatketaanko naureskelua, vai ovatko ukot täyttäneet paikkansa. Eli mitenkäs herroilla on kausi so far mennyt?

Minusta Turgeon on ollut palkkaansa nähden hyvä sijoitus. Tosin hän oli välillä pitkään loukkaantuneena, eikä joukkueen peli siitä kärsinyt. Mutta nyt kun Tanguay on sivussa 2-4 viikkoa, niin Turgeonin merkitys taitaa korostua. JOS Turgeon pystyy loppukauden aikana kääntämään pari-kolme ottelua Avalanchen voitoksi, niin hyvä sainaus Pierreltä.

Minusta Brisebois on mainettaan parempi puolustaja ja tämän kauden palkalla hyvä veto. Ensi kausi on eri juttu.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Farmiuutisia

Otetaan viesti Devils-ketjusta:

dali kirjoitti:
Devils on ostanut AHL-joukkue Lowell Lock Monstersin itselleen. Linkissä lisätietoa kaupasta.

http://www.lockmonsters.com/fullstory.php?id=454

Saa nähdä, minne Carolinan ja Coloradon prospectit jatkossa menevät pelaamaan. Devilsin yhteistyö Albanyn kanssa on sitä myöten selvä, ja farmipelaajat menevät Lowelliin.

Joka tapauksessa...Haastetta Devilsille on, sillä seuran tavoitteena on myydä ensi kaudeksi 1500 kausikorttia LLM:n matseihin.

Eli tällä hetkellä Avalanchella ei ole AHL-kytköksiä ensi kaudeksi. Jonkinlainen AHL-sopimus on varmasti kuitenkin tulossa, koska onhan organisaatiolla sopimuksen alaisena on nuoria pelaajia, jotka eivät mahdu NHL-kokoonpanoon. Ei heitä ihan heitteille - siis määrätä UHL:n San Diego Gullsiin - voi jättää.

Avs ei ole vielä julkaissut sopimuksia junnuvarausten kanssa, mutta eiköhän niitäkin kevään mittaan tipu. Näihin aikoihin niistä usein ilmoitetaan, kun sekä Kanadan junnusarjojen että yliopistosarjojen runkosarjat alkavat olla ohi ja samalla osalla pelaajista kausikin on jo pulkassa.

En tiedä sitten miten epäselvältä vaikuttava farmitilanne vaikuttaa halukkuuteen sainata yliopistosta varattuja pelaajia. Voi olla että heidät jätetään mielummin kehittymään NCAA:han.

edit.

Ainakin runkosarja meni monilla Avs-prospekteilla ja -suspekteilla hyvin, täytyy viikonloppuna listata porukan runkosarjan saavutukset. Varsinkin Wolskin loppukausi oli vakuuttava, mutta katsotaan miten pelivire kestää viikonloppuna alkavissa OHL:n pudotuspeleissä. Viikonloppuna alkaa myös NCAA:n loppupelit ja tulessa on useampikin Avs-varaus.
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
heikkik kirjoitti:
Ainakin runkosarja meni monilla Avs-prospekteilla ja -suspekteilla hyvin, täytyy viikonloppuna listata porukan runkosarjan saavutukset. ... Viikonloppuna alkaa myös NCAA:n loppupelit ja tulessa on useampikin Avs-varaus.

Eipä kestänyt Ryan Stoan, Brandon Yipin ja kumppaneiden pudotuspelit NCAA:ssa kovinkaan pitkään. Minnesota (Stoa, puolustaja Derek Peltier), Michigan (TJ Hensick) ja New Hampshire (Brett Hemingway) putosivat heti ensimmäisissä otteluissaan ja Boston University (Yip) toisessaan, vaikka sekä Minnesota ja Boston olivat vahvoja suosikkeja voittamaan jopa koko turnauksen. Turnaukseen selvisi 16 joukketta, eikä näiden joukossa ollut Denveriä (Paul Statsny), Darthmoutia (David Jones) eikä Ohiota (Tom Fritsche).

Nuorukaisten kausi on ohi ja ainakin pisteellisesti meni usemmallakin ihan hyvin. Paul Statsny voitti oman sarjansa (WCHA) pistepörssin ( 39 peliä, 19+34 = 53, 79 PIM) ja valittiin liigan ykköstähdistöön. Brandon Yip valittiin oman liigansa (HE) vuoden tulokkaaksi ja teki 39 pelissä tulokkaaksi mukavat pisteet 9 + 22 = 31, 59 PIM. Toinen yliopistotulokas, Ryan Stoa, keräsi lopulta 25 pistettä (10+15 = 25, 43 PIM). Stoahan on syntynyt -87, kun taas Yip on vuosimallia -85.

Avalanchen varaamista yliopistopelaajista eniten kehittynein taisi olla toisen kautensa Darthmoutin yliopistossa pelannut David Jones, joka valittiin oman liigansa (Ivy League) ykköstähdistöön. Jones ja Brett Hemingway tehtailivat pisteitä suunnilleen per peli vauhtia: Jones 33 peliä 34 pistettä (17+17) ja Hemingway 41 pelissä 38 pistettä (19 + 22). Eniten Avalanchen yliopistovarauksista pisteitä kokosi TJ Hensick, joka teki 17 maalia ja antoi 35 syöttöä.

Kanadan junnusarjoissa pelaavista varauksista Wojtek Wolski oli vakuuttava, 56 pelissä 128 pistettä (47+ 81). Kesken kauden yliopistosarjasta OHL:n Kitschneriin siirtynyt Viktor Oreskovich pelasi parissa loppukauden matsissa niin hyvin, että pääsi lopulta melkein piste per peli saldoon (19 ottelua / 16 pistettä). Kitschenerin ensimmäisessä pudotuspeliottelussa Oreskovich aloittikin ykköskentällisessä, mutta jäi ilman pisteitä. Toinen potentiaalinen floppi, Chris Durand, hurjasteli Seattlen ensimmäisessä playoffsottelussa kolme maalia ja yhden syötön. Toisessakin pelissä hän oli ratkaisijan roolissa, sillä Durandin istuessa jäähyaitiossa Portland tekaisi ottelun ainoaksi jääneen maalin. Runkosarjassa Durand jäi alle 40 pisteen (71 peliä, 14+20 = 34)

Kun esim. Hockey’s Future-sivustolla veikkaillaan ketkä varauksista siirtyvät ensi kaudeksi ammattilaiseksi, niin pienikokoista Hensickiä (5-10, 180) pidetään todennäköisimpänä siirtyjänä. Hän samaa ikäluokkaa kuin Yip ja Statsny - eli syntymävuosi on -85 - ja on opiskellut Michiganin yliopistossa jo kolme vuotta. Lisäksi hän pelityyliltään pisteitä takova pikkusentteri ja Avs-varauksissa ei ole tällä hetkellä vastaavanlaista pelaajaa.

Itse veikkaisin että myös Brett Hemingwaytä voisi kiinnostaa yliopisto-opiskelun lopettaminen - ainakin joksikin aikaa - ja jääkiekkoammattilaisuuden kokeileminen. Hän parisen vuotta Hensickiä vanhempi (-83), opintoja on takana 3 vuotta ja mitat (6-1, 190) ovat ammattilaiskiekkoon riittävät. Samaa uskoisin Hemingwayn entisestä Coquitlam Express-seurakaverista David Jonesista. Vaikka Jonesin opinnot ovat kestäneet vasta pari vuotta, niin ikää (vm 84), kokoa (6-11/2, 210) ja ilmeisesti tahtoakin AHL-uran aloittamiseksi löytyy.

Eri asia on miten kiinnostuneita Avseissa ollaan tekemään sopimukset esim. Hensickin, Hemingwayn ja Jonesin kanssa. Jos - ja kun - Avalanche tekee jonkinlaisen farmisopimuksen, niin iso kysymys on montako pelaajaa he lupaavat toimittaa AHL- ja UHL-tason farmiseurojen käyttöön? Jos tilanne on sama kuin tämän kauden alussa, niin sopimustarve taitaa olla pari-kolme hyökkäjää. Puolustuksen tilanne on prospektien kohdalla paljon hyökkäystä synkempi, mutta siihen pitää palata myöhemmin.

Lowellissa kauden aloittaneista Brad Richardsonia ja Cody McCormickia ajetaan sisään NHL-tasolle, joten on vaikea uskoa että heidän suunnitellaan aloittavan ensi kaudella farmissa. Lock Monsterseissa pelaavista Avs-hyökkääjistä David Svagrovskyllä (-84), Frantisek Skaladnyllä (-82) ja Ryan Steevesillä (-82) taitaa olla sopimuksestaan jäljellä vielä yksi vuosi ja Dan DaSilvalla (-85) parisen vuotta. AHL-veteraani Paul Healyn sopimus taisi olla vain yksivuotinen ja loppuu tänä kevänä. Siis JOS arvailen oikein, niin organisaatiossa olisi tilaa ainakin parille-kolmelle farmihyökkääjälle. Tietenkin ajatusteni kulku voi aivan väärä ja kevään ja kesänä aikana ei tehdäkään sopimusta yhdenkään uuden pelaajan kanssa... .

Mutta, mutta, eiköhän pari uutta nuorta lupausta sainata. Hensick tuntuu loogiselta valinnalta, koska hän vaikuttaa sekä AHL:ään että nyky-NHL:ään sopivalta tyypiltä ja mahdollisuudet todelliseen "home-run":iin on olemassa. Muista NCAA-varauksista on vaikeampi arvata mitään. Esimerkiksi Frantisek Skaladny ja Ryan Steeves tekivät ihan OK yliopistourat, niin AHL-tasolla nämä kaverit ovat olleet parhaimmillaankin korkeintaan keskinkertaisia. Molemmat kuitenkin ”kypsyivät” yliopistotasolla täydet neljä vuotta, joten sikäli heidän olisi pitänyt tulla suhteellisen valmiina AHL:ään.

Toivottavasti nykyisten yliopistosuspektien kanssa Avalanchella käy paremmin kuin Skladnyn kanssa. Ja onhan Skaladny/Steeves ja Hemingway/Jones -kaksikoilla yksi selkeä ero. Hemingway ja Jones ovat isokokoisia ja suhteellisen romulauisia pelaajia, kun taas Ste/Ska paria kuvaillaan nopeiksi ja korkeintaan keskikokoisiksi pelaajiksi. Coloradossa on tulevaisuudessakin käyttöä kolmos-nelos -ketjun duunareille.

Omien varausten vaihtoehtona on tehdä sopimus nuorten, varaamattomien UFA-pelaajien kanssa. Tätä tapaa on erittäin hyvällä menestyksellä noudattanut Flyersin GM Bobby Clarke. Esimerkiksi RJ. Umbergerin, Branko Radijovichin ja Ruslan Fedotenkon (= Joni Pitkänen) sainaaminen ovat olleet Phillylle helvetin hyviä vetoja. Ensi kesänä tilanne on vielä erikoisen herkullinen, kun markkinoille vapautuu paljon nuoria eurooppalaisia pelaajia. Seurojenhan pitää tehdä heinäkuun ensimmäiseen päivään mennessä sopimus vuonna 1982 ja sitä ennen varaamiensa europelaajien kanssa tai näistä tulee vapaita agentteja.

Minä ainakin olisin tyytyväinen, jos Avalanche ilmoittaisi heinäkuun alussa tehneensä sopimuksen esim. hyökkääjä Arttu Luttisen (-83) ja puolustajien Olli Malmivaaran (-82) ja ruotsalaisen Lars Jonssonin (-82) kanssa. Saataisiin organisaation nuoria, mutta vähintään AHL-tasolle valmiita pelimiehiä. Tosin Lacroixin / Avalanchen tapana ei ole ollut vapaiden agenttien sainaaminen, mutta ehkä viime kesäinen Vitali Koleshnekovin hankkiminen katsotaan onnistuneeksi toimenpiteeksi ja jatketaan entistä rohkeammalla linjalla.
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Läntisen konferenssin playoffstaisto

Viime yön tulokset olivat läntisen konferenssin pudotuspelipaikkojen kannalta mielenkiintoiset. Colorado, Los Angeles, Edmonton, Anaheim ja San Jose voittivat ja Vancouver hävisi. Kaksihan tästä kuusikosta jää viivan alapuolelle jää kalifornialaisjoukkueiden loppuveto saattaa tiputtaa jopa molemmat kanadalaisporukat draftarvontaan osallistuvien joukkueiden joukkoon.

Hockey News ennakoi tammikuun numerossaan 12 loppukauden tapahtumaa ja yksi niistä oli että Vancouver Canucks jää playoffsien ulkopuolelle (idässä samaa kohtaloa ennustettiin Tampa Baylle). Juttua lukiessani naureskelin tuolle vaihtoehdolle, mutta enää se ei tunnu lainkaan mahdottomalta. Thorton / Toskala / Chechoo -kolmikko potkii Sharkseja vahvasti eteenpäin, Los saattoi saada valmentajanvaihdoksesta tarvittavan boostin ja Anaheimissa Gigueire, Selänne ja nuoret lupaukset antavat palkkashekkeilleen täyttä vastinetta.

Coloradolla on kotivoittoinen loppukausi edessä ja Pepsi Centteriin tulevat ensi yönä Edmonton, keskiviikon vastaisena yönä Anaheim ja vielä maaliskuussa Chicago, Sharks, StL, Wild ja Phoenix. Ei näytä pahimmalta mahdolliselta ohjelmalta. Vieraspeleistä on vielä jäljellä Flames kuun viimeisenä päivänä ja kauden päättävä Kanadan kiertue eli Flames, Canucks ja Oilers. On täysin mahdollista että kahdella viimeisellä ottelulla ei ole vastustajalle mitään merkitystä - tai sitten kyseessä on niiden playoffs-haaveiden kannalta elämän ja kuoleman kamppailu.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Home stand

Viiden kotipelin putki alkoi niukalla voitolla Black Hawkseista ja ensi yönä tulee vastaan San Jose. Ottelu on Sharkseille paljon tärkeämpi kuin Avalanchelle enkä itse kyllä pistäisi ropoakaan kotivoiton puolesta. Toisaalta San Jose on viime peleissä kämmäillyt käsittämättömällä tavalla häviämällä mm. Phoenixille ja Columbukselle. Ja saa nähdä pääseekö Vitali Koleshnik vihdoinkin aloittamaan maalissa, sillä Aebischer-kaupan jälkeen Budaj on aloittanut kaikki ottelut.

Hockeys Futuren keskustelupalstalla on juttua Carolinan ensi kauden farmikuvioista. Kun Devils teki aiemmin sopimuksen Carolinan/Coloradon nykyisen farmijoukkueen Lowellin kanssa, niin nyt Carolina on tehnyt sopimuksen Devilsien hylkäämän Albanyn kanssa. Ja ilmeisesti Avalanche tekee tämän kauden tapaan yhteistyötä Carolinan kanssa eli organisaatioilla olisi ensi kaudellakin yhteinen farmijoukkue. Näin ainakin Carolinan GM Jim Rutherford oli kuulemma vihjaillut.

Oikeastaan yhteistyökuvio on hyvin ymmärrettävä, sillä kumpikin organisaatio (Avs, Hurricanes) ovat prospect-puolella niin ohuita, ettei niiltä yksinään löydy pelaajia AHL-joukkuetta täyttämään. Lowelissahan tilanne on ollut tällä kaudella melkoisen sekava, sillä trafiikki NHL:n ja AHL:n välillä on hemmetin kiivasta. Lock Monstersissa on tällä kaudella käynyt kääntymässä ennätysmäärä pelaajia, joten ei ihme että organisaation omistaja/johto halusi vaihtaa NHL-yhteistyökumppaneita.

edit.

Junnupuolelta voisi todeta, että Wolskin joukkue voitti ensimmäisen sarjan 4-2 ja WW teki sarjan kuudessa pelissä 4+8, mutta on tehotilastossa -3. Viktor Oreskovich keräsi viidessä pelissä kaksi syöttöpistettä ja plusmiinustilastoon jäi lukema -1. Kitchner putosi jatkosta otteluvoitoin 1-4.

WHL:n puolella Chris Durandin porukka Seattle on tasatilanteessa 3-3 Portlandia vastaan. Durand johtaa joukkueensa pistepörssiä (5+3=8, +3) ja ensi yönä ratkeaa jatkuu nuorukaisen kausi vai ei.
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Theodore kunnossa?

San Jose-tappion jälkeen paluu normaaliin päiväjärjestyksen voitolla St. Louisista.

Ottelukommenttien mielenkiintoisin tieto oli Joel Q:n ilmoitus maalivahtipeluutuksesta:

"Peter Budaj (14-10-6) got the win in his 13th straight start, earning himself one more before goaltender-in-waiting Jose Theodore makes his Colorado debut Tuesday night against Phoenix.

"Peter will start tomorrow. Jose will dress as the backup," Avs coach Joel Quenneville said. "We will take it day-by-day, but I would anticipate Jose starting on Tuesday. I thought Peter had a strong game the other night against San Jose, and he was strong tonight, too.""

Eli Budaj pelaa Minnesotaa vastaan ja Theo on todennäköisesti maalissa viimeisessä kotiottelussa Phoenixia vastaan. Kausihan päättyy Kanadan kiertueella eli vierasotteluilla Calgaryä, Vancouveria ja Edmontonia vastaan. Toivottavasti Avs voittaa loput kotiottelunsa, niin saa vähän hengitystilaa noihin vieraspeleihin.

Viime öinen Vancouverin voitto Calgarystä jatkoajalla oli pahin mahdollinen lopputulos - divisioonan johtaja sai pisteen ja pahin takaa-ajaja kaksi pistettä. Käytännössä Calgary on jo varmistanut lohkovoittonsa ja tämän hetkisten sijoitusten perusteella Flames on Coloradon vastustaja pudotuspelien avauskierroksella. Paska juttu, koska Albertan ykkösjoukkue tuntuu saaneen pelinsä kuntoon juuri tärkeimpien otteluiden kynnyksellä.

Junnupuolelta sen verran että Seattle hävisi seitsemännen ottelunsa ja putosi jatkosta. Chris Durand ei tehnyt pisteitä siinä matsissa. Wolskin porukka elli Brampton Battalion aloitti toisen pudotuspelikierroksensa 4-1 voitolla ja 1-4 tappiolla. Wolskille syöttöpiste molemmissa matseissa.

Paul Statsny valittiin All-Americanin läntisen puolen kakkostähdistöön. Joukkueet (itään ja länteen molempiin ykkös- ja kakkostähdistöt) valitsivat yliopistosarjojen valmentajat.

Ryan Stoaan liittyen voisi todeta sen verran, että hänen kanssaan loppukaudella pelanneet Ryan Potulny ja Danny Irmen jättivät yliopistouransa kesken ja siirtyivät ammattilaisiksi. Potulny teki sopimuksen Phillyn ja Irmen Minnesotan kanssa. Joten ensi kausi näyttää oliko Stoan tämän kauden vahva loppuveto hyvien ketjukaverien ansiota vai kehittyikö kaveri vaan niin ripeästi. Ainakin miehelle on joukkueessa iso rooli tarjolla, sillä Potulny ja Irmen olivat joukkueen hyökkääjistä pistepörssissä ensimmäinen ja kolmas. Toisena oli kesän kärkivarauksiin kuuluva Phil Kessel, joka mahdollisesti siirtyy heti varauksensa jälkeen pelaamaan NHL:ään.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Helpottava voitto

heikkik kirjoitti:
Eli Budaj pelaa Minnesotaa vastaan ja Theo on todennäköisesti maalissa viimeisessä kotiottelussa Phoenixia vastaan. Kausihan päättyy Kanadan kiertueella eli vierasotteluilla Calgaryä, Vancouveria ja Edmontonia vastaan. Toivottavasti Avs voittaa loput kotiottelunsa, niin saa vähän hengitystilaa noihin vieraspeleihin.

Kahdesta viimeisestä kotiottelusta ei voitettu kuin toinen, mutta sekin todennäköisesti riittää. Jos Canucks häviää ensi yönä San Joselle, niin Aavalanchen pudotuspelipaikka on varma.

Theodore kaksi ensimmäissstä ottelua eivät menneet aivan parhaalla mahdollisella tavalla. Ensin Wild-ottelussa ensi erässä Budajn tilalle 0-2 tilanteessa ja 19 vedosta meni kolme sisään. Kojootteja vastaan Avalanche hyökkäys tehoili Tanguayn paluusta innostuneena 6-0 johdon ja sen jälkeen Phoenix kaunisteli tappiolukemikseen 6-4. Theodorea kohti lauottiin 25 kertaa ja neljä siis livahti sisään. Lehtijuttujen ja HF:n palstan mukaan Theodoren esitykset olivat ihan siedettäviä, mutta pitkä pelaamattomuus oli näkynyt otteissa. Saa nähdä sitten kumpi on maalissa vieraskiertueen matseissa. Veikkaisin että Budaj pelaa kaksi ottelua ja Theodore yhden.

edit.

Wolskin joukkueen Brampton Battalionin pudotuspelisarja Barrie Coltsia vastaan ei ole mennyt oikein puikkoihin. Ensimmäisen ottelun Battalion voitti 4-1, mutta hävinnyt kolme seuraavaa 1-4, 1-6 ja 2-11 (!). Jos - ja kun - Colts voittaa sarjan, niin Wolski on vapaa pelaamaan loppukauden Avalanchen riveissä. Tai ainakin hän voi hengailla porukan mukana ja haistella NHL:n playoffs-tunnelmaa, vaikkei pääsisikään pelaavaan kokoonpanoon.

edit2.

Farmijoukkue Lowellilla on vielä neljä peliä kautta jäljellä, koska joukkuehan ei selviä AHL:n pudotuspeleihin. Lock Monstersien viimeinen matsi on 16.päivä Providencea vastaan.

Yleensä kauden jälkeen farmista nostetaan muutama pelaaja "palkkiomatkalle" emojoukkueen matkaan, mutta tällä kaudella reissun arvoisia ei taida Lowellista montaakaan löytyä - ei ainakaan Avalanche-organisaation miehistä. Pakeista Jeff Fingerillä ja Mikko Viitasella on ilmeisesti sopimustensa viimeiset kaudet, joten heihin ei varmaan enää panosteta. Tomas Slovakilla taitaa olla sama tilanne. Johnny Boychuk (-84) kai sitten on se kaveri, joka voisi jatkaa kauttaan Denverissä. Hyökkääjistä ei välttämättä ketään, mutta Ryan Steeves ja Frantisek Skaladny ovat ainakin yritteliäitä tyyppejä vaikkei hyökkäystehoja olekaan AHL-tasolla löytynyt. Ehkä he pääsevät Boychukin matkavereiksi, ettei hänen tarvitse ihan yksin reissata. Mutta sen näkee sitten viikonlopun jälkeen, kunhan Lowell päättää varsin surkeasti sujuneen kautensa.
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Se on Dallas

heikkik kirjoitti:
Saa nähdä sitten kumpi on maalissa vieraskiertueen matseissa. Veikkaisin että Budaj pelaa kaksi ottelua ja Theodore yhden.

Eli runkosarja on ohi. Runkosarjassa sijoitus lännen seitsemäs ja pudostuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaan tulee "taas" Dallas Stars. Vastus on kolmesta mahdollisesta (Det-Dal-Cgy) mieluisin, mutta kyllähän Avs lähtee sarjaan selvästi altavastaajana.

Playoffsit aloittavasta maalivahdista ei taida olla epäselvyyttä. Sen jälkeen kun Theodore laitettiin maalinsuulle kesken Minnesota-pelin, niin hän pelasi kaikki ottelut. Paras peli taisi olla tulla Calgaryä vastaan, mutta siinäkin ottelussa Kiprusoff oli parempi. Muutenkaan Avalanchen loppupelit eivät menneet mielialaa kohottavasti - Vancouveria vastaan selvittiin jatkoajalle, Calgarylle ja Edmontonille hävittiin jo varsinaisella peliajalla.

Juu, eipä pitäisi olla paineita pudotuspeleihin lähdettäessä. Suoraan 0-4 putoaminen olisi pettymys, 1-4 alisuoriutumista, 2-4 odotettu tulos, 3-4 ylisuoritumista ja ensimmäisen pudotuspelikierroksen voittaminen suuri ja iloinen yllätys.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
heikkik kirjoitti:
Juu, eipä pitäisi olla paineita pudotuspeleihin lähdettäessä. Suoraan 0-4 putoaminen olisi pettymys, 1-4 alisuoriutumista, 2-4 odotettu tulos, 3-4 ylisuoritumista ja ensimmäisen pudotuspelikierroksen voittaminen suuri ja iloinen yllätys.

Dallas kaatui otteluvoitoin 4-1 ja minä olen jo nyt kauteen tyytyväinen. Pelaajat, johtoporras ja suurin osa faneista ei varmastikaan ole vielä tyytyväisiä, mutta minä en odotakaan joukkueen voittavan the Kannun ihan joka vuosi. Pari kertaa vuosikymmenessäkin on ihan riittävä saavutus.

Pierre Turgeon oli sarjan viimeisessä pelissä terve raaputus, joten miehen ura alkaa vedellä viimeisiään. Sopimuksestahan on jäljellä vielä ensi vuosi enkä tiedän miten uudessa CBA:ssa on määritelty ulososto-oikeus. Jostain on jäänyt sellainen mielikuva, että ulosostosta huolimatta osa pelaajan palkasta laskettaisiin palkkabudjettiin, jollei pelaaja tee sopimusta uuden seuran. Kummalliselta tuo kuullostaa ja toivottavasti niin ei ole.

Brad Richardsonhan on ajanut sentterihierarkiassa Turgeonin ja Brett McLeaninkin ohi. Ja Wolski pelaa ensi kaudella vakiokokoonpanossa, niin taitaa McLeaninkin ura Avalanchessa olla tämän kauden jälkeen ohi. Minusta Joel Q on antanut nuorille (Richardson, Wolski) yllättävän paljon jääaikaa, mikä on ensi kautta ajatellen lupaava juttu.

Mutta pelataan tämä kausi nyt ensin pois. Lännen kakkonen (Dallas) ja nelonen (Nashville) ovat jo pudonneet jatkosta. Jos Flames ja Oilers poikkasevat sarjansa ensi yönä, niin seuraava vastustaja on San Jose. Minä taas toivon että Detroit venyttää sarjan seitsemänteen peliin ja olisi Avalanchen seuraava vastustaja. Jos joukkue pudotti jo yhden maalivahtiongelmasta kärsineen poppoon, niin miksei toistakin?
 
Viimeksi muokattu:

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
heikkik kirjoitti:
Pierre Turgeon oli sarjan viimeisessä pelissä terve raaputus, joten miehen ura alkaa vedellä viimeisiään. Sopimuksestahan on jäljellä vielä ensi vuosi enkä tiedän miten uudessa CBA:ssa on määritelty ulososto-oikeus. Jostain on jäänyt sellainen mielikuva, että ulosostosta huolimatta osa pelaajan palkasta laskettaisiin palkkabudjettiin, jollei pelaaja tee sopimusta uuden seuran. Kummalliselta tuo kuullostaa ja toivottavasti niin ei ole.

Muistat aivan oikein eli ulososto summa joka on 2/3 sopimuksen jäljellä olevasta arvosta lasketaan myös kattoon. Tämä riippumatta siitä vaikka pelaaja tekisikin uuden seuran kanssa sopimuksen. Käytäntö ei todellakaan ole kummallinen koska muuten kattoa olisi aika helppo ulosostoilla kiertää.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Albany River Rats New AHL Affiliate For The Avalanche

Ensi kauden farmijoukkueestahan ilmoitettiin jo pari viikkoa sitten odotetusti:

The Colorado Avalanche Hockey Club announced Tuesday a one-year American Hockey League affiliation agreement with the Albany River Rats. The Avalanche will share the affiliation with the Carolina Hurricanes.

“We have decided to continue our AHL relationship with the Carolina Hurricanes franchise,” said Craig Billington, Avalanche Director of Player Development. “Short-term, we felt this was definitely the best development environment for our players to perform.

This agreement will run thorough the end of the 2006-07 season."

Eli sama meininki jatkuu kuin kuluvalla kaudella - jaettu farmijoukkue Carolinan kanssa. Ei mikään ihannetilanne, mutta eipä muuta vaihtoehtoa nykytilanteessa taida olla. Kun ei ole prospekteja tulossa AHL-tasolle, niin ei ole.

edit.

Pari linkkiä Avsien farmikuvioista.

Ekassa jutussa oli mielenkiintoinen kohta:

"Although Billington declined to confirm the numbers, sources say that the Avs have fewer than 40 players under contract in their organization while other NHL clubs typically have more than 40.

“Every organization has it own philosophy,” said Billington, a former NHL goaltender. “In Colorado, there's been tremendous success. In that way, the tenure of (team President) Pierre Lacroix has been unprecedented.”

http://www.signonsandiego.com/sports/gulls/20060414-9999-1s14gulls.html

Farmi-farmijoukkue San Diego Gulls olisi kiinnostunut siirtymään UHL:stä AHL:ään, mutta eipä emäseuralta löydy tällä hetkellä tukea tuollaisille haaveille.

http://www.signonsandiego.com/uniontrib/20060416/news_1s16gullside.html
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
steepler kirjoitti:
Muistat aivan oikein eli ulososto summa joka on 2/3 sopimuksen jäljellä olevasta arvosta lasketaan myös kattoon. Tämä riippumatta siitä vaikka pelaaja tekisikin uuden seuran kanssa sopimuksen. Käytäntö ei todellakaan ole kummallinen koska muuten kattoa olisi aika helppo ulosostoilla kiertää.

Kiitos selvennöksestä. Muistin että uusi sopimus nollaisi vanhan sopimuksen vaikutuksen, mutta muistelin väärin. Tietenkin rikkailla seuroilla (Toronto, Detroit, NYR, Avalanche, Philly) olisi varaa ostaa ulos isojakin sopimuksia, mutta ulosostot maksavat kuitenkin oikeaa rahaa, joten en usko että niitä ihan helposti tehtäisiin. Mutta hyvä kun tuokin porsaanreikä on tukittu.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Konowalchuk

HFBoardsilla Avalanche-fanit tietävät FAN950-radiokanavan kertoneen että Konowalchuk pelaa kakkoskiepillä. Se että onko mies 100% kunnossa on epävarmaa, mutta onko play offseissa kukaan? Mikäli uutinen pitää paikkaansa menee hyökkäysketjut uusiksi.

Ykkönen pysynee ennallaan, eli:
Brunette-Sakic-Hejduk
Kakkonen/kolmonen/nelonen onkin sitten täysin arvailujen varassa...
Tanguay-McLean-Laperriere pelasi paljon yhdessä runkosarjassa ja oli kasattuna Game 5:ssa. Lappy ei ole kai täysin 100% kunnossa koska ei ole pelannut alivoimaa, toivottavasti lepo on auttanut.
Laaksonen-Richardson-Hinote pelasi ns. nelosketjuna Dallasia vastaan. Jäljelle jää Wolski, Turgeon, Dowd ja Konowalchuk. Dowd voisi pelata myös nelosen keskellä Richardsonin huilatessa ja jäljellä olisi ketju Konowalchuk-Wolski-Turgeon. Mutta myös Turgeon saattaa istua katsomossa, istuihan hän Game 5:nkin. Aika näyttää, mutta hyvä asia on että Q:lla on nyt pikkuisen valinnanvaraa ja laajuutta.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Hieno uutinen, mikäli Kono pelaa.

Tuo joukkueeseen kokemusta ja on loistava taistelija, oikea playoffpelaaja. Konoa alkoi ilmeisesti pelottamaan, että ne aikoo voittaa kannun ilman häntä. Tanguay menee tavallaan hukkaan Laperrieren laidalla, kun tuo ketju ottaa puolustavan roolin, oli sen alkuperäinen tarkoitus kuinka hyökkäävä tahansa.

Onko Tanguay ja Wolski saaneet kokeilla ollenkaan yhdessä? Siinä voisi olla potentiaalinen tutkapari. Kaksi taitavaa jannua ja keskelle tai oikeaan laitaan Jim Dowd.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Grainger kirjoitti:
Onko Tanguay ja Wolski saaneet kokeilla ollenkaan yhdessä? Siinä voisi olla potentiaalinen tutkapari. Kaksi taitavaa jannua ja keskelle tai oikeaan laitaan Jim Dowd.

Kyllä vaan, ensimmäisessä Dallas-matsissa nähtiin jäällä tasakentällisin mm. kokoonpano Tanguay-Wolski-Laperriere. Tässä pelissähän Wolski takoi hyvät tehot, mutta Tanguay sen sijaan ei. Turgeon pelasi Alexin ja Wojtekin kanssa ylivoimaa. Toisessa matsissa oikeaa laitaa pelasi hyvin pelannut Jim Dowd. Ja varmaankin hoiti aloituksista osan.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
TSN: Konowalchuk saanut peliluvan

Eli tuossa vielä TSN:n juttu aiheesta, vaikka todennäköisesti moni on jo sen lukenutkin. Helvetin hieno homma. Kono on tärkeä pelaaja ja tuo Avs'in peliin elementin, jota on kaivattu.

Omat tunnelmani keväästä paranivat heti hieman. Todella vaikea silti sanoa, miten ketjut tulevat muuttumaan, sillä esim. Brunette-Sakic-Hejduk pelasi niin mallikkaasti yhteen, että se olisi sääli hajoittaa. Veikkaisin Konon löytävän itsensä kolmosketjun roolista, yhdessä Laaksosen kanssa?

Mikäköhän on Turgeonin tilanne? Oli healthy scratch viimeisessä Dallas-pelissä. Vieläkö miehelle olisi käyttöä, vai menikö juna jo?

Brunette-Sakic-Hejduk
Tanguay-Turgeon-Wolski
Konowalchuk-McLean-Laaksonen <------ Richardson myös mahd. sentteri?
Hinote-Dowd-Laperriere

Jotain tuon suuntaista saattaisin itse uumoilla tulevaksi, mutta paha mennä sanomaan, koska joukkueessa on niin monta pelaajaa, jotka voivat pelata sekä sentteriä että laitaa. Eikä tämä ole tietenkään huono asia, missään nimessä.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Kausi ohi

Noniin, niin päättyi Avalanchen kausi toisen kierroksen neljänteen matsiin Pepsi Centerissä. Neljässä pelissä neljä maalia, ei ainoatakaan ylivoimalla. Kausi oli odotuksiin nähden aika kohdallaan, ei kai kukaan uskonut Avalanchen menevän edes toiselle kierrokselle. Mutta tapa jolla kesälomille lähdettiin oli pettymys. No, tätä on tarjottu tänä keväänä yhdelle jos toiselle joukkueelle. Jatketaan ensi syksynä, mutta ei tästä mihin jäätiin. Lisää ensi kautta koskevassa ketjussa, jonka kohta perustan.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
avs kirjoitti:
Kausi oli odotuksiin nähden aika kohdallaan, ei kai kukaan uskonut Avalanchen menevän edes toiselle kierrokselle. Mutta tapa jolla kesälomille lähdettiin oli pettymys. No, tätä on tarjottu tänä keväänä yhdelle jos toiselle joukkueelle. Jatketaan ensi syksynä, mutta ei tästä mihin jäätiin. Lisää ensi kautta koskevassa ketjussa, jonka kohta perustan.

Samanlaiset fiilikset - kokonaisuutena kauteen tyytyväinen, toisaalta Anaheim -sarjaan pettynyt.

Ensimmäinen kausi "uutta NHL:ää" Avalanchen osalta pelattu ja edessä on miettimisen paikka. Missä ollaan, mitä tehtiin väärin ja mitä oikein ja mihin suuntaan ollaan menossa? Samoja asioita kysellään varmaan myös Vancouverissa, Calgaryssä, Philadelphiassa, Detroitissa, Dallasissa, jne. Mielenkiintoinen kesä kaikin puolin edessä.

Niin, ja toivottavasti Teppo Numminen voittaa tällä kaudella Stanley Cupin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös