Colorado Avalanche 2005-2006

  • 51 629
  • 372

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
avs kirjoitti:
Viime yön kierroksen jälkeen ovat luoteisdivarin joukkueet 9 pisteen sisällä Minnesotan ollessa 54 pisteessä ja Calgaryn 63 pisteessä. Mikään muu divisioona ei ole edes lähelle yhtä tasainen. No Pacific, ehkä. Seuraavat kaksi kotipeliä ovatkin Avalanchelle todella tärkeitä. Vancouver ja Minnesota on nujerrettava.
Ensin mainitusta saatte ainakin varmat pisteet. Olkaapa hyvät, Canucks tarjoaa ilmaisen kierroksen.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Väänänen loukkaantui

Ossi Väänänen loukkaantui juuri äsken. Jalkavamma, HFBoardsilla peliä katsovat kertovat seuraavaa:

"Vaananen is going to be out for a while...Dear lord that looked bad."

"Oh crap does that look bad. Vaananen's ankle looked to be bent horribly, and he couldn't even put any weight on it as he left the ice. This is not good."


Kova isku muutoinkin aika ohueen puolustukseen, nimenomaan puolustavia puolustajia tämä joukkue kaipaa. Sauer saanee nyt paljon vastuuta.

Toki ikävä juttu myös Suomen maajoukkuetta ajatellen.
 

Aishoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Turku
väänänen

avs kirjoitti:
Ossi Väänänen loukkaantui juuri äsken. Jalkavamma, HFBoardsilla peliä katsovat kertovat seuraavaa

edelleen Hfboardsilta poimittua: Broken ankle for Vaananen is the diagnosis they said.

eli nilkka murtunut..
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Avalanche - Dead Wings

+Tanguayn muutamat upeat pujottelut
+Marek Svatos
+Abbyn kaksi ensimmäistä erää

-Ylivoima
-Blake
-Kolmas erä


Kolmannessa erässä Tanguay pisti muutamaan otteeseen koko Wings puolustuksen aivan pakettiin, mutta maali jäi uupumaan. Svatosin kanssa detroitilaiset olivat jatkuvasti pulassa. Abby taas pelasi pari erää ihan mallikkaasti, mutta kolmannessa repesi.

Ylivoima oli aivan surkeaa. Ei yhtään kunnon tilannetta lukuunottamatta sitä yhtä Tanguayn puolittaista läpiajoa. Blake taas oli viivallla aivan jäässä, ja kentällä ainakin toisen takaiskumaalin aikana.

Ottelun parasta antia oli Chris "poikittaisellaselkään" Cheliosin ylimielinen kiekon kuljettelu alivoimalla. Hetken päästä CC pölähti ja McLean läpi, Legace kuitenkin torjui.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Grainger kirjoitti:
Ottelun parasta antia oli Chris "poikittaisellaselkään" Cheliosin ylimielinen kiekon kuljettelu alivoimalla. Hetken päästä CC pölähti ja McLean läpi, Legace kuitenkin torjui.

Mun mielestä parasta antia oli ne kolme kutia Aebin selän taakse. Analanche on lisäksi aina mukava jättää nollille, varsinkin Pepsi Centerissä. Siihen Avsin ylivoiman heikkouteen osansa oli toki loistavalla Wingsin alivoimalla. Mm. St. Louis pelissä oli huvittavaa katsoa kun Chelios ja Lidström syöttelivät minuutin verran omalla alueella toisilleen ja Bluesin hyökkääjät yrittivät luistella kiekon perässä. Jos olet ylivoimainen, kuten Wings tänään, niin silloin on intiaanipäälliköllä hieman varaa kaatuillakin.
[/provo]

Harmi ettei Foote ole enää ärsyttämässä, siinä oli kyllä niin huikea jamppa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Henkka kirjoitti:
Siihen Avsin ylivoiman heikkouteen osansa oli toki loistavalla Wingsin alivoimalla.

Tästä olen kyllä samaa mieltä. Avs sai ainoan noin kymmenen sekunnin mylläkkänsä ylivoimalla, kun Draper oli jäähyllä. Mutta siihen kulmissa pyörimiseen se sitten jäikin. Koko lailla surkea peli kotijoukkueelta, Wings oli kaksi ensimmäistä erää lähes yhtä huono, mutta kolmannessa vieraat ryhdistäytyivät.

Paska peli, mutta tulipa pelattua.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Wild

Voitokkaan Oilers-ottelun jälkeen luvassa kiireinen loppuviikko. Kolme peliä vieraissa ja sitten voivatkin alkaa aivan eri karkelot. Ensimmäisenä matkustetaan Minnesotaan taistelemaan tärkeistä pisteistä. Tämä siis ensi yönä kolmelta Suomen aikaa. Colorado on divarissaan neljäntenä, pistesaalis tällä hetkellä 66. Edmonton on pisteen päässä, Vancouver kahden ja NW:a johtava Calgary 71 pisteessä.
Perjantain ja lauantain välisenä yönä vastaan kuumassa kunnossa oleva Columbus. Ja viimeisenä sunnuntain iltapäiväpelinä iki-ihana Detroit Red Wings. 5 pistettä näistä ja olisin tyytyväinen. Hejduk on vireessä, Svatos hyytynyt. Mutta kunhan jompikumpi maaleja mättää...
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Wild Win

Ja voittohan sieltä loppujen lopuksi tuli. Aebischer piti meitä ekan erän pystyssä, vaikkakin laukaukset menivät loppujen lopuksi tasan. Toisen erän alkuun rookie Brad Richardson teki kauden toisen maalinsa ohjaamalla Sauerin viivavedon sisään. Sauer pelasi hyvän pelin, liekö syynä kotikonnuilla pelaaminen. Yleisössä oli ilmeisesti oikein perheenjäseniäkin. Todd White tasoitti pelin erän puolivälissä. Ilmeisesti kiekko kimposi Whitelle Brunetten mailasta ja miehellä oli helpohko työ laittaa kiekko maaliin.

Loppunumerot 2-1 teki Joe Sakic upealla rannelaukauksella. Hienoa että Joekin onnistuu oltuaan melko pimennossa lähiaikoina. Wildilla oli lopussa vielä mahdollisuus tasoitukseen Blaken ottaessa jäähyn erän loppuun mutta Avalanche kesti. Näin Colorado nousee 68 pisteeseen ohi Edmontonin. Huomenna Columbus...maalissa tod.näk. Budaj

Kokoonpano tänään:
Laaksonen-Sakic-Hejduk
Brunette-Richardson-Svatos
Tanguay-McLean-Laperriere
May-Hinote-McCormick

Boughner terve raaputus, Turgeon reissussa mukana.

Liles-Blake
Skrastins-Clark
Sauer-Brisebois

Aebi/Budaj
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Viime yön ottelussa (4-1 voitto Columbuksesta) ei Laaksosen Antilla kauaa mennyt tuon ensimmäisen maalin väsäämiseen. Ja syöttöpisteen voi sitten antaa maalivahti Denisille.

Muutenkin olen ilolla seurannut, että yksi suomalaisista suosikkipelaajistani on tällä kaudella tekemässä selvästi uransa parhaita pisteitä ja muutenkin ilmeisesti pelaa Avalanchessa tärkeässä roolissa. Toivottavasti peli sujuu myös Olympialaisissa ja Erkka osaa hyödyntää miestä oikeissa paikoissa.
 

Nshr

Jäsen
TAM kirjoitti:
Viime yön ottelussa (4-1 voitto Columbuksesta) ei Laaksosen Antilla kauaa mennyt tuon ensimmäisen maalin väsäämiseen. Ja syöttöpisteen voi sitten antaa maalivahti Denisille.
Ex-Avs Adam Footellakin oli oma roolinsa tuossa maalissa. ;)

ps: Mitäs muuten Blakelle tapahtui viime yön matsissa? Peliaikaa alle 10 minuuttia. Loukkaantuminen?
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
SS#31 kirjoitti:
Mitäs muuten Blakelle tapahtui viime yön matsissa? Peliaikaa alle 10 minuuttia. Loukkaantuminen?

Ei tullut kuunneltua tätä peliä, mutta lukemani perusteella voin kertoa seuraavaa. Kukaan peliä katsonut ei ole nähnyt tilannetta jossa Blake on loukkaantunut. Eli vamma ei liene vakava. Toivottavasti pelaa Detroittia vastaan huomenna mutta skippaa Torinon ja huilii.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Blake

No nyt on faktaa:
Groin injury, questionable for Sunday (Rocky Mountain News).

Eli nivunen pipinä, hyvä ettei vakavampaa. Olympialaiset vaakalaudalla silti.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
THN Future Watch 2006, pt. 1

The Hockey News julkasi perinteisen Future Watchsinsa helmikuun alussa. Lehdessä listataan kunkin seuran 10 lupaavinta ei-NHL -pelaajaa eli listoilla on sekä varattuja että farmipelaajia. Jonkinlaisena ”lupauksen” rajana on ollut että pelattuna on ollut alle 50 NHL-ottelua ja pelaaja ei saisi sillä hetkellä olla pysyvästi pelaavassa NHL-kokoonpanossa. Lista ei siis kerro miten hyviä nuoria pelaajia organisaatiossa on, vaan millaisia nuoria pelaajia heillä on NHL-kokoonpanon ulkopuolella. Ja lista ei ole THN:n toimittajien oma mielipide, vaan he pyytävät kustakin organisaatiosta seuran oman käsityksen heidän pelaajistaan. Lisäksi NHL-scoutien mielipiteiden perusteella rankataan näistä seurojen nimeämistä kolmestasadasta 50 kaikkein lupaavinta sekä seurojen keskinäinen järjestys.

Tämän vuoden katsaus ei ollut Avalanchen kannalta kovinkaan imarteleva. Seurojen välisessä kisassa Avs oli toiseksi viimeinen eli 29 (takana vain Tampa). Pelaajista ainoastaan yksi, Wojtek Wolski, rankattiin 50 parhaan joukkoon - hän oli sijalla 24. Mikään suuri yllätys tulos ei ollut. Viimeisen viiden vuoden aikana seuralla on ollut vain kaksi ensimmäisen kierroksen varausvuoroa. Vuonna 2002 varattiin ruotsalainen Jonas Johansson, mutta onneksi hänet myytiin sittemmin Washingtoniin. Wolski onkin
sitten se toinen ykköskierroksen varaus.

Avalanchen top 10 -listalla on kahdeksan hyökkäjää ja kaksi puolustajaa. Wolski oli tietenkin ykkösenä, sitten tuli kolme viime kesän toisen kierroksen varausta - Paul Statsny, Ryan Stoa ja T.J. Hensick. Viidentenä oli listan tekoaikana AHL:ssä pelannut Brad Richardson. Kuudentena ja seitsemäntenä on kaksi yliopistopelaajaa; Brandon Yip ja Tom Fritsche. Kolmesta viimeisestä lupauksesta kaksi on pakkeja. Kahdeksantena on AHL:ssä toista kauttaan pelaava Johnny Boychuk ja kymmenentenä Jokereiden Mikko Kalteva. Väliin, yhdeksänneksi, mahtuu yliopistolaituri Brett Hemingway.

Avsien kymmenikössä näkyy selvästi organisaation nykyinen suuntaus kohdistaa varauksensa USA:n yliopistosarjoihin. Statsny, Stoa, Hensick, Yip, Fritsche ja Hemingway pelaavat NCAA:ssa, Kalteva Euroopassa, Richardson (pelasi listan kokoamisaikaan) ja Boychuk AHL:n Lowellissa ja Wolski on ainoa Kanadan junnuliigojen edustaja tässä joukossa.

Kun aloin katselemaan, mistä liigoista Avalanche on viime vuosina varannut, niin huomio kiintyi yhteen asiaan. Viimeisen viiden vuoden aikana Quebec-juuret omaava organisaatio on varannut QMHJL:stä vain yhden pelaajan, vuonna 2001 Pierre-Luc Emondin. Eikä tsekkejäkään ole mahtunut 46 valitun joukkoon kuin Pohjois-Amerikkaan nuorena siirtynyt David Svagrovsky. Nämä molemmat varaukset olivat floppeja, Emond kävi kääntymässä näytillä farmissa Hersheyssä ja Svagrovsky aloitti kauden Avalanchen farmin farmissa San Diego Gullsissa ja on tällä hetkellä Lowelissa (10 ottelua, yksi syöttöpiste). Mutta nyt tarkemmin THN:n / Avalanchen listaamiin pelaajiin.

Wolski (-86) aloitti kauden NHL:ssä, teki muutaman pisteen (9 peliä, 2+4), mutta lähetettiin takaisin OHL:ään kehittymään. Ja säästihän Avs-johto samalla siinä muutaman taalan. Alkuun Wolski pelit junnusarjassa menivät vähän nihkeämmin eikä häntä valittu Kanadan joukkueeseen nuorten MM-kisoihin. Mutta viimeiset kolme kuukautta hän on tehoillut kiitettävästi. WW on valittu kolme kertaa peräkkäin OHL:n kuukauden pelaajaksi (joulu, tammi, helmi) ja pistekeskiarvo on yli kaksi pistettä per peli.

THN:n jutussa kerrotaan että Wolskin peliä tasakentällisin on kritisoitu (puolustusasenne?), mutta Avsien pääskoutti Jim Hammett vastaa: ”I saw him play twice against Russian selects and was first star; everything we’ve asked [of] Wojtek, he has done.” Vaikka nuorukainen on Future watch top 50- listalla rankattu vasta 24:ksi, niin pitää huomioida että arviointi on tehty ennen vuoden vaihdetta ja Wolski on ollut tehokkaimmillaan vasta sen jälkeen.

Sehän on selvää, että WW pelaa ensi kaudella NHL:ssä, mutta millä pelipaikalla ja missä roolissa on epäselvää. Voi olla että sisäänajo alkaa samantapaisesti kuin Svatosilla tällä kaudella. Mahdollisimman paljon ylivoima-aikaa, mutta tasakentällisin jäälle pääsy voi olla tiukemmassa. Eikä farmissa pelaaminen johtavassa roolissa välttämättä tekisi pahaa puolustusasenteelle ja -taidolle - eihän AHL:n tahkoaminen haitannut Jason Spezzankaan kehitystä.

Paul ”Peterin poika” Statsnyn (-85) kausi on mennyt saman tapaisesti kuin Wolskin. Alkuun hiukan vaikeaa, mutta joulukuusta alkaen on mennyt paremmin. Hän pelaa toista kautta (sophosmore) Denverin yliopistossa ja vaikka WCHA:n runkosarja on vielä kesken, niin pisteitä on kertynyt jo enemmän kuin viime kaudella. Ja jäähyjä on tullut selvästi enemmän kuin tulokaskaudella. Stasny on joukkueensa ykkössentteri ja häntä pidetään isojen pelien miehenä - ratkaisijatyyppinä. Paulin suurimmaksi ongelmaksi sanotaan hitaat jalat ja kun ajatellaan ”Uuden NHL”:n nopeammin, nopeammin - jalat, jalat -painotusta, niin tästä voi tulla ongelma. Hammett uskoo THN:ssä kuitenkin Statsnyyn: ”He’s guy with great hockey sense and he’s a great passer ... If he’s not
scoring, I think he’s still been contributing.”

Kunhan WCHA:n runkosarja päättyy, niin nähdään onko Stratsny kauden aikana kehittynyt ja onko hänestä joukkueensa vastuunkantajaksi uran tässä vaiheessa.

Itseä kiinnostaisi tietää millä aikataululla Avalanche aikoo Statsnya ja muita NCAA-lupauksiaan kehittää. Annetaanko heidän pelata yliopistouransa loppuun vai yritetäänkö heitä saada allekirjoittamaan ammattilaissopimus ennen valmistumista? Tämän vuoden kesällä Paul on yliopistouransa puolivälissä. Tulokas- (freshman) ja kakkoskaudet on pian takana ja kolmas (junior) ja neljäs (senior) vuosi edessä. Jos tämä kausi on samanlainen menestys kuin tulokaskausi, niin en tiedä mitä saavutettavaa hänellä on urheilullisesti yliopistossa? Hobey Baker Award?
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Toisaalta Avalanchen puolelta organisaation epäselvä farmitilanne saattaa hillitä intoa tehdä sopimusta Statsnyn, Hensickin, Hemingwayn ja muiden yliopistopelaajien kanssa. Nykyinen AHL-tason farmijoukkue Lowell Lock Monstershan on jaettu farmijoukkue ja sillä on yhteistyösopimus sekä Carolina Hurricanesin että Avsien kanssa. Näissä kahden organisaation farmeissa on aina vaarana, että toisen joukkueen prospektit saavat kehittymisen kannalta tärkeää yv- ja av-aikaa ja toisen joukkueen lupakset jäävät lapsipuolen asemaan. Lowelissa tätä ristiriitatilannetta ei ole tainnut tulla, sillä Coloradolla ei ole tällä hetkellä farmissa sellaisia hyökkääjiä, jotka voisivat perustellusti vaatia lisää jääaikaa. Avalanchen farmihyökkääjistä yliopistotaustaiset Frantisek Skladny (-82) ja Ryan Steeves (-82) ovat tehneet tällä kaudella mahtavat yksi ja kuusi maalia.

Itselleni varsinkin Slovakian nuorten maajoukkueessa Svatosin kanssa samaan aikaan pelanneen Skladnyn ammattilaisura ollut pettymys. Viime kausi meni pääosin UHL:n Quad Cityssä ja tällä kaudella 44 pelissä on kertynyt vain yhdeksän (1+8) pistettä. Tosin farmijoukkueen apulaisvalmentaja Joe Sacco antoi slovakista nettisivusto Hockeys Futuren Avalanchen AHL-pelaajia käsitelleessä jutussa ihan positiivisiakin kommentteja ”“You know what you’re going to get with this guy, shift to shift it’s always the same,” Sacco said. “He’s physical, he finishes his checks, and he’s got some ability to get under other guys’ skin because of the way he plays.” Skaladny on varmasti hyvä asennepelaaja - hän toimi sekä Slovakian maajoukkueessa että yliopistojoukkueessaan kapteenina - mutta yksi maali 44 pelissä on aika hemmetin vähän.

Steeves on ilmeisesti toisen tyyppinen pelaaja kuin Skaladny. HF:n jutussa Joe Sacco sanoo hänestä: “Ryan’s been an interesting story in that we were expecting a little more. He’s probably the best skater we have -- the fastest, though at times he does not use his speed. He has a chance to take it to the next level, but he needs to become more physically involved. Ryan still has a way to go.” Tähän mennessä Steevesillä on koossa siis kuusi maalia ja kaikkiaan 13 pistettä 51 matsissa. Eli tie NHL-tason pelaajaksi - tai edes todella hyväksi AHL-pelaajaksi - on vielä melkoisesti jäljellä.

Avalanchen viime kesän ensimmäinen varaus Ryan Stoa (-87) oli siis THN:än joukkuekohtaisen top 10-listan kolmantena. Stoan kausi on mennyt samaa latua kuin Wolskilla ja Statsnylla. Suurin odotuksin Minnesotan yliopistoon saapunut Stoa takelteli kauden alussa ja 20 ensimmäisen pelin jälkeen koossa oli vain neljä (2+2) pistettä eikä kutsua jenkkien nuorten MM-kisamiehistöön tullut. Mutta joulukuun alussa hän pääsi samaan ketjuun Minnesotan kahden tehomiehen (Ryan Potulny, Danny Irmen) kanssa ja sen jälkeen pisteitäkin on alkanut tippua. Viimeisestä kuudestatoista ottelusta hän on saalistanut 17 pistettä ja kaikkiaan saanut kokoon 21 pojoa (7+14) 36 pelissä. Tällä
hetkellä Minnesota rankataan yliopistojen ykköseksi ja Stoa on siis joukkueen ykkösketjun vasen laita. Jos meno jatkuu samaa vauhtia, niin ensi vuonna hänet nähdään nuorten MM-kisoissa Ruotsissa ja Hockey Newsin Future Watch top 50 -listalla puolivälin paremmalla puolella.

Neljäntenä Avsien listalla oli Michiganin yliopiston pienikokoinen pistelinko T.J. Hensick (-85). Kahdella edellisellä kaudella hän on tehnyt 46 ja 55 pistettä ja tällä kaudella tahti on jatkunut lähes samanlaisena: 36 peliä, 47 pistettä. THN:n artikkelissa hänen sanotaan olevan nopea, hyvin taitava ja pitävän kiekkoa mielellään. Hän pelaa kolmatta kautta yliopistosarjoissa, joten ensi vuosi olisi vielä jäljellä ennen valmistumista. Tietenkin on mahdollista, että Avs sainaa hänet jo ensi kesänä. Itse en vaan jaksa innostua näistä pienikokoisista yliopistopelaajista. OK, Martin St. Lous ja Brian Gionta ovat pienikokoisia ex-yliopistopelaajia ja ovat pärjänneet loistavasti NHL:ssä, mutta jokaista Giontaa
kohden on ainakin sata ericperriniä ja jasonguerriroa.

THN:n joukkuekohtaisen top viisi -listan täydensi nykyään jo NHL:ssä pelaava Brad Richardson (-85). Pääskoutti Hammetin Hockey Newsille antama kommentti kertoo paljon Richardsonista; ”We’re sure happy with him, he’s smart two-way kid.” Canalin pelien perusteella Richardson on fiksu ja nöyrän tuntuinen pelaaja. Vielä aika lailla alipainoinen, mutta ainakin osaa ja ehtii sijoittua kentällä oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Jotakin kuukausi sitten 21-vuotta täyttäneen sentterin luotettavuudesta kertoo, että valmentaja Joel Quenneville on peluuttanut häntä reilua kymmentä minuuttia per peli ja lähes kaikki jääaika on tullut tasakentällisin. Tämä vajaa yksitoista minuuttinen on vain minuutin verran vähemmän kuin Brett McLeanin jääaika ja luulen että esim. Marek Svatosin peliaika tasakentällisin jää usein miten vähäisemmäksi kuin Richardsonilla, vaikka Svatos on reilut pari vuotta Bradia vanhempi ja kokeneempi pelaaja. Jos Richardson saa kerättyä massaa ja voimaa - lisää nopeuden siitä kärsimättä - niin hänestä kehittyy luotettava kolmosketjun hyökkääjä. Richardsonia arvioitaessa pitää muistaa, kuinka nuori hän on. Esimerkiksi Valtteri Filppula (-84) on häntä vuoden verran ja Jarkko Immonen (-82) kolmisen
vuotta vanhempi.

Lopusta viidestä täytyy jatkaa joskus myöhemmin. Ja samalla toivoa että Lacroix ei tällä kerralla myy organisaation harvoja lupauksia saadakseen jonkun Bates Battaglian tasoisen flopin pariksi kuukaudeksi organisaation käyttöön.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Jim Dowdillako tätä Svatoksen jättämää aukkoa sitten paikataan? Outo siirto jos minulta kysytään.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Mr. Smith kirjoitti:
Dowd paikkaa lähinnä Steve Konowalchukkia. Sitäkin kyllä heikosti.

Avalanche on kaivannut aloitusspealistia ja ilmeisesti siihen hommaan Dowdia on ajateltu. Cody McCormick on hidas kaveri ja uskon että Dowd ottaa hänen paikkansa neloskentässä.

Svatosin loukkaantuminen sotkee kuvioita melkoisesti, mutta ei se käsitystäni Avalanchen pudotuspelimahdollisuuksista mihinkään muuta. Avs on pretender eikä contender, yhden pudotuspelikierroksen voittaminen olisi suuryllätys. Ja tietenkin ensimmäiseksi pitäisi päästä playoffseihin.

Ainoa hyvä juttu Svatosin loukkaantumisessa oli että hajalle mennyt olkapää oli se toinen olkapää.

“Marek sustained a fracture in his right shoulder, which was discovered during an MRI and the subsequent result is that he will require surgery,” said Avalanche Head Trainer Matt Sokolowski. “We expect him to make a complete recovery in four to five months.” Sokolowski added: “It’s important to note that this injury is to the right shoulder while both of his previous shoulder injuries were to his left shoulder.”
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
THN Future Watch, Ne loput viisi

Koska Lacroix ei tällä kertaa myynyt ketään prospektia, niin jatketaan listausta.

Kuudentena THN:n listalla oli Bostonin yliopistossa ensimmäistä vuottaan pelaava laituri Brandon Yip (-85). Hän pelasi aikaisemmin Coquitlam Express -nimisessä seurassa, jossa pelasi samaan aikaan myös kaksi muuta Avalanchen sittemmin varaamaa pelaajaa - Brett Hemingway ja David Jones. Joten seura tuli todella hyvin skoutattua, kun Avs varasi peräti kolme pelaaja seurasta parin vuoden sisään.

Yipin avauskausi yliopistomaailmassa on tähän mennessä ollut menestyksekäs, vaikka hänen otteensa ovatkin kauden mittaan hivenen hiipuneet. Mutta NCAA -sarjoissa on tällä hetkellä menossa pudostuspelit, joten Yipilläkin on vielä mahdollisuus näyttää ettei kunto lopu kesken kauden. Yipia kuvaillaan hyväksi ja taitavaksi hyökkääjäksi, jonka olisi syytä vierailla punttisalilla hivenen nykyistä useammin.

Seiskana on toinen viime kesän kakkoskierroksen varauksista, Tom Fritsche. Hän oli ainoa Avsien varaus, joka oli vuodenvaihteen nuorten MM-kisoissa. Fritsche pelasi USA:n joukkueessa puolustavana / alivoimahyökkäjänä ihan hyvällä menestyksellä. Ainakin Suomi-otteluiden perusteella laitahyökkääjän luistin liikkuu ihan nopsasti ja Fritschen ainoa turnausmaalikin tuli pikkuleijonia vastaan. Jollei USA:n nuorten menestys MM-kisoissa ollut odotetun hyvä, niin ei Fritschellä ole mennyt toivotulla tavalla Ohion yliopistossakaan. Vaikka hän viime vuotiseen tapaan voitti joukkueensa pistepörssin, niin pisteitä kertyi viisitoista vähemmän vuosi sitten (45 -> 30).

Kahdeksanneksi yltää listan ensimmäinen puolustaja, farmijoukkue Lowellissa pelaava Johnny Boychuk (-84). Kanaadalainen rightin pakki on tähän mennessä melkein tuplannut viime kauden pistesaldonsa (15 -> 28), mutta vastapainoksi tehotilasto on vaihtunut selvältä plussalta pahasti miinukselle (plus 13 - miinus 15). HF:n sivustolla apulaisvalmentaaja Joe Sacco näkee Boychukissa kuitenkin potentiaalia: ”Johnny’s been doing well. He’s a second-year pro now, a big strong kid who has the ability to play physical. He’s got a knack for stopping up players and catching people with their
heads down. He really has come a long way. ... I’d like to see him work on his reads. Like when to be aggressive versus when not to be aggressive, or when to hit, and just to do things quicker all the time.” Eli näyttäisi siltä, että Boychuk viettää vielä kolmannenkin vuoden pääosin farmissa.

Toiseksi viimeisenä kymmeniköön oli kirjattu New Hampshiren yliopistossa kolmatta vuottaan pelaava Brett Hemingway (-83). Wildcatsien laituri on tällä kaudella naputellut pisteitä suunnilleen viime kautiseen tahtiin, reilut piste per matsi vauhtia. Helmikuun alussa Hemingway hyllytettiin yhdestä ottelusta yhdessä seitsemän pelaajan kanssa kurinpidollisista syistä. Pelaajien tekemään rikettä ei ole kerrottu. Hemmmingway voisi olla yksi niistä Avsien varaamista yliopistopelaajista, jotka voisivat lopettaa yliopistouransa ja loikata AHL:ään kokeilemaan miltä ammattilaiskiekkoilu tuntuu. Mutta todennäköisesti hän pelaa vielä viimeisen vuotensa New Hampshiressa ja vasta kaudella 2007-08 nähdään onko hänestä AHL- tai peräti NHL-pelaajaksi.

Kymmenikön viimeisenä on Jokereiden puolustaja Mikko Kalteva (-84). Varausvuotensa 2002 jälkeen Kalteva kehitys on ollut tasaisen hidasta. Vakipaikka Jokereiden miesten joukkueessa aukesi vasta tällä kaudella ja avauspisteet ja maalikin on jo tehty. Kahden livenä näkemäni ottelun perusteella Mikon ongelma sama kuin ennenkin - jalat liikkuvat hitaammin kuin kädet ja pää. Kun nyky-NHL:ssä korostetaan entistäkin enemmän liikettä ja rankaistaan kahvaamisesta ja estämisestä, niin Kaltevan on pakko kehittää nopeuttaan päästäkseen Pohjois-Amerikan ammattilaiskaukolaihin. Mutta samalla pitää muistaa että tämä kausi oli hyvinkääläislähtöisen Kaltevan ensimmäinen kausi miesten sarjassa.


Flip, flop and fly

Kymmenikön lisäksi Avalanchella on systeemissään muitakin lupauksia.

Eurooppalaisista ruotsalainen laituri Linus Videll (-85) ja puolustaja Richard Demen-Willaume (-86) ovat molemmat päässeet pelaamaan tällä kaudella Elitserienissä. Harmittavaa oli ettei Demen-Willaume mahtunut Ruotsin nuorten MM-miehistöön, mutta pidän murtautumista Frölundan kovaan Elitserien pakistoon lupauksia herättävänä merkkinä. D-W. on isokokoinen, muttei ainakin Suomi-Ruotsi nuorten ottelun (Tampereen turnaus) perusteella aika passiivisen tuntuinen kaveri. Hän pelasi vain osan ottelusta, joten voi olla että pehmeys ja varovaisuus johtuivat jostakin loukkaantumisesta. Taitoa kuitenkin tuntui olevan.

Edellä mainittujen yliopistovarausten lisäksi Dartmouthin laituri David Jones (-84) on pelaamassa vahvaa kautta. Stoan, Hemingwayn ja Yipin tavoin Jones on varsin kookas kaveri (n. 186 senttiä, yli 90 kiloa). Hän pelaa toista kauttaan yliopistossa ja Jonesista voi kehittyä yksi Avalanchen viimeisten kierrosten löydöistä. Hockey’s Futuren sivustolta Avalanchen osiosta löytyy erittäin hyvä Jonesin haastattelu. Ainakin sen perusteella kaverin asenne on kohdallaan.

Avalanchen kärkivarauksista vuoden 2004 toisen ja kolmannen vuoden varaukset Viktor
Oreskovich ja Denis Parshin taitavat kääntyä flopin puolelle. Parshin ei päässyt Venäjän nuorten MM-miehistöön, vaikka on ollut yleensä ikäluokkansa (-86) maajoukkueissa. Kanadalainen Oreskovich on melkeinpä taantunut. Rajan eteläpuolen yliopistosarjaan loikanneen ontariolaisen tulokaskausi CCHA:ssa oli surkea. Vaikka hän laukoi eniten joukkkueesta, niin sai tehtyä vain yhden maalin. Tällä kausi alkoi vieläkin surkeammin, sillä valmentaja istutti pelaaja katsomon puolella. Tästä suivaantuneena Oreskovich siirtyi pelaamaan OHL:ään Kitchneriin. Siellä alku oli loistava, sillä kaikissa kolmessa ensimmäisessä ottelussaan hän teki maalin. Alkuhuuman haihduttua Oreskovich on kärsinyt loukkaantummisista ja tehottomuudesta. Vaikka hän on vasta 19-vuotias, niin tähän astisten näyttöjen perusteella O. ei ole kovinkaan lähellä ammattilaissopimusta.

Samoin viime kesänä kakkoskierroksella varatun sentterin Chris Durandin (-87) osakkeet ovat pudonneet rajusti. Kolmatta kauttaan WHL:ssä pelaava Durand ei ole tällä kaudella onnistunut pisteiden teossa edelliskausien veroisesti, vaikka usein juuri kolmas kausi on kahden suunnan pelaajksi sanottujen hyökkääjien läpimurtokausi pisteellisesti. Ehkä ensi kausi kääntää Durandin kurssin - mutta todennäköisesti ei.
 
Viimeksi muokattu:

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Aivan käsittämätön säätö vaihtaa Aebsicher Theodoreen. Halpa, otteitaan kauden mittaan parantanut veskari vaihdetaan loukkaantumisherkkään ja kalliiseen veskariin joka on pelannut uransa aikana yhden loistavan kauden. Käsittämätön, etenkin ottaen huomioon että Foppa päästettiin kesällä menemään.

Tarvitaan aika monta peukkua pystyyn että Theodore saisi aikaan jotain vastaavaa kuin Roy aikanaan siirryttyään samasta suunnasta. Ei tule tapahtumaan.
 

Mulli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Virmanen & Hjallis akseli, Jokerit, Avs.
Mistäs sitä tietää? Annetaan nyt Theolle aikaa.

Itse uskon, että hän tulee olemaan avainpelaajia loppukaudella Avsien riveissä.

Älkää mestatko mua jos hän kämmää.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Mulli kirjoitti:
Mistäs sitä tietää? Annetaan nyt Theolle aikaa.

Itse uskon, että hän tulee olemaan avainpelaajia loppukaudella Avsien riveissä.

Älkää mestatko mua jos hän kämmää.

Minun on hyvin, hyvin vaikea uskoa että Theodore voi auttaa Avalanchea enemmän kuin Forsberg ja Aebischer, kävi miten kävi.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Golden AWe kirjoitti:
Minun on hyvin, hyvin vaikea uskoa että Theodore voi auttaa Avalanchea enemmän kuin Forsberg ja Aebischer, kävi miten kävi.

Forsbergin palkka on 5,75 miljoonaa eikä tuollaista summaa saa mahtumaan Avalanchen palkkabudjettiin.

Aikamoista riskipeliä Theodoren hankkiminen oli, enkä oikein ymmärrä Lacroixin visiota. Usein tulee mieleen, että Lacroix haluaa tehdä isoja kauppoja ihan vaan periaatteesta. Vähän niin kuin Mike Milbury, mutta Pierre on ammatissaan aivan toisella tasolla kuin Mad-Mike.

Kai kaupan perimmäisenä syynä on epäluottamus Aebischeriin, hänen ei vaan uskottu olevan pudotuspelejä voittava maalivahti. Avalachen (Lacroix & co.) tavoitteena on kuitenkin playoffseissa voittaminen, eikä se tällä porukalla onnistui jollei maalivahti ole huippuvireessä. Detroit voi mennä pitkälle keskinkertaisillakin maalivahdeilla, mutta Colorado ei.

Ja onhan sveitsiläisen sopimus katkolla ensi kesänä, joten palkka noussee tämän vuotisesta 1,9 miljoonasta - jos siis Canadiens edes haluaa Aebischerin pelaavan heillä ensi kaudella. Sellaiselta salary dump -hommalta tämä haiskahtaa Canadiensin puolelta.

Peter Budaj on varmaan yksi osasyy. Theodorella on kaksi vuotta sopimusta jäljellä ja sen jälkeen slovakin pitäisi olla valmis ykkösvahdiksi - jos hänestä ylipäänsä on siihen hommaan. Theodorehan on -76 ja Budaj -82. Näiden kahden lisäksi Avalanchella ei olekaan organisaatioassa oikeastaan muita vahteja kuin Vitali Koleshnik.

Ensi kesänä Lacroixilla muutenkin läjäpäin sopimuksia (esim. Tanguay, Liles, Sakic, Blake) neuvoteltavana, että on hyvä kun edes ykkösvahdin osalta tilanne on selvä. Paitsi tietenkin siinä tapauksessa, että hän päättää ensi kesän draftissa kaupata Theodoren ja jotakin muuta saadakseen neuvotella sopimuksesta Roberto Luongon kanssa.

Ainakin tällä kaudella Lacroix on antanut toistaiseksi ihan vahvan osaamisestaan. Colorado Avalanche taistelee divisioonan voitosta, vaikka etukäteen ajattelin playoffspaikankin olevan tiukassa.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
heikkik kirjoitti:
Forsbergin palkka on 5,75 miljoonaa eikä tuollaista summaa saa mahtumaan Avalanchen palkkabudjettiin.

Theodoren palkka kahdelta seuraavalta kaudelta on yhteensä 11,5 miljoonaa. Ei tuo tilanne ainakaan minun silmiini näytä yhtään paremmalta tulevien sopimusneuvottelujen tai budjettiin mahduttamisten suhteen. Kyllä nyt Lacroix mokasi ja teki tilanteensa itselleen aika vaikeaksi ajatellen myös Sakicin ja Blaken tulevia palkkaneuvotteluja, ei kai Sakicille voi vähempää tarjota kuin Theodorelle?
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Golden AWe kirjoitti:
ei kai Sakicille voi vähempää tarjota kuin Theodorelle?

Ei, mutta Sakic tyytynee Avalanche-ikonina huomattavasti nykyistä pienempään liksaan. Olisi omituista nähdä Burnaby-Joe kurvailemassa 7,8 miljoonan liksalla Rangersissa. Blake puolestaan ei voi tämän kauden näytöillä kovin paljoa vaatia. Mies alkaa olla menneen talven lumia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös