Colorado Avalanche 2003-04

  • 92 469
  • 680

Teukkas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Selänne on löytänyt jo vähän maalijyvääkin viime peleissä ja tykkää näköjään rangaista vanhoja seurojaan.

Syykin Teemun maalien syntymiseen löytyy yksinkertaisesta seikasta, eli mies on alkanut laukoa hanakammin! Kun katsoo laukaisutilastoja viime peleistä niin Teemu on laukonut noin 5 kertaa/peli. Ekoissa peleissä Teukka tyytyi vaan jakamaan kiekkoa hyökkäysalueella ketjukavereille ,eikä ollut tarpeeksi röyhkeä paikan tullen.Ainakin ne kaksi peliä mitä olen tällä kaudella Coloradon peleistä nähnyt Teemu oli vähän ponneton, nyt näyttää jo vähän paremmalta.

Tästä se lähtee!
 

Ispi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät/Stars
Selanteella oli paikkoja vaikka muille jakaa. ESPN:n selostajakin sanoi lopussa...."etta jos joku ansaitsi tuon maalin niin Selanne". Ketju naytti toimivan hyvin ja Selanteella ei tarvinnut ottaa paineita puolustamisesta.
 
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche.
Viestin lähetti Ispi
Selanteella oli paikkoja vaikka muille jakaa. ESPN:n selostajakin sanoi lopussa...."etta jos joku ansaitsi tuon maalin niin Selanne". Ketju naytti toimivan hyvin ja Selanteella ei tarvinnut ottaa paineita puolustamisesta.

Mitä mieltä ootte ketjusta?
On tietysti selvää että Kariya/Sakic ovat kovempia pistemiehiä kuin Konowalchuk tai Nikolishin (tai Selänne itse!), mutta onko hyvä jos Teemu pelaa Kariyan ja Sakicin laidassa? Miten kävi Phoenixia vastan?

Se mikä mua ainakin epäilyttää, on kulmapeli. Selänne tai Kariya vääntämässä romuluisten pakkien kanssa kiekosta? Ei kuullosta hyvältä...

Mun mielestä Selänteen pitäis pelata joko Kariyan tai Sakicin kanssa, jolloin voitaisiin muodostaa kolme yleispätevää kenttää tyyliin
Kariya-Forsberg-Selänne (Forsberg on hyvä kulmapelaaja.)
Tanguay-Nikolishin-Hejduk (Äijät näyttävät pelaavan hyvin oli välissä kuka tahansa, lisäksi Niko on joukkueen ylivoimaisesti paras aloittaja)
Konowalchuk-Sakic-Hinote (Svatos kuuluu tähän palattuaan, mutta tässä on myös kova laitapelaaja, eli Konowalchuk)

Neloskenttään sitten Worrell ja Hahl ja Hinote tai ketkä nyt ikinä onkaan terveinä.

Se mikä teitä pistää varmasti silmään, on Sakic kolmosketjussa. Mutta onko sillä väliä jos ketjut pelaa suunnilleen yhtä paljon. Ja onhan pakkipareissakin aina joko Blake, Foote tai Skoula+Morris kolmosessa. Etunahan tässä on se, että siinä missä muut joukkueet ottavat jo happea kolmannessa erässä, Avs pelaa kuin olisi juuri aloittanut, eli energiaa riittää. Ja toisena asiana se, että miksi vääntää kolmella All-Stars hyökkääjällä per ketju maaleja, jos kaksikin kerran riittää? Kuten Konowalchuk-Nikolishin-Selänne ketju on osoittanut.

Ylivoimakentät on tietysti asia erikseen...

Eli mielipiteitä peliin!
 

Decimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vähän pelottaa tämä Worrelin tilanne. Kun mies on taas terve, saaneeko edes pelipaikkaa Avalanchen kovasta neloskentästä?

Toivon kovasti että paikka Peterille löytyisi. Odotan innolla näkeväni tämän lähes kaksimetrisen korston heiluttavan niitä "pikku" nyrkkejään.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Noniin, pistetäänpä lusikkaa soppaan, kun tuo oma joukkue pelaa samalla tasolla kuin 15-vuotta sitten viimeksi pelaili(jos viime kautta ei lasketa). Eli asiaan, tuossa yllä olikin jo tuosta rouhinnasta ja aiemmin on puhuttu maalivahdista, muttamutta itse tuon esille uuden seikan(tai ainakin sellaisen mitä ei ole käsitelty niin paljoa kuin hyökkäyspäätä ja maalivahtia) nimittäin Avsien puolustusta vähän tykkäisin tölviä. Ensinnäkin puolustus on kapea. Toisekseen puolustuksen kiekollinen osaaminen on rajallista ja sekin rajoittuu vain muutamaan puolustajaan. Liikekkin on rajallista. Devilsejä moni kritisoi, mutta kun katsoo miten puolustus pystyy tukemaan hyökkäystä, ylivoimapelissä auttamaan, tuomaan kiekkoa ylös ja katsotaan käsiä, sekä tietenkin sitä ettei olla vain yhden tai kahden pakin varassa niin. Tähän mielestäni osittain myös perustui sekin että Detroit muutama kausi sitten jyräsi ja nyt "luhistui", samoin kun Avsit vielä omistivat sellaisen playmakerin ja puolustujan kuin Ray Bourque.

Jos asiaa jo käsitelty, niin pahoittelen.
 
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche.
Joo pakit on täysin kädettömiä... Minkä joukkueen pakit on laukonut eniten? Missä tää Blake pelaa jolla oli just kuuden ottelun pisteputki? Missä joukkueessa pelaa tää Morris joka mäiski San Josea vastaan 1+3? Lisäksi Skoula, Foote ja Liles ovat matkalla noin 20 pisteen kauteen joka ei todellakaan ole hyvin? Ja joka joukkueellahan on kolmosparissa Morrisin ja Skoulan tasoiset pakit... Jos vielä katsotaan pakkien YV-pistetilastoa niin liigassa on 5 pakkia jotka on tehneet vähintään 10 pistettä YV:llä, niistä yksi on Rob Blake... Materiaali on erittäin ohut, eihän Avs edes nimeä kuin 6 pakkia per peli, kun hyökkääjiä nimetään 12...

Ja jos niitä puuttuvia tehoja etitään,niin miten olis Teemu "En pelaa (edes) rahasta" Selänne? On se viime peleissä skarpannu, mut pistetilaston sija 87. ei oikein vastaa melkein 6 miljoonan taalan tiliä...

Siis ihan oikeesti, ota selvää asioista ennenkuin valitat tyhjästä.

Ja 15 vuotta sitten Avsin tilasto 24.11. oli 6-15-2, eli 14 pistettä 23 pelistä. Nyt on 26 pistettä 20 pelistä. 15 vuotta sitten voitettiin huikeat 12 peliä koko kauden aikana, nyt on kasassa samaiset 12... Jos et huomannu, niin just äsken oli 9 pelin pisteputki...
 
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche.
Korjaus: Selänne ei pelaakaan McCormickin vaan Travis Brigleyn kanssa!
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Menikö herne nenään? Onko menkat? Vai veikö isoveikka/sisko karkin? Missään en valittanut, kunhan totesin ja kommentoin asioita. Kannattaisi lukea uudestaan tämän palstan nimi, se on KESKUSTELUPALSTA. Niinpä asioista keskustellaan. Kannattaisi osata erottaa seuraavat asiat toisistaan, keskustelu/kritisointi/valittaminen. Noin aluksi se varmaan riittää ihmisille joka ei kiekosta selvästikkään ymmärrä kuin tuijottaa pistepörssejä. Jos ketjussa pitäisi vain hurrata Avseille, niin sehän ei täyttäisi keskustelun kriteerejä. Koska selvästi sinusta ei keskustelemaan ole, niin juttele itsesi kanssa.

Kiekollinen osaaminen on Avsien puolustuksessa minimissään. Laukomisella ei ole paljon mitään tekemistä kädellisyyden kanssa. Minäkin osaan laukoa jos kiekkoa saan viivalle. Yv'llä muuan Dick Tärnström teki viime kaudella pisteitä sitä tahtia että oli NHL'n pistepörssin viides ennenkuin loukkaantui, mutta ei se tee Dickistä liigan parasta puolustajaa. Minäkin saisin pisteitä Avsien yv'ssä. Nyt puhutaan asioista kuten pelin avaaminen, Avsien pakeista kukaan ei oma vastaavaa pelisilmää kuin esim. muutamat 77 omasivat(Ray&Paul), kukaan ei omista samanlaisia jalkoja kuin esim. Scott Niedermayer. Hyvän laukauksen omaa vain Blake.

Kuten sanoin materiaali on kapea, yv'llä Blake menettelee hyvän laukauksen ansiosta, mutta muista vain Foote on sen tason pelaaja joka olisi seurassa kuin seurassa kuuden pelaavan puolustajan joukossa. Siihen ei vaikuta yhden ottelun pisteet, koska yhdessä ottelussa pisteitä voi tehdä kuka vain. Morris vielä menee, mutta muut 3 pelaavaa puolustajaa ovat turhan heikkotasoista. Eivät erikoisia omassa päässä, eivätkä varsinkaan vastustajan. Runkosarjassa vielä menettelee, mutta kun aletaan pelata joka toisena päivänä playoff-otteluita, niin muutama puolusta ei riitä, eikä hyökkääjistä saa tehoja irti jos heille ei saada toimitettua kiekkoa.

Missään en myöskään sanonut etteikö Avsit olisi pelanneet hyvin, vaan miksi eivät pelaa niin hyvin kuin hyökkäyskalusto ja median odotukset antaisivat olettaa. Eikä tuolla joukkueella kannua voiteta, jo aiemmin mainitut asiat painavat eniten kun pelejä aletaan ratkaisemaan. Niin ja 15-vuotta Avsien tilasto oli 0-0-0, koska Avseja ei ollut, jos et sattunut tietämään. Ei sen puoleen tuskin tiesitkään, kun et ole varmasti kannattanut kuin muutaman menestyksen vuoden seuraa. Kokonaiskokemus kiekosta taitaa olla myös muutaman vuoden tasoa, ainakin tekstin sisällöstä päätellen.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche.
Tarkoitus ei tietenkään ole vain hurrata, kritiikki on suotavaa. Kunhan pysytään asiassa eikä lähdetä kyselemään toisten perhesuhteista tai terveydentilasta. Pittsburghin tyypit varmaankin kyselee tollasia ja siksi ne ei pärjääkään?

Niitä puolustajia jotka on tehneet neljä pistettä ottelussa tällä kaudella löytyy varmasti joka joukkueesta! Kuten esim?

Ja mikseivät pelaa hyvin? Sanoisko numerot 100/20 mitään? Ne on menetetyt miespelit/ottelut tähän mennessä, oisko siinä syytä. Svatos ei pelaa, Forsberg ei pelaa, Kariya ei pelaa, Nikolishin ei pelaa, Hahl ei pelaa. Worrell ei pelaa.

Avsilla on kohta yhtä monta farmihyökkääjää kuin Penguinsilla.

Media/fanit odottaa AINA liikoja. Tuskin edes Anaheim pääsi samalletasolle kuin mitä fanit odotti. Ei ennen kauden alkua, mutta ne odotti ennen viimeistä peliä että se olisi tuonut Cupin.

Tuo 15 vuotta sitten menee sen piikkiin etten huomannut kattoa tuota Penguinsia oikealta. Eikös ne voittaneet kannun noin 15 vuotta sitten? Ja Avs on periaatteessa sama seura kuin Quebec Nordiques, vaikkakin eri kaupunki ja eri nimi tuli talousongelmien (korkean verotuksen) takia 1995.

Eli sellanen YV:n "primus motor" oli sillon kun Ozolinsh pelasi? Se vaan että Ozolinshin pakkipari johti aina tilastoa "vastaanotetut 3-1hyökkäykset". Muistetaan kuitenkin ettei puolustajien ole tarkoitus tehdä pisteitä vaan puolustaa. Siihen esim. Foote ja Skrastins ovat enemmän kuin hyviä. Kai ne pisteetkin auttaa, mutta ei ne ole pääasia.

On totta että joukkueilla pitäisi olla puolustajia joka lähtöön, mutta Avsillahan on. Puolustava Skrastins, taklaava Morris, kovaotteinen McAllister, nuori lupaus Liles, YV-pyörittäjä Blake, jokapaikanhöylä Foote jne. Ja tietysti alisuorittaja Skoula...
Pittsburghillahan on kuusi saman tason pakkia kuin Avsilla?

Mutta miksi korjata jotain mikä ei ole rikki? YV toimii, varsinkin kun joku kahdeksasta loukkaantuneesta tulee takaisin (no ei nyt kuka tahansa, mutta Kariya/Forsberg). Eikä mun mielestä kaikkien tarvitse pelata niin että hyökkäävä pakki olisi se tärkein lenkki.
Ja jos taidot on mutta tulos puuttuu, niin se on selvästi huonompi kuin että tulos on mutta taidot puuttuu.

AV toimii, tosin viime yö meni ihan penkin alle. Nikolishin on joukkueen tärkeimpiä pelaajia, tärkeämpi kuin esim. Teemu "Ei pelaa (edes) rahasta" Selänne.

Mutta onko se pakeista kiinni ettei 5-3 YV tuota maalin maalia? 5-4 YV:lla kun niitä syntyy tuon tuosta. Mikset sitten mene sinne pelaamaan, jos kerran pisteitä saisit?

Stanley Cupista on ihan turha puhua marraskuussa yhtään mitään.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Voisitkos eagle tehdä jonkinlaisen analyysin Detroitin pakistosta? Kiinnostaisi ihan puhtaasti vaan mielipiteesi. Taitaa olla väärä topic mutta jos heität sen tonne Wingsien puolelle.

Mun mielestä kädellisyyttä mainitsemistasi osa-alueista siellä löytyy kolmelta ukolta varsin hyvin:

Lidström
Schneider
Woolley

Chelios on siinä rajoilla ja loput on kolme puukättä:

Hatcher
Fischer
Dandenault
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Kuin puhuisi seinälle. Et selvästikkään ymmärrä tekstiä yhtään ja sekoitat täysin asiaan kuulumattomia asioita. Kuten sanoin jo ensimmäisessä viestissä, niin Penssien taapertaessa on helpompi keskittyä muihin seuroihin. Mutta juu, keskustelua on turha odottaa selvästikkään täällä.

Henkka, toki kommentoida voin, kun oikein pyydetään. Eli katsellaan siellä jos saadaan keskustelua aikaiseksi, toisin kuin täällä.
 

Teukkas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Eagle lueppas se vielä se palstan nimi, se on KESKUSTELUPALSTA..
Se tarkottaa sitä että jokaisella saa olla omat mielipiteet ja sinun ei tarvitse ottaa niitä turhan vakavasti. Keskustelua turha odottaa täällä? tarkotat varmaan että jos jonkun teksti ei miellytä sinua niin se ei ole keskustelua?

Mielestäni Coloradon pakkikalusto on varsin hyvää, ja kyllä ne sitä peliä avatakin osaavat.Turha vetää mitään dramaattisia johtopäätöksiä tässä vaiheessa kautta..
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
ihan hyvä analyysi eagleltä. Vaikka oma jääkiekon seuraamiseni on muista kuin mielenkiinnosta johtuvista syistä ollut heikompaa kuin normaalisti, niin useassa asiassa olen samaa mieltä.

Kyse ei todellakaan ole niinkään pakkejen huonoudesta, vaan hyvien pakkien vähyydestään (ja yhteensopivuudestaan). Pakeista Blake on maailman eliittiä joka osa-alueella. Foote on taas loistava puolustuspäässä. Morris hyvä hyökkäyspäässä ja Skrastins suht. kohtuullinen peruspakki. Skoula on nipinnapin liigatasoa (hyvään joukkueeseen) ja muut eivät ole sitäkään (Liles, McAllister ja Clark).

Jos Morriksesta haluttaiin parhaat mahdolliset tehot irti, niin hänen tulisi pelata ykkös-yv:n pyörittäjänä kuten Calgaryssä. Blake on vain parempi tuossa hommassa. Morris ei kuitenkaan ole niin monipuolinen että hänen kanssaan voisi jotain jämäjätkää peluuttaa. Niinpä hänen on pelattava joko Blaken, Footen tai Skrastinsin kanssa. Niinpä ketjuista joko viimeinen on surkea tai kaksi keskinkertaista.

Vaikka loukkaantunut Forsberg on subjektiivisen mielipiteeni mukaan maailman paras jääkiekkoilija, niin hyvä joukkue pystyy avainpelaajien loukkaantumisista huolimatta voittamaan. Ei ehkä Stanley Cup:pia mutta runkosarjan pelejä hyvällä prosentilla. Hyvä esimerkki on ollut useana vuoten Blues (huom: se joka EI pelaa espoossa).

Maalivahdin syyttely on runkosarjassa turhaa (Aebischer), mutta Stanley cuppia ei huonolla maalivahdilla voiteta. Niin hyvä ei yksikään joukkue ole lukuuottamatta sitä jossa pelasi Osgood.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Ei kyse ei ole siitä etteikö voisi olla erimieltä, vaan siitä osaako keskustella asioista. Jos keskustelun taso on ensin "turha tulla valittamaan kun meidän pakit laukoneet liigan eniten ja YKSI puolustaja on saanut hyvät tehot" ja sen jälkeen kun toistan argumenttini vastaus on "mutta sun suosikkijengi ei ole niinkään hyvä" niin mitä keskustelua voi saada aikaiseksi. Ei Tapparakaan ole NHL-tasoa mutta se ei liity mitenkään Avsien puolustuksen arvosteluun. Jos suosikkijoukkueni olisi Laitilan Kiekko, niin vertaisitteko Laitilan Kiekon menestystä&puolustajia siihen kun puhuan Avsien puolstuksesta.

Dana, aivan. Tosin aika monellahan on samaa vikaa, St.Louis rakentanut palapelin kahden huippupuolustajan varaan, joista kuitenkin vuosittain toinen taitaa skipata lähes koko kauden.
 
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche.
Viestin lähetti eagle
Ei kyse ei ole siitä etteikö voisi olla erimieltä, vaan siitä osaako keskustella asioista. Jos keskustelun taso on ensin "turha tulla valittamaan kun meidän pakit laukoneet liigan eniten ja YKSI puolustaja on saanut hyvät tehot" ja sen jälkeen kun toistan argumenttini vastaus on "mutta sun suosikkijengi ei ole niinkään hyvä" niin mitä keskustelua voi saada aikaiseksi. Ei Tapparakaan ole NHL-tasoa mutta se ei liity mitenkään Avsien puolustuksen arvosteluun. Jos suosikkijoukkueni olisi Laitilan Kiekko, niin vertaisitteko Laitilan Kiekon menestystä&puolustajia siihen kun puhuan Avsien puolstuksesta.

Dana, aivan. Tosin aika monellahan on samaa vikaa, St.Louis rakentanut palapelin kahden huippupuolustajan varaan, joista kuitenkin vuosittain toinen taitaa skipata lähes koko kauden.


Eiköhän mun idea kuitenkin ollut se että Pittsburghia verrataan Coloradoon ja Laitilan Kiekkoa Heinolan Kiekkoon. Sarjatason pitää olla (ainakin melkein) sama. Ja edelleen olen sitä mieltä että niin kauan kun voittoja tulee tai puolustus ei vuoda niin se puolustus on hyvä. Eipä monen muun joukkueen pakit saa samoja tehoja 5-4 YV:llä. Eikä sanaa "valittamaan" tarvitse ottaa noin vakavasti.

Ja noista "varaan rakentamisista". Pittsburghin tämän hetken menestys on nyt rakennettu Fleuryn varaan, eikö? Sehän on se maalivahti joka pelaa junioreissa kohta? Loistava taktiikka!

Coloradolla on se hyvä puoli ettei sitä ole rakennettu kahden-kolmen pelaajan ympärille vaan runkona on niin Sakic, Forsberg, Foote, Blake (ja jo lopettanut Roy, joka siis vielä viime kaudella oli runkopelaaja) kuin hyvä "juniori"työ, kuten Tanguay, Hejduk ja näitä jo lähteneitä pelaajia tyyliin Vrbata tai Drury.

Ja niitä loukkaantuneita ei tietääkseni ole KAHDEKSAA hyökkääjää ollut yhtä aikaa kuin korkeintaan Losilla.

Koska St.Louisilla viimeksi on ollut sairaslistalla Forsbergin ja Kariyan tasoiset hyökkääjät? On varmasti ollut, mutta koska ja ketkä?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Miksi sitä Pittsburgia pitäisi verrata Coloradoon, eihän sellaista vertailua ole tehty aiemminkaan, puhuttu vain Coloradon pakistosta ja sen RIITTÄVYYDESTÄ STANLEY CUPIIN. Ei Pensin pakisto liitty tähän asiaan millään tavalla, kun kukaan ei ole koskaan väittänyt että Pensin pakisto riittäisi Stanley Cupiin. Miksi siihen pitää viittailla koko ajan? "Älä sä tuu hei mullle sanomaan ku mä hei kannatan suurta ja mahtavaa Coloradoa ja sä vaan pientä ja köyhää Pittsburghia, niih."

Pahaa yksisilmäisyyttä kuvastaa se että JF ei ymmärrä joukkueiden taloudellisia realiteetteja ja sitä ongelmaa missä Penguins tällä hetkellä rypee. Siinä tilanteessa on vähän vaikea rakennella muiden kuin tämän Fleuryn varaan. On se ihmeellistä miten tuo suosikkijoukkueen näkyminen tossa vasemmalla saa jotkut aivan sekaisin.

Coloradolla on hyvä huippurunko, mutta juuri se mikä on joukkueen ongelma, on syvyyden puuttuminen niin pakistosta kuin hyökkäyksestäkin.

Joukkueessa on liikaa epävarmuustekijöitä:
1. Maalivahti
2. Puolustuksen syvyys
3. Nelosketjun puuttuminen

Tarpeeksi kova playoff-vastustaja pystyy nykyajan kahvalla eliminoimaan ne supertähdet (Eikö Minnesotasta opittu mitään) ja missä Coloradolla on omat eliminointiketjunsa? McCormick? Brigley? Nelosketjuilla niitä mestaruuuksia voitetaan. Mm. Vancouver on ihailtavalla tavalla rakentanut tiimiään ja on tulevaisuudessa erittäin varteenotettava SC-ehdokas, mikäli Cloutier nostaa tasoaan tai saavat muuten kunnon molarin tolppiensa väliin.

JF:n näkemys on tyypillisen Glory-hunterin visio siitä, miten meillä on nyt niin kovat huippupelaajat että ei voida mitenkään hävitä, eikä nähdä koko joukkuetta kokonaisuutena. Syvyys puuttuu ja pahin tosiasia on se, että Patrick Roy oli se Avsin kantava voima, jota ilman joukkue ei ole lähellekään yhtä varteenotettava mestariehdokas kuin ennen. Jos Aebischer sitten nousee Pattyn tasolle ja johdattaa Avsin kannuun, niin myönnän ilmomielin olleeni väärässä. Mutta jos uskoisin siihen uskoisin myös joulupukkiin. Joku muu siellä on torjumassa huhtikuuhun mennessä ja sitten mahdollisuudet Cuppiin ovat ainakin jonkunverran paremmat.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche.
Viestin lähetti Henkka
Miksi sitä Pittsburgia pitäisi verrata Coloradoon, eihän sellaista vertailua ole tehty aiemminkaan, puhuttu vain Coloradon pakistosta ja sen RIITTÄVYYDESTÄ STANLEY CUPIIN. Ei Pensin pakisto liitty tähän asiaan millään tavalla, kun kukaan ei ole koskaan väittänyt että Pensin pakisto riittäisi Stanley Cupiin. Miksi siihen pitää viittailla koko ajan? "Älä sä tuu hei mullle sanomaan ku mä hei kannatan suurta ja mahtavaa Coloradoa ja sä vaan pientä ja köyhää Pittsburghia, niih."

Pahaa yksisilmäisyyttä kuvastaa se että JF ei ymmärrä joukkueiden taloudellisia realiteetteja ja sitä ongelmaa missä Penguins tällä hetkellä rypee. Siinä tilanteessa on vähän vaikea rakennella muiden kuin tämän Fleuryn varaan. On se ihmeellistä miten tuo suosikkijoukkueen näkyminen tossa vasemmalla saa jotkut aivan sekaisin.

Coloradolla on hyvä huippurunko, mutta juuri se mikä on joukkueen ongelma, on syvyyden puuttuminen niin pakistosta kuin hyökkäyksestäkin.

Joukkueessa on liikaa epävarmuustekijöitä:
1. Maalivahti
2. Puolustuksen syvyys
3. Nelosketjun puuttuminen

Tarpeeksi kova playoff-vastustaja pystyy nykyajan kahvalla eliminoimaan ne supertähdet (Eikö Minnesotasta opittu mitään) ja missä Coloradolla on omat eliminointiketjunsa? McCormick? Brigley? Nelosketjuilla niitä mestaruuuksia voitetaan. Mm. Vancouver on ihailtavalla tavalla rakentanut tiimiään ja on tulevaisuudessa erittäin varteenotettava SC-ehdokas, mikäli Cloutier nostaa tasoaan tai saavat muuten kunnon molarin tolppiensa väliin.

JF:n näkemys on tyypillisen Glory-hunterin visio siitä, miten meillä on nyt niin kovat huippupelaajat että ei voida mitenkään hävitä, eikä nähdä koko joukkuetta kokonaisuutena. Syvyys puuttuu ja pahin tosiasia on se, että Patrick Roy oli se Avsin kantava voima, jota ilman joukkue ei ole lähellekään yhtä varteenotettava mestariehdokas kuin ennen. Jos Aebischer sitten nousee Pattyn tasolle ja johdattaa Avsin kannuun, niin myönnän ilmomielin olleeni väärässä. Mutta jos uskoisin siihen uskoisin myös joulupukkiin. Joku muu siellä on torjumassa huhtikuuhun mennessä ja sitten mahdollisuudet Cuppiin ovat ainakin jonkunverran paremmat.

Eli niitä neloskentän pelaajia? McCormick on ilman muuta paras, mut on siellä myös Hahl, Worrell, Cummins, Brigley, McAllister... Nythän siellä on kokoonpano "täynnä" nelosketjun äijiä ku "kaikki" muut on loukkaantunut.
Mut entä kolmosketju? Konowalchuk-Nikolishin-Svatos, miltä joukkueelta löytyy vastaavanlainen?
Ja jos kaks ketjua mäiskii viis maalia per peli, niin kuka kaipaa McCormickilta hattutemppua?

Maalivahdit on mitä on, kehittyy koko ajan ja jossei keväällä ole tarpeeksi hyviä niin sitten hommataan joku kokonut veteraani, niinku Sean Burke. Mut se on sen ajan murhe se.

Puolustuksessa on täysin sama homma ku aina ennenkin. Nimettömiä pelaajia on ja ne kehittyy. Ei kaikilla voi olla sellanen joukkue ku Detroit "Ostetaan nyt vielä toiki" Red Wingsillä. Mutta ei se sitä tarkota ettei Avs olis mukana taistelemassa mestaruudesta. Ja kyllä mä tiedän Quebecin ajoilta sen millasta oli kun oli vaikeaa. Mut ei sillon muistaakseni ketää lähetetty junioreihin ku ei ollu rahaa. Jos ei oo rahaa, niin tehkööt niinku Pittsburgh Pirates. Myykööt sen joukkueen tai lopettakoot toiminnan. Ei tos oo mitä järkee et pelaajat ei saa pelata ku ei o rahaa.
Ihan älytöntä myydä parhaat pelaajat, myykööt koko joukkueen eikä pala kerrallaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Viestin lähetti Jaymond Flurrie
Eli niitä neloskentän pelaajia? McCormick on ilman muuta paras, mut on siellä myös Hahl, Worrell, Cummins, Brigley, McAllister... Nythän siellä on kokoonpano "täynnä" nelosketjun äijiä ku "kaikki" muut on loukkaantunut.
Mut entä kolmosketju? Konowalchuk-Nikolishin-Svatos, miltä joukkueelta löytyy vastaavanlainen?
Ja jos kaks ketjua mäiskii viis maalia per peli, niin kuka kaipaa McCormickilta hattutemppua?

Et ymmärtänyt pointtia. Ei nelosketjulta tarvita hattutemppua, vaan se vastustajan hyökkäysketjun eliminoiminen. Mietippä miten peli päättyy, jos Coloradon kaksi ekaa ketjua jätetään nollille ja sen jälkeen nämä Cumminssit ja Worrelit yrittävät pitää vastustajan huippuketjut nollilla...

Puolustuksessa on täysin sama homma ku aina ennenkin. Nimettömiä pelaajia on ja ne kehittyy. Ei kaikilla voi olla sellanen joukkue ku Detroit "Ostetaan nyt vielä toiki" Red Wingsillä. Mutta ei se sitä tarkota ettei Avs olis mukana taistelemassa mestaruudesta.

Ah, tulihan se sieltä. Et osaa olla viittaamatta myöskään minun suosikkiini. :) Mietitäänpäs tätä ostojuttua. Ainoat huippupelaajat jotka Detroit Red Wings on viimeisten vuosien aikana OSTANEET, ovat Luc Robitaille ja Brett Hull. Mites tämä kaksikko eroaa Kariyasta ja Selänteestä? Selänne halusi seuraan, jossa voi voittaa Cupin, niin teki myös Luc Robitaille. Hull päätti lähteä Dallasista, niin teki myös Kariya. Täysin sama asia. Hull halusi Red Wingsiin, hänen takiaan mm. Chelios ja Yzerman pudottivat palkasta miljoonan pois jotta Brett saatiin joukkueeseen. Täysin identtinen veto Kariyan tilanteessa, jossa Kariya itse suostui pienempään rahamäärään. Kannattaa olla faktoista tietoinen, eikä vaan heitellä tyhmiä kommentteja omien Lumivyöry-lasien takaa.

Lisäksi Detroit on tehnyt muita kovia hankintoja KAUPPAAMALLA, eli on antanut aina itsekin jotain pois. Hasek tuli Kozlovia ja 1.kiekan varausta vastaan, mitenhän Patrick Roy hankittiin aikanaan Montrealista? Raymond Bourque "ostettiin" siirtorajalla aivan kuten Larry Murphy Detroitissa. Chelios täysin vastaavasti kuten Blake. Shanahan kaupattiin omaa varausta Keith Primeauta vastaan jne. jne.

Mua suuresti huvittaa nämä kommentit "Osto-Red Wingseistä" silloin kun se valitusvirsi tulee Colorado, Dallas, Philadelphia ym. -fanin suusta. Rangers-fanit eivät sentään siitä viiti aukoa, ymmärtävät onneksi sen verran.


Ja kyllä mä tiedän Quebecin ajoilta sen millasta oli kun oli vaikeaa. Mut ei sillon muistaakseni ketää lähetetty junioreihin ku ei ollu rahaa. Jos ei oo rahaa, niin tehkööt niinku Pittsburgh Pirates. Myykööt sen joukkueen tai lopettakoot toiminnan. Ei tos oo mitä järkee et pelaajat ei saa pelata ku ei o rahaa.
Ihan älytöntä myydä parhaat pelaajat, myykööt koko joukkueen eikä pala kerrallaan.

Joo mutta tolla Pittsburghin rakennustaktiikalla ei edelleenkään ole mitään merkitystä Coloradon puolustuksen riittävyyteen Stanley Cupin suhteen. En usko Pensin kohtaavan Avalanchea SC-finaalissa. :)
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Hauskaa kun ainoat "argumentit" ovat vertauksia kirjoittajan suosikkijoukkueeseen. Otsikosta näkyy niin täällä puhutaan Coloradosta, itse puhuin Coloradon puolustuksesta ja sen riittävyydestä SC'n, Pensseillä ei ole yhtään mitään tekemistä sen kanssa. Vertaus on yhtä ontuva kuin jalkapallon puolella kritisoisin Juventuksen hyökkäyksen kapeutta ja vasta-argumentti olisi tasoa "noh mutta Perugialla on vielä huonommat hyökkääjät". Yhtä irrelevantti argumentti. Jos joku olisi viime kaudella tullut sanomaan minulle "Tapparan puolustus on kädetön", niin olisiko "argumentointi" tyyliin "Mitä sä tuut tänne kitiseen, kun Pelicansseilla on vielä paskemmat" jotenkin relevantti? Aivan, ei.

Tuo oli muuten kuukauden hauskin heitto "ostojengistä", kun se tulee Coloradon kannattajalta. Kylläpäs nauratti oli sen verran kornia. Samoin Worrelin&Cumminssin asettaminen ns. päällystakkihommiin ja jarruttelemaan vastustajan parhaita. Jos kuitenkin jätettäisiin yllämainituille vain se tappeleminen ihan suosiolla.
 
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche.
Niin siis "osto"pelaajiahan ei varsinaisesti edes ole, kun rahaa vastaan ei pelaajaa sai vaihtaa, mutta siis noita "Signed as Unrestricted Free Agent" pelaajia mä tarkoitin, kuten Ray Whitney, Steve Thomas tai Curtis Joseph? Kaikki pelaajia jotka ovat olleet tähtiä aikaisemmissa joukkueissaan.

Ja tuo Hullin "osto" oli siis täysin päinvastainen kuin Kariyan. Kariya halusi ja pudotti palkkaansa, Hull halusi ja muut pudotti. Mutta se miksi Detroitin mieltää ostojoukkueeksi on joukkueen maalivahtitilanne. Heti kun Hasek lopetti hankittiin tilalle nimettömällä summalla Curtis Joseph. Ei siis annettu kakkosmaalivahdille tilaisuutta kuten Coloradossa. Ampuivatpahan siinäkin omaan jalkaansa, kun takaisin ei tullut Cupia vaan Hasek.

Ostojoukkueen vastakohtahan on sellainen joka on rakennettu omien varausten pohjalle, siis ei vaihdettu vapaita agentteja pois?

Roysta aikanaan annettiin Thibault, Rucinsky ja Kovalenko.
Näitä pelaajia joita Avs on vaihtanut pois on esim. Drury, Deadmarsh, Miller (kaikki USA:n 2002 olympiajoukkueen pelaajia), Thibault on Chicagon ykkösvahti, Rucinsky on tehnyt 30 pistettä kaikkina kausina Coloradon jälkeen. Samaa tasoa siis kuin Detroitin antamat Kozlov tai Primeau. Ja Murphysta taisi mennä Future Considerations? Bourquesta annetut Pahlsson, Grenier, Rolston ja ykkösvaraus ei taida kuitenkaan olla ihan samaa tasoa kyseisen Future Considerationsin kanssa, joka kai voitti Calder Trophyn 2002? =)
Ja Cheliosista meni Eriksson ja 2 ykkösvarausta, Blakesta kuitenkin (silloinen huippulupaus) Jared Aulin, Adam Deadmarsh, Aaron Miller ja ykkösvaraus.

Ja jos nyt vielä Paul Kariya/Teemu "En pelaa (edes) rahasta" Selänteen tulosta, niin Lacroix mietti pitkään ja hartaasti onko se joukkueen moraalia vastaan ennenkuin suostui. Tottakai siihen kuka tahansa olisi lopulta suostunut, mutta mietti kuitenkin hyvin tarkasti. Ja ero on siis nimenomaan siinä, ettei Lacroix "ostanut" ja Lacroixille "myytiin".

Lisäksi jos mietitään aiempia vuosia, niin Avs on pestannut tällaisia tulevia Hall Of Fame pelaajia kuin Jaroslav Obsut, Todd Gill tai Serge Aubin...

Tai sitten ketä Colorado/Quebec on varannut. Ykkösvaraukset nyt on asia erikseen, kuka tahansa olisi voinut varata ne, mutta vuoden 1991 jälkeen esim. Aebischer, Hinote, Hejduk, Drury, Foote, Moore, Parker, Larsen, Nieminen, Svatos, Aulin, Liles, Krestanovich, Vrbata, Pahlsson, Johnson, Carter tai Hahl eivät kelvanneet muille.

Detroitin vastaavia on esim. Hudler, Zetterberg, Datsyuk, Dandenault, Holmström, Eriksson, Butsayev ja McCarty.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Viestin lähetti Henkka
Joukkueessa on liikaa epävarmuustekijöitä:
1. Maalivahti
2. Puolustuksen syvyys
3. Nelosketjun puuttuminen

Olisin voinut ottaa lainauksen Eagleltakin, mutta tämä oli parempi.

Kohta 1. Maalivahti

Tämä pitää paikkansa, pudotuspeleihin ei voi lähteä kahdella kokemattomalla maalivahdilla. Tai siis voi lähteä, mutta kun tavoitteena on Stanley Cupin voittaminen, niin sellainen olisi käsittämättömän typerää.

Kohta 2. Puolustuksen syvyys

Jos joku todellakin uskoo että Lacroix lähtee nykyisellä puolustuksella pudotuspeleihin, niin hän ei ole seurannut NHL:ää ainakaan viimeiseen neljään vuoteen - jos ylipäänsä lainkaan. Ongelmana ei ole kiekollisten pakkien puuttuminen, sillä Blake, Foote ja Skrastins pystyvät antamaan varman ensimmäisen syötön hyökkääjille ja tarvittaessa luistelemaan kiekon ulos alueelta. Ja Morris pystyy samaan ja antamaan pitempiäkin avauksia. Blake ja Morris pystyvät pelaamaan ykkös-yv:ssä ja Foote kakkosessa. Siinä on ihan tarpeeksi kiekollista osaamista Stanley Cupin voittamiseen.

Se on totta ettei kukaan Avs-puolustajista ole hyökkäävänä pakkina Coffeyn tai Bourquen tasoa, mutta Eagle voisi luetella kuinka moni pakki NHL:n historian aikana on ollut yhtä hyviä hyökkäyspäässä kuin edellä mainittu kaksikko?

Lacroixin hommana on siis löytää luotettavat viitos- ja kuutospakit. Skoula on hyvänä päivänä - silloin kun pelaa vihaisen oloisena - top neljä tasoa, mutta tekee keski- ja puolustusalueella liikaa virheitä. Liles on aggressiivinen ja kiekkokin tottelee, mutta pieni ja kokematon. McAllister, D.J. Smith jne. ovat farmimiehiä. Onneksi helmi-maaliskuussa saa näitä skrastinsinmarchmenttejä parilla keskikierroksen varausvuorolla.

New Jerseyn pakisto taitavampi kuin Avalanchen? En usko. Niedermayer ja Rafalski ovat taitavia, mutta Stevens on siinä ja siinä. White on puukäsi, eikä Albelinkaan mikään eurotaituri ole. Eikä mielikuva rookieista Halesta ja Martinista ole mitenkään superlatiivien täyttämä.

Erona on Devilseillä on SYSTEEMI. Kun Niedermayer lähtee nousemaan, niin maddenit, eliakset, stevensonit, giontat auttavat häntä pienillä blokeilla ja liikkumisella. Jos Avsien pakki lähtee kiekollisena nousemaan, niin hyökkääjät jäävät parhaassa tapauksessa seisomaan siniviivan päälle, mutta todennäköisemmin luistelevat paitsioon ja vihellyksen jälkeen ajattelevat että "v-ttu, miksei syöttänyt mulle, kun mää olin ihan vapaana ja hyvässä vauhdissa". Sitä paitsi Devilsien "no-name"-hyökkäys tarvitsee pakkien tukea enemmän kuin Avalanchen hyökkäys.

Onneksi pudotuspelien alkamiseen on vielä kuukausia, joten Granatolla on aikaa joukkueen yhteenhiomiseen. Kunhan vaan ensin saataisiin sairastupalaiset kentälle, niin nähtäisiin joukkueen todellinen iskukyky.

Kohta 3. Nelosketjun puuttuminen

Täh? Minusta suurin ero viime vuoteen on, että joukkueella on riittävästi kunnon kolmos- ja nelosketjulaisia. Konowalchuk - Nikolishin - Hinote, Worrelll - Hahl - McCormick/Moore/Cummins/Brigley/tradingdeadlinepick. Siis nythän puhutaan keväästä eikä tämän hetkisestä tilanteesta. Pudotuspelit alkavat huhtikuussa ja siihen on vielä neljä kuukautta aikaa. Siihen mennessä Forsberg ehtii saada alavatsansa, Kariya ranteensa ja Hahl olkapäänsä kuntoon. Ja Worrell ehtii sulattaa läskinsä pois ja kertoa liigan paukapäille ettei Avalanchen tähtien huitominen ole kovinkaan järkevää puuhaa.
 
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche.
Kohta 3. Nelosketjun puuttuminen

Täh? Minusta suurin ero viime vuoteen on, että joukkueella on riittävästi kunnon kolmos- ja nelosketjulaisia. Konowalchuk - Nikolishin - Hinote, Worrelll - Hahl - McCormick/Moore/Cummins/Brigley/tradingdeadlinepick. Siis nythän puhutaan keväästä eikä tämän hetkisestä tilanteesta. Pudotuspelit alkavat huhtikuussa ja siihen on vielä neljä kuukautta aikaa. Siihen mennessä Forsberg ehtii saada alavatsansa, Kariya ranteensa ja Hahl olkapäänsä kuntoon. Ja Worrell ehtii sulattaa läskinsä pois ja kertoa liigan paukapäille ettei Avalanchen tähtien huitominen ole kovinkaan järkevää puuhaa. [/B][/QUOTE]

Mitä mieltä oot Marek Svatosista? Mun mielestä Svatosilla on mahdollisuudet jatkaa Avsin slaaviketjua, jossa on ainakin Nedorost, Hejduk, Statsnyt ja Vrbata.
Toisin sanoen kolmosketjuna ois Konowalchuk-Nikolishin-Svatos joka on järkyttävän hyvä moneen muuhun seuraan nähtynä.

McCormickista voi kehittyä köyhän miehen Forsberg/Lindros, tosin nyrkit heiluu vähän useammin kuin Foppalla/Lindrosilla. Joka tapauksessa mun mielestä ideaalinen nelosketjun sentteri, Hahl saa tehdä tosissaan töitä että saa paikan takaisin, varsinkin kun McCormick ehtii pelaamaan vielä 40 peliä. Mutta mistä muusta joukkueesta löytyy Hahlin tasoinen vitossentteri?

Ja se on munkin (ja nunnan...) mielestä se pääasia että keväällä tulee viimeisestä pelistä voitto, ei se että marraskuun vieraspeli Calgarya vastaan voitetaan.

Worrellin suurin huolenaihe on muuten polvivamma eikä ylipaino... =)

Ja Avsin "taktiikka" on aina nimenomaan tuo "rent-a-player", eli "vietä kevät seurassa ja saa Cup". Battaglia oli ihan täys susi, mutta jos siihen saisi tänä keväänä toisen Skrastinsin tai Kasparaitisin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kyllähän sinne nelosketjuun miehiä on kaikilla, mutta ovatko nämä kaverit vielä vakuuttanett/kehittyneet riittävälle tasolle? Ei Detroitin Grind-linekaan ollut yhdessä yössä valmis, sen kehittymiseen meni monta vuotta. Siksi tässä kyselen nelosketjun puuttumista, koska Avalanchen PITÄÄ VOITTAA TÄLLÄ KAUDELLA se Stanley Cup Selänteen ja Kariyan vain vuoden mittaisia sopimuksia ajatellen. Siksi toimiva nelosketju on vielä täysin kysymysmerkki, eikä semmoisen saamisesta keväälle ole mitään takeita. Toivoa toki saa aina.

Viestin lähetti Jaymond Flurrie
Toisin sanoen kolmosketjuna ois Konowalchuk-Nikolishin-Svatos joka on järkyttävän hyvä moneen muuhun seuraan nähtynä.

Perusteleppas vaikkapa nyt tämän ketjun hyvyys yksityiskohtaisesti, äläkä vaan latele nimiä peräkkäin, kuten olet aikaisemmissa kommentessasi tehnyt jo Eddie Shoresta lähtien. Kiitos.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös