Colorado Avalanche 2002-03

  • 16 291
  • 165

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mun mielestä tuo touhu on jo aika säälittävää kun ottivat nyt Calgaryltä turpaan kotona. Hartley ulos vaan, sit helpottaa.
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Viestin lähetti Henkka
Mun mielestä tuo touhu on jo aika säälittävää kun ottivat nyt Calgaryltä turpaan kotona. Hartley ulos vaan, sit helpottaa.
Ooh...no tässäpä on oikea huippukommentti. Lisää tälläistä!!!
En alennu chattaamaan.
No joo, sitten asiaakin tuollaisen säälittävän viestin jälkeen.

Tuossa heikin pistämässä linkissä on kyllä asiaa.
Avalanchen pitäisi saada otteisiinsa jotain tolkkua. En kyllä usko siihen, että Avsin joukkue olisi savustamassa Hartleyta ulos.
En tiedä Hartleyn ja Lacroixin väleistä. Ilmeisesti eivät täysin kylmät ole, koska mies on saanut jatkaa joukkueen peräsimessä.
Jos sama homma jatkuu, niin silloin ehdottomasti olen potkujen kannalla. Vielä joukkueella ei ole mitään hätää, vaikka se roikkuukin viivan tuntumassa. Länsi on niin tasainen, että liian kauaa ei saa olla perässä. Avalanche ei todellakaan tuolla nipulla voi olla joukkue, joka taistelee playoffpaikasta.
Sen pitäisi olla joukkueelle selviö runkosarjan jälkeen.

Sakic on pelannut huikeasti, hän tekee sen mitä häneltä vaaditaankin. Fopalla on tietääkseni nivusessa jotain (?). En ole varma. Kuitenkin aika sekavaa on ollut joukkueen pelaaminen. Maalinteko vaikeaa, mistä siihen parannus? Helmikuussa kuitenkin taas joku nimipelaaja löytää itsensä Denveristä. Enkä edelleenkään halua Bostonin miehiä Kalliovuorille.
Sekava tilanne kaiken kaikkiaan.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
26 peliä pelattu

Jollei Avalanchen jollei ala voittaa kotipelejä, niin haaveet divisioonavoitosta voidaan unohtaa.

Colorado on hävinnyt kotona Columbukselle, Nashvillelle ja nyt Calgarylle. Ja lisäksi tasapeli Nashvilleä ja jatkoaikatappio Anaheimia vastaan. Viisi peliä konferenssin heikoimpia joukkueita vastaan ja kymmenestä mahdollisesta pisteesta kokonaista kaksi pistettä. Ei mikään ihme että joukkue on tällä hetkellä playoffsviivan väärällä puolella.

Avalanche on nyt Northwestin neljäntenä, seitsemän pistettä Vancouveria, viisi pistettä Minnesotaa ja kaksi pistettä Edmontonia jäljessä. Colorado on pelannut oman divisioonan joukkueita vastaan surkeasti. Voitto ja tappio Vancouverille, tasapeli ja tappio Edmontonille, kaksi tasapeliä ja jatkoaikatappio Minnesotalle, tappio Calgarylle.

Yhteenlaskettu divisioonasaldo: kahdeksan peliä, yksi voitto, kolme tasapeliä, kolme tappiota, yksi jatkoaikatappio. Pursuing history?

Ensi viikolla on vieraskiertue divisioonavihollisia vastaan. Ensimmäisenä Canal-pelissä Vancouver, sitten viikonloppuna Öljy ja Tuli. Toivottavasti tuossa TV-pelissä nähdään kunnolla vauhtia, nuo Vancouverin ja Avalanchen pelit olivat viime kaudella tapahtumarikkaita.
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Re: heikkik

Viestin lähetti teemu_s
Jospa Avalanche ottaisi Michel Therrienin ja Montreal saisi Bob Hartleyn?

Therrien on turhan passiivisen kiekon kannattaja, Canadiens kyttää vaan muiden virheitä. Olisi mukava saada Avsien valmentajaksi mies, joka sanoisi että hyökkäys on paras puolustus.

Hartley on QMHJL:n "kasvatti", joten ei mikään mahdottomuus.

Muistaakseni juuri sinä olit potkaisemassa Gilmouria ulos Habseista. Avalanchella olisi käyttöä Dougien tapaiselle veteraanille. Tilalle saisitte Serge Aubinin tai Jeff Shantzin - tai vaikka molemmat.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Serge Aubin voisi kiinnostaakin. Jos mies osaa taklata ja pitkää vauhtia niin se on siinä. Faksataanko heti toimitusjohtajille? :-)
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Viestin lähetti teemu_s
Serge Aubin voisi kiinnostaakin. Jos mies osaa taklata ja pitkää vauhtia niin se on siinä. Faksataanko heti toimitusjohtajille? :-)

Faksaaminen on vanhanaikaista, käytetään emailia. Enää ei tarvitse kun saada selville Lacroixin sähköpostiosoite...

Paljonkohan Lacroix - puhumattakaan Montrealin ja Toronton toimitusjohtajista - saisi sähköpostia, jos hänen osoitteensa olisi julkinen. Silloin kun joukkueella menee huonosti, niin varmasti satoja, mutta silloin joukkue voittaa niin ei paljoa mitään.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Koolla on väliä

Hajamietteitä Canucks-pelin jälkeen.

- kotijoukkueen voitto oli ansaittu, ratkaiseva ero maalivahtien välillä. Cloutier oli parempi kuin Roy

- Roy päästi yhden helpohkon maalin (ensimmäinen, Ohlundin vanhanaikainen), mutta kaksi muuta olisi ollut torjuttavissa vain hyvän tuurin avulla. Morrisonin maali oli hyvä ohjaus Jovanovskin siniviivalta heittämään lentopallosyöttöön ja DSedin veti tarkasti suoraan velipoikansa poikittaisyötöstä.

- yksi asia jäi ihmetyttämään Ohlundin maalin jälkeen. Roy löi isolla mailallaan de Vriesia ärtyneesti pohkeeseen, aivan kuin G.vD olisi tehnyt tilanteessa jotakin väärin. Ehkä Royn mielestä De Vriesin olisi pitänyt seurata Ohlundin kaarrosta maalin ympäri tai toimia tilanteessa agressiivisemmin silloin kuin Ohlund kiersi maalin takaa maalin kulmalle.

- varsinkin ensimmäisessä erässä Canucksien pakit laukoivat paljon siniviivalta löysähköjä kuteja, joita maalin eteen pakkautuneet hyökkääjät yrittivät ohjailla sisään. Morrisonin maali tuli tälläisestä tilanteesta. Avsien pakeilla oli vaikeuksia pitää Royn näkyvyys esteettömänä, sillä välillä tuntui että kaikki kolme Nuck-hyökkääjää olivat Royn edessä maskissa.

- Vancouverilla on h-vetin iso pakisto, eikä Avsien pienet hyökkääjät päässeet kunnolla maalin eteen häiritsemään Clouteria. Hejdukilla oli pari melko hyvää paikkaa maalin kulmalta, mutta tilanteet tulivat nopeasti ja olivat vähän turhan lähellä maalivahtia. Cloutier peitti kaikki lähiyritykset hyvin.

- yksi ottelun "momentumeista" oli Blaken epäonnistunut läpiajo Canucksien 1-0 johtotilanteessa. Vrbata antoi tilanteessa hyvän syötön. Toinen momentum oli kolmannen erän loppupuolella, kun Blake veti

- Vancouver teki voittomaalin Parkerin ottaman hyökkäyspään jäähyn (2+2) aikana, mutta tällä kertaa Hartley ei penkittänyt gooniaan, vaan ScPa sai pelata vaihtoja kaikissa erissä. Scott pelasi OK pelin. Nelosketju Hinote (C)- Messier (LW)- Parker (RW) ajoi Avseista vahviten maalille, mutta pelaajien taito ei riittänyt luomaan todella vaarallisia tilanteita

- toinen erä oli Avsien paras erä. Sakicin viidessadas maali tuli ylivoimalla Morrisin upean syötön jälkeen. Maalin jälkeen Joen huulilta saattoi lukea sanan unbelievable (?). En tiedä tarkoitti hän sen hetkistä tunnettaan vai päiväsankaria onnittelmaan tulleen Morriksen hienoa syöttöä. Katsomossa olivat paikalla Joen isä ja pojat.

- Sakic oli ylivoimaisesti Avsien paras hyökkääjä, hänen yrityksensä oli melkein eri planeetalta kuin muiden hyökkääjien

- kapteenin lisäksi muita hyökkäyspään hyviä olivat Hejduk, Nedorost, McAmmond ja Reinprecht alkupuoliskolla.

- Shantz ei saanut mitään positiivista aikaan, vaan otti tyhmän jäähyn ja menetti kiekon lähes joka tilanteessa. Pari kiekonmenetystä tuli pahassa paikassa keskialueella. Ei ole Shantzista likimainkaan Yellen korvaajaksi. Olin pettynyt Forsbergin peliin, hän tarvitsisi rinnalleen aggressiivisen hyökkääjän tekemään maskia, hakkaamaan ripareja ja auttamaan kulmaväännöissä.

- Hartley kierrätti paljolti neljää pakkia (Blake-Morris, Skoula-de Vries) ja Muir sai muutaman hajavaihdon. D.J Smith otti tyhmän jäähyn avauserässä ja taisi istua sen jälkeen loppupelin penkillä. Blake oli aivan eri planeetalta kuin Dallas-pelissä tai St. Louis-pelissä. Nyt pelasi hän kuin 9 miljoona dollarin mies.

- Morris on Avalanchen pakeista paras syöttäjä, pitkiäkin avauksia oman joukkueen pelaajan lapaan

- Skoula antoi ensimmäisen erän lopussa kaamean virhesyötön, harvemmin näkee että pakki yrittää syöttää poikkikentän hiljaista kohosyöttöä omilleen mutta osuukin suoraan vastustajan karvaajaa rinnan tienoille, Skoulan onneksi tilanteesta ei tullut maalia. Tuota harhaa lukuunottamatta tsekki pelasi ihan kelvollisen pelin, mutta tarvitsee kyllä terävyyttä luisteluun ja fyysiseen peliin. Kolmanessa erässä Skoula olisi ansainnut jäähyn kun nosti mailansa suoraan HSediniä päähän, mutta tuomarit olivat tilanteessa armollisia.

- aluksi ketjut olivat (C-LW-RW) : Sakic-McAmmond-Vrbata, Foppa-Reinprecht-Hejduk, Shantz-Nedorost-Tanguay ja nelosena siis Hinote-Messier-Parker. Tappiotilanteessa ketjuja sekoiteltiin, välillä Sakic, Foppa ja Hejduk pelasivat yhdessä. Ykkösyv Joe-Peter-Milan-Rob-Derek. Kakkosessa Skoula-de Vries-Reinprecht-Vrbata-Tanguay.

- liigan surkeimmassa av:sssa vastuuta kantoivat Shantz, Reinprecht, Messier, Hinote, Sakic, Forsberg. Reinprecht yllätti aktiivisuudellaan, Shantz surkeilla aloituksillaan. Avalanche oli muutenkin aivan paska aloituksissa, Ohlundin maali oli seurausta hävitystä oman pään aloituksesta. Aoituksia joukkue joutui kyllä harjoittelemaan ottelun aikana runsaasti, sillä varsinkin ekassa erässä vierasjoukkue roiski pitkiä jatkuvasti

- Vancouverin parhaimmistoa oli hyökkääjistä Näslund, Morrison, Linden ja Henrik Sedin. Bertuzzi ei pelannut niin hyvin kuin odotin. Pakeista Jovanovski ja Sopel olivat hyviä, mutta Ohlundilla ei peli kulkenut vaikka tekikin tärkeän avausmaalin. Joukkueen paras pelaaja oli kuitenkin Cloutier

- kolmannen erän lopussa Avsit vetivät maalivahdin pois, mutta vaarallisimmat tilanteet tulivat omaan päähän. Kanukeilla oli ainakin kaksi selvää paikkaa tehdä 4-1, mutta viimeistely ei ollut oikein päättäväistä. Hejduk torjui yhden tilanteen maaliviivalta.

- tässä pelissä näkyi selvästi se että Avalanche on tällä hetkellä liian pienikokoinen porukka pärjätäkseen väänöissä, näin varsinkin kolmessa pelaavassa kentässä. Kun vertaa nykyistä joukkuetta mestaruuden voittaneeseen miehistöön, niin huomaa eron. Kolmos- ja nelosketjuista ovat poissa Dingman (6-3, 210), Podein (6-2, 205), Yelle (6-1, 190), Reid (6-1, 210), Nieminen (5-11, 205) ja tilalla Shantzin, Nedorostin, Vrbatan ja McAmmondin tapaisia kevyemmän sarjan miehiä (ei yksikään paina 200 paunaa). Mestaruuden voittaneista grindereistä on jäljellä Hinote ja Messier.

- ensi yönä vastassa vieraskiertueen viimeisessä ottelussa Albertan kakkosjoukkue Calgary Flames. Koska Roy pelasi sekä Canuckseja että Oilerseja vastaan, niin luultavasti maalissa on Aebischer.

- Sakic loukkaantui lievästi Oilers-ottelussa ja hän pelaamisensa Flameseja vastaan on epävarmaa. Positiivinen uutinen oli että Adam Foote palasi Öljyä vastaan takaisin kehiin kahden matsin sairaslomaltaan.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Vähän vikaan meni, kun kesällä veikkasin Hartleystä ensimmäistä potkut saavaa valmentajaa. Kukas nyt tarttuu ruoriin?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
No niin tulihan ne Hartleyn potkut sieltä. Ei tolla rosterilla voi rämpiä tuohon malliin.

Jokos Ted Nolania on huhuttu tilalle? ;)
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Hartleyn paikan Coloradon ykösenä ottaa vähän yllättäen Tony Granato. Tämä itselleni aika paukku kylläkin koska miehellä ei pahemmin mitään valmennuskokemusta ole jos coloradon 2 valmentajana olemista ei lasketa mukaan..

Mut näin se on Tony Granato astuu ruoriin..

Näin ESPN nettisivuilla:

Granato, who retired in 2001 after 13 NHL seasons, got the job despite having no prior NHL coaching experience before this year. He joined the Avalanche as an assistant this season.


"Any time someone loses their job, it's tough on all of us, but when asked to step in the experience is no problem at all,'' Granato said. "I am very experienced. I have been in this game for a long time. I know what I can bring to the team. I am looking forward to the challenge.''


Granato becomes Colorado's third consecutive hire without any prior NHL head-coaching experience. The Avalanche promoted Marc Crawford from Cornwall in 1994 before hiring Hartley.


Lacroix said he didn't give Granato's lack of experience much thought in making the decision.

"I never had a doubt, it was right in my face,'' Lacroix said. "Knowing what I know about Tony and the way he's been handling himself since August, it's obvious because he has all the attributes and all the assets in order to do the job.''
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Ei paljon paina vaakakupissa 4 peräkkäistä läntisen konferenssin loppuotteluun pääsyä, 1 Stanley Cup ja 1 Presidents Trophy, kun heti-mulle-kaikki-tänne-mentaliteetti jyrää. Tämä ja Sharksin sekä viime kevään Starsin ja Devilsin valmentajavaihdokset osoittavat vanhan fraasin "olet niin hyvä kuin viimeinen ottelusi" pitävyyden. Tämä ei tarkoita, että olisin Hartleyn erottamista vastaan (ja mitä väliä vaikka olisinkin), vaan lähinnä mietin sitä, että miten älyttömäksi tuo menestymisen pakko on mennyt. Avsillakin oli kuitenkin voittotilasto plussan puolella 10-8-9-4.

Yleensä ottaen en pidä hirmu järkevänä, että tilalle otetaan entinen kakkosvalmentaja paitsi tilapäisratkaisuna. Jotta ratkaisu toimisi, pitäisi näillä valmentajilla olla joko totaalisen erilainen näkemys itse pelistä, tyylistä tai pelaajista. Kakkosvalmentaja on yleensä ykkösen valmentaja, hänen ajatuksiaan tukeva ja kuitenkin toimii usein ykkösen pillin mukaan, joten mikä muuttuu, jos mikään ei muutu? Ehkäpä Granato haluttiin sillanrakentajaksi pelaajien ja valmennuksen väliin, sillä ainakin minulle Hartleysta on jäänyt sellainen kuva, että hän oli hieman etäinen valmentaja. Ei pelaajien lähtökohdasta lähtevä.

Sitten tullaan siihen iäisyyskysymykseen, että jos Granato oli se "hyvä jätkä", joka toimi pelaajien ja valmennuksen välissä ja joka on läheinen pelaajille, voiko "hyvästä jätkästä" tulla hyvä valmentaja. Maailmanhistoria on täynnä valmentajia, jotka ovat sanalla sanoen täysiä mulkkuja, mutta keväällä pokkaavat Cupin kotiin, eli tuovat menestystä. Bowman, Tihonov, Keenan, Sather...suomalaisistakin tulee heti pari nimeä mieleen, mutta jätänpä heidät mainitsematta, etteivät Jokeri ja Tps -fanit käy kiinni. Sitten on näitä mukavia miehiä valmentajina, jotka käyvät joka MM-kisoista hakemassa säälihopeaa ja -pronssia.

Eli suomeksi sanottuna, ei ole aavistustakaan, oliko Hartleyn potkut ja Granaton pesti hyvä vai huono asia. Aika näyttää. Yhtään katsomatta sinivalkoisten lasien läpi sanoisin kuitenkin, että Karthago on hävitettävä. Eikäku että Hahl nostettava ylös!
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Justukselta hyvä viesti, vaikkakin on Dallasin mies ;)

Hartley oli etäinen valmentaja, my-way or highway. Hän ei ollut ns. hyvä jätkä, vaan piti ohjia tiukasti käsissään. Neljä vuotta isoegoiset tähdet katselivat Hartleyta, varsinkin kun joukkue pärjäsi. Nyt ei ole peli kulkenut, valmentajan vai joukkueen syy? Valmentaja on se joka lähtee yleensä ensimmäisenä.

Justus tuossa määritteli hyvin tuon Granaton ja Hartleyn tyylin. Molemmilla sama tyyli ja Granato on nyt ykkönen. Pelkään, että mikään ei muutu. Ehkä jotain vapauksia voi tulla pelaamiseen, Hartley vannoi tiukasti puolustuksen nimiin. Tosin puolustuksella Avs voitti viimeisimmän Stanley Cupinsa. Kolme kovaa puolustuspelaajaa, joihin voi luotta aina. Ei Avsin puolustus nytkään mikään huono ole, se ei ole vain pelannut tasollaan. Hyökkäys vielä vähemmän. Tanguay, Hejduk ja Skoula pelaavat toista kautta tasonsa alla. Auttaisikohan maisemanvaihto?
Yksi kovanluokan maalintekijä olisi mannaa hyökkäykseen. Bondraa on huhuttu. Jotain on aina vaihdossa annettava, lähes jokaisessa huhussa on nimetty Skoula ja Tanguay lähtevien joukkoon. Toisessa huhussa em. Avs-miehet vaihdossa Patrik Eliakseen. Huhuja on aina ollut ja aina tulee olemaan. Niitten kanssa täytyy vain elää. Onneksi sentään siitä Bruins-kaupasta ei ole kuulunut mitään vähään aikaan. Se olisi katastrofi.

Eikä St.Patrickaan ole ollut pyhä maalillaan tällä kaudella. Joukkue menee matalalentoa, jolle pitäisi löytyä stoppi. Tosin voittojahan on varsinaisella peliajalla enemmän kuin tappioita, mutta silti. Ei tuolla porukalla pitäisi olla pudotuspeliviivan tasolla, vaan konferenssin kärkipäässä. Ja kun Lacroix ei ole tunnettu FA-ostaja, niin mitään suursiivousta ei ole näköpiirissä ensi kesänä. Eikä pitäisikään, pienillä vaihdoksilla eteenpäin.

Jos jotain pelaajia pitäisi toivoa joukkueeseen, niin yksi voimalaituri ja yksi pelaaja tyyliä Shjon Podein, mutta nuorempi.
Eikä yhdellä stay-at-home-pakillakaan olisi liian vähää käyttöä.

Ai niin, meinasi unohtua yksi asia.
RIKU YLÖS JA HETI!!!!
Miettikääpä sitä!
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Oon kauhiast hämmästyny

Hartleyn potkut ymmärrän, mutta en ajankohtaa ja uutta päävalmentajaa.

Avalanchen valmentajakolmikko: Granato, Cloutier, Lacroix jr. Kellään ei minkäänlaista kokemusta päävalmentajana, Cloutier joukon ainoa "veteraani"-valmentaja. Jouni arvaili Larry Robinsonin kiinnostustusta hommaan, enkä yhtään panisi pahakseni vaikka Iso lintu lentäisi Kalliovuorille. New Jerseyssä Larry onnistui vastaavanlaisessa "kesken kauden ruoriin"-tehtävässä ja johti Devilsit mestaruuteen. Jos vapaasti saisi valita, niin ottaisin hommiin tietenkin Ted Nolanin ja kakkoseksi Mike Folignon, jos hänellä olisi kiinnostusta kakkospaikalle. Granato ja poika-Lacroix voitaisiin lähettää AHL:ään oppettelmaan ammattilaisjoukkueen valmentamista.

Granoton valinnan lisäksi hämmästytti potkujen ajankohta. Miksi nyt? Pelilliset johtajat Sakic ja Forsberg sairastuvalla, edessä kolme helvetin tärkeää kotipeliä taulukossa edellä olevia divisioonavastustajia vastaan, takana kaksi kelvollista esitystä Calgaryä ja Washingtonia vastaan. Lacroix osaa yllättää, mutta tämä isku tuli suoraan puskista. Vaikka molemmissa Denverin paikallislehdissä on ollut erikoisartikkeli Hartleyn horjuvasta asemasta, niin itse uskoin mahdollisen iskun tapahtuvan vasta tammikuussa.

Toisaalta ymmärtää kiireen, sillä vastaantuleva kolmikko (Edmonton, Minnesota, Vancouver) on pelannut viime aikoina niin hyvin että saavuttaakseen tavoitteensa (divisioonavoiton) Avalanchen pitää voittaa ainakin kaksi noista peleistä ja ainoatakaan ei saisi hävitä. Kova tavoite uudelle valmentajalle, mutta Vancouveria ei saada kiinni jollei niukkoja tappiota käännetä tasapeliksi ja jatkoaikapelejä voitoiksi.

Mielenkiinto Canalin Avalanche-pelejä nousi kummasti. Miten muuttuu peluutus? Ketkä ovat uusia suosikkeja, ketkä koirankopissa?

Toivottavasti Granato saa potkua tuohon virkamiesryhmään ja ainakin Forsbergin ja Royn pitää nostaa tasoaan, jotta Dallasin viimevuotinen kohtalo pystyttäisiin välttämään. Eikös Starseillakin ollut viime kauden lopussa selvästi enemmän voittoja kuin tappiota, mutta kun se ei läntisessä konferensissa riittänyt edes pudotuspelipaikkaan - tai säästämään aiemmin loistavasti menestynyttä päävalmentajaa potkuilta...

Niin, ja Skoula ja Hejdul ovat pelaamassa hyvää kautta, mutta Tanguay on ollut aivan luokaton. Alexin tähänastista kautta kuvastaa että puukätinen, kolmos/nelosketjun grinderi Eric Messier on tehnyt samanverran pisteitä (kymmenen), yhden maalin enemmän (kolme-neljä) kuin ykkös/kakkosketjussa + ylivoimassa peliaikaa saanut ex-halifaxilainen. Lisäksi Messier on plussan puolella, kun taas Tanguan plusmiinus on nollassa.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tästä valmentajan vaihdosta tuli mieleen sellainen, että Hartley oli todennäköisesti "lähtökuopissa" jo pitkään, eli nyt vain odotettiin hetkeä jolloin ne kehdattiin antaa käyttäen pelillisiä esityksiä tekosyinä. Eiköhän potkujen syynä useimmin ole ristiriidoista pukukopissa/GMn kanssa, tosin huonot peliesitykset helposti voivat olla syynä riitoihin...
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Colorado - Los Angeles 6-1

Pelin alkuasetelmat eivät olleet kovinkaan suosiolliset Kingsille. Yhdeksän runkopelaajaa oli sivussa, joten joukkueen roosteri muistitti enemmän Manchesterin (Kingsin farmijoukkueen) kokoonpanoa. Kingsin sisäisen pistepörssin kolme parasta olivat mukana, mutta lähes kymmenen seuraavaksi eniten pisteitä tehnyttä sitten puuttuivatkin. Joukkueessa pelasi kuusi tulokaspelaajaa, ja yksi tai kaksi kaveria pelasivat ensimmäisen NHL-pelinsä...

Pelin alku oli erittäin agressiivistä peliä ja välillä tuntuikin kuin katsoisi 70-luvun kiekkoilua, tosin vauhti oli kovempi. Vaikka kovan pelin ystävä olenkin, niin iso osa taklauksista kohdistui selkään ja monessa tilanteessa kädet ja mailat olivat ylhäällä ikävän näköisesti. Vaikka peli välillä vastuuttoman näköistä olikin, niin mitään pelikieltojen arvoisia törkeyksiä ei kuitenkaan tapahtunut. Kuitenkin se ettei hanskat lentäneet jäähän tai kukaan loukkaantunut oli jopa pieni ihme. Vielä isompi ihme oli että peli rauhoittui erän edetessä. Koska pelin lähtökohdista voisi helposti tehdä vääriä johtopäätöksiä, niin mainitaan että molemmat joukkueet syyllistyivät rumiin otteisiin tasapuolisesti.

Tuomarilinja oli sikäli tasapuolinen ja selvä, että juurikaan mitään ei vihelletty. Erän upein taklaus oli Rob Blaken pepputaklaus laitaa vasten ja kohteena oli Steve Kelly.

Ensimmänen maali tuli Palffyn hienon yksilösuorituksen ansiosta ylivoimalla. Hän piti hetken kiekkoa oikean puolisen aloituspisteen kaaren kohdalla, luisteli keskelle ja viritti lyöntilaukauksta, muttei ampunutkaan heti vaan liukui hetken ja ampui pakin maskista yllättävästi ranteella. Todella tarkka veto kilahti takatolpan kautta sisään ohi hieman hölmistyneen näköisen Royn.

Aivan erän lopulla Eloranta sai jäähyn kampittamisesta (tai koukkaamisesta - kuinka vain) ja samalla Kings meni hölmöilemään katkon aikana itselleen joukkuerangaistuksen pelin viivyttämisestä. Jo parinkymmnen sekunnin ylivoiman jälkeen Colorado tasoitti yhtä hienolla maalilla. Forsberg sai Blaken vedon reboundista hetken pomppineen kiekon haltuunsa maalin lähellä ja ampui sen muitta mutkitta kovalla rannelaukauksella maalin kattoon.

Toisessa erässä Colorado pääsi kuin puoli vahingossa kahdella yhdellä vastaan hyökkäykseen ja Reinprech syötti Vrbtalle, joka ampui melko läheltä suoraan syötöstä ranteella sisään. Sama ketju teki erässä vielä toisenkin maalin, jonka syntymisessä sattumalla oli osansa. Reinprech syötti kiekon yhdellä kädellä McAmmondille, joka oli pidetty. Kiekko kuitenkin kimposi hänen luistimestaan maalin. Tahallisesta potkusta ei ollut kyse, joten maali hyväksyttiin. Taklausten määrä väheni, mutta pieniä kahinoita syntyi useammankin kerran.

Kolmannen erän alkupuolella Avs pääsi pelaamaan ylivoimaa ja Forsberg kuljetti kiekkoa maalia kohti. Kingsin pakki sai huitaistua kiekon pois Peterin mailasta pakkikaverilleen Nordströmille, joka ei saanut kiekkoa kunnolla haltuunsa vaan vahingossa ohjasi sen omaan maaliinsa. Säkällä sen sijaan ei ollut mitään tekemistä sen kanssa kun Foppa pari minuuttia myöhemmin nousi vasenta laitaa ja ampui aloituspisteen kaarelta kovan ja tarkan lämärin aivan takatolpan sisäpuolelle. Todella hieno maali ja niinpä kenttää saatiinkiin putsata hatuista ja peli oli käytännössä ohi.

Tämän jälkeem loppupelin merkittävin tapaus taisi olla Vrbatan lyöntilaukaus, joka rikkoi maalin takana olleen pleksin, vaikka Alex Tanguay teki hienolla yksilösuorituksella vielä yhden maalin. Hän nousi one-on-one tilanteessa pakin rinnalle ja sai ammuttua läheltä ylös. Kiekko osui Potviniin, mutta kimposi ylöspäin ja tippui olkapään yli maaliin. Hieman säkää siis tässäkin.

Pelin lopputulos 6-1 vastasi jotakuinkin tapahtumia, tosin Coloradolla oli parempiakin paikkoja kuin ne mistä he maalinsa tekivät...

Forsberg esiintyi edukseen sekä kiekollisessa pelissä, että fyysisyydessä. Mielestäni hänet pysäytettiin monta kertaa jäähyn arvoisesti. Myös Blake näytti miksi hänen kohdallaan joksus puhutaan eräästä Norriksesta. Hejduk esitti muutaman kerran loistavaa mailatekniikkaansa, mutta tulosta ei tällä kertaa syntynyt.
Joe Sakic ei minulle tuntemattomasta syystä pelannut (en tosin ollut viime aikoina sivistyksen ulottuvissa). Roy turjui kohtuullisesti, mutta seikkaili muutaman kerran tyylilleen uskollisena maalialueeltaan osallistumaan peliin ja näin Detroit-fanina toivoisinkin että hän malttaisi säästää ne temput Playoffseihsin ;=)
 

Habby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Canadiens de Montréal, John Ferguson Sr
Hauska oli nähdä, että Roy on palannut omalle tasolleen. Viime peleissä hän on turjunut erittäin hyvällä torjuntaprosentilla (viidessä viime pelissä torjuntaprosentti ollut lähes 94). Kings-pelissäkin Roy esitti tukun hyviä torjuntoja ja etenkin ensimmäisessä erässä Kingsin pyörittäessä ja Avsin ihmetellessä hän piti joukkueensa vain 1-0-tappioasemassa.

Hyvä, että Roy ei ole hylännyt viime pudotuspelien mokan jälkeen tätä käden nostamista pystyyn, kun hän ottaa kiinni pahan vedon. Tällä kertaa ihmettelemään jäi Michael Cammalleri.

Aikamoista mailaviidakkoa tuo peli paikoitellen oli, varsinkin Kingsin osalta - tosin melko ymmärrettävästä syystä. Forsbergia sai ottaa monin paikoin miten tahtoi ilman rangaistusta.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Re: Colorado - Los Angeles 6-1

Viestin lähetti dana77
Vaikka peli välillä vastuuttoman näköistä olikin, niin mitään pelikieltojen arvoisia törkeyksiä ei kuitenkaan tapahtunut. Kuitenkin se ettei hanskat lentäneet jäähän tai kukaan loukkaantunut oli jopa pieni ihme.

Jos Parker olisi ollut tervenä kokoonpanossa, niin varmasti olisi ottelun jossakin vaiheessa hanskat tippuneet. Kingseillä olivat kokoonpanossa Kip Brennan ja Brad Norton ja joukkueella ei ollut enää mitään hävittävä kolmannessa erässä. Parker oli sivussa koska sai kiekon jalkaansa harjoituksissa eikä käsikään taida vielä olla tappelukunnossa.

Viestin lähetti dana77
Reinprech syötti kiekon yhdellä kädellä McAmmondille, joka oli pidetty. Kiekko kuitenkin kimposi hänen luistimestaan maalin. Tahallisesta potkusta ei ollut kyse, joten maali hyväksyttiin.

Samaa Pentti L. sanoi useampaan kertaan, mutta minusta McAmmond tekee maalin kyllä mailalla eikä jalalla. Kiekko osuu kyllä luistimeen mutta sen jälkeen McA. vielä huitaisee kiekkoa mailalla. Kiekkohan olisi ohjautunut luistimesta ohi maalin eikä pakki ei pidä lainkaan McAmmondin mailaa. Kuvakulma on huono, mutta näin se minusta meni.

Viestin lähetti dana77 Joe Sakic ei minulle tuntemattomasta syystä pelannut (en tosin ollut viime aikoina sivistyksen ulottuvissa).

Sakicilla on nilkkavamma, eikä paranemispäivästä ole vielä tarkkaa tietoa.

Reinprecht pelasi todella hyvän pelin samoin kuin Blake ja Roy. Sitä ihmettelin miksi Kings antoi kotijoukkueelle ohjat johtomaalinsa jälkeen. Niin kauan kun Kings jaksoivat taklata, niin Avsit olivat todella hätää kärsimässä. Toisessa erässä LA pelasi ihmeen passiivisesti ja antoi Avsin hallita peliä.

Pelin ratkettua kolmannessa erässä Granato antoi paljon peliaikaa rookie Charlie Stephensille. Stephens on iso kaveri ja uskalsi pitää kiekkoa, mutta esim. Riku Hahliin verrattuna näytti hitaalta. Tietenkin pelaajalle on hankalaa ensin istua n. 50 minuuttia ja sitten pelata suunnilleen joka toinen vaihto. Yleisvaikutelma jäi positiivisen puolelle, koska Avsien kolmos- ja neloskentässä on huutava pula isoista kavereista. Pitäisi nähdä Stephens samassa pelissä ja ketjussa Scott Parkerin ja Eric Messierin kanssa niin saisi tuosta luistelunopeudesta paremman kuvan.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Odottelin Scott Parkeria kokoonpanoon kings pelissä ja pettymys oli todella paha kun sain tietää että jalkavamma pitää miehen sivussa kyseisestä ottelusta. Mies olisi aivan varmasti hanskannut Kip Brennanin kanssa. Se olisi ollut melkein yhtä selvä asia kuin että päivän jälkeen tulee aina yö
Mutta tosiaan pettymys oli paha kun mies ei pelannut. Parkerin otteita tällä kaudella ovat sävyttäneet loukkaantumiset. Ensin hän ei ollut Hartleyn suosikkina ja ei saanut paljon peliaikaa. Sitten miehen rystyset menivät melkoiseksi muusiksi tappelussa Vandenbusschea vastaan ja nyt jalkavamma pitää miestä sivussa. Paha homma. Miehessä on potentiaalia haastaa vaikka Laraque/Brashear/Worrell TOP-3 tappelijoissa. Hän on iso ja osaa löydä helvetin kovaa. Miehen huonopuoli on ailahtelevat otteet kovia poikia vastaan. Mutta jos hän saa peliaikaa ja saa tapella paljon niin hänestä voi olla yllätävän paljon hyötyä coloradolle tähtien suojeliana...Olen nähnyt melkein kaikki miehen tappelut ihan junnuista lähtien ja sen voi sanoa että hänen lyönneissään on potkua. Sitä voi kysyä vaikka Oliwalta ja Grimsonilta. Mä todellakin toivon että Granato arvostaa Parkerin kovaa ja ankaa harjoittelua/työtä/asennetta ja ensisijaisesti kovuutta. Mies on rautaa hitto vie...amen..
 

Rocco

Jäsen
Viestin lähetti Rocco
En tiedä ovatko kaikki kuunnelleet Linkun selostusta mutta se McAmmondin maali oli puhtaasti tehty. Kiekko tuli jalkoihin mutta kukaan pelaaja ei saa kiekkoa "ammuttua" luistimellaan noin korkealle eikä myöskään yhtä kovaa.

Selkeästi näkyi taustalta kuinka McAmmond ampuu kiekon otettuaan sen ensin luistimilla haltuun. Mailalla tehty selkeä maali.

Tuon sanoin tuolla Los Angeles-ketjun puolella. Selkeä mailalla tehty maali. Nätti kuin sika pienenä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Re: Re: Colorado - Los Angeles 6-1

Viestin lähetti heikkik
Sitä ihmettelin miksi Kings antoi kotijoukkueelle ohjat johtomaalinsa jälkeen. Niin kauan kun Kings jaksoivat taklata, niin Avsit olivat todella hätää kärsimässä. Toisessa erässä LA pelasi ihmeen passiivisesti ja antoi Avsin hallita peliä.
Huomio oli aivan totta, mutta vaikka kuinka sitä puhutaan, että pelataan sata lasissa, niin ei sellaisella sykkeellä mikään joukkue jaksa 60 minuuttia pelata millään. Varsinkaan loukkaantumisista kärsivä tiimi runkosarjassa ennakkosuosikkia vastaan.

Myönnän että McAmmondi teki maalinsa mailalla. Näin tilanteen muilta aktiviteeteiltani hieman huonosti ja luotin linkkuun, vaikka se minustakin hieman erikoiselta pompulta näyttikin. Säkää se silti oli ;)

Viime yönä Fosberg teki 1+5, mutta jutussa mielenkiintoisen teki se että hänen peliaikansa oli 15:29! Fiksua, sillä ei miestä kannata ylipeluutta selvissä peleissä. Tämä olisi ollut odotettavissa, sillä Kings-pelissikin hän oli erittäin hyvä (silloin maalit olivat vain "extraa" muuten hyvälle pelille). Kiva kun Canalilla näyttivät jersey suoihmisten tarpomista floridan matalapalkkatyöläisiä vastaan, vaikka ennakkotiedoissa oli luvattu juuri tämä peli.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Rick Tocchet valmentajaksi

Rick Tocchett on nimetty Avalanchen uudeksi kakkosvalmentajaksi. Kakkosvalmentajan pesti jäi auki kun entinen kakkonen Tony Granato nostettiin poispotkitun Bob Hartleyn tilalle ykköseksi.

Täytetylle paikalle oli useita ehdokkaita, joista Dave Reidin nimi on ollut julkisuudessakin esillä. Reid kuitenkin halusi tehdä vain yhden vuoden sopimuksen, kun taas Avs-johto edellytti kolmen vuoden sopimusta.

Nyt Avsien valmennuskolmikko on valmis. Tony Granato on päävalmentaja ja apulaisina Rick Tocchet ja Jacques Cloutier. Kaikilla on runsaasti NHL-kokemusta. Videaokoutsina jatkaa Paul Jerrard.

Vielä kun saisi joukkueeseen pari Rick Tocchetin kaltaista pelaajaa...
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Pyrrhoksen voitto

Viisi-nolla voitto Columbuksesta kävi Avalanchelle kalliiksi. Serge Aubin loukkasi jalkansa blokatessaan laukausta ja Derek Morris sai silmävamman tappelussa David Lingiä vastaan. Morriksen vamman vakavuudesta ei ole tarkempaa tietoa, mutta pahimmassa tapauksessa koko kausi on ohi.

Ling pienikokoinen, mutta kova farmitason peluri. Voitti aikanaan OHL:n jäähypörssin ja valittiin OHL:n ykköstähdistöön viimeisellä junnukaudellaan. Oli aikanaan Avalanchen varaus mutta ei tehnyt sopimusta organisaation kanssa. Vituttaa kun yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista loukkaantuu turhassa tappelussa Lingin kaltaisen pelaajan kanssa, mutta asialla ei enää voi mitään. Scott Parkerin poissaolo näkyy, sillä Parkerin ollessa kokoonpanossa tuskinpa tälläisiä tappeluita kuin Adam Foote vs. Derian Hatcher tai Morris vs. Ling tai Shantz vs. joku Columbuksen pelaaja tapahtuisi.
 

Herra X

Jäsen
Voimalaituri tai sniper

Joukkueeseen tarvittaisiin voimalaituri. Ylivoimalla maskimies, irtokiekkojen häkkiin laittaja. Mieleen tulee nopeasti mietittynä Owen Nolan. Sakicin ja Forsbergin kaltaisten tähtipelaajien rinnalla ei ole ollut Coloradon vuosina tähtiluokan maalintekijää. Voimalaituri tai potentiaalinen 50 maalin mies olisi poikaa.
 

Hansel

Jäsen
Suosikkijoukkue
HAUKAT,Jokerit
Mitenkäs tuo jykevä Suomalainen Riku Hahl on pelannut farmi noston jälkeen.. en ole miehen otteita vielä tällä kaudella nähnyt mutta olisiko mahdollista että paikka ylhäällä vakiintuisi tälle kaudelle?
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Viestin lähetti Hansel
Mitenkäs tuo jykevä Suomalainen Riku Hahl on pelannut farmi noston jälkeen.. en ole miehen otteita vielä tällä kaudella nähnyt mutta olisiko mahdollista että paikka ylhäällä vakiintuisi tälle kaudelle?

Ilta-Sanomissa oli Vesa Rantasen juttu, jonka "liekeissä"-kohdassa mainittiin että Hahl on saanut johdolta luvan hankkia asunnon Denveristä. Tämä viittaisi vakituiseen pelipaikkaan.

Columbus-pelissä Hahlille taisi tulla uusi peliaikaennätys, 16.23, Torontoa vastaan 11.44 (av:llä 1.11). Tietenkin Sakicin poissaolo näkyy muiden senttereiden peliajoissa, mutta hyvältähän tuo näyttää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös