Colorado Avalanche 2002-03

  • 16 083
  • 165

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Puolustuksen tilanne

Nyt kun kausi on päässyt alkuun ja Avalanchen ja Bearsien puolustuksen tilanne on suurimmalta osalta selkiintynyt, niin listaan lyhyesti organisaation puolustuksen tilanteen.


NHL-tasolla:

1. Rob Blake, 6-3, 220, s. 1969, R, Norris-luokan puolustaja
1. Adam Foote, 6-1, 205, s. 1971, R, puolustava puolustaja
1. Derek Morris, 5-11, 200, s. 1978, R, kahdensuunnan puolustaja
2. Greg de Vries, 6-1, 214, s. 1973, L, kahdensuunnan puolustaja
2-3. Martin Skoula, 6-3, 210, s. 1979, L, kiekollinen puolustaja
4. D.J. Smith, 6-2, 210, s. 1977, L, fyysinen puolustaja
4. Jeff Paul, 6-3, 220, s. 1978, R, fyysinen puolustaja


AHL-tasolla

3. Bryan Muir, 6-4, 215, s. 1973, L, puolustava puolustaja
4. Brett Clark, 6-0, 190, s. 1976, L, kahdensuunnan puolustaja
- . Agris Saviels, 6-1, 210, s. 1982, L, kahdensuunnan? puolustaja
- . Brent Thompson, 6-2, 205, s. 1971, L, farmijoukkueen kapteeni
- . Alex Rianzantsev, 6-0, 200, s. 1980, R, entinen suurlupaus
- . Tim Wedderburn, 6-1, 212, s. 1981, L, ?

Varaukset

- . Chris Bahen, 6-0, 180, s. 1980, L, yliopistopelaaja, ?
- . Brian Fahey, 6-0, 200, s. 1981, R, yliopistopelaaja, ?
- . Jeff Finger, 6-1, 195, s. 1979, L, yliopistopelaaja, ?
- . J-M, Liles, 5-10, 185, s. 1980, L, yliopistopelaaja, ?
- . Sanny Lindström, 6-2, 205, s. 1979, L, palasi Ruotsiin
- . Mikko Viitanen, 6-3, 215, s. 1982, L, puolustava puolustaja

Yhteenveto

Organisaation heikko kohta. Morriksen ostamisen jälkeen ylähäällä on hyvä tilanne. Viisikko Blake-Foote-Morris-de Vries-Skoula kestää vertailun minkä tahansa muun NHL-joukkueen viisikon kanssa. Hartley ilmoitti haluavansa mennä kauden viidellä peruspakilla ja hänellä on haluamansa viisikko koossa. Smithin ja Paulin tehtävä on selvä. He käyvät kentällä kun on aika tiputtaa hanskat . Molemmilla on jo plakkarissa yksi fighting major, mutta peliaikaa ei ole kertynyt paria hassua minuuttia enempää.

Varaustilaisuudessa käytettiin useampikin vuoro paikkaamaan tätä vajausta, mutta aikaisempien vuosien epäonnistumisia ei pysty perumaan. AHL-joukkueen puolustuksen ohuutta korostaa kahden puolustajalupauksen menetys kesäkuukausien aikana.

Vuonna 2000 varatun Kurt Sauerin (6-3, 210, s.1981) kanssa ei saatu ennen draftia sopimusta aikaan, joten hän teki vapaana agenttina paperit Anaheimin kanssa. Mies pelaa tällä hetkellä NHL-Ducksien top four-pakistossa. Vaikkei Ankkojen puolustus liigan kärkipäätä olekaan, niin nuori NHL-pakki on aina nuori NHL-pakki. Ainakin Canalilla näytetyn Los-Ducks-ottelun perusteella Sauer on NHL-tason pelaaja ja pystyihän syrjäyttämään kokoonpanosta Jason Yorkin tapaisen NHL-veteraanin.

Toinen menetys oli vuotta aiemmin varattu Will Magnuson (6-5, 235, s.1980). Yliopistosta valmistunut Magnuson pelasi yhdessä NHL:n preseason pelissä, minkä jälkeen hänet lähetettiin muiden lupausten kanssa Hersheyhin keskittymään AHL:n harjoituspeleihin ja farmikauden alkuun. Kesken Bearsien leirin hän ilmoitti menettäneensä intohimonsa (passion) jääkiekkoiluun ja etsivänsä jonkin muun ammatin.

Bearsien nuorista puolustajista Rianzantsev ei pelannut yhdessäkään Avsien harjoituspeleissä, mikä on huonompi juttu. Parempi juttu on että Rianzantsev valittiin Bearsien varakapteeniksi, joten ilmeisesti venäläisen suhteen ei ihan vielä kannatta heittää kirvestä kaivoon.

Tim Wedderburnista ei ole tarkempia tietoja, pelannut WHL:ssä neljä kautta, ei yhdelläkään kaudella sataa jäähyminuuttia, eikä 40 pistettä.

Viime kesän varauksista Johnny Boychukista, Eric Lundbergista, Mikko Kaltevasta, Tom Gilbertistä ja Taylor Christiestä löytyy jotakin draftijutusta. Sen enempää en heistä tiedä.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Hyökkävää kiekkoa?

Nihkeän kotialun (tasapeli, tappio) jälkeen Kalifornian kiertue meni odotuksiani paremmin (voitto, voitto, jatkoaikatappio). Tämänhetkisellä vauhdilla joukkueella olisi kauden lopussa n. 98 pistettä eli divisioonavoittoon riittävä määrä. Vaikka pisteitä onkin kertynyt OK vauhtia, niin olen pettynyt joukkueen hyökkäyspeliin ja varsinkin tehottomaan ylivoimaan.

Kahdessa ekassa pelissä tehtyjen maalien sarakkeessa oli saldona vain yksi maali kummassakin ottelussa, mutta onneksi vieraissa kulki vähän paremmin. Silti viiden matsin jälkeen joukkueella on tehtynä vasta 11 maalia, joten Hartleyn lupaama "hyökkäävämpi" pelityyli ei ole ainakaan tähän mennessä purrut. Maalinteko on ollut Peter Forsbergin ja Joe Sakicin varassa, sillä he ovat kaksistaan tehneet yli puolet (6) joukkueen maaleista. Tanguaylla, Reinprechtillä, Blakella ja Morriksella on maalitili vielä avaamatta, ensinmainitulla jopa pistetilikin.

Varsinkin ylivoiman tehottomuus ihmetyttää kun sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa on taitoa enemmän kuin millään muulla NHL-joukkueella. Silti Avalanche on tällä hetkellä yv-tilastossa sijalla 23 (11,8%) eli sellaisilla sijoilla millä ovat yleensä pudotuspelien ulkopuolelle jäävät joukkueet. Tietenkin voidaan itkeä että joukkueella ei ole maskimiestä, mutta ei se ole asiaa haitannut kahtena viime vuotena kun joukkueen yv on ollut liigan viidenneksi parasta (viime kausi) ja kolmanneksi parasta (toissa kausi).

En tiedä onko Hartley ottanut Morriksen hankinnan jälkeen käyttöön billbarber-tyylisen harjoittelun, jossa ei ylivoimaa ei treenata ollenkaan kun sen noin hyvällä miehistöllä pitäisi sujua ilman erityisempää harjoittelua muutenkin ...

Koska pisteitä on kertynyt, niin positiivisiakin asioita löytyy. Roy on ollut vakuuttava ja fanit ovat kehuneet Martin Skoulaa melkein jokaisen pelin jälkeen. Myös Derek Morris on saanut pääosin myönteisen vastaanoton, varsinkin miehen avauspeliä on kehuttu (siis kiekollista avauspeliä).

Hyvä asia on myöskin että Anaheim-ottelussa Hartley oli hajoittanut Sakic-Forsberg parivaljakon ja kaksi ensimmäistä ketjua olivat muodossa Sakic-Hejduk-Tanguay ja Forsberg-Vrbata-Reinprecht. Tosin kolmannessa erässä hän pani taas kultamunat samaan koriin ja ykkösketjuna oli Sakic-Foppa-Vrbata.

Scott Parker pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa Mighty Duckseja vastaan. Jääaikaa kertyi 1.39 ja tuloksena oli yksi kampitusjäähy. Istuttuaan jäähyn Parker ei käynyt enää kentällä. Hartleyn kommentti Parkerista: "He had a chance to play. Any player that comes into the lineup, his job is to be mentally ready. Everyone has to be accountable." Jotenkin on sellainen olo että jos pitäisi osoittaa joukkueesta todennäköisesti seuraavaksi myytävä pelaaja, niin osoittaisin Parkieta. Toisaalta miehen kauppa-arvo on tässä vaiheessa niin alhainen, että myyminen ei olisi kovinkaan kannattavaa mutta eihän sitä Lacroixin/Hartleyn aivoituksia ikinä tiedä.

Roy sivuaa ensi yön Edmonton-ottelussa Terry Sawchukin ennätystä maalivahdin pelatuissa peleissä (971).

Hersheyn kuulumisia

Hersheyssä otettiin käyttöön uusi 75 miljoonaa taalaa maksanut areena. Katsomopaikkoja on 10 500 ja paikallisten mielestä kyseessä on farmiliigatason paras halli.

Riku Hahl pelasi ensimmäiset pelinsä viime viikonloppuna ja oli jäällä kaikissa kolmessa Bearsien pelissä (la, su, ma). Toisessa pelissä hän teki kauden avauspisteensä eli ylivoimamaalin Rochesteriä vastaan. Joukkueen nestorin Mark Freerin loukkaannuttua Hahl on pelannut ykkösketjun sentterinä Brian Willsien ja Eric Bertrandin välissä.

Karhujen kauden alun paras pelaaja on ollut Washington Capitalsien ex-varaus Charlie Stephens, joka on tehnyt maalin kaikissa kauden neljässä ottelussa. Capitals varasivat Stephensin vuonna 1999 toisella kierroksella numerolla 31, sillä varausvuorolla minkä Capsit saivat Avseilta myytyään ex-Nordiques Dale Hunterin Denveriin. Koska pääkaupunkilaiset eivät halunneet tehdä sopimusta Stephensin kanssa, niin mies meni uudestaan draftiin vuonna 2001. Tällä kertaa Coloradon pääskoutti Hammett kumppaneineen nappasivat miehen varaustilaisuuden loppupäässä numerolla 196. Stephens onnistui harjoitusleirillä ja jos tehoilu jatkuu samaan malliin, niin kaverin ensimmäiset NHL-ottelut pelataan jo tällä kaudella. Vakituista paikkaa ylhäältä vielä tuskin tällä kaudella löytyy, mutta jos kerran näyttöpaikka annetaan Steve Brulellekin, niin miksei Charlie Stephensille?
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Kommentteja Morris/Drury kaupasta

Mitäs Colorado-fanit ovat nyt mieltä, kun vajaa kuukausi on kautta tahkottu, kaudenaluskaupasta, jossa Drury ja Yelle painuivat pakkasiin Calgaryyn ja Morris, Shantz ja McAmmond tulivat vuorille? Hyvä kauppa? Huono kauppa? Kumpi voitti, kumpi hävisi vai onko liian aikaista sanoa?

Colorado 3-1-3-2
Calgary 2-3-2-2

Morris 0+3, +1, 13 PIM, 24,21 min/ottelu
Shantz 1+0, -1, 0 PIM, 13,51 min/ottelu
McAmmond - ei ole pelannut

Drury 3+9, -2, 2 PIM, 20,01 min/ottelu
Yelle 1+5, +2, 6 PIM, 18,08 min/ottelu

Keskimääräisen jääajan perusteella Morris on noussut joukkueensa 3 eniten pelaavan pakin joukkoon, mutta jos katsoo Avsin pistepörssiä, huomaa, että vastuu lepää yhä raskaammin Sakicin ja Forsbergin harteilla. Ei ole pahemmin maaleja tehnyt Flameskaan (24 kpl eli 2 enemmän kuin Avs), mutta Avs on onnistunut voittamaan pelin enemmän, mistä kiitos kuuluu ilmeisesti jälleen kerran numerolle 33?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tuota Druryn menettämistähän pidettiin ainakin NHL2NIGHTissa aika kovana Coloradolle. Crisuhan tunnettiin erityisesti ratkaisumaalien tekijänä ja sellainen nyt tuntuisi Avalanchesta puuttuvan vaikka sieltä Sakic ja Foppa edelleen löytyykin. Yllättävän jäykkää on lumivyöryporukan meno ollut. Johtuuko se sitten vielä sen uuden hyökkäävämmän pelitavan sisäänajamisesta?? Yksi suuri tekijä on tietysti ollut heikko ylivoima. Avalanchen prosentti (10,9%) on toiseksi surkein New Jerseyn(6,9%) jälkeen. Kärjessä porskuttaa Pens (27,8%) ja Detroit (23,5%). Käsittämätöntä miten se yv-viisikko Hajduk-Sakic-Forsberg-Blake-Morris ei ole saanut ylivoimasta tuota enempään aikaan.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Keine problem

Juu, John Bukkanokka, vai mikä sen sliipatun kaverin nimi on, kehui Druryä. Barry Melorose, entinen NHL-valmentaja, kommentoi Bukkanokalle ja Pangille siihen tyyliin "ettehän te pojat ymmärrä kuinka hyvä pelaaja Derek Morris on". Ainakin Morris on keventänyt Blaken ja Footen kuormitusta, mikä tulee tuntumaan tammi-helmikuun aikoihin kun todella hyvät joukkueet erottuvat hyvistä joukkueista ja runkosarjan voittaja ratkaistaan.

Ensimmäiset kymmenen peliä ovat kokonaisuutena menneet suunnilleen odotusten mukaan. Yllätyksinä on tullut surkea kotimenestys (kolme tasapeliä, yksi tappio, ei voittoa!) ja erinomainen vierasmenestys (neljä voittoa, kaksi jatkoaikatappiota, molemmat ja-tappiot Aebischerille numeroin 3-2). Pahimmat pettykset ovat olleet surkea ylivoimapeli ja Rob Blaken tehottomuus. Näillä asioilla taitaa olla jotakin tekemistä keskenään.

Jos Avsien ylivoima olisi pelannut normaalilla 20% tasolla, niin joukkueella saattaisi olla tällä hetkellä tappioton saldo. Kauden ainoa häviö varsinaisella peliajalla tuli Bostonille viimeisen sekunnin maalilla (Samsonov ajassa 59.59,5) ja kaksi muuta tappiota jatkoajalla. Joukkue on nyt saalistanut kahdeksasta peräkkäisestä pelistä ainakin yhden pisteen.

Henkka sanoi että Avalanchen meno on ollut yllättävän jäykkää, mutta asia pitää laittaa oikeisiin ittasuhteisiin. Joukkue on tällä hetkellä konferenssin kuutosena, tasapisteissä Detroitin, Losin ja St. Lousin kanssa (Bluesilla on kaksi peliä vähemmän pelattuna). Dallasilla on kaksi pistettä enemmän (yksi peli enemmän pelattuna) ja Minnesotalla viisi pistettä enemmän (samoin yksi peli enemmän pelattuna). Ja Minnesotahan tulee tuolta kärjestä alas niin että ropisee, kun niiden maalivahdit alkavat pelata omalla tasollaan.

Se että Sakic ja Foppa ovat joukkueen pistepörssin kärjessä ei minua huolestuta, sillä kun jätkät tienaavat noin kymmenen miljoona kaudessa niin pisteitä pitää syntyäkkin. Kun Hartley luopui ideastaan peluttaa Sakicia ja Forsbergia samassa ketjussa, niin kyllä nämä supersentterit vetävät muutkin pelaajat tehoilemaan - siitä saatiin näyttöä jo Vancouver-pelissä.

Sakic-Hejduk-Tanguay ketju on ollut viime peleissä joukkueen tehokkain kolmikko. Vielä kun Steve Reinprecht saa putken kunnolla auki, niin maaleja alkaa ropista kunnolla. Tällä hetkellä joukkue on vain himpun verran viime vuoden ka. vauhtia edellä (2,7 - 2,6), mutta käyttämätöntä potentiaalia on vaikka kuinka. Reinprecht ja Morris 0 maalia, Tanguay ja Blake 1 maali. McAmmond ei ole vielä edes pelannut, mutta on kuulemma jo aloittanut punttiharjoittelun. Hinote teki heti ekassa pelissään maalin.

Huolestuttavin uutinen Avalanchen tiimoilta oli tieto että Patrick Royn varamaski varastettiin joukkueen harjoitushallista. Luulisi että arvoesineitä vartioidaan vähän tarkemmin. Roy on jo tilannut uuden maskin tilalle.

Marraskuu on joukkueelle aika tiukka, sillä pelejä on käytännöllisesti katsoen joka toinen päivä (15 peliä kuukaudessa). Onneksi kuukauden alussa on viiden pelin kotijakso, jonka aikana yv-peli todennäköisesti loksahtaa kohdalleen.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Mistäs kaikkialta te Avalanche-fanit ongitte tietämyksenne joukkueen tapahtumisista? Ja omistatteko kaikki Canal+:n, jolla näette Avsin matseja? Miten Avalanchella on yleisesti ottaen mennyt peluutus tällä kaudella, keitä kaikkia on kokoonpanossa esiintynyt?

Voisin ehkä sittenkin lisätä Avsin tuohon suosikkijoukkuelistaan, se kun on nro. 1 NHL-seuroista minulla. Montreal, Boston ja muut ovat suosikkeja perinteiden vuoksi.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Kokoonpanosta

Jotain tälläistä on Avalanche tähän mennessä ollut:

Tanguay-Sakic-Hejduk
Forsberg-Reinprecht-Vrbata
Nedorost-Shantz-Hinote
Messier-Aubin-Keane

Pakit: Blake, Foote, Morris, de Vries, Skoula ja Smith.
Parker ja Larsen ovat pelanneet ennen Hinoten tervehtymistä ja Hahl sekä McAmmond ovat edelleen sairastuvalla. Canal ei näy, mutta nettiradio kuuluu vitosena.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Pari pikku-uutista

Joe Sakic on nimetty NHL:n viikon pelaajaksi 3.11. päättyneellä viikolla.

Bearsien maalivahti Philp Sauve on kutsuttu Denveriin ja lähes olemattomalle peliajalle jäänyt kova puolustaja Jeff Paul on lähetetty Hersheyhin.

Patrick Roy on lonkan kanssa jotakin ongelmia ja hän on tällä hetkellä loukkaantuneiden listalla. Vamma ei kuitenkaan ole ilmeisesti (toivottavasti) kovinkaan vakava, sillä hänen statuksenaan on day-to-day.

Sauve pelasi viikonloppuna kaksi erinomaista peliä. Ensiksi nollapelin Utahia vastaan (22 torjuntaa) ja sitten päästi vain yhden maalin Clevelandia vastaan (28 torjuntaa). Viime kaudella vastaavanlaisessa tilanteessa Sauven tehtävänä oli vaihtoaition portin aukominen. Kakkosvahti Aebischer pelannee Royn poissaollessa tarvittavat ottelut, paitsi jos Royn vamma estää pelaamisen useammaksi viikoksi.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Blake loukkaantunut

Vaikka Rob Blake ei ole tällä kaudella vielä pelannut omalla tasollaan, niin hänen loukkaantumisensa on joukkueelle paha takaisku. Ex-Kings on pelannut puolustajista eniten, parhaimmillaan yli puoli tuntia ja vähimmilläänkin 25 minuuttia. Blaken poissaollessa muiden neljän vakiopakkin peliaikaa kasvanee entisestä ja rookie D.J. Smith saanee peliaikaa enemmän kuin tähänastisen viisiminuuttisen.

Muir on pelannut kaikissa Hersheyn yhdeksessä pelissä ja tehoja on ollut kolmen pisteen verran (1+2, +1, 25 PIM). Bryan oli viime kevään pudotuspeleissä Avalanchen kokoonpanossa, mutta syksyn harjoitusleirin päätteeksi hänet lähetettiin farmiin Hersheyhin. Muir on isokokoinen (6-4, 220) pakki, joka pelaa varmaa peruspeliä ja tekee mukisematta sen mitä valmentaja määrää.

Denver Postin mukaan Avalanche olisi tavoittelemassa Islandersien Brad Isbisteriä - tosin samaa pelaaja yrittävät saada monet muutkin joukkueet. Toiseen suuntaan menijöistä ei ole mitään mainintaa, luultavasti Alex Tanguay olisi yksi lähtijöistä.

Postin jutun ensimmäisestä kappaleesta:

"For longtime Colorado Avalanche watchers, Thursday's practice was probably the longest they had ever seen. Usually, the Avs wrap things up no more than an hour after hitting the ice, but Thursday it took almost two hours for that to happen."

Hartley ei tainnut olla kovinkaan tyytyväinen hyvän vieraskiertueen jälkeisiin kotipeleihin (kaksi tappiota) ja seurauksena poikkeukselliset harjoitukset. Toivottavasti Anaheimia vastaan löytyy asennetta.

Ennakoidut ketjut:

1. Forsberg-Sakic-Vrbata
2. Tanguay-Reinprecht-Hejduk
3. - 4. Keane - Shantz - Parker
3.- 4. Nedorost - Aubin - Hinote

Ottawa pelissä Eric Messier pelasi osan peliä puolustajana eikä häntä näy noissa ketjuissa, joten Hartley voi laittaa Messierin puolustukseen.

edit.

Avalanche on nyt samassa pistevauhdissa kuin viime vuonna, kahdentoista pelin jälkeen 14 pistettä. Viime kaudella Avsit pelasivat kauden huonoimman jaksonsa näihin aikoihin (pelit 13-19: kuusi peliä, viisi tappiota, yksi tasuri). Jos 19 ottelun jälkeen Avalanchella on koossa vain 15 pistettä ja ylivoima ja alivoima ovat yhä liigan surkeimpiin kuuluvia, niin silloin alan harkita vaihtoehtoa, että Avalnche ei rikokkaan tällä kaudella sadan pisteen rajaa vaan jää noin 95 pisteen tuntumaan.
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
15 peliä 15 pistettä

Reilu viikko sitten Avalanchen tilanne näytti ihan hyvältä, 11 peliä pelattu, 14 pistettä plakkarissa ja alkamassa viiden pelin homestand. Nyt pelattu kotiputkesta neljä peliä ja saaliina yksi (1) piste ja vastassa on ollut korkeintaan NHL:n keskitason joukkueita. Sarjan aikana laukaukset olleet kotijoukkueelle 26-21, 38-34, 30-30, 36-28.

ESPN:n Nashville-ottelun peliselostuksessa oli hyväkin uutinen:

"Colorado held a players-only meeting after the game."

Kyllä on aihettakin, sillä kotitappio Nashvillelle oli nöyryytys. Tappio Columbukselle kruunaisi uskomattoman paskan kotiputken.

edit.

Parker ei pelannut Anaheimia vastaan, mutta sai Nashvilleä vastaan jääaikaa peräti 6 min 15 sek. + yhden kahden minuutin jäähyn.
 
Viimeksi muokattu:

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
No ei se tappio Anaheimillekaan ollut varmaan mikään suuri kunnia, varsinkin kun niitä on tullut tällä kaudella jo kaksi, vaikkakin molemmat vasta jatkoajalla, mutta...
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Tappion Anaheimille pystyn vielä nielemään, sillä mielestäni Ducksit ovat NHL-tasolla n. piste / peli-tason joukkue, mutta Nashville...

Tuolla Avs-voitolla Predatorsit katkaisivat 12 voitottoman vieraspelin putken. Joukkue on läntisen konferenssin viimeisenä, joten kyseessä on kehno joukkue, mikä erityisen huono vieraissa. Vituttaa.

Avalanchen kotialoitus on huonoin organisaation historiassa - ja tähän historiaan lasketaan todella synkät Quebec Nordiques-ajat 1980-luvun lopulta ja 1990-luvun alusta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Blakekin näkyi olevan eilen jo pelikunnossa (pelas yli 25 min).
 

MiikaL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Siis paljonkos maksaa YKSI lipppu yhteen peliin paikoilta 122, 124, 126, 128, 104, 102, 148 ja 146? Tuolla kotisivuilla ei nähdäkseni ollut kun "season ticket" ja "14-game plan". Ja minähän en noista tajua. Ja siis ihan mielenkiinnosta kysyn vaan...
 

pp33

Jäsen
Sekä Denver Postin, että Boston Globen mukaan Colorado on tarjonnut Alex Tanguayta ja Martin Skoulaa Bruinsiin vastineena Kyle McLarenista ja Martin Lapointesta. Mitä mieltä heikkik olet tästä järjestelystä?
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Aika mielenkiintoinen kauppa olisi toteutuessaan. Tanguayn kauppaaminen tässä vaiheessa pistäisi allekirjoittaneen kyllä miettimään, että miksiköhän ihmeessä Morrisin kaupassa ei mennyt Alex, jos hänestä oltaisiin nyt valmiita luopumaan. Tanguay on kyllä nuorempi, mutta Drury taas mielestäni näistä kahdesta selvästi parempi pelaaja. Viime yön Avs-Blues peliä kun katsoi, tuli pari kertaa miettineeksi, eikö Calgary olisi antanut Morrisin vaihdossa Tanguayhin. Jannu on kyllä ollut 2000 finaaleista saakka totaalisen unessa.

Lapointella sekä McLarenilla on kyllä jonkin verran sairaskertomusta CV:ssään, joten siinäkin valossa diili olisi aikamoinen riski Avsilta. Noh, eipä olisi ensimmäinen kerta kun Avs ottaisi riskin - ja voittaisi. Lapointen palkka on kyllä hirveä! Yli 5 miljoonaa taalaa kaudessa tuosta miehestä.

Mitäs NHL:n säännöt sanovat loukkaantuneen pelaajan kauppaamisesta? Eikös se ole kiellettyä? Lapointehan on vielä toistaiseksi ainakin sairaslistalla. Tosin liikkuihan McAmmondkin Denveriin, vaikka toipilas olikin. Ilmeisesti ilman pelaajan suostumusta ei saa kaupata tjsp.

Aikamoiselta paniikkinappulan painamiselta tuo kauppa kyllä Coloradon vinkkelistä tuntuisi. Ei kai kausi nyt NIIN huonosti ole alkanut?
 

pp33

Jäsen
Eikös Lacroix olisi nimenomaan halunnut laittaa Tanguayn Calgaryyn Morris-kaupassa, mutta Calgary halusi ehdottomasti Druryn.

Palkkapuolella tuo kauppa toteutuessaan ihmetyttäisi, sillä Lapointen hirmupalkan lisäksi Coloradon täytyisi neuvotella sopimus McLaren kanssa. Hintalappu lienee 2,5-3,5 miljoonan haarukassa.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Ensimmäinen vartti

Löpinääni Avalanchen ensimmäisestä neljänneksestä tuossa

http://www.jatkoaika.com/nhl.php?sivu=kolumnit&id=1046

Toistan tässä mielipiteeni parivaljakon Skoula-Tanguay kauppaamisesta Bostoniin: Paska diili.

Myydään kaksi nuorta, halpaa ja kestävää (ei pahoja loukkaantumisia) oman organisaation kasvattia ja saadaan tilalle kaksi helvetisti ylipalkattua, kitisevää sairastupalaista. Eikö Avalanchen lääkäreillä ole ihan tarpeeksi hommia McAmmondin, Forsbergin, Royn, Footen ja Blaken loukkaantumisten kanssa? Vaihdetaan vielä Sakic ja Hejduk Lidroosiin ja Pavel Bureen, niin saadaan kokoelma täyteen.

JOS Islandersin kanssa olisi saatu aikaan vaihtokauppa Isbisteriin ja Hamrlikiin niin sen olisin ollut valmis nielemään, mutta tuo joka puolella huhuttu Boston-diili on kuin pahimmista painajaisunista. Yhdellä ehdolla sen hyväksyisin. Jos vaihtoon sisältyy myös valmentajien vaihtaminen. Hartley Beantowniin ja Ftorek Kalliovuorille.

edit.

Calgary ei suostunut Tanguay <-> Morris kauppaan. Tuollainen kauppa oli juttujen mukaan suunnitteilla draftin aikoihin, mutta Buttonin mielestä Morriksen arvo oli enemmän kuin Alex.

Drury on niin yliarvostettu pelaaja että pahaa tekee. Missä Mr. Clutch on ollut kun Calgaryn hyökkäys oli aivan yössä parin viikon ajan? Ehkä osa noista Druryn isoista maaleista johtuu siitä että mies on saanut pelata samassa ylivoimakentässä Joe Sakicin ja Peter Forsbergin kaltaisten todellisten voittajien kanssa. Kun puolustajien huomio kiintyy Super-Joehen ja Super-Swedeen, niin kummasti syntyy tilaa Druryn tasoisille kavereille.
 
Viimeksi muokattu:

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Re: Ensimmäinen vartti

Loistava kolumni!

Viestin lähetti heikkik

Drury on niin yliarvostettu pelaaja että pahaa tekee. Missä Mr. Clutch on ollut kun Calgaryn hyökkäys oli aivan yössä parin viikon ajan? Ehkä osa noista Druryn isoista maaleista johtuu siitä että mies on saanut pelata samassa ylivoimakentässä Joe Sakicin ja Peter Forsbergin kaltaisten todellisten voittajien kanssa. Kun puolustajien huomio kiintyy Super-Joehen ja Super-Swedeen, niin kummasti syntyy tilaa Druryn tasoisille kavereille.

Totta kyllä tuokin. Ehkä se sitten tosiaan hämää, kun Drury väänsi niin monta voittomaalia Avs-paidassa, ettei tullut katseltua kovinkaan tarkkaan, kenen rinnalla se pelasi.
 

vieri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Inter, Gli Azzurri, Avs, Bears, Jokerit
Tsn.ca:n mukaan Boston haluaisi mielummin Vrbatan kuin Tanguayn :

Published reports claim the original deal would see McLaren and Martin Lapointe going to Colorado for Martin Skoula, Alex Tanguay and Scott Parker. However, the Boston Herald quotes sources in Denver who say the Bruins are asking for Radim Vrbata instead of Tanguay.

Another unnamed source with the Bruins tells the newspaper that Lapointe is "not going anywhere".

...en ole montaa Avsin matsia tällä kaudella nähnyt, joten en tosiaankaan tiedä onko Vrbatassa enemmän potentiaalia? Pisteiden valossahan näitä pelaajia ei voi nyt vertailla, koska eikö Tanguay ole pelannut lähinnä kolmosketjussa ja Vrbata ykkösessä?

Ciao,
Tommi

Edit: Samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa...kerrassaan loistava kolumni Heikki.
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Vrbata, Tanguay

Vrbata on parisen vuotta nuorempi ja halvempi kuin Tanguay. Taloudelliselta kantilta ajatellen Radimilla on sopimuksesta vielä puolitoista vuotta jäljellä kun taas Tanguaylla menee sopimus poikki tämän kauden jälkeen. Koska Vrbatalla on ensimmäinen pro-sopimus, niin hänellä ei ole arbitrator-oikeuksia kun nykyinen sopimus päättyy, vaan pitää tyytyä seuran tarjoukseen (esim. 10% nousu).

Vrbata on laukoja kun taas Tanguay on pelintekijä. Bostonilla on Thortonissa ykkösluokan sentteri, niin ehkä he hakivat Vrbatasta maalintekijää JT:n rinnalle. Kumpikaan ei ole mitenkään fyysinen pelaaja vaan taitavia ja hyvin luistelevia tyyppejä. Minusta Tanguay on noista kahdesta monipuolisempi pelaaja, mutta todellisuudessa tälläisen amatöörin on telkkarista katseltuna lähes mahdotonta nähdä miten pelaaja hoitaa puolustusvelvollisuutensa. Kamerat / kuva kuitenkin seuraavat melkein koko ajan kiekkoa.

Jos tuo kauppa olisi ollut Tanguay+Skoula+Parker McLarenista ja Lapointesta, niin sehän olisi jopa vielä huonompi kauppa kuin alkuun raportoitiin. Vaikka Parker ei ole tällä kaudella saanut paljon paskaakaan peliaikaa, niin kyllä hänen arvonsa kaupatessa olevan enemmän kuin pelkkä throw-in.

Kolmen Coloradon jäljelläolevan -98 ensimmäisen kierroksen varauksen kauppaaminen kahdesta pelaajasta, joista toinen ei ole pelannut tällä kaudella peliäkäään ja toinen on nuorempi ja isompi versio Mike Keanesta. Kammottavaa ajatus. Lapointehan ei ole mikään power-forward, vaan hyvä kolmosketjun fyysinen grinder, joka pystyy pelaamaan vaihtoja kakkosketjussa.

Vielä parisen vuotta sitten puhuttiin että Coloradon Sakicin/Forsbergin/Royn jälkeinen tulevaisuus on valoisa kun kehiin pystyi heittämään nimet Drury, Hejduk, Tanguay, Skoula, Aebischer. Nyt Drury on jo mennyt ja Tangualle ja Skoulalle tunnutaan hakevan sopivaa ostajaa. Jotenkin nykyinen meininki muistuttaa liikaa New Yorkin Rangersin ja Islesin toimintapaaa, eikä pitkäjänteistä toimintaa.

Jounin viikon jutuissa käsitellään Boston-Colorado kauppahuhuja ja sen merkitystä esim. joukkueen pukukopissa. Jounin jutun innoittamana aloin pohdiskelemaan Bob Hartleyn asemaa organisaatiossa joukkueessa.

Hartleyn saavutuksia ei kiellä ketään. Ensin neljä kautta organisaation farmijoukkueessa AHL:ssä, jossa kolmannella kaudella 1996-97 mestaruus (Calder Cup). Lacroixin savustettua vuotta myöhemmin Marc Crawfordin ulos, niin Hartley oli Pierren henkilökohtainen valinta Avalanchen päävalmentajaksi kesällä 1998. Hartleyn tilalle Hersheyn valmentajaksi palkattiin Mike Foligno.

Näinä vuosina farmissa pelannut Ville Nieminen sanoi Bearsien valmentajanvaihdoksesta: "Joukkue [Bears] on more confident than last year, koska valmentaja ei ole koko ajan kimpussa kuten [viime kauden valmentaja] Bob Hartley." (Haastattelu oli Cairsin ylläpitämillä sivuilla, mutta en tiedä ovatko ne sivut enää edes olemassa).

Hartleyn saldo on ollut Avalanchen päävalmentajana on vakuuttava. Runkosarjassa joka vuosi divisioonan voitto ja pisteitä 98, 96, 118 ja 99. Pudotuspeleissä joka vuosi läntisen konferenssin finaaleihin. Kolmasti häviö finaalisarjan seitsemännessä ottelussa (kaksi kertaa Dallas, viime vuonna Detroit) ja toissakaudella mestaruus. Siis neljä kautta, JOKA kerta "neljän parhaan" joukkoon ja yksi mestaruus. Huh.

Hartleyn ongelmana taitaa olla, että pelaajat eivät enää vastaa hänen käskytykseensä. Valmentajan kuin valmentajan on vaikea neljän vuoden jälkeen keksiä uusia keinoja / sanontoja, joita pelaajat eivät olisi häneltä jo aikaisemmin kuulleet. Ei valmentajilla tällä tasolla enää samaa merkitystä ole kuin junioreissa, mutta eivät organisaatiot valmentajille tyhjästä maksa. Eiköhän Lacroix odota että joukkue tulee kentälle hyvin motivoituneena ja kaikkiin tilanteisiin, myös erikoistilanteisiin, valmistautuneena.

Erikoistilanteiden toimimisesta sanoisin että jos Hartley työpaikka ratkeaisi pelkästään yli- ja alivoiman tehokkuudesta, niin Mr Bob olisi ensimmäinen valmentaja kuka saa kenkää tällä kaudella.

Pelaajien motivoinnissa Hartley on epäonnistunut, sillä lahjakas, hyvinmotivoitunut NHL-joukkue ei menetä kahdessa kotiottelussa konferenssin huonoimmalle joukkueelle kolmea pistettä. Tai voita yhdestätoista ensimmäisestä kotiottelustaan vain yhtä. Ei edes huonon NHL-joukkueen pitäisi tehdä niin, jos se vaan saadaan pelaamaan täydellä sydämmellä.

Minusta valmentajan tehtäviin kuuluu myös sisäänajaa organisaation omia NHL-tasoisia kasvatteja. Miten Hartley on sitten onnistunut nuorten pelaajien kehittämisessä? Viimeisten neljän vuoden aikana Hartley on ajanut sisään paljon uusia pelaajia. Drury, Berry, Nieminen, Parker, Skoula, Tanguay, Vrbata, Hejduk, Larsen, Aebischer, Hinote, jne. Siis Hartley on kyllä tuonut NHL:ään paljon uusia kasvoja, mutta tuntuu että rookiet tulevat joukkueeseen pikemminkin käymään näyteikkunassa kuin kasvamaan organisaation runkopelaajiksi.

Oikeastaan Hartley on sekä onnistunut etä epäonnistunut kasvatustehtävässään. Hän on onnistunut tekemään nuorista pelaajista tarpeeksi kiinnostavia muiden organisaatioden silmissä, jotta Lacroix on pystynyt kauppaamaan heidät muualle hyvästä hinnasta. Toisaalta taas hän ei ole saanut lahjakkaita, nuoria pelaajia ottamaan sitä seuraava askelta NHL-tason nuoresta lupaksesta tulevaksi tähtipelaajaksi.

Näin siis ajattelen ja toivonkin että Lacroix antaa Hartleylle monoa - ja mielummin ASP. Uskonko nykyisen Avalanchen päävalmentajan saavan potkut? En, en sitten pätkääkään. Hartley oli aikanaan Lacroixin valinta Avalanchen päävalmentajaksi. Druryn kauppaaminen / Tanguay-Skoula-Parker-Lapointe-kauppahuhut todistavat että Pierre L. mielummin treidaa Hartleyn epäsuosioon joutuneet pelaajat alihintaan kuin antaa nuorille pelaajille aikaa kehittyä luotettaviksi pelimiehiksi.
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Tätä Hartley-hommaa olen minäkin miettinyt viime aikoina. Vähän persiilleen on mennyt Avsin pelit. Mikä syynä?
Valmentajan naama alkanee olemaan kulunut, se tuli mieleen. Joukkue on pysynyt aika lailla samanlaisena pitkään. Siinä toinen.
Onko joukkueella nälkää enää? No varmaan pitäisi, kun keväällä Wings nöyryytti joukkuetta ja Royta viimeisessä pelissä urakalla.

Vai onko Lacroix myynyt juuri ne pelaajat, jotka olivat joukkueessa ne oikeat pelaajat?
Drury, Yelle, Podein.. vaikea sanoa, kun en ole pukukopissa kärpäsenä katossa.
Jokin Avsin pelissä mättää. Toistaiseksi ainoa peli, jonka nähnyt on kauden avauspeli Dallasia vastaan. Siinä luistin kulki hyvin. ( Blues- Avs-peli nauhalla, en ole vielä (kään) katsonut. )
Nythän on muutama peli tulossa, tarvii valvoa ja katsoa, josko siitä saisi lisää infoa.

En muuten ole minäkään tuota kauppaa innolla toivottamassa vastaan. Nimeä kyllä Bostonin miehillä riittää, mutta tekoja historiassa vähemmän. Ellei sitten Lapointen huippusopimussummaa oteta huomioon. Muuten tuollainen kauppa olisi tyhmä. Mielestäni puolustus tuli hieman paremmaksi Morrisin myötä. Avs pärjää noilla puolustajilla, mikäli mitään pahempia loukkaantumisia ei tule. "kop kop"

Hyökkäykseen sen sijaan pitäisi satsata. Yksi todellinen maalintekijä ja ehkä, suuri ehkä, myös yksi grinderi.
Mistä ne saadaan? En minä tiedä.
Ketä annetaan tilalle? En tiedä sitäkään.
Minä tiedän vain, mikä olisi minun mielestäni hyvä idea.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Denver Postin Mark Kiszla kirjoittaa Hartleysta ja Avalanchen kehnosta kauden aloituksesta. http://www.denverpost.com/Stories/0,1413,36%7E107%7E1026161%7E,00.html

Pari lainausta:

If San Jose is the No. 1 flop in the NHL, then Colorado must be disappointment 1A.
....

When the accusatory fingers begin to point, you know the defiantly proud Lacroix won't buttonhole himself.

Kaksi läntisen valmentajaa on saanut jo monoa. Saa nähdä kuka on seuraava.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
heikkik

Jospa Avalanche ottaisi Michel Therrienin ja Montreal saisi Bob Hartleyn? Ei ehkä kuitenkaan Therrieniä otettaisi Coloradon koutsiksi mutta Hartley voisi ollakin seuraava Habs-valmentaja. Montrealin harjoituksissa pelaajat osoittavat jo turhautumisen merkkejä valmennukseen, viimeksi Saku Koivu oli riidellyt kakkoskoutsi Greenin kanssa. Sitä ennen tapahtui tämä Zednikin ja Dykhuisin välinen tappelu. Jotain on tapahtumassa Montrealissa ja luulisin eli toivon että Therrien olisi seuraava valmentaja. Toki jos sitä ennen Hartley on saanut lähtöpassit Avsista niin kyllä kelpaisi Montrealiin. Niin, ei ehkä tähän ketjuun kuulunut mutta jollain tavalla kait? :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös