Mainos

Colorado Avalanche (1.) – Minnesota Wild (4.), Central 1. kierros

  • 61 931
  • 173

Ralph

Jäsen
Keskisen divisioonan voittanut Colorado Avalanche kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella divisioonan neljänneksi sijoittuneen Minnesota Wildin, joka oli parempi läntisen villi kortti -joukkueista. Tämä on kolmas kohtaaminen pudotuspeleissä näiden toisilleen tuttujen vastustajien välillä. Kaudella 2002-03 Wild meni ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon voitoin 4-3, kaudella 2007-08 Avalanche voitoin 4-2. Molemmilla kerroilla oman divisioonan voittanut ja kolmanneksi runkosarjassa sijoittunut joukkue putosi kuudenneksi sijoittuneen käsittelyssä.

Joukkueet kohtasivat tämän kauden runkosarjassa viidesti, voittojen mennessä Avalanchen hyväksi 4-1.

29.11. Wild vs. Avalanche 1-3
30.11. Avalanche vs. Wild 3-2 SO
14.12. Avalanche vs. Wild 1-2 SO
11.1. Wild vs. Avalanche 2-4
30.1. Avalanche vs. Wild 5-4

Otteluiden pisteet jakautuivat siis Avalanchelle 9-3 ja maalit 16-11. Näiden otteluiden tehopelaajina häärivät Avalanchelta Gabriel Landeskog (2+4) ja Wildilta Zach Parise (2+3). Runkosarjassa yleisesti joukkueiden top-5 pistepörssit ja venäläisten ykkösmaalivahtien tilastot alla.

1. Matt Duchene, 71 GP, 23+47 = 70 P
2. Gabriel Landeskog, 81 GP, 26+39 = 65 P
3. Ryan O'Reilly, 80 GP, 28+36 = 64 P
4. Nathan MacKinnon, 82 GP, 24+39 = 63 P
5. Paul Stastny, 71 GP, 25+35 = 60 P

Semyon Varlamov, 63 GP, 41 W, .927 SV%, 2.41 GAA

1. Jason Pominville, 82 GP, 30+30 = 60 P
2. Zach Parise, 67 GP, 29+27 = 56 P
3. Mikko Koivu, 65 GP, 11+43 = 54 P
4. Ryan Suter, 82 GP, 8+35 = 43 P
5. Mikael Granlund, 63 GP, 8+33 = 41 P

Ilya Bryzgalov, 32 GP, 12 W, .909 SV%, 2.68 GAA

Tämä sarja käynnistyy Suomen aikaa perjantai-yönä Denverissä. Alla koko ohjelma niin, että kellonaika ja päivämäärä on Suomen aikaa.

pe 18.4. Avalanche - Wild (klo: 04:30)
su 20.4. Avalanche - Wild (klo: 04:30)
ti 22.4. Wild - Avalanche (klo: 02:00)
pe 25.4. Wild - Avalanche (klo: 04:30)
su 27.4. Avalanche - Wild
ti 29.4. Wild - Avalanche
to 1.5. Avalanche - Wild
 

Razzers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Marian Gaborik
Odotan tästä oikeasti aika tiukkaa vääntöä. Yeo on saanut joukkueen hyvään iskuun runkosarjan lopussa ja Grandalf palannee piakkoin. Toki on tunnustettava Coloradon hyökkäyskoneen armoton vaarallisuus, mutta Wildilla on mielestäni mahdollisuutensa. Toivottavasti nähdään hyvätasoinen sarja ja Wildin meno toiselle kierrokselle.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Taitoa Coloradolta löytyy enemmän kuin laki sallii. Mutta miten on kovuuden laita? Enkä nyt tarkoita, että kummalta löytyvät kovemmat knekkaajat (se kunnia mennee Avalanchelle ja Bordeleaulle). Entä puolustus? En ole Avalanchen matseja sen enempää nähnyt kuin mitä nyt ovat Wildia vastaan pelanneet eikä silloin ainakaan tuo puolustus ole ollut mikään varsinainen heikkous. Päästetyissä maaleissa ovat liigan keskikastia ja yksi liigan top 3 veskareista löytyy Avalanchen maalinsuulta joten eiköhän se osasto ole siellä ihan kunnossa pitkäänkiin playoff-pushiin.

Kauden sensaatiojoukkue orkesterinjohtajanaan fantastisen tulokaspestinsä hoitanut Roy joka ei sen kummempia esittelyjä kaipaa. Paperilla pitäisi olla aika helppo lyödä rahat Avalanchelle jo pelkästään kärjen tason sekä maalivahdin takia.

Mutta. Ei Wildillakaan absoluuttisesta taidosta ole pulaa ja playoff-kokemustahan tältä orkesterilta löytyy taas ihan eri tavalla kuin nuorelta Avalanche-ryhmältä. Wild on myös aika ajoin väläytellyt, että pystyy vastaamaan vastustajan kovuuteen. Pystyykö se pelaamaan kovaa silloin kun vastassa ei ole iso ja ilkeä joukkue? Toivottavasti koska puhtaassa luistelu- ja maalintekokilpailussa Wild ei tule pärjäämään. Puolustus on Wildilla kohtuu hyvällä tolalla ja hääräähän siellä Mister Norris Ryan Suter sen 35 minuuttia illassa. Viisikkonahan tätä hommaa pyöritetään ja mikäli mitään älyttömiä notkahduksia ei kenenkään peliin tule niin Scandella, Spurgeon, Stoner yms. kyllä hoitaa omat tonttinsa. Toivottavasti etenkin Scandella löytää samanlaisen raivon päälle kuin viime vuonna Chicagoa vastaan.

Maalivahtipeli ja hyökkäyksen syvyys ovatkin ehkä ne suurimmat kysymysmerkit. Bryzgalov on aloittanut ihan kohtalaisesti mutta jokainen tietää miehen historian sekä sen, että äijällä on taipumuksia sulaa totaalisesti. Kuemper on ottanut roolia tällä kaudella ja osoittanut, että taitoa löytyy mutta on vain niin kovin nuori ja kokematon vielä ja taso ailahtelee vielä todella paljon. Viime vuonna Chicagoa vastaan Wildin hyökkäyspään ongelmat olivat top 6:ssa. Tai pitäisikö sanoa ykkösketjussa. Siinä missä Koivu ja Toews nollasivat toisensa, Chicagon secondaryscoring jylläsi ja jauhoi Wildin kumoon. Jonkin verran tehoja Wild löysi alemmista kentistään tuossa sarjassa mutta ei tarpeeksi. Bottom 6 nyt ei maalintekopotentiaalinsa suhteen ole ainakaan eteenpäin mennyt tämän kauden osalta joten suurimmat paineet luonnollisesti siirtyvät top 6:n ja etenkin ykköskenttään joka tullee olemaan muotoa Parise - Koivu - Coyle. Nyt ei saa kapteenikaan vedellä kiikaritehoilla valtaosaa sarjasta vaan raivo on saatava heti päälle ja tulosta alkava syntymään heti ensimmäisesti pelistä. Granlund tervehtynee tulevaan sarjaan ja ottanee paikkansa kakkosen keskeltä laidoillaan Pominville ja Moulson. Kovin pehmeä kenttähän on kyseessä ja varsinkin ensimmäisissä peleissä kun vastustajalla on vaihtoetu, en usko, että ihmeisiin pystyvät. Mutta maalintekopotentiaalia kyseisessä ketjussa on jopa enemmän kuin ykkösessä mikäli saavat vain hyrrän pyörimään ja Yeo onnistuu iskostamaan oikean pelitavan suhteessa vastustajaan.

Tästä päästäänkin Wildin päävalmentajaan. Lempinimen Dum-Fuk-Yeo saanut munapää osaa allekirjoittaneen vitutusruuvia kääntää enemmän kuin tarpeeksi ja nyt mitataan Yeon osaaminen lopullisesti. Olen suitsuttanut Yeon taktista osaamista aiemmin ja pelitapaa (silloin kun se ei repeile) ja uskon, että taktisesti ja pelitavallisesti Yeo on keltanokka Royta edellä. Tunteella, reagoimisella sekä valmistautumisella on enemmän sanasijaa pleijareissa kuin runkosarjassa joten tässä on osa-alue missä Yeon on nyt onnistuttava mikäli Wild mielii jatkoon mennä. Yeo osoitti jonkin verran reagointikykyä runkosarjan viimeisillä kierroksilla, esim. Bluesia vastaan jättämällä ykköskorin jätkät penkille sen jälkeen kun Rupp raukkamaisesti teloi Oshien. Mutta muuten ollaan totuttu kauden kuluessa näkemään, tilanteessa kuin tilanteessa tuo hörökorvainen rillipää vain tuijottamassa monttu auki kun tuomarit raiskaavat jengiä perseeseen ja/tai kun vastustaja päättää teloittaa joukkueen johtopelaajia.

Ennakkosuosikin paineet ovat 100% Avalanchella joten tässä on Wildin sauma lähteä paineettomasti haastamaan. Odotan tiukkaa ja kovaa sarjaa jossa toivottavasti hieman tunteetkin räiskyvät yli. Royn tuntien tästä ei pitäisi pulaa olla. Avalanche tulee olemaan suosikki myös paremmaksi todetun maalivahtipelinsä ansiosta sekä hyökkäyksen absoluuttisen kärjen osalta. En tunne Avalanchea niin hyvin, että osaisin enempää ottaa kantaa sen puolustukseen tai alempien hyökkäyskenttien tuomaan syvyyteen. Wildin mahdollisuudet näen tosiaan tuossa fyysisessä pelissä sekä altavastaajaan roolissa. Myös maalivahtipelin täytyy olla lähes virheetöntä sekä puolustuksen toimia niinkuin se on parhaimmillaan tällä kaudella toiminut. Ykköskenttä ei Wildilla saa liikaa ihmetellä vaan playoff-fiilikseen on latauduttava välittömästi.

e: unohtamatta erikoistilannepelaamista. Tästä voisi joku ottaa kopin tilastojen ja analyysien valossa, että miten ovat jengit pärjänneet erikoistilannepelaamisessa runkosarjassa. Itseltäni aika loppui kesken mutta tätäkään ei voi liikaa olla alleviivaamatta kun on tosipeleistä kyse.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Ennakkosuosikin paineet ovat 100% Avalanchella joten tässä on Wildin sauma lähteä paineettomasti haastamaan.

Mallikasta pohdintaa koko viesti, mutta tartutaan tähän yhteen kohtaan. Colorado varmasti lähtee ennakkosuosikkina sarjaan, mutta mitään paineita heillä ei menestymisen suhteen varmastikaan ole. Viime kauden toiseksi surkeimmasta joukkueesta oman divisioonansa voittoon. Joukkue onnistui tuossa tempussa vielä liigan kolmanneksi pienimmällä caphitilla. Kaikki tästä eteenpäin on pelkkää plussaa ja tässä voi piillä Coloradon mahdollisuus venyttää kevättään, kun heillä ei ole vielä kovia menestyspaineita ja kunnian päivät ovat vasta tulossa tulevaisuudessa.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Ihan höpö puheita, että kaikki tästä eteenpäin on plussaa, eikä paineita yms. Vaikka miten paska joukkue oli viime kaudella, niin kyllähän divarin voittajalta odotetaan menestystä. Jos Avs tästä kyykkää, niin harvassa on fanit, jotka ovat tyytyväisiä.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Wildin omaan kausiketjuun tuli otteluparista tähän tapaan kirjoiteltua:

Avs on noista kahdesta ehkä loppujen lopuksi se Wildille sopivampi vastus, joskin vaikea siitäkin ottelusarjasta on tulossa. Jos jokin heikkous pitää Denverin poppoosta löytää, on se ehkä pelaajiston suhteellinen kokemattomuus etenkin pudotuspeleistä. Joukkueen pistepörssin kärkiviisikolla (keski-ikä noin 23 v.) on vyöllään yhteensä 27 pudotuspeliottelua (Wildin vastaava luku on 173). Jos Wild yksittäisten pelaajiensa (Cooke, Nino, Prosser, Parise, Koivu) toimesta ja kurinalaisella viisikkopuolustamisella onnistuvat pääsemään nuorukaisten (ja Royn) ihon alle, on yllätykseen kaikki mahdollisuudet. Toki Bryzgalovin pitää ainakin jollain tasolla panna kampoihin toveri Varlamoville, jotta nämä mahdollisuudet realisoituvat. Avs ei tietääkseni pelaa kovin fyysistä peliä (pl. Bordeleau & McLeod), joka mahdollistaa Granlundin esiintulon myös pudotuspeleissä. Pää ylhäällä pitää silti olla. Colorado vei joukkueiden keskinäiset kohtaamiset runkosarjassa otteluvoitoin 4-1.

Pahoin pelkään, että edellä mainitut heikkoudet eivät tarpeeksi vaakaa kallista Wildin suuntaan, vaan Roy piiskaa nuoruuden innosta polttoaineensa saavan joukkueensa pitkään kevääseen. Palle tuossa huuteli erikoistilannepelaamisesta. Pienellä tilastoskouttauksella voi nähdä edun kääntyvän tässäkin Coloradolle. Ylivoima on toiminut koko liigan viidenneksi parhaimmalla prosentilla ja eroa tehokkuudessa ei käytönnössä koti- ja vieraspelien välillä ole. Käsiä Avsilta löytyy myös laittaa yv:tä pyörittämään, vaikka Matt Duchene taitaa ainakin pudotuspelien ensimmäiset ottelut missata. Minnesotalla taas liigan puolen välin tienoille tehokkuudessa sijoittuva ylivoima on ollut Koivun ja Parisen johdolla paikka paikoin hyvin ideaköyhää. Alivoimalla Colorado oli koko runkosarjan seitsemänneksi heikoin. Harmi vain, että vielä kolme pykälää alempana löytyy Minnesota. Wild-fanina tämä jopa hieman yllätti allekirjoittaneen. Joukkueesta löytyy kuitenkin Brodziakin, Cooken ja Koivun kaltaisia puolustuspelaajia.

Eli hankalalta näyttää Yeomanin joukkojen kannalta. Toivoisin esimerkiksi tuollaisten yhden maalin pelien kautta sarjan kääntyvän hieman kokeneemmalle Wildille seitsemännessä pelissä, mutta realistisempi veikkaus lienee Coloradolle 4-1 tai 4-2.
 

Ralph

Jäsen
Pari Wild-kirjoittajaa on täällä miettinyt Avalanchen kovuuden kestävyyttä Wildiä vastaan. Hyvä tilasto on se, että kolme Wild-pelaaja taklasi runkosarjassa vähintään 100 kertaa, kun 11 Avalanche-pelaajaa ylsi samaan. Eli ei se fyysinen peli ole tässä sarjassa Wildin vahvuus, Avalanchen miehet pistävät kyllä kovaa vastaan.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Ihan höpö puheita, että kaikki tästä eteenpäin on plussaa, eikä paineita yms. Vaikka miten paska joukkue oli viime kaudella, niin kyllähän divarin voittajalta odotetaan menestystä. Jos Avs tästä kyykkää, niin harvassa on fanit, jotka ovat tyytyväisiä.

Näin juuri minäkin kyllä nyt Avalanchen tilanteen näen. Loistava runkosarja nimenomaan asetti niitä paineita niin faneille kun joukkueelle itselleenkin kun se näytti kaikille, että se pystyy voittamaan käytännössä kenet vain. Mitään heikkouksiakaan ei etukäteen ajateltuna ole, ellei tuo kokemattomuus käänny sellaiseksi, joten ainakin tätä ensimmäistä ottelusarjaa tarkastellen voittajanpaineet ovat Avalanchelle johon Wild pääsee selkeänä altavastaajana vastaamaan omat näyttönsä.

Sanoisin mahdollisuuksien olevan 65-35 Avalanchelle, johon jää vielä sopivasti ilmaa Wildin mahdolliselle yllätykselle, mutta kuitenkin niin, että selkeästi ollaan kaukana 50-50:stä.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Mallikasta pohdintaa koko viesti, mutta tartutaan tähän yhteen kohtaan. Colorado varmasti lähtee ennakkosuosikkina sarjaan, mutta mitään paineita heillä ei menestymisen suhteen varmastikaan ole. Viime kauden toiseksi surkeimmasta joukkueesta oman divisioonansa voittoon. Joukkue onnistui tuossa tempussa vielä liigan kolmanneksi pienimmällä caphitilla. Kaikki tästä eteenpäin on pelkkää plussaa ja tässä voi piillä Coloradon mahdollisuus venyttää kevättään, kun heillä ei ole vielä kovia menestyspaineita ja kunnian päivät ovat vasta tulossa tulevaisuudessa.

Ei välttämättä kukaan odotakaan, että Avalanche tällä kaudella päätyyn asti menisi tai edes konferenssifinaaleihin mutta Wildia pidetään laajalla skaalalla yhtenä NHL:n hajuttomimmista ja mauttomimmista joukkueista joten suhteessa vastustajaan Avalanche on selkeä ennakkosuosikki ja paineet ovat sen mukaiset. Jos Avalanche menee tästä jatkoon niin paineet luonnollisesti hellittävät. Mutta tästä sarjasta tyydyttävä lopputulos on vain jatkoon meneminen ja tämä on aistittavissa myös monista ennakkoveikkauksista.

Pari Wild-kirjoittajaa on täällä miettinyt Avalanchen kovuuden kestävyyttä Wildiä vastaan. Hyvä tilasto on se, että kolme Wild-pelaaja taklasi runkosarjassa vähintään 100 kertaa, kun 11 Avalanche-pelaajaa ylsi samaan. Eli ei se fyysinen peli ole tässä sarjassa Wildin vahvuus, Avalanchen miehet pistävät kyllä kovaa vastaan.

En välttämättä tuijottelisi liikaa taklaustilastoja tähän hätään. Kovuus ei ole pelkästään ihmistykinkuulana oleminen tai niiden määrä kaukalossa. Yeo on tietoisesti vältellyt fyysistä peliä ja Wild onkin yrittänyt (paino sanalla yrittänyt) pelata kiekkokontrollin kautta valtaosan kaudesta. Siihen sapluunaan ei ole intensiivisyys tai fyysisyys mahtunut vaikka joukkueessa on pelaajia jotka ovat kykeneväisiä pelaamaan kovaa ja fyysisesti (Brodziak, Cooke, McCormick, Veilleux, Charlie Coyle ja Niederreiter muutama nimetäkseni) ja aika ajoin selkeästi fyysisempää vastustajaa vastaan Wild onkin vastannut huutoon (mm. viimeinen peli Bluesia vastaan). Tämä Yeon pelitavan pehmeys on näkynyt myös siinä, että vaikka Wildilla olisi kentällä ollut kovempaakin karpaasia, niin joka kerta kun Wild pelaaja on telottu sääntöjen vastaisesti niin minkäänlaista kuittausta ei ole lähdetty hakemaan.

Uskon, että tämä mentaliteetti muuttuu nyt kun pudotuspelit alkavat, vaikka en hirveästi luottoa Yeoon pistä niin ei hänkään niin tyhmä ole etteikö ole mitään oppinut Chicagoa vastaan pelatusta, epäonnistuneesta sarjasta. Wild on hieman isompi ja raskaampi joukkue joten nyt oikeastaan kysymys onkin, että ulosmittaako Yeo tuon fyysisen potentiaalin joukkueestaan vai ei.
 

Defensefirst

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Gylfi Sigurdsson
Tätä sarjaa pitäisin ennakkoon kaikista selvimpänä tapauksena, Avalanche on jokaisella osa-alueella Wildia vahvempi. Eiköhän divisioonavoittajan hyökkäys tule näyttämään Wildin heikohkolle puolustukselle ja divisioonan tehottomimmalle hyökkäykselle närhen munat 5. pelin sisään. Ainoa kysymysmerkki mielestäni Avalanchella on gaspadin Varlamov, hienon kauden pelannut ja jos pitää tason on mielestäni sarja selvä.

Kuemper tulee toki olemaan joku päivä loistava NHL-maalivahti mutta ei taida tänä vuonna vielä johdattaa joukkoja Cup-taisteluun.

Ja jos Blues ei jatka yhtä mollivoittoisesti kuin runkosarjan päätti on Avsilla kyllä hyvät saumat ottaa finaali paikka, muut sarjat ovat sen verran tasaisia etten usko sieltä oikein tuorein jaloin kenenkään saapuvan seuraavalle kierrokselle.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Tätä sarjaa pitäisin ennakkoon kaikista selvimpänä tapauksena, Avalanche on jokaisella osa-alueella Wildia vahvempi. Eiköhän divisioonavoittajan hyökkäys tule näyttämään Wildin heikohkolle puolustukselle ja divisioonan tehottomimmalle hyökkäykselle närhen munat 5. pelin sisään. Ainoa kysymysmerkki mielestäni Avalanchella on gaspadin Varlamov, hienon kauden pelannut ja jos pitää tason on mielestäni sarja selvä.

Kuemper tulee toki olemaan joku päivä loistava NHL-maalivahti mutta ei taida tänä vuonna vielä johdattaa joukkoja Cup-taisteluun.

Ja jos Blues ei jatka yhtä mollivoittoisesti kuin runkosarjan päätti on Avsilla kyllä hyvät saumat ottaa finaali paikka, muut sarjat ovat sen verran tasaisia etten usko sieltä oikein tuorein jaloin kenenkään saapuvan seuraavalle kierrokselle.

Allekirjoitan täysin, että maalivahtiosaston ja hyökkäyksen kärjen suhteen Avalanche on paljonkin Wildia edellä. Mutta väitteet, että esim. johtajuuden ja puolustuksenkin tai kovuuden suhteen Avalanche olisi merkittävästi parempi, en niele ilman kunnollisia perusteluja. Tilastojenkin valossa jos peilaa sitä, että Wild on päästänyt vähemmän maaleja omiin ottaen huomioon, että Wildin maalivahtiosasto on koko kauden ollut korkeintaan keskinkertainen niin tämä mielestäni korreloi hyvin sitä faktaa, että puolustus nimenomaan on toiminut kohtalaisella tasolla. Ainakin paremmin kuin Avalanchella jolla on huippuveskari. Wildilta löytyy myös puolustusorientoituneempia hyökkääjiä ja pelitavallisesti viisikkopuolustus on toiminut.

No, kohta näillä spekuloinneilla ei ole mitään painoarvoa kun soturit hyppäävät askiin ja panevat tuulemaan. Se näissä paras seitsemästä -sarjoissa on hyvää, että selittelyille harvemmin jää sanansijaa ja parempi menee aina jatkoon.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Ihan höpö puheita, että kaikki tästä eteenpäin on plussaa, eikä paineita yms. Vaikka miten paska joukkue oli viime kaudella, niin kyllähän divarin voittajalta odotetaan menestystä. Jos Avs tästä kyykkää, niin harvassa on fanit, jotka ovat tyytyväisiä.

No mutta kun Avs voitti divarin vain Bluesin sulamisen takia ja corsi-tilastojen mukaan Coloradon romahdus on vain ajan kysymys. Tässä ollaan nyt suonenvedon loppuvaiheilla ja lento loppuu kuin seinään ihan justiinsa.

Näin juuri minäkin kyllä nyt Avalanchen tilanteen näen. Loistava runkosarja nimenomaan asetti niitä paineita niin faneille kun joukkueelle itselleenkin kun se näytti kaikille, että se pystyy voittamaan käytännössä kenet vain. Mitään heikkouksiakaan ei etukäteen ajateltuna ole, ellei tuo kokemattomuus käänny sellaiseksi, joten ainakin tätä ensimmäistä ottelusarjaa tarkastellen voittajanpaineet ovat Avalanchelle johon Wild pääsee selkeänä altavastaajana vastaamaan omat näyttönsä.

Avs itseasiassa kairasi kaikilta ainakin kertaalleen voiton ja ilmeisesti oli ainoa joukkue liigassa joka siihen pystyi.

Ymmärrän kyllä kummankin pointin, mutta ainakin omalla kohdallani kaikki voitot tästä eteenpäin ovat pelkkää bonusta. Pitkän korpivaelluksen jälkeen sai katsoa joka ilta täysillä vastustajansa haastavaa joukkuetta.

Painetta ehkä tuo se seikka, että Patrick Roy on voittanut lähes joka kerta tullessaan uuteen joukkueeseen mestaruuden heti ensimmäisellä kaudella. Calder Cup 1985, Stanley Cup 1986, Stanley Cup 1996 ja Memorial Cup 2006. Junioriuralta jäi siis vain mestaruus saamatta ensimmäisellä kaudella.
 

Froggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Olen suitsuttanut Yeon taktista osaamista aiemmin ja pelitapaa (silloin kun se ei repeile) ja uskon, että taktisesti ja pelitavallisesti Yeo on keltanokka Royta edellä.

Saa nähdä.
Roy oli 1000x parempi kuin Sacco taktiikan muutoksissa pelin sisällä.
Roy on näyttänyt minulle jopa yllättävää älyykkyyttä taktiikkojen kanssa.

Jos Colorado olisi yhtä terve kuin Minny niin tässä ei olisi kahta sanaa (no veskaosasto jätetään pois :D).
Jos meillä olisi Duchene, Tanguay, Mitchell remmissä ja McLeod, Barrie, Hejda sekä Sarich 100% kunnossa niin uskoisin että tämä olisi ohi nopeasti.
Meillä siis nyt 7 avauksen pelaajaa poissa, ja toivottavasti ainakin kolme näistä (Barrie, McLeod ja Hejda) olisivat riittävässä kunnossa torstaina.

Nyt taas tulee kovaakin kovempi taistelu. Itse uskon omiin ja 4-2 otteluvoitoin jatkoon, mutta saa nähdä.
Sanoisin että eka ottelu tulee antamaan jo osviittaa mihin suuntaan pari kääntyy.

Mielenkiintoiset ajat edessä.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Onneksi avauskierroksen jälkeen ei tarvitse pelata näitä alaikäisiä kyläjengejä vastaan enää. Käy hermon päälle tällaisten yli-innokkaiden runkosarjaporukoiden ylimielisyys.

Jos Suter pystyy pelaamaan jokaisessa matsissa hyvällä tasolla ~30min ja Brodin säestämään omalla käsittämättömän hyvällä tasollaan sen 25-28 minuuttia, niin tämä sarja on viimeistään kuudessa ottelussa ohi.
 

Ralph

Jäsen
Onneksi avauskierroksen jälkeen ei tarvitse pelata näitä alaikäisiä kyläjengejä vastaan enää. Käy hermon päälle tällaisten yli-innokkaiden runkosarjaporukoiden ylimielisyys.

Jep. Mielummin sitä olisi saanut Bluesin tai Blackhawksin vastustajaksi, mutta nyt ekalla kierroksella pitää kuitenkin tämä Wild kohdata.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Onneksi avauskierroksen jälkeen ei tarvitse pelata näitä alaikäisiä kyläjengejä vastaan enää. Käy hermon päälle tällaisten yli-innokkaiden runkosarjaporukoiden ylimielisyys.

Jos Suter pystyy pelaamaan jokaisessa matsissa hyvällä tasolla ~30min ja Brodin säestämään omalla käsittämättömän hyvällä tasollaan sen 25-28 minuuttia, niin tämä sarja on viimeistään kuudessa ottelussa ohi.

Wildin kokoonpanon keski-ikä on alhaisempi kuin Coloradon.* Nih!

Jos Andrew Brunette pysyy toimiston puolella, niin näkisin Coloradon vievän suoraan 4-0 tämän sarjan.

A wild Bryzgalov appers!

*Laskettu dailyfaceoffin kokoonpanoista
 

Razzers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Marian Gaborik
Wildin kokoonpanon keski-ikä on alhaisempi kuin Coloradon.* Nih!

Jos Andrew Brunette pysyy toimiston puolella, niin näkisin Coloradon vievän suoraan 4-0 tämän sarjan.

A wild Bryzgalov appers!

*Laskettu dailyfaceoffin kokoonpanoista

Ei mut hei, saadaan ainakin hyvät massit kun Wild avaa sarjan tänään 3-1 voitolla! Nordicbet tarjoaa kertoimeksi 2.90
 

Ralph

Jäsen
Urheilusanomien mukaan Zach Parisella, Ryan Suterilla ja Mikko Koivulla on sellaista rutiinia, mitä ei löydy yhdeltäkään Avalanche-pelaajalta. Osaisiko joku jatkoaikalainen hieman avata minulle, mistä rutiinista tässä on nyt kyse?
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Urheilusanomien mukaan Zach Parisella, Ryan Suterilla ja Mikko Koivulla on sellaista rutiinia, mitä ei löydy yhdeltäkään Avalanche-pelaajalta. Osaisiko joku jatkoaikalainen hieman avata minulle, mistä rutiinista tässä on nyt kyse?

First round exittejä herroilta löytyy vyöltään aika monta. Suoriutuvat rutiinilla varmasti siitä myös tällä kertaa.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Mitä lähemmäksi tuo sarjanavaus tulee niin sitä vahvemmaksi syntyy fiilis siitä, että kolmikkoa Mikko Koivu, Erik Haula ja Mikael Granlund ei tulevan kevään skoda-cupissa nähdä. Pahoittelen jo etukäteen kaikille joilla on karjalalippis syvällä päässä.

Kuten aiemmin tuli todettua niin Avalanchen terävin kärki on valovuoden Wildia edellä (ainakin jos mitataan pisteiden valossa) sekä maalivahti. Mutta Wildilta löytyy kokemus, mihin varmaan tuolla Urheilusanomien rutiinillakin viitataan. Näkisinkin, että Avalanchen akilleen kantapäänä on juurikin tuo terävimmän kärjen vihreys sekä paperilla puolustuksen taso. Toki millään ei ole mitään väliä jos Varlamov on jumalasta seuraava tässä sarjassa ja Bryzgalov todetaan jo ensimmäisten vaihtojen aikana tavalliseksi kuolevaiseksi.

Ennen kaikkea toivon fyysistä ja viihdyttävää lätkää ja sitä, että jos Wild kaatuu niin se kaatuu saappaat jalassa. Wildin kaatuminen saattaa myös tarkoittaa sitä, että päävalmentaja Yeo joutuu etsimään itselleen uuden työnantajan ensi kaudeksi joten ei pahaa ilman hyvää.
 

Razzers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Marian Gaborik
First round exittejä herroilta löytyy vyöltään aika monta. Suoriutuvat rutiinilla varmasti siitä myös tällä kertaa.

noo löytyy Pariselta myös finaalikokemusta parin vuoden takaa. Mutta Urheilusanomat on vähän mitä on. Kyllähän Wildin miehistöllä enemmän on poffikokemusta vyöllään.
 

Ralph

Jäsen
Mutta Wildilta löytyy kokemus, mihin varmaan tuolla Urheilusanomien rutiinillakin viitataan.

Mikko Koivu ja kokemus, mistä? Zach Parise ja yhdet Stanley Cup -finaalit. Ryan Suter ja jotain täh? Siis heillä on jotain, mitä kenelläkään Avalanche-pelaajalle ei ole. Kokemusta löytyy pudotuspeleistä Avalanchen miehiltä ja Stanley Cupeja, tuolta kolmikolta ei. Eli ei sillä rutiinilla voida sitä kokemusta tarkoittaa. Juteenin veikkaus on lähempänä totuutta.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Mikko Koivu ja kokemus, mistä? Zach Parise ja yhdet Stanley Cup -finaalit. Ryan Suter ja jotain täh? Siis heillä on jotain, mitä kenelläkään Avalanche-pelaajalle ei ole. Kokemusta löytyy pudotuspeleistä Avalanchen miehiltä ja Stanley Cupeja, tuolta kolmikolta ei. Eli ei sillä rutiinilla voida sitä kokemusta tarkoittaa. Juteenin veikkaus on lähempänä totuutta.

Puhuin itse asiassa Wildista kokonaisuutena mutta ehkä hieman väärässä yhteydessä, pahoittelut siitä. Luin tuon Urheilusanomien arvion ottelusarjasta ja pakko myöntää, että jäi vähän itsekin nyt epäselväksi, että mistä rutiinista tuossa puhuttiin. Pariselle nämä ovat kahdeksannet playoffsit joten ehkäpä Parisen rutiinintaso alkaa yleisesti olemaan aika kova. Tarkoitan tällä sitä, että kun ei ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä niin ei myöskään kypärä tärise samalla tavalla kuin nuorella intoilijalla jolle tämä on toistaiseksi ollut vielä harvinaista herkkua. Toki Suter on myös useammat pleijarit nähnyt mutta meno on aina tyssännyt viimeistään toisella kierroksella. Koivusta nyt en viitsi sanoa yhtään mitään kun mies tuntuu viihtyvän ennemmin skodacupissa kuin NHL:n pudotuspeleissä.

Wild-pelaajilla on enemmän poffikokemusta, mutta ei kokemusta varsinaisesta voittamisesta joten saa nähdä miten pitkälle tämä pelaamisen ilo kantaa. Altavastaaja asema nyt ainakin sopii vihreäpaidoille.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Siis väännetäänkö täällä nyt ihan oikeasti semantiikasta?

Onhan se nyt päivänselvä asia, että Minnesotan joukkue on kokeneempi, koska runko koostuu veteraanipelaajista lähes täysin. Coloradolla se taas koostuu huomattavasti nuoremmista pelaajista. Esim. ykköspakki Johnson pelaa ilmeisesti uransa ensimmäisen (alemmat sarjat mukaanluettuna) pelinsä runkosarjan ulkopuolella.

Coloradon suurimman kokemuksen tuovat kakkosvahti Giguere, jota kukaan Colorado-fani tuskin haluaa maalilla ottelusarjassa nähdä sekä loukkaantuneena oleva Tanguay, joka hänkin on enemmän siellä taustajoukoissa kuin ratkaisupelaaja, ja lisänä Sarich, joka hänkin on jo hyvässä jäähdyttelyvauhdissa, jos nyt edes toipuu pelikuntoon.
 

Ralph

Jäsen
Sellainen peli takana. Aivan helvetin hieno pudotuspeliottelu kerta kaikkiaan, joka sai vielä omaan makuun mukavan päätöksen. En ala arvioimaan mitenkään Wild-pelaajien esityksiä, siitä saavat vastata sen jengin kannattajat. Hoidan siis alta pois tärkeimmät Avalanche-huomiot.

- Erik Johnson oli omassa päässä aivan kauhea, tasoa "elämäni surkein peli". Sitten teki ratkaisevan torjunnan tyhjään maaliin ja lopulta alusti tasoitusmaalin. Kuitenkin tästä pelistä iso miinusmerkintä Johnsonin lokeroon, parannettavaa jää uran toiseen pudotuspeliotteluun joukkueen ykköspakille. Pakkipari Jan Hejda ei paljoa paremmaksi pistänyt, teki tosin vähemmän virheitä.

- Tyson Barrie oli joukkueen paras pelaaja, jos katsotaan tilastojen ulkopuolelle. Kiekollisena omaa luokkaansa ja oli jopa omassa päässä erinomainen. Alati vaarallinen kun sai kiekon ja kun hyökkäys päättyi, tuli vauhdilla ensimmäisenä puolustamaan. Tähti on syntynyt, ei voi muuta sanoa.

- Paul Stastny dominoi tilastollisesti, eikä muutenkaan pelannut huonosti. Mieleen jäi toki vain ne maalit, jonka myötä tekisi mieli omalle takapihalle nostaa Stastnyn patsas.

- Nathan MacKinnon oli alussa erittäin pelokas ja kiekko poltti lavassa pirusti. Lopulta heräsi, kiihtyi, kiihtyi ja lopulta oli tärkeimpiä pelaajia voitossa. Syötti kolme, mm. tasoituksen ja ratkaisumaalin. Vierellä Ryan O'Reilly pelasi perustasaisen pelinsä, tyypillistä O'Reillya.

- P.A. Parenteau ei ole vieläkään oma itsensä, erottui hyökkääjistä selvästi negatiivisimmassa mielessä. Ei saanut oikein mitään muuta aikaiseksi, kun huonoja ratkaisuja kiekollisena ja kiekottomana. Johnsonin tavoin, paljon on parannettavaa uran toiseen pudotuspeliotteluun.

- Maxime Talbot jäi jotenkin mieleen kiekottomana pelaajana. Hyvä taistelu tältä pudotuspelipelaajalta, harmi vain ettei hyökkäyspäässä tehnyt oikein mitään. Marc-Andre Cliche ja Cody McLeod olivat hänen laidoillaan, lähes täysin samat sanat heiltä. Talbot vain erottui parhaiten edukseen.

- Brad Malone ja Paul Carey pelasivat vain parit minuutit, joutuivat lopulta vilttiin kun Malone perseili Wildin kolmannessa maalissa. Ei tuomita, mutta mielelläni näkisin ylihuomenna Careyn paikalla kokoonpanossa John Mitchellin. Tai no kukapa ei näkisi, Mitchelliä tuo kokoonpano huutaa.

- Ylivoimapeli oli täyttä kuraa, se huutaa sen sijaan Matt Duchenea. Häntä vain on turha odotella ainakaan viikkoon takaisin kokoonpanoon. Parannettavaa, parannettavaa seuraavaan peliin ylivoiman suhteen siis. Barrielle lisää vastuuta, yksinkertaisempia ratkaisuja. Ehkä Nick Holden tai Andre Benoit voitaisiin korvata jopa neljännellä hyökkääjällä, ehkä ei kun Duchene puuttuu. Ei haukkuja itse pelistä kuitenkaan Holdenille tai Benoitille, mutta jotain uutta tuo ylivoima kaipaisi.

- Kapteeni Gabriel Landeskog ei juuri loistanut, mutta pelasi erittäin rauhallisesti. Silmiin pisti kuitenkin myös jatkuva kaatuminen, mikä lienee vialla. Jamie McGinn samantyylisistä pelaajista ei myöskään juuri loistanut, mutta Landeskogin tavoin iski maalin.

- Nate Guenin pelasi mukavan kovaa, taklasi kahdeksan kertaa. Otti yllättävän paljon roolia kiekollisena, ajoittain pelotti kyllä. Mutta ei Guenille haukkuja, omilla rajoillaan kunhan vaan pelaa. Patrick Bordeleau taasen ei juuri taklauksilla väläytellyt, mutta ei oikein tarvinnutkaan.

- Ja loppuun vielä Semyon "Vezina" Varlamov. Joku sanoisi, että sulaa. Toinen sanoisi, että voittotilaston voittanut veskari voitti taas. Paremmin olisi voinut mennä, mutta en laita mitään maalia hänen piikkiinsä. Se kertoo kuitenkin joukkueesta, että voittaa vaikka maalivahti ei ollutkaan parhaimmillaan.

Näillä mennään. Sunnuntai-yönä sama paikka, sama aika. Eri ottelu, mielellään sama voittaja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös