Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
CHL:n katsojaluvuista sen jo huomaa kuinka paljon Eurooppa-liiga ihmisiä kiinnostaisi. Nykyinen systeemi on oikein hyvä eli kansalliset liigat ja CHL. Kyllä Liiga-kauden alku sykähdyttää vuodesta toiseen enemmän kuin CHL-kauden alkaminen.
Tämä on juri se dilemma. Katsotaan CHL-katsojaluvut ja todetaan alhaisiksi, joo.

CHL ei saa katsojalukuja nousemaan, koska se on erillinen sarja. Samaan kytkettäessä tilanne muuttuu täysin.

Minä näen hybrdi-mallin toimivana. Eli jos olisi Liiga, jossa pääpainotteisesti pelattaisiin kansallisesti ja sitten seassa olisi eurooppalaisia joukkueita, muttei pelkästään, niin se kiinnostaa. Nämä kun sidotaan samaan kausikorttiin, niin katsojaluvuissa ei tule olemaan mitään eroa. Eurooppalaisvieras vetää viikonloppupelissä ihan yhtä hyvin mitä suomalaisjengi. Sama olut siellä hallissa on myynnissä. Nyt vaan CHL-viikonloppupeliä ei ole koskaan edes nähty.

Kahvipöytäkeskustelut suomalaisten välillä säilyy ja viihtyisät vierasreissut bussilla Suomen sisällä ei katoa.

Tähän viitaten, Jokeri-fanina ei voisi ehkä enempää vituttaa, kun suomalaiset vastustajat puuttu täysin ja vierasmatkat mahdottomia muualle kuin Pietariin. KHL:ää kusisempaa viritystä en voisi kuvitella omalle kohdalleni fanina.

Olen tuonne Liiga-puolen keskusteluun tehnyt tämän oman ehdotuksen, joka on lähes suora kopio NHL:n systeemistä. Palkkakattoliiga, yhteinen tulobudjetti, isoja sponsseja ostamaan Divarien nimet jne jne. Ruotsilla oma Divari, Suomella omansa ja Keski-euroopassa kaksi Divaria.

Jos omassa Kansallisessa Divarissa olisi vaikka 9 joukkuetta, nämä pelaisivat keskenään 4 kertaa, eli 36 matsia per jengi suomalaiset keskenään. Ruotsalaiset voisi kohdata kahdesti kaudessa, koska ovat samaa konferenssia ja tästä 9x2 = 18 ottelua. Keski-Euroopan Divarit kohdattaisiin kaudessa vain kerran, kotietu vuosittain vaihtuen. näistä tulisi siis 9+9 = 18 ottelua.

72 matsin runkosarja, joka nyt ei ole kaukaka tämän hetken tilanteesta, Tappara esim tahkoaa 60 matsin Liiga runkosarjaa ja CHL alkupelit 6 ottelua + pleijaria vielä lisää. Pleijarit on Divarin sisäiset, eli ensin selvitellään Suomen paras joukkue, joka kohtaa konferenssifinaalissa Ruotsin parhaan ja lopuksi Euroopan Liigan finaalissa Keski-Euroopan Konferenssin Mestarin.

Ja sitten tietysti, nousukarsinta olisi arkipäivää tämän Euroopan Liigan ja Suomen kansallisen Liigan välillä. Saataisiin lopulta sekin monien kaipaama mauste tähän mukaan. Putoajalla esim. kaikki sopparit raukeaisi, jolloin nousija voisi hankkia näitä laatupelaajia riveihinsä, eikä putoaja menee konkkaan. Tai sitten jonkunlaiset 2-suuntaiset sopparit tämän järjestelmän suojaksi. Palkka putoaa jos tiput liigaan. Ja toisinpäin, palkka nousee jos nouset Eurooopan sarjaan, tuohan voisi toimia todella motivoivana porkkanana alemmalla tasolla.

Tämän hetken Euroopan Liigan suomalaiset olisi:

1. Jokerit
2. Tappara
3. Kärpät
4. JYP
5. Lukko
6. KooKoo
7. HIFK
8. Ilves
-----------
9. HPK

72 matsin runkosarja.

Kerho olisi siis menossa karsimaan Liiga-mestaria vastaan, joka tällä hetkellä olisi SaiPa.

Liigassa:

1. SaiPa
2. Ässät
3. Jukurit
4. Pelicans
5. KalPa
6. TPS
7. Sport
8. Mestis 1
9. Mestis 2
10. Kiekko-Espoo (jollain aikataululla Espookin vihdoin takaisin kuvioihin)
11. Jengi Tallinnasta?

6x 10 = 60 matsia kaikille.

Näitä pelejä Euroopan Liigassa ja Liigassa kun pelattaisiin samoina päivinä samaan aikaan, niin suuri yleisö ei edes tajuaisi eroa sen välillä, kun Tappara kohtaa Jokerit, HIFK Ilveksen tai Pelicans TPS:n.

Eihän tässä ole kuin mahdollisuuksia. Tarvittaisiin vain joku diktaattori, joka vie homman läpi.
 
Viimeksi muokattu:
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Voihan ne matkakustannukset tulla isoksi rasitteeksi alemman ryhmän joukkueille, mutta toisaalta jos HPK:lla ja Pelicansilla oli varaa matkustella CHL:n puitteissa tänä syksynä kolme peliä ulkomailla, niin eihän yksi peli siihen lisää ulkomailla luulisi olevan se selänkatkaisija. Toisaalta kyllähän nimimerkki Vorky HFBoardsilla huhuili, että esim. slovakialainen Banska Bystrika olisi ilmoittanut, etteivät he enää osallistu CHL:ään, jos voittavat Slovakian mestaruuden (täytyy toivoa, että matkusteluun enemmän tottunut Slovan Bratislava vie tittelin siellä).
Pieni miinus ehkä tässä sinun yläsarja/alasarja-systeeemissä:
Ylälohkon kuusi joukkuetta pelaavat runkosarjan käytännössä ilman panosta: Kaikki kuusi pääsevät joka tapauksessa playoffeihin (2. kierrokselle) eli ei haittaa vaikka olisit kuudes. Toisaalta paskalla tsägällä mikä tahansa ylemmän jengi (1. - 6.), jopa se ylemmän porukan paras runkosarjassa voi tipahtaa 2. kierroksella ja päätyä seuraavaksi kaudeksi alempaan runkosarjaporukkaan.
 
En gång Turkish Airlines, alltid Turkish Airlines.

Mustanaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Mielenkiintoinen viritys ja ajatuksena jopa ei täysin tyrmättävä, paitsi tuskin taipuu, kun ei ole mitään syytä ja diktaattorikin puuttuu.

Merkittävämpi syy lienee, ettei ole kiinnostusta ja tasokkaan ei riitä. Jokereilla varmaan materiaali riittäisi mutta rahoittajia ei kiinnosta? Tai ei ole mahdollista poiketa olemassaolevasta esim. Herrasmies-sopimus kohari omistajien kesken.

Itse näkisin hyödyllisempänä Mestiksen tason noston, kuin haaveilun jääkiekon sieniliigasta.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Mielestäni CHL on kehittynyt kovasti alkuajoista, tämä on erittäin hyvä asia.

Seuraavaksi pitäisi CHL ottelut pelata niin, että samaan aikaan kansalliset sarjat ei pelaa. Nythän jopa finaalin aikaan on muualla täysi hönkä päällä. Nousisi taas arvostus pari napsua, ja saattaisi yleisökin löytää hallille. Luulisi aikaa löytyvän,kun ei noita CHL pelejä nyt joka viikko pelata.

Ei futiksessakaan ole kansallisien pääsarjojen pelejä sieniliigan kanssa päällekkäin.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Mielestäni CHL on kehittynyt kovasti alkuajoista, tämä on erittäin hyvä asia.

Seuraavaksi pitäisi CHL ottelut pelata niin, että samaan aikaan kansalliset sarjat ei pelaa. Nythän jopa finaalin aikaan on muualla täysi hönkä päällä. Nousisi taas arvostus pari napsua, ja saattaisi yleisökin löytää hallille. Luulisi aikaa löytyvän,kun ei noita CHL pelejä nyt joka viikko pelata.

Ei futiksessakaan ole kansallisien pääsarjojen pelejä sieniliigan kanssa päällekkäin.
Mun mielestä muissa maissa tossa on jossain määrin onnistuttu. Meinaa nyt kun katsoo esim. livetuloksista 3. joulukuuta, niin ainakin Ruotsin ja Saksan Liigat näyttäisi olevan kokonaan tauolla. Tshekeissä pelataan pääsarjassa vain yksi ottelu ja noista kumpikaan ei ollut mukana tänä vuonna. Sveitsissä näyttäisi olevan kaksi peliä päällekäin, mutta sielläkin se tilanne, että ottelijat eivät ole tämän kauden CHL osallistujia. Ainoastaan Suomessa pelataan isommin päällekäin ja kaiken lisäksi jokaisella tämän kauden suomalaisosallistujalla on peli tuolloin 3. joulukuuta. Eli vähän vaikuttaisi siltä, että Suomella on isoin ongelma aikataulujen kanssa.

Itse toivoisin seuraavaksi askeleeksi jotain sellaista, että pudotuspelit olisivat pudotuspelejä, eikä loppuisi 60 minuutin jälkeen tasatilanteessa. Toki se hankaluuksia aiheuttaisi, kun etäisyydet on, mitä on, mutta jos mentäisiin esim. paras kolmesta asetelmalla, niin se heikompihan voisi ensin pelata kotona ja sitten kaksi seuraavaa peliä toisen luona, peräkkäisinä päivinä. Toki antaisin normaalia vähän isomman edun sille parin "heikommalle" joukkueelle, kun saisi aloittaa sarjan kotonaan, mutta mielestäni pieni haitta, jos päästäisiin aitoon pudotuspelimeininkeihin jo ennen joulua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy