Tämä sitten olkoon chilien ystäville tarkoitettu ketju. En haulla löytänyt vastaavaa mutta tuokaan ei liene ihme.
Tänne siis kokemuksia chileistä ja parhaita käyttömuotoja tai reseptejä.
Omakohtaiset kokemukset tästä jalosta kasvista sai alkunsa 80-luvulla kun Turussa Woti Kebab aloitti tominnan. Väkevää kastiketta tarjoiltiin kebun lisukkeena. Sitten tuli Hesburgerin kebab ja "turkinpippurit". Tabasco oli jotain aivan ultimaattisen rajua.
Nykyisin Tabascopullo kestää noin viikon kun on "putki" päällä. Jalapenoja menee suoraa purkista vaikka kuinkia paljon. Piri Piri on noin vuoden mittainen tuttavuus, jota säännöllisesti ostan säilöttynä purkissa.
Uuden chilin tapasin eilen. Tuoreen Habaneron ja tarkempana lajikkeena "Red Savina". Leikkasin vaatimattoman näköisen minipaprikan puoliksi ja heitin ääntä kohti. Voimakkuus oli tiedossa mutta testimielessä, testimielessä. Kului noin minuutti ja sitten alkoi tuskaiset oireilut. Hikeä litratolkulla, kuolaa litratolkulla, vatsassa myllersi ja suu sekä huulet käsittämättömässä poltteessa...ja tämä kaikki vain paheni. Ensin puoli litraa maitoa ja päälle jugurttia. Tunnin kuluttua tästä oli ihan helvetin eufoorinen olo. Nukuin loitavasti eikä aamulla vessakäynti poikennut mitenkään normaalista. Tätä kyllä ihmettelin sillä lähes joka kerta kun tulista ruokaa olen syönyt niin tämän huomaa vessassa:)
Nyt olen illan aikana syönyt kokonaisen Red Savinan mutta jätin pois siemenet. Aivan helkkarin kiva polte (sopiva) ja itse hedelmä maistuu loistavalta. Leikkasin ohuita siivuja ja heitin pieneen kulhoon. Perään hieman rypsiöljyä, sitruunan mehua ja sormisuolaa. Mahtava makuaromi. Taisin löytää vakkarichilin. Pussissa olisi vielä muutama.
Miten on muilla jatkiksen chilin ystävillä...kokemuksia tuosta jalosta tuotteesta.
Tänne siis kokemuksia chileistä ja parhaita käyttömuotoja tai reseptejä.
Omakohtaiset kokemukset tästä jalosta kasvista sai alkunsa 80-luvulla kun Turussa Woti Kebab aloitti tominnan. Väkevää kastiketta tarjoiltiin kebun lisukkeena. Sitten tuli Hesburgerin kebab ja "turkinpippurit". Tabasco oli jotain aivan ultimaattisen rajua.
Nykyisin Tabascopullo kestää noin viikon kun on "putki" päällä. Jalapenoja menee suoraa purkista vaikka kuinkia paljon. Piri Piri on noin vuoden mittainen tuttavuus, jota säännöllisesti ostan säilöttynä purkissa.
Uuden chilin tapasin eilen. Tuoreen Habaneron ja tarkempana lajikkeena "Red Savina". Leikkasin vaatimattoman näköisen minipaprikan puoliksi ja heitin ääntä kohti. Voimakkuus oli tiedossa mutta testimielessä, testimielessä. Kului noin minuutti ja sitten alkoi tuskaiset oireilut. Hikeä litratolkulla, kuolaa litratolkulla, vatsassa myllersi ja suu sekä huulet käsittämättömässä poltteessa...ja tämä kaikki vain paheni. Ensin puoli litraa maitoa ja päälle jugurttia. Tunnin kuluttua tästä oli ihan helvetin eufoorinen olo. Nukuin loitavasti eikä aamulla vessakäynti poikennut mitenkään normaalista. Tätä kyllä ihmettelin sillä lähes joka kerta kun tulista ruokaa olen syönyt niin tämän huomaa vessassa:)
Nyt olen illan aikana syönyt kokonaisen Red Savinan mutta jätin pois siemenet. Aivan helkkarin kiva polte (sopiva) ja itse hedelmä maistuu loistavalta. Leikkasin ohuita siivuja ja heitin pieneen kulhoon. Perään hieman rypsiöljyä, sitruunan mehua ja sormisuolaa. Mahtava makuaromi. Taisin löytää vakkarichilin. Pussissa olisi vielä muutama.
Miten on muilla jatkiksen chilin ystävillä...kokemuksia tuosta jalosta tuotteesta.