Mainos

Chicago Blackhawks 2024–2025 – baby steps...

  • 80 830
  • 365

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Onnea vielä Jeremy Roenickille valinnasta Hockey Hall of Fameen! Se on nimittäin pitkälle JR:n ansiota, että Blackhawks valikoitui aikoinaan suosikkijoukkueeksi. Aina siitä ei ole tehnyt mieli kiittää, mutta viihdyttävä pelaaja, joka lumosi jäällä heti ensimmäisestä silmäyksestä alkaen. Persoonakaan ei jättänyt varmasti ketään kylmäksi. Laji kyllä kaipaisi näitä persoonia enemmän. No tuosta voi katsoa Roenickin esittelyn ja puheen HHoF-gaalassa. Ansaittu valinta ja kyllä tässä vanhalla miehellä vähän roska silmään meni tuota kuunnellessa ja katsellessa:



 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Muistaako palstaveljet miksi Roenickistä aikoinaan luovuttiin ja millaisessa kaupassa ? Kaverihan oli ihan primessä vielä, kun vaihtoi maisemaa ja taisi vielä yli 10 kautta painaa muissa jengeissä.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Muistaako palstaveljet miksi Roenickistä aikoinaan luovuttiin ja millaisessa kaupassa ? Kaverihan oli ihan primessä vielä, kun vaihtoi maisemaa ja taisi vielä yli 10 kautta painaa muissa jengeissä.

NHL Trade Trackerin mukaan Roenick kaupattiin juuri Arizonaan siirtyneeseen Coyotesiin vaihdossa vuoden 1997 ensimmäisen kierroksen varaukseen, Graig Millsiin ja Alexei Zhamnoviin. Ensimmäiset kaksi arpaa olivat tyhjiä, mutta Zhamnov pelasi oikein menestyksekkään 8 kauden uran tehden noin 60 pistettä per kausi. Kyllähän Chicago tuon kaupan lopulta hävisi, mutta ei nyt ihan niin pystyyn kun yleisesti kirjoitetaan.

Tosin perimmäinen syy Roenickin treidaamiseen oli raha, eli Roenick pyysi RFA:na isoa palkkaa ja Chicago vaihtoi hänet Zhamnoviin, jonka kuvittelivat haluavan vähemmän. Lopputulemana Zhamnovin kanssa tulikin sitten ongelmia neuvotteluiden kanssa ja säästöt jäivät lopulta aika minimaaliseksi.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Muistaako palstaveljet miksi Roenickistä aikoinaan luovuttiin ja millaisessa kaupassa ? Kaverihan oli ihan primessä vielä, kun vaihtoi maisemaa ja taisi vielä yli 10 kautta painaa muissa jengeissä.

Bill Wirtz ei suostunut maksamaan Roenickille, sitä mitä hän halusi. Tuossa puheessaan JR pyytelee jo edesmenneeltä anteeksi, että antoi egon tulla sopimusneuvottelujen tielle, mutta kyllä Bill osasi olla myös kitsas. Roenick ansaitsi viimeisellä kaudellaan Chicagossa muistaakseni 1,4 miljoonaa ja en nyt muista paljonko oli vaatimus jatkosopimukselle.

Kyllä tuo kauppa oli katastrofi Chicagolle. Roenick oli joukkueen sielu ja sydän, kun taas Zhamnov oli persoonana kaikkea muuta. Pelaajana toki ihan hyvä, mutta niin kaukana siitä silloisesta Blackhawksin brändistä. Roenickin mukana meni muutakin kuin pelkästään pelimies ja se oli identiteetti. Toisaalta JR:n parhaat vuodet olivat 90-94 ja Derian Hatcherin polvitaklauksen jälkeen (huhtikuu 1995) Jeremy ei koskaan ollut aivan entisensä, vaikka kelpo uran sen jälkeen pelasikin.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kauden yllättäjiä/onnistujia tähän saakka, jatkakaa listaa minä aloittelen näillä.

Ryan Donato 7+5=12 +3 on yllättänyt, nopea monipuolinen ja ollut kauden tehokkain viimeistelijä. Sisäisen maalipörssin johtaja ennen Folignoa (5) ja Bertuzzia (5)

Jason Dickinson 5 vs. 5 dataa 2+3=5 +1 onhan tää huikeeta katottavaa Jason pelaa jatkuvasti vastustajan kovimpia kenttiä vastaan ja miten hyvin pelaakin. Pisteitä on viime kautta vähemmän mutta roolikin ehtä vielä enemmän shut down.

Nick Foligno 4+6=10 Nick tekee kaikkea sitä mitä häneltä on tilattu ja samalla ihan kivasti pisteitäkin

Alex Vlasic 0+7=7 -2 Pelee myös isoja minuutteja ja hänen merkityksenä joukkueelle on iso.
Seth Jones 2+8=10 -3 Syö isoja minuutteja ja jossakin lukikin että on kelpo peluri joukkueen kakkospakiksi.
Connor Murphy 0+7=7 +3 Puolustava puolustaja tehnyt hyvää duunia ja yllättävän paljon pisteitäkin.
Myös puolustuksen muut nuorison edustajat osoittavat hienoa potentiaalia esityksillään.

Peter Mrazek on tukipilari
Arvid Söderblom erittäin hyvät esiintymiset myös kakkoselta

Harkoissa on vedetty nyt näillä seteillä:

Kurashev-Bedard-Teravainen
Hall-Foligno-Bertuzzi
Donato-Dickinson-Anderson
Maroon-Reichel-Smith

Martinez-Jones
Vlasic-Murphy
Kaiser-Brodie


PP1: Bedard, Teravainen, Donato (bumper), Bertuzzi (net front), Jones
PP2: Hall, Kurashev, Smith (bumper), Maroon (net front), Vlasic
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Roenick ansaitsi viimeisellä kaudellaan Chicagossa muistaakseni 1,4 miljoonaa ja en nyt muista paljonko oli vaatimus jatkosopimukselle.

Tähän omaan kysymykseen vastaus oli neljä miljoonaa kaudessa. Tässä TSN:n 12 minuutin pätkässä tulee tuo ilmi. Kenties myös se, että uran lievä hiipuminen saattoi johtua myös kentän ulkopuolisista asioista eikä pelkästään tuosta Hatcherin aiheuttamasta polvivammasta. Derian Hatcher laittoi muuten myös Roenickin leukaperät uuteen uskoon. Mutta tästäkin pätkästä käy ilmi JR:n karun rehellinen sekä avoin luonne. Ei tästä äijästä voi kuin tykätä yhä vaan edelleen.



 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Sehän näytti siltä, että siellä oli hyvin valmennettu joukkue vs. huonosti valmennettu joukkue. Helppo arvata, kumpi oli Blackhawks.

Ihan kamalaa hokia. Ei minkäänlaista hyökkäyspelaamisen rakennetta ja kiekossa pysytään itse korkeintaan kaksi sekuntia. Jep, rosteri ei ole edelleenkään kovin hyvä ja etenkin kärkimiehet pelaavat yksilöinäkin heikosti, mutta mistähän kaikesta tuo jälkimmäinen sitten johtuu? Ei tuollaisessa perässä juoksemisessa, yksin hyökkäämisessä ja kiekon dumppailussa ole ainakaan helppoa loistaa. Ketjutkin kyllä vaihtuu jatkuvasti, mutta silti joitakin koostumuksia ei haluta edes kokeilla.

Parempihan tuo kuitenkin olisi, jos saataisiin tulevasta draftista edelleen se Top 5 pick, joten ehkäpä tämä häviäminen vielä tekee jotain hyvää. Sen jälkeen pitää kyllä sitten tarkkaan miettiä, mikä tuon valmennustiimin osaamistaso on.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Liiankin tuttu tarina Seattlessa. Taas huono alku ja hyökkäyspeli on yhtä kuin Ryan Donato. @reme jo tuossa häntä kehui ja on noussut alkukaudesta minunkin yhdeksi suosikkipelaajaksi. Tällä tahdilla uran maaliennätys (16) menee komeasti uusiksi.

Ketjut oli taas blenderissä ennen peliä ja pelin aikana, mutta toimivia yhdistelmiä ei vain löydy. Hyökkääminen on väkinäistä puskemista kuten @Petr T. hyvin sanoi ja vähiä maalipaikkoja ei hyödynnetä. Siellä oli Reichelilla ja Dickinsonilla parikin hyvää tonttia, mutta ei vain saada kiekkoa sisään. Isossa kuvassa syyttävä sormi osoittaa Richardsoniin. Vaikka laatua on vähän, niin sitä voitaisiin paikata hyvällä pelikirjalla. Nyt mennään koko ajan huonompaan suuntaan pelin rakenteen kehityksessä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Parempihan tuo kuitenkin olisi, jos saataisiin tulevasta draftista edelleen se Top 5 pick, joten ehkäpä tämä häviäminen vielä tekee jotain hyvää. Sen jälkeen pitää kyllä sitten tarkkaan miettiä, mikä tuon valmennustiimin osaamistaso on.

Kyllä tämä projekti huutaa koodinimeä Martone, Misa tai McQueen nyt esimerkiksi. Mutta tässä aletaan olla taas sillä vedenjakajalla, että jaksaako tätä enää katsella ja kesään on taas pitkä matka. Davidson tuskin tulee kesken kauden kenkimään valmennustiimiä, mutta Richardsonin sopimus on käsittääkseni 3+1 mallia organisaation optiolla ja Kylen on kenties parempi kesällä katsella uuteen suuntaan valmennuksen suhteen.

Hienoa, että Donato näyttää esimerkkiä, mutta missä ovat Bedard, Teräväinen ja vaikka Hall? Tältä kolmikolta kaivattaisiin niitä tehoja huomattavasti enemmän, jotta tässä voisi edes jotenkin pyristellä menemään. Viimeisessä neljässä pelissä on jokaisessa tehty vain yksi maali varsinaisella peliajalla. Osa tästä menee valmennuksen piikkiin, mutta kyllä tuolla saa pelaajatkin katsoa peiliin. Ei kai Richardson ole kuitenkaan kieltänyt maaleja tekemästä?

Lisättäköön, että vaikka tälle kaudelle ei pudotuspelit mikään realistinen tavoite olekaan, niin Davidsonilta voisi odottaa myös jotain liikkeitä herätellä joukkuetta. Ei nyt mitään paniikkinappulaa tarvitse painaa, mutta vähän osoittaa jengille ettei tämä nyt kelpaa.
 
Viimeksi muokattu:

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Seattle matsista katsoin aamulla livenä vain 3. erän. Nuhaista ja sekavaa. Yrityksen puutteesta ei voi kyllä "ketään" syyttää, mutta systeemi on kyllä täysin hakusessa tai sitä ei käytännössä hyökkäysalueella ole. Ainoa toisteinen asia, jonka löysin tulee muutaman kymmenen vuoden takaa eli risti kulmaan ja sinne 2vs1. Eihän sekään toiminut. Vika kymppi, kun piti olla kirivaihde päällä, niin mikään ei muuttunut. 0 maalintekotilannetta, siis oikeata maalinteko tilannetta vikaan kymppiin, kun ollaan yksi alla. Kyllä mun luotto valmennustiimiin on aika ohuella langalla. Ymmärrän toki vanhan viisauden moposta ja moottoritiestä, mutta kyllä sillä mopollakin voi järkevästi ajaa.

Remen ansiokkaaseen listaan muutaman päivän takaa mun mielestä kuuluu myös Kaiser. On ainakin minut päässyt yllättämään hyvinkin positiivisesti.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Vancouver. Olihan tässä taas mahdollisuuksia vaikka mihin. Muutamia nega havaintoja. Vlasecilla heikko ilta. Ei tahtout millään saada kiekkoa omista pois. Maroon, odotin tältä kaverilta paljon. Nyt näyttää siltä, ettei oikein jokainen peli kiinnosta. Tilanteet jää kesken ja laitojen lähelle mennään ihan pumpulina. Aloitukset, nää pitää hoitaa paremmin, jos haluaa voittoseinälle. Toivottavasti olin hakemassa kahvia tai muuten meni ohi, mutta mielestäni av tai yv aikana ei voitettu yhtään aloitusta. Bedard, nyt selkeästi maalittomuus alkaa näkymään. Ei pääse pelin ytimeen ollenkaan. Oliko jo toinen peli putkeen, kun hölmöili alimpana pelaajana kiekon vihulaiselle, kun pelataan ilman veskaa ? Vaikka yllä on paljon narinaa, niin ei tää huono peli ollut. Eihän täällä toki edelleenkään mitään hyökkäyspeli sabluunaa löytynyt, ihan luomuna siellä painetaan tai ainakaan mikään toisteisuus ei mun silmiin osunut.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Miten itse näen tuon kokoonpanon, niin laitureissa pidän Bertuzzia ja Teräväistä ihan täysipainoisina top6 hyökkääjinä, jotka voivat takoa 60-70 pistettä Bedardin rinnalla. Eivät siis mitään tähtikategorian ukkoja, mutta ovat todistaneet pystyvänsä pelaamaan top6 roolissa myös pudotuspelijoukkueissa. Hall menee samaan kategoriaan (jos, ja iso jos, pysyy terveenä) ja Mikheyev ei mielestäni ole niin huono pelaaja kun kaudet Canucksissa antoivat ymmärtää ja häneltä toiveena olisi noin 20 maalia ja 40-50 pistettä. Bottom6 on sitten täynnä...
Näihin otin kiinni jo ennen kauden alkua epäillen ettei kyllä kaikki tule näin ruusuisesti menemään, hyvä jos yksikin. Nyt kun kautta on pelattu yli viidesosa (22%) ja kahden pelin päästä neljäsosa niin katsotaan vähän miltä tilanne näyttää.

60-70 pinnan kaverit:
Teräväinen 18 peliä 4+4, ennuste 36 pinnaa
Bertuzzi 18 peliä 5+1, ennuste 28 pinnaa
Hall 17 peliä 2+4, ennuste 29 pinnaa

20 maalin 40-50 pinnan:
Mikheyev 16 peliä 2+1, ennuste 10 maalia ja 15 pinnaa

Nyt näyttäisi siltä, että toiveista voisi 50% ottaa pois niin oltaisiin lähellä. Ei siis millään pahalla, mutta välillä odotukset oman joukkueen kannattajilla ovat vähän kovemmat kuin mihin realistisesti tarkasteltuna päätyisi. Toki voi olla ihan Chicagon onni, että pinnoja ja sitä kautta voittoja ei tällä kaudella kerry. Kovaa junnua on sitten luvassa kesällä.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Vaikka yllä on paljon narinaa, niin ei tää huono peli ollut. Eihän täällä toki edelleenkään mitään hyökkäyspeli sabluunaa löytynyt, ihan luomuna siellä painetaan tai ainakaan mikään toisteisuus ei mun silmiin osunut.
Tämän kauden teeman mukainen peli. Roikutaan mukana, mutta jänne ei riitä voittamaan. Nyt nähtiin pitkästä aikaa hyvä startti ja eka erä oli omaan silmään yksi kauden parhaimmista avauseristä. Pahaksi onneksi taso tipahti pelin edetessä. Silovsille saatiin hyvin vetoja, mutta hänelle vaikeita kakkoskiekkoja ei päästy hyödyntämään muuten kuin tuossa ainokaisessa.

Hyvin sanottu tuo luomuisuus. Valmennus ei edelleenkään osaa tarjota pelillistä selkänojaa ja pelaajiston laatu ei riitä yksinään taikomaan kaneja hatusta. Rakenne ja toisteisuus puuttuvat, viisikon etäisyydet karkaavat, hyökätään jatkuvasti alivoimaisena, PAPP on tosi sekavaa.

Mutta ei tässä pelkästään valmennusta pidä syyttää. Kyllä nuo meidän kärkiyksilöt on ihan yössä tällä hetkellä. Bedardiin on iskenyt kakkoskauden kirous, Bertuzzi liukastelee banaaninkuoriin, Teräväinen antaa silloin tällöin pari kivaa syöttöä, mutta muuten peli on surffailua. Jones ja Hall olivat tästä pois, mutta eipä tuota peliä katsellessa tullut mieleen, että oltaisiin voitettu, jos olisivat pelanneet.

Elämme taas vaikeita aikoja, ystävät.
 

Argon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Miksi Bedard ei tee maaleja? 3 maalia ja laukaisuprosentti 5,6 %. En ole Chicagon pelejä tällä kaudella katsonut kuin vissiin kaksi. Osaako joku enemmän asiaa seuraava kertoa, onko tässä taustalla jotain muutakin kuin huonoa tuuria?
 
Nyt näyttäisi siltä, että toiveista voisi 50% ottaa pois niin oltaisiin lähellä. Ei siis millään pahalla, mutta välillä odotukset oman joukkueen kannattajilla ovat vähän kovemmat kuin mihin realistisesti tarkasteltuna päätyisi.

Ja tähän vielä kirsikkana ”sadan pinnan Bedardin” ennuste on nyt 60 pinnaa. Ehkä täällä ei tuollaisia odotusarvoja Bedardille asetettu, mutta mediassa tuollaisia heittoja ennen kauden alkua näkyi.

Kertoo ainakin siitä, että huonossa joukkueessa, jossa maalinteko on vaikeaa, niin myös henkilökohtaiset pistemäärät droppaavat.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Trendi on ollut huolestuttava viimeiset pelit. Maalinteko on ollut haastavaa jo alusta alkaen ja kun kiekot eivät uppoa hyvistä paikoista huolimatta alkaa peli menemään pakottamiseksi. Bedardilla voisi hyvinkin olla jo kymmenen maalia tehtynä, jos olisi laittanut paremmalla prosentilla sisään. Kun hyvistäkään paikoista ei onnistumisia tullut, niin nuorukainen on alkanut selvästi epäröimään, mikä näkyy hänen tekemisessään isosti. Kenties tälläinen kokemus on tarpeen osana kasvuprosessia? Valmennus voisi nyt sen verran reagoida, että siirtäisi pojan vaan laidalle pelaamaan. Kurashev siihen vaikka keskelle tai joku muu nyt vaan hoitamaan sitä tonttia. Bedardin itse pitää kuitenkin lopulta kaivaa itsensä tuolta kuopasta pois. Toki häneltä puuttuu edelleen se huippulaadukas tuki viereltä, mutta myös hänen viimeiset pelit on trendannut alaspäin.

Tässä kohtaa olisi halpa ja helppo ratkaisu nostaa Rockfordista esim. Nazar, Dach ja/tai Slaggert ylös, mutta tuo houkutteleva ajatus ei välttämättä olisi järkevä ratkaisu pitkässä juoksussa. Kasvakoot nyt korkoa farmissa vielä ja siellä isoa roolia sekä toivottavasti onnistumisia, mikä maksaa sitten aikanaan paremmin takaisin. Nyt mahdolliset paniikkinostot tähän väliin ja selviämään tuonne sekavaan seurakuntaan, niin se saattaisi pahimmassa tapauksessa vain jarruttaa nuorten kehitystä.

Jos nyt jotain positiivista, niin Söderblom se näyttää edelleen ihan NHL-vahdilta! Frank Nazarin tekeminen IceHogsissa on ollut rohkaisevan vahvaa molempiin suuntiin. Nick Lardis iski hatullisen viime yönä OHL:ssä ja on sarjan parhaita maalintekijöitä tällä hetkellä. Adam Gajan otti nyt pari voittoa viikonloppuna, joista toinen nollapelillä. Boisvert osui viime yönä, Oliver Moore on parin peliin tehnyt nyt 1+2 ja Aidan Thompson sekä Dominic James jatkavat tehokkaina tahoillaan.

Matka tulee olemaan pitkä ja kärsimystä täynnä, mutta paistaa se aurinko vielä joskus Chicagossakin. Jaksetaan uskoa parempaan huomiseen nyt vaan.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Miksi Bedard ei tee maaleja? 3 maalia ja laukaisuprosentti 5,6 %. En ole Chicagon pelejä tällä kaudella katsonut kuin vissiin kaksi. Osaako joku enemmän asiaa seuraava kertoa, onko tässä taustalla jotain muutakin kuin huonoa tuuria?

Tuossa edellisessä viestissäni oman näkemykseni jo toinkin esille eli sanoisin, että maalinteko on mennyt korvien väliin ja tuska näkyy suorittamisessa. Bedard on laukonut joukkueen eniten 57 kertaa ja voisi olettaa, että kunhan nyt vaan jaksaa luottaa tekemiseensä eikä liikaa yritä pakottaa pelaamista, niin tuo prosenttiluku tuosta paranee vielä. Viime peleissä on ollut nähtävissä, että hyvän laukaisupaikan saatuaan ei aina käytä sitä vaan hakee syöttöä, minkä tulkitsen huonoksi itseluottamukseksi. Taylor Hall on laukonut hyökkääjistä kolmanneksi eniten ja hänen osumaprosenttinsa on 5,4 eli kyllä tässä on laajemmasta ongelmasta kyse. Bedard tietenkin keskeinen hahmo ja keulakuva. Onhan se vähän hassu tilanne, että Mikheyevillä on vain yksi maali Bedardia vähemmän tehtynä tässä vaiheessa kautta.
 
Viimeksi muokattu:

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Näihin otin kiinni jo ennen kauden alkua epäillen ettei kyllä kaikki tule näin ruusuisesti menemään, hyvä jos yksikin. Nyt kun kautta on pelattu yli viidesosa (22%) ja kahden pelin päästä neljäsosa niin katsotaan vähän miltä tilanne näyttää.

60-70 pinnan kaverit:
Teräväinen 18 peliä 4+4, ennuste 36 pinnaa
Bertuzzi 18 peliä 5+1, ennuste 28 pinnaa
Hall 17 peliä 2+4, ennuste 29 pinnaa

20 maalin 40-50 pinnan:
Mikheyev 16 peliä 2+1, ennuste 10 maalia ja 15 pinnaa

Nyt näyttäisi siltä, että toiveista voisi 50% ottaa pois niin oltaisiin lähellä. Ei siis millään pahalla, mutta välillä odotukset oman joukkueen kannattajilla ovat vähän kovemmat kuin mihin realistisesti tarkasteltuna päätyisi. Toki voi olla ihan Chicagon onni, että pinnoja ja sitä kautta voittoja ei tällä kaudella kerry. Kovaa junnua on sitten luvassa kesällä.
Katsellaan rauhassa miten homma etenee, onhan tässä vielä 60 peliä jäljellä. Hall näistä näyttää heikoimmalta arvalta, Mikheyev on parantanut vaikean alun jälkeen, Teuvo pelannut perinteistä hot&cold kautta ja Bertuzzi pelannut ihan ok vaikka pisteitä olisi saanut tulla enemmän. Toisaalta sitten Donato on pelannut paljon tehokkaammin kun kukaan osasi odottaa.

Kokonaisuutena joukkueelta kuitenkin paljon heikompaa kun ennen kautta toivoin, vaikka en pudotuspelipaikkaa pitänyt realistisena. Olennaisempaa olisi pysyä edes teoreettisesti mukana taistelussa, mutta tämän hetken pelaamisella se voidaan unohtaa jouluun mennessä.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Kyllä mua tuskastutti ihan yhtä paljon kuin Seattle matsissa. Samaa kuraa pääsääntöisesti. Ei tuossa vaan ole minkäänlaista hyökkäyspelaamisen ideaa. Tuo 2-1 maalihan lähti juuri tästä. Periaatteessa aika rauhallinen tilanne oman maalin takana lähteä hyökkäykseen. Annetaan lyhyt syöttö toiselle pakille, mutta sen jälkeen onkin vastaanottajalla jo tilanne, ettei ole mitään helppoa ratkaisua tarjolla. Huono peli epäedullisessa tilanteessa, menetys ja kohta heiluu omissa.

Hyökkäyspelaamisen ongelmat siis lähtevät jo syvältä omista. Kyllä tämä menee valmennuksen piikkiin. Keskialuetta ei päästä ylittämään järkevästi juuri ollenkaan. Hyökkäävät pelaajat ovat kokoajan vastustajaan nähden vaikeissa tilanteissa, joten vaihtoehdoksi jää tippailla tai dumpata kiekkoa päätyyn. Järkevät hyökkäykset lähtevät lähinnä rikkonaisista peleistä ja riistoista.

On tuo ainakin hyökkäysvoittoisille pelureille todella kuormittava ja hankala ympäristö onnistua. Ei silti, on varmasti yksilöilläkin parannettavaa, mutta kyllä mun syyttävä sormi osoittaa penkin taakse huomattavasti enemmän.

Huolestuttavaa, mutta eipä muuta kun äijiä katsomoon, lisää sydäntä ja palleja ja eteenpäin.

Edit:





Voi hyvä luoja sentään..
 
Viimeksi muokattu:

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Onhan tää karmivaa settiä. Rännitystä vaan sekä toivotaan toivotaan vetoja ja yksi maali saadaan tehtyä iltaan.
Viime viikolla useat kotimaiset hokipodit nostelivat Bedardin nimeä esille ja joku totesi että Bedard katoaa massaan peleissä. Ja tuohan pitää täysin paikkansa ei hän erotu, kannattele ketjua tai tee muutenkaan mitään erityistä. Ja hän on valitettavasti ollut viime peleissä ihan joukkueen heikoimpia lenkkejä.
Ehdottomasti kokeilua nyt laitaan ja vaikka Dickinson sentteriksi sillä Kurashev on taantunut täysin 4 pistettä ja peräti -15.
Maroonilla ei kyllä riitä, melkoisen kankea tapaus.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
On jotenkin vaikea kuvitella etteikö valmennustiimi mieti päivittäin ja yritä parhaansa iskostaa pelaajille asioita, joilla tekeminen helpottuisi. Siellä kuitenkin tuijotellaan videoita jatkuvasti ja ongelmat varmasti on tiedostettu. Tavallaan ostan Richardsonin ajatuksen siitä, että tällä ryhmällä nyt ei aivan kaikkia pelitapoja tai systeemejä voi toteuttaa.

Sitten tulee mieleen tietenkin se, että eivätkö pelaajat osta täysin Richardsonin viestiä? Richardson on puhunut tuosta laukomisestakin ties jo kuinka kauan, mutta silti aina sama perisynti nostaa päätään. Ulkopuolisetkin ovat peranneet hyökkäyspeliä ja ongelmana on usein, että Blackhawksin pelaajat ovat enimmäkseen pelin ulkopuolella kun laukaus lähtee ja sen jälkeen, kun sinne maalille pitäisi esimerkiksi ajaa irtokiekkoihin. CHGO Podcastissa käytiin läpi mm. Seattlea vastaan Blackhawksin laukauksia ja niistä ei oikeastaan yksikään tullut maalinedustalta vaan ulkokehiltä.

Valmennuksen piikkiin menee varmasti paljon, mutta jotenkin sekin tuntuu liian yksinkertaiselta ja helpolta syyltä kattaakseen kaikki ongelmat. Edelleen pelaajien suuntaan menee myös osa tästä ja ehkä sitten pitää myös hyväksyä se tosiseikka, että tämä joukkue ei ole vaan tarpeeksi laadukas. Silti väittäisin, että se pelaa nyt alle potentiaalinsa.

e. Kuten tuossa yläpuolella jo todettiin, niin pelejä on vielä paljon jäljellä. Homma voi lähteä kummasti rullaamaan paremmin, kun tulee yksikin peli, jossa saavat onnistumisia. Ihmismieli on vaan silla tavalla jännä ja se itseluottamus on huippu-urheilussa oleellinen voimanlähde. Seuraavasta kotipelistä Anaheimia vastaan olisi hyvä vaikkapa aloittaa.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Nostetaanpa tässä kohtaa esille kaksi Blackhawksin prospectiä, joista ei juurikaan puhuta, mutta molempien otteet NCAA:ssa ansaitsevat tulla paremmin esille. Kyseessä ovat kesän 2022 draftin kolmannen kierroksen varaus Aidan Thompson sekä kuudennen kierroksen valinta Dominic James.

Aidan Thompson edustaa Denverin yliopiston joukkuetta kolmatta kauttaan. Tällä kaudella Thompson on pelannut Denverin ykkösketjun vasenta laitaa ja on sieltä iskenyt 9+11=20 tehot kauden 12:ssa ottelussa. Dominic James puolestaan kiekkoilee Adam Gajanin kanssa Minnesota-Duluthin ohjelmassa. Ainakin viime peleissä James on pelannut ykkösketjun keskellä ja hänen saldonsa kymmenen pelatun pelin jälkeen on 7+8=15 pojoa.

Thompson ja James olivat joukkuekavereita USHL:ssä Lincoln Starsissa. Thompson pelasi siellä viimeisen kautensa 21-22, kun taas James pelasi tuolla kaudella jo tulokkaana yliopistosarjassa ja pelaa nyt siis neljättä kauttaan Minnesota-Duluthissa. Jamesin viime kausi jäi vain kahden ottelun mittaiseksi loukkaantumisen vuoksi, mutta on palannut entistä tehokkaampana takaisin. Thompson taas on yltänyt vähintään 30 pisteeseen jokaisella kaudellaan NCAA:ssa ja mikäli nyt mitään pahempaa loukkaantumista ei ilmaannu, niin tuon rajan pitäisi rikkoutua reippaasti tälläkin kaudella.

Loppuun täytyy kuitenkin todeta, että molemmat jenkkipelaajat ovat samaa ikäluokkaa kuin esim. Lukas Reichel eli 2002. Kenties nyt mitään huippupelaajia näistä ei kannata odottaa, mutta odotan että molemmat pelaavat Rockfordissa kahden vuoden sisällä. Ja mistäs sitä tietää, kuinka pitkälle kaksikolla vielä riittää?

Loppuun pari klippiä molempien suorituksista tällä kaudella:















 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Nick Lardis iski toisen hatullisen peräkkäin Brantford Bulldogseille eilen Niagaraa vastaan. Kesän´23 kolmannen kierroksen varaus on nyt 70 maalin tahdissa OHL:ssa ja sarjan maalipörssin toisena mahdollisen tulevan joukkuekaveri Michael Misan jälkeen, jolla on koossa 23 rysää. Näitte varmaan mitä tein tuossa? (hymiö)

Rockford IceHogsilla taas ei ota peli kulkeakseen. Nyt tuli jo kauden kahdeksas tappio tällä kertaa Chicago Wolvesia vastaan lukemin 4-0. Rockford ottaa mallia isännästään ja majailee nyt tukevasti AHL:n keskisen divarin viimeisenä. Frank Nazar on ollut harvoja valopilkkuja tuolla, mutta nyt hänkin oli pelistä sivussa perhesyiden vuoksi. Athanasioun lentävä lähtö ei pitkälle kantanut ja on viimeiset pari peliä vedellyt kiikareilla. Eikö vain nappaa?
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Sitten tulee mieleen tietenkin se, että eivätkö pelaajat osta täysin Richardsonin viestiä? Richardson on puhunut tuosta laukomisestakin ties jo kuinka kauan, mutta silti aina sama perisynti nostaa päätään. Ulkopuolisetkin ovat peranneet hyökkäyspeliä ja ongelmana on usein, että Blackhawksin pelaajat ovat enimmäkseen pelin ulkopuolella kun laukaus lähtee ja sen jälkeen, kun sinne maalille pitäisi esimerkiksi ajaa irtokiekkoihin. CHGO Podcastissa käytiin läpi mm. Seattlea vastaan Blackhawksin laukauksia ja niistä ei oikeastaan yksikään tullut maalinedustalta vaan ulkokehiltä.

Minä en usko, etteikö siellä olisi halua ja intoa mennä maalille tai laukoa enemmän, jos pelaaminen tuottaisi enemmän mahdollisuuksia tällaiseen. Esimerkiksi tuon CHGO:n kolmikon höpinät alkaa jo ärsyttää, koska sielläkin kyllä nähdään juuri tuo seuraus, mutta ei syitä siihen. Ei tuossa Seattle pelissä päästy edes hyökkysalueelle siten, että voisi edes haaveilla pääsevän hyökkäysalueen ytimeen. Silti vaan pitäisi vaan mennä maalille ja laukoa enemmän. Varmasti Teräväiset, Bedardit ja Reichelit esimerkiksi ovatkin enemmän neppailijoita, mutta kyllä siellä tuollaisia karvaperseitäkin riittäisi, jos vaan hyökkäyspelaaminen olisi tuottavampaa. Huolestuttavinta tietysti mun korviin on se, että myös Richardsonin ainoa lääke kuulostaa olevan tuo.

Ehkä vaan itse näen tämän niin, että mitä heikompi rosteri sinulla on, sitä järkevämmin sillä tulisi pelata. Paremmalle rosterille taas voi riittää löyhemmät rakenteet. Mutta eihän tuo nyt enää ihan AHL-jengikään ole, ja tällä hetkellä noista muutamista kohtalaisen hyvistä yksilöistä ei saada oikein mitään irti.

Viime viikolla tuli katsottua hiukan tuota Grand Rapids - Rockford peliä. Sieltä nyt positiivisimmin osui silmään kahden maalin Athanasioun lisäksi Nazar ja Savoie. Nazarin kehitys Rockfordissa näyttää aika hyvältä, mutta valitettavasti sielläkin suunnalla positiviisemmat asiat ovat aika vähissä. Toivottavasti saavat suuntaa käännettyä voittoisemmaksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös