Chicago Blackhawks 2021–2022

  • 217 963
  • 981

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
No jos Jones meinaa olla palkkansa arvoinen niin pitäisi olla pikkuisen paremmat lukemat, vaikka ympärillä olisi mikä joukkue.

No mutta ensi kaudella riittää, kun on sellainen Keithin tasoinen ja sen jälkeen nostaa tasoa Norris-kandidaatiksi palkan mukana. No problem! Sopimus on nyt tehty, mennään eteenpäin kun hevonenkin on jo useasti kuollut. Liitteenä Tortorellan kommentit Jonesista viestin lopussa. Kaikkia juttuja ei tilastoista pääse lukemaan.


Aika rohkea tuo McCaben soppari myös.

On rohkea, mutta uhkarohkeamapaa olisi ollut antaa viime kauden näytöillä Zadoroville tuo lappu. McCabe ainakin itse vakuutteli, että kuukausi jo vedelty jäällä ja harjoitusleirillä pitäisi olla kunnossa. Loukkaantumisia on vaikea ennustaa. Tietenkin joidenkin pelityyli altistaa niille enemmän kuin toisten.

Melkoinen muutos on tapahtunut juuri Chicagon puolustuksessa. Poissa ovat Keith, Boqvist ja Zadorov. Todennäköisesti de Haania yritetään myös kaupata. Jonesien ja McCaben tulon myötä Ian Mitchell sekä Nicolas Beaudin saavat siirtyä pelaamaan Rockfordiin isoilla minuuteilla ja vastuilla, mikä saattaa olla heidän kehitykselleen parasta tässä vaiheessa.
 

Liitteet

  • 1627576780619.png
    1627576780619.png
    280,9 KB · kertaa luettu: 160
Viimeksi muokattu:

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
McCaben hankinnasta on kyllä ihan positiiviset vibat. 27-vuotiaana on mies parhaassa peli-iässä. Loukkaantumisia on toki ollut ja 4-vuotinen ja 4 miljoonan lappu on omalla tavallaan tietynlainen riski, mutta nämä loukkaantumiset ovat aina vähän arvaamattomia ja niitä nyt voi periaatteessa tulla kenelle tahansa, vaikka aina nyt puhutaan "loukkaantumisherkistä pelaajista". Ihan mahdollista, että McCaben loukkaantumiset jatkuvat ensi kaudella, mutta ihan mahdollista myös, että pelaa lähes täyden kauden suht terveenä.

Tietynlainen uhkapeli on tuo McCaben lappu, mutta on ollut Buffalossa erittäin loistava puolustava puolustaja ja tuo varmasti paljon lisää Chicagon oman alueen puolustuspeliin, alivoimaan sekä sellaista tasapanottavaa osaamista. Varma suorittaja, jonka voi heittää oikeastaan kenen tahansa pariksi.

Itse tuli jo aiemmin parjattua jonkun verran Seth Jonesin ylihintaista lappua, mutta kenties, jos Jones istutettaisiin McCaben rinnalle, voisi jälki olla jopa todella hyvää. Jones ja McCabehan pelasivat aikanaan 2013 U20-kisoissa loistavasti yhteen pakkiparina ja kokemusta yhdessä pelaamisesta taitaa olla myös ihan tuolta USA:n kehitysohjelmasta asti, joten näkisin, että tämä McCaben sainaus voi nostaa tätä Jonesin sopimuksen arvoa ja auttaa Jonesia parempaan suorittamiseen. Zadorov olisi ollut mielestäni vielä isompi riski, kuin tämä McCaben sopimus ja ehkä tässä McCaben hankinnassa myös sitten pohdittiin jollain tasolla tuota kemiaa Jonesin kanssa? Kenties. Vaikkakin parit tulevat varmastikin vaihtelemaan kauden aikana, mutta jos jotain kiinteyttä ja varmuuttaa niihin saataisiin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Pari sanaa vielä tuosta puolustuksesta. Näin paperilla siitä hyppää hieman silmille sellainen seikka, että kokonaisuudesta uupuu kenties sellainen selkeä offensiivinen puolustaja. Seth Jones tulee varmasti pelaamaan ykkösylivoiman minuutit, mutta ei kenties kuitenkaan ole ihan sellainen perinteinen kiekon liikuttelija. Wyatt Kalynuk on profiililtaan ehkä lähinnä tuollaista puolustajaa, mutta saa nähdä miten toisen kauden pelaajalla kantti kestää ottaa isompaa roolia.

Puolustuspäähän tuon osaston pitäisi olla selvästi edeltäjäänsä vahvempi. Maalinedustalla vastustajan ei pitäisi enää päästä heittelemään haukkapakkeja sivuun ihan noin vaan. Seth Jones, Connor Murphy, Jake McCabe ja Riley Stillman pystyvät kaikki vastaamaan fyysiseen peliin. Mikäli Calvin de Haan jatkaa on hänestäkin hyötyä mm. alivoimalla ja tuo sellaista perusvarmaa peliä kokemuksellaan alakertaan. Mielenkiintoista on nähdä millaisia kehitysaskeleita Wyatt Kalynuk ja Caleb Jones ottavat. Loukkaantumisia tulee aivan varmasti kauden mittaan ja eiköhän Ian Mitchell sekä Nicolas Beaudin nähdä tositoimissa silloin tällöin.

MAF:in päätöstä tässä nyt odotellaan. Huhuja on liikkeellä, että hän haluaisi jatkaa matkaansa Pittsburghiin ja toisaalta ettei siellä taas olla hänestä kiinnostuneita. Edelleen ihmettelen tätä koko kuviota, että miten tässä näin pääsi käymään?
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Pari sanaa vielä tuosta puolustuksesta. Näin paperilla siitä hyppää hieman silmille sellainen seikka, että kokonaisuudesta uupuu kenties sellainen selkeä offensiivinen puolustaja.

Eikös Ian Mitchell ole meidän Heiskanen ja astuu isompiin saappaisiin jo tulevalla kaudella, näin ainakin unessa tapahtui :)
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Eikös Ian Mitchell ole meidän Heiskanen ja astuu isompiin saappaisiin jo tulevalla kaudella, näin ainakin unessa tapahtui :)

Kyllä sä olet ymmärtänyt nyt ihan väärin. Mitchellistä tulee meidän Cale Makar. Ei anneta sen ihan vielä loistaa ja saadaan näin seuraavasta sopimuksesta maltillinen, jonka jälkeen päästetään nuorimies irti.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Kyllä sä olet ymmärtänyt nyt ihan väärin. Mitchellistä tulee meidän Cale Makar. Ei anneta sen ihan vielä loistaa ja saadaan näin seuraavasta sopimuksesta maltillinen, jonka jälkeen päästetään nuorimies irti.

Sama taktiikka siis kuin Jetsillä Laineen kanssa... Ja sehän toimi varsin hyvin, pelaajan tulos saatiin pidettyä matalalla, niin ei palkkakaan noussut pilviin!
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kyllä sä olet ymmärtänyt nyt ihan väärin. Mitchellistä tulee meidän Cale Makar. Ei anneta sen ihan vielä loistaa ja saadaan näin seuraavasta sopimuksesta maltillinen, jonka jälkeen päästetään nuorimies irti.
Makar on vaan jo pelannut pari kovaa kautta ylhäällä. Noo toiset kypsyvät myöhemmin mutta niitä ei tosiaan odotella Chicagossa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tälläisiä juttuja viserrellään internetissä. Mikään muu taho ei ole vihjannutkaan tähän suuntaan, mutta toisaalta Chief ei ole John Jaeckelin kaltainen paskanjauhaja.




Edit. Ensimmäinen yritys väsätä koostumus oletuksella, että tämä oli tässä, vaikka vahvasti odotettavissa on lisää kauppoja. Tämän kokoonpanon saa katon alle menemään vasta sitten, kun Shaw on siirretty LITR:n puolelle ja siinä joutuu Stan luovimaan. Tiputin Connollyn farmin puolelle ja Hagelille arvioin parin vuoden lapun 1,85 miljoonan vuosittaisella ansiolla sekä Nylanderille vuosi 975k.

DeBrincat-Dach-Kane
Hagel-Toews-Kubalik
Gaudette- Strome-Johnson
Kurashev-Khaira-Carpenter
Nylander, Borgström

McCabe-Jones
Kalynuk-Murphy
Stillman-deHaan
C.Jones

Fleury
Lankinen

Omaan silmään tämä huutaa Dylan Stromen kauppaamista. Borgström, Gaudette tai Johnson voivat ottaa tuon kolmosen keskustan haltuun. Tämä oli nyt tämmöinen harjoitusversio. Odotellaan toimiston seuraavaa siirtoa ja katsotaan tilannetta uudestaan.
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Kikkaillaanpa uusin avauskokoonpano.

Alexander Nylander - Jonathan Toews - Dominik Kubalik
Alex DeBrincat - Henrik Borgström - Patrick Kane
Philipp Kurashev - Kirby Dach - Tyler Johnson
Brandon Hagel - Ryan Carpenter - Adam Gaudette
Brett Connolly, Jujhar Khaira

Jake McCabe - Seth Jones
Wyatt Kalynuk - Connor Murphy
Riley Stillman - Ian Mitchell
Caleb Jones

Marc-Andre Fleury
Kevin Lankinen

Kenellekään ei anneta armopaloja, mutta jos potentiaalin mukaan kaikki jostain syystä pelaisivat, tuolta se voisi näyttää ja olla samalla suhteellisen tasapainoinenkin. Dachin kohdalla haluaisin nähdä kehitystä siihen suuntaan, että lähtisi rohkeasti kehittämään itseään myös maalintekijänä eikä sitä pikkunäpräilyä #88:lle. Borgström on aika kova heitto kakkosen keskelle, myönnetään, mutta kyllä mä näkisin hänet tuossa toimivan nopeampana ja puolustusvelvoitteissa parempana "Stromena". Strome ilman heittomerkkejä muuten kaupattu tässä skenaariossa.

Alex Nylander varmasti hiertää monia, mutta se potentiaali siellä edelleen on. Voisin nähdä Tyler Johnsonin ykkösketjussa laitahyökkääjänä Toewsin kanssa ja todellakin toimivana ratkaisuna, sillä Johson on tunnetusti erinomainen puolustussuuntaan. Halusin ehkä hiukan leventää tässä tuota hyökkäysmateriaalia.

Adam Gaudette on mun jokerikortti enkä ihmettelisi, jos tekisi pitkäaikaistakin stinttiä ykkösketjussa Nylanderin paikalla. Hienoa, että mies terveenä.

Puolustusta lähdin rakentamaan hieman kokemus edellä ja esimerkiksi Beaudin ei nyt mahtunut mukaan. Mulla on tuohon puolustukseen vahva luotto ja onhan tässä rosterissa paljon samaa mitä esimerkiksi Vegasin puolustuksessa. Meiltä puuttuu se Shea Theodore, mutta Kalynuk voi köyhän miehen Theodoreksi kehittyä. Tykkäsin mitä Stillman antoi, toinen Jones puhtaasti arpa, mutta varmasti saa sukunimensä perusteella mahdollisuuksia.

Ilmeisesti Fleuryn kanssa on keskusteltu torstaina ja mä nyt uskon, että Marc-Andre johdattaa Chicagon Vegasia vastaan konferenssifinaaleista jatkoon. :)

Terve Toews, motivoitunut Tyler Johnson isommalla roolilla, motivoitunut Marc-Andre Fleury jälleen Vezina tasolla ja selkeästi vahvistettu puolustus viime kauden nuorten sisäänajon sekä jo hyvien #88:n, Catin, Dachin ja Kubalikin rinnalle? Kyllä tässä voi innostuneesti joukkuetta objektiivisesti katsoa ja haaveilla pudotuspelipaikasta.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Joo kenties hieman yltiöoptimistista sommitella Dachia tuohon tulosyksikön keskelle. Hieman helpompia minuutteja alkuun on varmasti se järkevämpi tie edetä hänen kanssaan. Blackhawks Talk podcastissa oli mielenkiintoinen näkökulma tähän rebuild -teemaan, että nämä kesän hankinnat kenties tukevat paremmin nuorten pelaajien sisäänajoa. Nyt heitä ei tarvitse heittää syvään päätyyn vaan saavat rauhassa kehittyä kokeneemman kaartin selustassa. Pitkässä juoksussa voi olla nuorten kehitykselle ja itseluottamukselle parempi vaihtoehto.

Kokoonpanon ja peluutuksen suhteen vaihtoehtoja löytyy ja tulemme varmasti näkemään tuolla useampia komboja. Samalla voidaan sanoa, että Collitonin valmennustiimi saa käsiinsä ainakin paperilla ja terveenä pysyessään sellaisen joukkueen, jolla pitäisi taistella tosissaan pudotuspelipaikasta. Nyt ei enää voi mennä materiaalin taakse. Collitonin kannukset testataan nyt toden teolla.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hienoa että Fleury pelaa Blackhawks nutussa. Jotenkin niin symppis kaveri vielä muutenkin taitojensa päällekin.

Marc-Andre Fleury will play for Blackhawks in 2021-22: reports

Marc-Andre Fleury ei päätä uraansa kohusiirron jälkeen − pelaa Blackhawksissa ensi kaudella

Onhan tämä nyt ihan helvetin hieno uutinen! Uskon, että Lankisen kannaltakin tämä on pelkästään positiivinen asia. Fleuryn persoona tuohon ympäristöön on iso lisä, kuten myös Jonesin, Johnsonin ja McCaben kaltaisten karaktäärien läsnäolo. He tuovat jo pelkästään pukukoppiin tarvittavaa johtajuutta sekä esimerkkiä uransa alkutaipaleella olevien nuorten pelaajien keskuuteen.
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
5th most improved team in the NHL
Mä niin haluaisin toivoa että Blackhawks pesisi pleijareissa Fleuryn avulla Vegasin, mutta ei.vaan pysty antamaan tukea seksuaalirikkollisia suojelevalle organisaatiolle. Silti kaikki sympatiat kukkaselle ja onnea tulevaan kauteen.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Loistavaa. Nyt vielä hienosäätöä rosteriin, sekä jonkinlaista closurea tuohon way-wayback tapaukseen. Tässähän hieman jo alkaa odotella syksyä.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit

LAcostee12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat & Tampa Bay Lightning
Onhan tämä nyt ihan helvetin hieno uutinen! Uskon, että Lankisen kannaltakin tämä on pelkästään positiivinen asia. Fleuryn persoona tuohon ympäristöön on iso lisä, kuten myös Jonesin, Johnsonin ja McCaben kaltaisten karaktäärien läsnäolo. He tuovat jo pelkästään pukukoppiin tarvittavaa johtajuutta sekä esimerkkiä uransa alkutaipaleella olevien nuorten pelaajien keskuuteen.
Pakko sen verran kommentoida että kyllä siellä Hawks kopissa varmaan ihan kohtalaisesti myös valmiiks näitä ominaisuuksia löytyy Toewsin ja Mr.88 toimesta mutta tosissaan hyvä vaan saada lisää pelaajia joita nuoret ihailevat ja imevät oppia. Toki Keithin poissaolo luo ison tyhjiön koppiin ensi kaudella.Kyllä on melkoinen upgrade tuo Hawks peräpää viimekauteen verrattuna. Hienoa tekemistä vaikka isoja riskejä myös otettu, mutta se kuuluu asiaan.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
En tiedä miksi, mutta tästä kuvasta vain tuoksahtaa se Kapteenin paluu ykkösen keskelle kotiavaukseen.

Hope so, hope so!

Pakko sen verran kommentoida että kyllä siellä Hawks kopissa varmaan ihan kohtalaisesti myös valmiiks näitä ominaisuuksia löytyy Toewsin ja Mr.88 toimesta mutta tosissaan hyvä vaan saada lisää pelaajia joita nuoret ihailevat ja imevät oppia.

Toki, mutta on sieltä noita konkareita ja johtajatyyppejä poistunutkin viime vuosina kiihtyvällä tahdilla.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Hope so, hope so!



Toki, mutta on sieltä noita konkareita ja johtajatyyppejä poistunutkin viime vuosina kiihtyvällä tahdilla.
Toki Jake McCabe on pukenut Buffalossa A-kirjainta ja USA:n junnuissa C-kirjainta rintaansa. Ja kyllähän Fleury tuo myös melkoista kokemusta mukanaan. Tässähän alkaa jo innostua tulevan kauden rosterista.

Ja ykkösen keskelle tosiaan uskon menevän numeron 19. Haastajat voivat ansaita tuon paikan tekemisen tasollaan. Ja viime kauden Dach oli ainakin kaukana siitä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks

Stan Bowman asteli median eteen Zoomin kautta ja kertoili näkemyksistään toimittajaparvelle. Eipä tuossa nyt mitään kovin ihmeellistä ollut. Vakuutteli, että palkkakaton takia ei tarvitse enää kauppoihin ryhtyä, vaikka Hagel ja Nylander ovat vielä ilman sopimuksia ja reilut puoli miljoonaa ovat tällä hetkellä yli katon.

Nosti esiin Toews, Dach ja Johnson kolmikon senttereistä puhuttaessa. Tämä herätti toimittajissa uteliaisuutta Stromen kohtalon suhteen johon Stan diplomaattisesti vastasi, että heillä on paljon senttereitä, jotka voivat pelata myös laidalla. Toewsin tilanteesta ei mitään uutta, mutta eivät nyt halua kirkossa kuuluttaa kapteenin olevan valmis tositoimiin kauden alkaessa. Kenties tästä syystä on hyvä olla varasuunnitelma, johon Dylan Strome mahdollisesti kuuluu? Onhan tuolla myös mm. Adam Gaudette, Henrik Borgström, Philipp Kurashev ja kuka ties jopa Lukas Reichel, joita voi asetella keskelle mikäli tilanne niin vaatii.

Bowmanin mukaan rebuildia rakennetaan kaikesta huolimatta. Pudotuspelit ovat nyt tähtäin kuten se tällä nipulla kuuluukin olla. Se nähdään sitten aikanaan miten tässä tavoitteessa onnistutaan.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Asiasta kuudenteen onko Suomen Blackhawks faneilla omaa pikaviestiryhmää esim. signalissa tai telegramissa?
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
No nyt on pirun hyvä sopimus Hagelille!

@reme Ei ole ainakaan mulla tiedossa. Liittyä kyllä voisi, jos tuollaisen joku laittaisi pystyyn tai jos olemassa jo on vastaavaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös