Turboahdetun heinäkuun lopun jälkeen on ollut melko rauhallista kuten nyt yleensä elokuussa on. HfBoardsilla Chicagon osiossa on jo perinteeksi muodostunut fanien toimesta pistää organisaation nuoret lupaukset järjestykseen. Tällä hetkellä siellä taidetaan äänestää kuudenneksi parasta prospektia ja viisi ensimmäistä on saatu seuraavanlaiseen järjestykseen:
1. Lukas Reichel
2. Nicolas Beaudin
3. Wyatt Kalynuk
4. Drew Commesso
5. Wyatt Kaiser
Tästä inspiroituneena yritän parhaan tietoni ja intuitioni mukaan laatia oman listani kymmenestä organisaation parhaasta prospektista potentiaalin mukaan. Lasken listoille mukaan myös Ian Mitchellin, vaikka hän pelasikin jo 39 ottelua viime kaudella, mutta siitä huolimatta hänet voi vielä mielestäni ottaa laskuihin siinä missä esim. kaksi vuotta vanhemman Wyatt Kalunykin. Tämän hetkinen näkemykseni rakentuu tähän muotoon:
1. Drew Commesso (2002 ikäluokka)
Scott Wheeler listasi juuri näkemyksensä tämän hetken kymmenestä parhaasta varatusta ja alle 25-vuotiaasta maalivahdista. Commesso ylsi Wheelerin arvoasteikolla sijalle 8. Näen Commessossa ainekset kehittyä ykkösmaalivahdiksi NHL-tasolla ja pelkästään tuon potentiaalin ansiosta hän nousee tässä kohtaa listani kärkipaikalle, vaikka matka tuon potentiaalin lunastamiseksi on pitkä ja epävarma.
2. Lukas Reichel (2002)
Saksalaisella on kaikki ainekset tulla käyttökelpoiseksi NHL-pelaajaksi. Luistelu ja peliäly ovat jo sillä tasolla, että pysyisi todennäköisesti jo nyt mukana shown puolella. Aivan eliittitason lupaus hän ei kuitenkaan ole, mutta top 6 hyökkääjäksi realistiset mahdollisuudet.
3. Henrik Borgström (1998)
Se on makuasia haluaako nähdä Borgströmia enää prospektina, kun NHL-otteluita on vyön alla jo lähes kuusikymmentä kolmen kauden ajalta. Näkisin hänet kuitenkin vielä prospektina, joka aloittaa toisen yrityksen kohti kirkkaimpia valoja. Taitoa löytyy, mutta löytyykö riittävästi tahtoa? Tässä voisi olla tulevaisuuden kolmossentteri Chicagolle, jos kaikki osuu nappiin.
4. Ian Mitchell (1999)
Mitchell oli kenties hieman pettymys viime kaudella kaiken hehkutuksen jälkeen ja nuorukainen totesi itsekin menettäneensä itseluottamusta kovassa kyydissä. Potentiaali ei ole kuitenkaan hävinnyt mihinkään ja kausi AHL:ssä voi tehdä hyvää tuolle itseluottamukselle, kunhan niitä onnistumisia vaan tulee. Voimatasoissa näytti ainakin omaan silmään isoimmat puutteet olleen menneellä kaudella. Hävisi lähes poikkeuksetta kaikki kaksinkamppailut laitojen läheisyydessä ja maalinedustalla. Parhaimpien skenaarioiden toteutuessa ainekset olla kakkosparin kahden suunnan puolustaja.
5. Nicolas Beaudin (1999)
Beaudin teki jopa Mitchelliä isomman vaikutuksen vajaassa parissakymmenessä ottelussa viime kaudella. Todella rauhallinen ja loistavan syöttötaidon omaava puolustaja. Luistelunopeudessa hieman toivottavaa ja omassa päässä oli välillä isoissa vaikeuksissa (kukapa haukkapakki ei olisi ollut?). Voisin kuvitella hänet hyväksi kakkosylivoiman pyörittäjäksi juuri tuon syöttötaidon ja pelisilmän ansiosta, mutta toisaalta tuo jalkanopeus saattaa rajoittaa tehtävässä. Kausi alkanee farmin puolella.
6. Wyatt Kalynuk (1997)
Vapaana agenttina yliopistossa naarattu Kalynuk näytti olevan jo NHL-tason pelaaja ja kenties tuo pari vuotta enemmän ikää mm. edellä mainittuihin myös näkyi otteissa. Todella hyvä luistelemaan ja kiekollisessa pelissä vahvuudet. Kuinka paljon sitten on varaa vielä kehittyä 24-vuotiaana pelaajana?
7. Wyatt Kaiser (2002)
Tässä on nyt omalla kohdallani isoin mutupelaaja, mutta Kaiser otti heti ensimmäisellä yliopistokaudellaan Minnesota-Duluthin ykköspakin roolin ja valittiin mm. NCAA:n tulokastähdistöön omassa divisioonassaan. Kaikkien raporttien mukaan luistelu on aivan eliittitasoa.
8. Alex Vlasic (2001)
Puolustaja pukkaa toisensa perään. Vlasic otti viime kaudella ison kehitysloikan ja ensi kaudella on todennäköisesti vielä enemmän kiekollista roolia tarjolla Boston Universityn takalinjoilla, kun David Farrance lähti Predatorsiin. Vlasicista tulee tuskin koskaan mikään kiekollinen virtuoosi, mutta jos onnistuu hyödyntämään tuota kokoaan yhdistettynä hyvään luisteluun hänestä voidaan saada kelvollinen puolustava pakki. Kookkaasta rungosta huolimatta ei fyysinen peli kuulu nuoren miehen repertuaariin.
9. Artur Kayumov (1998)
Venäläisen laiturilla on vielä ensi kausi sopimusta jäljellä Lokomotivin kanssa ja ennakkotietojen mukaan tämän jälkeen suuntana on Chicago. Viime kausi oli hieman kaksijakoinen. Alku näytti todella lupaavalta ja pisteitä ropisi, mutta sitten rooli pieneni ja pudotuspeleissä varsinkin pistepotti jäi kovin vaatimattomaksi. Ensi kaudeksi hän saa joukkuekaverikseen Maxim Shalunovin, joka teki Lokomotiviin kolmen vuoden sopimuksen NHL-optiolla. Kaymovista on mahdollista saada valmis pelaaja rosteriin kaudelle 22-23.
10. Landon Slaggert (2002)
Slaggertin kausi Notre Damen yliopistossa u20-kisojen jälkeen ylitti varmasti kaikki odotukset erityisesti tehopuolella. Todella fyysinen hyökkääjä, joka tykkää viedä taklaukset loppuun välillä vähän ehkä liiankin kanssa. Tiedä vaikka tässä on kasvamassa United Centerin yleisön tuleva uusi suosikki. Chicagossa on aina osattu arvostaa tämäntyylisiä pelaajia.
Bubbling under mm. Colton Dach, Nolan Allan, Evan Barratt, Isaak Phillips jne..