reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Juu en uskon nopeisiin muutoksiin. Tortorella ei valitettavasti kuulu enää tuohon lajiin tänä päivänä, joten ei missään nimessä Chicagoonkaan.
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Pepe Willberg kysyy, mikä kuukausi nyt on? No joo kasvukipuja kenties, mutta nyt tuo virhe maksoi pelin. Borgström ei tosin ole ainoa, jolta on huonoja suorituksia tullut. Tuollaisia ei vaan joukkueen selkäranka nyt kestä ja nyt lapsus sattui pahimpaan mahdolliseen hetkeen.
Arvasinkin, että joku vääräleuka tarttuu tähän :)

Tarkoitin juuri lokakuuta eli yksi virhe tähän alkuun kestetään, mutta toinen yhtä paha heti tähän lokakuulle voisi jo poikia muutaman pelin miettimis tauon. Olen katsonut Lundellin pari peliä ja siinä kokenut valmentaja on kyllä ottanut junnun hienosti sisään. Teki muutamamia virheitä ekassa matsissa, mutta vastuu vaan lisääntyi. Jos liikaa laitetaan pelkäämään virheitä, niin ei noi junnut uskalla pelata.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Pahoin pelkään, että kävi nyt tulevissa peleissä miten tahansa niin mikään ei muutu toimistolla tai penkin takana. I like our team sano Stan jne.
Samaa pelkään minäkin. Kumma homma, kun Bowmanilla ei ole mitään ongelmia painaa liipaisimesta pelaajien osalta, mutta valmennuksen luottomiehistä pidetään kiinni.

Näin jälkikäteen katsottuna Collitonin valmentajaprofiili sopi hyvin nuoren ja kokemattoman joukkueen siirtymävaiheeseen, mutta se vaihe on nyt unohdettu ja penkin taakse pitäisi saada koutsi ja tiimi, jotka osaavat käsitellä kokeneempia pelaajia ja organisoida näille sopiva pelityyli. Crawfordia lukuunottamatta valmennustiimi on täynnä noviiseja, jotka pitäisi nauraa pihalle Liigastakin, mutta Stan näkee heissä jotain, mikä ei välity jäälle asti. Toivottavasti Bowman tajuaa niellä ylpeytensä ja pystyy päästämään kultapojastaan irti.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Mitähän ne meinaa nyt tuolle Dylan Stromelle tehdä? Ei siinä, että hän olisi joku pelastava enkeli tässä kohtaa, mutta hieman ihmetyttää ettei hän pääse tässä tilanteessa näytille. Sellaisen huhun luin, että Ottawa olisi tarjonnut Stromesta Chris Tiernyä, mutta tämä ei riittänyt Chicagolle? Toinen huhu on, että Bowman yrittää kaupata Shawn sopimusta muualle ja siinä kylkiäisenä matkaisi sitten Dylan. Voisinpa melkein väittää, että mikäli Strome ei ole kokoonpanossa Vancouveria vastaan ei häntä tulla enää siellä näkemäänkään. Ei kyllä tule ikäväkään.

Edit. Strome pelaa ensi yönä. Myös Carpenter nostettu pelaavaan kokoonpanoon. Hardman sai päähänsä osumaa siinä määrin, että on toistaiseksi sivussa ja Kurasheville katsomokomennus.
 
Viimeksi muokattu:
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Alakulo jatkuu. Ja tämä oli huolestuttavin tappio näistä viidestä. Nyt on painettu 300 minuuttia jääkiekkoa eikä olla vielä johdettu yhtäkään peliä. Apinat alkavat kasvaa selässä ja henkinen takalukko kiristyy peli peliltä. Eka erä vielä pärjättiin, mutta Vancouverin toinen maali katkaisi selkärangan ja sen jälkeen ei löytynyt sielua voittaa peliä. Jotain tarttis tehrä..
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Itselläni on muodostunut tavaksi näissä arkipeleissä katsoa jälkilähetyksenä 2. ja 3. erä. Ei onnistu enään, kun kausi jatkaa totuttua kaavaa. 1. erä parasta ja sitten hiipuminen alkaa. Nyt jaksettiin hyvin puolet pelistä ja aihioita siihen 2-1 johtomaaliin oli ihan riittämiin. Lankinen oli jälleen hyvä, joten mv riittää. Jones mielestäni taas hieman paransi. Jotain siitä kokonaisuudesta vain puuttuu, peli oli ihan hyvin hanskassa ja tekeminen ok. Yhtäkkiä vain peli on ohi ja takkiin tuli. Olen monessa viestissä jo laittanut, että keihään kärki on tylsä, heidän pitäisi ison palkkansa eteen kääntää näitä tasasia pelejä, nyt niin ei ole käynyt. Surullinen kauden alku, tämä 5 tappion putki on hankala ottaa kiinni PO paikasta taisteltaessa, sehän vaatii min. samanlaista voittoputkea.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ihastunut katse pukukopin suihkussa
^ Eikä 5 ottelun voittoputki edes riittäne. Hawks on hävinnyt yhdeksän pistettä viidessä ottelussa, joten 95 pinnan kausivauhtiin pitäisi voittaa seuraavat kuusi ottelua.

Ilmeisesti Collitonin asema ei ole edes harkinnassa. Kaplan oli ollut jutustelemassa jossain radioshöyssä/podcastissa ja hänen mukaansa Blackhawks ei mitenkään välttämättä ole siirtynyt jälleenrakennus/retoolvaiheesta eteenpäin, kukaan organisaatiosta ei suostu sanomaan mitään sen suuntaista. Mikä kuulostaa kummalliselta ottaen huomioon kesän hankinnat ja että Jones -treidissä meni ykkösiä vastineena.

Muistaakseni se retooliin siirtyminenkin oli joku vuosi takaperin aika hähmäisesti rivien välissä viestitty, joten sääliksi käy faneja. Olisi reilua, että seura kertoo tavoitteensa selkeästi, näin olisi helpompi arvioida avainhenkilöiden onnistumista.
 
Tutkija. Humanistinen kiekkoteoria, kasvutarinoiden koulukunta.

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tjooh. Oli kyllä kaksi todella väsynyttä (hidssta) joukkuetta askissa. Vähän kuin saarelaisia vastaan, Blackhawks pysyy näennäisesti kyydissä kun tempo ei ole älytön. Pelinopeus on todella heikolla tasolla tällä hetkellä.

#44 on malliesimerkki tästä. En ole pitkään aikaan nähnyt NHL-tasolla yhtä mielikuvituksetonta ja peliälytöntä pelaajaa. Peli hidastuu, kun kiekko saapuu de Haanin lapaan.

Väärällä tavalla.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Paten 1000. pelin juhlamatsi meni sitten lopulta vihkoon sekin. Kotipeleissä on oltu selkeästi parempia ensimmäisissä erissä mutta kun ei saada kiekkoa pömpeliin. Viisi peliä takana, ja kokonaista kolme maalia on tehty tasakentällisin. Ei tuolla menolla vaan voi voittaa, eikä näköjään edes päästä kertaakaan johtoasemaan. Börgström väläyttelee osaamistaan nopeilla syötöillään mutta riittääkö se jos ei tehoja ala tulla.. Stromelta muutama hyvä syöttö ja Carpenter oli myös pirteä.

Scoutteja oli katsomo pullallaan, vieläkö nähdään muutakin kuin Strome treidi? Edustettuna oli seuraavat seurat: Anaheim, Arizona, Boston, Buffalo, Calgary, Florida, Minnesota, Montreal, Nashville, N.Y. Islanders, Pittsburgh, Seattle, Tampa Bay (2) ja Winnipeg.
Managementin ravistelua odotellen.
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
The Athletic mainitsi, että viimeksi vuonna 1997 Blackhawks on aloittanut yhtä huonosti kauden. Silloin hävisivät seitsemän peliä heti kärkeen. Tätä menoa tuo putki menee rikki, jos Detroitilta tulee pataan seuraavassa pelissä. Tömän jälkeen vastassa ovat Toronto, Carolina ja St.Louis.

Se on nyt oikeastaan aivan sama miten joukkue pelaa, jos voittoja ei tule. Henkinen kipsi tosiaan kasvaa jokaisen hävityn pelin jälkeen isommaksi. Sanokoot toimistolla mitä tahansa, mutta kyllä tämän kauden joukkue rakennettiin pudotuspelejä ajatellen. Tuo tavoite on karkaamassa jo ennen kuin kausi on kunnolla edes alkanut. Bowman ei kuulemma tule Collitonia tuolta potkimaan, joten pitäisikö nyt Rockyn ja Dannyn ottaa ohjat ja potkia molemmat tuolta? Tuskin tuokaan tulee tapahtumaan.

Ei tämä pelkästään valmennuksen piikkiin mene. Osa pelaajista saa katsoa myös syvälle peiliin. Toewsin aneemisuuden jotenkin vielä ymmärtää taustat tietäen, mutta Kane surffailee suurimman osan ajasta. No joo, onhan sielläkin jotain pientä vammaa kuulemma taustalla. Onko tuo joukkue todella valmentajansa takana kuten väitetään? Ei se ainakaan välity ruudun taakse. Kliseisesti on helpompi vaihtaa valmentaja kuin pelaajat, joten en oikein keksi muuta herättelyä tähän kohtaan kuin valmentajan potkut. Asia jota ei ilmeisesti tulla näkemään.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Bowman ei kuulemma tule Collitonia tuolta potkimaan, joten pitäisikö nyt Rockyn ja Dannyn ottaa ohjat ja potkia molemmat tuolta? Tuskin tuokaan tulee tapahtumaan.
Siinähän olisi sitten valmis paketti.

Tuosta kokeneemman kaartin pelaamisesta Collitonille on ollut puhetta aiemminkin. Ja silloin huhuiltiin jo että Toews voisi olla myös tässä joukossa mukana jotka eivät olisi ihan satasella Collitonin kanssa.
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Farmijoukkue Rockford IceHogs tekee parhaansa jäljittelemällä lippulaivan otteita AHL:n puolella. Viime yönä pataan Iowa Wildilta maalein 6-3 ja laukaukset Wildille 53-19. Sentään yhden pelin ovat voittaneet noista kolmesta ja siinä kunnostautui erityisesti maalivahti Arvid Söderblom, joka oli nytkin kiekkosateessa, mutta ei sentään ihmeisiin pystynyt. Lukas Reichel teki yhden Rockfordin maaleista ja on nyt kolmeen peliin merkannut 2+1 tehot. Toisaalta viime yöltä karmaiseva -4 tilastoihin. Samaan lukemaan ylsivät myös Ian Mitchell sekä Alex Nylander. Hyvältä näyttää siis sielläkin.

Muutama nosto prospektien osalta ympäri junnu- ja yliopistosarjoja. 2020 seitsemännen kierroksen varaus Louis Crevier on aloittanut pisteiden valossa vahvasti Quebecin junnuliigassa. Neljään peliin tämä yli kaksimetrinen puolustajanuorukainen on saalistanut 3+3=6 tehopisteet Rempartsin joukkueessa. WHL:n puolella Colton Dach on tehnyt 3+1=4 pojot kahteen peliin ja Nolan Allanille samaisessa liigassa pari syöttöpistettä viidessä matsissa. Viime draftin viimeisellä kierroksella valittu hyökkääjä Jalen Luypen teki viime yönä 2+2 tehot Edmonton Oil Kingsille ja valittiin ottelun ykköstähdeksi.

Yliopiston puolella Wyatt Kaiser on tehnyt ensimmäisen maalinsa NCAA:ssa ja Alex Vlasic on vielä ilman tehopisteitä. Molemmilla on viisi peliä pelattu. Notre Damen Landon Slaggert on iskenyt kolme maalia viiteen peliin sekä Drew Commesso Boston Universityn maalilla on merkattu pelaamaan viidessä pelissä torjuntaprosentin ollessa 92,2 ja saldona 2-2-0.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Reese Johnson kutsuttu ylös. Carpenter, Gustafsson ja Kane Covid-protokollan vuoksi sivuun toistaiseksi. Vielä ei tiedetä ovatko sivussa Detroitia vastaan.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Huomenta Rocky Wirtz, vitun hiiri! Olisiko aika tehdä jotain vai meneekö kaikki aika organisaation seksuaalirikostehtailujen piilotteluun? Tsekkaappa samalla onko työpöydällesi ilmestynyt pari kappaletta irtisanomisilmoituksia - toisessa pitäisi olla maitoparta-Bowmanin ja toisessa kuoropoika-Collitonin allekirjoitus. Kiitos!
 
Fucking right Chicago

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Tämän kauden Hawks teki NHL-ennätyksen pelaamalla kauden alusta pisimmän ajan johtamatta yhtäkään ottelua. Seuraavassa pelissä on mahdollisuus jopa "parantaa" tuota ennätystä.En muista nähneeni vastaavaa NHL:ssä tai muissa huippusarjoissa, mutta ilmeisesti sitten ihan normaalia valmennusta. Jotenkin symbolinen kuva silti, missä mennään.

* * *

Hyvissä uutisissa Borgströmin ensimmäinen maali Hawks-paidassa.
 
Viimeksi muokattu:
RIP Naisten SM-sarja 1982–2017

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Elämä ei (onneksi) taipunut, että olisin pelin päässyt katsomaan. Koosteen, kun katsoin, niin olipa synkkää toi puolustajien tekeminen. DeHaan ja Jones siellä turhan usein vierestä katseli, kun kiekkoja lapioidaan maaliin. Kyllähän MAF:kin hävisi oman ottelunsa, mutta eipä siellä hörppyjä yhtä enempää ollut. Olin viime kaudella aika kriittinen Keithiä kohtaan, mutta nyt maistuisi se "turvallinen" 22-23min. minkä hän toi. Vaikea kuvitella mihinkään suureen käännökseen nykyisillä pelaajilla ja valmennuksella. Jotain konkreettista siis olisi tehtävä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kaksi päivää oli aikaa katsella peiliin ja vastaan edellisenä iltana pelannut joukkue. Tuloksena totaalinen muniin puhaltelu. Joukkue on kriisissä ja koko sotku ei selity pelkästään valmennuksen kautta. Se on kuitenkin nyt se ensimmäinen kohde, joka pitää räjäyttää. Ulkoinen paine alkaa olla sen verta kova, ettei tässä muuta vaihtoehtoa oikein ole.

Seuraavaksi vastassa Toronto, Carolina ja St.Louis. Ennätyksiä luvassa. Surullista.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Haluton esitys jälleen kerran. Missään kohtaa ei tullut edes fiilistä, että joukkue haluaisi tai osaisi voittaa. De Haanille junnutason turnover, Gustafsson pintsaa ties missä, maalin edustaa ei osata siivota, momentumit tapetaan typerillä jäähyillä. Lista on loputon.

Valmentajia tässä on tullut kritisoitua, mutta kyllä pelaajienkin on ryhdistäydyttävä. Tuo Collitonin näennäisvalmentaminen kertoo kaiken. Joko pelaajat pelaavat häntä ulos tai häntä ei vain kuunnella. Olisikohan Babcockilla kiinnostusta tulla huutamaan tuo sakki hereille.

Positiivista tosiaan tuo Borgströmin eka maali, mutta laiha lohtu isossa kuvassa. Viime kaudella joukkue alkoi pelata paremmin, kun aloin hehkuttaa Owen Poweria, joten kokeillaan uudestaan. Tervetuloa Chicagoon Shane Wright!
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ihastunut katse pukukopin suihkussa
Jos nyt oikein muistan koosteesta, niin Wingsin kolmas ja viides maali ovat esimerkkejä Jonesin suurimmasta ongelmasta: liikkuminen ja takaperinluistelu ei ole riittävän hyvää joten ei pysty pitämään viivalla tiukkaa gäpiä ja vastustaja saa helppoja entryjä.

Kannattaa katsoa tilanteet uudestaan. Väitän, että jos siellä olisi ollut esim. McAvoy, Makar tms jäällä Wingsin pelaaja olisi joutunut luopumaan kiekosta dumppaamalla tai sitten menettänyt sen.

Hawks varmasti pystyy elämään Jones ykköspakkinaan, Bruinskin selvisi Charan kanssa aika pitkään, mutta se vaatii helvetin hyvin jäätä peittävän pakkiparin, pelitavan, jossa on kolme miestä kiekon alla tms.
 
Tutkija. Humanistinen kiekkoteoria, kasvutarinoiden koulukunta.

Pablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks
No nyt! Historiallisen huono startti, eikä pelissä näy juurikaan kehitystä oikeastaan mihinkään suuntaan.

PAPP vuotaa ja maalinedessä saa vastustajat ihan huoletta hakata kakkos/kolmoskiekkoja sisään. Luulisi että kesän hankinnat toisi jotain ryhtiä tuohon puollustuspeliin kun sitä (puollustupeliä) ennen Chicagoon tuloakin on osannut pelata. Detroitin maalit kaikki muut paitsi Raymondin yv-häkki maalin edestä/läheisyydestä. Munatonta ja halutonta puolustuspeliä eikä tähän ole koko Collintonin aika kaudella minkään näköistä parannusta, vaikka työkalut ovat tällä kaudella paremmat. Puollustuspelin suurin ongelma on tuo seisoskelu joka johtaa siihen että meidän hitaat pakit ovat vielä paljon paljon hitaampia. Tämä antaa hyökkäävälle joukkueella aikaa etsiä esim syöttö-/laukaussuuntia. NHL:ssä pelaa kuitenkin lähtökohtaisesti sen verran hyviä pelaajia että jos annat aikaa niin kyllä sieltä ketä vaan melkein pystyy tekemään maalin/rakentamaan maalipaikan. deHaanin piikkiin tässäkin pelissä meni täysin toi Detroitin eka maali. Harvoin näkee NHL-tasolla noin ala-arvoista puollustuspään pelaamista. Mikä tahansa muu ratkaisu olisi ollut parempi, vaikka heittää kiekko suoraa jollekkin fanille katsomoon ja ottaa kaksi minuuttia. Jouduin pari kertaa kelaamaan ton tilanteen että tajusin kuinka huonosti siinä deHaan pelaa. Kuvastaa varmaan koko haukkalauman pelillistä tasoa jossain määrin. Lisäksi puollustuspelissä ihmetyttää miksi sininen annetaan aina ilmeiseksi vastustajalle esimerkki: Detroit pelistä n 15.50 pelattu ekaa erää: 3v3 hyökkäys jossa Chicagolla kaksi miestä kiekon alla ja Larkin kuljettelee kiekon kaikessa rauhassa alueelle ja jättösyötällä Gagnerille vetopaikka B-pisteen kohdilta. Aloitus jää Chicagon päätyyn ja kiekko päätyyy taas takaisin Detroitille. Mitä jos se sininen pidettäs ja toinen iskee kiekkoliseen kiinni - tästä voisi seurata esim päätykiekko joka päätyy Fleurylle ja tämän kautta kohti kiekonhallintaa?

Tällä kaudella pelien startit ollut todella todella surullisia. Detroit pelissä ekaan minuuttiin ei sentäs takaiskua mutta heti otettiin hyökkäysalueen jäähy ja tästäkin pelinhallinta vastustajalle. Ekat kympit kaikissa kuudessa ottelussa vähintäänkin surkeita. Miten tähänkään ei saada kuuden ottelun ajanjaksolla minkään näköistä parannusta?

Uusista hankinnoista ei oikein ketään ole vielä näyttänyt vahvistukselta ja isoin hankinta Seth Jones 5v5 pelissä ottanut 0-10 turpaan. 5v5 pelissä Chicago tehnyt viisi maalia ja päästänyt 22.

Hyökkäyspeli on vähän tollasta toivotaan toivotaan kiekottelua, jos/kun Kane saa MVP-vaihteen silmään niin hän voi yksinkin alkaa voittamaan pelejä. Hyökkäyksen osalta olen optimistinen koska Chicagon materiaalilla saadaan vähintäänkin kolme hyvää NHL-ketjua.
 
5.3.2021 Juteeni - Miksi Ilves olisi jotenkin poikkeuksellinen vastustaja Tapparalle?
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy