reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Gustafsson on tavallaan täysin riskitön hankinta, jonka voi hyvin ottaa halvalla syömään popcornia ja pelaamaan tarvittaessa, jos nuorisolle tarvitaan huilivuoroja esim. back-to-back peleissä. Mielestäni ihan fiksua, että katsomossa istuu Gustafsson eikä esimerkiksi Kalynuk tai Mitchell. Kunhan ei ota sitä kolmosparin paikkaa keneltäkään nuorelta pakilta, niin ei haittaa vaikka heitettäisiin waivereihin heti kun Kalynuk ja C.Jones ovat taas terveinä.
Toi on totta riskitön valinta ja toimisi parhaiten YV:llä. Mutta jos joukkueen ongelma on puolustuspelaaminen niin siihen tämä ei istu.
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ei tähän mitään riskiä sisälly se on aivan totta, mutta Bowmanilla on ollut paha tapa hakea näitä uusintoja ja harvoin ne ovat onnistuneet. Gustafsson on nimi lisää tähän pitkään listaan. Kyllähän tässä voi silti pointin nähdä ja se löytyy ylivoimalla viivalta. Nyt kun Kalynuk on sivussa ei rosterista oikein löydy S.Jonesin lisäksi kiekollista puolustajaa viivapelaajaksi ylivoimalle ja sellaiseksi Gustafsson voi olla vielä ihan mukiinmenevä stuntti. Parhaat pelinsä hän on pelannut Collitonin alaisuudessa.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hyökkäyspääty näyttää oikein hyvältä. Puolustuksella on näytettävää mihin pystytään tällä kaudella ja siihen nyt haukkafanit/kriitikot kiinnittääkin huomiota näiden kesän hankintojen jälkeen, ohhoh kohta alkaa kausi, saas nähä, katsooko pelin livenä aamuyönä vai katsooko jälkilähetyksen lukematta palstoja :D
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: reme

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hyökkäyspääty näyttää oikein hyvältä. Puolustuksella on näytettävää mihin pystytään tällä kaudella ja siihen nyt haukkafanit/kriitikot kiinnittääkin huomiota näiden kesän hankintojen jälkeen, ohhoh kohta alkaa kausi, saas nähä, katsooko pelin livenä aamuyönä vai katsooko jälkilähetyksen lukematta palstoja :D
Kaiken järjen mukaan joukkueen pitäisi olla huomattavasti viime kautta parempi. Hyökkäys on selvästi leveämpi mm. Toewsin palattua, Dachin ollessa terveenä ja unohtamatta Johnsonin tuomaa kokemusta&osaamista sinne puolelle. Puolustus on kokeneempi, isompi ja fyysisempi sekä viimeinen lukko Fleury on merkittävä parannus tolppien väliin, johon voi nyt heittää vielä kakkoseksi viime kauden ykkösen.

Kilpailu on kuitenkin kovaa ja laadukkaita joukkueita on sarjassa useita. Hyvin ristiriitaiset odotukset on itsellä tulevaa kautta ajatellen. Toisaalta paljon syitä olla optimistinen, mutta toisaalta menneiden kausien haamut nostavat pessimististä päätään eikä esimerkiksi valmennus herätä vieläkään suurta luottamusta. Huolimatta siitä, että valmennus onnistui viime kaudella oikeastaan yli odotusten hyvinkin vaatimattomalla rosterilla pysymään pudotuspeliviivan tuntumassa yllättävänkin pitkään. Jotenkin sellainen kutina tuosta Collitonista on, että olisi parhaimmillaan nuorten pelaajien kanssa ja tälläinen paperilla kilpailukykyinen joukkue voi mennä hukkaan hänen alaisuudessaan. Tämä nyt on tällaista puhdasta mutuilua eikä sinänsä perustu mihinkään muuhun kuin omaan vajavaiseen käsitykseen. Olen mielelläni tässäkin asiassa väärässä.

Antaa pelien nyt sitten näyttää, miten tässä käy kun ei oikein muutakaan voi tehdä. Toivotaan parasta.
 
Viimeksi muokattu:
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Mielenkiintoisia ketjuja ja pakkipareja. Nimien puolesta pleijaripaikka on hyvinkin mahdollinen, mutta minunkin mielestä heikoin lenkki seisoo penkin takana. Collitonin luonnollinen paikka olisi tosiaan Rockfordissa kehittämässä nuoria eikä valmentamassa korkeimmalla tasolla.

Toisaalta Collitonilla on nyt uransa paras paikka näyttää osaamistaan. Hieman sai hörähtää Ylen NHL-illassa, kun arvostusta tuntuu riittävän Suomessa asti, vaikka näytöt ovat todella ohkaiset. Erityisesti erikoistilannepelaaminen pitää olla parempaa ja oman pään puolustus organisoidumpaa, jos aiotaan pärjätä.

Colliton on kuitenkin astelemassa kauden myötä tulisille hiilille. Toewsin & Kanen Last Dance ja ahdistelukohu varmistavat, että Bowman ei tule kauan katselemaan huonoja tuloksia.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Mun on hieman pakko harata vastaan tässä Colliton jutussa. On tehnyt "lähes maximi" suorituksia materiaaliin nähden toistaiseksi. Erikoistilanteet toki menee valmennuksen piikkiin ja päävalmentaja vastaa, totta. Puolustuspelaaminen on sekavaa ja vanhanaikaista, totta. Kuitenkin, ammattilaisurheilussa vain se mitä on tupla W sarakkeessa ratkaisee ja se on ollut tasoa 10+. Valmennushan on nykyään tiimityötä, joten toivottavasti oikeat ihmiset ovat saaneet tuon erikoistilanne pelaamisen yli 100% palautukselle, koska silloin mennään PO:in ! Nyt siellä on myös ruokaa paljon kehutulle junnujen kehittämiselle, joten eiköhän siitäkin tule suora palaute peliajan muodossa meidän kakskymppisille. Täältä tähän ja perinteen mukaan kauden eka aina livenä :)
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Colliton on kuitenkin astelemassa kauden myötä tulisille hiilille. Toewsin & Kanen Last Dance ja ahdistelukohu varmistavat, että Bowman ei tule kauan katselemaan huonoja tuloksia.
Tästä on sellainen fiilis, että nämä kaksi astelevat sinne yhtä aikaa.

Valmennushan on nykyään tiimityötä, joten toivottavasti oikeat ihmiset ovat saaneet tuon erikoistilanne pelaamisen yli 100% palautukselle, koska silloin mennään PO:in !
Päävalmentaja on tunnetusti se, joka ottaa kuran sekä kunnian niskaansa. Valmennustiimiin kuuluu Sheldon Brookbank, jolla valmennuskokemusta löytyy huimat neljä kautta, Tomas Mitell joka oli selkeästi Collitonin luottomies Ruotsin ajoilta (hänelläkin kokemusta huikeat seitsemän vuotta ja pääasiassa Allsvenkanista) ja Marc Crawford ainoana edustamassa kokemusta tässä ryhmässä. Kovin ohuella kokemuspohjalla tässä mennään valmennuksen suhteen. Kuten jo useasti täällä on todettu ei tällä kertaa ole varaa mennä materiaalin taakse, jos peli sakkaa pahasti.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blackhawks
Onhan rosteri paperilla selvästikin parempi kuin edellisen kauden versio. Nuo parannukset voivat kuitenkin helposti sokaista. Koitan itseäni vielä muistutella, että tämä on silti edelleen vain keskitason rosteri, jossa voi mennä monikin asia pieleen. Esim. Athleticin tilastoniilo Domin rankingissa Blackhawks näytti olevan sijalla 18. Jumalana en ko. kaveria pidä, mutta kyllä tuo jotakin suuntaa antaa. Innostunut olen toki minäkin ja pudotuspelipaikka on ehdottomasti toiveissa, mutta kyllä tuossa kysymysmerkkejä riittää.

Yksi niistä on tietysti itse Collitonkin ja hänen systeeminsä. Se nyt vaan pitäisi saada toimimaan paremmin. Hänen puolustuksekseen voi tietysti sanoa, että onhan työkalupakkikin ollut kovin vajavainen. Tähän kun ynnätään vielä koronan aiheuttamat hankaluudet, kuten esimerkiksi campien puuttumisen, niin on kyllä vaikeassa paikassa mies ollut.

Ihan tulos tai ulos tilanteena en tätä siis näe ja annan kyllä vielä jonkin verran siimaa Collitonille. On myös hyvin mahdollista, että tämänkin nipun kanssa ottaa aikansa, vaikka hyvä alku olisi kyllä pirun tärkeä.

Katsellaan. Tärkeintä tässä on kuitenkin se, että onhan tämä pirun mielenkiintoinen ja todennäköisesti aika viihdyttäväkin nippu, niin hyvässä kuin pahassa. Aamuksi kelloa soimaan ja let's go!
 
Almuja ei jaeta.
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lico

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Yhden erän perusteella ei voi sanoa muuta kuin että Tyler Johnson on juuri niin sieluton pelaaja kuin mitä saattoi odottaa. Varastaa puolustuspelaamisesta suorastaan rikollisella tavalla ja vielä sentterinä. Toki voi myös kysyä, että miksi ylipäätään pelaa sentterinä? Ei tehnyt sitä (vakituisesti) Tampassa enää pitkään aikaan ja liigan kärkikoutsi Cooperilla oli siihen varmasti oikein hyvä syy. Ota oppia kuoropoika Colliton.

Sen lisäksi on hyvä kysyä, että miksi tällaisen profiilin pelaaja pelaa kahden hyökkäysorientoituneen laiturin välissä joukkueessa, joka ei muutenkaan ole varsinaisesti tunnettu organisoidusta ja tiiviistä jääkiekosta? Muutenkin paikka joukkueessa vedoten johonkin kokemukseen ja voittamisen kulttuuriin in my ass. Tämä kaveri ei olisi saavuttanut yhtään mitään, ellei olisi sattunut olemaan oikeaan aikaan oikeassa paikassa.

No, toisaalta kuten sanoin jo hankinnan aikoihin, niin ei tule näkemään joulua pelaavassa kokoonpanossa. Kulleja olisi silti hyvä saada pölkylle tästä farssista, Tampalle ei olisi pitänyt tarjota mitään apua tämän kammosopparin kanssa.
 
Fucking right Chicago

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
On se jotenkin hassun näköistä, kun vastustajalla näyttää kaikki olevan isompia, nopeampia ja vahvempia.

Onneksi meillä on Dach, joka oli Blackhawksien paras hyökkääjä tänään ja pystyy edes vähän rimpuilemaan. Paremmalla henkilökohtaisella viimeistelyllä tuo peli olisi voinut kääntyä.

Ensimmäisen erän jälkeen hyvä kasvojen kohotus, mutta paljon silti jäljessä. Fleurylta niin hyvä peli kuin voi vain tämänpäiväisen puolustuksen edessä suorittaa.

Tyler Johnson pelasi itsensä ulos joukkueesta mun papereissa tänään. Aivan jäätävän huono suoritus.

Borgströmiltä kelpo matsi. Gaudette sisään vaan ja kokeillaan.

Tästä se lähti!
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, BlackhawksKovin tutun näköiset maalipaikkatilastot. Ei tässä Hawksilla oikeastaan mitään mahdollisuuksia ollut. Ehkä jos Dach olisi jommasta kummasta paikastaan 3-1 tilanteessa onnistunut maalin tekemään, olisi Hawks voinut varkain päästä vielä peliin mukaan. Kovaa tuli kyllä Colorado etenkin ensimmäiseen erään. Sen jälkeen heille riitti käytännössä peruspelailu.

Pahiten negatiivisena jäi mieleen Jones, Johnson ja Kane. Täytyy parantaa hurjasti. Kane näytti aika samalta kuin viime kauden loppupuolella. Laukauksesta puuttuu tehot ja välttelee entistä enemmän kontakteja. Tosin voi olla, että hänen pelaamistaan nyt katsoo vähän eri tavalla, kun tietää tuosta vammasta.

Jonesista ja Johnsonista tyydyn toteamaan, että eipä tuo paljoa huonomminkaan olisi voinut lähteä liikkeelle. Jonesin kohdalla odotusarvo on niin kova ja pitää ollakin, ettei tuollainen riitä mihinkään. Johnson on tämän perusteella toast ja bottom 6 kutsuu ennemmin tai myöhemmin. 5 miljoonan cap hit olisi vähän turhan paljon siitä.

Dach oli positiivisessa mielessä näkyvin. Maaleja kun oppisi tekemään edes tyydyttävillä prosenteilla, niin voisi haaveilla PPG-tason sentteristä. Onneksi ei sattunut mitään tuossa Landeskogin sikailussa.

Debrincatin ranne jäi ikävästi laitaväännössä väliin ja hetken näytti jo siltä, että meni pahastikin rikki. Onneksi palasi kehiin.

On se kiva taas ylireagoida yhden pelin perusteella. :) Täytyy antaa aikaa, muutoksia on ollut paljon.
 
Almuja ei jaeta.

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Turpiin tuli kauden avauksessa ja myllytys ekassa erässä oli jopa järkyttävää katseltavaa. Ei vaan oltu ollenkaan valmiita tähän otteluun ja sen ekaan erään. Colorado naputteli reippaan viiden minuutin sisään kolme maalia ja pisti käytännössä matsin pakettiin. Muissa erissä saatiin sentään jotakin aikaiseksi mutta kunnon tekopaikoille pääsy oli ahdasta.
Blackhawks pelaajat näyttivät olevan hitaampia ja jatkuvasti myöhässä tai vähintään väärässä paikassa.

Minua ärsytti kun kesällä monessa paikassa kirjoitettiin että Fleury tulee ja pelastaa. Maalivahtiosasto ei ollut viime kaudellakaan ongelmamme vaan päinvastoin. Tänään nähtiin esimerkki siitä että ellei Collitonin pelitapa tiivisty niin verkko soi Flööreineenkin yhtälailla. Itse olisin jopa 3-0 tilanteessa voinut heittää joukkueen sytytyksenä Lankista kehiin.

+ Kubalikin laser oli jäätävä
+ Dach neppaili kivasti ja loi myös maalintekopaikkoja - viimeistely ei vaan taida olla välttämättä se hänen juttunsa
+ DeBrincat oli entisellään aktiivinen moottori
+ Hagel varmaa tekemistä
+ Alivoimat hoideltiin

- Puolustuspelaaminen ei ole parantunut pätkääkään Colliton, meidän alueelle on helppo kävellä ja päästä vetelemään pahoilta maalintekopaikoilta entiseen malliin. Ekassa erässä taisi olla vedot jossakin vaiheessa 18-2 Coloradolle.
- Hävittiin fyysisyydessäkin reippaasti
- Seth Jones, ei valitettavasti näyttänyt ykköspakilta. Paljon on hommia että olisi nykyisenkään palkkansa arvoinen
- pitkä rivi muita alisuorittajia entisistä nimimiehistä uusiin vahvistuksiin

Jään mielenkiinnolla odottelemaan Collitonin kommentteja matsista.
Stormen treidihuhut ovat jälleen valloillaan, seuraillaan sitäkin.
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Holy hyperbole batman! Kauden avaus takana ja johtopäätökset valmiina. Sellaiset kymmenen peliä alle ja katsotaan sitten missä mennään. Viime kauden avauspelit olivat aivan karmeaa pelaamista ja enteiivät kellariosastolle päätymistä. Kummasti se peli siitä kuitenkin oikeni.

Parannettavaa jäi ei siitä ole epäselvää ja erityisesti tietyillä yksilöillä. Mutta katsellaan vähän pidemmälle nyt. Vastustajakin oli aika laadukas.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Holy hyperbole batman! Kauden avaus takana ja johtopäätökset valmiina. Sellaiset kymmenen peliä alle ja katsotaan sitten missä mennään. Viime kauden avauspelit olivat aivan karmeaa pelaamista ja enteiivät kellariosastolle päätymistä. Kummasti se peli siitä kuitenkin oikeni.

Parannettavaa jäi ei siitä ole epäselvää ja erityisesti tietyillä yksilöillä. Mutta katsellaan vähän pidemmälle nyt. Vastustajakin oli aika laadukas.
Joo kun tulee "nimekkäitä vahvistuksia" niin kyllä sitä odottaa että heihin voi ainakin luottaa. Jotenkin tuntui että kun kiekko tuli Chicagolle niin se muuttui samalla hallitsemattomaksi palloksi...
Kolme ekaa hävittiin viime vuonna mutta vastus oli silloin vieläkin kovempi, kohdattiin Tampa kahdesti noissa matseissa.
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Vaikea tuosta on olla vetämättä johtopäätöksiä kun joukkueen pelaaminen on täsmälleen sitä samaa mitä aiemminkin. Miehet kentällä vaihtuu, mutta mikään ei muutu. Edelleenkään Colliton ei ole saanut minkäänlaista balanssia tuohon kenttätasapainoon ja vastustaja kävelee avopaikoille kuin golf clubin ovista. Noita @Petr T. linkkaamia maalipaikkachartteja katsellaan nyt jo neljättä kautta, eikä pelissä ollut hirveästi viitteitä siitä, että jokin olisi muuttumassa. Avs pelasi vielä ilman MacKinnonia.

Toki tässä on vielä lapsenomaista uskoa, että ehkä se vielä siitä. Mutta kyllä tällainen kauden avaus vituttaa ja pitää vituttaakin. Avauserä oli hirveintä Blackhawksia mitä hetkeen muistan.
 
Fucking right Chicago

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Sen verran viime kaudesta, että ensimmäinen peli Detroitia vastaan oli myös aivan kamalaa kiekkoa, vaikka peli voitettiinkin.

Kyllä minä saman huolen jaan tuosta valmennustiimistä, mutta pelin paraneminen tästä ei nyt mikään ihmeteko olisi. Näin kävi myös viime kaudella.

Ja saa vituttaa tietenkin, sitä ei kukaan kiellä. En vain kykene yhden pelin perusteella tuomitsemaan lopullisesti yksittäistä pelaajaa. Sama koskee koko joukkuetta.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Kauden avaus muistutti tosiaan viime kauden ensimmäistä peliä. Samanlaista sekasortoa kuin silloinkin. Onneksi pelissä oli kuitenkin nouseva käyrä ja Dachin paremmalla viimeistelyllä tästä olisi ehkä jotain voitu saadakin. Pelaajista Johnson oli surkea ja sietää saada passituksen bottom sixiin. Jonesilla oli vaikeaa, mutta ei tuossa Collitonin haulikkolätkässä parhaatkaan puolustajat näytä hyvältä. Koko puolustus oli enemmän tai vähemmän sekaisin ja kaikille tuli omituisia virheitä, joten siellä on paljon parannettavaa. Esim. pakkien aggressiivinen pintsaus on täyttä itsemurhaa, kun muu viisikko ei tajua reagoida siihen oikein. Hyökkäyksessä ruuti on saatava nopeasti kuivumaan. Kuemper pelasi hyvin, mutta alussa ei saatu vetoja, mikä oli krooninen ongelma viime kaudellakin ja lopussa maalipaikoissa ei ollut laatua.

EIköhän nuo ongelmakohdat saada videosulkeisilla ja toistoilla kuriin. Paljon tämän pelin koomailuista menee uudistuneen joukkueen piikkiin, kun ei osata vielä pelata yhdessä.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Tuo avausmaali oli surkuhupaisuudessaan hyvin kuvaava. Miten suorin selin liukuva Johnson pystyykään kolaamaan ainoan oman pakin, jolla olisi ollut edes jonkinlainen teoreettinen mahdollisuus estää läpiajo tilanteessa, jossa kenttätasapaino on muutenkin täysin kateissa?
 
RIP Naisten SM-sarja 1982–2017
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ensimmäinen erä oli kyllä kauheaa katsottavaa & Fleurya kävi sääliksi, kun joutui armottomaan kiekkosateeseen. Laukaukset taisi olla pahimmillaan 18-2 Coloradolle 1 erässä. Ilman Fleurya olisi peli voinut päättyä rumemmin Lankista väheksymättä. Hyökkäyspäässä kankeaa hermoilua ja viskellään kiekkoa maalille vaan silmät kiinni tyyliin. Noh se oli vasta eka peli, olisi voinut mennä huonomminkin, mutta niinku tuolla aikaisemmin mainittiin, niin 10 pelin jälkeen voi enemmän alkaa miettimään, mikä toimii joukkueessa & mikä ei. Seuraavaa matsia odotellessa..
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Uusin Kimanttia, Seth Jones (persoona) ei saanut pelkkää hyvää ohjelmassa :)
Toivotaan ettei pidä Jones aavistukset paikkaansa. Mutta Jampe osaa hommansa vaikka pajatso tyhjeneekin kerta toisensa jälkeen...
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Mitä sillä on väliä, mitä Mäkinen Jonesista ajattelee? NBA:n puolella noita feikkejä on pilvin pimein. Kiekon puolella vaatimattomuus on ollut aina hyve. Se, että jollain blingblingiä ja huokuu itsevarmuutta ei ole keltään pois. Tortorellan mukaan äijän olis kuulunut olla Columbuksen seuraava kapteeni. Veikkaan, että tuntee Jonesin paremmin kuin Mäkinen?
 
Viimeksi muokattu:
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Siinä Mäkinen ja savolainen räkättäjä olivat oikeassa, että Jonesin harteille on ladattu nyt isot paineet ja nähtäväksi jää miten hän ne kantaa. Joku vääräleuka kirjoittikin toisaalla, että ihan sama kuka on kyseessä niin Collitonin alaisuudessa puolustajat ovat tuomittuja epäonnistumaan. Varmaan ottaa kuitenkin aikansa ennen kuin uusi ympäristö ja pelisysteemi on omaksuttu. Siinäkin Timonen oli oikeassa, että Chicagossa media ja fanit eivät anna pitkään siimaa ellei pelaaminen ole kaiken hypetyksen ja hintalapun mukaisella tasolla. Jos veikata pitäisi, niin tuskin tulee täysin noita odotuksia koskaan lunastamaan, vaikka hyvin pelaisikin.

edit. Lankinen maalilla ensi yönä, Gaudette korvaa kokoonpanossa Carpenterin ja Gustafsson Mitchellin. Strome yhä raaputettuna.
 
Viimeksi muokattu:
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy