Chicago Blackhawks 2021–2022

  • 218 851
  • 981

Maukka187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Florida Panthers, Koovee, FC Haka, NHL
Uusin Kimanttia, Seth Jones (persoona) ei saanut pelkkää hyvää ohjelmassa :)
Eihän tässä varsinaisesti puhuttu ees mistään persoonasta. Mäkinen oli katellu Jonesin olemusta ja kamalia vaatteita hetken joskus jossain ja tullu siihen tulokseen, että se on ihan feikki koko äijä. Kai se on niin sitten oltava. Kiitos jälleen objektiivisesta ja analyyttisestä asiantuntijalausunnosta, Antti.
 
Suosikkijoukkue
NYR
Eihän tässä varsinaisesti puhuttu ees mistään persoonasta. Mäkinen oli katellu Jonesin olemusta ja kamalia vaatteita hetken joskus jossain ja tullu siihen tulokseen, että se on ihan feikki koko äijä. Kai se on niin sitten oltava. Kiitos jälleen objektiivisesta ja analyyttisestä asiantuntijalausunnosta, Antti.
Olen kyllä miettinyt jaksaako tuota enää kuunnella. Antti on kyllä todella rasittava äijä.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Vielä on puolustuksen kanssa tekemistä, mutta selvä parannus Coloradon peliin. Hieno nousu lopussa antaa varmasti itseluottamusta. Borgström pelasi omaan silmään hyvän pelin ja viime pelissä parjatut Johnson ja feikki-Jones nostivat tasoaan. Murphy ja McCabe sen sijaan olivat aika pihalla ja pakkien peluuttajalta tekisi mieli kysyä, mitä Gustafsson teki kentällä jatkoajalla, mutta eiköhän tämä tästä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Joo olihan tässä jo paljon hyviä asioita nähtävillä ja toisaalta paljon parannettavaakin toki. Aika purjeessa olivat kolmannessa erässä ja Mercerin tuplakakkonen käänsi momenttumia. Lankinen oli mies paikallaan ja tosiaan Borgströmiltä hyvä peli. Kokeilisin häntä tuossa DeBrincatin ja Kanen välissä ellei sitten Dach jatka siinä. Johnsonilta huomattavasti parempaa tekemistä, mutta tasaviisikoin Catin ja Kanen keskellä ei näytä olevan se ideaalein kombo. Tässä vaiheessa nyt muutenkin koostumukset ovat vielä enemmän ja vähemmän hakusessa.

Paperilla hyvältä näyttävä shutdown pari Murphy-McCabe oli ajoittain tosi pahasti ulapalla kuten tuossa Wiesellike totesikin. No ensi yönä olisi jo hyvä saada helpottava voitto sarakkeeseen Pittsburghin kustannuksella. Fleury palaa ainakin varmuudella maalille. Stromen kohtalo on mielenkiintoinen. Pääseekö jo kehiin vai löytääkö uuden osoitteen ennen kauden avaustaan?
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Hyvin kiteytetty ajatukset ottelusta. Lisäisin vielä sen, että Dach on näyttänyt erittäin hyvältä ja luo yksinkin peliä. Ykkössentteri tällä hetkellä.

Jonesilta myös erittäin hyvä peli. Samaa toivotaan heti ensi yöltä.
 

Kiekko-Kolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks & KooKoo
McCabe ollut kyllä omaan silmään melko hasardi pari ekaa peliä. Pari maalia tainnut omiin tulla ihan miehen omanpään mokista ja muutenkin epävarmaa touhua. Onnistui jopa laukomaan omaa maalia päin yön pelissä. Noh, kahden pelin otanta tietysti aika pieni, mutta kohta voisi kaveria ruveta naulaamaan ristille jos peli ei parane.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
MCCabe on tosiaan ollut heikoimpia pakkejamme. Jones pelasi paremman pelin mutta Hamilton oli vahvempi kotijoukkueen vastaavassa roolissa naksauttamalla heidät Devils historian nopeimmalla maalillaan karkumatkalle.

Tasakentällisin ei oikein päästä vaarallisille paikoille, ja puolustaminen omissa on jatkuvaa selviytymistä. Tämä peli oli kyllä niitä mistä olisi pitänyt täydet pisteet kaapia.
Dach on kova, mutta niin on DeBrincat ja Hagelkin. Hyvä ja näkyvämpi peli myös Borgströmiltä mutta onhan toi Kubalik myös kova kun paikka tulee. Mun silmään kapu oli aika varjoissa tän matsin.
Kahteen peliin meillä on ollut erittäin kovalla teholla aloituksia repivät sentterit Dachia lukuunottamatta.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tasakentällisin ei oikein päästä vaarallisille paikoille, ja puolustaminen omissa on jatkuvaa selviytymistä.

Hyvä huomio. Devilsin viisikko oli omalla alueella todella tiivis eikä a-luokan sektorille tasakentällisin ollut asiaa. Siinä missä Blackhawksin viisikon etäisyydet ovat välillä aivan liian isot ja sitten kun tulee niitä oho ja hupsis ratkaisuja, niin melko helposti vastustaja pääsee rakentamaan vaarallisia tilanteita haukkojen päätyyn. Kausi on vasta alussa ja pelin siistimiseen on toki vielä aikaa, mutta samalla tämä ongelma on ollut näkyvissä tämän valmennustiimin aikana toistuvasti alusta alkaen. Aivan kuten joku asiasta jo aiemmin huomautti.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Hyvältä näyttää, turha tässä on vielä mitään arvostella. Katsellaan parinkymmenen matsin jälkeen sitten...

Heheheheheeeeeeeeeheeeeeee. Vittu mitä skeidaa!!!!!
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Collitonin täytyy mennä. Se ei paranna meidän joukkuetta, mutta tuo henkinen aspekti joukkueessa on nyt niin selvä, että tekee meistä vielä huonomman.

Do it now.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kovin pitkään ei voida tällaista katsella se on selvää. Collitonin tulee olla jo löysässä hirressä. Valmentaja on aina helpompi vaihtaa, mutta kyllä tuolla nyt pelaajatkin saavat katsoa syvälle peiliin. Bowman on osa ongelmaa myös.

Kurssin ehtii vielä hyvin korjaamaan, mutta sen on tapahduttava pian. Pallo on lähtenyt pyörimään nyt ihan väärään suuntaan.

Osalle meistä pelien seuraaminen ei tee hyvää. Suosittelen pitämään taukoa ja haukkaamaan raitista ilmaa. Kyllä se siitä.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Kaksi erää ihan hyvää kiekkoa. Harmi vain, että peli oli jo ekan erän jälkeen ohi. Kolmas peli putkeen, kun eka kymppi ontuu, toinen peli putkeen, kun vihu tekee ekasta hyökkäyksestä maalin.

Tiukimman peiliin katsomisen voi suorittaa kukkaispoika Fleury, joka olisi pitänyt ottaa vaihtoon jo toisen lahjamaalin jälkeen. Yliarvostettu maalivahti, jonka heikkoudet tulevat heti esiin, kun edessä ei ole enää Vegasin systeemi.

Collitonista ja hänen valmennustiimistä ei jaksa enää edes valittaa. Surullista, miten kauan hänelle on annettu aikaa ja samat ongelmat jatkuvat kaudesta toiseen. Uneksin jo ajasta, kun koko tuo sakki on Bowmanin kanssa kilometritehtaalla ja Hawks on taas osaavissa käsissä.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kolme paskaa peliä takana, ja kausi voidaan pilata jo heti alussakin jos suunta ei muutu nopeasti. Onhan tämä nyt selkeästi heikompaa pelaamista mitä keväällä nuorilla nimettömillä kavereilla hoidettuna. Flöörin piikkiin voi huoletta laittaa kaksi ensimmäistä osumaa.

Toisaalta Chicago ei ekassa erässä saanut luotua juuri mitään vaarallista vastustajan päätyyn 5 vs. 5 pelissä. Ja miettikääpä mitä se jos Pittiksellä olisi ollut kaksi parasta pelaajaa vielä mukana tuossa rosterissa. No onneksi meillä oli.

Oikeastaan ainoa osa-alue mihin voi olla tyytyväinen on erikoistilannepelaaminen YV ja AV on sujunut hyvin mutta 5 vs. 5 ei sitten mitenkään.
Tänään Kapulle suurimmat miikat - 3, ei ole entisellään hän muutenkaan ei.

Tuohon että saatiin vetoja vastustajan maalille toisessa ja kolmannessa erässä ei kannata hirveästi tuudittautua, koska siinä vaiheessa vastustaja oli nostanut valittevasti jo jalan kaasupedaalilta.
Kiekkoa pitäisi toimittaa vaan enemmän maalille loputtoman neppailun sijaan.

Leuka rintaan ja kohti seuraavaa peliä eli helppoa kotivoittoa Islandersia vastaan:)
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Siis suu ammollaan sitä ekaa kymppiä katteli. Siistiä tietysti, että saatiin pari maalia tehtyä eikä lukemat venyneet ihan poskettomiksi, mutta a) vastustaja otti kaasun pois ja b) Blackhawks ei pääse a-kohdasta huolimatta edes B-luokan paikoille systemaattisesti.

Tykkään, että fyysisyyttä löytyy ja hanakasti osa pelaajista taistelee ja raastaa. Mutta kun se ei vain riitä oikein mihinkään organisoituun hyökkäyspeliin.

No, tiistaina sitten Islanders, jolla kausi lähtenyt myös heikosti käyntiin.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Olihan karmea ensimmäinen erä. Maalit 4-0 ja maalipaikat muistaakseni noin 15-2 Pensille. ElI vaikka pari näistä olikin onnenkantamoisia, olisi tilanne voinut olla jopa pahempi. Tolppiakin kutiteltiin pariin otteeseen.

Mielestäni tuossa 2-0 tilanteessa jo olisi kannattanut vetää aikalisä-kortti hihasta ja yrittää rauhoittaa tilannetta. Toki jos peli olisi ollut jossain muualla ja maalissa joku muu kuin Fleury, olisi tuossa ehkä jo molariakin suunniteltu vaihtoon. Nyt ei ollut ihan pokkaa siihen ja toki ymmärränkin sen.

Tässä oli takana jo kahdessa pelissä vaikeat alut, joten joukkuehan meni heti vähän paniikki-tilaan. Koitettiin ylihyökätä ja se toi lähinnä ylivoimahyökkäyksiä vastustajalle.

Tuon kaltainen no show -esitys ymmärrettävästi herättää tunteita ja kyllähän tuo Twitterkin näytti täyttyvän #FireColliton viesteistä. Yön (tai aamun) yli nukuttua voi kuitenkin taas ajatella vähän järkevämmin.

Näihin kaikkiin kolmeen ensimmäiseen peliin lähtökohta on ollut haastava, koska kyseessä on ollut vastustajan kauden kotiavaus. Sen mukaisella draivilla ovatkin tulleet kyllä kaukaloon ja siihen ei ole Hawks pystynyt oikein vastaamaan. Tässä viime öisessä lumipallo lähti heti väärään suuntaan, ja olihan tuossa epäonneakin varsinkin avausmaalissa. Siihen lisäksi Fleuryn virhe, niin paniikki olikin valmis ja vastustajalla kova henki päällä.

Colliton ja koko valmennusryhmä ovat tietysti vastuussa joukkueen valmistamisesta peliin. Nyt se on ainakin näyttänyt puutteelliselta. Myös pelisysteemistä vastaa valmennus ja edelleen sekin näyttää puutteelliselta. Samalla täytyy sanoa, että varsinkin johtavat pelaajat ovat olleet ihan jotain muuta kuin johtavia pelaajia. Tässä on kuitenkin takana vasta 3 peliä, joten pakko antaa vielä vähän aikaa ja odottaa alkaako näkyä merkkejä paremmasta.

Sitä en tiedä, kuinka paljon sitä aikaa sitten kannattaa antaa. Ihan umpisolmuunkin tuo touhu voi nopeasti mennä, jos sama meininki pelillisesti ja tuloksellisesti jatkuu. Bowman istuu, tai ainakin pitäisi, samalla hot seatilla Collitonin kanssa.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Kyllä omaan silmään eniten on pettäneet ne kalleimmat jätkät. Jos ajatellaan 3 matsin saldoa, niin Kane (-5), De Haan (-5), Murphy (-5), Toews (-4), McCabe (-4) ja DeBrincat (-4). Tottakai teholukema ei kerro "paljoakaan", mutta kun samassa jengissä viilettää kohtuu minuuteilla kuinkin Stillman, Hagel ja Dach (0), niin onhan keihään kärki pahasti ruosteessa. Kane varsinkin ollut omissa hampaissa, kun toiminta näyttää niin laiskalta ja ylimieliseltä. Alaspäin ei juosta yhtään ja tärkeämpää, kuin jengin menestys tuntuu olevan se kakkossyöttöjen ruinaaminen tuomareilta. Onkohan se käynyt näissä peleissä laidan vieressä vielä kertaakaan, surullista kaiken kaikkiaan.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Näytti ihan ookoolta, kunnes tuli se ensimmäinen takaisku. Tokikaan niitä supervaarallisia paikkoja ei systemaattisesti taaskaan luotu ja Islanders tuli pelaamaan tarkkaa, omaa tuttua peliään United Centeriin maailmanluokan maalivahdin kanssa. Mitäpä siihen oikeastaan edes lisäämään?
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Kotiavauskin sitten vihkoon. Alku oli lupaava, mutta Sorokin oli liian vaikea ohitettavaksi ja lopulta Islanders käytti paikkansa tylysti hyväkseen. Positiivista oli, että puolustus ei sortunut ekassa erässä. Mutta eipä se paljon lämmitä. Alakulo jatkuu. Saapa nähdä, kuinka kauan Colliton kestää.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Mitä kauemmin kauden avausvoitto ottaa, sitä pahemmaksi tuska kasvaa. Neljä peliä takana ja kertaakaan joukkue ei ole edes johtanut ottelua. Seuraavaksi kotiladossa vastassa Buffalolle viime yönä hävinnyt ja siitä varmasti sisuuntunut Vancouver.

Kaksi erää tosiaan ihan hyvää kiekkoa. Sorokin oli virkaveljeään terävämpi ja pari huolimatonta pelaamista ratkaisi ottelun. Borgström oli ensimmäisessä erässä todella pirteä, mutta sitten tuo karmea harhasyöttö Islandersin toiseen maaliin jätti kokonaiskuvan miinukselle. Ensimmäisessä Islandersin maalissa Chicagon pelaajilta perinteistä höntyilyä omassa päässä, kun kolme haukkapelaajaa säntäilee maalin takana kiekon perässä ja boom. Islandersin neljännessä oli mukana jo vähän huonoa tuuriakin Stillmanin nilkkarallin ansiosta.

Jos jotain hyvää haluaa etsiä, niin Kirby Dach on sentään hyvässä vireessä ja ollut mielestäni Chicagon paras pelaaja tähän saakka. Se on kuitenkin pieni lohtu se, kun voittosarake näyttää nollaa neljän pelin jälkeen. Tik tak tik tak Jeremy Colliton ja Stan Bowman..
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Aika skitso fiilis, kun kauden parhaalla sai 1-4 rotsiin. Toki, Islanders on vittumainen ja kova ja heikohkosta alusta huolimatta varma play off jengi. Dach loistava, kyllä mä Borgströmillekin annan puhtaat paperit. Kova yritys nuorella jätkällä, niin oppirahat maksetaan ennemmin tai myöhemmin. Jos vielä lokakuussa syöttää vastustajan maalin, niin silloin tuppea syömään peli tai kaksi, muuten antaa mennä samaa tahtia. Jonesin kohdalla oli ehkä vauvan askel parempaan suuntaan. MAF katsoin lämmöllä, kun huusi ja paiskoi mailaa, kertoo, että välittää. Edelleen siltä keihään kärjeltä tarvitaan pirusti enemmän numeroita, jos halutaan laiva kääntää.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jos vielä lokakuussa syöttää vastustajan maalin, niin silloin tuppea syömään peli tai kaksi

Pepe Willberg kysyy, mikä kuukausi nyt on? No joo kasvukipuja kenties, mutta nyt tuo virhe maksoi pelin. Borgström ei tosin ole ainoa, jolta on huonoja suorituksia tullut. Tuollaisia ei vaan joukkueen selkäranka nyt kestä ja nyt lapsus sattui pahimpaan mahdolliseen hetkeen.

Ei sinänsä liity nyt tähän alkukauteen mitenkään tai liittyy tarkalleen ottaen kaikkeen, mutta itsekin isosti hehkuttamani amatööri scouting sekä pelaajien kehitysosasto pitää ottaa tässä vielä tarkempaan syyniin. Lahjana arvonnasta pamahtanut Kirby Dach sekä kenties yksi parhaimmista toisen kierroksen huudoista Alex DeBrincat ovat ainoat merkittävät talentit tällä hetkellä organisaatiossa. Lukas Reichelin sekä muutaman muun kohdalla on vielä aikaista sanoa, mutta muuten aika ohutta on tuo omavaraisuus. Taustalla on tietenkin lukuisat kaupat, joissa erityisesti ensimmäisen kierroksen varauksia on laitettu kiertoon. Eipä heistäkään ole mitään profiilipelaajia NHL:ään kasvanut. Olisiko organisaation varaustoiminnassa sekä pelaajien kehittämisessä myös peiliin katsomisen paikka?
 
Viimeksi muokattu:

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Nyt on aika reagoida ja tässä firmassa on ennenkin potkittu koutsi pellolle neljän pelin jälkeen. Kaikki näkee, että peli on paskaa. Ikävä kyllä se ei tuosta odottamalla muutu. Kanen ja Toewsin viimeisiä vuosia ei saa hukata näin.

Rosteri on ihan hyvä, siitä ei pitäisi jäädä kiinni. Stan saa silti lähteä samalla ovenavauksella.

Edit. Tortorellan parin vuoden projekti olisi parasta mitä tälle seuralle voisi nyt tapahtua. Puolustuspeli kuntoon ja seuralegendoista viimeiset mehut irti. Jonneosasto saisi samalla oppia mitä NHL:ssä pelaaminen vaatii.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Näkisin, että seuraava peli on ns. pakkovoitto. Jos tulee turpaan eikä pelillistä edistymistä ole nähtävillä (yön pelissä tuloksesta huolimatta oli parempaa tekemistä), niin laittaisin Collitonin valmennustiimineen pihalle. Kyse ei ole pelkästään tästä kaudesta vaan kokonaisuudesta hänen alaisuudessaan. Viime kausi antoi lupauksia paremmasta heikommalla kokoonpanolla, mutta ne perisynnit toistuvat pelaamisessa yhä vaan laadukkaamman rosterinkin kanssa. Kenties Marc Crawfordin penkin taakse voisi vielä jättää?

En usko, että organisaatio tulee kuitenkaan vielä tekemään yhtään mitään. Colliton on Bowmanin miehiä ja Wirtzin perheellä tuntuu olevan vankkumaton luotto Stanin tekemisiin. Bowman on tosiaan osa ongelmaa jo ihan siitäkin syystä, että teki pahan virheen hätäiltyään Collitonin suhteen. Jeremy olisi ollut varmasti kelpo valmentaja Rockfordissa ja siellä aikansa kokemusta hankkiessaan olisi ollut valmiimpi hyppäämään NHL-penkin taakse aikanaan. Ihan jo pelkästään tämän virheen vuoksi Bowman saisi lähteä samoilla saranoilla luottopoikansa kanssa.

Pahoin pelkään, että kävi nyt tulevissa peleissä miten tahansa niin mikään ei muutu toimistolla tai penkin takana. I like our team sano Stan jne.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös