Chicago Blackhawks 2020–2021

  • 231 226
  • 1 072

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Olipa kiva välillä todistaa voittoa! Jätkät oli laittaneet työhaalarit ylle ja nyt löytyi myös annos ammattiylpeyttä. Kokonaisuutena todella hyvä peli koko joukkueelta ja kun otetaan huomioon, että suurin osa pelistä vedettiin taas viidellä pakilla ja Connollykin poistui kesken pelin, on nostettava hattua tälle esitykselle.

Jotenkin tykkään kaksikosta Hardman&Entwistle. Toivoisin näkeväni heidät ensi kaudella vakiokasvoina nelosketjussa, mutta mitään ei tietenkään anneta ilmaiseksi vaan paikat pitää ansaita. Joka tapauksessa tuon tyylisiä pelaajia alakenttiin enemmän kiitos. Regulalta mukava debyytti ja tosiaan häntä ei kannata laskea ulos tulevaisuuden hahmotelmista. Regula pelasi muuten London Knightissa Boqvistin parina ja on samaa ikäluokkaa Adamin kanssa.

Viime peleissä Chicagon alivoima on ollut hyvää ja ovat myös pystyneet luomaan alivoimalla useita vaarallisia vastahyökkäyksiä. Adam Gaudette on näyttänyt lupaavalta eikä hänen kiekoton pelaaminen ole ollut lainkaan niin huonoa kuin ehkä annettiin ymmärtää. Nyt kun saa hyvän kesän alle ja nuo ruokavalioon sekä painoon liittyvät asiat on saatu kuntoon, niin mielelläni katsoisin tämänkin kortin pidemmälle. Kanella on ollut ruuti todella märkää loppukaudesta. Viimeiseen 15 peliin vain kaksi maalia on kyllä todella vähän hänen standardeilla. Tulokaskaudesta alkanut vähintään 20 maalin kausien putki katkeaa kyllä nyt, ellei sitten jotenkin ihmeen kaupalla paina viittä uunia kahteen viimeiseen peliin. En tiedä onko myös palautumisen kohdalla ollut nyt haastetta vai mitä, mutta tuntuu ettei luistin ole kulkenut entiseen malliin enää hetkeen.

Olipa Athleticilla scouttien suhteelliset tylyt arviot Chicagon pelaajien esityksistä tällä kaudella ja arvioita tulevaisuudesta. Jopa ylisuolausta mun mielestäni.

Ihan mielenkiintoista oli noita kommentteja lukea ja jokaisella on tietenkin oikeus omaan mielipiteensä, mutta ei ne lopulta määritä yhtään mitään. Huvitti esimerkiksi se, että Zadorovin kohdalla nostettiin ilmoille kuinka epärealistista oli odottaa noin 400 änäripelin pelanneen puolustajan kiekollisen pelaamisen yhtäkkistä paranemista. Kuitenkin samassa yhteydessä kehuttiin kuinka Murphyn kiekollinen pelaaminen on parantunut kahden viime kauden aikana. Tuskin oli sama scoutti kyseessä?

Kirby Dachin kohdalla on helppo yhtyä siihen, että hän ei ole (eikä tule) mikään Toews, joka taas on tuleva hhof-pelaaja kolmen kannun jne. kanssa. Pisteiden arvuuttelu nyt on ihan yhtä tyhjän kanssa tässä kohtaa. Pisteisiin vaikuttaa moni asia ja esimerkisi ketjukavereilla on suuri vaikutus pistemääriin jne.. Onko se sitten 50, 60 vai 70 pistettä niin sen voi ennustaa, että syöttöjä Dachilla tulee aina olemaan varmaan vähintään tuplamäärä. Dach ei ole edes junnuissa tehnyt 30 maalia kauteen joten on aika epätodennäköistä, että hän muuttuisi NHL:ssä sylkemään maaleja kovalla tahdilla. Pelintekijä ja kahden suunnan sentteri, jolla on kaikki potentiaali olla ykkössentteri tässä liigassa. Se tuleeko sitä olemaan selviää aikanaan, mutta esim. joku Jordan Staalin kaltainen/tasoinen pelaaja ei olisi huono taso sekään.

En tiedä paljonko nuo scoutit ovat nähneet Blackhawksin pelejä tällä kaudella, mutta hieman noista kommenteista paistoi läpi sellainen inhorealismi. Kenties tarkoituksellisesti herättämään keskustelua?
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Gaudette unohtui tosiaan mainita oli ehdottomasti meidän parhaimmistoa, hyvät kädet ja malttia riittävästi veivaillakin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Gaudette unohtui tosiaan mainita oli ehdottomasti meidän parhaimmistoa, hyvät kädet ja malttia riittävästi veivaillakin.

Oli ihan toimivan oloinen ketju tuo Gaudette-Suter-Kane, että päätyyn asti sillä vaan eli kaksi peliä vielä. Se tuli vielä mieleen, että oliko jollain ikävä Dylan Stromea? Ei minullakaan, mutta nyt on kyllä kaverin vaihtoarvo alhaisimmillaan. Kannattaako edes suojata?
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Lukas Reichelin edustama Berlin Eisbären voitti Saksan mestaruuden. Hieman mysteeriksi jääneessä (itselleni) sarjasysteemissä berliiniläiset peittosivat finaaleissa Wolfsburgin voitoin 2-1. Reichelille merkittiin yhdeksässä pudotuspeliottelussa 2+3 tehot ja finaalisarjassa hän onnistui tekemään yhden maalin tyhjiin.

Eiköhän sieltä suunnalta kuulla piakkoin sopimusuutisia. Saksalaisen kehityksen kannalta saattaisi tehdä hyvää tulla oppimaan Pohjois-Amerikan tavoille kaudeksi Rockfordiin, ellei sitten osoita poikkeuksellista kypsyyttä ja valmiutta pelata heti kättelyssä shown puolella. Nuoria pelaajia on rosterissa jo nyt aivan riittämiin, että en suotta kiiruhtaisi Reichelin kohdalla.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Chicago Sun-Timesin Ben Pope pisti näkemyksensä mukaan Blackhawksin prospectit järjestykseen. Mielenkiintoinen lista tai oikeastaan aika helposti voi olla samoilla linjoilla tässä kohtaa. Kenties maalivahti Drew Commesson olisi tuolle listalle sijoittanut, mutta listatkaan eivät tietenkään määritä missään määrin pelaajien lopullista määrän päätä, mutta eittämättä mielenkiintoisia ne ovat.

Yksi mielenkiintoisin nimi tuolla listalla on puolustaja Isaak Phillips, joka varattiin viime draftissa viidennellä kierroksella. Normaaliolosuhteissa Phillips pelaisi vielä OHL:ssä, mutta päätyi pikareittiä Rockfordiin ja lupaavien otteiden ansiosta sai palkinnoksi tulokassopimuksen Blackhawksin kanssa tämän kauden aikana. Phillipsin isänpuoleiset isovanhemmat ovat Jamaicasta ja Phillips kävi edustamassa Jaimacan U20-joukkueessa Torontossa järjestyssä turnauksessa 2018.

Vasemmalta laukova Phillips on isokokoinen ja kuulemma erittäin hyvä luistelemaan. Pelaa hyvällä itseluottamuksella eikä kaihda fyysistäkään puolta. Chicagolla alkaa olla melkoinen määrä puolustajia hinkumassa tulevaisuuden pelipaikkaa, kun Phillipsin lisäksi tuolta listalta löytyvät Beaudin, Kaiser, Regula ja Vlasic.

Popen top 10:

1. Lukas Reichel
2. Henrik Borgström
3. Nicolas Beaudin
4. Evan Barratt
5. Wyatt Kaiser
6. Alec Regula
7. MacKenzie Entwistle
8. Isaak Phillips
9. Landon Slaggert
10. Alex Vlasic

Osalla aikaa kehittyä on enemmän kuin toisilla. Borgströmin kohdalla paikka pitäisi lunastaa melko nopeasti sillä hän on mm. Reichelia jo viisi vuotta vanhempi. Organisaatiossa alkaa olla mukavasti syvyyttää, mitä tulee nuoriin pelaajiin, mutta potentiaaliset tähtipelaajat loistavat poissaololla.

Tästä vielä linkki tuohon Sun-Timesin juttuun, josta voi käydä lukemassa lyhyet maininnat pelaajista:


Blackhawksilla on menossa kauden viimeiset harjoitukset. Keith ja Connolly eivät ole jäällä, mutta Carpenter sekä de Haan ovat mukana, tosin pelilupaa ei ole annettu kummallekaan. Ajatella, että kohta ovat pelit taas ohi ja seuraavia saa odottaa monta kuukautta. On ollut ilo seurata haukkoja tällä kaudella, vaikka ei se aina helppoa ja mukavaa ole ollutkaan. Silti ikävä tulee pelejä. Onneksi pudotuspelejä voi taas seurata paineitta ja antautua vaan lajin vietäväksi.
 
Viimeksi muokattu:

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Makia voitto Dallasista. Loistava ensimmäinen erä, jonka jälkeen peli puuroutui vähän höntsäilyn puolelle. Lankinen piti kuitenkin linnaketta pystyssä ja pääsi juttelemaan pelin jälkeen Eddie O:n kanssa ansaittuna ykköstähtenä. Toinen tähti oli DeBrincat, joka sai 30 maalia täyteen ja nousi Kanadan vitsidivisioonan ulkopuolisen maalipörssin kärkeen.

Hehkutanpa vielä Entwistleä, joka teki uran ekan maalinsa. Jos alkukaudella oli mancrushia Kurashevin ja Hagelin suuntaan, niin nyt ihastus kohdistuu tuohon nelosen parivaljakkoon Entwistle & Hardman. Hienoa seurattavaa poikien peli. Harmi vain, kun kausi loppuu kesken. Toivottavasti sama meno jatkuu ensi kaudellakin.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
On se DeBrincat vaan super, kiskaisi pari häkkiä ja neljä talkausta tähänkin matsiin. Hardman on neloseen ikävä kaveri, kuusi niittiä jälleen noita ei meillä ole koskaan liikaa. Muuten käytettiin paikat tänään tehokkaasti, vetoja normaaliin tapaan omiin reilusti enemmän kuin vastustajan päähän.
Vikaan matsiin starttailee Delia.

Ja mikä hienointa siellähän sai olla jo kotiyleisöä paikalla 3820:n ihmisen verran.

 

Liitteet

  • Alex DeBrincat.png
    Alex DeBrincat.png
    48,7 KB · kertaa luettu: 139
Viimeksi muokattu:

Cramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Blackhawksin pelaajia maalipörssin TOP10:ssä ei ole koskaan liikaa. Viime vuosina Kanen tiimoilta tästä on päästy nauttimaan tasaiseen tahtiin, mutta edellinen "Ei 88" on ollut Patrick Sharp kaudella 2013-2014 34:llä maalilla. Alexilla on vasta ensimmäinen kausi siltasopparia joten nyt voi ainakin sanoa että hinta/laatu on ollut kohdillaan.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Popen top 10:

1. Lukas Reichel
2. Henrik Borgström
3. Nicolas Beaudin
4. Evan Barratt
5. Wyatt Kaiser
6. Alec Regula
7. MacKenzie Entwistle
8. Isaak Phillips
9. Landon Slaggert
10. Alex Vlasic

Osalla aikaa kehittyä on enemmän kuin toisilla. Borgströmin kohdalla paikka pitäisi lunastaa melko nopeasti sillä hän on mm. Reichelia jo viisi vuotta vanhempi. Organisaatiossa alkaa olla mukavasti syvyyttää, mitä tulee nuoriin pelaajiin, mutta potentiaaliset tähtipelaajat loistavat poissaololla.

Borgström oli iso pettymys PO matseissa liigassa. Syötettiin lapaan oikein urakalla Pikkaraisen toimesta ja tuli kärkiketjun paikkaa, YVtä ja runsaasti peliaikaa. Ei vaan lähtenyt. Laitoin siirron varmistuttua, että laukaus on kelvollinen, ei ole. Luistelu on kelvollinen, laukaus aika heikko. Kulmissa löytyy ihan kivasti vääntöä, mutta ei riitä, kuin max 3-ketju mun mielestä, ei kuitenkaan mikään poikanen enään. Toki IFKlla oli se kuukauden tauko ja missään ei (tietysti) ole ilmoitettu ketkä oli positiivia tuloksia (10-15 taisi olla), joten ei välttämättä pelannut ihan täysissä voimissa. Lundellkin oli aivan pihalla, vaikka runkosarjassa oli sarjan parhaimmistoa.
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Borgström oli iso pettymys PO matseissa liigassa. Syötettiin lapaan oikein urakalla Pikkaraisen toimesta ja tuli kärkiketjun paikkaa, YVtä ja runsaasti peliaikaa. Ei vaan lähtenyt. Laitoin siirron varmistuttua, että laukaus on kelvollinen, ei ole. Luistelu on kelvollinen, laukaus aika heikko. Kulmissa löytyy ihan kivasti vääntöä, mutta ei riitä, kuin max 3-ketju mun mielestä, ei kuitenkaan mikään poikanen enään. Toki IFKlla oli se kuukauden tauko ja missään ei (tietysti) ole ilmoitettu ketkä oli positiivia tuloksia (10-15 taisi olla), joten ei välttämättä pelannut ihan täysissä voimissa. Lundellkin oli aivan pihalla, vaikka runkosarjassa oli sarjan parhaimmistoa.
Lundell ja Borgström kärsivät molemmat koronan. Ja Lundell ainakin erittäin pitkänä versiona. Kaikkiaan taisi 17 IFK:n pelaajaa sen sairastaa.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Lundell ja Borgström kärsivät molemmat koronan. Ja Lundell ainakin erittäin pitkänä versiona. Kaikkiaan taisi 17 IFK:n pelaajaa sen sairastaa.
Juu, kyllä tässä HIFK’n pelaajia arvioidessa pitää katse kääntää sinne aikaan ennen Korona-ongelmia, Länki Jr. 2kk hukkaan, Borgström siinä toisessa aallossa oikeasti kipeänä jne. Eli ainakin minä uskon Hawksin saavan Borgströmistä ihan hyvän pelurin keskikaistalle, 2-3 sentteri jos hyvin menee!
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Oli kiva nähdä yleisöä hallissa, vaikka näillä peleillä ei ole enää paskan merkitystä, mutta anthemin aikana hieman sitä liikuttui nähdessään ettei Cornelisonin palkeet hehkuneet tyhjälle hallille. Ilo oli nähdä myös Lankiselta tasapainoinen esitys kauden viimeisessä pelissään ja hän sai sen mistä oli unelmoinut eli voittaa United Centerissä yleisön läsnäollessa. Ensi kaudella toivottavasti lato on taas täynnä ja Kevin pääsee kokemaan voittoja myös loppuunmyydyn areenan mylviessä.

Vaikka peleillä ei ole sinänsä mitään merkitystä enää joukkueen kannalta, niin esimerkiksi Entwistlelle uran avausmaali oli varmasti ikimuistoinen. Entwistle taisi olla viime kaudella eniten kehittynyt pelaaja farmin puolella tai joku vastaava titteli hänelle lyötiin niskaan ja tällä kaudella kuulemma erityisesti luistelu on parantunut huomattavasti. Hardmanilta hieno syöttö tuohon maalin. Omaan silmään tai joku sellainen intuitio on, että Kurashevissa on vielä rutkasti lunastamatonta potentiaalia hyökkäyspäässä.

Puolustuksessa pelasi nyt seitsemän puolustajaa, joilla on yhteensä vähemmän NHL-pelejä pelattuna kuin mitä Duncan Keith on yksistään tahkonnut. Kun Murphy ja Zadorov ovat pelanneet yhteensä sen noin 900 ottelua, niin siitä voi nopeasti hahmottaa jäljelle jäävien viiden puolustajan kokemuksen NHL-tasolla kun Keithin ottelumäärä on 1192.

Kerran vielä ja sitten kausi pakettiin. Tämä jälkeen alkaakin kiihkeä spekuloiminen miltä joukkue näyttää ensi kauden alussa sekä tietenkin draftin pohtiminen toivelistojen muodossa. Todella paljon avoimia tekijöitä ilmoilla ja yksi isoimmista on tietenkin kapteenin kohtalo. Tämän jälkeenkin jää paljon avoimia kysymyksiä erityisesti hyökkäyksen suhteen. Unohtamatta Seattlen laajennusdraftia. Kesästä tulee jälleen, miten sen sanoisi, mielenkiintoinen!

Henrik Borgströmistä sen verran, että hänen etunsa on siinä ettei NHL-ympyrät ole hänelle vieraat ja hän tietää mihin on tulossa. Sopeutuminen rapakon taakse ei tule olemaan ongelma. Mikä sitten on lopullinen taso ja tahtotila painaa duunia tarvittavaan paikkaan kokoonpanossa on lopulta pitkälti hänen omissa käsissään. Ilmaiseksi ei tule mitään ja kilpailua pelipaikoista riittää, että millään ykköskierroksen varaus -statuksella ei enää tule mitään tippumaan. Kaikki mahdollisuudet kuitenkin annetaan. Sen verran Bowman häntä kuitenkin treidin yhteydessä hehkutti.

Blackhawksilla on äijää sivussa, mutta Dylan Stromelle ei löydy pelipaikkaa edes kauden merkityksettömiin viimeisiin peleihin. Vai onko kyse sitten siitä, että hänet jo tiedetään? Veikkaan kuitenkin, että Stromen aika Chicagossa on tulossa päätökseen. Alex Nylanderin pitää pistää myös heti kättelyssä kovat näytöt tiskiin ensi kaudella. Hänen tiimalasissa hiekka alkaa valua uhkaavasti viimeiseen muruseen.

edit. Strome hyppää sitten viimeiseen peliin kentälle ja Gaudette sivuun. Colin Delia maalilla kuten jo etukäteen oli hyvin tiedossa. Harmi ettei Barrattia voinut enää peluuttaa, kun siirtojen takarajan jälkeisten AHL-nostojen limitti oli jo käytetty.
 
Viimeksi muokattu:

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Vähän jäi kitkerä maku suuhun viimeisestä pelistä, kun johdettiin melkein koko peli eikä onnistuttu lopulta voittamaan. Oikeastaan edellisen pelin kopio. Vahva alku, mutta sitten hyökkäyspeli kuivahti ja Dallas otti hallinnan. Delia pelasi hyvin, mutta ei pystynyt toistamaan Lankisen eilistä suoritusta. Mutta eipä tuolla väliä ole. Koronakausi on nyt kahlattu läpi ja hyvin Hawks hoiti vaikeat ajat niin kentällä kuin kulisseissakin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Viihdyttävä ja positiivinen kausi kaikesta huolimatta. Paljon jää silti parannettavaa eikä ensi kaudella automaattisesti ole luvassa yhtään parempaa tuloksellisesti, mutta toivottavasti pelillisesti ainakin. Puolustuspelaamiseen ja puolustukseen kaivataan kipeästi parannusta. Osittain se voi tulla kokoonpanon sisältä, jos osa nuorista ottaa vähän isomman loikan kehityksessään. En silti kaataisi pelkästään nuorten niskaan puolustuksen koomailua, mutta onhan se selvää, että kokemattomuus näkyy tällä tasolla. Tässä viimeisessä pelissä kentällä oli neljä tulokasta puolustuksessa, mutta kyllä kaikista pahin koomailija oli taas omaan silmään Zadorov. Tiedä sitten onko kyse systeeemistä vai mistä, mutta onhan se ongelma kun näiden kokeneempienkin puolustajien otteet heittelee aivan liikaa pelistä toiseen.

Tämä viimeinen peli oli vähän kuin koko kausi pienoiskoossa. Onnistumisia siellä täällä, mutta paketti ei pysynyt koossa koko peliä ja siihen vielä höysteenä päälle timanttisen paska ylivoima. Dallasille näin ansaittu voitto. Blackhawks on nyt tukevasti lähdössä lottoarvontaan sijalta 12 ja ainoastaan Calgaryllä on pienet mahdollisuudet ohittaa. Ruoditaan tämä kausi vielä nippuun hieman myöhemmin, kun pöly on laskeutunut. Nyt odottamaan exit pressejä.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Käytettiin jälleen kyllä tilanteet korkealla prosentilla hyödyksemme. Laukausten ja vaarallisten maalipaikkojen mukaan emme ansainneetkaan voittoa tuosta ottelusta. Delialle tuli 50 kutia ja vastustajalle 23 ja noistakin varmaan kymmenen lopun ja jatkiksen 4-minuutin ylivoimalla.
Kanen mieli on kyllä ollut nyt jo pidempään aikaa jossakin muualla kuin näissä peleissä, sen verran tulee kaverille kiekon menetyksiäkin.
Kyllähän tuo meidän sentteriosasto on aika köykäistä ei sille voi mitään. Samoin on jännä nähdä mihin muotoon tuo puolustus rakennetaan ensi kauteen. On se vaan ollut sellaista jatkuvaa selviytymiskamppailua tuo omissa pelaaminen. Treidataanko Zadorov ja hankitaanko sinne kenties toisenlaista kokemusta tilalle.
Onko maalivahtikaksikkona Lankinen & Delia?
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kanen mieli on kyllä ollut nyt jo pidempään aikaa jossakin muualla kuin näissä peleissä, sen verran tulee kaverille kiekon menetyksiäkin.
Kyllähän tuo meidän sentteriosasto on aika köykäistä ei sille voi mitään. Samoin on jännä nähdä mihin muotoon tuo puolustus rakennetaan ensi kauteen. On se vaan ollut sellaista jatkuvaa selviytymiskamppailua tuo omissa pelaaminen. Treidataanko Zadorov ja hankitaanko sinne kenties toisenlaista kokemusta tilalle.
Onko maalivahtikaksikkona Lankinen & Delia?

Kanen kohdalla olen miettinyt, että olisiko tiukka ottelutahti ja isot minuutit myös vaikuttaneet otteisiin? Jotenkin vaan näytti loppukauden aikana ettei potkussa ollut enää samaa voimaa kuin mihin on totuttu. Samalla on hyvä muistaa, että hän otti joukkueen reppuselkäänsä hyökkäyspään osalta kauden ensimmäisellä puoliskolla.

Puolustuksen muodostuminen tässä seuraavan vuoden parin sisään on kenties se mielenkiintoisin ja tärkein osa-alue maalivahtien lisäksi. On vaikea nähdä Beaudinin, Boqvistin, Kalunykin ja Mitchellin kaikkien kuuluvan organisaation tulevaisuuden hahmotelmiin. Stillman tuo toisenlaista osaamista alakertaan ja hänen kohdallaan odotusarvotkaan eivät pilviä hivele, mutta kolmosparissa voi olla erittäin käyttökelpoinen pelaaja. Tämän kauden datalla, jos pitäisi tehdä päätöksiä, niin Mitchell on omissa papereissani pudonnut nelikon marssijärjestyksessä viimeiseksi. En tekisi tämän kauden perusteella kuitenkaan mitään pitkälle meneviä johtopäätöksiä ja katsoisin vielä ainakin ensi kauden, miten pelaajat tästä kehittyvät. Tämä kausi on ollut niin poikkeuksellinen, että dataa tulisi kerätä vielä normaalin kauden puitteissa. Tällä kaudella ei esimerkiksi ole ehditty juurikaan harjoitella, kun pelejä on ollut niin tiiviissä tahdissa ja erityisesti nuoret pelaajat ovat tästä kärsineet. Tai näin ainakin Colliton - vai oliko se nyt Bowman - totesi.

Vahva veikkaus on myös, että tuolla maalivahtikaksikolla ei 82 ottelun runkosarjaan lähdetä. Tämä siis puhdasta mutua, mutta näkisin Lankiselle haettavan kokeneempaa kirittäjää off seasonin aikana.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Alex DeBrincat kauden tiivistelmää. Henrik Borgström on muuten samaa ikäluokkaa DeBrincatin kanssa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tuleviin jääkiekon MM-kisoihin on osallistumassa Blackhawksin organisaatiosta Beaudin, Hagel ja Pirri Kanadan joukkueessa. Zadorov on liittymässä Venäjän vahvuuteen ja Kurashev Sveitsin ryhmään. Bowmanin aikeissa on tuoda Reichel Pohjois-Amerikkaan ensi kaudeksi ja todennäköisesti sopimus sorvataan viimeistään kisojen jälkeen.

Tässä nyt mitä on kuunnellut pelaajien, valmentajan sekä toimarin sananhelinää, niin eipä sieltä mitään yllättävää ja ihmeellistä ole noussut esiin. Patrick Kane pelasi koko kauden pienen vamman vaivaamana ja tuo vamma oli kuulemma jo kuplasta lähtöisin. Ei kuitenkaan mitään vakavaa ja se saadaan kuntoon tässä kesän aikana ilman sen ihmeellisempiä toimenpiteitä.

Jonathan Toewsista ei vieläkään ole mitään uutta. Bowman vaan totesi, että kapteeni voi paremmin ja he ovat toiveikkaita hänen liittymisestä joukkueeseen ensi kaudelle. Tämä on se kesän tärkein ja merkittävin yksittäinen asia eli onko Toews vielä mukana ja jos on, niin mikä mahtaa olla pelillinen taso melkein vuoden tauon jälkeen? Huhujen mukaan Toews ei ole käynyt edes jäällä kuplapelien jälkeen.

Zadorovin ja muiden ilman sopimusta olevien pelaajien kanssa on neuvotteluprosessit käynnistetty. Stan puhui kovin kauniisti Zadorovista ja oli jokseenkin tyytyväinen kokonaisuuteen tällä kaudella. Zadorov omasta mielestään pelasi yhden parhaimmista kausistaan ja sitä vaan mietin, että kuinka huono hän on ollut Coloradossa? Borgströmistä odotetaan kahden suunnan sentteriä joukkueelle, mutta samalla halutaan edetä kärsivällisesti hänen kanssaan. Bowmanin mukaan on paljon pelaajasta itsestään kiinni, kuinka hyvin onnistuu pääsemään lähelle sitä potentiaalia, jota hänellä selvästikin on. Ovat innokkaina odottamassa pääsevän käsiksi häneen ja auttamaan miestä eteenpäin urallaan. Dylan Stromen kommenteista paistoi läpi tyytymättömyys rooliinsa tällä kaudella ja hieman jopa komppaan häntä. Mielestäni häntä ei laitettu sellaiseen rooliin, jossa hänen parhaat ominaisuutensa olisi tulleet esiin. Toki osa totuutta on myös se, että ei hän omalla pelaamisellaan antanut sellaisia positiivisia signaaleja, joista olisi voinut olettaa homman lähtevän lentoon.

Draftiin ja arvontaan Chicagolla on nyt vahva ote sijalla 12. Calgaryllä on vielä pienet mahdollisuudet tiputtaa Chicagon sijoitusta yhdellä, mutta se vaatisi liekeiltä vähintään kolmea voittoa jäljellä olevista neljästä pelistä Vancouveria vastaan. Sillä nyt ei tässä draftissa ole merkitystä varaatko 11. vai 13.. Omassa päässäni olen ajatellut, että nyt jo ensimmäisestä kierroksesta alkaen mennään tarve edellä ja silloin katsoisin joko sentterin tai puolustajan suuntaan. Tällä hetkellä yksi suurimmista suosikeistani senttereistä olisi kanadalainen Mason McTavish. Muita mahdollisia nimiä voisivat olla mm. Zachary L´Hereux, Chaz Lucius, Fransesco Pinelli tai Fedor Svechkov. Puolustajista epärealistinen märkäuni on Simon Edvinsson, mutta Carson Lambos houkuttelee myös ja häneen tuolla vuorolla on hyvät mahdollisuudet.

Nyt on aika ottaa happea ja jäädä hieman taustalle seuraamaan, millaisia ratkaisuja toimistolla tehdään. Tämä kausi oli tosiaan viihdyttävä ja lupauksia paremmasta herättävä, vaikka siihen parempaan voi ottaa vielä pari vuotta. Pelien seuraaminen ja tänne aktivoituminen oli myös tietynlainen portti siihen vanhaan normaaliin pandemian aiheuttamien rajoitusten keskellä. Toivottavasti tässä päästään palaamaan siihen normaaliin joka puolella maailmaa mahdollisimman pian. Voikaa hyvin ja pysykää terveenä!
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Arvid Söderblom -huhu toteutui ja ruotsalaisnuorukainen allekirjoitti kahden vuoden tulokassopimuksen. Pelasi loistavan kauden Ruotsin pääsarjassa Skellefteån riveissä ollen yksi sarjan parhaista maalivahdeista ainakin muutamassa kategoriassa.

Arpoja vaan lisää.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS

Liitteet

  • 566709A7-35DD-4EBB-9C18-8F1CC2192030.jpeg
    566709A7-35DD-4EBB-9C18-8F1CC2192030.jpeg
    351,2 KB · kertaa luettu: 75
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös