Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Viihdyttävä peli Floridaa vastaan. Viimeisen minuutin tasoitukset sytyttää aina, vaikka näillä pisteillä ei enää suurta merkitystä olekaan. Gaudettelle eka maali ja parempi esitys kuin ensimmäisessä pelissään. Hagelilta mahtava lätty Hinostrozan maaliin ja Lankinen palasi tasolleen parin heikomman pelin jälkeen.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Hieno taistelu vaikka alettiin jäädäkin vähän alakynteen pelin edetessä. Alex DeBrincat oli jälleen työteliän peluri hyvin jaksoivat myös tutut raatajamme Hinostroza ja Hagel. Hinostroza on ollut kyllä positiivinen yllätys, kun hän tuli toiselle visiitille niin ajattelin että yksi "Brandon Pirri" lisää, mutta toisin kävi.

Hardman jakeli kuusi taklausta ollen Blackhawks ykkönen tuossa tilastossa.
Gaudette painaa piste per peli tahdilla jämäminuuteillaan. Kyllä tätäkin korttia kannattaa katsastaa loppupeleissä.
Lankiselta rauhallista tekemistä vaikkakin Lanks oli pettynyt jatkismaalin mentyä sisään, juomapullo sai kyytiä.

Toukokuun seitsemännestä päivästä alkaen Blackhawks peleihin saadaan faneja sisään 25%:n verran kapasiteetista.

Daily Herald
" Blackhawks coach Jeremy Colliton said defenseman Adam Boqvist, who is out the rest of the season, needs to improve his fitness next season. "
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hienosti pelasi Floridan nuori maalivahti Knight ja piti mm. jatkoajalla pantterit voitossa kiinni. Floridalle riitti yksi paikka ja Bennett kiitti. Bennett on aloittanut lievästi sanottuna pirteästi uudessa joukkueessaan. Chicago voisi tuolle Driedgerille tarjota sopimusta ensi kesänä ellei sitten päädy Krakeniin. Floridalla on aika kivasti asiat maalilla, vaikka Bobin sopparista saattaa olla vielä taakaksi parin vuoden päästä.

Mike Hardmanilla kaksi ottelua takana ja yhteensä 13 taklausta. Tässä pelissä oli yksi loistava paikkakin, mutta vielä saa uran avausmaali odottaa. Chicagolla ei ole liikaa noita fyysisen pelin taitajia ja tuon tyylistä ukkoa kaivataan alaketjuihin. Varsinkin näin alkuun on varmasti intoa ja halua näyttää, mutta tykkään tuosta että taklaukset viedään loppuun.
 
Viimeksi muokattu:
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago BlackhawksLukas Reichel pääsee pelaamaan Saksan mestaruudesta. Reichel on kuudessa pudotuspeliottelussa tehnyt 1+3 tehot. Finaalipelit alkavat huomenna sunnuntaina.

Pari twiittiä koskien Gaudettea:Nyt vaan äijää kentälle runkosarjan viimeisissä kuudessa pelissä. Todennäköisesti Gaudette jää suojaamatta laajennusdraftiin ja voi hyvinkin olla Krakenille yksi houkutteleva vaihtoehto napattavaksi Chicagon tarjoamista vaihtoehdoista. Bowmanin ylistyspuheet ja odotukset Henrik Borgströmiä kohtaan olivat sitä luokkaa, että eiköhän stadilainen tulla suojaamaan. Katselin eilen pari erää välierää ja onhan tuossa toki mukava aihio esim. kolmossentteriksi, mutta en nyt ihan purematta niele noita Bowmanin ylistyssanoja ja tulevaisuuden näkemystään hänestä.

Chicagoon huhuiltu venäläispuolustaja Nikita Lyamkin teki kahden vuoden jatkosopimuksen Ak Bars Kazanin kanssa, joten hänet voi unohtaa nyt ainakin. Jännä nähdä toteutuuko Scott Powersin krooninen märkäuni ja Maxim Shalunov saa lopulta sopimuksen Chicagoon?

Edellisestä Florida pelistä vielä sen verran, että Kirby Dachilla oli kummallinen suonenveto aloituksissa viedessä niitä 83,3% tehokkuudella. Muutenkin pelasi hyvää peliä ja Colliton pisti nuorukaisen kouluun peluuttamalla paljolti Barkovin kenttää vastaan. Pisteitä olisi voinut tulla taas helposti pari lisää, mutta ei niillä nyt ole niin paljon merkitystä. Ensi kaudelle pitää saada aimo annos itsekkyyttä lisää ja tietenkin tasaisuutta otteisiin noin yleisesti. Brandon Hagel tuntuu olevan sopiva laituri hänelle (kuten monelle muullekin) ja nyt vain se toinen sopiva siipi siihen rinnalle tulosta tekemään eli Dominik Kubalik. Ei tää nyt niin vaikeeta ole Colliton!
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Jännä nähdä toteutuuko Scott Powersin krooninen märkäuni ja Maxim Shalunov saa lopulta sopimuksen Chicagoon?
Joo itse en näe tällä Shalunovilla juuri minkäänlaista merkitystä Chicagon rosterin kannalta, tulee tai ei tule.
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Eipä ollut yhtä viihdyttävä peli kuin edellinen. Panthersin kolme maalia reiluun minuuttiin ja muutenkin löysä puolustaminen kertoivat kaiken haukkojen motivaatiotasosta. Taitaa mennä loput pelit kelailuksi.

Gaudette oli taas pirteä ja huonon ensivaikutelman jälkeen on ollut vakuuttava. Mieluummin häntä katselen kuin esim. erästä ruotsalaista surffipoikaa. Toivottavasti Krakenin kanssa tehdään diilit, että Adam saisi jatkaa Chicagossa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tässä alkaa ympyrä sulkeutumaan tämän kauden osalta ja tuo puolustuspelaaminen toi muistoja kauden ensimmäisistä neljästä pelistä. Kyse ei ole pelkästään puolustuspelaamisesta vaan myös kiekollisesta pelaamisesta kuten lähdöt omista ja niin edelleen. Florida pelasi toki hyvin, mutta Chicago saa katsoa peiliin kiekollisen huolimattomuutensa ansiosta. Kanella tuntuu fokus olevan jo jossain muualla ja häneltä on jo tovin nähty näitä huolimattomia kiekollisia ratkaisuja. Tuolla taitotasolla pystyy kuitenkin luomaan puolilöysänä sen pari maalipaikkaa ja pääsemään pisteille. Nikita Zadorov ei taas oikein tunnu tietävän missä pitäisi olla ja seilailee välillä siellä täällä kuin laiva tuuliajolla. Duclairin toisessa maalissa lähti turhaan ryntäilemään kiekon perään ja kaista jäi kivasti Duclairille vapaaksi. Sopimusneuvotteluissa voi näyttää sitten vaikka tuota klippiä exhibit ykkösenä, jos sitä neljää miljoonaa Nikitan leiri on vaatimassa.

Ei niin huonoa ettei jotain hyvääkin. Kevin Lankinen otti taas tukun loistavia koppeja eikä noita maaleja voi oikein hänen piikkiinsä laittaa. Gaudette pelasi tosiaan hyvän pelin ja peliaikaa voisi antaa loppukaudesta reilusti enemmän. Pelasi nyt sellaisen 11 minuuttia ja häntä voitaisiin kokeilla muutaman pelin verran ylivoimalla. Upea esityö DeBrincatin maaliin ja kerran taisi putkeen veto kolahtaa. Oli kiva nähdä Dachin onnistuvan maalinteossa, mutta aloituksissa oli nyt vaikeuksissa.

Varaustilaisuutta silmällä pitäen on Chicago tarrannut sijaan 12 tällä hetkellä. En oikein näe, että tuolta enää Calgaryä lukuunottamatta kukaan voisi nousta pisteissä ohi, joten arvontaan lähdetään hyvin todennäköisesti sijoilta 11-13. Pari uutta mielenkiintoista nimeä on tullut nettiscoutattua ja palataan niihin nimiin myöhemmin. Enää viisi peliä jäljellä, joista kolme vieraissa Carolinaa vastaan ja kaksi viimeistä peliä kotona yleisön edessä Dallas vieraana.

Toivottavasti Krakenin kanssa tehdään diilit, että Adam saisi jatkaa Chicagossa.
Toivoisin myös että jatkaisi, mutta riippuu hieman diilistä. En nyt hinnalla millä hyvänsä tarraisi Gaudetteen kiinni. Vai suojataanko mielummin hän kuin Borgström? Stanin kommenttien perusteella tuskin.

Edit. Tästä kommentista voi lukea jotain rivien välistä:

 
Viimeksi muokattu:
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kalynukille erityisen vaikea ilta tuossa puolustuksen hairahteluissa, mutta pelihän alkoi muutenkin kuin oltaisiin oltu alivoimalla.
Kärkinimistä Kane oli kuin rukkanen Barkoviin verrattuna ja Kane on näyttänyt muutenkin jo pidemmän aikaa niitä hänen varjopuoliaan vaikka syöttöjä on kohtuu laiskallakin läpsyttelyllä tullut.
Gaudettea vaan nyt ylempiin kenttiin ja peliaikaa kunnolla kaverihan vaikuttaa vaarallisen tehokkaalta, tänään vaihteeksi kaksi helpperiä tilille minimaalisella peliajalla. Kokeilisin jopa Connollyä vähän ylempänä.
Joo Stanin puheiden perusteella odottaisi Borgströmin olevan liigassa kovempikin tekijä, aika näyttää jääkö mustapekka kouraan vai ei.
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Näköjään Athleticin jäbät käyneet taas lukemassa palstaa ja Powers painanu pohdintaa ensi kaudella jatkavista hyökkääjistä. Varmoina hän pitää Kanea, DeBrincatia, Dachia, Hagelia ja Kubalikia. Toews, Strome, Kurashev ja Connelly todennäköisiä ja melko todennäköisinä niminä Gaudette, Borgström, Nylander sekä Carpenter. Epävarmoina heti mielenkiintoinen nimi eli Pius Suter sekä mm. Kämpf ja Hinostroza. Myös Reichelin ja Shalunovin (tietenkin) nimet olivat tuolla listalla. Mielenkiintoinen heitto oli kommenttiosiossa, että Chicago saattaa harkita myös suojausta mallia 4-4-1, jos Zadoroville saadaan sorvattua jatkosopimus. En kyllä keksi mikä idea tuossa sitten olisi?

Muutama mielenkiintoinen nosto:

Jonathan Toews: It’s sounding more and more like the Blackhawks are hopeful Toews will be back next season. He’s been missed this season. He would help solidify their top six and improve their penalty kill, power play and faceoffs. How much rust will he have? At 33, Toews will have to put in the work to get back up to speed. The Blackhawks are definitely better with him than without him.
Henrik Borgström: Borgström was probably the main piece in the Blackhawks making the trade with the Panthers at the deadline. The hurdle is signing him, but the Blackhawks are hopeful to get a deal done once his season finishes in Finland. He’s not an absolute NHL player as he spent a lot of time in the AHL with the Panthers. The Blackhawks do think he’s capable of realizing the potential he showed in college and made him a first-round pick. He’s another player who is eligible for the expansion draft.
Pius Suter: The Blackhawks would like to keep Suter. He’s been another great addition off the European free-agency market. The question is whether they can afford him. Evolving Hockey estimates he’s worth about a $4 million cap hit. That sounds a bit high, but the Blackhawks are definitely concerned about what an arbitrator would give him it came to that. Suter has played well this season, but he’s also benefited from an increased role with others out. The Blackhawks will undoubtedly try to explain that to him in negotiations. If a contract can’t get done early in the offseason, it wouldn’t be surprising if the Blackhawks traded Suter or let him walk. The Blackhawks traded Dominik Kahun under similar circumstances.
Max Shalunov: Shalunov was arguably the best offensive player in the KHL playoffs, and that has given the Blackhawks something to think about it. The conversation would be much different if he didn’t have the season he had with CSKA. If he’s willing to sign a cheap, one-year deal, the Blackhawks would most likely explore that. There’s little risk in that for them. Of course, the roster numbers game with all these forwards could be an issue. One source mentioned Shalunov and Damir Zhafyarov, who was third in the KHL in scoring, being a package deal. The Blackhawks would then have to find another forward spot for Zhafyarov.
edit. Pakko on lisätä tähän vielä, että melkoisen loikan saa Borgström tehdä kesällä, että haastaa tosissaan ensi kaudella rosteripaikasta Chicagossa tai NHL:ssä ylipäätään. Ja kenties pari kertaa kannattaa toimistolla miettiä, että kannattaako häntä edes suojata laajennusdraftissa. Joku Hifk-fani voisi tulla tarjoamaan jotain selityksiä kaverin no showlle välierissä?
 
Viimeksi muokattu:
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Melkoista tervanjuontia katsoa näitä viimeisiä pelejä. Ammattiylpeys pahasti kateissa koko joukkueelta ja kesäloman odotus näkyy kilometrien päähän. Toki vastassa oli yksi suurimmista mestarisuosikeista, mutta liikaa sai ihmetellä tilastoja katsellessa, että aijaa tuokin pelasi.

Puhtaat paperit voi oikeastaan antaa vain Delialle, joka hoiti oman hommansa hyvin. Varauksin myös Gaudettelle, Mitchellille ja Kubalikille. Risut liikaa miinuksia keränneille Dachille, Kalynukille ja Murphylle sekä näille katoamistemppuja tehneille.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Tässä on alkanut vähän miettimään, että olisiko alkukaudesta susille syötetylle Delialle pitänyt antaa uutta saumaa vähän aiemmin? Lankinen ja Subban eivät ole saaneet vittu edes silmiään kiinni viimeiseen kahteen kuukauteen.
 
Fucking right Chicago

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Pyyhe on heitetty kehään ja se näkyi aamun suorituksessa. Tosiaan plussat vain Delialle. Ja voihan Sybään mikä eka maali meni imuroituna sisään. Ottelu alkoi kuten viimeksi alivoimamaiseen tyyliin. Chicagolta laiskaa tahmaista ja epätarkkaa koheltamista läpi ottelun. Toki tasoeroa löytyy yksilötasollakin vastustajaan verrattuna, kaikilla ei vaan riitä. Kurashevillakin on ollut vaikeaa jo pidemmän aikaa. Dach tarvitsee nopeampia ratkaisuja ja suoraviivaisuutta, monta kertaa menettää liian neppailun takia kiekon vastustajille. Dach ja Kalynuk tänään -3.
Mikään maalivahtitandemi ei olisi kantanut tätä Chicagon kautta läpi kunnialla, kyse on suuremmasta kokonaisuudesta kuin pelkästä maalivahtipelistä. Tänäänkin kudit 37-17 ja mukaan mahtui ihan tehtyjäkin maaleja.
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Oletko katsonut pelit ? Haiskahtaa vain hi lightsien katsomiselta. Missään nimessä Haukat ei ole kaatunut,
edes viimeiseen pariin kuukauteen veskarikaksikkoon.
Kyllä se puolustus edessä on ollut suurin syyllinen maalivahtien tason laskuun. Koko kauden ollut avoimia ovia ja karseita merkkausvirheitä. Lankinen oli kauden puolivälissä niin hyvä, että pelasti suurimman osan puolustuksen virheistä. On ihan ymmärrettävää, että tulokasvahti ei pysty sitä tasoa ylläpitämään koko kautta. Varsinkin kun vastustajat ovat päässeet analysoimaan hänen tyylinsä.

Kritiikkiä voisi sen sijaan antaa tuttuun osoitteeseen. Collitonin valmennusryhmän prosessi ei ole kestänyt loppuun asti. Puolustusongelmat ovat jatkuneet koko kauden, mutta onko niille tehty mitään valmennuksellisesti. Brookbank ilmeisesti peluuttaa ja valmentaa pakkeja. Ihmettelen suuresti, jos häntä ei kesän aikana korvata. Olisikohan Seabrookilla kiinnostusta tulla penkin taakse.

Ja mitä Tomas Mitell tekee tuolla. Maailman parhaat pelaajat ja siellä on penkin takana tyyppi jostain Ruotsin mestiksestä. Ei helvetti.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kentällä näkyi ero contenderin ja pretenderin välillä. Muuten täysin merkityksetön ottelu eikä näistä kannata enää sen kummemmin pulttia ottaa, vaikka tietenkin sitä toivoisi suosikeiltaan aina parempaa. Vastustajasta sen verran, että oma suosikkini pudotuspeleihin. Hieman myös ihmettelen kuinka vähän Suomessa media hehkuttaa Ahoa? Aivan huikea kiekkoilija. Carolinan puolustus voisi toimia hyvänä esimerkkinä Chicagolle, kuinka sen voi rakentaa tasaisen kovaksi kokonaisuudeksi ilman, että siellä on niitä seksikkäimpiä nimiä tai ykkösvaihtoehtoja pokkaamaan kiiltävimpiä henkilökohtaisia pystejä kauden päätteeksi.

Pitkä on vielä matka Chicagolla huippujoukkueeksi. Suunta on kuitenkin edelleen oikea. Vauhti nähdään sitten aikanaan, mutta kyllä tässä pari kautta saadaan vielä ainakin sitä odotella. Toki asiat voivat muuttua nopeastikin, mutta mikäli organisaatio on vakavissaan sitoutunut ilmoittamansa strategian taakse, niin fanien kannattaa opetella matkalla kärsivällisyyttä. Nyt kun kaikenlaisia tilastoja kaivetaan ja tarkastellaan on hyvä muistaa, että Blackhawks on peluuttanut tällä kaudella kymmentä tulokaspelaajaa kauden aikana. Pelkästään puolustuksessa on saattanut pelata samaan aikaan kolme tulokaspelaajaa ja vaikka virallisesti Boqvistia ei enää tällä kaudella tulokkaaksi lasketa, niin käytännössä hänet voi samaan kastiin laskea alakerran nuorimpana pelaajana. Ykkösmaalivahtina on torjunut tulokas ja niin edelleen.

Kärsivällisyydestä lyhyt oppimäärä tulee käytyä jo pelkästään ottamalla esiin Alex DeBrincatin nimen. Viime kauden aikana moni faneista oli luovuttamassa hänen suhteensa, mutta tällä kaudella DeBrincat on ollut mielestäni joukkueen paras pelaaja kun kautta tarkastellaan kokonaisuutena. Pelaajat kehittyvät myös eri aikaan ja eri tavalla. Kehitys ei ole aina lineaarista ja osalla se ottaa aikaa enemmän, kun toisilla taas vähemmän. Joukkueen eteenpäin meneminen vaatii kuitenkin nyt nuorilta sitä kehittymistä ja se on ainoa keino sekä tie, jolla tästä noustaan sarjassa parempaan kastiin. Hyppy ei tapahdu hetkessä ja matkalla on kuoppia, mutta prosessiin pitää nyt vain luottaa ja uskoa. Aika näyttää miten tässä lopulta tulee käymään. Kehitettävää löytyy ainakin ihan joka osa-alueelta.

Valmennuksen suhteen voi ja saa olla epäileväinen, mutta en oikein usko, että tästä tämän kauden ryhmästä olisi kukaan valmentaja saanut enempää irti. Kenties Colliton voi olla paras vaihtoehto viemään nuoria ja prosessia eteenpäin. Sitten kun/jos joukkue on saavuttanut riittävän iskukyvyn on aika kutsua meritoituneempi velho penkin taakse viemään laivaa läpi kovempien tyrskyjen. Se on selvää, että kehitettävää löytyy tästäkin osastosta. Seabrookin tai Hossan pelkkä preesens penkin takana voisi olla hyvä alku?
 
Viimeksi muokattu:
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kärsivällisyydestä lyhyt oppimäärä tulee käytyä jo pelkästään ottamalla esiin Alex DeBrincatin nimen. Viime kauden aikana moni faneista oli luovuttamassa hänen suhteensa, mutta tällä kaudella DeBrincat on ollut mielestäni joukkueen paras pelaaja kun kautta tarkastellaan kokonaisuutena. Pelaajat kehittyvät myös eri aikaan ja eri tavalla. Kehitys ei ole aina lineaarista ja osalla se ottaa aikaa enemmän, kun toisilla taas vähemmän. Joukkueen eteenpäin meneminen vaatii kuitenkin nyt nuorilta sitä kehittymistä ja se on ainoa keino sekä tie, jolla tästä noustaan sarjassa parempaan kastiin. Hyppy ei tapahdu hetkessä ja matkalla on kuoppia, mutta prosessiin pitää nyt vain luottaa ja uskoa. Aika näyttää miten tässä lopulta tulee käymään. Kehitettävää löytyy ainakin ihan joka osa-alueelta.
Tämä on juurikin näin, DeBrincat nousi uudelle tasolle ja on hyvä muistaa että kaveri on nyt vasta 23 vee.
Kärsivällisyydessä on myös toinen puoli ja se on se ettei noista meidän kymmenestä rookiesta välttämättä kaikista tule koskaan kunnon pelimiehiä tähän liigaan. Toivotaan toki että mahdollisimman monesta tulisi.
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tämä on juurikin näin, DeBrincat nousi uudelle tasolle ja on hyvä muistaa että kaveri on nyt vasta 23 vee.
Kärsivällisyydessä on myös toinen puoli ja se on se ettei noista meidän kymmenestä rookiesta välttämättä kaikista tule koskaan kunnon pelimiehiä tähän liigaan. Toivotaan toki että mahdollisimman monesta tulisi.
Hyvin todennäköisesti kaikilla noilla ei tule olemaan tulevaisuutta NHL:ssä tai ainakaan Chicagossa. Nyt on aika seurata ja tehdä johtopäätöksiä, ketkä ovat siinä isossa kuvassa mukana pidemmällä tähtäimellä. Kilpailua pelipaikoista löytyy ja se jos mikä on hyvä asia. Väittäisin ettei esimerkiksi puolustusta rakenneta lopulliseen muotoonsa sillä ajatuksella, että siellä luutivat Beaudin, Boqvist, Kalynuk ja Mitchell. On kenties järkevää nyt katsoa näitä kortteja hieman pidemmälle ja nähdä minkälaisia kehityskaaria pelaajat piirtävät vai tuleeko kehitystä lainkaan.

Hyökkäyksestä uskaltaa sanoa, että Hagel on pelimies ja hänestä on apua joukkueessa useammassa roolissa. Andrew Shaw totesi osuvasti, että hän näkee Hagelissa paljon samankaltaisuutta itsensä kanssa. Kuten monella nuorella pelaajalla tasaisuuden pitäminen ottelusta toiseen ja ottelun sisällä on yksi isoimmista yksittäisistä kehittämiskohteista. Kirby Dachista on varmasti vielä iloa, mutta kuinka paljon jää nähtäväksi.

Olisi mahtavaa, jos Chicago onnistuisi jossain draftissa lyömään kunnarin tyyliin Brayden Point, Sebastian Aho tai vaikkapa Adam Fox. Tai tiedä vaikka ensi kausi menee täysin penkin alle, mutta sen kautta organisaatio pääsee käskiksi Shane Wrightin kaltaiseen talenttiin? Pakka on niin pahasti sekaisin ja auki, että tässä voi tapahtua vielä vaikka mitä. Ja sehän tästä kaikesta tekee niin mielenkiintoiseksi. Jos mitään muuta ei ole jäljellä, niin aina on toivoa. Toivoon uskoen - täältä noustaan vielä!
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Nyt löytyi ammattiylpeyttä. Lopulta parempi joukkue vain voitti. Tulihan siellä puolustajilta taas mielenkiintoisia pelivalintoja, mutta tässä vaiheessa niistä on tosiaan turha isommin turhautua. Toivotaan, että ensi kaudelle tehdään tarvittavat korjausliikkeet niin kentällä kuin penkin päässäkin.

Dach ei pystynyt pelaamaan ranteen takia. Tilalle tuli Entwistle ja tykkäsin kovasti. Hieno alustus Hardmanin ensimmäiseen änärimaaliin. Tämä kaksikko on juuri sitä, mitä on kaivattu meidän alaketjuihin.

Deliaa ei voi maaleista syyttää ja onhan tuo vähän ihmeellistä, että mies laitettiin syrjään yhden huonon pelin takia ja sai vasta nyt toisen mahdollisuuden.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Joo tänään saatiin parempi alku ja 2-0 johtokin mutta vähitellen alettiin taipua kovalle vastustajalle. Komeesti irtosi DeBrincat ja paineli Hamiltonilta karkuun alivoimalla ensimmäisessä erässä. Vähän liiaksi alkaa vaan olla nyt Catin varassa tuo maalin teko.
Kyllähän tuo Cat pyöriikin jo aika kovien tekijöiden kanssa samoilla listoilla maalipörssissä.

  • Auston Matthews 39
  • Connor McDavid 31
  • Mikko Rantanen 29
  • Alex DeBrincat 28
Yksi asia mitä en vaan ymmärrä on se että miksi näissäkin merkityksettömissä testipeleissä Keith pelaa jatkuvasti yli 24 minuuttia. Nuorille vaan lisää vastuuta näissä peleissä.

Kane -4, Strome -5 näyttää tilastoissa aika jyrkältä tämän pelin saldoissa.

Ja jos tällä kaudella pelattiin paljon hyvääkin peliä niin tilastot näyttävät siltä valmennusjohdolla kuten pelaajistollakin on rajusti töitä edessäpäin.
Chicago on 5 vs. 5 pelissä aika monessa tilastossa liigan heikoin tai heikoimpien joukossa. Athelitic lainauksia.
The Blackhawks are last in the league in expected-goals-for percentage in five-on-five play, at 44.98 percent. Per 60 minutes, the Blackhawks have an xGF of 2.02 and an xGA of 2.47. They’ve actually scored 2.15 goals per 60 and have given up 2.76 goals per 60, meaning they’re finishing at a slightly higher rate than expected, but they are giving up goals at a higher rate, too.
Pahat paikat.
The Blackhawks have given up 11.56 high-danger five-on-five scoring chances per 60 minutes, and are last in the league with a high-danger goal percentage of just 38.84. Only the Ducks and Jets have given up more high-danger chances at five-on-five than the Blackhawks (474), and no team has allowed more high-danger goals (74).
Dylan Strome is the only Blackhawks player with an xGF percentage higher than 50 percent (50.35). But the Blackhawks have been outscored 22-13 at five-on-five with Strome on the ice. As Strome has said multiple times this year, after unlikely wins and cruel defeats, that’s just the way hockey goes sometimes.
[QUOTE A quick goaltending tidbit from SportLoqiq: The Blackhawks’ goaltenders are third worst in the league in terms of rebound control, as just 32.7 percent of opposing shots at even strength have had no rebound. ]
 
Viimeksi muokattu:
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #
(1)
  • Tykkää
Reactions: EP34

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Yksi asia mitä en vaan ymmärrä on se että miksi näissäkin merkityksettömissä testipeleissä Keith pelaa jatkuvasti yli 24 minuuttia. Nuorille vaan lisää vastuuta näissä peleissä.

Kane -4, Strome -5 näyttää tilastoissa aika jyrkältä tämän pelin saldoissa.
Itseasiassa juuri näitä asioita duunikaverin kanssa aamulla puitiin, tai hän kysäisi Penguins fanina, kun tykkää katsella paljon tilastoja ja ihmetteli myös peliaikoja. Mä en oikein Keithin tapauksessa näe mitään muuta vaihtoehtoa, kuin sen, ettei Collitonilla ole kikkeliä istuttaa Keithiä tuppea syömässä. Kaneen varmaan pätee sama laulu, olisin kyllä luullut tai ainakin toivonut, ettei Kane kehtaa aloittaa kesälomaansa sarjan ollessa kesken. Olin väärässä.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: reme

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Dach ei pystynyt pelaamaan ranteen takia. Tilalle tuli Entwistle ja tykkäsin kovasti. Hieno alustus Hardmanin ensimmäiseen änärimaaliin. Tämä kaksikko on juuri sitä, mitä on kaivattu meidän alaketjuihin.
Tähän vahva sama. Juuri tuon tyyppisiä pelaajia kaivataan enemmän. Entwistle sairasti kauden aikana koronan melko pahoilla oireilla ja paluu kentille ei ollut helppoa, mutta nyt onneksi tuo on selätetty ja happi kulkee taas normaalisti. Kokoa ja kovuutta ryhmä kaipaa ja vähän kaikkea muutakin, mutta noita pikkunäppäriä neppalijoita, jotka tykkää pelata sillain söpösti on jo ihan riittämiin kiitos.

Dachin kohdalla arpikudos oli ärsyyntynyt ranteessa tjsp. ja oli nyt siksi sivussa. Puolestani voisi jättää loputkin pelit väliin ja aloittaa keskittymisen kesäharjoitteluun ja ensi kauteen.

Puolustuksessa ongelmana on nyt vähän se, että nuoret pienikokoiset kiekolliset pakit häviävät kaksinkamppailut pystyyn ja kokeneemmat fyysisemmät luutijat käsittelevät kiekkoa kuin käsikranaattia. Mitchell esimerkiksi on fyysisesti aivan lapanen vielä tässä vaiheessa. Noiden @reme n laittamien tilastojen takaa löytyy syy osittain kokemattomuudesta, ihan niin pelaajissa kuin varmaan vähän penkin takanakin. Keithin peliajasta voisi ottaa ylivoimaminuutit pois. Muuten on vähän vaikea nähdä, että kuka noista pakeista menestyisi isommilla minuuteilla? Tällä hetkellä ei vain löydy sellaista ja Keithillä on sentään kokemusta. Uskalsihan tuo Colliton penkittää aikanaan Seabrookinkin, että tuskin nyt kyse siitäkään on.

Deliaa ei voi maaleista syyttää ja onhan tuo vähän ihmeellistä, että mies laitettiin syrjään yhden huonon pelin takia ja sai vasta nyt toisen mahdollisuuden.
Eiköhän syy ollut siinä, että Lankisella rupesi kumi tarttumaan ja Subban hoiteli mallikkaasti stuntin roolia. Tässä kauden loppupuolella olisi kenties voinut laittaa aikaisemmin tolppien väliin, mutta kun pudotuspeleihin oli vielä teoreettisen mahdollisuudet, niin oli perusteltua mennä niillä joilla pelituntumaa oli takana. Kauden jälkimmäinen puolisko jätti tästä kenties vähän kakan maun suuhun. Toisaalta otteluohjelma oli helvetin paljon haasteellisempi ja sitten vielä Bowman päätyi myyjäksi ihan odotetusti siirtojen takarajalla eli kyllä siinä rosterikin hieman heikkeni vielä matkalla.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks


Siinä on vähän pohdittu noita puolustuksellisia ongelmia Chicagon pelaamisessa. Hyviä pointteja nostettu esiin, mutta kyllä tässä asiassa osatekijä on myös ihan puhtaasti materiaalinen. Vastustajat ovat myös olleet huomattavasti laadukkaampia viime viikkoina. Varmasti systeemissä on vikaa tai ainakin se on vääränlainen tälle materiaalille. Osittain otteiden heittelyä ihan pelien sisällä selittää osittain myös tämä tilasto:Olen orientoitunut seuraamaan joukkueen kehittymistä seuraavat kaksi vuotta kärsivällisesti tai ainakin yritän parhaani olla sitä. Tiedoksi tämä toimistolle ja penkin taakse sillä mikäli kehitystä ei selvästi tapahdu kahden seuraavan kauden aikana, niin voi sitä verbaaliruoskan määrää, jota osaksenne saatte tällä palstalla siitä hyvästä. Aika alkaa nyt.

edit. Jakub Galvasille kahden vuoden tulokaspahvi:


 
Viimeksi muokattu:
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Uuteen viestiin tieto, että Dach ei enää pelaa runkosarjan viimeisissä peleissä. Hyvä niin ja nyt ranne kunnolla kuntoon sekä kesällä duunia entistä kovemmin.

Puolustaja Alec Regula saa ensi yönä kasteensa shown puolella ja on viides tulokaspuolustaja tällä kaudella Chicagossa eikä tosiaan Boqvistia lasketa enää tulokkaaksi. Mitchell ja Strome kokoonpanosta sivuun, Regula ja Connolly sisään.
 
Viimeksi muokattu:
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Selvästi paras esitys näistä kolmesta Carolinan pelistä ja ansaittu voitto. Koodisana Mrazekin selvittämisessä kesti aikansa, mutta kärsivällisyys palkittiin lopussa. Stillmanille uran eka maali.

Regula on usein unohtunut, kun täällä on tulevaisuuden pakistoa pohdittu, mutta tämän pelin perusteella voidaan hänetkin ottaa mukaan keskusteluun. Vakuuttava debyytti. Keithin viivasteppailu ja törmääminen tuomarin kanssa oli käydä kalliiksi, mutta olikohan siunaus valeasussa. Näytti nimittäin puolustaminen aika hyvältä, kun Keith ei enää pelannut.

Onnistujia oli monta, mutta esiin voi nostaa Zadorovin, joka oli sitä, mitä koko kausi olisi pitänyt olla. Loi tehokkaasti pelkoa Canesin pelaajiin, mikä sekoitti heidän peliään. Delia oli varma ja DeBrincat jatkoi maalivirettään. Tästä on kiva jatkaa kauden viimeisiin kotipeleihin.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Pahasti kuljettiin purjeissa läpi pelin mutta erä erältä paranneettin peliä. Delialta hyvä matsi johon mahtui kovia koppeja. Jotenkin tuo joukkueen paketti on räjähtänyt ja siitä puuttuu tiiveys, kiekonhallinnasta ei voi puhua. Huomion arvoista oli että meillä oli hirveän vaikeaa päästä kiekollisena Carolinan alueelle ja heillä oli helppoa kuin heinän teko vastaavasti ylittää meidän siniviivamme.
Mutta voitto tuntuu aina makeammalta kuin tappio ja niin tänäänkin.
Tärskyä tuli tänään Keithille joka törmäsi Carolinan maalia edeltäneessä tilanteesa tuomarin jalkaan sekä Connollylle joka törmäsi pelaajaan ja loukkaantui pahemmankin näköisesti.

Olipa Athleticilla scouttien suhteelliset tylyt arviot Chicagon pelaajien esityksistä tällä kaudella ja arvioita tulevaisuudesta. Jopa ylisuolausta mun mielestäni.
mm. kauden viimeiset pelit sivussa olevan Kirby Dachin kohdalla muistuteltiin ettei hänestä tule Jonathan Toewsia vaan odotuksia on syytä himmailla tyyliin 50-pisteen pelurin luokkaan. Hagelia arvosteltiin nelosketjun kaveriksi taidoiltaan eikä häntä pidetty nopeanakaan
He’s not that skilled and he’s not that big and he’s not really that fast.
.
Lankinen ei scouttien mukaan riitä ykkösmaalivahdiksi.
The goaltending position was a great surprise, they’ve got some goalies. But I think they realize that Kevin Lankinen’s not a No. 1. He’s a really good 1B or a backup, but he’s not a starter on a championship team.
Puolustuksesta positiivisia kommentteja sai lähinnä varauksin Keihth, Murphy, Beaduin ja Kalynukilla olisi myös talenttia, Boqvist ei hirveitä kehuja kerännyt kuten ei Zadorovkaan.

Kalynuk
He’s got the most talent. A real explosive skater and can shoot the puck pretty good for not a very big guy. I like him ahead of Boqvist.
Boqvist
I just don’t think he is an intriguing player, but somebody there must like him. I could put up with some of his weak defensive play or his weak physical play — his skating is just OK
Yksi mikä ihmetyttää on tuo valmentajien maskin käyttö aitiossa, kun puhutaan jotakin niin maski vedetään kauas tai leualle ja muutenkin se tahtoo reuhottaa nenän alla.

Joukkueemme MVP Alex DeBrincat jatkaa täysillä loppuun saakka, mahtavaa katseltavaa.
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy