Mainos

Chicago Blackhawks 2020–2021

  • 235 515
  • 1 072

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tilaisuudet voi toki olla viimeisiä kaksikymppisenä tai kaksivitosena, mutta ikä ei ole tällä tontilla siinä este. Polkuja ihan sinne ytimeen löytyy hyvin monenlaisia.

Näinhän se hyvin pitkälle on. Polkuja ytimeen on monenlaisia, mutta kovin montaa niitä ei ole tarjolla. Chicagon kolmikon kohdalla tuskin kovin montaa mahdollisuutta napata NHL:ssä ykköstorjujan paikkaa tämän jälkeen tulee. Varsinkaan, jos homma ei ota tuulta purjeeseen. Maalivahdin tontti ja pelaaminen on oma lajinsa, josta tiedän ja ymmärrän kovin vähän. En näe kuitenkaan mitään syytä, miksi vaikka joku Lankinen ei voisi olla NHL-tasolla yhtä hyvä kuin esim. Linus Ullmark?
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
En näe kuitenkaan mitään syytä, miksi vaikka joku Lankinen ei voisi olla NHL-tasolla yhtä hyvä kuin esim. Linus Ullmark?

Siihen ei ole yhtään syytä. Kutsutaan sitä tuuriksi tai sitten se on "pelipää", mutta usein laadukas nuori veskari saa omalla toiminnallaan ne 3-4 peliä jossain vaiheessa, jotka hyvin pitkälle voi määrittää sitä tulevaisuutta. Tuurin mainitsin sen johdosta, että noiden pelien suoritukseen veskarilla voi myös vaikuttaa millainen päivä on niillä kahdella 25min puolustajalla, millainen päivä on vastustajalla jne. Tim Thomas käytti oman muutaman pelin paikkansa hienosti ja lopputuloksen näkee sekä pankkitililtä, että sormesta. Paljon on myös laadukkaita veskareita, ketkä on jäänyt tutkan alle. Omasta mielestäni Lankinen on heti Saroksen jälkeen härmäläisistä seuraava nokkimisjärjestyksessä ketkä nyt ottaisin omaan jengiin. Molemmilla alkaa toistaiseksi ratkaisevin kausi.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Blackhawkseilla on viime kaudelta yksi erittäin paha luku joka liittyy myös osin Collitoniin. Luku oli 35.1 ja se kertoo laukausten keskiarvon omaa maalia kohti per peli. Chicago laski eniten vetoja maalilleen koko liigassa ja tuolle on tehtävä jotakin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kun kiekko taas aikanaan putoaa jäähän NHL:n sekä AHL:n toimesta, on mielenkiintoista nähdä miten kukin on hoitanut harjoittelunsa. Moni esimerkiksi Rockfordin tulevista ja olevista pelaajista ei ole pelannut peliäkään yli puoleen vuoteen ja tuo tauko peleistä voi venyä vuoteen tai jopa ylikin. Siinä vaaditaan jo henkistä kanttia, että jaksaa vääntää punttia ja muuta mukavaa omatoimista. Varmasti organisaatiolta on henkilökohtaisia ohjeita tullut pelaajille, mutta vastuu jää nyt itselle. Kaikille ammattilaisillekaan ei tuo omatoiminen aina maistu, niin miten on vasta ammattilaisuutta opettelevien nuorten pelaajien kohdalla? Eurooppaan pääsy lainasopimuksella on osalle siunaus tässä kohtaa, mutta kovin montaa Chicagon organisaatiosta ei ole tietä vanhalle mantereelle löytänyt.

Kirby Dach osoitti kuplassa, että oli tehnyt kovasti töitä tauon aikana. Dach oli hakeutunut Patrick Kanen henkilökohtaisen fysiikkavalmentajan pakeille ja kehui vuolaasti oppeja, joita sieltä sai voimaharjoitteluunsa. Stan Bowman sekä Mark Kelley ovat useasti nostaneet esiin seikan, mikä nosti lopulta Dachin muiden ylitse heidän papereissaan viime vuoden draftissa ja se oli hänen persoonansa. Kuulemma polttava halu olla koko ajan parempi eikä ole koskaan tyytyväinen. Kun Chicago tippui Vegasille, niin Dach paineli heti harjoittelemaan eikä jäänyt ihastelemaan suoritustaan kuplassa. Toivotaan, että samaa spirittiä löytyy nyt laajalla rintamalla muistakin joukkueen nuorista pelaajista. Ja mikä ettei vähän vanhemmistakin.

Yhden nimen unohdin muuten nostaa esiin tuossa tulevaisuuden tilaa käsittelevässä viestissäni. Notre Damen yliopistosta vapaana agenttina hankittu ja Coloradon taannoinen toisen kierroksen varaus Cam Morrison tulee olemaan vahvasti oman tutkan alla, kunhan vaan tosiaan pääsee joskus tositoimiin muiden mukana. Hyvällä säkällä Morrisonissa voisi olla alaketjuihin sellainen köyhän miehen Brandon Saad tarjolla. On kokoa ja kykyä pelata kokonaisvaltaista lätkää voimahyökkääjän roolissa. Mikään pisteiden kerääjä hänestä tuskin koskaan tulee, mutta arvokas alaketjujen raataja voi kuitenkin vielä NHL:n puolelle kasvaa. Kun nyt löyty vähän videopätkää viime kaudelta, niin pitäähän se tänne linkittää:


 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Siitä vaan arvailemaan motako numeroa tuosta kenorivistä nähdään NHL-kauden avauksessa sitten joskus?
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hiljaista on ja ties kuinka pitkään, joten pitää yrittää jotenkin tuota tyhjiötä täyttää. Olisipa piristävää edes kuulla Dylan Stromen jatkosopimuksesta, mutta sillä ei nyt tunnu olevan kiirettä. Ajattelin, että pistetääs ilmoille oma näkemys Blackhawksin top 10 prospekteista, kun tuolla HfBoardsilla on jälleen käynnissä äänestys koskien Blackhawksin lupauksia. Tuo lista taitaa venyä kahdenkymmenen nimen mittaiseksi ja muokkautuu siis täysin nimimerkkien antamien äänien mukaan.

Kymmenen parhaan listaaminen on jo riittävän haasteellista itselleni, joten en yritä sen pidemmälle tätä viedä. Rajaan myös kaikki ennen vuotta 1998 syntyneet pois listaltani eli mm. Pius Suter ja Wyatt Kalynuk eivät nyt listalleni yllä. Kirby Dachin ja Adam Boqvistin jätän myös listalta pois, vaikka voisivat hyvinkin siinä olla ykkönen ja kakkonen.

Lista perustuu täysin omaan näkemykseeni pelaajien potentiaalista ja on enemmän sekä vähemmän mutupohjalta vedetty, mutta vedetään silti. Yritän kuitenkin jotenkin perustella näkemykseni pelaajien kohdalla.

Blackhawks top 10 prospektit (pelipaikka ja syntymävuosi):

1. Ian Mitchell (D, 1999)
Näen tässä pelaajassa potentiaalia kasvaa parhaimmillaan ykkösparin puolustajaksi, joka pystyy pelaamaan paljon minuutteja erilaisissa tilanteissa. Ei omaa Boqvistin kaltaista lahjakkuutta hyökkäyspäähän, mutta kokonaisvaltaisessa pelaamisessa Boqvistia parempi.

2. Drew Commesso (G, 2002)
Kenties hieman yllättäen tämän vuoden kakkoskierroksen varaus on tässä kohtaa jo, mutta koska talenttia on kehittyä ykköstorjujaksi ja tuon potentiaalin vuoksi nostan hänet tässä kohtaa ohi mm. Reichelin. Mahdollisuus on myös ettei tule pelaamaan peliäkään NHL:ssä. Molareista kun ei koskaan tiedä.

3. Lucas Reichel (LW, 2002)
Älykäs pelaaja, jonka näen parhaimmillaan kakkosketjun laidalla tukipelaajaan roolissa. Tuskin kasvaa NHL-tasolla offensiiviseksi dynamoksi, mutta käyttökelpoinen top 6 -hyökkääjä voi hyvinkin tulla.

4. Nicolas Beaudin (D, 1999)
Hieman vähemmälle huomiolle jäänyt näistä puolustajalupauksista. Ensimmäinen pro-kausi ei ollut se helpoin, mutta Beaudinissa on kaikki ainekset olla joku päivä luotettava ja älykäs kahdensuunnan puolustaja NHL:ssä.

5. Philipp Kurashev (C, 1999)
Hyödyllinen keskiketjujen pelaaja, joka pystyy aina silloin tällöin myös tekemään tehoja. Kenties hieman samaa pelaajana kuin Reichelissa, mutta lahjakuutta ripaus vähemmän.

6. Artur Kayumov (LW, 1998)
Mahdollinen mustahevonen tulevaisuuden kärkiketjuihin. Taitava laituri, joka pelaa vielä pari kautta Lokomotivin joukkueessa. Tuon sopimuksen jälkeen tulisi olla sitten jo melko valmis hyppäämään puikkoihin. Tehot ovat viime peleissä hieman hiipuneet lupaavan alun jälkeen, mutta potentiaali ei.

7. Michal Teply (RW/LW, 2001)
Hyökkäyspään vaistot hyvällä tasolla ja kokoakin löytyy. Kysymys kuuluu saako kehitettyä liikettä riittävälle tasolle pelatakseen NHL:ssä joku päivä? Mikäli tuo osa-alue kehittyy, voi haastaa edellä mainittuja laitureita kilpailussa top 6 -roolista.

8. Alec Regula (D, 2000)
Isokokoinen rightin pakki, jolla on kenties enemmän potentiaalia oman pään pelaamisessa, mutta ainakin junioreissa oli Londonin Knightsin ylivoimakuvioissa tärkeä lenkki bumper-roolissa. Ajattelen, että kattona kolmosparin luotettava ratsu ja tarvittaessa ylivoimalla käytettävä "salainen ase".

9. Evan Barratt (C, 1999)
Tässä pelaajassa näen sellaisen köyhän miehen Dave Bollandin. Monikäyttöinen pelaaja jolla on hyvä peliäly, mutta hänelläkin on tekemistä luistelun kanssa. Maksimissaan kolmosketjun luotettava ja hyvä joukkuepelaaja.

10. Alex Vlasic (D, 2001)
Lähes parimetrinen jenkkipankki ei tule koskaan pisteitä latomaan, mutta parhaimmillaan voi kasvaa luotettavaksi puolustavaksi pakiksi kolmospariin ja alivoimaan erikoismieheksi. Vlasic on sananmukaisesti pitkä projekti, jonka kanssa ei tarvi hoppuilla.

Nämä näkemykset pohjautuvat vain ja ainoastaan omiin ajatuksiin että mielikuviin. Osaa näistä pelaajista en ole nähnyt kuin youtuben kautta pieniä pätkiä sieltä täältä. Toisia sitten taas vähän enemmän, mutta lukenut raportteja ahkerasti ja muodostanut näkemykseni sitä kautta. Voin olla tapani mukaan täysin kujalla näkemysteni kanssa, mutta yritin nyt vaan täyttää tätä hiljaiseloa Blackhawksin osalta.

Tietenkin jos ikähaarukkaa olisi nostanut niin lista näyttäisi erilaiselta. En nyt halunnut kuitenkaan tähän sotkea näitä vähän vanhempia "lupauksia". Pius Suter on samanikäinen kuin Kubalik, Kalynuk DeBrincatin ja Stromen ikäluokkaa. Alex Nylander olisi ikänsä puolesta listalle mahtunut, mutta on jo yhden kokonaisen kauden verran pelejä vyöllään hänelläkin. Potentiaalia on hänelläkin jopa enemmän kuin kenelläkään listalla olevalla, mutta tuntuu että enimmäkseen se on nyt pääkopasta kiinni ja aikaa on kenties enää kauden verran saada tuo kuntoon. Ainakin Blackhawksin organisaatiossa sillä nurkan takana jo kurkkii seuraavia kokelaita.

Linkkinä loppuun tuo tämän vuoden viimeinen On The Clock -jakso. Olisi mielenkiintoista nähdä leikkaamaton versio, että mitä kaikkea siellä on juteltu? Nyt saatiin näyttämään siltä, että Reichel tipahti syliin, vaikka aika harvassa oli hänet arvioitu menemään top 20 joukossa. Kyllä tuosta ainakin se kuitenkin selvisi, että Guhle tai Reichel oli ne nimet joita tuossa kohtaa kiikaroitiin. Ilmeisesti myös Nashvillen kanssa yritettiin hieroa kauppaa ja Askarov oli varmasti kiikarissa. Pyyntö oli sitten lopulta niin kova, että Bowman ei painanut liipasinta:


 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lico
Kirbylle tarjolla roolia Kanadan nuorten joukkueessa, jos ja kun NHL ei vielä starttaa tammikuun alussa. Mielenkiintoista nähdä mahtuuko porukkaan?

Aivan varmasti mahtuu ja tulee olemaan Kanadan johtava pelaaja ja todennäköinen ykkössentteri. Siihen sitten laidalla vaikkapa Dylan Cozens sekä Lafreniere (jos kisoihin päättää lähteä).
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Aivan varmasti mahtuu ja tulee olemaan Kanadan johtava pelaaja ja todennäköinen ykkössentteri. Siihen sitten laidalla vaikkapa Dylan Cozens sekä Lafreniere (jos kisoihin päättää lähteä).

Varmasti näin. Tuo nyt oli sellainen kieli poskessa heitetty juttu elikkäs läppä. Näiltä hemmoiltahan löytyy yhteistä historiaa Kanadan paidassa mm. Hlinka Gretzky Cupista aikanaan. Parasta näille nuorille olisi nyt saada pelejä alle.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Kirbylle tarjolla roolia Kanadan nuorten joukkueessa, jos ja kun NHL ei vielä starttaa tammikuun alussa. Mielenkiintoista nähdä mahtuuko porukkaan?
Kanadalla on eittämättä jälleen kerran kova ryhmä ja mahdollisuus saada, jopa aika hurja nippu, muutamien NHL-lainojen avulla, mutta olisin kyllä äimästynyt, mikäli Dach ei joukkueesta löytyisi. Dachan on tavallaan tällainen outo lintu, koska ainoat kokemukset majusta löytyvät Kanadan U17-tunauksesta (sekä on U18-Hlinka turnee). On kaikesta päätellen himoreenaaja ja on kehittynyt viime vuosina valtavasti. Nyt olisikin sitten ensimmäisissä "kunnon" kisoissa tarjolla jättimäistä roolia. Itse veikkaan, että Dachille on kaavailtua roolia jopa 1.sentterinä tai vähintään kahdesta kärkiketjusta.

Kuten totesin Dach on kaikesta päätellen himoreenaaja ja viime kausien aikana on tapahtunut isoja kehitysloikkia. Näytti kehittyneen koronatauonkin aikana valtavasti ja pystyi jopa ajoittain dominoimaan "kuplassa" fyysisyydellään. Jos on reenannut nyt parin kuukauden ajan yhtä kovaa ja reenaa vielä jatkossakin, niin potentiaalia on kyllä olla aikamoinen monsteri noissa junnukisoissa. Voi pistää jopa aikamoisen shown pystyyn. Tämä siis NHL ei tässä ehdi alkaa.

PS. On nuo Dachin nopeat ja isot kehitysloikat nostaneet ainakin itsellä odotuksia jo ihan tulevalle kaudelle ja tulevaisuuteenkin. Itsehän en aikanaan ollut ihan ehkä 100% messissä, kun Hawks kaverin varasi, mutta varauksen jälkeen olen kyllä kääntänyt tuulitakkiani niin, että on kahina käynyt! Suorastaan ihana pelaaja!

Edit. Näköjään vastasitkin, jo tuossa yläpuolella jollekin toiselle.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
PS. On nuo Dachin nopeat ja isot kehitysloikat nostaneet ainakin itsellä odotuksia jo ihan tulevalle kaudelle ja tulevaisuuteenkin. Itsehän en aikanaan ollut ihan ehkä 100% messissä, kun Hawks kaverin varasi, mutta varauksen jälkeen olen kyllä kääntänyt tuulitakkiani niin, että on kahina käynyt! Suorastaan ihana pelaaja!

Ihan samat fiilikset täälläkin. Kun nyt mietitään tuota Dachin pakettia ihan vaan fyysisesti, niin iso ja taitava rightin puolen sentteri, joka pystyy pelaamaan kaikkia rooleja alivoimasta ylivoimaan. Tuohon varteen kun saa vielä pari kiloa massaa ja voimaa lisää, niin onhan tuo hänen upside todella korkealla. Olen kuitenkin aina vähän varovainen odotuksien suhteen ja yritän muistuttaa, että kyseessä on vielä kovin nuori pelaaja ja näillä nuorilla pelaajilla tulee suvantovaiheita eikä kehitys aina tapahdu johdonmukaisesti. Dachilla on toki vielä paljon kehitettävää esim. aloituksissa ja röyhkeydessä päättää itse hyökkäyksiä, kun tuppaa vielä raipemaisesti hakea sitä syöttöä hyvästäkin maalipaikasta huolimatta.

Dach osoitti kuitenkin viime kaudella sellaisen kehityskaaren jollaista ei ihan joka päivä nähdä. Colliton totesi, että Dachille haluttiin antaa syksyllä paikka joukkueessa, vaikka joku konkaripelaaja olisi todennäköisesti ollut parempi. Tämä sijoitus kuitenkin maksoi itsensä takaisin viimeistään kuplassa, jossa Dach oli yksi joukkueen parhaimmista pelaajista. Tämä on myös se linja, jota Colliton ja Blackhawks aikovat seurata jatkossakin. Nuorille pelaajille halutaan antaa enemmän peliaikaa, vaikka paikalle olisi kenties heittää sillä hetkellä parempi veteraani.

Ja kun tuota fyysistä pakettia Dachin kohdalla punnitaan niin hänen henkiset ominaisuudet ovat lopulta ne, joiden takia organisaatiossa häneen uskotaan. Colliton vertasi Dachin tahtotilaa ja kilpailuviettiä Toewsin vastaavaan. Mitä isommat panokset, sitä enemmän Dach haluaa olla kantamassa vastuuta. Ja kuten aiemmin on jo tullut ilmi hänen työ- ja harjoittelumoraalinsa ovat huippuluokkaa. Uskallan väittää ilman suurempia juonenkäänteitä (paha loukkaantuminen jne.), että Kirby tulee kantamaan Toewsin jälkeen C:tä rinnassaan. Dachille tekee varmasti myös hyvää kasvaa mm. Toewsin ja Kanen taustalla ja tästäkin syystä on arvokasta, että nämä seuraikonit jatkavat uraansa Blackhawksissa.

Edit. Lisätään nyt tämä viime vuoden On The Clock -sarjan viimeinen jakso, kun teemaan sopii:



 
Viimeksi muokattu:

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Ihan samat fiilikset täälläkin. Kun nyt mietitään tuota Dachin pakettia ihan vaan fyysisesti, niin iso ja taitava rightin puolen sentteri, joka pystyy pelaamaan kaikkia rooleja alivoimasta ylivoimaan. Tuohon varteen kun saa vielä pari kiloa massaa ja voimaa lisää, niin onhan tuo hänen upside todella korkealla. Olen kuitenkin aina vähän varovainen odotuksien suhteen ja yritän muistuttaa, että kyseessä on vielä kovin nuori pelaaja ja näillä nuorilla pelaajilla tulee suvantovaiheita eikä kehitys aina tapahdu johdonmukaisesti. Dachilla on toki vielä paljon kehitettävää esim. aloituksissa ja röyhkeydessä päättää itse hyökkäyksiä, kun tuppaa vielä raipemaisesti hakea sitä syöttöä hyvästäkin maalipaikasta huolimatta.

Dach osoitti kuitenkin viime kaudella sellaisen kehityskaaren jollaista ei ihan joka päivä nähdä. Colliton totesi, että Dachille haluttiin antaa syksyllä paikka joukkueessa, vaikka joku konkaripelaaja olisi todennäköisesti ollut parempi. Tämä sijoitus kuitenkin maksoi itsensä takaisin viimeistään kuplassa, jossa Dach oli yksi joukkueen parhaimmista pelaajista. Tämä on myös se linja, jota Colliton ja Blackhawks aikovat seurata jatkossakin. Nuorille pelaajille halutaan antaa enemmän peliaikaa, vaikka paikalle olisi kenties heittää sillä hetkellä parempi veteraani.

Ja kun tuota fyysistä pakettia Dachin kohdalla punnitaan niin hänen henkiset ominaisuudet ovat lopulta ne, joiden takia organisaatiossa häneen uskotaan. Colliton vertasi Dachin tahtotilaa ja kilpailuviettiä Toewsin vastaavaan. Mitä isommat panokset, sitä enemmän Dach haluaa olla kantamassa vastuuta. Ja kuten aiemmin on jo tullut ilmi hänen työ- ja harjoittelumoraalinsa ovat huippuluokkaa. Uskallan väittää ilman suurempia juonenkäänteitä (paha loukkaantuminen jne.), että Kirby tulee kantamaan Toewsin jälkeen C:tä rinnassaan. Dachille tekee varmasti myös hyvää kasvaa mm. Toewsin ja Kanen taustalla ja tästäkin syystä on arvokasta, että nämä seuraikonit jatkavat uraansa Blackhawksissa.

Edit. Lisätään nyt tämä viime vuoden On The Clock -sarjan viimeinen jakso, kun teemaan sopii:



Kuin omalta näppikseltä. Lisätään vielä omia ajatuksia. Dachin kohdalla tuo kehityksen ennustaminen voi olla vieläkin vaikeampaa, koska kyseessä on tavallaan vähän tällainen "Late bloomer". Tästä kertoo jo paljon se, että tosiaan ainoat kokemukset majusta ovat U17-turnee ja U18-Hlinka. Eli ei ole ollut junnuissa ihan näitä Kanadan kärkilupauksia ja on jäänyt rannalle joukkueista. Ei myöskään draftin aikana vielä ollut ehkä kolmanneksi paras pelaaja, vaan taakse jäi vielä vähän parempia pelaajia. Eli ne suuret kehitysloikat tulivat tavallaan juuri muutamia vuosia ennen draft-vuotta.

Ja ei todellakaan vielä viime syksynä näyttänyt miltään niin ihmelliseltä kaverilta pelaillessaan ensimmäisiä NHL-pelejä, mutta kauden aikana oli näkyvissä jo tosiaan kehitystä. Ja sitten jos nyt puhutaan tästä koronatauon kehitysloikasta, niin sehän nyt oli ihan massiivinen. Nyt tullaan tavallaan siihen pointtii. Ihan mahdollista, että siellä on tullut jälleen valtava kehitysloikka tämän tauon aikana tai sitten on mahdollista, että kehitystä on tullut vain vähän. Varsinkin kun otti jo korona tauon aikana niin valtavan loikan, niin on epätodennököistä, että nähtäisiin nyt samanlaista. Niinhän se menee esim. voimailussakin, että kun aloittaa pumppaamaan rautaa niin ensimmäisen vuoden aikana saattaa tulla jopa 10-15 kiloa varteen ja sen jälkeen mennään jollain max. puolen kilon-kilon kasvulla.

Vielä tuosta mentaalipuolesta. Todella positiivinen asia, että on tervepäinen ja kilpailullinen kaveri. Tätä kun tunnutaan pitävän välillä jopa liian itsestäänselvyytenä, että kaikki nykyajan nuoret ovat tällaisia avoimia, tervepäisiä ja pelottomia. On tuossa mediassakin noussut, parin viime viikon aikana ihan yksi täysin vastarannan tapaus esille...
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kenties tämä Chicagon linja eroaa kuitenkin Detroitin vastaavasta siinä suhteessa, että nyt reagoidaan hieman aikaisemmin. Detroitia on helppo arvostella, mutta harva joukkue oli yhtä menestynyt kuin he 90-luvun lopusta alkaen 2000-luvun lopulle ja vielä 2013 Detroit oli lähellä tiputtaa Chicagon konferenssin finaaleista. Niklas Lidströmin lopettaminen oli kenties isoin yksittäinen tekijä lievälle alamäelle, joka jyrkkeni sitten Datsyukin sekä Zetterbergin poistuessa estraadilta. Tuollaisten pelaajien korvaaminen ei käy helposti. Toistaiseksi viimeinen pudotuspeliesiintyminen Red Wingsillä on kaudelta 2015-16 jolloin Datsyuk oli 37 ja Zetterberg 35 vuotta vanha. Kenties sielläkin ajateltiin, että Nyquistit, Tatarit, Larkinit jne. ottavat sitten vanhojen väistyttyä homman haltuun, mutta ei se nyt ihan niin kivuttomasti mennytkään.

Marian Hossan vetäytyminen kiekon parista oli Chicagolle vähän sama, kuin Lidströmin poistuminen Detroitin kokoonpanosta. Chicagoa ei ole pudotuspeleissä sen koomin näkynyt ellei nyt sitten lasketa tätä armolla kuplaan mukaan pääsyä. Nyt jos tuolta poistettaisiin Toews, Kane ja/tai Keith, niin voi vain kuvitella sitä rämpimisen ja porun määrää mikä siitä seuraisi.

Niin siis ilman Lidströmiä mentiin vielä neljästi pudotuspeleihin.

Datsyukin poistumisen jälkeen (2016) ei ole playoffseja näkynyt. Siten tämä ois se "Hossan poistuminen" enemmänkin. Kronwall oli erinomainen kärkipakki 3 vuotta (-13, -14 -15) Lidaksen jälkeen, sitten hänelläkin loukit alkoi syödä tasoa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
En tiedä voiko Dachista puhua "late bloomerina", mutta huhut kertovat että hänellä oli kasvupyrähdys varausvuotenaan, mikä vaikutti motoriikkaan ja luisteluun hidastavasti jonkin verran. Dachin luistelua markkinoitiin jossain kohtaa lievänä heikkoutena, mikä osoittautui lopulta täysin vääräksi analyysiksi.

Jos muistan oikein, niin Dach oli loukkaantunut U20-kisojen aikaan ja taas U18-turnauksen aikaan hän pelasi WHL:n pudotuspelejä tai sitten oli jotain pientä loukkia noiden pudotuspelien jälkeen eikä siksi edustanut Kanadaa alle 18-vuotiaiden kisoissa. Siellä olisi varmuudella ollut ainakin ilman esteitä.

Jos nyt verrataan Ryan Getzlafiin, jota pidettiin Dachin verrokkina NHL-pelaajista draftin alla, niin Getzlafin lopullinen läpimurto tuli kaudella 2007-08 tai kenties jo edellisen kauden pudotuspeleissä, jolloin nosteli kannua toisella NHL-kaudellaan. Varauksesta oli kulunut tuolloin nelisen vuotta. Olen enemmän kuin tyytyväinen, jos Dach yltää joskus edes lähelle Getzlafin tasoa parhaimmillaan. Mitään suurta estettä tälle en näe, ellei sitten joku paha loukkaantuminen tule tielle.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Niin siis ilman Lidströmiä mentiin vielä neljästi pudotuspeleihin.

Datsyukin poistumisen jälkeen (2016) ei ole playoffseja näkynyt. Siten tämä ois se "Hossan poistuminen" enemmänkin. Kronwall oli erinomainen kärkipakki 3 vuotta (-13, -14 -15) Lidaksen jälkeen, sitten hänelläkin loukit alkoi syödä tasoa.

Kenties näin joo. Totesinkin, että lievä alamäki alkoi Lidströmin lopettamisen jälkeen. Detroit ei kuitenkaan edennyt enää kuin kerran toiselle kierrokselle, jolloin se oli tosin lähellä tiputtaa juuri mestaruuteen lopulta porskuttaneen Chicagon.

Joka tapauksessa Marian Hossan poistuminen Chicagon vahvuudesta teki ison loven joukkueeseen monessakin suhteessa. Blackhawksin uuden tulemisen suhteen todella kriittinen tekijä on puolustuksen kehittyminen. Mikäli mm. Mitchell tai Boqvist eivät kykene kehittymään puolustuksen johtohahmoiksi Keithin hiipuessa pikkuhiljaa takavasemmalle, Blackhawksin uusi kukoistus siintää yhä kauempana horistontissa.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
En tiedä voiko Dachista puhua "late bloomerina", mutta huhut kertovat että hänellä oli kasvupyrähdys varausvuotenaan, mikä vaikutti motoriikkaan ja luisteluun hidastavasti jonkin verran. Dachin luistelua markkinoitiin jossain kohtaa lievänä heikkoutena, mikä osoittautui lopulta täysin vääräksi analyysiksi.

Jos muistan oikein, niin Dach oli loukkaantunut U20-kisojen aikaan ja taas U18-turnauksen aikaan hän pelasi WHL:n pudotuspelejä tai sitten oli jotain pientä loukkia noiden pudotuspelien jälkeen eikä siksi edustanut Kanadaa alle 18-vuotiaiden kisoissa. Siellä olisi varmuudella ollut ainakin ilman esteitä.

Jos nyt verrataan Ryan Getzlafiin, jota pidettiin Dachin verrokkina NHL-pelaajista draftin alla, niin Getzlafin lopullinen läpimurto tuli kaudella 2007-08 tai kenties jo edellisen kauden pudotuspeleissä, jolloin nosteli kannua toisella NHL-kaudellaan. Varauksesta oli kulunut tuolloin nelisen vuotta. Olen enemmän kuin tyytyväinen, jos Dach yltää joskus edes lähelle Getzlafin tasoa parhaimmillaan. Mitään suurta estettä tälle en näe, ellei sitten joku paha loukkaantuminen tule tielle.
Joo se late bloomer oli vähän huono vertaus. Se oli jonkinlainen löysähkö viittaus tuohon ikään, koska ei ollut ehkä ihan niin junnuna niin hypetetty pelaaja versus mille tasolle on jo noussut. Ja voi vielä noustakaan. Ja noista juniori maajoukkueista, niin tuosta loukkaantumisesta en ollut tietoinen. Sekä en myöskään näistä U18-kisojen aikaan pelatuista poffeista. Ihmettelinkin, kun Dachin edustus Kanadan paidassa oli jäänyt niin vähäiselle. Ja aika tyytyväinen itsekin olen jos koskaan pääse lähellekään prime-Getzlafin tasoa. Getzlaf oli kuitenkin parhammillaan yksi maailman parhaista pelaajista, ellei jossain kohtaa jopa paras (tekee kyllä kipeää myöntää, koska Getzlaf ei ihan niihin omiin suosikkipelaajin kuulu.) Vielä lisäyksenä tuohon edelliseen viestiini, että tosiaan se Dachin potentiaali saattaa olla jopa kovin, noista hänen vuonna draftatuista pelaajista.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tässä on ajantaju mennyt sekaisin kaiken maailman virusten sekoittaessa pakkaa. Dach ei tietenkään pelannut edellisissä nuorten kisoissa, koska Blackhawks ei häntä Kanadan joukkueeseen lainannut. Nuo U18-kisat jäivät tosiaan väliin taas WHL:n pudotuspeleissä tulleen loukkaantumisen takia, eikä hän ollut pelikuntoinen edustamaan vaahteralehtiä siellä.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Kevin Lankista ollaan viemässä huhuissa KHL:ään ja Avangard Omskiin. Huhuasteella vielä, joten ei ole varmuutta onko kyseessä laina diili vai pysyvä ratkaisu.




Pius Suter nousee myös Sveitsin B-liigasta GCK Lionsista, pääsarjaan Zurich Lionsin riveihin, jossa iski viime kaudella 30 maalia ja 50 pistettä. B-sarjassa Suter iski nyt alkukaudella tehot 2+3 kuudessa pelissä


 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Lankisen leiriltä olisikin mielenkiintoinen veto tässä kohtaa lähteä pysyvästi koronaliigaan, kun NHL:ssä tarjoutuu aito mahdollisuus napata ykkösveskan rooli?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Lankisen leiriltä olisikin mielenkiintoinen veto tässä kohtaa lähteä pysyvästi koronaliigaan, kun NHL:ssä tarjoutuu aito mahdollisuus napata ykkösveskan rooli?

Varmaan ensin pitäisi purkaa juuri keväällä tehty kahden vuoden jatkosopimus. Tuohan on paras mahdollinen sopimus mitä noilla näytöillä voi saada. Vaikka on kahden suunnan sopimus niin palkka AHL:ssa on ihan parhaiden pelaajien luokkaa. Toinen vuosi onkin sitten jo yksisuuntainen. Ja tosiaan mahdollista on napata nyt suoraan NHL-vahdin paikka ja vaikka ihan ykkösmoken.

Itse en usko alkuunkaan tuohon uutiseen. Siis muuten kuin NHL-lainana KHL:ään.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse en usko alkuunkaan tuohon uutiseen. Siis muuten kuin NHL-lainana KHL:ään.
Vaikea uskoa, että Lankisen sopimus olisi purettu. Uutisessa mainittiin, että neuvottelut olivat vaikeita, koska Lankisella on juuri solmittu kaksivuotinen sopimus ja mainittiin myös tuo palkka. KHL ei tee lyhyitä lainoja ulkomaalaisille, joten kyseessä lienee loppu kauden laina.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Lankisen leiriltä olisikin mielenkiintoinen veto tässä kohtaa lähteä pysyvästi koronaliigaan, kun NHL:ssä tarjoutuu aito mahdollisuus napata ykkösveskan rooli?
Joo nyt kun on tulossa NHL:ssä näytönpaikka niin en usko mitenkään pidempään KHL-ratkaisuun Lankisen osalta.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks

Lazerus ja Powers haastattelevat tällä kertaa pääkoutsia. Todella hyvä ja informatiivinen pläjäys jälleen kerran. Mielenkiintoista oli kuulla mm., että Colliton on usein yhteydessä Scotty Bowmaniin ja miksi Colliton päätti aikanaan vaihtaa Ruotsin Rockfordiin.

Täytyy sanoa, että Bowmanin sekä Collitonin ulostulojen jälkeen olen paljon paremmin kartalla organisaation linjasta. Eri asia on sitten kannattaako tuota linjaa vai ei, mutta molemmat ovat vaikuttaneet aidon vilpittömiltä ja avoimilta asioiden suhteen. On hienoa saada kuullat perusteet, miksi tiettyjä ratkaisuja on tehty jne. Strategia on siis olemassa. Se miten tuo valittu linja lopulta toimii ja onnistuu selviää kyllä aikanaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös