Hiljaista on ja ties kuinka pitkään, joten pitää yrittää jotenkin tuota tyhjiötä täyttää. Olisipa piristävää edes kuulla Dylan Stromen jatkosopimuksesta, mutta sillä ei nyt tunnu olevan kiirettä. Ajattelin, että pistetääs ilmoille oma näkemys Blackhawksin top 10 prospekteista, kun tuolla HfBoardsilla on jälleen käynnissä äänestys koskien Blackhawksin lupauksia. Tuo lista taitaa venyä kahdenkymmenen nimen mittaiseksi ja muokkautuu siis täysin nimimerkkien antamien äänien mukaan.
Kymmenen parhaan listaaminen on jo riittävän haasteellista itselleni, joten en yritä sen pidemmälle tätä viedä. Rajaan myös kaikki ennen vuotta 1998 syntyneet pois listaltani eli mm. Pius Suter ja Wyatt Kalynuk eivät nyt listalleni yllä. Kirby Dachin ja Adam Boqvistin jätän myös listalta pois, vaikka voisivat hyvinkin siinä olla ykkönen ja kakkonen.
Lista perustuu täysin omaan näkemykseeni pelaajien potentiaalista ja on enemmän sekä vähemmän mutupohjalta vedetty, mutta vedetään silti. Yritän kuitenkin jotenkin perustella näkemykseni pelaajien kohdalla.
Blackhawks top 10 prospektit (pelipaikka ja syntymävuosi):
1. Ian Mitchell (D, 1999)
Näen tässä pelaajassa potentiaalia kasvaa parhaimmillaan ykkösparin puolustajaksi, joka pystyy pelaamaan paljon minuutteja erilaisissa tilanteissa. Ei omaa Boqvistin kaltaista lahjakkuutta hyökkäyspäähän, mutta kokonaisvaltaisessa pelaamisessa Boqvistia parempi.
2. Drew Commesso (G, 2002)
Kenties hieman yllättäen tämän vuoden kakkoskierroksen varaus on tässä kohtaa jo, mutta koska talenttia on kehittyä ykköstorjujaksi ja tuon potentiaalin vuoksi nostan hänet tässä kohtaa ohi mm. Reichelin. Mahdollisuus on myös ettei tule pelaamaan peliäkään NHL:ssä. Molareista kun ei koskaan tiedä.
3. Lucas Reichel (LW, 2002)
Älykäs pelaaja, jonka näen parhaimmillaan kakkosketjun laidalla tukipelaajaan roolissa. Tuskin kasvaa NHL-tasolla offensiiviseksi dynamoksi, mutta käyttökelpoinen top 6 -hyökkääjä voi hyvinkin tulla.
4. Nicolas Beaudin (D, 1999)
Hieman vähemmälle huomiolle jäänyt näistä puolustajalupauksista. Ensimmäinen pro-kausi ei ollut se helpoin, mutta Beaudinissa on kaikki ainekset olla joku päivä luotettava ja älykäs kahdensuunnan puolustaja NHL:ssä.
5. Philipp Kurashev (C, 1999)
Hyödyllinen keskiketjujen pelaaja, joka pystyy aina silloin tällöin myös tekemään tehoja. Kenties hieman samaa pelaajana kuin Reichelissa, mutta lahjakuutta ripaus vähemmän.
6. Artur Kayumov (LW, 1998)
Mahdollinen mustahevonen tulevaisuuden kärkiketjuihin. Taitava laituri, joka pelaa vielä pari kautta Lokomotivin joukkueessa. Tuon sopimuksen jälkeen tulisi olla sitten jo melko valmis hyppäämään puikkoihin. Tehot ovat viime peleissä hieman hiipuneet lupaavan alun jälkeen, mutta potentiaali ei.
7. Michal Teply (RW/LW, 2001)
Hyökkäyspään vaistot hyvällä tasolla ja kokoakin löytyy. Kysymys kuuluu saako kehitettyä liikettä riittävälle tasolle pelatakseen NHL:ssä joku päivä? Mikäli tuo osa-alue kehittyy, voi haastaa edellä mainittuja laitureita kilpailussa top 6 -roolista.
8. Alec Regula (D, 2000)
Isokokoinen rightin pakki, jolla on kenties enemmän potentiaalia oman pään pelaamisessa, mutta ainakin junioreissa oli Londonin Knightsin ylivoimakuvioissa tärkeä lenkki bumper-roolissa. Ajattelen, että kattona kolmosparin luotettava ratsu ja tarvittaessa ylivoimalla käytettävä "salainen ase".
9. Evan Barratt (C, 1999)
Tässä pelaajassa näen sellaisen köyhän miehen Dave Bollandin. Monikäyttöinen pelaaja jolla on hyvä peliäly, mutta hänelläkin on tekemistä luistelun kanssa. Maksimissaan kolmosketjun luotettava ja hyvä joukkuepelaaja.
10. Alex Vlasic (D, 2001)
Lähes parimetrinen jenkkipankki ei tule koskaan pisteitä latomaan, mutta parhaimmillaan voi kasvaa luotettavaksi puolustavaksi pakiksi kolmospariin ja alivoimaan erikoismieheksi. Vlasic on sananmukaisesti pitkä projekti, jonka kanssa ei tarvi hoppuilla.
Nämä näkemykset pohjautuvat vain ja ainoastaan omiin ajatuksiin että mielikuviin. Osaa näistä pelaajista en ole nähnyt kuin youtuben kautta pieniä pätkiä sieltä täältä. Toisia sitten taas vähän enemmän, mutta lukenut raportteja ahkerasti ja muodostanut näkemykseni sitä kautta. Voin olla tapani mukaan täysin kujalla näkemysteni kanssa, mutta yritin nyt vaan täyttää tätä hiljaiseloa Blackhawksin osalta.
Tietenkin jos ikähaarukkaa olisi nostanut niin lista näyttäisi erilaiselta. En nyt halunnut kuitenkaan tähän sotkea näitä vähän vanhempia "lupauksia". Pius Suter on samanikäinen kuin Kubalik, Kalynuk DeBrincatin ja Stromen ikäluokkaa. Alex Nylander olisi ikänsä puolesta listalle mahtunut, mutta on jo yhden kokonaisen kauden verran pelejä vyöllään hänelläkin. Potentiaalia on hänelläkin jopa enemmän kuin kenelläkään listalla olevalla, mutta tuntuu että enimmäkseen se on nyt pääkopasta kiinni ja aikaa on kenties enää kauden verran saada tuo kuntoon. Ainakin Blackhawksin organisaatiossa sillä nurkan takana jo kurkkii seuraavia kokelaita.
Linkkinä loppuun tuo tämän vuoden viimeinen On The Clock -jakso. Olisi mielenkiintoista nähdä leikkaamaton versio, että mitä kaikkea siellä on juteltu? Nyt saatiin näyttämään siltä, että Reichel tipahti syliin, vaikka aika harvassa oli hänet arvioitu menemään top 20 joukossa. Kyllä tuosta ainakin se kuitenkin selvisi, että Guhle tai Reichel oli ne nimet joita tuossa kohtaa kiikaroitiin. Ilmeisesti myös Nashvillen kanssa yritettiin hieroa kauppaa ja Askarov oli varmasti kiikarissa. Pyyntö oli sitten lopulta niin kova, että Bowman ei painanut liipasinta: