Lucas Reichel ja Drew Commesso eivät tosiaan olleet nimiä, joita tuli ajateltua kahden ensimmäisen varauksen kohdalla. Omat tunteet ja ajatukset ovat lopulta kuitenkin ihan yhtä tyhjän kanssa kuten on tosiaan draftin voittajat ja häviäjät niputtaminen heti varaustilaisuuden jälkeen. Tulos nähdään muutaman vuoden viiveellä ja näillä on nyt mentävä. Organisaatiot tekevät kuitenkin huikean määrän työtä nuorten pelaajien scouttaamiseen ja heidät tarkkaillaan lähes puhki ihan jokaiselta kantilta eli varausten taustalla on paljon sellaista infoa, josta me tavan ihmiset emme tiedä tuon taivaallista. Se ei silti tarkoita etteikö organisaation ihmiset tee virheitä ja vääriä valintoja.
Mark Kelley muuten nimesi Commesson olleen sellainen varaus, jonka kohdalla oli huolissaan toisen organisaation ehtivän ensin. Viittasi näihin joukkueisiin, joilla oli useampia toisen kierroksen vuoroja. Yhtenä valintakriteerinä saattaa myös olla se, missä varattavat pelaajat pelaavat jatkossa. Commesson kohdalla nostettiin esiin sitä, että on menossa Boston Universityn ohjelmaan ja pitävät sitä hyvänä kasvualustana. Kelleyn mainitsi myös Commesson kohdalla peliälyn, jota kuulemma harvoin maalivahtien kohdalla nostetaan esiin, mutta Commesso osaa kuulemma lukea peliä loistavasti ja vaistoaa tilanteita etukäteen.
Landon Slaggertin ja Wyatt Kaiserin varauksista olen varovaisen tyytyväinen. Slaggert vaikuttaa tuollaiselta köyhän miehen Hollowayltä. Fyysinen, kahden suunnan pelaaja, joka alkoi löytämään myös hyökkäyspään tehoja kauden edetessä. Mielenkiintoista seurata hänen otteitaan Notre Damen yliopistojoukkueessa jatkossa.
Wyatt Kaiser on myös erittäin mielenkiintoinen nuori puolustaja. Oli muuten Bob McKenzien listalla sijalla 81 eli Bobilta tarkka osuma tuossa kohtaa. Kaiserista hyvä Michael Russon juttu The Athleticillä(€):
The free-wheeling defenseman is not just a hockey player. He’s a teenager with lots and lots of hobbies.
theathletic.com
And the scouts really like his game because he can do a little bit of everything.
Lyhyt lainaus:
“He’s very cerebral,” Brackett said. “Outside of hockey, I think he thinks a lot and processes, and that’s how he plays the game, too. He’s got a really good brain, good feet, he plays with poise. I think that’s why he can go to Dubuque to play junior hockey, he’s able to step right in seamlessly, then come back to his high school team and lead by example. I think when he gets to Duluth, you’ll start to see because he can move the puck so efficiently that his offense will start to come.”
***
#140 D Isaak Phillips
#171 C Chad Yetman
#188 D Louis Crevier
Isaak Phillips iski Blackhawksin scouttien silmään heidän tarkkaillessaan Sudburyn peleissä lähtökohtaisesti Quintin Byfieldiä ja Jack Thompsonia, mutta Phillipsin kypsä pelaaminen vakuutti heidät joka kerta. Isokokoinen ja enemmän puolustussuuntaan orientoitunut pakki kuten tällä kertaa tuntui teema varattujen puolustajien kohdalla olevan. Kanadan ja Jamaikan kansalaisuudet taustalla ja kertoi äitinsä sukujuurten olevan Suomesta.
Chad Yetman oli pari vuotta yli-ikäinen tähän draftiin ja en oikein päässyt kärylle, miksi häneen nyt päädyttiin. Pienehkö laituri oli Erie Ottersin paras maalintekijä OHL:ssä viime kaudella 43 maalilla 61 pelissä.
Chicago teki vielä Montrealin kanssa kaupat ja hankki seitsemännen kierroksen vuoron vaihdossa ensi vuoden vuoroon samalta kierrokselta. Valinta osui viimeisellä kierroksella
Louis Crevieriin, joka on yli kaksimetrinen puolustaja QMJHL:n Chicoutimin joukkueesta. Tälläisen youtube-pätkän löysin internetin syövereistä:
Siitä tulevaisuuden kolmospariin Alex Vlasicin pariksi, niin olisi sellaiset neljä metriä ihmislihaa takalinjoilla luutimassa.
***
Chicago teki QO:t odotetusti Kubalikin ja Stromen kanssa, mutta mm. Subban, Koekkoek ja Caggiula jäivät ilman.
We're starting to see just how limited the Blackhawks may be financially this offseason.
theathletic.com