Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Näköjään Brandon Saadin vaihtoarvo tässä vallitsevassa tilanteessa ei sitten ollut sitä mitä odotin. Mutta silti, oliko hänet pakko kaupata näin halvalla? Käytännössä Nikita Zadoroviin. Anton Lindholm ja Dennis Gilbert muita liikkuvia osia.

Nyt alkaa mennä jo todella vaikeaksi löytää mitään järkiperustetta. Saadia kohtaan toki on se tietty sentimentaalinen puoli, mutta silti.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Hyvä kauppa omaan makuun, sanokoon analyticsit näistä pelaajista mitä sanovat. Zadorovista saadaan kunnon isäntä pakistoon ja tekee varmasti hyvää tuolle puolustukselle. Saad ei ole mikään kummoinen pelaaja ollut enää aikoihin. Ihme ylipäätään, että edes kelpasi millekään contenderille.
 
Fucking right Chicago

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blackhawks
Ei tämä kauppa nyt ihan toivottu ole, vaikka itsekin epäilin Saadin vaihtoarvoa. Olisin silti uskonut, että jokin prospekti tai pickejä olisi hänestä saatavilla, jotka auttaisivat rebuildia paremmin. Saadia ei ollut mikään pakko juuri nyt kaupata. Olisi hyvin voinut odottaa vaikka siirtorajalle ja katsoa, tuleeko parempaa diiliä tarjolle. En usko, että Saadin arvo olisi kauden aikana tippunut ja etteikö saman tasoista diiliä olisi joka tapauksessa saatu myöhemminkin. Saadista jäi myös 1m Chicagon cappiin.

Saadista luopuminen ei kuitenkaan tuota sen isompaa tuskaa. Potentiaalia mielestäni olisi vielä tehokkaammaksi voimahyökkääjäksi, mutta on jäänyt vähän tuohon keskinkertaisuuden tielle. Toki hän on monipuolinen pelaaja, mutta ymmärrän silti hyvin, ettei kuulunut tulevaisuuden suunnitelmiin.

Olen jonkin verran katsonut Coloradon pelejä, ja käsitykseni Zadorovista on, että kyseessä olisi fyysinen jyrä, joka pystyy kuitenkin kiekonkin kanssa pelaamaan. Laukaus on kova. Liikkeeseen en ole kiinnittänyt huomiota, joten onko se ongelma? Onko miten hyvä omassa päässä? Colorado-asiantuntijat voisivat vähän kertoa ukosta tarkemmin.

Joka tapauksessa, puolustuksen vasempi puoli on enemmän avoin nyt ja tulevaisuuttakin ajatellen. Siellä on vanhus Keith ja erittäin lasinen de Haan sekä oikeastaan jonkinlaisia arpoja. Tarkoituksena kuitenkin ymmärtääkseni oli antaa mahdollisuuksia ainakin Carlssonille ja Kalynukille, ehkä myös Beaudinelle. Näin pitäisikin tehdä, jotta nähdään, mitä heissä on.

Zadorov on vuoden jälkeen RFA, joten tässä on toki hyvin nyt aikaa katsoa, olisiko hän tulevaisuuden palasia. Ikää on kuitenkin vasta 25, joten mahdollistahan tuokin on.

Muitakin liikkeitä voi vielä toki tulla. Tämän liikkeen jälkeen näkisin ainakin de Haanin liikutettavana, mutta good luck with that.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Pehmeä tai kova, mutta selvä vahvistus tuohon pakistoon. Saatiin lisäksi lisää tilaa cappiin. Saad oli kalpea varjo itsestään tämän toisen visiitin aikana, joten en ihmettele, miksi vaihtoarvo jäi suht alhaiseksi. Toivottavasti Coloradossa alkaa taas kulkea.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Saad ei ole kummoinen pelaaja ja Zadorov on pehmeä. Siinä on kaksi väittämää (tiedä sitten kuinka tosissaan heitetty?), joita voisi lähteä purkamaan. Antaa kuitenkin olla ja pureskellaan kauppaa nyt muuten vaan.

Tässäkin kaupassa haiskahtaa taloudelliset vaikutukset taustalla. Chicago tekee vajaat pari milliä tilaa kattoon ja olisikohan siellä Bowmanilla kuitenkin joku rajoittamaton vapaa-agentti kiikarissa? Tai sitten tällä karsittiin kuluja Stromen jatkosopimuksen tieltä. Tämä off season tulee olemaan pitkä, kuka tietää kuinka pitkä ja rosteria voi muokata myöhemminkin. Kunhan nyt nähdään miten maailma makaa pandemian edessä tulevina kuukausina.

Nikita Zadorovista Blackhawks saa alakertaansa puolustajan, jollaista sillä ei ole aikoihin ollut. Zadorov on kärsinyt loukkaantumisista uransa aikana ja ainakin viime syksynä tuli osumaa isosti leukaan, mikä saattoi hieman hidastaa venäläisen menoa fyysisesti. Jotain nilkkavaivaakin on aiemmin ollut. Ihan pelkästään jo tilastoja kurkkimalla Zadorov oli Coloradon ahkerin taklaaja runkosarjassa ja koko liigan seitsemänneksi aktiivisin 175 taklauksella ja pudotuspeleissä Coloradon puolustajista eniten 51 niitillä. Pelkillä taklauksilla ei pitkälle pötkitä, mutta en tiedä miten Zadorovista saa pehmeän pelaajan? Muuten hänen tasonsa on minulle hieman hämärän peitossa, joten joku häntä viime kausina tarkemmin seurannut voisi valaista mitä tässä voi realistisesti odottaa?

Anton Lidholmin ja Dennis Gilbertin olisi voinut jättää tästä treidistä tekemättä. Lindholm on ilmeisesti fyysinen puolustava puolustaja, jolla ei hyökkäyspäähän ole mitään potentiaalia. Muistaakseni Chicago oli hänestä kiinnostunut aikoinaan, mutta Colorado ehti varata hänet 2014 viidennellä kierroksella. Gilbert on taas hyvin samankaltainen pelaaja.

Brandon Saad on taas mainettaan parempi pelaaja. Erinomainen täydentävä pelaaja, jonka voi heittää tilanteessa kuin tilanteessa kentälle. Saad on arvokas pala kannua tavoittelevassa joukkueessa tukipelaajana, mutta ei mikään sateentekijä huonomassa ympäristössä. Ei ollut Saadin vika, että tuli vaihdetuksi Panariniin, mutta sen takia suhtautuminen monella Hawks-fanilla on ollut negatiivissävytteinen. Kaikkea hyvää nyt sitten Saadille korkeuksiin.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"
(1)
  • Tykkää
Reactions: reme

Ralph

Jäsen
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

ipaz

Jäsen
Tuossa puolustajassa on kovuutta ihan yhtä paljon kuin Teemu Erosessa. Pidetään "fyysisenä" puolustajana kokonsa puolesta, mutta todellisuudessa on pehmeä.
No nythän sieltä tuli ammatiscoutin laatukommentti: "Zadorov on pehmeä". Tervemenoa samaan kaukaloon herran kanssa.

"Zad" on 196cm ja 104kg puolustuksen pommikone jolla on myös kauhea lämäri. 2014 alkaneella urallaan NHL:n pakeista 9. eniten taklauksia (samalla aikahaarukalla kärjessä Borowiecki, Polak, Gudas). Ei välttämättä taklaa joka kerta tappaakseen, mutta tuon kokoinen kaveri kun törmää niin sattuu varmasti. Lisäksi Zadorovissa on likainen puoli. Tekee paljon sääntöjen rajamailla olevia juttuja, eikä välitä vastustajan kommenteista pätkääkään. Vähän sellainen köyhän miehen Chris Pronger.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Tuo yllä oleva video laittoi kullin seisomaan!

Mitä enemmän tätä kauppaa miettii, niin sitä enemmän tykkään siitä Chicagon kannalta. Zadorov on pelaajana sellainen, jolla on potentiaalisesti sitä kuuluisaa x-faktoria, mitä aiempien kesien ollimäätöillä, slaterkuukkuilla ja calvindehaaneilla ei ole ikinä ollut. Zadorov on käsittääkseni pelannut parhaimmat pelinsä silloin kun on saanut kunnolla vastuuta ja tämä lupailee myös hyvää, sillä vastuuta pitäisi olla Hawksin alakerrassa tarjolla.

Paljon on tullut Stania parjattua viime vuosina, mutta tämä oli hyvä liike. En myöskään ymmärrä puheita, miksi Saadista olisi pitänyt pitää kiinni trade deadlinelle asti, jotta kaverista olisi mahdollisesti saanut vähän enemmän. Ei, ihan turha roikkua kiinni pelaajassa, jolla ei ole tulevaisuutta organisaatiossa. Nyt nuokin minuutit menee jollekin Pius Suterille ja hyvä niin.
 
Fucking right Chicago
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lico

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Tuossa puolustajassa on kovuutta ihan yhtä paljon kuin Teemu Erosessa. Pidetään "fyysisenä" puolustajana kokonsa puolesta, mutta todellisuudessa on pehmeä.
Mitähän mahdat selittää? Suosittelen tutustumaan vaikka taklaustilastoihin ja videoklippeihin, ennen kuin tällaisia teemueroskommentteja suollat tänne.
 
Allekirjoituspaikka myynnissä 5,99€/kk (ei määräaikaisuutta)

Ralph

Jäsen
Fyysinen peruspuolustaja. Voimaa on kuin siinä kuuluisassa pienessä kylässä ja vielä kun lässyttää venäläisellä aksentilla, niin varmasti ärsyttävä tapaus. Taklaa paljon ja kovaa, mutta älykkäänä pelaajana ei aja itseään kuitenkaan ulos. Miesvartiointi ei kuitenkaan ihan parhaalla tasolla ja välillä oma mies unohtuu vapaaksi lähellä maalia, vaikka toki aivan maalin edessä antaakin mielellään keppiä. Kiekon kanssa vähän ailahteleva. Normaalia puukäsipakkia parempi syöttelijä, mutta välillä avaukset lähtee ihan minne sattuu. Laukaus on kova ja tykkää laukoa, mutta tarkkuudessa parannettavaa. Ottaa liikaa turhia jäähyjä, enkä nyt tarkoita mitään tappeluita tai väkivaltaisuusjäähyjä vaan muuta pientä.

Todella hyvä pukukoppipelaaja ja todella pidetty persoona Avalanchen joukkueen sisällä. Sellainen hauska hyvällä itseironialla varustettu kaveri, josta hauska heittää läppää. Meikäläisen suosikkipelaaja Avalanchessa, tai siis nyt entinen sellainen. Odotettua, että lähtisi Avalanchesta, mutta että divisioonavastustajaan. No, taas yksi paita pitää seinällä kääntää väärinpäin, kuten aiemmin kävi Duchenen, Barrien ja Varlamovin kanssa.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Todella hyvä pukukoppipelaaja ja todella pidetty persoona Avalanchen joukkueen sisällä. Sellainen hauska hyvällä itseironialla varustettu kaveri, josta hauska heittää läppää. Meikäläisen suosikkipelaaja Avalanchessa, tai siis nyt entinen sellainen. Odotettua, että lähtisi Avalanchesta, mutta että divisioonavastustajaan. No, taas yksi paita pitää seinällä kääntää väärinpäin, kuten aiemmin kävi Duchenen, Barrien ja Varlamovin kanssa.
Hei ei paitaa tarvitse kääntää vaikka pelaaja vaihtaa seuraa. Voit ylpeästi pitää sitä edelleen koska peluri on suosikkisi.
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blackhawks
En myöskään ymmärrä puheita, miksi Saadista olisi pitänyt pitää kiinni trade deadlinelle asti, jotta kaverista olisi mahdollisesti saanut vähän enemmän. Ei, ihan turha roikkua kiinni pelaajassa, jolla ei ole tulevaisuutta organisaatiossa. Nyt nuokin minuutit menee jollekin Pius Suterille ja hyvä niin.
No joo, erittäin hyvä pointti tosiaan tämäkin, avaa tilaa muille tulevaisuuden pelaajille. Ajattelin itse vastine edellä tuota.

Tämän tyylistä pelaajaa ei ole tosiaan ollut. Ja kyllähän minäkin lisää fyysisyyttä huutelin rosteriin Vegas-sarjan jälkeen, kun se oli ihan selkeä puute.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Itse näen tämän ihan hyvänä treidinä, saatiin vähän cappiin tilaa ja yksi nuorehko NHL-valmis puolustaja pakistoomme. Kivahan tommonen pommittaja on olla oman joukkueen takalinjoilla ennemmin kuin vastustajalla. Kyllä Zadorov tekee meidän puolustuksestamme paremman ja samlla ikävämmän kuin ennen.

Saad oli kaveri jolla oli omasta mielestäni ylisuuri diili. Kokonaisvaltainen laituri toki kyseessä ja on sitä edelleen. Näin Saadissa potentiaalia kovempaan läpimurtoon myös pisteiden valossa mutta ei hän Chicagossa siihen syttynyt. Toivotaan että Coloradon tähtien rinnalla mies herää uuteen loistoon kohti seuraavaa tasoa. Hänet hankittiin Chicagoon aikanaan takaisin pitkälti sillä perusteella että hänestä saadaan vakavalle se puuttuva laituri kun tuohon tonttiin ei tuntunut paikkaajaa löytyvän mistään.

Treidi antaa yhdelle nuorelle laiturille näytönpaikan tai sitten Stanilla on joku nimi tuolle tontille muistivihossaan...
Gilbertin pelityyliin kerkesin jo hiukan ihastua, joten se osuus tässä vähän harmittaa.
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
En myöskään ymmärrä puheita, miksi Saadista olisi pitänyt pitää kiinni trade deadlinelle asti, jotta kaverista olisi mahdollisesti saanut vähän enemmän. Ei, ihan turha roikkua kiinni pelaajassa, jolla ei ole tulevaisuutta organisaatiossa. Nyt nuokin minuutit menee jollekin Pius Suterille ja hyvä niin.
Tämän allekirjoitan täysin. Mikä se vähän enemmän edes olisi? Jostain ykköskierroksen loppupään vuorosta ei välttämättä koskaan saada Zadorovin tasoista pelimiestä ja Zadorov on valmis nyt eikä toisaalta mikään ikäloppu. Brandon Saad ei enää sopinut tähän nykyiseen Chicagoon ja varsinkaan rakennusvaiheessa olevan porukan pirtaan yhtä hyvin. Mestaruutta tavoittelevaan joukkueeseen on taas oiva palanen.

Zadorov on kyllä tosiaan sellainen pelaajatyyppi, joita ei montaa ole Chicagon alakerrassa nähty. Ehkä joskus 90-luvun puolella oli viimeksi tuollaista fyysistä pakettia mukana. Zadorov ei varmasti mikään sateentekijä ole hänkään, mutta voi äkkiä nousta fanien yhdeksi suosikkipelaajaksi. Zadorov-Boqvist voisi olla ihan mielenkiintoinen kokeilu pakkiparina.

Kahden kauden kuluttua Chicagolla päätyy ufaksi mm. Shaw, deHaan, Murphy, Delia, Subban ja Carpenter olettaen ettei heidän kanssaan tehdä jatkoja tai sitten kaupata muualle ennen sopimusten päättymistä (tai Kraken syö). Tästä vapautuu sellaiset 15 miljoonaa kattoon, mikä riittää vallan hyvin Dachin ja Kubalikin jatkosopimuksiin. Ensi kauden jälkeen nyt ainakin Zach Smith on poissa rasittamasta ja noita rahoja voi sitten käyttää vaikkapa Zadorovin jatkosopimukseen. 2023 päättyy sitten kolmen legendan sopimukset eli Toewsin, Kanen ja Keithin. Mielenkiintoiset kolme vuotta edessä ja nähdä miten uuden aikakauden Blackhawksia rakennetaan ja kuinka hyvin?

Tehdään taas yksi Capfriendlyn työkaluilla pyöräytetty koostumushahmotelma:

Suter-Toews-Kubalik
Nylander-Dach-Kane
DeBrincat-Strome-Shaw
Highmore-Kämpf-Carpenter
Smith, Quenneville

Keith-Boqvist
deHaan-Murphy
Zadorov-Mitchell
Seabrook

Delia
Subban

Stromelle kaksi vuotta 2,5 aav sopimus. 23 pelaajan rosteri, jolla kattoon jää tilaa capfriendlyn mukaan karvan yli neljä miljoonaa dollaria.

edit. Ja korjataan nyt sen verran, kun oma muisti pätkii pahasti, että onhan Brent Seabrook ollut takalinjoilla fyysinen ja taklaustilastoissa on komeillut päälle kahtasataa parhaimmillaan per kausi. Dustin Byfuglien on tietenkin vielä kovempi jyrä, mutta Chicagossa pelasi käytännössä laidassa eikä pakissa.

Ja lisätään vielä toinen video Ero..siis Zadorovista, jossa toki paljon samoja kuin tuossa edellisessä, mutta kenties @Kaner vaihtaa alkkarit tän jälkeen:


 
Viimeksi muokattu:
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

God #88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, #88, Saipa
Tämä oli pitkästä aikaa Stanilta oikeasti hyvä treidi. Tykkään itse Zadorovista tosi paljon ja mielestäni hän näyttää kiekollisestikin paljon paremmalta, kuin mitä esim. pisteet antavat ymmärtää, ehkä siellä on vielä potentiaalia. Zadorov on lisäksi sopivan ikäinen ajatellen mahdollista uutta menestyskautta.

Kun nyt kerran menetettiin Bowmanin hölmöilyjen takia mahdollisuus yrittää vielä kerran kolmikolla Kane, Toews, Keith nostaa sitä kannua, niin on aivan oikein alkaa nuorentaa joukkuetta. Meiltä löytyy nyt kuitenkin Dach, Kubalik,DeBrincat ja puolustuksesta Boqvist ja Zadorov. Tuohon on mahdollista oikeilla muuveilla rakentaa menestyvää joukkuetta muutaman vuoden päähän.
 

KimpisenKaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Jokerit
Ensireaktio oli hieman laimea, mutta hetken pureskelun ja tuon eroottisen klipin jälkeen alkaakin jo maistumaan. Luulisi jo pelkän preesensin tuovan ryhtiä tuohon pakistoon, joka ei Murphyä lukuunottamatta hirveästi fyysisyyttä tarjoa. Tykkään myös siitä, että hyökkäyksessä on nyt yksi paikka nuorille lisää (olettaen, että Stan ei heitä intokiimassa tuota vapautunutta rahaa jonkun Corey Perryn päälle).

Toivon, että nyt kun Crow lähti tuo maalivahtitilanne pysyy nykyisessä muodossaan. Lähtökohtaisesti ollaan siellä viivan alapuolella, joten nyt jos koskaan on tilaisuus katsoa löytyykö tuosta kolmikosta uskottavaa startteria nhl tasolle. Kun ei free agencystä haettu ketään niin turha lähteä vääntämään kättä jostain Kuemperistä sun muista rebuildin kustannuksella.

PS. jos Saad kävelee ensi kesänä UFA markkinoille eiköhän Stan hae hänet jälleen kotiin jollain edullisella 3x5milj.$ lapulla.
Kolmas kerta kuitenkin toden sanoo vai mitä? (iso hymiö)
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Nyt kun on tuota kauppaa aamuvarhaisesta lähtien pureskellut, niin kai tää kääntyy tämmöiseksi perushyväksi hockeytreidiksi. Saad vain sattui olemaan yksi niistä suosikeista ja ehkä hänen suorituksiaan tulee myös vähän sokeastikin arvioitua. Mutta mutta, Zadorovin kaltainen puolustaja on menestyvästä joukkueesta pakko löytyä. Viimosen päälle joukkuepelaaja.

Mitä seuraavaksi? Zadorov vei tuossa nykyrosterissa käytännössä Carlssonin, Kalynukin tai Beaudinin paikan. Toki de Haan on varmasti loukkaantuneena vähintään 40 ottelua eli peliaikaa siellä varmasti on tarjolla.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Mitä seuraavaksi? Zadorov vei tuossa nykyrosterissa käytännössä Carlssonin, Kalynukin tai Beaudinin paikan. Toki de Haan on varmasti loukkaantuneena vähintään 40 ottelua eli peliaikaa siellä varmasti on tarjolla.
Capfriendlyn mukaan on LD/RD eli pystyy pelaamaan molemmilla puolilla? Täytyy tunnustaa, että en ole juurikaan seurannut miehen uraa, mutta pystyy siis pelaamaan oikealla ja vasemmalla vai?

de Haanin sama olkapää on operoitu kahdesti ja loukkaantumisherkältä pakilta kyllä vaikuttaa. Carolinassa pelasi kuitenkin 74 runkosarjapeliä, mutta toisaalta sitä edellisellä kaudella Islandersissa vain 33 peliä (sitä edellisellä täydet 82 matsia). Toivotaan, että tauko teki hyvää ja vammat olisivat takanapäin. Ainakaan kuplassa ei peliä haitannut yhtään, toki pelejäkin kertyi vain yhdeksän. Olkapäät vaan tuntuu olevan sellaisia, että kun kerran menee kunnolla poks niin riski on isompi mennä uudestaan.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

Pablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks
Itselle Zadorov kelpaa paremmin kuin hyvin. Pakisto huutanut jo pidempää isäntää ja nyt sellainen saatiin ja mahdollisesti pidemmäksi aikaa. Kyllähän Zadorovin tyylinen pommikone kivempi on omassa joukkueessa saatika vastustajalla. Pystyy herättämään joukkueen noilla painavilla taklauksilla, luistelee kokoisekseen hyvin ja kiekon kanssa ok. Turhat jäähyt kun karsii pois niin varmasti on iloa pidemmäksi aikaa.

Hieman omaa kokoonpanomutuilua:

Dach-Toews-Kubalik
DeBrincat-Strome-Kane
Suter-Carpenter/Kampf-Nylander
Highmore-Carpenter/Kampf-Shaw
Smith jne.

Keith-Murphy
Zadorov-Boqvist
DeHaan-Mitchell
Seabrook jne.

Delia
Lankinen/Subban

Tämä olisi kokoonpano jossa kaksi ekaa kenttää tekee tulosta ja kaksi alinta pelaa plusmiinus nollaa. Nylander toivottavasti rupee lunastamaan niitä odotuksia mitä hänelle on laitettu ja jos(/kun) näin käy niin silloin tuo @secord :in kokoonpano on todennäköisempi.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jahas, ilmeisesti toimiston muutokset ovat tulleet pelaajille täysin puskista. Täytyypä lueskella tossa piakkoin Lazeruksen artikkeli.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Siellä on ilmeisesti core-osasto "saanut tarpeekseen" viimeisimpien siirtojen seurauksesta. Mukava tulla uusien pelaajien joukkueeseen kun core antaa omat epäluottamuslauseet ilmoille...
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson

Two months ago, Jonathan Toews was back in his element: the Stanley Cup playoffs. Oh, sure, the circumstances were different — the Blackhawks were a 12th seed in an expanded postseason, they were quarantined in a bubble in Edmonton, and they were playing in an empty arena with tarps and giant video screens where 20,000 screaming fans normally would be.

But it was a postseason. A series. A chance at another Stanley Cup — really, the only thing left to chase when you’ve won three championships, two Olympic gold medals and just about everything else you can win in hockey. And sure enough, Toews did what Toews does, leading the Blackhawks past the Edmonton Oilers in four games, posting four goals and three assists in the process. His Game 1 performance can stand up against any of his other virtuoso efforts over the years.

Toews is only 32. He can still play. And he still wants to win.

But two months later, he’s wondering when, or if, he’ll get another chance.

The Blackhawks’ abrupt shift into a full-blown rebuild — kicking Corey Crawford to the curb, trading Brandon Saad to Colorado, not qualifying Drake Caggiula and Slater Koekkoek — has blindsided the final four members of the core.

And Toews, Patrick Kane, Duncan Keith and Brent Seabrook aren’t happy about it. As one source close to the veterans put it, “They’re pissed. The core guys have had enough.”

Toews took a far more measured — but still pointed — tack.

“Bottom line is, I want to win,” Toews told The Athletic on Saturday night. “The expectation for the other leaders on this team and myself is to come ready to training camp every year to be a playoff team. We prepare ourselves to win a Cup for our fans. I’ve never been told that we were going through a rebuild. That has never been communicated to me, for that matter. A lot of this comes as a shock because it’s a completely different direction than we expected.”

The negotiations — or lack thereof — with Crawford might have been a breaking point between the players and general manager Stan Bowman. After signing a two-year, $7.8 million deal with New Jersey, Crawford said on Saturday that the Blackhawks made one offer, for one year at around $3 million. The Blackhawks never budged and pulled the offer off the table before free agency began, choosing to give Malcolm Subban, Collin Delia and Kevin Lankinen a chance to show what they can be. Crawford said he was “devastated” and “shocked” after the phone call from Bowman.

The core was, too. They were also angry. Yes, Crawford is 35. But he’s still an elite goalie, with a .928 save percentage over the last three months of the season after taking the No. 1 job back from Robin Lehner.

“It’s sad,” Toews told The Athletic. “It’s really disappointing. Crow has given so much to this team. I feel he was ready to bring more in the next few years and still be a big part of this group. He had that mindset that he could help this team go deep in the playoffs again, and there’s no doubt that he could.”


Jonathan Toews said it was “sad” and “really disappointing” that the Blackhawks decided to part ways with Corey Crawford. (Elsa / Getty Images)
The timing of the rebuild is part of the issue. The Blackhawks have spent the past three seasons barely treading water in the Western Conference. But in each of the past two offseasons, they added veterans in an effort to win now. A team source said president John McDonough would never sign off on a full teardown, and the players felt they were making strides toward contention with an influx of young talent such as Dominik Kubalik, Kirby Dach and Adam Boqvist.

The series victory over the Oilers felt like proof of concept to them. But with McDonough fired during the pause and interim president Danny Wirtz bringing a fresh set of eyes — and potentially looking at a season with few fans in the stands, anyway — the rebuild apparently got the green light.

But that came as an unwelcome surprise to the core. Toews is just 32 and is a year removed from his most productive season. Kane remains one of the best players in the world and shows no signs of slowing. Keith is 37, and few can match his competitive fire. And Seabrook is coming off three major surgeries in an effort to get his career back on track and chase another Cup. And they’re all under contract for the next three seasons (the next four in Seabrook’s case).

So none of them saw this coming.

Of course, Bowman is under no obligation to discuss the team’s future with his players. Players play, managers manage. But if any group has earned the right to be a part of the discussion, it’s the one that helped turn the Blackhawks from a hockey black hole into a hockey hotbed (not to mention a money-making machine).

The disconnect between players and management became apparent at the trade deadline in February. While it was a perfectly reasonable and prudent thing to do at the time (back before the pandemic when Lehner figured to command upwards of $7 million in the offseason, and back when Crawford was still part of the plan), the players were disappointed when Bowman traded Lehner at the trade deadline back in February. As one player put it, “The rebuild started then.”

In the aftermath, Kane suggested to reporters that the players who have been around and have been on great teams could have a say in where the team went from there, saying, “I think it’s good to ask the players what they think, to be honest with you. We’re the ones who are playing every night. We see what’s going on in the locker room. … That would be a good road to go.”

But Bowman (who hasn’t spoken publicly since Thursday, when he announced the Crawford decision, but is expected to talk early in the week) largely dismissed the idea when asked about it the next day.

“Yeah, their job is to play hockey, not so much to manage a team,” Bowman said back in February. “I don’t think that’s really fair to them to kind of bring them into the decision-making process. They’ve earned the respect based on what they’ve accomplished, but on a day-to-day basis, just like I don’t go down there and talk to them about their shift last night in overtime — the coaches do that. I think they have their job to do and I have my job to do.”

So what happens now? Keith’s name has surfaced each of the past two trade deadlines, but he’s never been formally asked to waive his no-movement clause. Will staring down the barrel of a two- or three-year rebuild (that’s if all goes well) change his mind?

Keith has been a terrific mentor for Henri Jokiharju and Adam Boqvist the last two seasons. He’s taken to that role incredibly well. And he’s said that he wants to play until he’s 45. But last February, ahead of the trade deadline, he told The Athletic in no uncertain terms that he had no interest in being part of a long-term rebuild.

“Put it this way,” he said. “I want to be here. I want to win a Cup, though. I’ve already won one, I like it in Chicago, and I don’t want to go anywhere.”

Then he added, “Shouldn’t we be trying to win? I mean, we’re the Blackhawks, right? Let’s do it.”

Toews, Kane and Seabrook all have full no-movement clauses, too. They are in total control of their destiny. The source close to the group said there’s a sense that Bowman is almost trying to force their hand, to make life miserable enough that they want out, allowing the team to truly tear it down to the studs and start over. From the outside, that feels a little melodramatic. But it doesn’t really matter. The core four are defiant and united that they’re not going anywhere.

“They’re saying, ‘We’re not going to be the ones who go,'” the source said. “We’re not playing that game.”

Maybe Seabrook, who could find himself a rotational player as the No. 7 defenseman, could be open to taking on a larger role with the expansion Seattle Kraken if Bowman can work something out. But even that’s a long shot.

Asked directly if the unwelcome change in direction from management has him re-thinking his no-movement, Toews left no room for doubt.

“I haven’t been a part of that conversation,” he said. “This has all happened pretty suddenly, but the answer is no. Chicago’s my home, and I want to win here again.”

It just might take a lot longer than he’d like.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Jahas, ilmeisesti toimiston muutokset ovat tulleet pelaajille täysin puskista.
Harvoin olen Bowmanin kelkassa, mutta nyt on ehkä pakko olla. Uudelleenrakennusta on viivytelty vuosia, kun ollaan eletty harhassa, että joka kausi pelataan muka kannusta. Näyttää siltä, että McDonough loi kulttuurin, jossa johtavat pelaajat saivat liikaa valtaa (ja rahaa) ja nyt ne samaiset pelaajat eivät näytä tajuavan, että juna meni jo. Jännä nähdä, miten tämä Bowmanin itsenäistymisprosessi etenee.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Onhan tuo kyllä melkoista. Toews ja Kane molemmat neuvottelivat itsellensä jo siihen aikaan kalleimmat sopimukset koko liigassa (tai no heidän agenttinsa, mutta kuitenkin...). Sitten kun vuositolkulla cap-tilaa on jouduttu osakseen heidän sopimustensa takia raivaamaan ulostamalla porukkaa, näyttää heille tulevan täytenä yllätyksenä, että kalliit sopimukset ikääntyvillä pelaajilla onkin sellainen yhdistelmä, joka edellyttää sopeutumista.

Siis edes menemättä vielä siihen, että pelaajilla itsellänsä pitäisi olla mitään sananvaltaa joukkueen rakentamisessa. He ovat sopimuksensa ja rahansa saaneet, ammattilaisina keskittyisivät pelaamaan parhaansa mukaan joukkueen tilanteesta huolimatta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy