jalapeeno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NHL
Vain Joonas Korpisalon huimat otteet Columbuksen maalilla veivät viime yön pisteet Hawkilta. Joukkue oli liikkeellä hyvällä jalalla ja oli selvästi parempi joukkue kaksi viimeistä erää. Laatupaikkoja oli riittävästi ratkaista peli, mutta maalia ei vain saatu. Janmark oli todella hyvä, ja viisikkopelissä oltiin parempia kuin Ohion pojat. Lankinen pelasi maalilla erittäin hyvin. Molemmat Columbuksen maalit tulivat pienistä Chicagon pelaajien töpeistä.

Ensimmäisessä maalissa vajaamiehisenä alivoimamiehistö luuli voivansa purkaa kiekon yli siniviivan, ja Kampf jätti oman miehensä vapaaksi, jolloin Columbuksen Björkstrand jäi aivan vapaaksi oikealle B-pisteelle. Lankinen oli hyvin mukana vedossa, mutta ei voinut sille mitään.

Toisessa maalissa Kane oli pelannut liian pitkän vaihdon, eikä pysynyt jalalla mukana, jolloin Columbuksen nopeajalkainen Eric Robinson pääsi yksin läpi. Veto meni hieman Lankisen räpylän yli ja peli oli 2-0. Chicagon ainokaisen teki ylivoimalla hyvän pelin pelannut Strome.

Lopussa Hawks sai riittävästi maalipaikkoja, mutta kun ei niin ei. Korpisalo valittiin ansaitusti ottelun parhaaksi pelaajaksi.
 
Viimeksi muokattu:

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Eddie O:n sanoin: no puck luck tonight. Lankinen oli taas hyvä ja laadukkaita maalipaikkoja riitti, mutta Korpisalo oli liian hankala ohitettavaksi. Häviöstä huolimatta jäi kuitenkin hyvä maku tästä pelistä. Seuraavassa sihti kohdalle, niin hyvä tulee.

Pelaajista eniten pisti silmään Kurashev. Hyviä haastoja ja sellainen fiilis kaverista, että kun saa sen yhden potkun lisää ja itseluottamuksen kohdalleen, niin tulee olemaan tekijämies. Mitchell myös kehittynyt kauden alusta. Kiekolliset ratkaisut alkavat tulla selkärangasta. Beaudinille tuli pari junnuvirhettä, mutta muuten oli hyvä. Näistä kahdesta saadaan paljon iloa tulevaisuudessa. Carlsson puolestaan pelaa varmaa peruspeliä.

Pakistoa on paljon kritisoitu, mutta viime peleissä on näyttänyt hyvältä. Tosin pitää huomioida Lankisen vaikutus. Nyt tolppien välissä on veska, johon pakit voivat luottaa.
 

Stig Jenssen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Circus Columbudos, Anaheim Ducks
Mahtavaa että Lankinen sai tämän mahdollisuuden ottaa tontti haltuun maalilta näinkin vakuuttavasti tällä kaudella. Hyvää kokemusta tulee näiden pelien myötä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Viisikkopelaaminen on ollut nyt hyvällä tolalla ja vaikka toivottavaa tulosta ei nyt ole saatu, niin esitystä ei voi moittia. Aivan kuten @Wiesellike tuossa totesi on puolustus toiminut hyvin. Tällä seitsemän puolustajan rotaatiolla jopa paremmin. Beaudin on näyttänyt parissa pelissä Boqvistia kypsemmältä tapaukselta. Carlsson on tosiaan tuonut kentälle hyvää peruspelaamista. Kyllä tästä vielä hyvä tulee.

Dylan Strome pelasi vahvan pelin. Kenties paras esitys mitä olen häneltä haukkapaidassa todistanut. Pisteitä olisi voinut tulla taas triplasti enemmän, mutta muutenkin oli pelin sisällä paremmin ja epätyypillisen ärhäkkäällä pelipäällä. Toivottavasti jatkaa samaan malliin. Janmark on myös parantanut kauden ensimmäisistä peleistä huimasti. Kurashev, Carpenter jne. paljon nimiä joita voisi nostaa plussalle viime pelien perusteella. Lankinen on ollut tietenkin varsin vakuuttava maalilla eli paljon positiivisia asioita voi nostaa parin viime pelissä nähdyn perusteella. Tietenkin olisi vielä mukavampaa, jos niitä voittojakin välillä tulisi. Joka tapauksessa tässä kuussa jäljellä enää yksi ottelu ja pelaamisen taso joukkueella on odotetusti mennyt eteenpäin, vaikka kovin siipirikkoisella rosterilla operoidaan.

Stan Bowman totesi, että Jonathan Toewsin tilanne ei ole muuttunut mihinkään. Kumosi kuitenkin villeimpiä huhuja kapteenin tilanteesta ja kertoi, että hän tietää asiasta yhtä paljon kuin kaikki muutkin. Toews ei voi oloaan niin hyväksi, että olisi valmis pelaamaan ja asian suhteen mennään päivä kerrallaan. Brent Seabrook on jatkanut luistelua, mutta paluusta ei ole mitään tietoa. Seabrookin viimeisestä pelistä on yli vuosi ja takana kolme leikkausta. Hieman skeptinen olen, että Seabrook tulee uraansa jatkamaan sopimuksen loppuun. Penkin takana voisi olla sopiva rooli jatkossa?
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kyllä Strome oli vahva ja teki suorastaan loistavia ratkaisuja, harmi että viimeistely ei toiminut toivotulla tavalla. Ei tuohon tappioon voi olla pettynytkään kun huomio sen miten monta runkopelaajaa tuosta rosterista jo puuttuu.
Pelattiin hyvää peliä omilla vahvuuksilla ja paikkoja oli riittävästi ratkaistakin ottelu itsellekin.
Kyllä Janmark on nostanut tasoaan ja pelasi jälleen erinomaisen ottelun. Janmarkin kiekollinen rohkeus ja jopa röyhkeys on vaan valttia. Lankinen jatkaa varmoja esityksiään ja on ollut jopa vieläkin parempi kuin uskalsin edes odottaa.

Puolustajien taklaustilaston ykkönen Nikita Zadorov pelasi myös tasapainoisemman pelin. Puolustusta arvostellessa täytyy muistaa ettei vastustajankaan puolustus pelaa virheetöntä peliä, kyllä sielläkin mokaillaan ja monta kertaa per ottelu.
Seuraavaan kohtaamiseen Columbus taitaa saada Pate Laineen mukaan.
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Lämpimikseni tässä aloin pohtimaan tuota puolustusta ja sen tulevaisuutta. Bowman sekä Kelley ovat varanneet viime vuosina paljon puolustajia ja tuo strategia alkaa näyttämään hyvältä valinnalta. Kun on paljon määrää taustalla, niin sitä laatuakin voi odottaa osasta nousevan. Varsinkin kun joukossa on useita ensimmäisten kierrosten joukossa varattuja lahjakkuuksia. Kaikista ei tietenkään voi kasvaa NHL-pelaajia ja vain harvasta tähtiä, mutta laadukkaita puolustajia voi näistä Chicagon puolustajista osasta hyvällä syyllä odottaa. Välttämättä yhtään selkeää ykköspakin mitat täyttävää lahjakkuutta ei näköpiirissä ole, mutta jos sinulla on hyvä tasainen kuusikko heittää kentälle, niin huono lähtökohta ei ole sekään.

Adam Boqvistin kohdalla on hyvä edetä vielä maltilla kuten nyt kaikkien nuorten pelaajien kanssa, mutta voi olla että tässä tapauksessa saa vielä parikin kautta odotella sitä kukkaan puhkeamista. Ian Mitchell on selvästi valmiimman oloinen paketti, mutta kyllä hänelläkin on vielä kehitettävää. Kamppailuvoimaa tarvitsee nyt ainakin selvästi lisää. Beaudin on näyttänyt parissa NHL-pelissään sitä peliälyään ja hänestäkin voi olla vielä enemmän iloa tulevaisuuden alakerrassa. Lucas Carlsson pelaa järkevää peruspeliä ja jos hänellä tulevaisuutta organisaatiossa on, niin sellaisen luotettavan kolmosparin puolustajan hänestä saisi. Kenties siellä täällä hetkittäin paikkaisi myös isommassa roolissa.

Kaikki nuo edellä mainitut puolustajat ovat aika pienikokoisia ja tulevien kausien alakertaan on hyvä saada kokoa ja näköä. Zadorovilla sitä on, mutta hän on ollut vielä ns. mixed bag otteidensa kanssa ja saa nähdä miten istuu sitten toimiston visioihin horisontissa. Perlini kaupassa tullut Alec Regula on kookas, hyvin liikkuva ja kahden suunnan puolustaja, joka on yksi nimi lisää toivojen listaan. Hän on Boqvistin kanssa samaa 2000-ikäluokkaa ja tämä kausi mene farmin puolella pro-peleihin totutellessa. Wyatt Kalunyk on istunut taxissa ja mielenkiintoista olisi nähdä hänetkin tositoimissa, mutta ilmeisesti hän saa kasteensa IceHogsin rivissä.

Sitten löytyy näitä vielä pidempiä projekteja kuten Alex Vlasic, Michael Krutil, Stanislav Demin, Wyatt Kaiser ja niin edelleen. Eli kylllä nimiä ja prospekteja löytyy. Unohtamatta mahdollisuutta varata seuraavassa draftissa lisää lahjakkuutta nimilistan jatkeeksi. Veteraaneista Duncan Keith pelaa Chicagossa sopimuksensa loppuun, jos niin haluaa. Avaimet ovat täysin hänellä. Connor Murphy on suuressa vaarassa joutua Krakenin hampaisiin, mutta toivottavasti hänet saataisiin pidettyä. De Haanista ja näillä esityksillä Zadorovista voisi luopua ennemmin. Seabrookin paluuseen ainakaan jäälle en tosiaan enää jaksa uskoa.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Kevin Lankisesta on kyllä hyvä tytinä. Ollut erittäin varmaa ja vakuuttavaa tekemistä. Teknisesti aivan loistava torjuja ja pystyy pitämään paketin todella hyvin kasassa. Ei höntyile tai hötkyile vaan on itse varmuus. Sai jo muistaakseni HIFK:ssa kehuja pedanttisesta ja lähes perfektionistisesta treenaamisesta ja halu kehittyä oli kova. Selostaja Pat Foleyn mukaan myös Hawksien mv-valmentaja Jimmy Waite oli kehunut Lankista, että hän imee tietoa kuin pesusieni. Katsoi kuulemma kuplassa todella paljon muita maalivahteja ja yrittää imeä oppia miten toimia pelikatkoilla ja miten valmistautua otteluun etc. Motivaatio ja halu kehittyö ovat aivan valtavia.

Kovan työn on jo tehnyt, että on päässyt nykyiseen pisteeseen. Ei Lankisesta varmaankaan maailman parasta maalivahtia tule, mutta veikkaanpa, että vähintäänkin kelpo ykkösvahti hänestä NHL:ään tulee. Erittäin hyvällä tiellä ollaan. Mutta juuri nyt on jotenkin luottavainen olo kun Lankinen on maalissa. Erittäin varmaa ja rauhallista on suorittaminen.

Edit. typot
 
Viimeksi muokattu:

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Onhan tämä Blackhawks loukki/covid-19 lista jo karmeen pitkä.

Toews
Dach
DeBrincat
Nylander
Wallmark
Carpenter

Seabrook
Boqvist
Beaudin
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Onhan tämä Blackhawks loukki/covid-19 lista jo karmeen pitkä.
Ja kun vielä kärkiosaaminen on rosterissa kovin ohuella pohjalla, niin tuolta listalta löytyy valtaosa siitä. Jos jotain positiivista (muutankin kuin covid-19) tästä haluaa löytää, niin tilanne avaa monelle nuorelle pelaajalle mahdollisuuden kastaa varpaansa NHL:n puolella, mitä normaaliolosuhteissa ei olisi välttämättä tapahtunut.

Lisätään, että jos nuo kaikki pelaajat olisivat terveitä pelaamaan niin melkoisen ylitarjonnan se loisi hyökkäykseen. Söderbergiä ei olisi hankittu ilman Toewsin ja Dachin poissaoloja. Kurashev tuskin olisi pelannut vielä peliäkään eikä Suteriltakaan mahdollisesti hattutemppua olisi todistettu. Tämä on se näiden poissaolojen positiivinen kääntöpuoli.

Nylander-Toews-Kubalik
Janmark-Dach-Kane
DeBrincat-Strome-Shaw
Hagel-Kämpf-Carpenter
Wallmark, Suter

Se olisi voinut näyttää esim. tuollaiselta. Joo tiedän, että esim. Nylanderin kohdalla voidaan keskustella tuosta pelipaikasta, mutta tämä on nyt vain yksi mahdollinen aihio. Mitäpä tätä enempää pyörittämään, kun tilanne on mikä on. En voi välttyä pyörittelemästä mielessäni jo hieman ensi kauden kuvioita. Ennustaa en osaa vieläkään, mutta ihan huvin vuoksi yksi mahdollinen koostumus:

Kubalik-Toews-Suter
Shaw-Dach-Kane
DeBrincat-Strome-Kurashev
Hagel-Kämpf-Carpenter
Nylander, Barratt

Keith-Mitchell
Beaudin-Murphy
Zadorov-Boqvist
Carlsson

Lankinen
Subban

Äkkiseltään heitettynä ja noita jatkosopimuksia sen enempää miettimättä, kattoon jäisi tilaa tällä hahmotelmalla reilut yhdeksän miljoonaa, jos Brent Seabrookin sopimus siihen yhä mukaan lasketaan. Suterille ja Kämpfille paiskasin 1,5 millin laput, Zadoroville 3,5 miljoonaa ja Nylanderille, Hagelille sekä Carlssonille siinä miljoonan hujakoilla olevat pahvit. Mutta hei näitä ehditään vielä muokkaan moneen kertaan! Sen verran se tuuliviiri taas pyörii, että nyt nähdyn perusteella pitäisin Janmarkin joukkueessa ja yrittäisin päästä Shawsta eroon. Ja ensi viikolla taas uudet mielipiteet.
 
Viimeksi muokattu:
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Näyttäisi siltä, että toinen peli Columbusta vastaan pelataan. Virallisilla sivuilla ennakoitiin, että Lankinen aloittaa maalilla, Highmore palaa kokoonpanoon ja Reese Johnson saa kasteensa.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Columbus peli nro 1 kokonaan ja peli nro 2 jonkun verran kelausta käyttäen. Ensiksi haluan kysäistä yleisesti mitä mieltä olette, kun mun silmään nämä pelit näytti "lokakuiselta harkkapeliltä" ? Pikku nojailua, laajoja kaarroksia, leppoisaa hymyilyä yms. En ole kokonaisisia muita matseja katsonut, kuin Blackhawksin, joten painavaa sanaa verrattuna muihin en osaa sanoa.

Janmark nostaa tasoaan jatkuvasti, on omaan silmään jo ihan siellä kärjen vauhdissa meidän jätkistä. Kane oli todella laiska ja haluton ekassa pelissä, mutta toisessa jo muutamia spurtteja ja hieman aktiivisempi. Strome, ei taatusti kentän vikkelin mies, mutta kaverissa on kyllä paljon hyvää. Mitchell & Lankinen tästä parivaljakosta voidaan jo sanoa, että ovat NHL pelaajia, pitkä ura edessä. Hienoa tekemistä.

Kokonaisuutena tää alkukausi on hieman ristiriitainen. Pinnoja tullut hienosti odotuksiin nähden, mutta toi pelin intensiteetti ollut mun silmään aika alhainen. En tietenkään odota huippuviihdettä ilta toisensa jälkeen, mutta onhan toi hieman aneemista omaan silmään. Toivottavasti kiima kasvaa, kun kausi etenee.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Mahtava suoritus, kun ajattelee, miten rosteri myllättiin ennen peliä. Alkaa olla jo rikkinäinen levy, mutta jäätävä suoritus taas Lankiselta. Jos aikaisemmin Saros ja Korpisalo olivat muureina edessä, niin nyt on pakko kiittää Elvistä näistä pisteistä. Sen verran vakuuttavaa jälkeä oli maalin takana.

Kurashev jatkaa läpimurtoaan. Toimi tosi hyvin sentterinä Kanen ja Janmarkin kanssa. Siihen päälle Suter ja Lankinen, niin Calderia voi pukata Chicagoon.

Puolustuksessa Keith on parantanut tasoaan huomattavasti ja Mitchell pelaa koko ajan paremmin. Murphy ja Carlsson ovat tasaisen varmoja. Zadorovilla kiekko poltteli lavassa ja de Haanin olisi pitänyt ottaa jäähy Columbuksen ainokaisessa, joten heille pieni miinus tästä illasta. Reese Johnsonilla mallikas debyytti. Ei huomannut Carpenterin poissaoloa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Nyt voidaan kai jo julistaa Lankinen Hawksin ykkösveskariksi, ellei pelillisesti satu jotain odottamatonta taantumista. Yksi päästetty maali, 35 torjuntaa ja valinta ottelun ykköstähdeksi. Joukkueelle kaksi pistettä hyvä meininki on kyllä Chicagossa tällä hetkellä.
Lankinen näemmä kiittää luottamuksesta ja alkaa lunastaa niitä odotuksia, mitä häneltä on voinut odottaa. Ei ole varmasti ollut se helpoin paikka, kun joukkue on sen verran rikki eri syistä johtuvista poissaoloista. Lankisen statsit ovat ihan jees: päästetyt ka 1,97 ja torjuntaprossa 93,68. Varsinkin tuo jälkimmäinen on todella hyvä, kun miettii minkälaisessa kiekkosateessa Lankinen saa ahertaa illasta toiseen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EP34

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Matsi juuri katsottu ja sanonpahan vaan, että Kurashev on kyllä ihana. Joku pieni scoutti mussa asuu! Ei vais, onhan sveitsiläinen mennyt eteenpäin ja paljon siitä junioriturnauksesta, kun vei yksin Sveitsiä eteenpäin.

Suter on vähän hitaan oloinen, mutta paikkaa paljon sijoittumisella.

Niin ja Kevin pelaa elämänsä syks.. talvea. Kiva huomata olleensa tässäkin asiassa väärässä.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews
(1)
  • Tykkää
Reactions: EP34

jalapeeno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NHL
Matsi juuri katsottu ja sanonpahan vaan, että Kurashev on kyllä ihana. Joku pieni scoutti mussa asuu! Ei vais, onhan sveitsiläinen mennyt eteenpäin ja paljon siitä junioriturnauksesta, kun vei yksin Sveitsiä eteenpäin.

Suter on vähän hitaan oloinen, mutta paikkaa paljon sijoittumisella.

Niin ja Kevin pelaa elämänsä syks.. talvea. Kiva huomata olleensa tässäkin asiassa väärässä.
Älä välitä. Aika moni muukin tällä foorumilla epäili Hawksin maalivahtien riittävyyttä tähän kauteen. Kauden ensimmäisien pelien jälkeen täällä pistettin jo kausi pakettiin ja Kane myyntiin... :)

Vaikka viime peleissä otteet ovat parantyneet niin kenttäpelaajien kuin mallaivahtienkin osalta, niin ihme olisi jos suoritustaso pysyisi tällä joukkueella "tasaisen hyvä" koko runkosarjan. Varmasti on tulossa myös vaikeita kausia ja huonoja pelejä ihan riittävästi. Toivotaan kuitenkin että Lankinen jatkaa huimia otteitaan ja pelit pysyvät viihdyttävinä. Olisihan se mahtavaa nähdä Hawks pudotuspeleissä keväällä/kesällä. Toivossa on hyvä elää...
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blackhawks
Tekisi mieli jo julistella, että en turhaan Lankiseen luottanut, mutta ehkä katsellaan vielä pidemmälle. Toisaalta en minä keksi, miksei voisi hyvällä tasolla jatkaa, kun tekniikka ja kuuppa ovat noin hyvässä kunnossa. Ehkä jossain vaiheessa jonkinlainen slumppi voi tulla, mutta on tässä nyt ainaki se nähty, että potentiaali on olemassa ykkösmaalivahdiksi.

Kymmenen pelin otannalla tilanne näyttää yllättävän hyvältä. Paljon on poissaoloja, mutta joukkueen peli-ilme on ollut pääsääntöisesti hyvä ja puolustuspelaaminen on parantunut. Hienoa, että Collitonilla riitti myös munaa vaatia joukkueelta enemmän, kun tarvittiin. Useimmat tulokkaista ovat onnistuneet ja ottaneet paikkansa kokoonpanosta hyvillä esityksillä. Näen monta potentiaalista runkopelaajaa tuleville kausille.

Voisi sanoa, että Colliton on tehnyt hyvää työtä tämän alkukauden. Isompia haasteita kuitenkin lienee vielä tulossa, kun nuorten taso kauden edetessä heittelee. Silloin kysytään vielä enemmän valmennusta, miten noista päästään yli. Mutta nähdäkseni Colliton on nyt luonut hyvätkin edellytykset nuorille ja muillekin uusille onnistua.

Kane on edelleen Kane. Turha sieltä on mitään aktiivista kiekotonta tekemistä odottaa. Pelaa paljon ja säästelee tilanteisiin, kun voi kiekon kanssa luoda jotakin. Ja edelleenkin pystyy paljon luomaan. Athleticissa oli hyvä juttu Kanen uran ajan senttereistä ja tilastoista. On niitä paljon ollut ja taas saatiin yksi lisää. Parhaiten tuntuisi sopivan tuollainen kahden suunnan työteliäs sentteri, joka pärjää aloituksissa ja pystyy luomaan tilaa sekä kamppailemaan. Niin hyvä kuin Kane kiekon kanssa onkin, niin varmasti myös sentterille omalla tavallaan haastava ketjukaveri.

Pudotuspeleistä en kyllä haaveile ja tärkeimpänä on edelleen tuon Collitonin pelitavan ja nuorempien kehittyminen. Tuloksia sitten tulee jos on tullakseen, mutta mieluummin sitä kyllä ottaisi sen hyvän varausvuoron ensi kesälle, koska ei aidosti mitään menestymismahdollisuuksia ole. Toisaalta voittaminen tekee aina hyvää ja kehittää enemmän.
 
Almuja ei jaeta.

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Hienoa, että Hawks voitti ihan oikean NHL-joukkueen, jolla on realistiset mahdollisuudet jatkaa kautta pudotuspeleissäkin. Siitäkin huolimatta, että Elviksen seikkailut avustivat ratkaisevien maalien teossa. Toki juuri tällä hetkellä näyttää siltä, että Columbus ei välttämättä sittenkään ole pudotuspelijoukkue tällä kaudella ja iltapäivälehdet pääsevät spekuloimaan, tuleeko Patrik Laine MM-kisoihin.

Jo aiemmissakin peleissä parasta on ollut, että Hawks on pystynyt roikkumaan tuloksellisesti voittokamppailussa pitkälle, vaikka onkin yleensä ison osan ottelusta ottavana osapuolena. Suomi-lasein katsottuna on kiva, että maalivahtitriosta juuri Lankinen on nousemassa eturiviin, vaikka sai mahdollisuuden vasta kolmantena. En ole kummoinen maalivahtiasiantuntija, mutta omaan silmään näyttää, että Lankisen tyyli on vaikka Subbanin akrobaattista heilumista rauhallisempi ja sopii Hawksin puolustukselle paremmin. Toivottavasti Kevinin taso pysyy, eikä ole vain jokin lyhytaikainen suonenveto. Sellaisethan eivät ole mitenkään harvinaisia maalivahdeille.

Epäolennaisempana huomiona omaan silmään pistää, että Pius Suter pelaa Probertin numerolla 24. Vähän eri profiilin pelaaja ja tuossa mielestäni hukattiin myös mahdollisuus käyttää Gary Suterin käyttämää numeroa 20 ja ehkä saada United Centeriin vanhoja Suter #20 -fanipaitoja sitten, kun yleisö pääsee taas halliin. Nythän Brandon Saadkaan ei ole enää joukkueessa estämässä tuon numeron käyttöä. Toki Zurichissa Suterin käyttämä numero 44 ei ollut vapaana ja tuo 24 on tuttu myös maajoukkuepeleistä, että sikäli tuollekin numerolle on perusteensa.
 
RIP Naisten SM-sarja 1982–2017

Robu

Jäsen
Mutu-tuntuma kerto, että Lankinen on pelannut älyttömän hyvin ja piti käydä tsekkaamassa tukevatko tilastot tätä. No, kyllähän ne tuki. Tuleeko slumppi jossain vaiheessa? Eiköhän, mutta jos tämän joukkueen takana päästää kolmekin maalia, on se jo hyvä peli.

GSAA (goals saved above average, kaikki tilanteet):
  1. Kevin Lankinen 6,18
  2. Joonas Korpisalo 5,36
  3. Philipp Grubauer 5,23
  4. Jacob Markstrom 4,51
  5. John Gibson 4,30
  6. Anderi Vasilevskiy 3,46
 
Show me a good goalie and I'll show you a good coach.

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Antakaa määkin huudan, että tuossa Chicagon pelaamisessa näkyy nyt selvästi tietynlainen struktuuri. Pelaajien kyky tunnistaa tilanteita on odotetusti kauden edetessä parantunut ja viisikkona reagoidaan irtokiekkoihin jne. huomattavasti paremmin. Tästä tosiaan voi antaa kunniaa Collitonin johtamalle valmennustiimille. Pelaaminen viisikkona on parantunut Detroit-pelien jälkeen huomattavasti.

Voisi sanoa, että Colliton on tehnyt hyvää työtä tämän alkukauden. Isompia haasteita kuitenkin lienee vielä tulossa, kun nuorten taso kauden edetessä heittelee.
Hyvin poimittu pointti. Näin varmasti on ja Lankisellekin tulee niitä vaikeampia iltoja kuten nyt ihan kaikille veskareille. Mielenkiintoista on nähdä miten nuo käsitellään ja noustaan uuteen loistoon. Lankinen kyllä vaikuttaa sellaiselta tyypiltä jolla korvien väli on kunnossa. Kovin huonosti tunnistan maalivahtipelaamisen detailjeja - jos lainkaan - mutta Lankisesta huokuu sellainen rauhallisuus ja eleettömyys, että luulisi sen tarttuvan myös kenttäpelaajiin. Lankisen startti on ollut kyllä huikea ja hän on antanut joukkueelle mahdollisuuden voittaa. Eipä maalivahdilta enempää voisi enää toivoa.

Chicagon managementti ja Euroopan scoutit ansaitsevat ison kiitoksen työstään vuosien varrella. Lankinen on yksi nimi lisää pitkään listaan hyviä hakuja täältä vanhalta mantereelta täydentämään ja vahvistamaan joukkuetta. Tuo maine on varmasti myös osittain vaikuttanut siihen, että nuo vapaat agentit ovat valinneet lopulta Chicagon.

Peli on aina suhteessa vastustajaan ja kenties tuollainen duunariporukka Columbuksesta sopii nyt hyvin vastustajaksi. Seuraavissa neljässä matsissa on vastassa napsun tai parin verran laadukkaampaa yksilötaitoa ja on mielenkiintoista nähdä miten joukkue pysyy Carolinan sekä Dallasin mukana. Tästä joukkueesta tulee nyt vähän mieleen se 90-luvun alun Blackhawksin hyökkäys, jossa kärkiosaamista on kenties ketjullinen ja loput ovat sitten enemmän tai vähemmän haalariosaston kundeja. Mutta kyllä minä enemmän nautin tuollaisesta Hagelin, Johnsonin ja kumppaneiden vaihdosta toiseen raatamisesta, kuin jonkun länsinaapurin kynämiehen lepsusta neppailusta.

Älä välitä. Aika moni muukin tällä foorumilla epäili Hawksin maalivahtien riittävyyttä tähän kauteen.
Esimerkiksi minä! En vielä lähde torille liputtamaan, koska pelejä on vielä hyvin vähän pelattu, mutta Lankisesta ihan helvetin hyvät fibat. En uskalla enempää hehkuttaa etten jinxaa tai jotain.. Kurashevin kohdalla olin myös varovaisen epäileväinen, vaikka tiesin toimistolla uskon ja toivon olevan kovan hänen suhteensa. Corey Pronman ei mahduttanut vielä syyskuussa Kurashevia Blackhawksin yhdeksän parhaan prospektin joukkoon eikä maininnut häntä edes NHL-potentiaalin omaavana. Tätä kun ihmeteltiin niin Pronman tokaisi näin:

Skating and compete aren't great. Great brain and shot and has skill but don't know if that toolkit will be able to translate to the NHL.
Että osataan sitä paremmissakin piireissä.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Collitonin valmentamiselle on pakko antaa tunnustus, vaikka miehen fanikerhoon en ole vielä hyppäämässä. Puolustuspeli on parantunut ja alkukaudella kritisoimani PAPP on tiiviimpää. Tähän on tosiaan vaikuttanut Lankisen mahtivire, kun puolustuksen virheet ei näy tulostaululla samaan tapaan kuin ensimmäisissä peleissä. Lankisen myötä pakit voivat pelata vapautuneemmin kun ei tarvitse puristaa mailaa ja ylipelata tilanteita.

Collitoniahan on epäilty siitä, että onko hänellä koppi hallussa vai määrääkö siellä nämä kaiken voittaneet veteraanit. Nyt niistä veteraaneista ei ole paikalla kuin Kane ja Keith, joten voiko tämän nähdä niin, että koppi on vihdoinkin Collitonin ohjaksissa ja hän on saanut tilaisuuden valmentaa pelitavan kautta omilla sitoutuneilla pelaajilla.
 

Stig Jenssen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Circus Columbudos, Anaheim Ducks
Lankinenhan tykkää lukea paljon ja lukee tieten kopissakin? Pyörittää lukupiiriä ja kirjoista päätellen taitaa saada sieltä aika paljon pääkopan kunnossapitoon ajatuksia. Zen Lankinen!
Veikkaan että Lankinen osaa henkisesti palautua vaikeammistakin eristä eikä turhia hötkyile.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy