"We'll be back!" - Patrick Kane
En muista minkälaiset odotukset menneen kauden suhteen palstalla vallitsivat ennen sesongin alkua, mutta hankala uskoa kenenkään suhtautuneen äärimmäisen optimistisesti Chicago Blackhawksin menestysmahdollisuuksiin. No, kuten kaikki tätä ketjua lukevat sekä aktiivisesti NHL:ää seuraavat tietävät, kausi oli lopulta aika repalainen ja jollain tasolla odotusten kaltainen, vaikka lopun rypistys saattoi olla lähitulevaisuuden suhteen varsinkin luottamusta herättävä. Kuinka kauaskantoiset seuraukset valmentajanvaihdoksella, Dylan Stromella, nuorten kehityksellä sekä todennäköisesti mahdollisen erinomaisen varausvuoron pilanneella pudotuspelitaistelulla sitten onkaan?
Kerrataanpa hieman kuluneen kauden kulkua. Kausi lähti käyntiin varsin mollivoittoisesti, jolloin lopulta pitkäaikainen mestarivalmentaja Joel Quenneville sai kenkää. Jeremy Colliton nostettiin Rockford IceHogsista päävalmentajaksi ja alun sekasorron seurauksena pudotuspelit piti olla käytännössä mahdotonta saavuttaa. Stan Bowman teki muutamat todella merkitykselliset kaupat, kun ensin Nick Schmaltz pienine jatkosopimusvaikeuksineen päätettiin kaupata Arizonaan vastineena nuoret Dylan Strome sekä Brendan Perlini, jonka jälkeen Quennevillelle hankittu Brandon Manning onnistuttiin ulostamaan Edmontoniin vaihdossa Drake Caggiulaan. Joku voisi mainita kyseisten kahden kaupan olleen ne tulevaa kesää koskevat ensimmäisen kierroksen varausvuorot.
Colliton alkoi saada juonesta kiinni, joka automaattisesti näkyi otteissa kaukalossa. Pieniä sekä suuriakin muutoksia nähtiin alkuvuoden aikana pelitavallisesti, joka johti lopulta pitkään voittoputkeen sekä muutenkin näyttävään, hyökkäysvoittoiseen jääkiekkoon. Useammassa ottelussa Blackhawks vaikutti neljällä sylinterillä toimivalta dynaamiselta moottorilta, joka pystyi kirimään itsensä jopa hetkeksi pudotuspelipaikalle. Mutta, mutta ne isot ottelut pahimpia kilpailijoita vastaan päättyivät liian monta kertaa pistemenetyksiin. Edes Hart-kunnossa oleva Patrick Kane ei pystynyt siivittämään lopulta itsenäisesti joukkuetta sen viimeisen esteen yli. Vasta noin viikko sitten pudotuspelit alkoivat olla täysin kaukanainen haave, vaikka optimistisuutta koko ajan kannattajissa heräteltiin. Nyt ne ovat vain haave. Muut jatkavat ensi viikolla matsejaan, me Blackhawksin kannattajat alamme suunnittelemaan tulevaa kautta, juhannuksen varaustilaisuutta sekä heinäkuun ensimmäistä päivää. Ehkä vilkkaimmat mielet miettivät jo tulevan syksyn training campia ja jotkut, kuten allekirjoittanut, odottavat jo tulevan kauden avausmatsia Tsekkien pääkaupingissa Prahassa.
Onko aihetta siis optimistisuuteen? Voiko kuluneesta kaudesta olla tyytyväinen?
Mielestäni voi. Paljon on silti edelleen ongelmia, materiaali ei riitä pelaamaan jääkiekkoa, jota Colliton yritti ainakin kevään perusteella tuoda kaukaloon, mutta kylmä fakta on se, että Chicago Blackhawks pelasi yli 100:n pisteen tahdilla koko kevätkauden. Alex DeBrincat mätti toisella kaudellaan yli 40 osumaa, Jonathan Toews pelasi uransa parhaan kauden pisteiden valossa sekä Dylan Strome nakutti lähes piste per peli -tahdilla koko lyhyehkön haukkauransa. Erik Gustafsson teki puolustajan tontilta satumaisesti yli 60 pistettä, Connor Murphy pelasi huippukauden, Drake Caggiulasta muotoutui oiva lisä kokoonpanoon, Henri Jokiharjussa on kaikki ainekset hyvään ensimmäisen parin puolustajaan ja muutamat muut vakuuttivat olevansa varteenotettavia roolipelaajia myös ensi kaudella. Nuorisokaartissa vaikuttaisi olevan muutamia todellisia lahjakkuuksia ja läpi prospect poolin kun tilastoja katselee sekä raportteja lukee, ovat Blackhawksin prospectit pelanneet erinomaisia kausia ympäri maailmaa. Unohtamatta tietenkään sitä Patrick Kanea.
Sen pidemmittä jaarittelematta, käydään läpi hieman tulevan kauden sopimuskuvioita perinteisen luettelon avustuksella.
Sopimustilanne (lähde: https://www.capfriendly.com/teams/blackhawks ):
Hyökkääjät (9 sopimuksenalaista):
Jonathan Toews $10,500,000 / UFA 2023
Patrick Kane $10,500,000 / UFA 2023
Brandon Saad $6,000,000 / UFA 2021
Artem Anisimov $4,550,00 / UFA 2021
Drake Caggiula $1,500,000 / RFA 2020
Dominik Kahun $925,000 / RFA 2020
Dylan Strome $863,333 / RFA 2020
Alex DeBrincat $778,333 / RFA 2020
John Hayden $750,000 / RFA 2020
UFA-hyökkääjät
Marcus Krüger
Chris Kunitz
RFA-hyökkääjät
David Kämpf
Brendan Perlini
Dylan Sikura
Victor Ejdsell
Jacob Nilsson
Puolustajat (6 sopimuksenalaista):
Brent Seabrook $6,875,000 / UFA 2024
Duncan Keith $5,538,461 / UFA 2023
Connor Murphy 3,850,000 / UFA 2022
Erik Gustafsson $1,200,000 / UFA 2020
Henri Jokiharju $925,000 / RFA 2021
Carl Dahlström $850,000 / RFA 2021
RFA-puolustajat
Gustav Forsling
Slater Koekkoek
Blake Hillman
Maalivahdit (2 sopimuksenalaista):
Corey Crawford $6,000,000 / UFA 2020
Collin Delia $1,000,000 / UFA 2022
UFA-maalivahdit
Cam Ward
Listalta löytyy kaikki todennäköisimmät tulevan kauden NHL-pelaajat sekä kaverit, jotka ovat jo NHL:ää koskettaneet. Käytännössä Blackhawksilla on seitsemäntoista (17) pelaajaa, jotka voidaan mitä todennäköisimmin laskea mukaan, kun lähdetään purkamaan palkkarakennetta ja miettimään palkkakatossa olevaa tilaa. Tämän hetken ennusteen mukaan Blackhawksilla voisi olla siis arviolta $20 miljoonaa palkkakatossa tilaa, kun sopimuksia tarvitsisi vääntää se kuusi kappaletta. Yhtäkään isoa sopimusta ei ole tarvetta ensi kautta koskien tehdä omista pelaajista, joten jos joskus, niin nyt olisi se hetki olla mukana joko vapailla markkinoilla tai jopa miettimässä offer sheettia.
Tällä hetkellä kokoonpano näyttää mielestäni seuraavalta, kun käytetään vain sopimuspelaajia:
Drake Caggiula - Jonathan Toews - Patrick Kane
Alex DeBrincat - Dylan Strome - X
Brandon Saad - Artem Anisimov - Dominik Kahun
X - X - X
John Hayden, X
Duncan Keith - Henri Jokiharju
Erik Gustafsson - Connor Murphy
Carl Dahlström - Brent Seabrook
X
Corey Crawford
Collin Delia
Kenelle siis lätkästä jatkosopimus kouraan ja kenelle ei? Mitä tehdä vapailla markkinoilla? Voiko tuota kokoonpanoa muovata kesällä siihen kuntoon, että Jeremy Collitonilla olisi mahdollisuus saada sitä se optimaalisin irti, jotta Blackhawks nähtäisiin kahden vuoden tauon jälkeen pudotuspeleissä?
Ansaitusti ensimmäinen jatkosopimus on aiheellista lätkästä tsekkiläiselle David Kämpfille, jonka itseoikeutetusti tulisi olla joukkueen nelossentteri seuraavat vuodet. Kämpf tarjoaa stunttaustarkoituksessa jopa vaihtoehdon ylempiin ketjuihin, mutta monipuolisuutensa, työmoraalinsa sekä pelikäsityksen perusteella optimaalinen paikka olisi nelosketjun keskellä. Kämpfin jälkeen selkein jatkosopimus tulisi laatia ruotsalaiselle Gustav Forslingille, joka on mielestäni viimeiset viikot pelannut oikein mallikasta jääkiekkoa. Näkisin hänessä edelleen potentiaalia toivottavasti terveen ja hyvin treenatun kesän jälkeen sinne kolmospariin ns. yleispuolustajaksi. En itke, jos häntä käytetään esimerkiksi palasena jotain kauppaa, mutta sitä potentiaalia on. Sen realisoitumista on toki odotettu jo muutama kausi.
Kolmanneksi ja viimeiseksi selkeäksi jatkosopimukseksi asettelen Dylan Sikuran, joka välillä väläyttelee. Ensimmäinen ammattilaiskausi on nyt takana ja otteet ovat olleet jollain tasolla lupauksia herättäviä. Yksikään, niin Kämpf, Forsling tai Sikura ei ansaitse mitään kallista jatkosopimusta, joten turvallisin mielin lätkäisisin kanadalaiselle parin vuoden jatkon maltillisella cap hitilla.
Käytännössä siis olisin valmis sanomaan kiitos ja näkemiin Brendan Perlinille, Jacob Nilssonille (huhuiltu takaisin Ruotsiin), Victor Ejdsellille, Blake Hillmanille sekä Slater Koekkoekille. Jos heistä olisi varausvuoroja mahdollista saada, niin antaa palaa vaan. Ikävä ei tule, vaikka Perlini sen yhden viikon tehoilikin armottomalla tahdilla. Missäs kaveri muuten on sen jälkeen ollut? Eiköhän joku mainituista jatkosopimuksen saa, jolloin olisi syytä antaa tähän suuntaan näyttöjen puolesta valmiuksia syömään sanoja. Blackhawksin tulee joka tapauksessa vapauttaa muutama slotti uusille sopimuksille mm. Ian Mitchellille sekä ehkä joillekin vapaille pelaajille, joten olisi aika loogista antaa näiden epäonnistujien jatkaa matkaa.
Siirretään pelaajat kokoonpanoon ja muokkaillaan sitä hieman optimistisempaan, fantasiamanagerointikuntoon:
X - Jonathan Toews - Patrick Kane
Alex DeBrincat - Dylan Strome - X
Brandon Saad - Artem Anisimov - Dylan Sikura
Drake Caggiula - David Kämpf - Dominik Kahun
John Hayden, X
Duncan Keith - Henri Jokiharju
Erik Gustafsson - Connor Murphy
Gustav Forsling - X
Brent Seabrook
(Carl Dahlström)
Corey Crawford
Collin Delia
Suurin ongelmahan menneellä kaudella oli joukkuepuolustus, jonka toivon parantuvan Jeremy Collitonin ansiosta pitkän kesän sekä ensimmäisen yhteisen training campin ansiosta. Blackhawksilla on ihan kohtalainen kokoonpano, ainakin potentiaalinen jos ei muuta, kehittämään yhteistä kahden suunnan pelaamista, mutta täsmähankintoja se vaatii.
Vapailla markkinoilla ei ole ainuttakaan puolustajaa, joka saisi allekirjoittaneen hyppimään ilosta. Erik Karlssonin loukkaantumisvaivat ovat sen verran arvaamattomia tulevaan palkkapyyntöön nojaten, joten kiertäisin hänet kaukaa, vaikka olisikin ykköspuolustaja heittämällä. Näkisin tilanteen niin, että omista suojateista se peräpään nimetön tontti paikataan ja lähimpänä sitä lienee Ian Mitchell. En näe yhtään syytä miksei hän voisi ainakin alkukaudesta saada mahdollisuutta lunastaa paikkaa pelaavasta kokoonpanosta. Blackhawks joka tapauksessa saa toivottavasti runsaasti kehittyneen Henri Jokiharjun heti kauden alusta lähtien mukaan pelaavaan kokoonpanoon, joten uudelle tulokkaalle olisi mahdollisesti paikka olemassa. Unohtamatta tietysti Lucas Carlssonia, Chad Krysiä sekä jo debyyttinsä tehnyttä Dennis Gilbertiä.
Kaupataanko Artem Anisimov? Se lienee ensimmäinen kysymys, joka kaikkia mietityttää tulevan kesän suhteen. Oma toiveeni on edelleen jaa, oli se vastine sitten mikä oli. Anisimov teki ihan kivat tehopisteet huomattavasti pienemmässä roolissa, mutta ei se jalka siitä enää verry ja näkisin esimerkiksi Dominik Kahunin mahdollisesti kolmosketjun sentterin tontilla, jos vapailta ei sentteriä löydy.
Vapailta markkinoilta on mielestäni joka tapauksessa pakko metsästää jotain. Oli se sitten iso kala nimeltään Artemi Panarin, vähän pienempi kala kuten Anders Lee tai joku yllättävämpi nimi, Bowmanin on pakko olla mukana kisaamassa näistä nimissä. Monet varmasti tietävät omat toiveeni ja tällä hetkellä on jokseenkin turhaa spekuloida, kun heinäkuun ensimmäisen päivän nimilista ei ole lähellekään valmista, mutta omassa ideaalikokoonpanossa Anders Lee on Blackhawksin paidassa tulevalla kaudella. Toivottavasti Bowman ohittaa Wayne Simmondsit sekä vastaavat nopeasti uransa ehtoopuolelle ajautuvat monsterit, jotka hakevat sitä viimeistä isoa sopimustaan.
Aina tulee jättää varaa ja tilaa näille yllätyksille. Mitä tekee herra nimeltä Dominik Kubalik? Onko Philipp Kurashevista kehittymään yhdessä kesässä NHL-pelaajaksi? Löytyykö farmista joku uusi tuttavuus, joka ottaa ison kehitysaskeleen tulevana kesänä? Ehkä Matthew Highmore? Mitä jos Blackhawks voittaa ykkösvarauksen lotterysta? Paljon kysymyksiä eikä mitään vastauksia ennen syyskuuta.
Isketään tähän väliin ne tärkeimmät päivät tulevalle lähiviikoille sekä tulevalle kesälle:
9.4 Draft Lottery
21.6 NHL Draft
1.7 Free Agent Frenzy
4.10 Chicago Blackhawks vs. Philadelphia Flyers @ Praha
Ajattelin spekuloida lähemmin tulevaa varaustilaisuutta, kun lottery on saatu päätökseen. Blackhawks lähtee ensi viikon arvontatilaisuuteen huonoilla todennäköisyyksillä (#12), joten sormet ja varpaat ristiin aina kotikatsomoissa asti. Todennäköisyydet ovat 2,5% ykkösvaraukselle ja 8,2% kolmen ensimmäisen joukkoon. Oma listaukseni kymmenen ensimmäisen joukossa on aika selkeä. Tämän jälkeen pelaajien valinta hieman vaikeutuu, mutta odotellaan sitä arvontatilaisuuden tulosta ennen kuin mietitään pelaajaa, joka mahdollisesti pukee Blackhawksin pelipaidan joskus ylleensä United Centerissä.
Sana vapaa. Pidetään ketju jälleen NHL-osion aktiivisimpana joukkuekohtaisena ketjuna ja edelleen yhtä järjettömän vaikuttavana.
En muista minkälaiset odotukset menneen kauden suhteen palstalla vallitsivat ennen sesongin alkua, mutta hankala uskoa kenenkään suhtautuneen äärimmäisen optimistisesti Chicago Blackhawksin menestysmahdollisuuksiin. No, kuten kaikki tätä ketjua lukevat sekä aktiivisesti NHL:ää seuraavat tietävät, kausi oli lopulta aika repalainen ja jollain tasolla odotusten kaltainen, vaikka lopun rypistys saattoi olla lähitulevaisuuden suhteen varsinkin luottamusta herättävä. Kuinka kauaskantoiset seuraukset valmentajanvaihdoksella, Dylan Stromella, nuorten kehityksellä sekä todennäköisesti mahdollisen erinomaisen varausvuoron pilanneella pudotuspelitaistelulla sitten onkaan?
Kerrataanpa hieman kuluneen kauden kulkua. Kausi lähti käyntiin varsin mollivoittoisesti, jolloin lopulta pitkäaikainen mestarivalmentaja Joel Quenneville sai kenkää. Jeremy Colliton nostettiin Rockford IceHogsista päävalmentajaksi ja alun sekasorron seurauksena pudotuspelit piti olla käytännössä mahdotonta saavuttaa. Stan Bowman teki muutamat todella merkitykselliset kaupat, kun ensin Nick Schmaltz pienine jatkosopimusvaikeuksineen päätettiin kaupata Arizonaan vastineena nuoret Dylan Strome sekä Brendan Perlini, jonka jälkeen Quennevillelle hankittu Brandon Manning onnistuttiin ulostamaan Edmontoniin vaihdossa Drake Caggiulaan. Joku voisi mainita kyseisten kahden kaupan olleen ne tulevaa kesää koskevat ensimmäisen kierroksen varausvuorot.
Colliton alkoi saada juonesta kiinni, joka automaattisesti näkyi otteissa kaukalossa. Pieniä sekä suuriakin muutoksia nähtiin alkuvuoden aikana pelitavallisesti, joka johti lopulta pitkään voittoputkeen sekä muutenkin näyttävään, hyökkäysvoittoiseen jääkiekkoon. Useammassa ottelussa Blackhawks vaikutti neljällä sylinterillä toimivalta dynaamiselta moottorilta, joka pystyi kirimään itsensä jopa hetkeksi pudotuspelipaikalle. Mutta, mutta ne isot ottelut pahimpia kilpailijoita vastaan päättyivät liian monta kertaa pistemenetyksiin. Edes Hart-kunnossa oleva Patrick Kane ei pystynyt siivittämään lopulta itsenäisesti joukkuetta sen viimeisen esteen yli. Vasta noin viikko sitten pudotuspelit alkoivat olla täysin kaukanainen haave, vaikka optimistisuutta koko ajan kannattajissa heräteltiin. Nyt ne ovat vain haave. Muut jatkavat ensi viikolla matsejaan, me Blackhawksin kannattajat alamme suunnittelemaan tulevaa kautta, juhannuksen varaustilaisuutta sekä heinäkuun ensimmäistä päivää. Ehkä vilkkaimmat mielet miettivät jo tulevan syksyn training campia ja jotkut, kuten allekirjoittanut, odottavat jo tulevan kauden avausmatsia Tsekkien pääkaupingissa Prahassa.
Onko aihetta siis optimistisuuteen? Voiko kuluneesta kaudesta olla tyytyväinen?
Mielestäni voi. Paljon on silti edelleen ongelmia, materiaali ei riitä pelaamaan jääkiekkoa, jota Colliton yritti ainakin kevään perusteella tuoda kaukaloon, mutta kylmä fakta on se, että Chicago Blackhawks pelasi yli 100:n pisteen tahdilla koko kevätkauden. Alex DeBrincat mätti toisella kaudellaan yli 40 osumaa, Jonathan Toews pelasi uransa parhaan kauden pisteiden valossa sekä Dylan Strome nakutti lähes piste per peli -tahdilla koko lyhyehkön haukkauransa. Erik Gustafsson teki puolustajan tontilta satumaisesti yli 60 pistettä, Connor Murphy pelasi huippukauden, Drake Caggiulasta muotoutui oiva lisä kokoonpanoon, Henri Jokiharjussa on kaikki ainekset hyvään ensimmäisen parin puolustajaan ja muutamat muut vakuuttivat olevansa varteenotettavia roolipelaajia myös ensi kaudella. Nuorisokaartissa vaikuttaisi olevan muutamia todellisia lahjakkuuksia ja läpi prospect poolin kun tilastoja katselee sekä raportteja lukee, ovat Blackhawksin prospectit pelanneet erinomaisia kausia ympäri maailmaa. Unohtamatta tietenkään sitä Patrick Kanea.
Sen pidemmittä jaarittelematta, käydään läpi hieman tulevan kauden sopimuskuvioita perinteisen luettelon avustuksella.
Sopimustilanne (lähde: https://www.capfriendly.com/teams/blackhawks ):
Hyökkääjät (9 sopimuksenalaista):
Jonathan Toews $10,500,000 / UFA 2023
Patrick Kane $10,500,000 / UFA 2023
Brandon Saad $6,000,000 / UFA 2021
Artem Anisimov $4,550,00 / UFA 2021
Drake Caggiula $1,500,000 / RFA 2020
Dominik Kahun $925,000 / RFA 2020
Dylan Strome $863,333 / RFA 2020
Alex DeBrincat $778,333 / RFA 2020
John Hayden $750,000 / RFA 2020
UFA-hyökkääjät
Marcus Krüger
Chris Kunitz
RFA-hyökkääjät
David Kämpf
Brendan Perlini
Dylan Sikura
Victor Ejdsell
Jacob Nilsson
Puolustajat (6 sopimuksenalaista):
Brent Seabrook $6,875,000 / UFA 2024
Duncan Keith $5,538,461 / UFA 2023
Connor Murphy 3,850,000 / UFA 2022
Erik Gustafsson $1,200,000 / UFA 2020
Henri Jokiharju $925,000 / RFA 2021
Carl Dahlström $850,000 / RFA 2021
RFA-puolustajat
Gustav Forsling
Slater Koekkoek
Blake Hillman
Maalivahdit (2 sopimuksenalaista):
Corey Crawford $6,000,000 / UFA 2020
Collin Delia $1,000,000 / UFA 2022
UFA-maalivahdit
Cam Ward
Listalta löytyy kaikki todennäköisimmät tulevan kauden NHL-pelaajat sekä kaverit, jotka ovat jo NHL:ää koskettaneet. Käytännössä Blackhawksilla on seitsemäntoista (17) pelaajaa, jotka voidaan mitä todennäköisimmin laskea mukaan, kun lähdetään purkamaan palkkarakennetta ja miettimään palkkakatossa olevaa tilaa. Tämän hetken ennusteen mukaan Blackhawksilla voisi olla siis arviolta $20 miljoonaa palkkakatossa tilaa, kun sopimuksia tarvitsisi vääntää se kuusi kappaletta. Yhtäkään isoa sopimusta ei ole tarvetta ensi kautta koskien tehdä omista pelaajista, joten jos joskus, niin nyt olisi se hetki olla mukana joko vapailla markkinoilla tai jopa miettimässä offer sheettia.
Tällä hetkellä kokoonpano näyttää mielestäni seuraavalta, kun käytetään vain sopimuspelaajia:
Drake Caggiula - Jonathan Toews - Patrick Kane
Alex DeBrincat - Dylan Strome - X
Brandon Saad - Artem Anisimov - Dominik Kahun
X - X - X
John Hayden, X
Duncan Keith - Henri Jokiharju
Erik Gustafsson - Connor Murphy
Carl Dahlström - Brent Seabrook
X
Corey Crawford
Collin Delia
Kenelle siis lätkästä jatkosopimus kouraan ja kenelle ei? Mitä tehdä vapailla markkinoilla? Voiko tuota kokoonpanoa muovata kesällä siihen kuntoon, että Jeremy Collitonilla olisi mahdollisuus saada sitä se optimaalisin irti, jotta Blackhawks nähtäisiin kahden vuoden tauon jälkeen pudotuspeleissä?
Ansaitusti ensimmäinen jatkosopimus on aiheellista lätkästä tsekkiläiselle David Kämpfille, jonka itseoikeutetusti tulisi olla joukkueen nelossentteri seuraavat vuodet. Kämpf tarjoaa stunttaustarkoituksessa jopa vaihtoehdon ylempiin ketjuihin, mutta monipuolisuutensa, työmoraalinsa sekä pelikäsityksen perusteella optimaalinen paikka olisi nelosketjun keskellä. Kämpfin jälkeen selkein jatkosopimus tulisi laatia ruotsalaiselle Gustav Forslingille, joka on mielestäni viimeiset viikot pelannut oikein mallikasta jääkiekkoa. Näkisin hänessä edelleen potentiaalia toivottavasti terveen ja hyvin treenatun kesän jälkeen sinne kolmospariin ns. yleispuolustajaksi. En itke, jos häntä käytetään esimerkiksi palasena jotain kauppaa, mutta sitä potentiaalia on. Sen realisoitumista on toki odotettu jo muutama kausi.
Kolmanneksi ja viimeiseksi selkeäksi jatkosopimukseksi asettelen Dylan Sikuran, joka välillä väläyttelee. Ensimmäinen ammattilaiskausi on nyt takana ja otteet ovat olleet jollain tasolla lupauksia herättäviä. Yksikään, niin Kämpf, Forsling tai Sikura ei ansaitse mitään kallista jatkosopimusta, joten turvallisin mielin lätkäisisin kanadalaiselle parin vuoden jatkon maltillisella cap hitilla.
Käytännössä siis olisin valmis sanomaan kiitos ja näkemiin Brendan Perlinille, Jacob Nilssonille (huhuiltu takaisin Ruotsiin), Victor Ejdsellille, Blake Hillmanille sekä Slater Koekkoekille. Jos heistä olisi varausvuoroja mahdollista saada, niin antaa palaa vaan. Ikävä ei tule, vaikka Perlini sen yhden viikon tehoilikin armottomalla tahdilla. Missäs kaveri muuten on sen jälkeen ollut? Eiköhän joku mainituista jatkosopimuksen saa, jolloin olisi syytä antaa tähän suuntaan näyttöjen puolesta valmiuksia syömään sanoja. Blackhawksin tulee joka tapauksessa vapauttaa muutama slotti uusille sopimuksille mm. Ian Mitchellille sekä ehkä joillekin vapaille pelaajille, joten olisi aika loogista antaa näiden epäonnistujien jatkaa matkaa.
Siirretään pelaajat kokoonpanoon ja muokkaillaan sitä hieman optimistisempaan, fantasiamanagerointikuntoon:
X - Jonathan Toews - Patrick Kane
Alex DeBrincat - Dylan Strome - X
Brandon Saad - Artem Anisimov - Dylan Sikura
Drake Caggiula - David Kämpf - Dominik Kahun
John Hayden, X
Duncan Keith - Henri Jokiharju
Erik Gustafsson - Connor Murphy
Gustav Forsling - X
Brent Seabrook
(Carl Dahlström)
Corey Crawford
Collin Delia
Suurin ongelmahan menneellä kaudella oli joukkuepuolustus, jonka toivon parantuvan Jeremy Collitonin ansiosta pitkän kesän sekä ensimmäisen yhteisen training campin ansiosta. Blackhawksilla on ihan kohtalainen kokoonpano, ainakin potentiaalinen jos ei muuta, kehittämään yhteistä kahden suunnan pelaamista, mutta täsmähankintoja se vaatii.
Vapailla markkinoilla ei ole ainuttakaan puolustajaa, joka saisi allekirjoittaneen hyppimään ilosta. Erik Karlssonin loukkaantumisvaivat ovat sen verran arvaamattomia tulevaan palkkapyyntöön nojaten, joten kiertäisin hänet kaukaa, vaikka olisikin ykköspuolustaja heittämällä. Näkisin tilanteen niin, että omista suojateista se peräpään nimetön tontti paikataan ja lähimpänä sitä lienee Ian Mitchell. En näe yhtään syytä miksei hän voisi ainakin alkukaudesta saada mahdollisuutta lunastaa paikkaa pelaavasta kokoonpanosta. Blackhawks joka tapauksessa saa toivottavasti runsaasti kehittyneen Henri Jokiharjun heti kauden alusta lähtien mukaan pelaavaan kokoonpanoon, joten uudelle tulokkaalle olisi mahdollisesti paikka olemassa. Unohtamatta tietysti Lucas Carlssonia, Chad Krysiä sekä jo debyyttinsä tehnyttä Dennis Gilbertiä.
Kaupataanko Artem Anisimov? Se lienee ensimmäinen kysymys, joka kaikkia mietityttää tulevan kesän suhteen. Oma toiveeni on edelleen jaa, oli se vastine sitten mikä oli. Anisimov teki ihan kivat tehopisteet huomattavasti pienemmässä roolissa, mutta ei se jalka siitä enää verry ja näkisin esimerkiksi Dominik Kahunin mahdollisesti kolmosketjun sentterin tontilla, jos vapailta ei sentteriä löydy.
Vapailta markkinoilta on mielestäni joka tapauksessa pakko metsästää jotain. Oli se sitten iso kala nimeltään Artemi Panarin, vähän pienempi kala kuten Anders Lee tai joku yllättävämpi nimi, Bowmanin on pakko olla mukana kisaamassa näistä nimissä. Monet varmasti tietävät omat toiveeni ja tällä hetkellä on jokseenkin turhaa spekuloida, kun heinäkuun ensimmäisen päivän nimilista ei ole lähellekään valmista, mutta omassa ideaalikokoonpanossa Anders Lee on Blackhawksin paidassa tulevalla kaudella. Toivottavasti Bowman ohittaa Wayne Simmondsit sekä vastaavat nopeasti uransa ehtoopuolelle ajautuvat monsterit, jotka hakevat sitä viimeistä isoa sopimustaan.
Aina tulee jättää varaa ja tilaa näille yllätyksille. Mitä tekee herra nimeltä Dominik Kubalik? Onko Philipp Kurashevista kehittymään yhdessä kesässä NHL-pelaajaksi? Löytyykö farmista joku uusi tuttavuus, joka ottaa ison kehitysaskeleen tulevana kesänä? Ehkä Matthew Highmore? Mitä jos Blackhawks voittaa ykkösvarauksen lotterysta? Paljon kysymyksiä eikä mitään vastauksia ennen syyskuuta.
Isketään tähän väliin ne tärkeimmät päivät tulevalle lähiviikoille sekä tulevalle kesälle:
9.4 Draft Lottery
21.6 NHL Draft
1.7 Free Agent Frenzy
4.10 Chicago Blackhawks vs. Philadelphia Flyers @ Praha
Ajattelin spekuloida lähemmin tulevaa varaustilaisuutta, kun lottery on saatu päätökseen. Blackhawks lähtee ensi viikon arvontatilaisuuteen huonoilla todennäköisyyksillä (#12), joten sormet ja varpaat ristiin aina kotikatsomoissa asti. Todennäköisyydet ovat 2,5% ykkösvaraukselle ja 8,2% kolmen ensimmäisen joukkoon. Oma listaukseni kymmenen ensimmäisen joukossa on aika selkeä. Tämän jälkeen pelaajien valinta hieman vaikeutuu, mutta odotellaan sitä arvontatilaisuuden tulosta ennen kuin mietitään pelaajaa, joka mahdollisesti pukee Blackhawksin pelipaidan joskus ylleensä United Centerissä.
Sana vapaa. Pidetään ketju jälleen NHL-osion aktiivisimpana joukkuekohtaisena ketjuna ja edelleen yhtä järjettömän vaikuttavana.