Chicago Blackhawks 2018–2019

  • 343 694
  • 1 470

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Mites Jokiharju? Peliaikaa sai ainakin reilusti.

Ei säkenöinyt, mutta pelasi fiksusti läpi ottelun. Kohtalaisen valmiin oloinen puolustuspäässä Senatorsin perusteella, pysyy hyvin iholla, kiekollisen elämä ei ollut helppoa ja hyviä avaussyöttöjä. Samoja juttuja mainitsi Quennevillekin.

Toivottavasti jossain vaiheessa Henri uskaltaa pelata enemmän niillä offensiivisilla vaistoillaan, toki Quennevillen suosioon pääsee nykyisillä varmoilla otteilla. Kunhan Jokiharjua ei ns. ylivalmenneta tähän nykyiseen edesmenneeseen Blackhawks-systeemiin.
 

skuuran

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Kärpät, Hurricanes
Tuo YV on kyllä yks mysteeri vieläkin. Ihan kait näppärästi se kiekko välillä pyörii, mutta hirveetä räpeltämistä noin yleisesti ollut jo useamman vuoden. Syötellään aikansa ja sitten kuti huonosta sektorista ja toivotaan että päästään jatkoille.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Mites Jokiharju? Peliaikaa sai ainakin reilusti.

Pelasi mieletäni ihan hyvin, mutta kuten @Lico mainitsi, enemmän saisi tulla vielä uskallusta kiekolliseen peliin. Varmaankin paranee kauden edetessä, ensimmäinen peli on aina ensimmäinen peli. Parhaiten mieleen jäivät avaussyötöt ja hyvä sijoittuminen suurilta osin. Kamppailupelaaminen vaatii vielä tekemistä ja tosiaan puolustuspäässä ne isoimmat haasteet tulevat olemaan kun kausi etenee. Pari pahaa kiekonmenetystä, mutta ei vaikuttanut onneksi peliaikaan millään tavalla.

Jokiharjun onni näin alkukaudesta on se, että Chicagon puolustus on aika katastrofaalisessa tilanteessa. Gustafsson - Rutta -pari ei juurikaan vakuuttanut ja oli pahassa pulassa omassa päässä muutamaan otteeseen. Molemmista on jotain apua hyökkäyspäässä, mutta jos Jokiharju pystyy edes vähän parantamaan, niin tulee pitämään tuon kaksikon takanaan. Manning taas... No, eipä tullut kauheasti virheitä, kun joka kerta paineen alla lyö kiekon laidan kautta keskialueelle. Ei myöskään mikään pelote oman maalin edessä, joten joka päivä yhä enemmän ihmettelen, mihin tätä kaveria tarvittiin noin isolla pahvilla. Kai se menee 7.pakkina, mutta ei pitäisi olla mitään käyttöä pakistossa ilman loukkaantumisia.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Voitto, mahtavuutta Toews näyttää hyvältä, Kane tekee mitä tahtoo ja #TheCat mikä veto luistelusta. Kiekonhallinta näyttää ajoittain hyvältä ja omissa oltiin ajoittain pulassa. Odotellaan Saadin heräämistä kakkosessa. Coach Q kehui Jokiharjua "I thought he was excellent," Quenneville said. "I thought he had a tremendous game. Eihän se helppo paikka taatusti ole pelata ekaa peliään tuossa liigassa. Kaikilla pakkipareilla oli ongelmia omissa. Ja eikö me oikeesti saada tuohon YV:hen mitään järkeä. Chicago taisi olla viime vuonnakin liigan sijalla 28 ylivoiman tehokkuudessa.

Se oli muuten 86. matsi runkosarjassa missä sekä Toews että Kane tekivät maalin samassa ottelussa.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Adam Boqvist kerää kehuja Londonin paidassa, vaikka kiikareilla edelleen vetää. Täytyy huomioida se, että Knightsin kokoonpanosta uupuu Tkachuk, Formenton sekä Bouchard, joista jokaisella lienee mahdollisuus jäädä NHL:ään. Ilman kärkiosaamista, Londonin kausi saattaa loppua ennen aikojaan.

Kausi on tietysti nuori, mutta Knightsilla piti olla edessään rebuild-vuosi, kunnes Boqvistin ja Tkachukin nimet nousivat framille. Odotukset hiukan kasvoivat, mutta kun kolme neljästä parhaasta pelaajasta uupuu ja meidän supersankarilla on vielä tekemistä pienen askin lainalaisuuksien kanssa, jälki ei ainakaan vielä ole tilastojen puolesta odotuksien kaltaista.

Paljon ehtii vielä tapahtua, mutta positiivista on huomata Boqvistin saavan vastuuta. Tänään korkkaan itse OHL-kauden, kun Knights isännöi Owen Sound Attackia.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Harvoin Q:n suusta kuulee noin vuolaita kehuja yksittäisestä pelaajasta, mitä nyt kuultiin Jokiharjusta. Luulen, että siellä on myös koutsilta tullut ohjeet miten pelata ja kiekollisessa pelissä ei vielä isoja riskejä oteta. Samalla on hyvä muistaa, että junnusarjoista hyppäys NHL-askiin ei ole mikään helppo. Siihen nähden Jokiharjun otteisiin voi olla vähintäänkin tyytyväinen.

***
Odotan innolla @Lico raporttia Boqvistin otteista. Viime pelissä laukoi viisi kertaa maalia kohti ja kolmessa pelissä nyt yhteensä laukauksia maalia kohti on kertynyt 17! Toivottavasti pian uppoo ettei ala liikaa painamaan harteilla tehottomuus. Joitakin yksittäisiä väläyksiä Boqvistin pelistä on netissä nähnyt ja siellä on mm. läpiajo sekä huikeita sooloja, mutta tehot vielä uupuvat. Näyttää melkein kuin Boqvist olisi neljäs hyökkääjä ja on hieno nähdä, että saa ja uskaltaa pelata omilla vahvuuksillaan.
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Kauden avauspisteet Adam Boqvistille Londonissa, ykkös- sekä kakkossyöttö. Kolme laukausta maalia kohti, tarkkaa peliaikaa en nyt jostain syystä puhelimella saa tietooni, mutta no, pelasi paljon.

Vastustaja ei ollut helpoimmasta päästä ja jos otetaan suurennuslasin alle nimenomaan superpoikamme, joutui hän pelaamaan mm. Nick Suzukia vastaan, joka on kiistatta sarjan top-3 pelaajia. Boqvist suoriutui erinomaisesti ja käytti apunaan sitä parasta osaamistaan eli luistelua, niin kiekottomana kuin kiekollisenakin. Paineen alta pois jalalla, check. Luistelu takaperin pitäen etäisyyden kiekolliseen sopivana, check. Adam ei myöskään ujostellut ja antoi vastustajien myös maistaa varusteitaan ottaen pientä kontaktiakin. Mielestäni ruotsalainen pelasi erinomaisen ottelun puolustuspelaamisen näkökulmasta. Toki vieraiden alivoimamaali tuli hänen ollessaan kentällä, mutta en nähnyt sitä ollenkaan hänen virheenään, toki 2vs0 -hyökkäys, kenen piikkiin se sitten laitetaan?

Kauden avauspiste tuli varmaan simppeleimmällä mahdollisella tavalla. Kiekko keskialueella hyökkääjän lapaan, joka painoi laidasta läpi ja kiekko takayläkulmaan. Toinen syöttöpiste tuli riskaabelin, mutta näyttävän spin-o-raman jälkeen, kun sinisen päällä tarjoili pelivälinettä joukkuekavereilleen, jotka runnoivat kiekon lopulta miinuskulmalta maaliin.

Paremmalla viimeistelyllä Boqvist olisi viettänyt viiden tehopisteen iltaa ja jos yhtään raportteja olen tulkinnut oikein, sama meininki on ollut jokaisessa ottelussa. Boqvist on rakentanut useita huipputontteja ja päässyt itsekin paikoille, mutta ruuti on ollut koko joukkueella kuivaa. Ehkä se tästä kuitenkin lähtee.

Boqvist ei ole vielä tottunut pieneen kaukaloon ja se näkyy erityisesti laitojen lähellä, kun pojalla ei enää ole sitä ekstrasekuntia aikaa. Mutta hyvä poika meillä on käsissä, iloa hänestä varmasti tulee olemaan. Hunter koutsaa Boqvistista uuden Erik Karlssonin niillä offensiivisilla ominaisuuksilla, mutta samalla vähintään kelvollisilla puolustuspään taidoilla.

Ihan ykköskorin jätkän potentiaali.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kauden avauspisteet Adam Boqvistille Londonissa, ykkös- sekä kakkossyöttö. Kolme laukausta maalia kohti, tarkkaa peliaikaa en nyt jostain syystä puhelimella saa tietooni, mutta no, pelasi paljon.


Miltäs Alec Regula näytti? Kuitenkin samat tehot tehnyt kaudella kuin Boqvist ja -2 sijaan +7. Pelaako edelleen rightina vasemmalla vai onko helpot peluutukset tms.?
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Miltäs Alec Regula näytti? Kuitenkin samat tehot tehnyt kaudella kuin Boqvist ja -2 sijaan +7. Pelaako edelleen rightina vasemmalla vai onko helpot peluutukset tms.?

Tosiaan tuo viimeöinen matsi oli ensimmäinen, jonka Londonilta olen tällä kaudella nähnyt. Ostin tuommoisen kymmenen ottelun setin, mun mielestä oikein viihdyttävää jääkiekkoa ja samalla saa seurata joukkueen ykkösprospectia suhteellisen halpaan hintaan, suosittelen!

Mitä tulee Alec Regulaan, hän pelasi ainakin viime yönä oikealla ykkösparissa. Jostain syystä pelaajien henkilökohtaisia peliaikoja ei löydy, mutta väittäisin mututuntumalla Regulan sekä Locheadin pelanneen ykkösparina paljon erityisesti tasaviisikoin.

Hirveästi en Regulaan kiinnittänyt huomiota, mutta tässä muutaman vaihdon äsken jälkilähetyksestä katsoneena uskallan sen verran väittää, että Regulassa on potentiaalia shutdown-puolustajaksi ainakin OHL-tasolla. Liikkuu mielestäni hyvin, mutta selkeästi jää hyökkäysominaisuuksiltaan varjoon vertailussa Bouchardiin sekä Boqvistiin. Ei tainnut pelata sekuntiakaan ylivoimaa, sillä Boqvist pelasi molemmissa ylivoimakoostumuksissa. Regulan kehityksen, kuten myös Boqvistinkin kannalta olisi suotavaa, että Bouchard saisi paikkansa Oilersista.

Mutta tosiaan, Regulaa en tajunnut sen tarkemmin valitettavasti seurata, jotta pystyisin parempaa analyysia kertomaan. Londonilla on kuitenkin todella vahva viisikkopuolustus ja sitä kommentaattoritkin kehuivat. Lienee siis syytä olettaa Regulan olevan isossa roolissa siinä. Owen Soundilla on kova hyökkäysarsenaali ja mielestäni Knights puolusti läpi ottelun hyvin.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kiitos @Lico raportista! Olisi kyllä hienoa katsella noita pelejä, mutta ei vaan aika riitä. Mielenkiinnolla luen näitä rapoortteja täältä.

Boqvist on niin uniikki talentti ja vahvuudet erityisesti kiekollisessa pelissä, että katsoisin läpi sormien niitä oman pään heikkouksia. Mielummin sitä näin fanina katselee rohkeaa kiekollista pelaamista kuin perusvarmaa peruspeliä, joka on arvokasta sekin.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Kiitos @Lico raportista! Olisi kyllä hienoa katsella noita pelejä, mutta ei vaan aika riitä. Mielenkiinnolla luen näitä rapoortteja täältä.

Boqvist on niin uniikki talentti ja vahvuudet erityisesti kiekollisessa pelissä, että katsoisin läpi sormien niitä oman pään heikkouksia. Mielummin sitä näin fanina katselee rohkeaa kiekollista pelaamista kuin perusvarmaa peruspeliä, joka on arvokasta sekin.

Eipä mitään. Pyrkimykseni on katsoa niin monta Boqvistin matsia kuin vain on mahdollista ja kyllä raportteja mielelläni kirjoittelen. Hieman muuten häiritsi huomata pojan pelaavan numerolla #3 Londonissa, meinasin nimittäin jo tilata Boqvistin paidan tuolla #27 :lla. Toki numero #3 on Blackhawksissa jäädytetty Keith Magnusonille, joten sitä ei poika tule koskaan saamaan, mutta en mä vielä uskalla #27 :aa ottaa.

Tuli mieleen jo aikaisemmin, mutta nyt sopivasti sivuutit aihetta, jota tässä olen pohdiskellut. Boqvistia kun tosissaan verrataan Erik Karlssoniin, niin oli hauska huomata omasta viestihistoriasta Jatkoajasta, että aikanaan on tullut Karlssonia vähäteltyä, koska ei osannut puolustaa ihan samalla tavalla kuin tänä päivänä. Kaikki, sokeatkin allekirjoittavat ne Karlssonin hyökkäystaidot, mutta arvostus oli vielä muutama vuosi sitten iha eri sfääreissä kuin nyt, vaikka Erik oli tuolloin jo Norris-voittaja.

Käännän tässä vähän kelkkaani. Olen aina arvostanut ja ihannoinut pelaajia, jotka pelaavat jokaiseen kaukalon suuntaan täydellisesti. Marian Hossa sekä Duncan Keith ovat Blackhawks-nutusta ne kaksi omaa suosikkia ja totta kai toivoisin, että Blackhawksissa olisi aina seitsemän prime Duncan Keithiä sekä kolmetoista prime Marian Hossaa. Erik Karlssonia arvostin kyllä kiekollisten taitojen kohdalla ylitse muiden, mutta pidin pitkään Doughtya, Keithiä sekä muutamaa muuta Karlssonin edellä omissa papereissa.

Nyt Blackhawksissa on mahdollisesti seuraava Erik Karlsson. On toisaalta kohtuutonta latoa järjettömiä odotuksia Boqvistin kohdalle, mutta tehdään nyt niin silti. Joka tapauksessa, olen samaa mieltä kuin lainaamani @secord, että katselen äärimmäisen mielelläni seuraavan maailman parhaan offensiivisen puolustajan kehitystä, vaikka omalla alueella olisikin ensimmäiset vuodet luokkaa keskivertoa huonompi. Voi olla, että NHL on muuttunut sarjana niin paljon, että sitä ihan top notch-talenttia arvostan enemmän tai sitten ne Blackhawks-lasit vain kiristetään omien kohdalla eri tavalla. Ken tietää, varmasti ihan mielellään sitä olisi muutama vuosi sitten yli 80 :n pisteen Erik Karlssonia Blackhawksin paidassa katsonut.

Ehkä osittain muuttuneeseen mielipiteeseeni vaikuttaa tuo prospect poolimme puolustajien osalta, joka pitää sisällään loistavia, moderneja potentiaalisia kahden suunnan puolustajia. Ian Mitchell, Henri Jokiharju, Nicolas Beaudin, edelleen myös Gustav Forsling ja muutama muu. Jokainen edellä mainituista tulee hieman pienemmällä offensiivisella upsidella kuin Adam Boqvist, mutta ovat silti äärimmäisen lahjakkaita kiekollisia puolustajia ja ovat lähtökohtaisesti parempia puolustamaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Adam Boqvist on kyllä pelaaja josta on hyvin vaikea sanoa vielä, että mitä siitä oikein tulee, historia tietää monia melkoisen korkealla varattuja kiekollisia puolustajia jotka tuntuvat tekevän junnusarjoissa lähes mitä vain huvittaa sekä nuorten kisoissa, mutta eivät koskaan saa siirrettyä omaa peliään sitten NHL:ään. Arpa niin kauan kunnes toisin todistaa, oman seuran lähes täysin vastaavanlainen haku nähtiin vuonna 2012 kun Staal kaupassa saadulla varausnumerolla kahdeksan varattiin Derrick Pouliot joka ei ole koskaan pystynyt siirtämään junnuissa nähtyä dominointiaan show'n puolelle ja epäilen, että tuskin näin tulee koskaan enää tapahtumaakaan. Boqvist varattiin siis täysin samalla numerolla.

En siis sano, että Boqvist ei jonain päivänä voisi läpi lyödä NHL:ssä (varsinkin kun kyseessä on ruotsalainen kaveri), kunhan nyt toin hieman erilaisen näkemyksen myös esille kaiken tämän hehkutuksen keskellä. Näitä ketjuja kun lukee muutkin kuin vain kyseisen seuran fanit :)
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
@Walkin tässä nyt mehustellaan Boqvistin potentiaalia. Ja nimenomaan tuota kiekollista puolta. Mitään kokonaisvaltaista puolustajaa hänestä tuskin koskaan tulee ja tuleeko edes kiekollisenakaan lopulta isosti breikkaamaan NHL:ssä on vielä tässä kohtaa täysin epävarmaa. Jotain sellaista spesiaalia hänessä kuitenkin on, jota Blackhawksin puolustajaprospekteissa en ole aikaisemmin havainnut. Ehkä se on tuo luovuus ja rohkeus sekä sellaiset tietyt ominaisuudet joita on vaikea opettaa. En osaa oikein tarkemmin asiaa määritellä. Tuleeko hänestä sitten lähinnä seuraava Karlsson, Klinberg, Barrie vai kenties Pouliot jää nähtäväksi.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Muistakaa nyt sitten jättää hehkuttamatta, vaikka potentiaalia olisikin! Arpoja kaikki kunnes toisin todistetaan, se kun ei ole kaikille vielä selvää.

Tänään sitten kova testi, kun matkataan St. Louisiin. Nuottipaidat lienevät aika halukkaita näyttämään mihin pystyvät, ottivat rumasti neppariin Jetsiltä toissa yönä.

Aloittava kokoonpano todennäköisesti täysin sama kuin Senatorsia vastaan, Forsberg palaa myös luukulle.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Denis Savardin potkut 4 pelin jälkeen kaudella 2008-09 ei ollut huono ratkaisu. Mulla on jotenkin sellainen fiilis, ettei tämän toistaminen tuolloin Savardin korvanneen Coach Q:n kohdalla olisi nyt ollenkaan huono vaihtoehto. Toki kausi on vasta alussa ja haluaisin antaa Q:lle reilun mahdollisuuden bounce backiin, mutta mutta... Viikselle kaikki kunnia menneestä, mutta valitettavasti aika taitaa olla ajanut ohi. Hawksin pelaaminen näyttää siltä, että vain Corey Crawfordin ihmeteot voivat pelastaa kauden, sikäli mikäli mies ehtii pelikuntoon ennen kuin on liian myöhäistä.

Ja kukas vastaa tosta ylivoimasta? Puhkuu suorastaan vaarattomuutta, zone entryt täydellisen mielikuvituksetonta räpellystä.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
2-0-0

Hawks win! Hawks win!

Chicago Blackhawks kävi hakemassa kauden toisen voittonsa St. Louisista nuottipaidoilta ja se jos mikä aina maistuu hyvältä. Ottelu oli vauhdikas ja aika avointa jääkiekkoa pelattiin molempiin suuntiin. Viisi maalia vierasjoukkueelle ja ratkaisu nähtiin jälleen jatkoajalla.

Jonathan Toewsin ilta ja vaikka tässä onkin vasta pari peliä takana runkosarjaa, uskallan väittää Kapteenin olevan back. Kolme maalia ja voittomaali jatkoajalla nätillä laukauksella yläkulmaan jättäen aina niin epävarman Allenin kakkoseksi. Kane teki myös maalin ja hyvin nelosessa molemmissa otteluissa pelannut Krüger avasi kauden osalta maalihanat. DeBrincatille sekä Schmaltzille kaksi syöttöpistettä, kuten myös uransa avauspisteet tehneelle Henri Jokiharjulle. Luvalla sanoen, Jokiharju pelasi tänään kuin useamman vuoden veteraani ja nimenomaan positiivisessa mielessä. Useita huikeita pieniä puolustuspelejä, katkoja, erinomaista sijoittumista ja tänään myös rohkeampaa hyökkäyspelaamista. Jatkoajalla nollasi Tarasenkon, josta voittomaali sai alkunsa.

Ward otti muutaman huippupelastuksen eikä maaleille oikein mitään voinut. Ylivoima oli roskaa, alivoima passiivista. Toki Bluesin ylivoima on aina ollut seisoskelua, jolloin passiivinen tyyli voi ollakin parempi.

Martinsen, Manning, Kunitz, siis aivan turhia ja Luke Johnson ei esitä oikeastaan mitään. David Kämpf jaksaa painaa ja tekee pieniä hyviä asioita jäällä. Hyvä matsi häneltä. Kahun on myös pirteä ja vaikkei tehoille olekaan päässyt, antaisin hänen jatkaa edelleen ykkösketjussa. Toivottavasti John Hayden pelaa jo huomenna ja lunastaa rosteripaikan. Sikuraa tässä myös odotellaan Rockfordista, sillä tällä hetkellä alaketjut eivät tarjoa mitään offensiivista uhkaa.

Huomenna tänään Ottawalle hävinnyt Toronto Maple Leafs.
 
Viimeksi muokattu:

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Meno näyttää olevan kuin viime kauden avauksessa vaikkei nyt mitään 10-1 voittoa ole tullutkaan. Toews ja Kane vaikuttaisivat olevan elämänsä kunnossa ja avoimella hyökkäyspelillä saadaan tehtyä enemmän maaleja kuin vastustaja.

Quun pelikirjaan ei ilmeisesti ole tullut muutoksia ja samat vaikeudet alkavat, kun tulee vastaan joukkue, jolla on viisikkopuolustus kunnossa.

Noh, onhan toi viihdyttävää varsinkin silloin, kun voitetaan. Ja onhan tuo hienoa katsella Kapteenia sekä pistepörssin että maalipörssin ykköspaikalla - huikeaa!
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Voitokkaasti mennään ja tosiaan Toewsin tasonnostoa on odotettu ja nyt näkyy valoa tunnelissa. Seuraavaksi sitten Saad. Seabrook teki tärkeän maalin ekassa pelissä ja veti sen suht hyvin muutenkin. Tänään sitten kolikon toinen puoli. Ward pelasi hyvän matsin ja oli todella lähellä ryöstää Tarasenkon tuossa mailatorjunnassa. Hyvä koppi jokatapauksessa. Anisimovilta mielestäni myös kohtuu väkevä peli.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Hienoa, että Toewsilla kulkee parin tahmeamman kauden jälkeen. Kapteenin herääminen onkin elinehto Hawksille, jos meinaavat pysyä edes alkuosan kaudesta pudotuspelitahdissa kaikkien ennustusten vastaisesti. Muissa huomioissa Jokiharjun numero 28. Ilmeisesti Chicagossa ei vieläkään edes harkita Steve Larmerin numeron jäädyttämistä.
 

Ketuttaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa ja Chicago Blackhawks
C'mon Hawks! Hyvin lähtenyt kyllä kausi käyntiin. Varsinkin Toewsin ja Kanen otteet herättävät toiveita siitä, ettei tällä kaudella tavoitellakaan välttämättä vain #1 pickiä draftista. Tietysti kausi on pitkä, mutta kahdella voitolla on hieno aloittaa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Vintage Toewsia on kiva nähdä. Myös Jokiharjun otteet ovat olleet mukavaa seurattavaa. Hyvä alku on henkisesti tärkeää koko joukkueelle, kun tiedetään mihin viime kaudella jäätiin. Tästä on hyvä rakentaa ja mennä eteenpäin.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Toews ja Kane tekevät mitä tahtovat. Ward otti hyviä koppeja ja hänen hankintansa alkaa näyttää arvonsa. Oltiinhan me rehellellisesti aika purjeissakin tuossa matsissa mutta saatiin vaan taas käännettyä voitoksi. Ovathan nämä kaksi vierasvoittoa heti kauden alkuun aika namia. Jokiharjusta ei meidän puolustus jää kiinni, hänen tekemisensä on rauhallista ja viisasta. Jokiharjulle pari syöttöä kuten DeBrincatillekin ja Schmaltzillekin. Blackhawks on voittanut 44 ottelua putkeen kun vaan herrat nimeltä Toews ja Kane tekevät samassa matsissa maalin - huikeutta !!!
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Varovastihan tässä innostuu. Joukkueen peli-ilme on erinomainen, kaksi tärkeintä pelaajaa johtaa esimerkillään ja mielestäni esimerkiksi DeBrincat sekä Schmaltz ovat kaukana vielä omasta tasostaan eli parannustakin lienee luvassa siltä osin. Saadista nyt on kaikki sen suhteen sanottu, mutta eiköhän hän lopulta top-9 hyökkääjän tehokkuudella suorita.

Kunhan henkilöstöongelmat karsitaan pois eli Hayden sekä Sikura ottavat paikkansa hyökkäyksestä ja loukkaantuneiden kirjoilta Forsling, Murphy sekä Crawford palaavat, löytyy materiaalista mielestäni ihan aidosti kilpailukykyä. Kun materiaali on optimaalinen, tuijotetaan sitten systeemiä. Tällä hetkellä hyökkäys on liikaa kahden ketjun varassa, mutta toisaalta Sikuralle tekee varmasti ihan hyvää Teräväisen ja Schmaltzin kaltainen kohtelu näin kauden alussa. Forsling ja Murphy ovat nykyiseen puolustukseen selkeät kakkos- ja nelospuolustajat. Crawford kunnossa ollessaan on Vezina-finalisti.

DeBrincat - Toews - Kahun
Hayden - Schmaltz - Kane
Saad - Anisimov - Sikura
Kunitz - Krüger - Kämpf

Keith - Jokiharju
Forsling - Murphy
Gustafsson - Seabrook

Mielestäni tuo näyttää erinomaiselta, jos lineaarista kehitystä nähdään.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Kotiavaus, Toronto Maple Leafs vieraana, tribuuttia suurimmalle Blackhawkille Stan Mikitalle. Molemmat joukkueet päättivät antaa yleisölle sekä pilvien yläpuolelta katsovalle legendalle kauden parhaan Show'n.

Vieraat hakivat ekstrapisteen aivan järjettömän ottelun jälkeen. Jotenkin jäi hyvä maku, vaikka tappio tuli. Aivan älytön vauhti läpi ottelun, vuoristorataa, jäätäviä tilanteita, torjuntoja, arviolta kuusi kilahdusta putkissa. Nousut takaa, pariin otteeseen. Mä en halua enempää edes spoilata, koska suosittelen kaikkia jääkiekon ystäviä katsomaan tuon ottelun. Niin viihdyttävä esitys ja jääkiekon juhlaa.

Blackhawksin maalit Toewsille, DeBrincatille, Haydenille, Manningille sekä Kanelle kahdesti. Kahunille uran avauspisteet, Jokiharjulle vaatimattomat kolme syöttöpistettä, jälleen vahvan esityksen jälkeen. Jokiharju sekä Keith muodostavat ihan kivan parin puolustuksessa.

Vastustaja oli yksi kovimmista mahdollisista erityisesti hyökkäyksen osalta, mutta hyvin pysyttiin hyökkäyspelissä mukana, erinomaisen hyvin. Kuten ennustettua, se menestys kulminoituu puolustuspelaamiseen sekä maalivahtipeliin, joita tänään ei nähty. Kummaltakaan joukkueelta.

Torstaina sitten Minnesota.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös